5 Shërbimet më të mira të mbajtjes së faqes Drupal të vitit 2020

Një përmbledhje e hosteve më të mirë të faqes Drupal të rekomanduara për mbajtjen e një faqe në internet Drupal & udhërrëfyesi ynë i plotë se çfarë të kërkoni kur blini web hosting Drupal.


Udhëzuesi ynë zyrtar për mbajtjen më të mirë në internet të Drupal

Gjetja e hostit më të mirë të Drupal është thelbësore për suksesin afatgjatë të faqes suaj të Drupal. Shumica e hostëve në internet mbështesin Drupal, por performanca shpesh është çështja kryesore sepse kërkon burime më të larta të serverëve sesa platformat e tjera CMS. Në fakt, ne rekomandojmë që Drupal të presë në një plan pritjeje të bazuar në VPS ose Cloud, megjithëse është akoma e mundur të përdorësh një plan të përbashkët nëse ka kufizime në buxhet. Pavarësisht nga cili plan i pritjes mund të ketë nevojë për sitin tuaj, këtu është lista jonë e kompanive më të mira të mbajtjes së faqes Drupal që vijnë shumë të rekomanduara nga ne dhe komuniteti Drupal:

Web-faqja më e mirë e Drupalit pret me një shikim

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e zgjedhjeve më të mira për mbajtjen në internet të Drupal. Ne kemi renditur qëllimet e ndryshme që do ju rekomandonim secilit për:

Pritësi në internet
Fillon në:
Rekomandohet për:
Mëso më shumë
Pritja për lëvizje$ 24.99 / moVPS profesionale e Drupal që pritet për bizneset më të mëdhaShikoni planet
Hostgator$ 4.95 / moRe përballueshme strehimi cloud i Drupal për kohën e duhur & seriozitetShikoni planet
Bluehost$ 2.95 / moZgjedhje popullore për Drupal dhe # 1 të rekomanduar në Drupal.orgShikoni planet
GreenGeeks$ 2.95 / moDrupal i përballueshëm ka një pritje të përbashkët për ata që kanë një buxhetShikoni planet
A2 Hosting$ 3.92 / moShpejtë, me performancë të lartë, mbajtja e përbashkët e Drupal për zhvilluesitShikoni planet

Ndërmarrja më e mirë e faqes Drupal hosting # 1 - InMotion Hosting

Garancia e kthimit të parave 90 ditë

Fillon në: 24,99 $ / muaj

Pritja për lëvizje
E përballueshme, e besueshme, & Pritja me performancë të lartë për Drupal

www.inmotionhosting.com është zgjedhja jonë më e mirë për mbajtjen në internet për Drupal dhe ofron vlerën më të mirë për të gjithë & performanca për bizneset e çdo madhësie. Plani i tyre i hyrjes në nivelin e përbashkët i hyrjes është mjaft i përballueshëm me 3,49 dollarë në muaj dhe ofron një përzierje të jashtëzakonshme të performancës, veçorive dhe vlerës. Ajo vjen me cPanel dhe një instalim 1-klikues për Drupal përmes Softaculous. Shtë e thjeshtë për të vendosur, menaxhuar dhe ofron një kohë të madhe dhe besueshmëri. Sidoqoftë, meqenëse Drupal përdoret zakonisht për site më të mëdha, më komplekse dhe është mjaft i pasur me burime, ne do të ju rekomandojmë të shkoni me një nga planet e tyre VPS të Drupal, të cilat fillojnë me 29,99 dollarë në muaj. Edo opsion (i përbashkët ose VPS) përfshin SSD falas, për performancë të zgjeruar …

Karakteristikat kryesore:

 • Instalimet me një klikim drupal
 • Mbështetësi i hostimit të Drupal.org
 • Rezervime falas & rikthen
 • Performanca e lartë & uptime
 • Vlera më e mirë
 • Një Mbështetje e Klientit
 • Mbështet Drupal 8

