Trendi më i shpejtë dhe më i besueshëm i hostimit në internet në vitin 2020

Një studim i kompanive më të shpejtë të pritjes në internet krahasuar me shpejtësinë, kohën e duhur dhe koston e tyre. Përmirësoni punën e faqes suaj të internetit dhe shpejtësinë e ngarkesës së faqes.


Pritja më e shpejtë në internet

Kur bëhet fjalë për mbajtjen në internet, performanca është shumë e rëndësishme. Një host i shpejtë në internet mund të rrisë shpejtësinë dhe përgjegjësinë e faqes suaj të internetit. Edhe pse ekzistojnë një sërë faktorësh që ndikojnë në shpejtësinë e faqes së internetit (do t’i arrijmë atyre më vonë), kalimi i faqes tuaj në një shërbim më të shpejtë të pritjes së faqes në internet mund t’i japë faqes tuaj të internetit një ngritje të konsiderueshme të shpejtësisë.

Një faqe e shpejtë e internetit nuk është e mirë vetëm për vizitorët tuaj, por është gjithashtu e mirë për SEO (Optimization of Engine Search). Motorët e kërkimit, si Google & Bing, preferoni faqet e internetit që ngarkojnë shpejt dhe në përgjithësi do t’i rendisin ato më të larta në SERPS sesa faqet e internetit më të ngadalta. Një uebsajt i shpejtë lidhet gjithashtu me konvertime më të mira. Studimet tregojnë se për çdo 1 sekondë që klientët tuaj shpenzojnë duke pritur në faqen tuaj të internetit për të ngarkuar, 20% do të braktisin. Kjo është një humbje e madhe e shumë shitjeve të mundshme!

Ndërsa web hosting nuk është gjithçka për një faqe të shpejtë të internetit, është themeli thelbësor për një. Nëse ju jeni një host i internetit po ju ngadalëson, është koha të kaloni në një më të mirë.

Web-i më i shpejtë pret në një shikim

Le të arrijmë në pikën, sepse ne e dimë që ju jeni në kohë të shkurtër! Më poshtë janë zgjedhjet tona kryesore për shërbimet më të shpejta të mbajtjes në internet:

Pritësi në internet
Çmimi *:
Shpejtësia mesatare**:
Mujore mesatare. Joproduktive ***:
Regjistrohu
Pritja për lëvizje$ 3.99 / mo135 ms4-6 min
A2 Hosting$ 3.92 / mo176 ms7-9 min
GreenGeeks$ 2.95 / mo312 ms10-15 min
Hostgator$ 2.78 / mo190 ms5-8 min
SiteGround$ 3.95 / mo192 ms8-10 min
  • * Prmimet raportohen me tarifat hyrëse. Studymimi standard pas rinovimit u llogarit edhe në studimin tonë, por ne do të tregojmë nivelet hyrëse
  • ** Kjo është koha mesatare e reagimit të serverit e matur në milisekonda për çdo muaj të caktuar përmes testimit tonë të pavarur
  • *** Kjo është koha mesatare e ndërprerjes së faqes së internetit e matur në minuta për çdo muaj të caktuar përmes testimit tonë të pavarur

Studimi ynë për mbajtjen më të shpejtë në internet – makesfarë e bën një pritës të shpejtë në internet?

Ne kemi analizuar plane të krahasueshme të hosteve të përbashkëta nga 20 prej programeve më të njohura të programeve në internet. Përcaktimi se çfarë është në të vërtetë web hosting më i shpejtë është një detyrë e vështirë, sepse ka kaq shumë faktorë dhe rrethana të jashtme që mund të lindin. Prandaj, ne e ndamë atë në 3 kritere kryesore:

  1. Shpejtësia e serverit
  2. uptime
  3. kosto

Shpejtësia e serverit

Gjëja e parë që duam të shikojmë është shpejtësia aktuale e serverit në internet. Shpejtësia e serverit matet duke provuar kohën e tij të përgjigjes, ose më saktë, sasinë e kohës që duhet për serverin t’i përgjigjet një kërkese nga një klient. Kjo njihet si Koha për Bajtë e Parë (TTFB).

