Allotjament web 101

Guia per a principiants d’allotjament web. Obteniu informació sobre els fonaments bàsics de l’allotjament web, com funciona i per què necessiteu un compte d’allotjament web per tenir un lloc web en funcionament.


La nostra guia oficial d’allotjament web - allotjament web 101

L’allotjament web és una col·lecció de serveis que ofereixen les empreses del centre de dades que han de publicar informació del lloc web en línia mitjançant les pàgines HTML i fitxers multimèdia incrustats als clients del navegador. L’allotjament web funciona mitjançant connexions de fibra òptica d’alta velocitat que enllacen servidors web locals a nivells globals proveïdors de serveis d’Internet (ISPs). Cal un servidor web per emmagatzemar els fitxers utilitzats en la construcció de llocs web i per gestionar bases de dades que es poden utilitzar en combinació amb llenguatges de programació per crear aplicacions de programari en línia amb contingut dinàmic. Les empreses d’allotjament web ofereixen registre de noms de domini, bases de dades FTP, MySQL i comptes de correu electrònic als clients amb una col·lecció d’eines de programari necessàries per gestionar el maquinari del servidor que s’utilitza en el desenvolupament web i la comunicació en línia..

Normes web 2.0

El Consorci web mundial (W3C), fundada per Tim Berners-Lee el 1994, regeix els estàndards utilitzats en el desenvolupament web, incloent versions HTML, CSS, XML i altres protocols. A la primera generació d’internet, les pàgines web individuals van ser estàtiques, construïdes a través HTML codi, i enllaços inclosos, imatges, fitxers de vídeo, animació i so incrustats. A la Web 2.0 era, el desenvolupament web va evolucionar fins a ser més comunament impulsat per llenguatges de programació com PHP & HTML 5, mitjançant l’ús de Apache servidors amb MySQL marcs de bases de dades i la construcció de pàgines amb JavaScript & Ajax.

Estàndards del centre de dades

El Associació Indústria de Telecomunicacions ha establert un conjunt de normes per als centres de dades de la indústria d’allotjament web que valora les empreses en nivells segons el nivell de serveis prestats. A Centre de dades de nivell 4 és de la màxima qualitat, en què la fibra òptica d’alta velocitat connexions a Internet “columna vertebral” de les empreses de telecomunicacions internacionals enllacen amb àmplies xarxes d’arquitectura de servidors en rack. Aquests centres de dades són utilitzats per empreses d’allotjament web per oferir comptes compartits, VPS, dedicats i comptes d’allotjament en núvol als clients que mantenen les pàgines web en línia les 24 hores del dia..

Diagrama d'una xarxa de nivell 3

RESUM RÀPID: Un compte d’allotjament web es basa en equips de maquinari del servidor arrendat en un centre de dades que s’utilitza per mantenir un lloc web disponible les 24 hores del dia per als espectadors amb connexió a Internet i un navegador web. Els llocs web 2.0 inclouen contingut HTML estàtic i aplicacions web dinàmiques que s’executen des de marcs de bases de dades.

Frameworks del servidor web

Els servidors web es basen en el maquinari en rack en un centre de dades connectat a una connexió vertebral a Internet d’alta velocitat. Els comptes d’allotjament web ofereixen servidors basats en Windows i Linux sistemes operatius. Els servidors de Windows es regeixen per un acord d’usuari de Microsoft i requerit pels frameworks de desenvolupament ASP.net. Els servidors de Linux són codi obert i es pot basar en diverses distribucions, com ara Ubuntu, Debian, barret vermell, CentOS, o FreeBSD.

Tant els servidors Windows com Linux s’utilitzen en allotjament web per executar programari Apache extensió que gestiona el protocol HTTP per a allotjament de pàgines web. Una personalització addicional de l ‘entorn del servidor inclou l’ ús del marc de base de dades MySQL de codi obert o altres bases de dades com ara Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL, MariaDB, Firebird, DB2, & MongoDB. Els servidors web també inclouen suport per a llenguatges de programació com PHP, Perl, Python, ASP.net, i Rubí sobre carrils.

Noms de domini, Adreces IP, & Certificats SSL

Els noms de domini s’identifiquen a Internet mitjançant un valor numèric únic anomenat an adreça IP que s’utilitza per regular el trànsit als llocs web que s’allotgen en un servidor. L’ús de dominis de primer nivell (TLDs) i dominis genèrics de primer nivell (gTLDs) amb un compte d’allotjament web es gestiona a través d’una adreça IP mitjançant el botó Sistema de noms de domini (DNS) Els noms de domini adquirits a un registrador tenen una adreça IP única per l’amfitrió web, que s’utilitza per transferir fitxers des d’un servidor web a altres usuaris internacionalment. L’ús de Certificats SSL amb un nom de domini permet el xifratge del navegador sota protocols HTTPS que poden protegir informació privada sensible quan es transmeten per canals de dades públiques.

Desenvolupament web

Els desenvolupadors web utilitzen LLUM/WAMP pila per crear aplicacions riques en funcions que utilitzen llenguatges de programació i emmagatzematge de bases de dades per servir fitxers XHTML & DHTML. Els scripts web com sistemes de gestió de contingut (CMS), plataformes de blocs, botigues de comerç electrònic, fòrums, wikis i xarxes socials funcionen en servidors web mitjançant el desenvolupament de pila personalitzat. Els editors web tenen l’opció de programar nous llocs web mitjançant marcs de bases de dades propietaris, eines d’autorització HTML o scripts de codi obert basats en plataformes de desenvolupament compartit. Els requisits de desenvolupament web són un dels factors més determinants en l’elecció d’una plataforma d’allotjament web.

