Web Hosting 101

Udhëzues fillestar për mbajtjen në internet. Mësoni në lidhje me bazat e web hosting, si funksionon dhe pse keni nevojë për një llogari të mbajtjes në internet për të patur një uebfaqe funksionuese.


Udhëzuesi ynë zyrtar për mbajtjen në internet - web hosting 101

Web hosting është një koleksion i shërbimeve të ofruara nga kompanitë e qendrave të të dhënave që janë të detyruar të botojnë informacione në internet në internet duke shërbyer faqe HTML dhe skedarë multimedialë të integruar për klientët e shfletuesit. Web hosting funksionon mbi lidhje me shpejtësi të lartë të fibrave optike që lidhin serverët lokalë të internetit me atë global ofruesit e shërbimeve të internetit (ISP). Kërkohet një server në internet për të ruajtur skedarët e përdorur në ndërtimin e faqes në internet dhe për të menaxhuar bazat e të dhënave që mund të përdoren në kombinim me gjuhët e programimit për të krijuar aplikacione softuerësh në internet me përmbajtje dinamike. Kompanitë e mbajtjes së faqes në internet ofrojnë regjistrim të emrave të domain, FTP, MySQL bazave të të dhënave dhe llogarive të postës elektronike për klientët me një koleksion mjetesh softuerike të kërkuara për të menaxhuar harduerin e serverit që përdoret në zhvillimin e uebit dhe komunikimin online.

Standardet e uebit 2.0

Konsorciumi i World Wide Web (W3C), themeluar nga Tim Berners-Lee në 1994, rregullon standardet e përdorura në zhvillimin e uebit, përfshirë versionet HTML, CSS, XML dhe protokolle të tjera. Në gjeneratën e parë të internetit, faqet në internet individuale ishin statike, të ndërtuara përmes HTML kodin, dhe lidhjet e përfshira, imazhet, videot e përfshira, animacion dhe skedarët e tingullit. Në Ueb 2.0 epokë, zhvillimi i uebit u zhvillua për tu nxitur më shpesh nga gjuhët programuese si PHP & HTML 5, përmes përdorimit të Apache serverat me MySQL kornizat e të dhënave, dhe ndërtimi i faqeve me JavaScript & Ajax.

Standardet e qendrës së të dhënave

Shoqata e industrisë së telekomunikacionit ka krijuar një seri standardesh për qendrat e të dhënave në industrinë e web hosting që i rendit kompanitë në nivele sipas nivelit të shërbimeve të ofruara. A Qendra e të dhënave të nivelit 4 është e cilësisë më të lartë, ku fibra optike me shpejtësi të lartë Lidhjet “shtylla kurrizore” në internet nga ndërmarrjet ndërkombëtare të telekomunikacionit lidhen së bashku me rrjete të mëdha të arkitekturës së serverëve rack-mount. Këto qendra të të dhënave përdoren nga ndërmarrjet e mbajtjes së faqes në internet për të ofruar llogari të përbashkëta, VPS, të dedikuara dhe të re për klientët që mbajnë faqet e internetit në internet 24 orë në ditë.

Diagrami i një Rrjeti 3 të Rrjetit

Përmbledhje e shpejtë: Një llogari e mbajtjes së faqeve në internet bazohet në pajisjet e pajisjeve me qira të serverit në një qendër të dhënash që përdoret për të mbajtur një faqe në internet 24/7 për shikuesit me një lidhje interneti dhe një shfletues të internetit. Faqet në internet 2.0 përfshijnë si përmbajtjen statike HTML, ashtu edhe aplikacionet dinamike të internetit të drejtuara nga kornizat e bazës së të dhënave.

Kuadrat e serverëve në internet

Serverët e uebit bazohen në pajisjen me raft të montuar në një qendër të dhënash të lidhur me një lidhje me shpejtësinë e lartë të internetit në shtyllën kurrizore. Llogaritë e mbajtjes së faqeve në internet ofrojnë serverë bazuar në Windows dhe Linux sistemet operative. Serverat e Windows rregullohen nga një marrëveshje e përdoruesit të Microsoft dhe kërkohet nga kornizat e zhvillimit të ASP.net. Serverët Linux janë burim i hapur dhe mund të bazohet në një numër shpërndarjesh të ndryshme, si p.sh. Ubuntu, Debian, Kapele e kuqe, CentOS, ose FreeBSD.

Të dy serverët Windows dhe Linux përdoren në mbajtjen e faqeve në internet për të ekzekutuar një Apache shtrirje që administron protokollin HTTP për pritjen e faqeve në internet. Përshtatje e mëtutjeshme e mjedisit të serverit përfshin përdorimin e kornizës së të dhënave të burimit të hapur të MySQL, ose bazat e të dhënave të tjera të tilla si Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL, MariaDB, Firebird, DB2, & MongoDB. Serverat në internet gjithashtu përfshijnë mbështetje për gjuhët programuese si PHP, Perl, piton, ASP.net, dhe Ruby në shina.

Emrat e Domainit, Adresat IP, & Certifikata SSL

Emrat e domeneve identifikohen nëpër internet nga një vlerë unike numerike e quajtur an adresa IP e cila përdoret për rregullimin e trafikut në faqet e internetit që janë pritur në një server. Perdorimi i fushat e nivelit të lartë (TLD) dhe fusha gjenerike të nivelit të lartë (gTLDs) me një llogari të mbajtjes në internet menaxhohet përmes një adrese IP duke përdorur Sistemi i Emrave të Domainit (DNS). Emrat e domeneve të blera nga një regjistrues u caktohet një adresë IP unike nga hosti i uebit, të cilat përdoren për transferimin e skedarëve nga një server në internet tek përdoruesit e tjerë ndërkombëtarisht. Perdorimi i Certifikatat SSL me një emër domaini mundëson kriptimin e shfletuesit nën protokollet HTTPS të cilat mund të mbrojnë informacione të ndjeshme private kur transmetohen nëpër kanale të të dhënave publike.

Zhvillimi i Uebit

Zhvilluesit e uebit përdorin LAMP/WAMP pirg për të krijuar aplikacione të pasura me funksion duke përdorur gjuhë programimi dhe ruajtje të bazës së të dhënave për të shërbyer skedarë përmes XHTML & DHTML. Skriptet në internet si sistemet e menaxhimit të përmbajtjes (CMS), platformat e blogjeve, dyqanet e tregtisë elektronike, forume, wikis dhe rrjetet sociale të gjitha funksionojnë në serverët në internet përmes zhvillimit të rafteve të personalizuar. Botuesit e Uebit kanë mundësinë që të programojnë uebfaqe të reja duke përdorur kornizat e të dhënave të pronarit, mjetet e autorizimit HTML ose skriptet me burim të hapur të bazuar në platformat e zhvillimit të përbashkët. Kërkesat e zhvillimit të uebit janë një nga faktorët më përcaktues në zgjedhjen e një platforme web hosting.

Si burimet e serverit janë alokuar me lloje të ndryshme të mbajtjes në internet

Përmbledhje e shpejtë: Llogaritë e pritjes së faqeve në internet përcaktohen nga mënyra se si burimet e serverëve shpërndahen dhe shpërndahen në një mjedis të qendrës së të dhënave. I njëjti pajisje raft-montimi mund të përdoret për të ndarë, VPS, të dedikuar, & host cloud në varësi të konfigurimit të softuerit të instaluar.

