Weboldal-készítők 101

Kezdő útmutató a weboldal készítői számára. Tudjon meg többet a weboldal-készítők alapjairól, működéséről, és arról, hogy miként használhatja ezeket saját webhelyének elkészítéséhez.


Útmutató a weboldal-készítőkhöz

Üdvözöljük a Webhely-építők 101 oldalon. Itt tárgyalunk mindent, amit tudnunk kell a webhely-készítőkről, és segítünk eldönteni, hogy az egyik megfelelő-e neked és vállalkozása számára. Ha ez az első alkalom, hogy webhelyet készít, akkor azt javasoljuk, hogy nézze át a teljes videósorozat útmutatónkat arról, hogyan lehet saját webhelyet készíteni. Annak ellenére, hogy egy weboldal felépítése időt vesz igénybe, és számos kihívást jelent a kezdőknek és a profiknak egyaránt, a cikk célja, hogy tájékoztassa Önt a weboldal-készítők alapjairól – a legnagyobb eszköz, amely elérhető azok számára, akik maguknak és a lehető legkönnyebben készítik a webhelyeket..

Mi az a weboldalkészítő??

A weboldal-készítő felbecsülhetetlen értékű eszköz, amely a webfejlesztés erejét minden „csináld magad” kezébe adod, aki saját weboldalt készít. Hasznosságuk kulcsa kiküszöbölik a kódolás szükségességét ban ben HTML & CSS egy teljesen működőképes weboldal felépítése érdekében.

A weboldal-készítők lehetővé teszik egy intuitívabb fejlesztési folyamatot, vizuális felhasználással drag-and-drop olyan eszközkészlet, amely minden technikai képzettségi szintű felhasználó számára kényelmes és ismerős. A weboldal készítőjével többek között az alábbiakat teheti:

 • Képek cseréje be és ki menet közben.
 • A színsémákat, betűtípusokat és az oldal elrendezését néhány kattintással szerkesztheti
 • A webhelyét szinte azonnal készen áll a mobilkészülékre, anélkül, hogy a teljes oldalt újra kellene építenie
 • Használjon előre elkészített sablonokat, hogy professzionális megjelenést kapjon

Könnyű használatuk és nulla kódkód mellett a weboldal-készítők mindent átfogó megoldásként szolgálhatnak webhelyének felépítéséhez, tárolásához és karbantartásához..

Az olyan platformok, mint a Wix, a Squarespace és a Weebly, teljes csomagokat kínálnak, ahol mindent a domain regisztrációtól, a hostolástól, a műszaki támogatástól, az e-kereskedelem megoldásaitól és az e-mail szolgáltatásokat egy helyen nyújtják. Ez nem csak leegyszerűsíti a weboldal weboldalának megnyitását a nem tudósok számára, de a havi tervek teljes költsége valószínűleg összehasonlítható vagy lényegesen alacsonyabb lesz, mint ha ezeket a szolgáltatásokat önállóan állítja be..

A Webhely-készítők felhasználóbarát, egyablakos ügyintézési szolgáltatás, amely a kisvállalkozás webhelyének vagy online áruházának tervezését, felépítését, tárolását és karbantartását szolgálja – mindegyik kód írása nélkül!

Kattintson a Tweet-re

Kinek kellene webhely-készítőt használni??

Valószínű, hogy ha most ezt olvassa, akkor Ön már a tökéletes jelölt egy weboldal-készítő számára. Azoknak a vállalkozóknak a tulajdonosai, akik szeretnék vállalni online jelenlétüket, vagy egyszerűen csak csökkenteni akarják a fejlesztő bérbeadásának magas költségeit, nagyban profitálnak ezen eszközök használatával.

A weboldal-készítővel való együttműködés kiváló lehetőség azok számára, akik blogot, online áruházat, céloldalt, digitális portfóliót, információs webhelyet vagy akármilyen alacsony, közepes forgalomú webhelyet szeretnének létrehozni..

Sokkal nagyobb webhelyeknél (gondoljuk a Fortune 500-at), amelyek ambiciózus háttérprogramozást vagy hatalmas e-kereskedelmi katalógusokat igényelnek, akkor képzett fejlesztői csapat felvétele szükséges.

Mindkét szakember számára & Mindennapi felhasználók

A kisvállalkozás-csináld magad nem csak a népszerű weboldal-készítők szándékoztak. Számos szabadúszó webdesigner és digitális ügynökség most testreszabja szolgáltatásait a weboldal készítői felé, ha az ügyfél igényei vagy preferenciái ezt indokolják. Egyes ügynökségek ki is alakítottak egy rést a piacon, hogy kizárólag ezeken a platformon működjenek.