Com s’assignen els recursos del servidor amb diferents tipus d’allotjament web

RESUM RÀPID: Els comptes d’allotjament web es defineixen de la forma en què es destinen i comparteixen els recursos del servidor en un entorn de centre de dades. El mateix maquinari de muntatge en rack es pot utilitzar per a VPS compartits, compartits, & allotjament en núvol depenent de la configuració del programari instal·lat.

Diferents tipus d’allotjament web

Els comptes d’allotjament web es poden subdividir en diferents categories en funció de la forma en què es destinen i comparteixen els recursos del servidor al maquinari que s’utilitza en un centre de dades. Altres maneres de classificar l’allotjament web depenen de la facturació dels comptes o del sector del mercat al qual s’orienten els serveis. Per tant, les formes més habituals d’allotjament web disponibles són:

 • Allotjament web gratuït
 • Allotjament web compartit
 • Allotjament web gestionat
 • VPS Hosting Web
 • Servei d’allotjament web dedicat
 • Allotjament web al núvol

Cada tipus d’allotjament té valor per a un segment determinat de la comunitat de desenvolupament web, a més d’avantatges i desavantatges únics que la fan més adequada per a una aplicació de domini determinada. Comprendre les diferències entre els tipus d’allotjament web disponibles és important per als propietaris i empreses de negocis prendre la decisió de compra adequada per donar suport als requisits de desenvolupament de diversos scripts en una àmplia varietat de condicions de trànsit d’usuaris..

Allotjament web gratuït

Diverses empreses ofereixen allotjament web gratuït principalment per tal de vendre altres serveis de domini o publicar publicitat en pàgines allotjades al compte. Els amfitrions web gratuïts solen oferir només suport de subdomini per a pàgines web d’usuaris, per exemple: user.geocities.com Moltes plataformes CMS populars com WordPress i Joomla Ofereix allotjament web gratuït per a editors web per començar a crear blocs o crear un lloc web. L’allotjament web gratuït no es considera una solució viable per a propietaris d’empreses o llocs web que requereixen desenvolupament de contingut personalitzat, instal·lacions de comerç electrònic i suport de noms de domini. L’allotjament web gratuït és sobretot popular entre els bloggers i es pot veure com una altra forma de xarxes socials, és a dir, Tumblr, Facebook, Instagram, MySpace, Blogger, Ning, WordPress i altres llocs de marca..

Allotjament web compartit

L’allotjament web compartit proporciona la gestió d’un gran nombre de noms de domini en un sol servidor mitjançant l’adreça IP, on tots els llocs web registrats utilitzaran simultàniament els mateixos recursos de CPU, RAM, disc dur i ample de banda per servir fitxers o executar scripts segons a ordres temporals. Amb l’allotjament web compartit, poden haver-hi milers d’empreses, individus i organitzacions diferents que donen servei al públic dels seus fitxers de llocs web des d’un mateix equip. Un únic centre de dades és capaç d’acollir milions de dominis en aquest model, permetent a les empreses d’allotjament web escalar al volum i oferir els preus més baixos als consumidors per a la gestió d’arxius web i les eines d’emmagatzematge de bases de dades..

Com funciona l’allotjament web compartit?

Amb un allotjament web compartit, a cada compte d’usuari se li ofereix un inici de sessió al servidor que es registra a un nom de domini root i s’identifica mitjançant una adreça IP pública. S’han afegit noms de domini addicionals al compte mitjançant l’ús d’un tauler de control per part dels administradors. L’empresa d’allotjament web utilitza administradors de sistemes per gestionar la instal·lació del programari del servidor i les actualitzacions de seguretat. Els clients que allotgen utilitzen eines de gestió de transferència de fitxers per allotjar pàgines web en HTML o altres llenguatges de programació que serveixen els fitxers al públic a través del navegador. L’espai del disc dur del servidor remot es pot utilitzar amb altres propòsits que no pas allotjament web, per exemple, emmagatzematge de fitxers remots, comptes de correu electrònic, desenvolupament web de sandbox, suport d’aplicacions mòbils o executar scripts de programari en línia..

Avantatges de l’allotjament web compartit

El benefici número 1 de l’allotjament web compartit tradicionalment és que és una manera extremadament barata de publicar informació en línia. Els comptes d’allotjament web compartits poden costar fins a 1 $ – 3 dòlars al mes i rarament poden costar més de 20 dòlars. Es calcula que més del 90% dels llocs web d’Internet utilitzen allotjament web compartit per mantenir la seva informació en línia les 24 hores del dia. Els amfitrions web compartits mai desactiven els seus serveis i ofereixen actualitzacions de maquinari perfectes al centre de dades que poden mantenir un lloc web en línia durant anys. La majoria de les eines de desenvolupament web disponibles s’integraran fàcilment amb un compte d’allotjament compartit.

Aquests serveis permeten que Internet funcioni com una vasta biblioteca d’informació autoeditada en un sistema de xarxa distribuït no jeràrquic. Com que les empreses d’allotjament web contracten experts per gestionar els centres de dades i solen estar al dia de les darreres versions de seguretat en les instal·lacions de programari del servidor, els usuaris finals reben una plataforma senzilla d’ús per gestionar transferències de fitxers, bases de dades, comptes de correu electrònic i web. publicació generalment segura. Hi ha una enorme flexibilitat en el que es pot fer de forma creativa amb les instal·lacions de processament i emmagatzematge de dades remotes d’un compte d’allotjament web compartit.

Desavantatges de l’allotjament web compartit

El principal desavantatge de l’allotjament web compartit és que no és capaç d’escalfar eficaçment per donar suport al trànsit de grans llocs web i sol incloure limitacions estrictes en l’ús de l’energia de processament de la CPU a causa dels recursos agrupats. L’allotjament web compartit no accepta generalment la instal·lació dels usuaris d’extensions del servidor mitjançant la línia d’ordres que són importants per al desenvolupament web personalitzat i el suport d’aplicacions mòbils. Fins fa poc, la majoria dels servidors web compartits no eren compatibles Accés Secure Shell (SSH), però, a causa de l’augment de popularitat de marcs de control de versions com Git i Subversion, aquest és cada vegada més habitual.