Lloje të ndryshme të Web Hosting

Llogaritë e hostimit në internet mund të ndahen në kategori të ndryshme bazuar në mënyrën se si burimet e serverit janë alokuar dhe shpërndarë në harduerin që përdoret në një qendër të dhënash. Mënyra të tjera për të klasifikuar web hosting varen nga mënyra e faturimit të llogarive ose sektori i tregut për të cilin synimet janë të synuara. Prandaj, format më të zakonshme të disponimit në internet janë:

 • Free Web Hosting
 • Ndarja në internet e përbashkët
 • Menaxhuar Web Hosting
 • VPS Web Hosting
 • Përkushtuar Web Hosting
 • Web Cloud Web Hosting

Do lloj hostimi ka vlerë për një segment të caktuar të bashkësisë së zhvillimit të uebit, si dhe avantazhe dhe disavantazhe unike që e bëjnë atë më të përshtatshëm për një aplikim të veçantë domain. Të kuptuarit e ndryshimeve midis llojeve të web hosting në dispozicion është e rëndësishme për pronarët e faqeve dhe bizneset të marrin vendimin e duhur për blerjen për të mbështetur kërkesat e zhvillimit të skripteteve të ndryshme nën një larmi të gjerë të kushteve të trafikut të përdoruesve.

Free Web Hosting

Pritja falas në internet ofrohet nga kompani të ndryshme kryesisht për të shitur shërbime të tjera domain ose për të publikuar reklama në faqet që janë pritur nën llogari. Pritësit e faqeve të lira të internetit zakonisht ofrojnë vetëm mbështetje për nën-domain për faqet në internet të përdoruesit, për shembull: user.geocities.com. Shumë platforma të njohura CMS pëlqejnë WordPress dhe joomla ofroni një pritje falas në internet për botuesit e internetit për të filluar Blogging ose ndërtimin e një faqe në internet. Pritja falas në internet nuk konsiderohet si një zgjidhje e vlefshme për pronarët e bizneseve ose faqet e internetit që kërkojnë zhvillim të përmbajtjes me porosi, lehtësirat e e-commerce dhe mbështetjen e emrit të domain. Pritja falas në internet është më së shumti e njohur me blogerët dhe mund të shihet si një formë tjetër e rrjeteve sociale, d.m.th. Tumblr, Facebook, Instagram, MySpace, Blogger, Ning, WordPress dhe faqet e tjera të emrit të markës.

Ndarja në internet e përbashkët

Pritja e përbashkët e uebit siguron menaxhimin e një numri të madh të emrave të domain në një server të vetëm duke përdorur adresimin IP, ku të gjithë faqet e internetit të regjistruara do të përdorin njëkohësisht të njëjtin CPU, RAM, hard disk dhe burimet e bandës për të shërbyer skedarë ose për të ekzekutuar skriptet sipas te komandat e përkohshme. Me pritjen e përbashkët të uebit, mund të ketë mijëra biznese, individë dhe organizata të ndryshme që të gjithë i shërbejnë skedarët e tyre të internetit për publikun nga i njëjti kompjuter. Një qendër e vetme e të dhënave është në gjendje të presë miliona fusha në këtë model, duke lejuar kompanitë që të presin në internet që të shkallëzojnë në vëllim dhe të ofrojnë çmimin më të ulët për konsumatorët për menaxhimin e skedarëve të internetit dhe mjetet e ruajtjes së bazës së të dhënave.

Si funksionon Hosting Shared Web?

Me hostimin e përbashkët të uebit, çdo llogari të përdoruesit pajiset me një hyrje unike në server i cili është i regjistruar në një emër domain rrënjësor dhe i identifikuar përmes një adrese IP publike. Emrat e domain shtesë shtohen në llogari përmes përdorimit të një paneli kontrolli nga administratorët. Kompania e mbajtjes së faqes në internet punëson administratorë të sistemeve për të menaxhuar instalimin e programeve të serverit dhe azhurnimet e sigurisë. Klientët pritës përdorin mjete të menaxhimit të transferimit të skedarëve për të pritur faqe në internet në HTML ose gjuhë të tjera programimi të cilat i shërbejnë skedarët për publikun përmes shfletuesit. Hapësira e diskut të ngurtë në serverin e largët mund të përdoret për qëllime të tjera nga mbajtja e faqeve në internet, për shembull ruajtja e largët e skedarëve, llogaritë e postës elektronike, zhvillimi i faqes në sandbox, mbështetja e aplikacionit celular, ose skriptet e programeve në internet.

Avantazhet e mbajtjes në internet të përbashkët

Përfitimi numër një i web-it të përbashkët tradicionalisht është që është një mënyrë jashtëzakonisht e lirë për të publikuar informacione në internet. Llogaritë e përbashkëta të mbajtjes në internet mund të kushtojnë sa më pak se $ 1 – 3 dollarë në muaj dhe rrallë kushtojnë më shumë se 20 dollarë. Vlerësohet se mbi 90% e faqeve të internetit në internet përdorin një pritje të përbashkët në internet për t’i mbajtur informacionet e tyre në internet 24 orë në ditë. Pritësit e përbashkët të uebit nuk i fikin kurrë shërbimet e tyre dhe nuk ofrojnë azhurnime pa probleme të harduerit në qendrën e të dhënave që mund të mbajnë një faqe interneti në internet për vite me rradhë. Shumica e mjeteve të mundshme të zhvillimit të internetit do të integrohen lehtësisht me një llogari të përbashkët pritjeje.

Këto shërbime lejojnë që interneti të funksionojë si një bibliotekë e gjerë e informacionit të vetë-botuar në një sistem jo-hierarkik, të shpërndarë të rrjetit. Për shkak se kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet punësojnë ekspertë për të menaxhuar qendrat e të dhënave dhe zakonisht mbajnë azhurnuar lëshimet më të fundit të sigurisë në instalimet e programeve të serverit, përdoruesit përfundimtarë marrin një platformë të thjeshtë për t’u përdorur për të menaxhuar transferimet e skedarëve, bazat e të dhënave, llogaritë e postës elektronike dhe ueb botim që është përgjithësisht i sigurt. Ekziston një sasi e madhe fleksibiliteti në atë që mund të bëhet në mënyrë krijuese me lehtësirat e përpunimit dhe ruajtjes së të dhënave nga distanca në një llogari të përbashkët të mbajtjes në internet.

Disavantazhet e mbajtjes në internet të përbashkët

Disavantazhi kryesor i mbajtjes në internet të përbashkët është se nuk është në gjendje të shkallëzojë në mënyrë efektive për të mbështetur trafikun e faqeve të mëdha dhe zakonisht përfshin kufizime të rrepta në përdorimin e fuqisë përpunuese të CPU për shkak të burimeve të grumbulluara. Ndarja e përbashkët e uebit zakonisht nuk e mbështet instalimin e përdoruesve të shtesave të serverit përmes linjës së komandës që janë të rëndësishme për zhvillimin e internetit me porosi dhe mbështetjen e aplikacionit celular. Deri kohët e fundit, shumica e host-ave të përbashkët nuk kanë mbështetur Qasje e sigurt e Shell (SSH), por për shkak të popullaritetit të shtuar të kornizave të kontrollit të versionit si Git dhe Subversion, kjo po bëhet më e zakonshme.