Shikoni planet e pritjes

Kompania më e mirë e pritjes Drupal # 2 - HostGator

Garancia e kthimit të parave prej 45 ditësh

Fillon në: 4,95 $ / muaj

Hostgator
Rezervimi Drupal bazuar në cloud për Uptime & seriozitet

www.hostgator.com është një kompani tjetër e shkëlqyeshme në internet në listën tonë dhe ofron një kohë të jashtëzakonshme dhe besueshmëri. Platforma e tyre e pritjes në cloud është një zgjedhje e përballueshme, por jashtëzakonisht e fuqishme për faqet e vogla të Drupal. Ajo vjen me cPanel dhe përfshin instalim të thjeshtë Drupal përmes Mojo QuickInstall. Platforma cloud gjithashtu ka memorie të shkallëzueshme dhe fuqi përpunuese deri në 6 GB dhe 6 bërthama. Ata gjithashtu ofrojnë VPS & plane të dedikuara (që rekomandohet Drupal.org) si dhe për projekte më të mëdha, më komplekse të Drupalit…

Karakteristikat kryesore:

 • Host i mbështetur në cloud
 • Instalim me 1 klikim Drupal
 • Performanca e ngurtë & uptime
 • cPanel & Mojo QuickInstall
 • Caching paraprakisht konfiguruar
 • Mbështet Drupal 8

Shikoni planet e pritjes

Kompania më e mirë e pritjes Drupal # 3 - Bluehost

Garancia për 30 ditë kthim parash

Fillon në: 2,95 $ / muaj

Bluehost
Hosting Popular Drupal Web & Rekomanduar Drupal.org

www.bluehost.com është një mbështetës i Hosting Premium Drupal Premium dhe është hosti # 1 i rekomanduar për host të përbashkët nga vetë Drupal.org. Ashtu si HostGator, Bluehost është në pronësi të EIG dhe përfshin cPanel dhe instalimin me një klik automatik Drupal me anë të Mojo QuickInstall. Ne do ju rekomandojmë planin e tyre të përbashkët të pritjes për projekte shumë të vogla të Drupal pasi me shumë mundësi do t’ju duhet një zgjidhje Cloud ose VPS për ndonjë gjë tjetër. Platforma e tyre e re është me çmim vetëm pak më të lartë se planet e përbashkëta, megjithatë ofron dyfish shpejtësinë dhe trajtimin më të mirë të trafikut. Në përgjithësi, Bluehost ofron performancë të shkëlqyeshme, besueshmëri dhe mbështetje të klientit për faqet Drupal…

Karakteristikat kryesore:

 • Zgjedhje popullore
 • # 1 në Drupal.org
 • cPanel & Mojo QuickInstall
 • Instalim me 1 klikim Drupal
 • Opsione në re
 • Mbështet Drupal 8

Shikoni planet e pritjes

Kompania më e mirë e pritjes Drupal # 4 - GreenGeeks

Garancia për 30 ditë kthim parash

Fillon në: 3,99 $ / muaj

GreenGeeks
Drupal përballueshme Pritja për ata me një buxhet

www.greengeeks.com është një nga zgjedhjet tona të preferuara për pritjen e projekteve të vogla të Drupal në një llogari të përbashkët të mbajtjes në internet. Ata ofrojnë një plan bazë të përbashkët të pritjes me $ 2,95 / muaj që mund të azhurnohet nëse keni nevojë për performancë më të mirë. Ata gjithashtu planifikojnë plane VPS për rritjen e ardhshme. Plani i tyre i përbashkët i pritjes është i përballueshëm dhe ideal për përdoruesit e Drupal me një buxhet. Ajo vjen me cPanel dhe një instalim 1-klik të Drupal përmes Softaculous. GreenGeeks bën gjithçka të shpejtë dhe të thjeshtë për tu vendosur dhe do të merrni një performancë të shkëlqyer dhe kohën e duhur (për një plan të përbashkët pritjeje), së bashku me mbështetjen e shkëlqyeshme të klientit.