TTFB është një matje e sasisë së kohës që kërkon një zvarritës për të marrë bajtin e parë pas një përgjigje nga një server. Ajo matet në milisekonda (ms), dhe një numër më i ulët është më i mirë. TTFB varet nga disa faktorë por në thelb është një kombinim i shpejtësisë së serverit të kombinuar me shpejtësinë e rrjetit.

Rezultatet e testit të shpejtësisë së ushtrive të njohura të uebit

Sipas një studim i thelluar nga Moz, ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis renditjes në rezultatet e kërkimit dhe TTFB. Shënim: korrelacioni dhe shkakësia shpesh janë faktorë të pavarur, mund të jetë e vështirë të përcaktohet nëse ky rezultat është sepse vetë faqet ishin më të shpejtë në përgjithësi, duke rezultuar në një renditje më të lartë nga Google.

Këshillë e shpejtë: Google rekomandon të synoni për një kohë përgjigjeje më të vogël se 200 ms.

uptime

Shpejtësia është fantastike, por pa ngritje në internet, pritja juaj në internet nuk ka asgjë. Në mënyrë tipike raportohet si përqindje, uptime është një matje e sasisë së kohës që një server në internet “ngrihet dhe funksionon” përkundrejt kohës që nuk është i disponueshëm ose “poshtë”. Në thelb, uptime është një matje e sasisë së kohës që një server është i arritshëm.

Shumica e hosteve moderne të internetit sot zakonisht mburren me një kohë 99.9%, e cila tingëllon mbresëlënëse. Sidoqoftë, është akoma shumë kohë për kohën e ndërprerjes. Tregohet më poshtë është jeta mesatare e joproduktive e vendeve tona të testimit, e llogaritur në minuta.

Rezultatet e provës së ndërprerjes së hosteve të njohur të uebit

Fakti i shpejtë: Një host në internet që pretendon të ketë një kohë të gjatë 99.9% do të thotë që në uebfaqen tuaj mund të ketë një ndërprerje mesatare prej 30 minutash çdo muaj.

kosto

Për ata që janë vërtet të shqetësuar për performancën, kostoja mund të mos jetë një faktor. Sidoqoftë, për t’i mbajtur gjërat të drejta, duhet të marrim parasysh koston e secilit host. Askush nuk i pëlqen të shpenzojë më shumë për pritjen sesa ata gjithashtu. ‘Sshtë një konsensus i përgjithshëm që ju merrni atë që paguani. Të gjitha gjërat janë të barabarta, një host më pak i shtrenjtë në internet duhet të funksionojë pak më ngadalë se ai që është më i kushtueshëm. Apo është e vërtetë? Treguar më poshtë, kemi krahasuar koston e secilit host të uebit, dhe ju mund të shihni që nuk lidhet domosdoshmërisht me një shpejtësi më të shpejtë.

Krahasimi i çmimeve të hosteve të njohura të uebit

Do të shihni që disa nga këta hostë në internet mund të paguajnë ndjeshëm më shumë për pritjen e tyre, por nuk do të thotë se ata do të jenë dukshëm më të shpejtë.

Faktorë të ndryshëm që ndikojnë në shpejtësinë e pritjes në internet

Ka shumë gjëra që mund të ndikojnë në shpejtësinë e host-it tuaj të internetit, të cilat do t’i marrim më shumë në detaje më poshtë. Ndërsa disa nga këto gjëra janë përgjegjësia e hostit tuaj të internetit, të tjerët mund të jenë në përgjegjësinë tuaj. Së pari, le të përqendrohemi në aspektin e host-it në internet:

Infrastruktura e harduerit / rrjetit të serverit

Natyra e harduerit dhe infrastrukturës së një hosti në internet mund të luajë një rol të madh në performancën e tij. Pyetjet e rëndësishme për të bërë përfshijnë nëse serveri përdor SSD? Whatfarë lloji të konfigurimit të RAM dhe CPU janë duke përdorur? Ekstremisht e rëndësishme është nëse ata kanë një lidhje të rrjetit të shtyllës kurrizore të Tier 1 në internet; çdo gjë më pak do të ketë një ndikim të rëndësishëm negativ në shpejtësinë e përgjithshme.