Ende nuk ka mundësi për administrimin e sistemeve të përparuara dhe konfigurimin e serverëve me porosi në planet më të ndara të pritjes. Siguria në kornizat e përbashkëta të mbajtjes së faqeve në internet nuk konsiderohet mjaft e fortë për informacione të ndjeshme të korporatave dhe llogari qeveritare. Mund të ketë çështje të performancës që zhvillohen në një server nëse një domain vazhdimisht konsumon burime të përbashkëta ose goditet me një sulm DDoS. Për shkak se administrimi i sistemeve dhe kontrolli i konfigurimit të serverit root është marrë nga duart e përdoruesve të përbashkët të pritjes së programeve në internet, ata shpesh janë shumë të varur në kompaninë e shërbimit për mbështetje të teknologjisë..

Kush është Web Hosting Shared më i mirë për?

Pritja e përbashkët në internet rekomandohet për uebfaqe të vetë-publikuara dhe rrjete biznesi të vogël. Dizajnerët e uebit mund të presin domene të pakufizuar në një llogari të përbashkët për zhvillim, dhe pastaj t’i transferojnë ato në serverë cloud ose të dedikuar nëse trafiku zhvillohet më shumë sesa do të lejojë kompania e mbajtjes së faqes në internet. Një nga përdorimet më të njohura për mbajtjen në internet të përbashkët është faqet e vetme dhe me shumë përdorues të blog-ut të ndërtuara në WordPress. Pirg LAMP mbështet një numër të madh të shkrimeve me burim të hapur si Drupal, Joomla, Moodle, Zen Cart, osCommerce, Magento, SMF, phpBB, & Prestashop. Shumica e skripteteve të e-commerce, kornizat e blog-ut, programet e bordeve të buletinit, platformat CMS, wikis, dhe aplikacionet e programeve të menaxhimit të postës elektronike, të gjitha janë të dizajnuara për të punuar edhe në pritjen e përbashkët të uebit. Ju mund të shikoni listën tonë të kompanive më të mira të mbajtjes së faqeve në internet për të filluar.

Menaxhuar Web Hosting

Web hosting i menaxhuar është një version i hosteve të përbashkëta ku specializohet ndërmarrja e shërbimit platformë specifike produkte që mbështesin kornizat e zhvillimit me porosi. Shembuj të kësaj mund të shihen në Panteon dhe Acquia Cloud për Drupalin, Nexcess për Magento, ose WP Engine për WordPress. Kompanitë pritëse të menaxhuara ofrojnë mjedise të optimizuara të serverëve që mund të shpejtojnë performancën e faqes në internet dhe kohën e ngarkesës së faqeve për faqet e internetit me trafik të lartë, të drejtuar nga CMS. Shembuj të tjerë të mbajtjes në internet të menaxhuar gjenden në kornizat cloud dhe serverët e dedikuar. Në këto lloje të llogarive, ndërmarrjet e mbajtura në internet do të ofrojnë shërbime të jashtme të buruara nga IT për ndërmarrjet në ndërmarrje ose NVM që u lejojnë atyre të hyjnë në burimet e ekspertëve me përvojë në administrimin e sistemeve për të zëvendësuar operacionet tradicionale të qendrës së të dhënave brenda. Për shembull, Rackspace teknikët do të menaxhojnë Shërbime Ueb Amazon (AWS), Microsoft Cloud & i kaltër serverat, ose Hapur re zgjidhjet e rrjetit përveç shërbimeve të tyre të qendrës së të dhënave si pjesë e planeve “të menaxhuara nga cloud” të ofruara për klientët. Platforma si një Shërbim (PaaS) kornizat janë një tjetër shembull i mirë i larmisë së aplikacioneve të reja që zhvillohen në shërbimet e menaxhuara të pritjes së faqes në internet.

VPS Web Hosting

Servers Virtual Private (VPS) janë një zgjidhje për mbajtjen në internet të krijuar për të dhënë më shumë fuqi dhe fleksibilitet për pronarët e faqeve të internetit për kërkesat e softuerit të zhvilluar dhe aplikacionet komplekse. Teknikisht, një VPS do të funksionojë në të njëjtën mënyrë si një server i dedikuar ndërsa vepron në një kornizë të ndarur të harduerit që lejon përdorimin e vetëm një pjesë të burimeve të makinës pritëse. Llogaritë VPS bazohen në sasinë e RAM-it, ruajtjes së hard drive-it dhe fuqisë përpunuese të CPU-së të alokuar në makinën virtuale. Serverët VPS mund të instalohen me Linux ose Windows si sistemin kryesor operativ, me konfigurimin e saktë të mjedisit të përcaktuar nga sistemi i veçantë i virtualizimit të serverëve dhe hiper këshilluesit pasues të punësuar për menaxhimin e burimeve të serverit në qendrën e të dhënave..

Platforma e virtualizimit të OpenStack

Përmbledhje e shpejtë: Të kuptuarit se cilën platformë të virtualizimit, kompania e pritjes së faqes VPS po e përdor për të menaxhuar burimet e qendrës së të dhënave dhe konfigurimin e klientit është e rëndësishme. OpenStack është një nga aplikacionet më të njohura me burim të hapur për menaxhimin e burimeve VPS. Të tjerët përfshijnë Xen, Virtuozzo, OpenVZ, & KVM.

Si funksionon VPS Web Hosting?

Ekzistojnë një larmi e gjerë e platformave të softuerëve të virtualizimit të serverëve aktualisht të disponueshëm në kornizat e licencimit të pronarit dhe burimit të hapur që përdoren për të krijuar rrjete VPS. Për shembull, Serveri Xen (Linux), Hiper-V (Windows) dhe VMware ESXi (Cross-Platforma) të gjitha bazohen në sistemet e ndarjes së harduerëve që krijojnë një hiper këshilltar “vendas” ose “metal të zhveshur” për izolimin VPS në një server të vetëm. Hypervizorët vendas ose tip-1 konsiderohen më të sigurta por zgjasin më shumë për tu vendosur nga administratorët e sistemeve që duhet të konfigurojnë secilën ndarje harduerike me dorë përpara shitjes ose pas një blerjeje specifike të klientit. Ky lloj i rrjetit VPS është më i zakonshëm në përdorimin e qendrës së të dhënave të ndërmarrjeve.

Në krahasim, platformat e virtualizimit si OpenVZ, Virtuozzo dhe KVM (Linux) bazohen në hipervizorët e sistemit operativ. Gjithashtu i njohur si Hipervizorët “të pritur” ose të tipit 2, dhe të ngjashme me Stacioni i punës VMware dhe lojtar softuer ose burim i hapur VirtualBox aplikim për virtualizimin në desktop, këto platforma ofrojnë më shumë fleksibilitet në vendosjen e konfigurimit të VPS kur ndarjen e burimeve të një serveri përmes teknikave të automatizuara. Disa platforma të hipervizorit tip-2 lejojnë që vetëm një version i vetëm i Linux të instalohet në të gjitha makinat virtuale dhe janë të zakonshme në zgjidhjet “të menaxhuara” VPS dhe llogaritë në cloud. Sistemet e tjera të hipervizorit tip 2 lejojnë që çdo sistem operativ të instalohet si një ndarje tradicionale e pajisjeve. Shumica e kompanive të presë VPS përdorin kornizat e hipervizorit tip-2 për të optimizuar burimet e qendrës së të dhënave për rishitjen e klientëve me pakicë në konfigurime të ndryshme.