Encara no hi ha oportunitat d’administració de sistemes avançats i configuracions de servidor personalitzades en la majoria de plans d’allotjament compartits. La seguretat en els marcs d’allotjament web compartits no es considera prou robusta per a informació corporativa sensible i comptes governamentals. També hi pot haver problemes de rendiment que es desenvolupen en un servidor si un domini consumeix de forma constant recursos compartits o colpeja amb un atac DDoS. Com que l’administració de sistemes i el control de configuració del servidor root es queden de la mà dels usuaris compartits d’allotjament web, sovint confien massa en l’empresa de serveis per a suport tècnic..

Per qui és el millor allotjament web compartit?

Es recomana allotjament web compartit per a llocs web autoeditats i xarxes de petites empreses. Els dissenyadors web poden allotjar dominis il·limitats en un compte compartit per desenvolupar-los, i després transferir-los a servidors en núvol o dedicats si el trànsit es desenvolupa més del que permet la companyia d’allotjament web. Un dels usos més populars per a allotjament web compartit són els llocs de blocs simples i multiusuaris construïts a WordPress. La pila LAMP admet un gran nombre de scripts de codi obert com Drupal, Joomla, Moodle, Zen Cart, osCommerce, Magento, SMF, phpBB, & Prestashop. La majoria dels scripts de comerç electrònic, els marcs de blocs, els programes de taulers d’anuncis, plataformes CMS, wikis i aplicacions de programari de gestió de correu electrònic estan dissenyats per funcionar també en allotjament web compartit. Podeu consultar la nostra llista de les empreses d’allotjament web compartides principals per començar.

Allotjament web gestionat

L’allotjament web gestionat és una versió d’allotjament compartit on s’especialitza l’empresa de serveis específic de la plataforma productes que admeten marcs de desenvolupament personalitzat. Es poden veure exemples d’això en Panteó i Núvol d’Acquia per Drupal, Nexcess per Magento, o WP Engine per WordPress. Les empreses d’amfitrió gestionades proporcionen entorns de servidor optimitzats que poden accelerar el rendiment del lloc web i els temps de càrrega de pàgines per als llocs web impulsats per CMS d’alt trànsit. Altres exemples d’allotjament web gestionat es troben als frameworks del núvol i servidors dedicats. En aquest tipus de comptes, les empreses d’allotjament web oferiran serveis informàtics subcontractats a empreses d’empreses o pimes que els permetran accedir als recursos d’experts experimentats en administració de sistemes per substituir les tradicionals operacions internes de centres de dades. Per exemple, Rackspace els tècnics seran gestionats Amazon Web Services (AWS), Microsoft Cloud & Azur servidors o Obrir el núvol solucions de xarxa, a més dels serveis propis del centre de dades, com a part dels plans de “núvol gestionat” que s’ofereixen als clients. Plataforma com a servei Els marcs (PaaS) són un bon exemple de la diversitat de noves aplicacions que es desenvolupen en serveis d’allotjament web gestionats.

VPS Hosting Web

Els servidors privats virtuals (VPS) són una solució d’allotjament web dissenyada per donar més potència i flexibilitat als propietaris de llocs web per als requeriments de programari desenvolupats a mida i aplicacions complexes. Tècnicament, un VPS funcionarà de la mateixa manera que un servidor dedicat mentre funciona en un marc de maquinari particionat que permet l’ús de només una fracció dels recursos de la màquina host. Els comptes VPS es basen en la quantitat de memòria RAM, l’emmagatzematge del disc dur i la potència de processament de la CPU assignada a la màquina virtual. Els servidors VPS es poden instal·lar amb Linux o Windows com a sistema operatiu principal, amb la configuració exacta de l’entorn determinada pel sistema de virtualització del servidor particular i l’hipervisor conseqüent emprat per a la gestió de recursos del servidor al centre de dades..

Plataforma de virtualització OpenStack

RESUM RÀPID: És important comprendre quina plataforma de virtualització està utilitzant l’empresa d’allotjament web VPS per gestionar els recursos del centre de dades i les configuracions del client. OpenStack és una de les aplicacions de codi obert més populars per a la gestió de recursos VPS. Altres inclouen Xen, Virtuozzo, OpenVZ, & KVM.

Com funciona VPS Web Hosting?

Hi ha una gran varietat de plataformes de programari de virtualització de servidors actualment disponibles tant en marcs de llicències de propietat com en codi obert que s’utilitzen per crear xarxes VPS. Per exemple, Servidor Xen (Linux), Hyper-V (Windows) i VMware ESXi (Multiplataforma) es basen en sistemes de particions de maquinari que creen un hipervisor “natiu” o “de metall nu” per aïllar VPS en un sol servidor. Hipervisors natius o tipus 1 es consideren més segurs, però triguen més a configurar-se pels administradors de sistemes que han de configurar cada partició de maquinari manualment abans de la venda o després d’una compra específica del client. Aquest tipus de xarxa VPS és més comú en l’ús de centres de dades empresarials.

En comparació, plataformes de virtualització com OpenVZ, Virtuozzo i KVM (Linux) es basen en hipervisors del sistema operatiu. També conegut com Hipervizors “allotjats” o tipus 2, i similar a la VMware Workstation i Jugador programari o el codi obert VirtualBox aplicació per a la virtualització d’escriptori, aquestes plataformes ofereixen una major flexibilitat en la configuració de la configuració del VPS en particionar els recursos d’un servidor mitjançant tècniques automatitzades. Algunes plataformes hipervisores tipus 2 només permeten instal·lar una versió única de Linux a totes les màquines virtuals i són habituals a les solucions VPS i a comptes núvols “gestionades”. Altres sistemes hipervizor tipus 2 permeten instal·lar qualsevol sistema operatiu com una partició de maquinari tradicional. La majoria de les empreses d’allotjament VPS utilitzen marcs d’hipervisor tipus 2 per optimitzar els recursos de maquinari del centre de dades per vendre’ls a clients minoristes en diferents configuracions.