Egyes web-fejlesztők felfordíthatják az orrát egy weboldal-készítő használatának gondolatán, míg mások elismerik az alkalmazás előnyeit és szükségességét. Úgy gondolom, hogy számít a végtermék; nem számít, milyen eszközöket használtak, mindaddig, amíg integritás nélkül használták őket. Használ egy webhely-készítőt az idegen munkaterhelés csökkentésére? Vagy csak hivatkozásként fogja használni? A prémium árak feltöltése azért, hogy új szöveget és néhány fényképet előre elkészített sablonba cseréljenek, nem a legmegtiszteltebb szolgáltatás az ügyfél számára – nem is beszélve, hogy valószínűleg semmi nem segíti elő az ügyfél egyedi márkájának megerősítését..

A weboldal-készítők ideális esetben indulási pontként szolgálnak. Noha a web-tervező arzenáljában a leghasznosabb eszköz lehet, mégis ügyes kézre és éles szellemre van szükségük a lehetőségek maximalizálása érdekében. (Erről bővebben később.)

A Weboldal-készítőket elég könnyű használni a kevés műszaki ismeretekkel rendelkező kisvállalkozások tulajdonosai számára, ugyanakkor elég nagy teljesítményűek az éves tapasztalattal rendelkező profi tervezők számára is..

Kattintson a Tweet-re

A weboldal-készítők különféle ízei

A régi időkben (1990-es évek), ha éppen egy webhelyet akartál, akkor saját kezűleg kellene kódolnia, így egy egyszerű szöveg és félelmetes színek rejtélyesen kezdetleges oldala lesz. Vagy felkínálhat egy „szakértőt” a webdizájn új területére, hogy készítsen neked kissé kevésbé félelmetes weboldalt.

Szerencsére a webhelyek azóta sokkal szélesebb szépségá és funkcionalitássá fejlődtek – és ehhez hasonlóan rendelkeznek az azokat felépítő eszközökkel is. A zavarok kiküszöbölése érdekében meg kell jegyezni, hogy különféle típusú építők vannak; Néhányuk bizonyos típusú felhasználókat szolgál fel, mások elavulttá váltak. Íme néhány példa arra, hogy mit értünk egy weboldal-készítőnél:

A WYSIWYG szerkesztő

A WYSIWYG („whizzy-wig” -nek ejtve) szerkesztők webfejlesztési áttörést jelentettek. Röviden: „amit lát, amit kap”, az ilyen típusú szerkesztő megfelelő módon lehetővé tette a tervezők számára, hogy vizuálisan készítsenek webhelyeket, mivel ez automatikusan kezeli a HTML-jelölést a motorháztető alatt.

Kimenetük azonban meghiúsult (nagyrészt hiányzott). A GoDaddy webhely készítőjének régi verziói valószínűleg lehetővé tették az átlagos felhasználó számára, hogy weboldalt hozzon létre, ám korlátozott funkcióik és tiszta témáik a tegnapi szabványok szerint régieknek és szakszerűtlennek tűnnek. Valószínűleg sok olyan webhelyet talál még ott, amely kísérti az Interwebeket a GoDaddy webhelyek e kezdeti fellendülése miatt. Reméljük, hogy a tulajdonosok megtalálják ezt a cikket.

A Macromedia Dreamweaver-t (ma Adobe termék) professzionális WYSIWYG szerkesztőként alakították ki, amely lehetővé tette a fejlett webhelyek létrehozását kódolás nélkül. Az eredmények megint csak ritkán jelentek meg a legkorszerűbb technológiákat, és vitatható, hogy a szoftver elsajátításához szükséges tanulási görbe még könnyebbé tette, mint a kódolás megtanulása..

A modern weboldalkészítő

Az utóbbi néhány évben a vizuális drag-and-drop weboldalak készítői képességei exponenciálisan növekedtek. Most tényleg létrehozhat egy weboldalt anélkül, hogy megérintne egyetlen kódot. A vezető platformok mindent kínálnak, amelyre szükség lenne egy weboldal felállításához, ideértve a tárhelyet és a domain regisztrációt is.

Pillanatkép egy modern weboldal-készítőrőlA Wix weboldal-készítőjének képernyőképe, egy modern és all-in-one megoldás egy teljes weboldal készítéséhez.