Karakteristikat kryesore:

 • Affordable & i besueshëm
 • cPanel ka ndarë hostimin
 • Instalimet me një klikim drupal
 • Softaculous
 • Një mbështetje ndaj klientit
 • Mbështet Drupal 8
 • RT Skanimi i sigurisë Drupal
 • 4 vende të mëdha të vogla të drupalit

Shikoni planet e pritjes

Kompania më e mirë e pritjes Drupal # 5 - A2 Hosting

Garancia për 30 ditë kthim parash

Fillon në: 3.92 $ / muaj

A2 Hosting
Performanca ekstreme & Shpejtësia për faqet Drupal

www.a2hosting.com është e fundit, por jo më pak e renditur në listën tonë dhe është një zgjedhje e jashtëzakonshme për të pritur Drupal. Ato ofrojnë një shumëllojshmëri të planeve të mbajtura në internet të menaxhuara dhe të pakontrolluara bazuar në Linux për projekte të të gjitha madhësive. Drupal.org i ka listuar ato si një zgjedhje e rekomanduar për mbajtjen në internet të përbashkët. Planet e tyre të përbashkëta të pritjes janë të përballueshme, vijnë me cPanel dhe kanë një instalim 1-klikues përmes Softaculous. Ne do ju rekomandojmë të filloni me planin e tyre Turbo (9,31 $ në muaj) pasi ofron shpejtësi ekstreme dhe besueshmëri për një plan të përbashkët pritjeje. Ato gjithashtu ofrojnë VPS të jashtëzakonshme dhe plane të dedikuara për site më të mëdha, me burim më intensiv…

Karakteristikat kryesore:

 • shpejt & performanca e lartë
 • A2 e optimizuar
 • Instalimet me një klikim drupal
 • cPanel & Softaculous
 • Plani turbo
 • Caching paraprakisht konfiguruar
 • Mbështet Drupal 8

Shikoni planet e pritjes

Rreth web hosting Drupal

Tofarë duhet të kërkoni kur Blerni Web Hosting për Drupal

Drupal është një nga sistemet më të njohura të menaxhimit të burimit të hapur në botë (CMS), i përdorur për të fuqizuar miliona faqet e internetit të biznesit, bloget me shumë përdorues, rrjetet sociale dhe dyqanet e e-tregtisë në internet. Një nga avantazhet kryesore të Drupal është shkallëzueshmëria e CMS, e cila do të mbështesë trafikun në internet edhe të faqeve më të njohura në internet..

Kur kërkoni zgjidhjen më të mirë të mbajtjes së faqeve në internet për faqet Drupal, pyetjet kryesore që duhet të përgjigjen janë:

 • A i plotëson hosti në internet kërkesat minimale të sistemit CMS të Drupal?
 • Cilat janë programimet me porosi & kërkesat e zhvillimit të faqes në internet?
 • Cili është trafiku i pritshëm i përdoruesit që do të duhet të menaxhojë faqja e internetit?
 • Softwarefarë programi për optimizimin e performancës do të përdoret për të drejtuar faqen Drupal?

Shumica e pronarëve të afarizmave të vegjël fillojnë në një llogari të përbashkët të pritjes në internet dhe më pas kalojnë në një zgjidhje VPS ose cloud nëse trafiku i faqes rritet përtej pikës që kufijtë e llogarisë do të lejojnë. Drupal do të konsumojë shumë burime të përpunimit në një plan të përbashkët pritës, i cili bëhet më problematik kur një numër i madh i përdoruesve të njëkohshëm janë të pranishëm në faqe. Kërkesat e zhvillimit të tilla si përdorimi i Drush dhe Git me Drupal kërkojnë qasje në vijën e komandës duke përdorur një lidhje SSH, të cilën jo çdo host i përbashkët do ta lejojë. CMS e Drupal do të shkallëzojë për të përmbushur mjediset më të kërkuara të trafikut të përdoruesve në internet, por vetëm nëse pajisja e serverit është konfiguruar siç duhet me shpërndarje më të madhe të burimeve. Softverë për optimizimin e cloud si NGINX, Varnish Cache, Memcached, OPcache dhe APC janë rekomanduar të gjithë nga zhvilluesit për faqet e ndërmarrjeve të trafikut të lartë dhe aplikacionet në internet / celular, por këto zgjidhje do të kërkojnë gjithashtu një server në internet me konfigurim personal.