Avantazhet e VPS Web Hosting

Përfitimi kryesor i hostimit të VPS është që pronarët e uebfaqeve mund të “thirrin” sasinë e saktë të burimeve të serverit që kërkohen për të optimizuar performancën e një faqe interneti komplekse. Kjo përfshin urdhërimin e një sasie të veçantë të fuqisë së shumëfishtë të përpunimit të dedikuar nga numri i bërthamave të CPU-së, RAM-it dhe hapësirës së diskut të nevojshëm për të mbështetur faqet CMS ose dyqanet e tregtisë me përdorues më të njëkohshëm sesa do të mbështesë një llogari e përbashkët pritëse. Zhvilluesit shpesh preferojnë llogari VPS sepse ata mund ta konfigurojnë serverin me zgjedhjen e sistemit operativ dhe të instalojnë çfarëdo shtesë shtesë të serverit që kërkohet për programimin e aplikacioneve në internet. Disa njerëz përdorin serverë virtualë privatë për llogaritjen në distancë si një desktop të dytë, të njohur si llogaritja virtuale e rrjetit (VNC). Në analizën e kostos për vlerën, web hosting VPS ofron të gjitha tiparet e një serveri të dedikuar me një pjesë të çmimit.

Disavantazhet e VPS Web Hosting

Disavantazhi kryesor i web hosting VPS është kompleksiteti i administrimit të sistemeve që kërkohet për të instaluar dhe menaxhuar softuerin e serverit, i cili kërkon shumë njohuri të linjës së komandës dhe sfond në konfigurimin e serverit në internet. Disa korniza VPS mund të duhen orë ose ditë për tu vendosur, dhe më pas duhet të mirëmbahen për arna të sigurisë dhe azhurnime të softuerit. Nëse serveri nuk është konfiguruar saktë, bëhen gabime ose shfaqen gabime, kjo mund të shtojë shumë kohë në procesin e zhvillimit të uebit. Përdoruesit e papërvojë mund të lënë vrima të sigurisë në mjedis që hakerat që përdorin automatikë të skenarëve të automatizuar dhe shfrytëzuesit e njohur të serverit ose bazës së të dhënave mund të zbulojnë dhe synojnë me lehtësi. Duke përdorur një cPanel të standardizuar, CentOS, & Mjedisi WHM ose panelet e administrimit si Webmin dhe Virtualmin mund të ndihmojë në thjeshtimin e procesit të administrimit të serverit në mënyrë të konsiderueshme duke shtuar një shtresë GUI për të hyrë në detyra të zakonshme.

Kush është VPS Web hosting më i miri për?

Llogaritë e mbajtjes së faqeve në internet VPS janë më të përshtatshmet për zhvilluesit që duhet të konfigurojnë mjedisin me shtesat e serverëve që hostet e përbashkët të uebit nuk do t’i mbështesin. Në mënyrë tipike këto janë të lidhura me përdorimin e kornizave të bazave të të dhënave përveç MySQL, gjuhëve programuese përveç PHP, dhe kornizave të serverëve të ndryshëm nga Apache. Përdorimi i LEMP rafte në zhvillimin e internetit bazuar në VPS me Nginx gjithashtu mund të jetë me kosto efektive në krahasim me një server të dedikuar. Uebfaqet që inovojnë në optimizimin e performancës dhe balancojnë ngarkesën në re me platforma si Cache me llak mund të gjejë zgjidhje VPS të jetë një rrugë e mesme ekonomike midis opsioneve të dedikuara dhe të përbashkëta të pritjes. Ambientet me sandbox VPS janë të shkëlqyera për ekipe me shumë zhvillues që përdorin kontrollin e versionit për të krijuar aplikacione të reja në internet dhe celular për të bashkëpunuar së bashku në internet nga stacionet e punës të desktopit. Ju mund të shikoni listën tonë të kompanive më të mira të mbajtjes së faqeve në internet VPS për të filluar.

Përkushtuar Web Hosting

Vendosja e dedikuar në internet është më e shtrenjta dhe fleksibël nga të gjitha planet e shërbimit të ofruara nga kompanitë në industri, pasi pronarët e faqeve janë në gjendje të marrin me qira ose qira direkt një server të plotë të montimit të rafteve në një qendër të dhënash. Avantazhi i hostimit të dedikuar është se klienti ka kontroll të plotë mbi konfigurimin e softuerit të serverit, i cili mund të përdoret për të shfrytëzuar fuqinë e plotë të përpunimit të CPU-së, të gjithë hapësirën e caktuar për hard disk dhe memorjen e disponueshme RAM. Serverët e përkushtuar kërkohen të presin faqet më të mëdha me anë të trafikut në internet, si dhe nga aplikacionet e lëvizshme që kërkojnë performancë elitare.

Si funksionon vepra e përkushtuar e mbajtjes së faqes në internet?

Kompanitë e pritjes së uebit menaxhojnë objektet e qendrës së të dhënave të cilat mund të përmbajnë mijëra servera të raft-montimit me modele të ndryshme të pajisjeve kompjuterike dhe konfigurimeve të sistemit operativ. Këto fermat e serverëve janë konfiguruar më pas për të mbështetur hostet e përbashkëta, rrjetet VPS ose llogaritë e dedikuara sipas kërkesave të biznesit të kompanisë. Administratorët e sistemeve janë të punësuar për të menaxhuar softuerin dhe harduerin nga distanca për pronarët e bizneseve që transferojnë shërbimet e ofruara nga kompania. Me një shërbim të dedikuar në internet, klientët janë në gjendje të marrin me qira ose të marrin me qira një njësi të plotë të montimit të raftit dhe të konfigurojnë nga distanca cilësimet e serverit, duke përdorur një numër skriptesh të softuerit me burim të hapur dhe të pronarit.

Standardet e qendrës së të dhënave

Përmbledhje e shpejtë: Standardet e qendrës së të dhënave janë aspekti më i rëndësishëm i një vendimi blerjeje për një plan të dedikuar të pritjes së serverit, pasi i njëjti harduer është i disponueshëm nga shumë shitës të llogarive të ndryshme.