Előre tervezett sablonjaik gyakran elégségesek ahhoz, hogy kielégítsék a legtöbb felhasználó igényét. Ha Ön étteremtulajdonos, sok kiváló étterem-témájú sablon található a Wix-en. Ha Ön fotós, a SquareSpace gyönyörű portfólió témákat kínál együtt dolgozni. Ha egyetlen célja a termékek eladása, akkor nincs jobb megoldás, mint a Shopify.

Ha fejlett stílusra van szükség, sok „all inclusive” webhely-készítő is lehetővé teszi az oldal CSS-jének finomítását, ha elég hozzáértő vagy – bár nem mindegyik engedélyezi ezt a szabadságszintet. Ezenkívül, attól függően, hogy melyik platformot használja, számos további bővítmény és alkalmazás kibővítheti webhelyének funkcionalitását, például űrlapkészítők, médialejátszók és csak tagok számára létrehozott portálok.

Valóban lehetséges professzionális webhelyek létrehozása könnyen megtanulható építőkkel. Lenyűgözőnek néznek ki, és szinte bármire képesek …

A professzionális építők

Van még egy webhely-készítő típus, és általában csak az igazi szakembereknek vagy a tervezési szakembereknek van fenntartva. Ezek a szabadúszó webdesignőrök vagy közepes méretű ügynökségek speciális rést szolgálnak, akik kiválóan képesek tökéletes pixel-formátumú tervek készítésére, de – azt hitted is! – nem akarják kódolni.

Olyan platformokat, mint a Webydo, Webfolyamat, és Adobe Muse hasonlóan vannak felépítve a korábban említett fogyasztóbarát weboldal-készítőkhöz (sőt hasonló árazási modelleket kínálnak), de a tervezési szabadságuk és a bonyolultabb eszközkészletek jobban megfelelnek azoknak a szakembereknek, akik valószínűleg kódot tudnak írni, de csak nem akarják. (Senki sem akar kódot írni.)

Ha tapasztalt olyan szoftvert, mint például az Adobe Photoshop, akkor érdemes időt érdemel kipróbálni ezeket a fejlett webhely-készítőket. Ennek az útmutatónak az alkalmazásában azonban nagyjából kizárják őket a beszélgetésből.

Mi a helyzet a WordPress-szel??

A WordPress az interneten a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer (CMS) – és a világ összes webhelyének körülbelül egyharmadát üzemelteti. Kicsit érdekes fenevad, mivel igen, technikailag weboldal készítő, de annak testreszabásához valószínűleg meg kell piszkítania a kezét a kódban.

Két lehetőség van, ha a WordPress útvonalon haladunk:

WordPress.com

WordPress.com egy hagyományos webhely-készítő szolgáltatás, amely mindenre kiterjedő terveket kínál az oldaltervező eszközökkel, web hosting, domain regisztrációval, sablonokkal és egyéb kiegészítő szolgáltatásokkal. Havi tervük kedvező árú, és minden méretű vállalkozásnak megfelel.

Noha a természetben nem sok baj van a WordPress.com weboldal használatával, mint a választott webhely-készítő, a jobb, ha jobb lenne, ha ugyanazt a dolgot a fent felsorolt ​​három fő közül választja. A WordPress valódi erejének kihasználása érdekében a WordPress.org programot kell követnie …

WordPress.org & Page Builder plugins

WordPress.org egy teljesen más szörny. Ez a nyílt forráskódú szoftver ingyenesen letölthető és felhasználható webhelyek készítésére. Itt viszont nagyon magányos vagy. Be kell állítania a saját domainjét, a tárhelyét, és az összes testreszabást maga elvégezni. Nincs technikai támogatás is, de szerencsére egy hatalmas online közösség mindig segít.

Amikor egy webhelyet a WordPress segítségével épít, hatalmas forrásokkal rendelkezik a témákból, hogy segítsen a weboldal tervezésében és elrendezésében; Nem szabad azonban megkerülni azt a tényt, hogy a témák megjelenésének és funkcionalitásának testreszabása érdekében össze kell állítania a kóddal.

Szerencsére itt jönnek be a különféle oldalkészítő bővítmények. A plug-inek olyan kiegészítők, amelyek kibővítik a WordPress témák funkcionalitását, és általában olyan telepítésre kerülnek, hogy végrehajtsanak valamit, ami több tucat órás kódoláshoz máskülönben szükséges. Az oldalkészítő plugins ugyanazokat a drag-and-drop interfészeket és könnyű kezelhetőséget kínál, mint a SquareSpace és a Wix -, de a WordPress lehetővé teszi a szabadság szintjét..