Pirg softveri server

Softwarefarë programi funksionon në server? Extremelyshtë jashtëzakonisht e rëndësishme të kuptoni se çfarë versionesh përdorin. Për shembull, PHP7 shkon dukshëm më shpejt se PHP5. Për shumë faqe të shpejta të internetit këto ditë, zhvilluesit presin të jenë në gjendje të përdorin kornizat e JavaScript si REACT, Vue.js ose Angular. A janë ata të përgatitur për të drejtuar nyjen.js?

Shtë gjithashtu e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje se çfarë lloj serverash të internetit ata ekzekutojnë. A përdorin ato NGINX ose Apache? A mund ta mbështesin CGI të shpejtë? Njohja nëse ata mund të mbështesin bazat e të dhënave të NoSQL të gjeneratës tjetër si MongoDB për trajtimin e të dhënave të mëdha mund të jetë e rëndësishme gjithashtu.

Kuadrat dhe bibliotekat

Gjuha në të cilën vendosni të shkruani programin tuaj mund të ndryshojë në shpejtësi. Nëse jeni duke përdorur një kornizë ose një seri bibliotekash për të mundësuar pjesën më të madhe të përpunimit tuaj, çdo telefonatë në ato biblioteka do të ngadalësojë shpejtësinë e përpunimit. Shtë gjithashtu e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje versionit të një gjuhe që përdorni. Shumë faqe në internet funksionojnë në WordPress, e cila nga ana tjetër shkon në krye të PHP. Në përgjithësi është një ide e mirë për të kandiduar në versionin më të fundit të një gjuhe, pasi versionet e mëvonshme kanë tendencë të hartohen për të funksionuar më shpejt.

Kërkime të ngadalta të bazës së të dhënave

Nëse bazat e të dhënave nuk arrihen në mënyrë të saktë, çdo thirrje në DB mund të ngadalësojë një sit. Disa nga kjo janë përgjegjësi e host-it në internet (a janë grupet e grumbulluara në mënyrë efektive, sa burime janë ndarë në bazat e të dhënave, etj.) Por disa janë përgjegjësi e zhvilluesit, siç është shkrimi i pyetjeve të mira, indeksimi i mirë, krijimi i mjaftueshëm i instancave DB për trafikun.

kujtim

A po ndahet memorja e mjaftueshme në serverin tuaj? Nëse jeni duke përdorur një host virtual, mund të jetë që po ndani trafikun me një sit shumë të zënë; ka një sasi të kufizuar të memorjes në dispozicion, dhe nëse një pjesë e madhe e saj po merret nga dikush tjetër, kjo mund të ndikojë në shpejtësinë e faqes tuaj. Në mënyrë të ngjashme, nëse po mbani shumë gjëra menjëherë, kjo mund t’ju ​​ngadalësojë.

Burimi i CPU-së nga burimi

Ashtu si memorja, CPU në serverin tuaj mund të funksionojë kaq shumë. Nëse ka shumë burime që përpiqen të hyjnë në Njësinë Qendrore të Përpunimit, si në kompjuterin tuaj, do të zbuloni se artikujt duhet të radhiten dhe të presin radhën e tyre të funksionojnë, duke rezultuar në një përvojë të ngadaltë.

Caching e serverit

Një server mund të ketë një kohë të lartë, por ai mund të funksionojë ngadalë; të gjithë kemi provuar diçka të ngjashme në një kompjuter në shtëpi. Mund të jetë që laptopi juaj ka qenë duke funksionuar për një kohë shumë të gjatë, por si rezultat ai ka përfunduar me shumë objekte që mbesin në kujtesë, duke rezultuar në një përvojë të ngadaltë. Kjo është arsyeja pse, veçanërisht në makinat Windows rekomandohet rivendosja e tyre periodike; ato mund të jenë në gjendje të efektshme dhe të rrjedhshme, ato jo domosdoshmërisht po funksionojnë me efikasitet.