Avantazhet e një serveri të përkushtuar

Përfitimi kryesor i një serveri të veçantë është se ai mund të konfigurohet për nevojat e zhvillimit me porosi të një faqe interneti komplekse ose një aplikacioni celular. Ndërsa shumë pronarë të faqeve të konsumit drejtojnë skriptet në internet bazuar në kornizat popullore të burimit të hapur dhe zakonisht kanë vetëm një nivel të ulët trafiku të rregullt në një faqe në internet, korporatat e mëdha në ndërmarrje, ndërmarrjet e mediave dhe aplikacionet e njohura të lëvizshme kanë kërkesa të mëdha për trafik. Menaxhimi i këtyre faqeve të internetit mund të marrë serverë të shumtë për të mbajtur në internet, dhe aplikacionet në internet të përfshira shpesh ndërtohen rreth programimit me porosi nga ekipe ekspertësh të cilët kërkojnë mirëmbajtje të vazhdueshme nga administratorët e sistemeve për të mbajtur në internet. E gjithë biznesi, të ardhurat dhe mbështetja e klientit të menaxhuar nga këto uebfaqe të mëdha, të korporatave janë të bazuara në rrjete serverësh të dedikuar në qendrat e të dhënave.

Disavantazhet e një serveri të dedikuar

Disavantazhi kryesor i një serveri të dedikuar është se është i kushtueshëm në krahasim me planet e përbashkëta të pritjes ose të VPS-së, dhe i kushtueshëm edhe kur krahasohet me çmimin e vetë pajisjes themelore. Me serverë të dedikuar, klienti po paguan jo vetëm për përdorimin e serverit, por edhe për teknikët e trajnuar që e menaxhojnë atë, kostot kryesore të qendrës së të dhënave dhe hyrjen në shtyllën kurrizore të internetit. Kostot e qendrës së të dhënave përfshijnë jo vetëm marrjen me qira të hapësirës për zyre dhe depo, por edhe energjinë elektrike të nevojshme për të ekzekutuar të gjithë serverët dhe për t’i mbajtur ato të freskëta. Qendrat e të dhënave gjithashtu duhet të kenë pajisje rezervë për prodhimin e energjisë në rast se furnizimi lokal me energji elektrike është ndërprerë. Të gjitha kostot e mbetura përfshihen në çmimin vjetor të një plani të dedikuar të serverit. Sidoqoftë, është akoma shpesh shumë më lirë sesa ajo që do të kërkohej për të menaxhuar në mënyrë të pavarur një qendër të dhënash për një biznes të vetëm.

Kush është Dedikuar Hosting Best For?

Ekzistojnë dy sektorë kryesorë të klientit të synuar për serverë të dedikuar. E para është ndërmarrje e korporatave, e cila mund të marrë me qira një numër të madh njësish të dedikuara në një qendër të dhënash për të menaxhuar operacionet e ndërmarrjes nga distanca përmes kornizave të kompjuterave cloud, duke kursyer para në pagat e stafit, kostot e sipërme dhe azhurnimet vjetore të pajisjeve. Kompanitë që marrin me qira serverë të dedikuar nga një qendër e të dhënave kërkojnë të hyjnë në pajisjen më të fundit kompjuterike të menaxhuar nga teknikë me përvojë, me gjithashtu qasje të drejtpërdrejtë në kabllot me fibër optike me shpejtësi të lartë për lidhjet më të shpejta në internet. Tregu i dytë i synuar për serverët e dedikuar është komuniteti i zhvilluesve që krijojnë faqet e internetit më të ndërlikuara dhe shumë të trafikuara dhe aplikacionet e lëvizshme.

Uebfaqet më të njohura të ndërmarrjeve, rrjetet sociale, dyqanet e e-commerce dhe aplikacionet mobil përfshijnë kërkesa të mëdha për bazën e të dhënave, numër të madh të përdoruesve të regjistruar dhe bibliotekat e arkivave të miliona skedarëve të faqeve që mund të shkojnë nga teksti në multimedia. Për shkak se llogaritë e përbashkëta të pritjes dhe VPS nuk janë në gjendje të plotësojnë kërkesat e këtyre vendeve dhe aplikacioneve të njohura, kërkohet një server i dedikuar ose një zgjidhje cloud e grupeve të serverëve për t’i mbajtur ato në internet. Marrja me qira ose marrja me qira e një serveri të dedikuar nga një qendër e të dhënave është një mënyrë shumë më kosto-efektive për të pritur këto vende me të ardhura të larta sesa do të ishte nëse zhvilluesit do të blinin harduerin dhe të krijonin një qendër të vogël të të dhënave në mënyrë të pavarur. Ju mund të shikoni listën tonë të kompanive më të dedikuara për mbajtjen e faqeve në internet për të filluar.

Web Cloud Web Hosting

Hartimi në internet në cloud ofron zgjidhje për faqet e internetit që kanë nevojë për më shumë fuqi përpunimi dhe kërkojnë më shumë sesa një shembull i vetëm serveri sepse sasia e trafikut në internet, duke përfshirë numrin e pyetjeve në bazën e të dhënave dhe skedarët e burimeve, është shumë e lartë në vëllim për një makinë të vetme për të efektshme menaxhoni për të gjithë përdoruesit e njëkohshëm. Përdoruesit e faqes në internet shpesh kërkojnë hyrje në fuqinë e përpunimit të largët nga qendrat e të dhënave (informatikë cloud) për të bërë punë komplekse në shfletues sesa në desktop me shkarkime softuerësh.

Hartimi në internet i cloud është përcaktuar nga vendosja e grupimeve të serverëve që shkallëzojnë automatikisht me trafikun e përdoruesit dhe nevojat e fuqisë së përpunimit të një faqe në internet, duke përfshirë aplikacione të përparuara softuerike për balancimin elastik të ngarkesës, ruajtjen e skedarëve dhe optimizimin e bazës së të dhënave në rafte tradicionale LAMP / WAMP. Hartimi në internet i cloud ofron zgjidhje për aplikacionet “të dhëna të mëdha” dhe kërkon të zëvendësojë kornizat tradicionale të serverëve të departamenteve të korporatave të IT mbi një bazë të jashtme duke ofruar energji kompjuterike dhe ruajtje në distancë si një produkt me shumicë. Pritja në internet në cloud ndihmon kompanitë dhe pronarët e faqeve të internetit që të përdorin fuqinë e qendrave më të mëdha ndërkombëtare të të dhënave me risitë më të fundit në IT.

Si funksionon strehimi në re?

Hartimi në internet i cloud është i bazuar në zhvillimet në virtualizim që lejojnë të gjithë “pirun” e një serveri (sistemi operativ, baza e të dhënave, baza e kodeve, & skedarët e sitit) të klonohen shpejt dhe kopjohen në një shembull të ri serveri kur kërkohet nga numri i përdoruesve të njëkohshëm. Kjo tejkalon kufizimet e përdorimit të një serveri të vetëm të dedikuar për të pritur faqet e internetit ose aplikacionet, por krijon probleme të reja në lidhje me menaxhimin e përbashkët të bazës së të dhënave. Aktualisht nuk ka një metodë të vetme, të standardizuar për arritjen e këtyre përfitimeve me të gjitha kompanitë pritëse të cloud në industri në mënyrë aktive të inovojnë zgjidhje të reja.