Më poshtë, do të marrim më shumë detaje mbi të gjithë faktorët që duhet të merrni parasysh për pritjen e Drupal.

FAKT GAZMOR: Zhvillimi i skenarit Drupal u fillua nga Dries Buytaert rreth vitit 2000 dhe që atëherë ka parë një rritje masive ndërkombëtare, veçanërisht përmes burimeve kolektive të programuesve dhe anëtarëve të komunitetit që kanë ndërtuar një gamë të gjerë temash me burim të hapur dhe module për platformën. Zhvillimi Drupal është qeverisur kryesisht nga Acquia që nga viti 2007, një kompani fillestare e themeluar nga Buytaert dhe Jay Batson që është financuar nga tetë raunde të kapitalit të sipërmarrjes që arrijnë gati 200 milion dollarë dollarë.

Kërkesat e sistemit të pritjes së دروupit

Drupal do të funksionojë si në Linux ashtu edhe në Windows, megjithëse pjesa më e madhe e faqeve të internetit drejtojnë Drupal në pirunin LAMP duke përdorur Linux, Apache, MySQL dhe PHP. Planet e përbashkëta të mbajtjes së faqes në internet me cPanel mund të jenë veçanërisht kosto efektive për të filluar me një faqe Drupal, pasi shumica e pronarëve të faqeve të internetit të biznesit të vogël zakonisht nuk do t’ju kërkohet të punësojnë një administrator të dedikuar të sistemeve për të mbajtur serverin e konfiguruar dhe të sigurt si duhet.

Drupal shkon në një bazë të dhënash MySQL, e cila është standardi i parazgjedhur për pothuajse të gjitha platformat e përbashkëta Linux dhe Windows hosting. PostgreSQL dhe SQLite janë gjithashtu mundësi me Drupal, siç janë edhe kornizat e databazave MariaDB dhe bazës së të dhënave Percona, por ato zakonisht nuk rekomandohen jashtë mjediseve të zhvillimit me porosi.

Aspekti më i rëndësishëm për të konfirmuar me një plan të përbashkët të mbajtjes në internet për mbështetje Drupal është versioni PHP në përdorim. Në përmbledhje:

 • Drupal 8 kërkon PHP 5.5.9 ose më të lartë
 • Drupal 7 kërkon PHP 5.2.5 ose më të lartë

Shumica e pronarëve të faqeve të internetit do të shohin fitime të performancës që funksionojnë Drupal në PHP 7.x, megjithëse nuk është 100% e garantuar që çdo temë dhe modul i trashëgimisë të jetë në përputhje me këtë. Shumë pronarë të faqeve Drupal i mbajnë cilësimet e serverit në internet në PHP 5.6. Shumica e hostave të cPanel në internet lejojnë zgjedhjen e cilësimeve të PHP sipas domainit, në mënyrë që të bëhet e lehtë të kaloni midis versioneve. Sidoqoftë, disa hostë të përbashkët të internetit e drejtojnë PHP si një proces CGI në vend se si një modul Apache, i cili herë pas here mund të shkaktojë çështje të performancës, konflikte të modulit, ose çështje të tjera të tilla si mungesa e mundësive të personalizimit. Rekomandohet të konfirmoni që hosti i faqes mbështet versionin e duhur PHP të nevojshëm për instalimin Drupal përpara fillimit të zhvillimit të faqes në internet.

Kërkesat për versionin php për mbajtjen e drupalPronarët e faqeve që përdorin cPanel në pritjen e përbashkët mund të jenë në gjendje të identifikohen dhe ndryshojnë versionin e PHP që funksionon në server, si dhe duke aktivizuar ose paaftësuar shtesat. Shikoni për ikonën “Zgjidhni Versionin PHP”. Nëse ky opsion nuk është i disponueshëm, mund të kontaktoni hostin tuaj dhe të kërkoni që ata të bëjnë ndryshimet e dëshiruara për ju