Avantatges de l’allotjament web VPS

El principal avantatge de l’allotjament VPS és que els propietaris de llocs web poden “marcar” la quantitat exacta de recursos del servidor necessaris per optimitzar el rendiment d’un lloc web complex. Això inclou ordenar una quantitat específica de potència dedicada al processament multipli pel nombre de nuclis de CPU, RAM i espai de disc dur necessaris per donar suport a llocs CMS o botigues de comerç electrònic amb usuaris més simultanis del que un compte d’allotjament compartit. Els desenvolupadors sovint prefereixen els comptes VPS perquè poden configurar el servidor personalitzat amb l’elecció del sistema operatiu i instal·lar les extensions de servidor addicionals necessàries per a la programació d’aplicacions web. Algunes persones utilitzen servidors privats virtuals per a computació remota com a segon escriptori, conegut com a informàtica de xarxa virtual (VNC). En anàlisi de cost-valor, l’allotjament web VPS proporciona totes les funcions d’un servidor dedicat a una fracció del preu.

Desavantatges de l’allotjament web VPS

El principal desavantatge de l’allotjament web VPS és la complexitat de l’administració de sistemes necessària per instal·lar i gestionar el programari del servidor, que requereix molts coneixements de línia de comandaments i antecedents en la configuració del servidor web. Alguns marcs VPS poden trigar unes hores o dies a configurar-los, i després cal mantenir-los per a pedaços de seguretat i actualitzacions de programari. Si el servidor no es configura correctament, es cometen errors o es produeixen errors, això pot afegir molt de temps al procés de desenvolupament web. Els usuaris sense experiència poden deixar forats de seguretat a l’entorn que els pirates informàtics que utilitzen bots d’escripts automatitzats i les explotacions de servidor o base de dades coneguts poden detectar i orientar fàcilment. Utilitzant un cPanel normalitzat, CentOS, & WHM entorn o panells d’administració com Webmin i Virtualmin pot ajudar a simplificar el procés d’administració del servidor considerablement afegint una capa GUI per accedir a tasques habituals.

Per a qui és el millor servei d’allotjament web VPS?

Els comptes d’allotjament web VPS s’adapten millor als desenvolupadors que necessiten configurar l’entorn personalitzat amb extensions de servidor que no s’admetran els allotjaments web compartits. Típicament es relacionen amb l’ús de frameworks de bases de dades diferents de MySQL, llenguatges de programació diferents de PHP, i frameworks del servidor que no siguin Apache. L’ús del LEMP stack en desenvolupament web basat en VPS amb Nginx també pot ser rendible en comparació amb un servidor dedicat. Llocs web innovadors en l’optimització del rendiment i en l’equilibri de càrrega del núvol amb plataformes com Cache del vernís pot trobar que les solucions VPS siguin un camí econòmic mitjà entre opcions d’allotjament dedicades i compartides. Els entorns de sandbox de VPS són excel·lents per a equips multi-desenvolupadors que utilitzen control de versions per crear noves aplicacions web i mòbils per col·laborar en línia des de les estacions de treball d’escriptori. Podeu consultar la nostra llista de les empreses d’allotjament web VPS principals per començar.

Servei d’allotjament web dedicat

L’allotjament web dedicat és el més car i flexible de tots els plans de serveis que ofereixen les empreses del sector, ja que els propietaris del lloc poden llogar o arrendar directament un servidor complet de muntatge en rack en un centre de dades. L’avantatge de l’allotjament dedicat és que el client té un control complet sobre la configuració del programari del servidor, que es pot utilitzar per aprofitar tot el poder de processament de la CPU, tot l’espai del disc dur assignat i la memòria RAM disponible. Els servidors dedicats han d’acollir els llocs més grans pel trànsit a la web, així com per les aplicacions mòbils que requereixen un rendiment d’elit.

Com funciona l’allotjament web dedicat?

Les empreses d’allotjament web gestionen instal·lacions de centres de dades que poden contenir milers de servidors de muntatge en rack amb diferents models de maquinari d’ordinador i configuracions del sistema operatiu. A continuació, aquestes granges de servidors es configuren perquè admetin allotjament compartit, xarxes VPS o comptes dedicats segons els requisits comercials de l’empresa. Els administradors de sistemes s’utilitzen per gestionar el programari i el maquinari de forma remota per als propietaris d’empreses que subcontracten els serveis prestats per l’empresa. Amb un allotjament web dedicat, els clients poden llogar o arrendar una unitat completa de muntatge en cremallera i configurar la configuració del servidor de forma remota, mitjançant diversos scripts de codi obert i programari propietari..

Normes del centre de dades

RESUM RÀPID: Normes del centre de dades són l’aspecte més important d’una decisió de compra d’un pla d’allotjament dedicat a un servidor dedicat, ja que el mateix maquinari està disponible per a molts proveïdors de comptes diferents.