Hartimi në internet i cloud është i ngjashëm me rrjetet e ofrimit të përmbajtjes (CDN) të cilët përdorin serverat e shpërndarë globalë, caching të përparuar të faqeve dhe programin e menaxhimit të skedarëve për të optimizuar performancën e faqes së internetit për faqet e internetit të mëdha. Shumë kompani pritjeje cloud do të ofrojnë mundësinë për të zgjedhur sistemin operativ, kornizën e bazës së të dhënave dhe vendndodhjen gjeografike të vetë serverit, si pjesë e opsioneve të konfigurimit. Pritësit e tjerë të cloud ofrojnë shërbime të menaxhuara, ku aspektet kryesore të cilësimeve të serverit janë të konfiguruar paraprakisht dhe faqet e internetit të pritura automatikisht do të gëzojnë përfitimet e shkallëzimit të avancuar, balancimin elastik të ngarkesës dhe rrjetet e serverave të grumbulluar që vendosen automatikisht me pikat e trafikut në aktivitetin e përdoruesit.

Avantazhet e Cloud Web Hosting

Hartimi në internet në cloud është i dizajnuar për aplikacione kompjuterike në distancë dhe kërkohet nga faqe të mëdha në internet, trafiku i përdoruesve të të cilëve tejkalon kufijtë e asaj që do të sigurojë një shembull i vetëm i serverit. Hartimi në internet i cloud është veçanërisht i dizajnuar për të përmbushur nevojat e faqeve të internetit me kërkesa të mëdha për bazën e të dhënave. Uebfaqet e koduara në PHP, Python, Perl, ASP.net dhe gjuhë të tjera të programimit shpesh kërkojnë një sasi të madhe të përpunimit mbrapa, në mënyrë që të gjenerojnë dalje dinamike të faqes HTML. Aplikacionet e lëvizshme me bashkësi të mëdha përdoruesish përdorin gjithashtu kod të drejtuar nga baza e të dhënave dhe burime të gjera të CPU që mund të kërkojnë një zgjidhje pritjeje cloud.

Hartimi në internet në cloud është zhvilluar për t’i shërbyer nevojave të veçanta të “të dhënave të mëdha” në ndërmarrje ku qendrat e të dhënave të kompanive më të mëdha në internet si Google, Facebook, IBM, Amazon, dhe të tjerët po inovojnë në mënyrë aktive zgjidhje të reja për të përmbushur kërkesat e modelin e tyre të biznesit ose kërkesat e klientit. Jo çdo faqe në internet do të kërkojë pritje të cloud, por bizneset e vogla dhe ndërmarrjet e reja që shkallëzojnë trafikun e tyre dhe komunitetet e përdoruesve shpesh gjejnë shërbime të menaxhuara në cloud një mundësi të arsyeshme për serverët e dedikuar për shkak të aftësisë për të “paguar-si-ti-shko” vetëm për sasia e burimeve të serverëve të përdorur dhe për aftësinë për të mbajtur faqet në internet përmes shkallëzimit të grupeve në kohën e ofrimit të shërbimit të pikut të shfrytëzuesit.

Disavantazhet e Cloud Web Hosting

Dobësitë kryesore të pritjes së cloud janë pasiguria e ndërlidhur me ndryshueshmërinë e kostove me vendet në modelin “pay-as-you-go”. Një problem tjetër mund të shoqërohet me “përvojat” në industri, i cili mund të çojë në mbivlerësim të çmimeve dhe faturimit të tepërt për shërbime të panevojshme ose plane hyrëse. Menaxhimi efikas i hostimit të cloud duke përdorur softuer të instaluar me pirg të instaluar mund të kërkojë një administrator të sistemeve me pagë paga e të cilit mund të jetë shumëfish i kostos së shërbimit harduer. Siguria e të dhënave mund të jetë gjithashtu një çështje për disa korporata ose site që menaxhojnë informacionin personal të përdoruesve me aplikacione në internet ose celular, megjithëse nuk ka ndonjë ndryshim të rëndësishëm me kompanitë e pritjes së cloud në krahasim me hostet e tjerë të uebit kur referohen çështjet e intimitetit.

Kush është Web Cloud Web Hosting Best For?

Cloud hosting ndryshon nga shërbimet tradicionale të mbajtjes së faqes në internet përmes përqendrimit në optimizimin e ngarkesave të faqeve, menaxhimin e bazës së të dhënave dhe përpunimin e CPU për një numër të madh të përdoruesve të njëkohshëm të një aplikacioni përmes përdorimit të grupeve të shumë kompjuterave me programe shtesë të përparuara. Për shembull, mbajtja në internet e përbashkët u zhvillua nga nevoja për të pritur koleksione të faqeve të vetme në internet me burime skedari të ngulitur në bazë të një kosto të ulët, por shpesh dështon nën tendencën e faqeve komplekse, të drejtuara nga baza e të dhënave, të cilat funksionojnë si aplikacione dinamike në internet në shfletues dhe kërkojnë një sasi e madhe e burimeve RAM ose CPU për të ofruar.

Hartimi në internet në re mund të jetë i ngjashëm me VPS ose kornizat e dedikuara të serverëve, ku administratori i sistemeve ka aftësinë të konfigurojë instalimin e sistemit operativ me shtesa softuerësh që nuk janë të disponueshëm në mjediset e përbashkëta të pritjes. Disa pritës të menaxhuar të cloud thjeshtojnë këtë proces duke ofruar zgjidhje të konfiguruara në mënyrë optimale me një paketë softuerësh bazë të pronarit. Një tjetër ndryshim është se shumë plane të pritjes në internet të cloud funksionojnë në një model “pay-as-you go”, ku llogaria ngarkohet për sasinë e fuqisë përpunuese ose numrin e instancave të serverëve të përdorura në muaj, sesa një sistem të sheshtë. Shumica e pritësve tradicional të uebit nuk kanë aftësi të shkallëzojnë për të përmbushur pikat e trafikut dhe nuk ofrojnë veçori të përparuara të balancimit të ngarkesës për menaxhimin e bazës së të dhënave.

Pritja në internet në cloud ka të bëjë me nevojat e llogaritjes në distancë, ku përdoruesit janë duke përfunduar detyra komplekse përmes shfletuesit duke përdorur aplikacione në internet ose celular që ofrojnë “softuer si një shërbim.”Reja e strehuesve vetë përtërijnë në zhvillimin e një”platformë si një shërbim“Modeli i biznesit i cili ofron një mjet më efikas për menaxhimin e bazës së të dhënave, balancimin e ngarkesave, caching faqe dhe virtualizimin e serverëve për klientët. Hartimi në internet i cloud është i bazuar në shkallëzimin e instancave të serverëve në grupe të cilat mund të vendosen në shkallë me aktivitetin e përdoruesit të pikut. Shumica e faqeve të vogla të internetit kanë nevojë vetëm për shërbime cloud herë pas here për të mbështetur aktivitetin promovues që ndodh kur reklamat në shtyp ose lidhjet e mediave sociale çojnë në pikime në aktivitetin e ri të përdoruesit. Fuqia e plotë e pritjes së cloud është lëshuar përmes zhvillimit të rafteve me porosi dhe tani konsiderohet thelbësore për menaxhimin e përditshëm të aplikacioneve komplekse në internet dhe celular. Ju mund të shikoni listën tonë të kompanive më të mira të mbajtjes në internet të cloud për të filluar.

Cilat karakteristika duhet të kërkoni në një plan të mbajtjes në internet?