Instalimi Drupal Auto Via Fantastico, Softaculous, & Mojo QuickInstall

Disa pronarë të afarizmave të vegjël në pritjen e përbashkët do të përdorin tiparet automatike të instalimit të Fantastico, Softaculous, ose Mojo QuickInstall (në varësi të të cilave ofron hosti i tyre) për të përshpejtuar procesin e marrjes së faqes së tyre në internet. Në përgjithësi, procesi i instalimit Drupal kërkon ngarkimin e një skedari zip ose tarball të skedarëve thelbësorë Drupal në dosjen e domain në server, paketimin e skedarëve, pastaj krijimin e një baze të dhëne përmes cPanel me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Kur lundroni në faqen kryesore të domain, skripi i instalimit Drupal do të funksionojë automatikisht, duke shkaktuar informacionin për emrin, bazën e të dhënave, përdoruesin dhe fjalëkalimin..

Metoda e automatizuar e instalimit të skriptit (me Fantastico, Softaculous, ose Mojo QuickInstall) është e ngjashme, me përjashtim që skenari do të përfundojë procesin e krijimit të bazës së të dhënave të përdoruesit dhe ngarkimin e skedarëve në domen pa përdoruesin që ka nevojë të kalojë përmes bazës së të dhënave MySQL Magjistar ose duke përdorur FTP për të ngarkuar bazën e kodeve të Drupal. Ndërsa në përgjithësi ky proces është i mirë për të parë një pamje të shpejtë të Drupal dhe për të provuar funksionalitetin e skenarit, ai mund të jetë problematik gjatë procesit të azhurnimit. Shumica e zhvilluesve të Drupal nuk rekomandojnë përdorimin e një instaluesi “me një klik” për të azhurnuar skenarin përmes cPanel, pasi ai mund të prishë kodin personal pa dashje dhe të rezultojë në humbjen e të dhënave kritike ose funksionalitetit të platformës.

Instalimi automatik i Drupal përmes SoftaculousSoftaculous dhe Fantastico mund të jenë një mënyrë e shpejtë dhe e thjeshtë për të krahasuar tiparet midis Drupal 8.x, 7.x, & Versione 6.x – por përdorni një instalim manual për vendin e prodhimit & përmirësimet.

Disa pyetje që duhet të merren parasysh kur përdorni skriptet e automatizuar të pritjes për të instaluar Drupal janë:

 • A është skripi që instalon versionin më të fundit të sigurisë së thelbit Drupal?
 • A do që siti të kërkojë ngarkimin e moduleve dhe temave të palëve të treta në dosjen “/ faqet”?
 • A do të përdor administratori i faqes Drupal duke përdorur procesin e automatizuar të shkrimit për të azhurnuar faqen?

Pronarët e faqeve që përdorin një skenar të automatizuar për të instaluar Drupal dhe më pas ngarkoni modulet dhe temat shtesë të palëve të treta në dosjet “faqet / të gjitha / modulet” dhe “faqet / të gjitha / temat” mund të rrezikojnë të humbasin këto skedarë nëse përdorni procesin e azhurnimit cPanel ndryshimet thelbësore të sigurisë në Drupal. Në mënyrë tipike, këto shkrime nuk kanë asnjë mënyrë për të kontrolluar ndryshimet që janë bërë në ato dosje, dhe mund të mos i ruajnë skedarët gjatë një azhurnimi të versionit. Ka shpresë se me Drupal 8, procesi i azhurnimit do të bëhet më i lehtë dhe se do të implementohet një proces i azhurnimit thelbësor “me një klik”, pasi që kjo tashmë po funksionon mjaft mirë (në varësi të host-it në internet) me module dhe tema të kontribuara. Shumë zhvillues profesionistë përdorin Drush dhe linjën e komandës për të menaxhuar më lehtë procesin. Sidoqoftë, Drupal në përgjithësi mbetet prapa WordPress në drejtim të aplikimit automatik të pjesëve të sigurisë.