Avantatges d’un servidor dedicat

El principal avantatge d’un servidor dedicat és que es pot configurar per a les necessitats de desenvolupament personalitzat d’un lloc web complex o d’una aplicació mòbil. Tot i que molts propietaris de llocs de consum utilitzen scripts web basats en marcs de codi obert populars i normalment només tenen un baix nivell de trànsit regular a un lloc web, les grans corporacions d’empreses, empreses de mitjans de comunicació i aplicacions mòbils populars tenen grans requeriments de trànsit. La gestió d’aquests llocs web pot necessitar diversos servidors per mantenir-se en línia i les aplicacions web implicades sovint es basen en una programació personalitzada d’equips d’experts que requereixen un manteniment constant dels administradors de sistemes per mantenir-se en línia. Totes les empreses, ingressos i atenció al client gestionats per aquests grans llocs web corporatius es basen en xarxes de servidors dedicades als centres de dades.

Desavantatges d’un servidor dedicat

El principal desavantatge d’un servidor dedicat és que és costós en comparació amb els plans d’allotjament o VPS compartits, i és car fins i tot si es compara amb el preu del maquinari subjacent. Amb servidors dedicats, el client paga no només l’ús del servidor, sinó també els tècnics capacitats que el gestionen, els costos generals del centre de dades i l’accés a l’eix vertebrador d’internet. Els costos del centre de dades inclouen no només el lloguer d’espais d’oficines i magatzems, sinó també l’electricitat necessària per fer funcionar tots els servidors i mantenir-los frescos. Els centres de dades també han de tenir instal·lacions de generació elèctrica de seguretat en cas que es redueixi el subministrament elèctric local. Tots els costos residuals s’inclouen al preu anual d’un pla dedicat de servidors. Tot i això, sovint és molt més barat que el que caldria gestionar independentment un centre de dades per a un sol negoci.

Per a qui és el millor hosting d’allotjament?

Hi ha dos sectors principals de clients objectiu per a servidors dedicats. El primer és l’empresa corporativa, que pot llogar un gran nombre d’unitats dedicades en un centre de dades per gestionar les operacions de la companyia de forma remota a través de marcs de computació en núvol, estalviant diners en salaris de personal, costos generals i actualitzacions de maquinari anual. Les empreses que lloguen servidors dedicats des d’un centre de dades busquen accedir al darrer maquinari informàtic gestionat per tècnics experimentats, amb accés directe a cables d’alta fibra òptica d’alta velocitat per a connexions a Internet més ràpides. El segon mercat objectiu per a servidors dedicats és la comunitat de desenvolupadors que crea els llocs web i les aplicacions mòbils més complexos i altament traficats.

Els llocs web d’empresa més populars, les xarxes socials, les botigues de comerç electrònic i les aplicacions mòbils inclouen grans requisits de base de dades, un gran nombre d’usuaris registrats i biblioteques d’arxius de milions de fitxers de llocs que poden anar des de text fins a multimèdia. Com que els comptes d’allotjament i VPS compartits no poden satisfer les exigències d’aquests llocs i aplicacions populars, cal que es mantingui en línia un servidor dedicat o una solució en núvol de clústers de servidors. El lloguer o el lloguer d’un servidor dedicat d’un centre de dades és una forma molt més rendible d’acollir aquests llocs d’ingressos elevats del que seria si els desenvolupadors compressin el maquinari i establissin un petit centre de dades de manera independent. Podeu consultar la nostra llista de les companyies dedicades a allotjament web per començar.

Allotjament web al núvol

L’allotjament web en núvol proporciona solucions per a llocs web que necessiten més poder de processament i requereixen més d’una instància de servidor únic, ja que la quantitat de trànsit en línia, inclòs el nombre de consultes a la base de dades i fitxers de recursos, és massa elevada per a que una sola màquina sigui efectiva. gestionar per a tots els usuaris simultanis. Els usuaris del lloc web ara requereixen freqüentment accés a l’alimentació de processament remot des dels centres de dades (la computació en núvol) per fer treballs complexos al navegador més que a l’escriptori amb descàrregues de programari.

L’allotjament web al núvol es defineix mitjançant el desplegament de clústers de servidors que s’escalen automàticament amb el trànsit dels usuaris i les necessitats d’energia de processament d’un lloc web, incloses aplicacions de programari avançades per a l’equilibri de càrrega elàstica, emmagatzematge d’arxius i optimització de bases de dades en la pila tradicional LAMP / WAMP. L’allotjament web en núvol proporciona solucions per a aplicacions de “big data” i busca substituir les estructures de servidor tradicionals dels departaments informàtics corporatius de forma subcontractada oferint energia informàtica i emmagatzematge remot com a producte bàsic. L’allotjament web en núvol ajuda les empreses i els propietaris de llocs web a aprofitar el poder dels centres de dades internacionals més grans amb les últimes novetats en informàtica.

Com funciona Cloud Hosting?

L’allotjament web al núvol es basa en els desenvolupaments de la virtualització que permeten tota la “pila” d’un servidor (sistema operatiu, base de dades, base de codis, & fitxers del lloc) per ser clonats ràpidament i copiats a una nova instància del servidor quan ho requereix el nombre d’usuaris simultanis. Això supera les limitacions d’utilitzar un servidor dedicat únic per allotjar llocs web o aplicacions, però crea nous problemes pel que fa a la gestió compartida de bases de dades. Actualment, no hi ha un mètode únic i normalitzat per aconseguir aquests beneficis amb totes les empreses de hosting del núvol de la indústria innovant activament noves solucions.

L’allotjament web al núvol és similar a xarxes d’entrega de contingut (CDNs) que utilitzen servidors globals distribuïts, caché avançat de pàgines i programari de gestió de fitxers per optimitzar el rendiment del lloc web per a grans llocs web. Moltes empreses d’allotjament en núvol oferiran la possibilitat de triar el sistema operatiu, el marc de bases de dades i la ubicació geogràfica del propi servidor com a part de les opcions de configuració. Altres hosts del núvol ofereixen serveis gestionats on els aspectes principals de la configuració del servidor estan preconfigurats i els llocs web allotjats gaudiran automàticament dels avantatges de l’escalació avançada, l’equilibri de càrrega elàstica i les xarxes de servidors agrupades que es despleguen automàticament amb pics de trànsit en l’activitat dels usuaris..