Pasi të keni kuptuar llojet e ndryshme të llogarive të hostimit në internet të disponueshëm nga ndërmarrjet e qendrave të të dhënave, është e rëndësishme që të rishikoni nga afër paketën totale të veçorive që secili plan ofron për të përcaktuar se cilat ofrojnë vlerën më të mirë për paratë e investuara. Disa nga karakteristikat kryesore për të kërkuar në çdo llogari të mbajtjes në internet janë:

 • Arkitektura e serverëve
 • Versioni i sistemit operativ
 • Mjetet e Menaxhimit të Domainit
 • Mjetet e administrimit të sistemeve
 • Bandwidth & Kufizimet e CPU-së
 • Oferta falas & Promovimet
 • Siguria e të dhënave
 • Mbeshtetje teknike

Këta faktorë mund të gjenden në të gjitha llogaritë e mbajtjes në internet, përfshirë VPS, të dedikuar, të menaxhuar dhe të re. Për shkak se shumica e kompanive të mbajtjes së faqeve në internet ofrojnë çmimin më të ulët në planet afatgjata, është e lehtë të futeni “të kyçur” në një llogari të regjistrimit, vetëm për të zbuluar më vonë se mungon në aspektet kryesore të kërkuara ose nënvlerëson shërbimet e tjera në mënyra të rëndësishme Për të shmangur këtë problem, i cili mund të çojë në transferimin e një faqe në internet në mënyrë të përsëritur midis serverëve në internet, konfirmoni paraprakisht llogarinë në shqyrtim për këta faktorë për çdo angazhim afatgjatë në platformën e kompanisë.

Arkitektura e serverëve

Pronarët e faqes së internetit kërkojnë shpejtësinë, besueshmërinë dhe performancën në një server në internet, i cili mund të verifikohet përmes testeve të pavarura të vlerësimit të arkitekturës së serverëve dhe rishikimeve të përdoruesve të zgjidhjeve të rrjetit të ndërmarrjeve. Para blerjes së ndonjë llogarie në web hosting, është thelbësore të verifikoni pajisjen e serverit që përdoret në platformë. Aktualisht ka një larmi të gjerë ndryshimesh midis versioneve të ndryshme të Intel Xeon, atom, Itanium, dhe AMD Opteron serverat e vendosur në përdorimin e qendrës së të dhënave. Modelet e vjetra kanë një numër më të ulët të bërthamave të disponueshme për shumë-përpunim, ndërsa serverët e rinj kanë sasi më të madhe të memorjes RAM më të shpejtë DDR-4. Dallime të tjera për tu parë janë lloji i hard driveit në përdorim (HDD vs SSD), pasi disqet me gjendje të ngurtë sigurojnë performanca dukshëm më të shpejtë në kohën e ngarkesës së faqeve në internet.

Versioni i sistemit operativ

Zgjedhja e sistemit operativ në web hosting është përgjithësisht e kufizuar në shpërndarjet Linux përkundrejt zgjedhjeve të serverëve Windows. Një VPS ose server i Dedikuar do t’u japë zhvilluesve të faqes së internetit fleksibilitetin më të madh në instalimin e sistemit operativ dhe konfigurimin e shtesave me porosi. Disa korporata ndërmarrjesh kërkojnë serverë Windows për menaxhimin e kompanisë, përndryshe përfitimi kryesor i platformës së Microsoft është i lidhur me zhvillimin e ASP.net. Apache, MySQL dhe PHP funksionojnë në Linux dhe Windows në mënyrë të ndërsjellë pa dallime të dukshme të performancës. Versioni i Linux i instaluar, për shembull CentOS dhe Cloud Linux, gjithashtu mund të vijë me kufizime të licencimit për shkak të përdorimit të WHM dhe cPanel. Përdorimi i shpërndarjeve të tjera Linux si Ubuntu, Red Hat, Debian, FreeBSD, etj në serverat në internet ka të bëjë kryesisht me preferencën e zhvilluesit për administrimin e sistemeve.

Mjetet e Menaxhimit të Domainit

Menaxhimi i domenit është një nga aspektet më të rëndësishme të çdo llogarie të mbajtjes në internet, dhe shumica e kompanive të mbajtura në internet përdorin cPanel ose një seksion të administrimit të pronarit për konfigurim. Disa plane pritjeje lejojnë përdorimin e fushave të pakufizuara nën një llogari të vetme, por të gjitha fushat do të ndajnë një adresë të vetme IP. Nëse pronarët e faqeve duhet të ekzekutojnë https në secilën domen, duhet të blihet një adresë unike IP për të menaxhuar cilësimet e çertifikatës SSL. Ai paguan për të konfirmuar paraprakisht se sa ngarkon web hosti për secilën adresë IP shtesë nëse kriptimi i uebit do të përdoret në domene të shumta të pritura në një llogari. Për shkak të Protokollet TLS, nuk ka asnjë mënyrë të vlefshme për të pritur fusha të shumta duke përdorur një certifikatë të vetme SSL. cPanel lehtëson shtimin e nëndomenëve në çdo llogari.

Mjetet e administrimit të sistemeve

cPanel është akoma korniza më e zakonshme e administrimit të sistemeve që përdoret në llogaritë e përbashkëta të pritjes. Disa ndërmarrje të mbajtura në internet gjithashtu përdorin Plesk ose një zgjidhje e koduar me porosi. Këto panele administrimi lejojnë konfigurimin e cilësimeve të serverit, zgjedhjen e versionit PHP, instalimin e bazës së të dhënave MySQL, menaxhimin e llogarisë email dhe shërbimet e transferimit të skedarëve FTP. Pritësit e cloud zakonisht kanë një panel kontrolli të pronarit që lejon administratorët e sistemeve të përqëndrohen në menaxhimin e rafteve dhe të monitorojnë përdorimin e burimeve të serverit përmes analitikës së trafikut. Instaluesit e “Një klikimi” si Softaculous dhe Fantastico të bëjë më të lehtë menaxhimin e një larmi të gjerë të skripteteve me burim të hapur për zhvillimin e uebit.

phpMyAdmin mund të përdoret për menaxhimin e bazës së të dhënave me MySQL në shumicën e instalimeve të pirgëve LAMP. Administratorët e sistemeve që përdorin VPS, të dedikuar ose mbajtjen në internet të cloud duhet të jenë të njohur me përdorimin e linjës së komandës dhe SSH për të menaxhuar parametrat e serverit dhe konfigurimin. Softueri popullor për këtë përfshin stuko (Windows), Terminal (Mac), Kompozitor për menaxhimin e bibliotekave të PHP, dhe Yum ose DNF për instalimin e paketave në distancë në server. Shumë zhvillues preferojnë menaxhimin e skedarëve duke përdorur sistemet e kontrollit të versionit si Git ose Subversion mbi FTP në serverë. Disa pritës të menaxhuar të cloud ofrojnë një panel kontrolli të thjeshtuar për llogari që e bën më të lehtë për të pritur fusha të shumta.