Ështjet e zhvillimit të drupalit

Instalimi është vetëm fillimi i një faqe Drupal. Përdoruesit e rinj që kanë parë dizajnin dhe funksionimin e mahnitshëm të ndërmarrjeve të korporatave, titujt e lajmeve, revistat dhe faqet e industrisë së mediave që drejtojnë Drupal mund të zhgënjehen kur Drupal është i paketuar për të shfaqur vetëm një faqe fillestare të thjeshtë dhe temën Bartik. Shumë pronarë të faqeve blejnë tema me porosi me profile instalimesh që tashmë përfshijnë modulet e kërkuara të palëve të treta të nevojshme për të drejtuar një sit kompleks, plus një temë të përparuar me personalizime CSS dhe përmbajtje të mbajtësit të vendeve. Kjo mund të drejtojë procesin e vendosjes së fillimit të një uebsajti të ri për bizneset e vogla dhe të kurseni para në kostot e zhvilluesit të uebit. Zhvillimi i Drupal është kompleks dhe metoda që është zgjedhur për programimin e një faqe në internet të koduar me porosi është gjithashtu një pjesë e rëndësishme për të përcaktuar se cili host kërkohet për vendosje në internet.

Zhvillimi Drupal kërkon të punosh me module, tema, kod të personalizuar, tekst, imazhe dhe skedarë të tjerë multimedia. Disa nga procesi mund të bëhen duke komunikuar përmes panelit të administrimit Drupal duke përdorur shfletuesin në internet, d.m.th. në ndërtimin e një nyje ose faqe të vetme. Sidoqoftë, shumica e ndryshimeve në bazën e kodeve duhet të bëhen me dorë përmes zhvillimit të backend. Në përgjithësi, ekzistojnë dy metoda kryesore të zhvillimit për këtë proces:

 • Zhvillimi i Drupal duke përdorur FTP për të ngarkuar module, tema të reja, & ndryshimet e skedarit
 • Zhvillimi drupal bëhet duke përdorur vijën e komandës (SSH) me Git & Drush

Zhvillimi Drupal duke përdorur FTP mund të bëhet drejtpërdrejt në fushën kryesore të faqes ose në një nënfushë. Për shembull, një nëndomen dev.sitename.com mund të krijohet në një host të përbashkët në cPanel, dhe pastaj File Manager dhe PHPmyAdmin mund të përdoren për të transferuar skedarët e sitit dhe bazën e të dhënave MySQL në domenin live kur përfundon puna e zhvillimit. Përndryshe skedarët janë instaluar në dosjen rrënjësore për çdo domen të caktuar.

Zhvillimi i Drupal duke përdorur linjën e komandës (SSH), Git dhe Drush mund të bëhet nga një instalim lokal i CMS duke përdorur WAMP ose Acquia Dev Desktop në kompjuterin e programuesit. Ndryshimet në bazën e kodeve të Drupal mund të shtyhen në sitin e prodhimit të drejtpërdrejtë duke përdorur kontrollin e versionit, duke lejuar zhvilluesit e shumtë të punojnë në një projekt njëkohësisht dhe të sinkronizojnë ndryshimet e kodit. Kjo metodë preferohet gjerësisht nga shumica e ekipeve të zhvillimit të shkathëta / scrum, megjithëse secila ka preferencën e vet se cili softver kontrolli versioni për të përdorur.

Acquia hosting për DrupalAcquia Dev Desktop 2 lejon zhvilluesit të instalojnë një version lokal të Drupal në kompjuterin e tyre duke përdorur Apache, MySQL, & PHP – si dhe të botojë automatikisht faqet te Pritja Acquia Cloud.

Deri kohët e fundit, shumica e hosteve të përbashkëta nuk u ofruan SSH qasje për klientët, duke kërkuar nga pronarët e faqeve që kishin nevojë për qasje në linjën e komandës për të përmirësuar në një plan VPS ose server të dedikuar. Sidoqoftë, tani gjithnjë e më shumë hostë në internet po e ofrojnë këtë shërbim si parazgjedhje sipas kërkesës së përdoruesit, me përjashtim të faktit se duhet të kërkohet posaçërisht nga mbështetja e klientit në një llogari të verifikuar të përdoruesit nga disa kompani. Disa pyetje që lidhen me zhvillimin e Drupal që duhet të konfirmohen para se të merrni një vendim për mbajtjen në internet janë:

 • A lejon mbajtësi i faqes në SSH qasje për të mbështetur Git & Zhvillimi i drushit?
 • A ka hosti i përbashkët cPanel me File Manager dhe PHPmyAdmin?
 • A do të mbështesë host-in optimizimin e performancës me NGINX, APC, Memcached, & llak?
 • A do të krijojë ekipi zhvillues module dhe tema të reja për CMS fillimisht?