Avantatges del Cloud Web Hosting

L’allotjament web en núvol està dissenyat per a aplicacions informàtiques remotes i requerides per grans llocs web que el trànsit d’usuaris superi els límits del que proporcionarà una sola instància de servidor. L’allotjament web en núvol està especialment dissenyat per satisfer les necessitats dels llocs web amb grans requisits de bases de dades. Els llocs web codificats en PHP, Python, Perl, ASP.net i altres llenguatges de programació sovint requereixen una gran quantitat de processament de fons per generar una sortida de pàgina HTML dinàmica. Les aplicacions mòbils amb grans comunitats d’usuaris també utilitzen codi basat en bases de dades i recursos extensos de CPU que poden requerir una solució d’allotjament en núvol.

L’allotjament web en núvol s’ha desenvolupat per atendre les necessitats particulars de “big data” en empreses on els centres de dades de les companyies més grans del web com Google, Facebook, IBM, Amazon i altres estan innovant activament noves solucions per satisfer les demandes de el model de negoci o les necessitats del client. No tots els llocs web requereixen allotjament en núvol, però les petites empreses i start-up que escalen el seu trànsit i les comunitats d’usuaris solen trobar els serveis de núvol gestionats una opció raonable en servidors dedicats a causa de la capacitat de “pagar” com només quantitat de recursos de servidor utilitzats i la possibilitat de mantenir els llocs en línia mitjançant l’escala de clúster en els moments de prestació màxima de serveis als usuaris.

Inconvenients del Cloud Web Hosting

El principal inconvenient de l’allotjament en núvol és la incertesa que comporta la variabilitat dels costos amb els llocs del model “pay-as-you-go”. Un altre problema es pot associar al “bombo” de la indústria, que pot conduir a sobrecostos i facturació excessiva de serveis innecessaris o plans introductoris. La gestió eficient de l’allotjament en núvol utilitzant programes de pila instal·lats personalitzats pot requerir un administrador de sistemes pagats el salari del qual pot suposar molts múltiples del cost del servei de maquinari. La seguretat de les dades també pot ser un problema per a algunes empreses o llocs que gestionin la informació personal dels usuaris amb aplicacions web o mòbils, tot i que no hi ha una diferència significativa amb les empreses d’allotjament en núvol en comparació amb altres hostes web quan es fan referència a problemes de privadesa..

Per a qui és el millor allotjament web de Cloud?

L’allotjament en núvol es diferencia dels serveis tradicionals d’allotjament web mitjançant l’enfocament en l’optimització de les càrregues de pàgines, la gestió de bases de dades i el processament de CPU per a un gran nombre d’usuaris simultanis d’una aplicació mitjançant l’ús de clústers de servidors multi ordinadors amb extensions de programari avançades. Per exemple, l’allotjament web compartit es va desenvolupar a partir de la necessitat d’acollir col·leccions de pàgines web senzilles amb recursos de fitxers incrustats a un preu baix, però sovint fracassa en l’objectiu de llocs complexos basats en bases de dades que funcionen com a aplicacions web dinàmiques al navegador i que requereixen una gran quantitat de recursos de RAM o CPU per lliurar.

L’allotjament web al núvol pot ser similar al VPS o als servidors dedicats de servidor on l’administrador de sistemes pot configurar personalitzadament la instal·lació del sistema operatiu amb extensions de programari que no estan disponibles en entorns d’allotjament compartits. Alguns servidors de núvols gestionats simplifiquen aquest procés oferint solucions de configuració òptima amb un paquet de programari base propietari. Una altra diferència és que molts plans d’allotjament web en núvol funcionen amb un model “pay-as-you go”, on el compte es cobra per la quantitat de potència de processament o el nombre d’instàncies del servidor utilitzades al mes en lloc d’un sistema de tarifa plana. La majoria dels servidors web tradicionals no tenen la possibilitat de dimensionar-se per assolir els pics de trànsit i no ofereixen funcions avançades d’equilibrament de càrregues per a la gestió de bases de dades.

L’allotjament web al núvol es relaciona amb les necessitats de la informàtica remota, on els usuaris realitzen tasques complexes a través del navegador mitjançant aplicacions web o mòbils que ofereixen “el programari com a servei.”El núvol d’hostatges s’innova per desenvolupar un“plataforma com a serveiModel de negoci que ofereix un mitjà més eficient de gestió de bases de dades, d’equilibri de càrregues, de memòria cau de pàgines i de virtualització de servidors als clients. L’allotjament web al núvol es basa en l’escala de les instàncies del servidor a clústers que es poden desplegar a escala amb l’activitat punta dels usuaris. La majoria de les pàgines web petites només necessiten serveis al núvol ocasionalment per donar suport a l’activitat promocional que es produeix quan els anuncis de premsa o els enllaços a les xarxes socials condueixen a pics en la nova activitat dels usuaris. La totalitat del poder de l’allotjament en núvol es desencadena mitjançant el desenvolupament de piles personalitzades i es considera ara essencial per a la gestió diària d’aplicacions web complexes i mòbils. Podeu consultar la nostra llista de les millors empreses d’allotjament web en núvol per començar.

Quines funcions heu de buscar en un pla d’allotjament web?