Bandwidth & Kufizimet e CPU-së

Kontrolloni specifikimet teknike të paketës, duke përfshirë ruajtjen në dispozicion, transferimin e të dhënave, gjerësinë e bandës, vendndodhjen e serverit dhe garancitë e kohës. Shumica e paketave të mbajtjes së faqes në internet do të ofrojnë hapësirë ​​të mjaftueshme ruajtjeje për një faqe në internet të biznesit të vogël. Transferimi i të dhënave i referohet sasisë totale të të dhënave që mund të transferohen tek vizitorët në uebfaqe brenda një periudhe kohore të caktuar (mujore / vjetore). Bandwidth i referohet sasisë totale të të dhënave që mund të transferohen në çdo moment specifik të matur në shumëfishë të bitëve për sekondë (Mbit / s, Gbit / s, Tbit / s). Shumë kompani pritëse pretendojnë të ofrojnë bandë “të pakufizuar” dhe transferimin e të dhënave. Sidoqoftë, nëse një faqe interneti përdor shumë burime të CPU-së, ajo akoma mund të hidhet poshtë ose të merret jashtë linje në kohën e trafikut të pikut të përdoruesit. Nëse shumica e vizitorëve të një faqe në internet vijnë nga një zonë specifike, zgjedhja e një serveri sipas gjeo-vendndodhjes mund të ndihmojë për të përmirësuar kohën e ngarkesës së faqeve. Një kompani web hosting duhet të sigurojë një kohë të garantuar prej të paktën 99.9% si pjesë e planit të shërbimit.

Oferta falas & Promovimet

Për ata që kërkojnë të transferojnë uebfaqen e tyre në një ofrues të ri të pritjes, disa hostë në internet do të ofrojnë një shërbim falas të migracionit në uebfaqe. Kjo do të thotë që ata do të transferojnë skedarët e sitit nga hosti i vjetër në serverin e ri duke përdorur FXP / FXSP, duke siguruar një migrim të qetë dhe më pak joproduktive gjatë ndërrimit të cilësimeve të DNS. Promovime të tjera të veçanta përfshijnë azhurnime falas të pajisjeve, licencat e softuerit, kreditë e reklamave për Google AdSense & Bing, dhe shërbimet e optimizmit të motorëve të kërkimit. Promovime speciale dhe oferta falas mund të shtojnë vlerë në një llogari të mbajtjes në internet që zvogëlon investimin mbi të gjitha në fund të fundit.

Siguria e të dhënave

Pronarët e faqeve të internetit duhet të sigurohen që çdo plan i mbajtjes së faqes në internet do të konfigurohet në mënyrë të sigurt, duke përfshirë firewalls dhe programin monitorues për të parandaluar ndërhyrjet nga sulmet e automatizuara të bot-shkrimeve. Kontrolloni nëse kompania e organizuar në internet ofron mbrojtje nga sulmet DDoS dhe njoftime automatike për hyrje të paautorizuar. Ndërsa planet e përbashkëta të mbajtjes së ueb përfshijnë shërbimet e kompanisë që lidhen me azhurnimin e sistemit të instaluar operativ dhe programin e serverit me arna të fundit të sigurisë, VPS dhe llogaritë e dedikuara të serverëve do të duhet të jenë përgjegjës për këtë përmes një administratori të kualifikuar të sistemeve. Kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet që ofrojnë skedarë të automatizuar të faqes dhe mjete rezervë të bazës së të dhënave si pasqyrja e pasqyrave të disqeve në llogaritë e avancuara ofrojnë një shtresë shtesë të sigurisë së faqes në rast të një ndërprerjeje të serverit ose një gabimi teknik që çon në humbjen e të dhënave.

Mbeshtetje teknike

Për një pronar të biznesit të vogël, mbështetja teknike është përparësi. Një ofrues i cilësisë së pritjes duhet të ofrojë 24/7 mbështetje teknike falas përmes telefonit, bisedës live dhe emailit. Shtrirja e mbështetjes që ofrohet nga secila kompani pritjeje në internet do të ndryshojë. Pritësit e menaxhuar kanë avantazhin e ekipeve me përvojë të ndihmës teknike me njohuri specifike për platformën. Kompanitë e mëdha shpesh kanë pritje të gjata në linja telefonike, përgjigje të konservuara për të mbështetur email, dhe më pak aftësi për t’iu përgjigjur shkrimeve ose pyetjeve të lidhura me zhvillimin e uebit. Disa plane të dedikuara të serverëve tani përfshijnë kohën një-për-një bisedë direkt me administratorët e sistemeve në qendrën e të dhënave. Për të kuptuar më mirë rekordin e mbështetjes teknike të një webhosti, kontrolloni rishikimet e përdoruesve në internet për të parë se si e vlerësojnë klientët aktualë dhe të mëparshëm kompaninë.

Këshillë e shpejtë: Kur zgjidhni një paketë, konfirmoni veçoritë, sistemin operativ, besueshmërinë, mbështetjen e klientit, mbështetjen e transferimit të faqes në internet dhe ofertat e sigurisë.

përfundim

Të gjitha llojet e ndryshme të mbajtjes së uebit shërbejnë një sektori të veçantë të tregut të synuar, me avantazhe dhe disavantazhe që janë unike për secilin plan të kompanisë. Pronarët e faqeve të internetit të biznesit të vogël dhe botuesit e pavarur duhet të fillojnë me një llogari të përbashkët të mbajtjes në internet, pastaj të përmirësohen në një plan VPS ose Cloud hosting nëse shkallët e trafikut përtej asaj që do të mbështesin serveri. Uebfaqet e ndërmarrjeve shpesh kanë nevojë për shumë servera të dedikuar për të menaxhuar bazën e të dhënave të mëdha dhe nevojat e trafikut. Një qasje e menaxhuar cloud mund të kursejë para duke dhënë burime të jashtme nga punonjësit lokalë dhe rrjetet harduerike në qendrat e të dhënave me administratorë të sistemeve të kualifikuar. Pritësit VPS përdoren më së miri kur kërkesat e zhvillimit të uebit kërkojnë një konfigurim personal të një mjedisi të serverit në internet, por buxheti i projektit nuk mbështet një server të dedikuar.

Menaxhimi i zhvillimit të internetit dhe kërkesat e trafikut të përdoruesve janë aspektet më të rëndësishme të zgjedhjes së planit më të mirë të mbajtjes në internet. Shikoni për kompani që ofrojnë arkitekturën më të fundit të serverit me Xeon serverë shumë-thelbësorë, RAM DDR4 dhe disqe të gjendjes së ngurtë për performancën optimale. Ndërsa pritja e përbashkët nën cPanel dhe CentOS mbetet standardi i industrisë, risitë në cloud computing po ndryshojnë shpejt peizazhin e mbajtjes së faqes në internet. Shumë kompani të mbajtjes së faqeve të internetit tani ofrojnë qasje “hibride” që kombinojnë tiparet më të mira të cloud dhe host të përbashkët në një plan me pakicë me performancë të lartë, me kosto të ulët që ofron balancimin e integruar të ngarkesës, caching të faqeve dhe shërbime CDN në konfigurimin e pajisjeve të serverëve elitë. Për shkak se ka kaq shumë mundësi të ndryshme në dispozicion në zgjedhjen e një plani të mbajtjes në internet, është e rëndësishme të krahasohen të gjitha tiparet e ofruara në një plan shërbimi individual përpara një blerjeje afatgjatë, në mënyrë që të konfirmoni vlerën më të mirë për investimin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me