Shumica e llogarive të hosteve të përbashkëta kanë një version të cPanel, CentOS Linux dhe WHMCS i cili u jep klientëve një gamë të gjerë opsionesh për përdorim të thjeshtë në panelin e administratës. Sidoqoftë, disa hostë të uebit kanë një panel kontrolli të pronave që mund të kenë mungesë të një opsioni File Manager ose qasje në PHPmyAdmin. Gjithashtu, shumë pritës të përbashkët ende nuk ofrojnë qasje të plotë të Sigurtë Shell (SSH) për klientët në llogaritë themelore, duke e bërë një modernizim në VPS ose server të dedikuar të detyrueshëm për projekte të përparuara zhvillimi të cilat kërkojnë një konfigurim të serverit personal për Drupal.

Këshillë e shpejtë: Rekomandohet që pronarët e faqeve të këshillohen me një zhvillues të Drupal ose administratorin e sistemeve për kërkesat e kërkuara të serverit në internet në faqet e koduara me porosi.

Në mënyrë që të drejtoni një faqe në internet Drupal me NGINX & Llak Cache, ekzistojnë dy mundësi themelore. E para është të kërkoni një plan-host-cloud të Platformës-si-një-Shërbim me këto modifikime të para-instaluara. Mund të jetë më mirë të ekzekutoni NGINX me Apache nën këtë qasje, pasi Drupal përdor përdorim të madh të skedarit .htaccess për konfigurim. Qasja e dytë është të blini një VPS ose server të dedikuar dhe të punësoni një zhvillues me përvojë të Drupal me përvojë administrimi të sistemeve për të bërë punën, megjithëse kjo do të jetë shumë më e shtrenjtë në përgjithësi.

Moduli me porosi dhe zhvillimi i temave me Drupal është i zakonshëm në faqet e internetit më të përparuara. Teamdo ekip programues do të ketë metodat e veta të punës, specializimet e platformës dhe çmimet e kontratave. Shumë pronarë të faqeve të internetit punësojnë një specialist temash për punën e projektimit CSS, koduesit PHP për zhvillimin e modulit të ri, dhe ekspertët e JavaScript sipas kërkesave të projektit. Ekzistojnë mijëra module dhe tema me burim të hapur të disponueshëm për Drupal të botuar tashmë në internet, kështu që është e rëndësishme të instaloni këto së pari për të kursyer para në kostot e zhvillimit dhe të punësoni vetëm një ekip të specializuar programimi nëse në uebfaqe kërkohen karakteristika të reja të përparuara.

Ështjet e Performancës Drupal

Pasi procesi i zhvillimit të ketë mbaruar dhe faqja e Drupal shkon drejtpërdrejt, ka akoma shumë optimizim të performancës dhe përshtatje të lidhura me trafikun në internet me mjedisin e mbajtjes së faqeve në internet që duhet të adresohen për pikun e trafikut në prodhim. Siç u përmend, faqet Drupal që funksionojnë në pritje të përbashkët mund të përdorin shumë burime të serverit. Prandaj, pronarët e faqeve duhet të konfirmojnë që skedari php.ini dhe skedari .htaccess mund të redaktohen në mënyrë që të ndryshojnë dhe optimizojnë kufirin e kujtesës PHP dhe kohët maksimale të ekzekutimit të skedarit. Kjo gjithashtu mund të bëhet përmes skedarit të cilësimeve.php. Sidoqoftë, nuk mund të jetë e mundur të anashkalohen cilësimet e paracaktuara në të gjithë hostet e përbashkët të uebit.