Després d’entendre els diferents tipus de comptes d’allotjament web disponibles per part de les empreses de centres de dades, és important revisar de prop el paquet total de funcions que ofereix cada pla per determinar quins proporcionen el millor valor per als diners invertits. Algunes de les característiques principals que cal cercar en qualsevol compte d’allotjament web són:

 • Arquitectura de servidors
 • Versió del sistema operatiu
 • Eines de gestió de dominis
 • Eines d’administració de sistemes
 • Ample de banda & Limitacions de la CPU
 • Ofertes Gratuïtes & Promocions
 • Seguretat de dades
 • Suport tècnic

Aquests factors es poden trobar a tots els comptes d’allotjament web, inclosos l’allotjament compartit, VPS, dedicat, gestionat i cloud. Com que la majoria de les empreses d’allotjament web ofereixen els preus més baixos en els plans a llarg termini, és fàcil fer-se un “bloqueig” en un compte a la inscripció, només esbrinar més tard que manca d’aspectes majors requerits o rendeix altres serveis a formes significatives. Per evitar aquest problema, que pot comportar haver de transferir un lloc web de forma repetida entre servidors web, confirmeu el compte que s’està revisant per aquests factors abans de qualsevol compromís a llarg termini amb la plataforma de l’empresa..

Arquitectura de servidors

Els propietaris de llocs web busquen velocitat, fiabilitat i rendiment en un servidor web, que es pot verificar mitjançant proves de referència independents de l’arquitectura del servidor i les revisions d’usuaris de les solucions de xarxa d’empresa. Abans de comprar qualsevol compte d’allotjament web, és imprescindible verificar el maquinari del servidor que s’utilitza a la plataforma. Actualment, hi ha una gran varietat de diferències entre les diferents versions d’Intel Xeon, Àtom, Itani, i AMD Opteron servidors desplegats en ús del centre de dades. Els models més antics tenen un nombre inferior de nuclis disponibles per al multi-processament, mentre que els servidors més nous tenen una quantitat de memòria RAM DDR-4 més ràpida. Altres distincions a veure són el tipus de disc dur en ús (HDD vs. SSD), ja que les unitats d’estat sòlid proporcionen un rendiment significativament més ràpid en els temps de càrrega de pàgines del lloc web..

Versió del sistema operatiu

L’elecció del sistema operatiu en allotjament web es limita generalment a les distribucions de Linux i a les opcions del servidor de Windows. Un servidor VPS o dedicat proporcionarà als desenvolupadors de llocs web la major flexibilitat per instal·lar el sistema operatiu i configurar extensions personalitzades. Algunes corporacions empresarials requereixen servidors Windows per a la gestió de l’empresa, altrament el principal avantatge de la plataforma Microsoft està relacionat amb el desenvolupament ASP.net. Apache, MySQL i PHP s’executen tant en Linux com en Windows sense intercanvi sense diferències de rendiment notables. La versió de Linux instal·lada, per exemple CentOS i Cloud Linux, també pot contenir restriccions de llicència a causa de l’ús de WHM i cPanel. L’ús d’altres distribucions de Linux com Ubuntu, Red Hat, Debian, FreeBSD, etc. en servidors web està relacionat principalment amb la preferència dels desenvolupadors per a l’administració de sistemes..

Eines de gestió de dominis

La gestió del domini és un dels aspectes més importants de qualsevol compte d’allotjament web i la majoria d’empreses d’allotjament web compartides utilitzen cPanel o una secció d’administració propietària per a la configuració. Alguns plans d’allotjament permeten l’ús de dominis il·limitats en un sol compte, però tots els dominis compartiran una sola adreça IP. Si els propietaris de llocs han d’executar https en cada domini, s’ha d’adquirir una adreça IP única per gestionar la configuració del certificat SSL. Es paga per confirmar per endavant quant cobra l’amfitrió web per cada adreça IP addicional si s’utilitzarà el xifratge web en diversos dominis allotjats en un compte. Degut a Protocols TLS, no hi ha cap manera vàlida d’acollir diversos dominis mitjançant un certificat SSL únic. cPanel facilita afegir subdominis a qualsevol compte.

Eines d’administració de sistemes

cPanel segueix essent el marc d’administració de sistemes més freqüent que s’utilitza en comptes d’allotjament compartits. Algunes empreses d’allotjament web també fan servir Plesk o una solució codificada personalitzada. Aquests panells d’administració permeten la configuració de la configuració del servidor, l’elecció de la versió PHP, la instal·lació de bases de dades MySQL, la gestió del compte de correu electrònic i els serveis de transferència de fitxers FTP. Els amfitrions del núvol normalment tenen un tauler de control propietari que permet als administradors de sistemes centrar-se en la gestió de piles i supervisar l’ús dels recursos del servidor mitjançant l’anàlisi del trànsit. A les instal·ladores “d’un clic” els agrada Suave i Fantàstic facilita la gestió d’una gran varietat de scripts de codi obert per al desenvolupament de la web.

phpMyAdmin es pot utilitzar per a la gestió de bases de dades amb MySQL en la majoria d’instal·lacions de pila LAMP. Els administradors de sistemes que utilitzen VPS, dedicat o allotjament web en núvol han de familiaritzar-se amb l’ús de la línia de comandaments i SSH per gestionar la configuració i configuració del servidor. El programari més popular per a això inclou PUTTY (Windows), Terminal (Mac), Compositor per a la gestió de biblioteques PHP, i o DNF per a la instal·lació remota de paquets al servidor. Molts desenvolupadors prefereixen la gestió de fitxers utilitzant sistemes de control de versions com Git o Subversion per FTP als servidors. Alguns servidors de núvols gestionats ofereixen un tauler de control simplificat per als comptes que facilita l’allotjament de diversos dominis.