Hódépítő, Divi Builder, Elementor, és Visual Composer prémium pluginok (gyakran egyszeri díj ellenében), amelyek lenyűgöző webhelyeket hozhatnak létre kódírás nélkül. Ne feledje, hogy fő célja a tervezési folyamat egyszerűsítése, és nem biztos, hogy önmagukban ugyanazt a szolgáltatáskészletet kínálják, mint a sokoldalú megoldások, mint például a Wix, de erre a célra további WordPress-bővítmények kerülnek játékba.

Míg a WordPressnek mélyebb tanulási görbére van szüksége a mester elsajátításához, a szabadság és az ellenőrzési szint páratlan. Szó szerint bármilyen webhelyet létrehozhat ezen a hatalmas rendszeren belül, és a megfelelő plugin segítségével most már sokkal könnyebb megtenni.

Gyors felvétel: Az olyan platformok, mint a Wix, a Weebly és a Squarespace, mindenre kiterjedő megoldások a fogyasztók számára legmegfelelőbbek. A Webydo, a Webflow és az Adobe Muse fejlettebb platformok, amelyek jobban megfelelnek a tervezési szakemberek számára. A WordPress.org a legerősebb lehetőség, de fejlett kódolási ismereteket igényel – de az oldalkészítő bővítményekkel egyszerűsíti a tervezési folyamatot..

A profik & Hátrányok a Webhely-készítő használatában

Az összes említett weboldal-építő műszakilag kifinomult platform, amely egyszerűséget és irányítást biztosít a web-tervezési folyamathoz, amely öt évvel ezelőtt még nem lett volna lehetséges. Noha az előnyök nyilvánvalónak tűnhetnek, még mindig vannak néhány hiányosság, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor az egyiket használja webhelyének felépítéséhez. Itt van néhány weboldal-készítő előnye és hátránya.

A webhely-készítő használatának előnyei

 • Egyszerű használat – A weboldal-készítők a legjobb megoldás a kezdő kezdőknek, akiknek kevés műszaki ismerete van. Még mindig van egy kis tanulási görbe, de ingyenes online tanfolyamunk segít Önnek abban, hogy tájékozódjon és gyorsan megépítse első webhelyét könnyedén.
 • Nincs kód – Megemlítettem, hogy nincs kód? Ez a lényeg!
 • Megfizethető – Sok platformon mindent megtalálhat, amelyre havi 15 dollár alatt szüksége lehet. Összehasonlítva a több ezer dollárral, amelyet egy professzionális webdesigner bérlésére költene, valódi alkura számít!
 • Támogatás, amikor szüksége van rá – A havi tervbe beletartozik a hasznos e-mail támogatás, ha eltéved.
 • Testreszabható minták – Noha előfordulhat, hogy elkészített sablonokat oszt meg más iparági vállalkozásokkal, akik ugyanazt a webhely-készítőt használják, manapság sok platformon fejlett testreszabási lehetőségeket kínálnak a formatervezés-hozzáértésű felhasználók számára.
 • Érzékeny, mobil használatra kész tervek – A reagáló formatervezés a norma a modern interneten, és nehezen fogja megkeresni olyan megbízható webhely-készítőt, amely nem használ a mobiltelefonra kész sablonokat. Ez felbecsülhetetlen időmegtakarítást jelent!
 • Tiszta & SEO-barát jelölés – Webhelyének HTML-jelölése fontos tényező a keresőmotorok rangsorolásában. Az olyan webhely-készítők, amelyek megkönnyítik a felhasználók kulcsszavak, metacímkék és leírások feltüntetését minden oldalon, SEO-barát jelölést eredményeznek.