Thënë kjo, për serverët në internet, uptime është një matje e mirë. Sidoqoftë, ka disa faktorë të tjerë që mund të dëshironi të shikoni në një server në internet, siç janë nëse ato ofrojnë memorie apo jo. Caching është ruajtja e kopjeve të një faqe në internet në kujtesën aktive për të parandaluar nevojën e ngarkimit të të gjithë sendit sa herë që dikush e thërret atë.

Sigurisht, nëse faqja juaj e internetit është jashtëzakonisht dinamike, dhe përmbajtja që një përdorues i duhet të hyjë nuk mund të jetë “e vjetër” (si në 20 minuta ose më shumë), ju mund të dëshironi të përdorni më pak caching, ose mund të shpejtoni sasinë e koha midis freskon cache. Shtë çështje e dhënies dhe e marrjes; në varësi të natyrës së përmbajtjes që po jepni. Nëse përmbajtja juaj mbetet relativisht statike dhe nuk ndryshon shumë shpesh, caching mund të jetë një tipar i mirë për shpejtësinë.

Distance / Geolocation

Vendndodhja fizike e serverëve të uebit mund të ndikojë shumë në shpejtësinë e përjetuar nga përdoruesit tuaj. Ndërsa qasja në një uebfaqe zakonisht kthehet në mes të shumë lokacioneve përpara se të arrijë tek përdoruesi përfundimtar, sa më afër tyre të jenë një nyje, aq më shpejtë do të jetë përvoja e tyre. Nëse një pjesë e konsiderueshme e përdoruesve tuaj janë në Evropë, është e rëndësishme të siguroheni që hosti përdor CDN në atë pjesë të globit. Sa më shumë CDN të ofruara, aq më mirë ka të ngjarë që përvoja e përdoruesve tuaj. Ju gjithashtu do të dëshironi të zgjidhni një databazë që hosti juaj të jetë në vendin më të afërt me shumicën e përdoruesve tuaj.

Vëllimi i trafikut

Nëse faqja juaj po merr shumë trafik, kjo mund të ndikojë në shpejtësinë e faqes tuaj, veçanërisht nëse përdorni një host virtual dhe po ndani një server me faqet e internetit të tjera. Bërjet e trafikut mund të ndikojnë drejtpërdrejt në përvojën e përdoruesve tuaj, veçanërisht nëse nuk keni siguruar burime të mjaftueshme për të trajtuar rritjen. Nëse po ndani serverin tuaj me faqet e tjera, çdo rritje e trafikut të tyre mund të ndikojë në disponueshmërinë e faqes tuaj. Nëse faqja juaj përjeton ngadalësime për këtë arsye, ju mund të dëshironi të shikoni në lloje të ndryshme të planeve të pritjes.

Lloji i mbajtjes në internet

Shumica e hostëve në internet ofrojnë nivele të ndryshme të pritjes. Në fundin më pak të shtrenjtë, ju mund të zgjidhni një pritje të përbashkët, që do të thotë se po ndani një server me faqet e tjera. Ndërsa kjo mund të jetë më e përballueshme për ata që fillojnë, është e rëndësishme të kuptoni se mund të keni ngadalësime për shkak të breshërisë së trafikut të përshkruar më lart. Nëse zgjidhni një plan të dedikuar për mbajtjen e serverëve, faqja juaj pothuajse gjithmonë do të jetë më e shpejtë se planet e përbashkëta. Në studimin tonë, ne nuk donim të krahasonim mollë me portokall, kështu që ne vetëm krahasuam planet e krahasueshme të hostimit të përbashkëta siç u përmendën më parë.

Pra, tani që kam host-in e duhur, a do të jetë faqja ime e shpejtë?

Ndërsa një host i shpejtë në internet është i domosdoshëm për një uebfaqe të shpejtë, nuk është gjithçka. Shpejtësia e web hosting nuk është e njëjtë me shpejtësinë e faqes në internet.