Ample de banda & Limitacions de la CPU

Comproveu les especificacions tècniques del paquet, incloses les garanties d’emmagatzematge, transferència de dades, amplada de banda, ubicació del servidor i temps de funcionament. La majoria dels paquets d’allotjament web oferiran un espai d’emmagatzematge suficient per a un lloc web de petites empreses. La transferència de dades fa referència a la quantitat total de dades que es poden transferir als visitants del lloc web en un interval de temps especificat (mensual / anual). L’ample de banda fa referència a la quantitat total de dades que es poden transferir en qualsevol moment específic mesurats en múltiples múltiples de bits per segon (Mbit / s, Gbit / s, Tbit / s). Moltes companyies d’allotjament afirmen oferir un ample de banda i una transferència de dades “il·limitades”. Tanmateix, si un lloc web utilitza massa recursos de CPU, encara es pot trotar o desconnectar en moments de trànsit màxim d’usuaris. Si la majoria dels visitants d’un lloc web provenen d’una àrea específica, seleccionar un servidor per geolocalització pot ajudar a millorar els temps de càrrega de pàgines. Una empresa d’allotjament web hauria de proporcionar un temps de vida garantit d’almenys el 99,9% com a part del pla de serveis.

Ofertes Gratuïtes & Promocions

Per a aquells que vulguin transferir el seu lloc web a un nou proveïdor d’allotjament, alguns hostes web ofereixen un servei gratuït de migració de llocs web. Això vol dir que transferiran els fitxers del lloc de l’amfitrió antic al nou servidor amb FXP / FXSP, assegurant una migració fluida i menys temps d’inactivitat en canviar la configuració de DNS. Altres promocions especials inclouen actualitzacions de maquinari gratuïtes, llicències de programari i crèdits publicitaris per a Google AdSense & Bing i serveis d’optimització de motors de cerca. Les promocions especials i les ofertes gratuïtes poden afegir valor a un compte d’allotjament web que redueix la inversió total a la línia de fons.

Seguretat de dades

Els propietaris de llocs web s’han d’assegurar que es configurarà de forma segura qualsevol pla d’allotjament web, incloent tallafocs i programari de control per evitar intrusions per atacs de bot-script automatitzats. Comproveu si l’empresa d’allotjament web ofereix protecció contra atacs DDoS i alertes automàtiques per a inicis de sessió no autoritzats. Si bé els plans d’allotjament web compartit inclouen els serveis de l’empresa relacionats amb l’actualització del sistema operatiu instal·lat i el programari del servidor amb els darrers pedaços de seguretat, VPS i comptes de servidor dedicats hauran de ser responsables d’això mitjançant un administrador de sistemes qualificat. Les empreses d’allotjament web que proporcionen eines de còpia de seguretat de fitxers de llocs web automatitzats i de còpia de seguretat de dades, com ara la visualització de discos raid en comptes avançats, proporcionen una capa addicional de seguretat del lloc en cas d’error del servidor o error tècnic que pot provocar pèrdues de dades..

Suport tècnic

Per als propietaris d’una petita empresa, l’assistència tècnica és prioritària. Un proveïdor d’allotjament de qualitat ha d’oferir assistència tècnica gratuïta les 24 hores del dia per telèfon, xat en directe i correu electrònic. L’abast del suport que ofereix cada empresa d’allotjament web varia. Els amfitrions gestionats tenen l’avantatge d’equips de suport tècnic experimentats amb coneixements específics de la plataforma. Les grans empreses sovint tenen llargues esperes a les línies de telèfon, respostes enllaunades per donar suport a correus electrònics i menys capacitat per respondre a preguntes relacionades amb el guió o el desenvolupament web. Alguns plans dedicats al servidor ara inclouen un temps de xat individualitzat directament amb els administradors de sistemes del centre de dades. Per entendre millor el registre d’assistència tècnica d’un webhost, consulteu les revisions dels usuaris en línia per veure com valoren l’empresa els clients actuals i antics.

CONSELL RÀPID: Quan seleccioneu un paquet, confirmeu les funcions, el sistema operatiu, la fiabilitat, l’assistència al client, l’assistència de transferència de llocs web i les ofertes de seguretat.

Conclusió

Tots els diversos tipus d’allotjament web serveixen per a un sector específic del mercat objectiu, amb avantatges i desavantatges únics per a cada pla de l’empresa. Els propietaris de llocs web de petites empreses i els editors independents haurien de començar amb un compte d’allotjament web compartit, després s’ha d’actualitzar a un pla d’allotjament VPS o Cloud si el trànsit s’amplia més enllà del que suporta el servidor. Els llocs web d’empresa sovint necessiten diversos servidors dedicats per gestionar les grans necessitats de base de dades i trànsit. Un enfocament gestionat al núvol pot estalviar diners mitjançant la subcontractació d’empleats locals i xarxes de maquinari a centres de dades amb administradors de sistemes qualificats. Els amfitrions VPS s’utilitzen millor quan els requisits de desenvolupament web exigeixen una configuració personalitzada d’un entorn de servidor web, però el pressupost del projecte no admet un servidor dedicat.

La gestió del desenvolupament web i els requisits de trànsit d’usuaris són els aspectes més importants de l’elecció del millor pla d’allotjament web. Busqueu empreses que ofereixin l’última arquitectura de servidors amb servidors multiusos Xeon, memòria RAM DDR4 i unitats d’estat sòlid per obtenir un rendiment òptim. Si bé l’allotjament compartit sota cPanel i CentOS segueix sent l’estàndard de la indústria, les innovacions en informàtica en núvol canvien ràpidament el panorama d’allotjament web. Moltes empreses d’allotjament web ofereixen ara enfocaments “híbrids” que combinen les millors funcions de l’allotjament en núvol i compartit en un pla de venda al detall de baix rendiment i de baix cost que ofereix un equilibri de càrrega integrat, serveis de memòria cau de pàgines i serveis CDN en configuracions de maquinari del servidor d’elit. Com que hi ha tantes opcions disponibles per triar un pla d’allotjament web, és important comparar totes les funcions que s’ofereixen en un pla de serveis individualitzats abans d’una compra a llarg termini per confirmar el millor valor per a la inversió..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me