Hátrányok a Webhely-készítő használatában

 • Korlátozott funkcionalitás – A funkcionalitás arra korlátozódhat, amit webhely-készítő kínál. A webhely-készítők általában nem a legjobb választás az olyan webhelyek számára, amelyek egyedi funkciókat vagy fejlett háttér-funkciókat igényelnek. Ilyen dolgok elvégzéséhez webfejlesztőt kell felvennie, amely a következő ponthoz vezet minket …
 • Kód – Megemlítettem, hogy nincs kód? Hoppá … Noha igaz, hogy a legtöbb bármit kódírás nélkül el lehet érni, gyakran nagyon hasznos, ha legalább HTML ismeretekkel rendelkezik a HTML-n. & CSS annak érdekében, hogy módosítsa a sablon esztétikáját, hogy teljes mértékben megfeleljen az Ön igényeinek. A JavaScript akkor is hasznos, amikor szükségessé válik a webhely funkcionalitásának kibővítése.
 • A webhely áthelyezése problémás lehet – A weboldal készítői gyakran a saját saját rendszerüket használják, és az újra való áttérés trükkös lehet. Lehet, hogy újra fel kell állítania a webhelyet a semmiből. Például a Wix nem kínál exportálási funkciót, tehát nagyon elakad, ha valaha is el akarja hagyni őket.
 • Költség – Bár a weboldal készítői minden bizonnyal kevesebbet fizetnek, mint egy jó webdesignőr felvétele, nem minden általuk kínált szolgáltatás ingyenes, és a végső számla meglepetés lehet. Számos weboldal-készítő hirdet egy ingyenes tervet, ám általában hirdetésekkel és korlátozott funkcionalitással vannak ellátva, például nem engedélyezi a saját domain név használatát. Bár ha a szolgáltatás nagyszerű, és felszabadítja az üzleti működéshez szükséges időt, próbálja meg a kiegészítő pénzt befektetés, és nem költségként tekinteni.
 • Tulajdonjogi aggodalmak – Ha az építő képeit és eszközeit használja, akkor valószínű, hogy nem másolja át őket a számítógépére, vagy máshol közzéteheti. Ugyanakkor jogilag fel kell hatalmaznia arra, hogy bármit megtehessen bármilyen tartalommal, amelyet létrehoz, és saját magát feltölti. Nagyon fontos, hogy ellenőrizze a webhely tartalmának szellemi tulajdonával kapcsolatos felhasználói feltételeket, mielőtt vállalja a webhely-készítő társaságot..

Tippek a webhelykészítő kezdőknek

A weboldal készítőit, bármennyire is csodálatosak, nem szabad olyan varázslatos megoldásként tekinteni, amely minden munkát elvégz az Ön számára. Bár úgy tűnik, népszerű az a vélemény, hogy néhány perc alatt felállíthat teljes értékű weboldalát, érdemes megjegyezni, hogy az ilyen típusú eredmény nagyon valószínűtlen, és minden bizonnyal nem szolgálja jól az üzleti vállalkozást.. A jó webhelyek időt vesz igénybe, gondos tervezést és rengeteg ápolást igényel, ha üzleti eredményeire számít.

A weboldalak csinál-csak-csak 2% -ának sikerül valójában közzétennie webhelyét egy domainben.

Kattintson a Tweet-re

egy Webydo infographic Kiderül, hogy egy józan statisztika azt mutatja, hogy a weboldal-készítőknek csak 2% -ának sikerül webhelyét közzétennie egy domainben. Ez azt sugallja, hogy sok üzleti tulajdonos ragyogó ötletekkel és jó szándékokkal kezdődik, ám ezek közben elriasztják őket a webdizájn kihívásai..

Ne add fel. A weboldal létrehozása nem kis teljesítmény – akár egy weboldal készítő segítségével is -, de elég elszántsággal abszolút sikert tud elérni a végén. Az utazás ösztönzése érdekében itt talál néhány hasznos kiemelést, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor elkészíti első webhelyét.

 • Kezdje a webdizájn alapjainak megtanulásával. Az alapok megismerése csökkenti a kezdeti pánikot, amelyet a weboldal-készítő első megnyitásakor érezhet..
 • Ha a színpaletták és betűtípusok végtelen lehetőségei forgó fejet hagynak Önnek – vagy ami még rosszabb, ha összekeverjük és összehangoljuk anélkül, hogy valóban tudnánk, mit csinálsz, akkor szánjon időt a színek, a tipográfia és a betűkészlet-párosítás megismerésére..
 • A webhely megfelelő felhasználói élményének megtervezésével biztosítható, hogy ez a vállalkozás számára mindig fontos konverziókat generáljon. Végül is nem csak weboldalt épít esztétikai okokból.
 • Ha úgy találja, hogy a webdizájn egyszerűen nem az Ön erőssége, vagy ha ambiciózus testreszabással áll a fejed fölött, akkor a legokosabb megoldás a szakember felvétele. Ha magával hoz egy fejlesztőt, aki csak részleges módosításokkal foglalkozik, a költség nem teljesen tönkreteszi a bankot – és a megtakarított idő és csalódás végül teljesen megéri..

Következtetés

Mostanra nagyszerű ötlettel kell rendelkeznie arról, hogy a weboldal-készítő használata megfelelő megoldás-e Önnek. Ha igen, akkor tegye a következő lépést, és hasonlítsa össze a weboldal-készítőket, hogy a legjobb választást választhassa meg kisvállalkozása számára. Ha inkább felvesz egy profi szakembert, aki segítséget nyújt Önnek, akkor rendelkezésre áll ez a praktikus helylista, ahol képzett web-tervezők is megtalálhatók.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me