Pra, çfarë e bën një faqe interneti të shpejtë?

  • Serveri juaj: Cilësia e shpejtësisë së dhënë nga hosti juaj në internet. Kjo është ajo ku ju keni zgjedhur për të pritur faqen tuaj.
  • Uebfaqja juaj: Të gjithë faktorët që vendosni në hartimin e faqes tuaj, përfshirë JavaScript, temë, shtojcat, optimizimin e bazës së të dhënave, kodin e pastër të faqes, reklamat, etj. Këto janë përgjegjësi e zhvilluesit të faqes në internet.

Në fund të fundit, shpejtësia e një faqe në internet është e kufizuar nga faktori më i ngadaltë në faqe. Kështu që ju mund të keni një host të shpejtë të rrufeve në internet, pa latente, gjeolokim të mirë, etj., Por nëse jeni duke ngarkuar një ton skriptimesh të jashtme në faqen tuaj, ose po përpiqeni të ngarkoni një duzinë të imazheve 1MB + në faqen tuaj, ajo do të ende vrapojnë shumë ngadalë.

Fakti i shpejtë: Uebfaqja juaj dhe faktorët e ndryshëm që mund ta ngadalësojnë atë (si kompresimi i imazhit, memorja e shfletuesit, JavaScript, tema, shtojcat, etj.), Janë të gjitha mbi ju, si pronar të faqes së internetit, dhe jo përgjegjësia e host-it në internet. Përgjegjësia e uebit është mbi serverin dhe infrastrukturën e rrjetit që përmendëm më lart.

Për këtë arsye, duhet të përqendroheni shumë tek faktorët që mund të marrin në rrugën e shpejtësisë suaj. Fillimi i thjeshtë është një qasje e mirë, megjithatë kjo mund të mos zgjidh problemin tuaj të shpejtësisë. Për të trajtuar problemin e një faqe të ngadaltë kërkon një proces të përpiktë.

Shumë nikoqirë në internet funksionojnë shpejt dhe ofrojnë shërbime solide. Shumica do të kenë lidhje T1 në internet dhe do të optimizohen mirë për t’ju siguruar shërbime të ngurta. Faktori që ndikon në shpejtësinë e faqes suaj të internetit shpesh është kryesisht për shkak të asaj që po ekzekutoni në faqen tuaj, më shumë se sa faqja juaj që funksionon.

Përfundimi i studimit

Shtë e rëndësishme të theksohet se shumica e studimeve të testit të shpejtësisë nuk janë 100% të sakta. Do të gjeni shumë studime në internet me teste të shpejtësisë në hostet në internet, por ka shumë faktorë të jashtëm që mund të ndërhyjnë në testet.

Ndërsa studimi ynë mund të tregojë të dhëna specifike për secilin pritës, është e mundur që ju të mund të gjeni të dhëna të ndryshme me të njëjtën kompani dhe planin e njëjtë të pritjes. Për shembull, ndoshta kemi nënshkruar për një plan të përbashkët të ndarjes në Bluehost dhe jemi caktuar në një server të ri, ndërsa klienti tjetër do të caktohet në një server më të vjetër që arrin në fundin e tij të jetës. Ose mbase një server specifik ka një problem dhe po shkakton një ndërprerje të klientëve në atë server, ndërsa të gjithë klientët e tjerë janë krejtësisht të mirë. Nëse keni qenë duke pritur një kohë të gjatë faqen tuaj në të njëjtën kompani, mund të keni vërejtur të merrni një email në lidhje me migrimin e faqes tuaj në një server të ri me premtimin për shpejtësi të përmirësuar. Serverdo server fizik individual mund të jetë i ndryshëm, për faktorët që ne nuk mund të matim këtu pa qasje të drejtpërdrejtë në vetë kompaninë. Për këto arsye, të gjitha studimet e testit të shpejtësisë duhet të përdoren si një matës i përafërt dhe duhet të zgjidhni një host të uebit bazuar në pirgun dhe teknologjinë e tij teknologjike..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me