Kërkesat e trafikut në internet dhe çështjet “slashdotting” mbeten arsyet më të zakonshme, përveç përdorimit të burimeve të serverit në internet, duke detyruar pronarët e faqeve të azhurnohen në një VPS, server të dedikuar, ose plan cloud për mbajtjen në internet të faqes Drupal. Për shembull, NGINX është një zgjidhje e plotë e serverit që lejon lidhjen e njëkohshme të mbi 10,000 përdoruesve në një kohë duke përdorur balancimin e ngarkesës dhe një cache HTTP. Zgjidhjet e programeve private të pritjes Drupal si Pantheon ofrojnë NGINX, Llak Cache, kërkim Apache Solr dhe zgjidhje të tjera për shkallëzimin e trafikut në internet “jashtë kutisë”, si një opsion i paracaktuar për të gjitha llogaritë e përdoruesve. Sidoqoftë, nuk ka të njëjtën aftësi për të rregulluar këto cilësime në Pantheon pasi ekziston për akordim të shkëlqyeshëm të një mjedisi të prodhimit me porosi në një VPS ose plan të dedikuar të serverit.

Pantheon web hosting për DrupalPronarët e faqeve që kërkojnë një Zgjidhje Hostup Clup Drupal me cilësimet e paravendosura, të optimizuara, të dizajnuara për të shkallëzuar për trafik në internet dhe “ndërprerje të shpejtë” duhet të konsiderojnë shërbime të tilla si Pantheon.

Shumë nga përfitimet e NGINX dhe Varnish Cache mund të realizohen në pritjen e përbashkët me Drupal duke përdorur një kombinim të moduleve të palëve të treta si “Adv Agg” për HTML, CSS, dhe compression JavaScript, “Boost” për caching statike të faqeve për përdoruesit anonimë, si dhe “Views Cache” për të shmangur përpunimin e përmbajtjes dinamike në çdo ngarkesë të faqes. Disa hoste të përbashkët madje ofrojnë mundësi të integruara të CDN të cilat gjithashtu mund të rrisin performancën gjatë kohërave të pikut të pikave të trafikut me vëllim të lartë duke pritur versione të shumta të skedarëve të faqeve në qendra të ndryshme të të dhënave ndërkombëtarisht. Shërbimet CDN mund të zvogëlojnë kohën e ngarkesës së faqeve Drupal në nën një sekondë.

Përfundim – Mendime përfundimtare & Rekomandime për zgjedhjen e një nikoqiri drupal

Shumica e bizneseve të vogla, NVM-ve, grupet jofitimprurëse dhe pronarët individual të faqeve të internetit pa një zhvillues të dedikuar të uebit ose administrator të sistemeve rekomandohen të fillojnë me një pritje të përbashkët në internet dhe një instalim të Drupal 8.x, duke u siguruar që të zgjedhin sa më shumë sitin për të përdorni burimet e serverit në mënyrë më efikase. Kur faqja e internetit rritet në një dinamikë më të madhe të trafikut, atëherë mund të bëhet një azhurnim në një VPS, server të dedikuar, ose zgjidhje të pritjes së cloud siç kërkohet. Mund të jetë e rëndësishme të keni një zhvillues me përvojë në internet ose një skuadër programimi prapa çdo projekti Drupal, megjithatë, pasi CMS është shpesh e vështirë të mësohet për shumë përdorues.

Disa hostë të uebit ofrojnë plane të menaxhimit të menaxhimit në cloud të ngjashme me hostimin e përbashkët me një çmim pak më të lartë, por me bërthama më të dedikuara të CPU, RAM të sistemit, & proceset e lejuara të njëkohshme I / O. Shumica e këtyre shërbimeve përfshijnë gjithashtu përdorimin e cPanel dhe mundësinë për të pritur fusha të pakufizuara në një llogari të përbashkët me bazat e të dhënave të pakufizuara të MySQL. Shpesh ia vlen kostoja shtesë për azhurnimin në një plan të menaxhimit të cloud të menaxhuar për Drupal në mënyrë që të sigurohen këto burime shtesë të sistemit për herë më të mirë të ngarkesës së faqeve. Këto shërbime gjithashtu përfshijnë pajisje premium dhe provizione të ulëta të densitetit të llogarisë, dhe gjithashtu mund të kenë NGINX & Integrimi i cache llak.

Shumë hoste të posaçëm të tipit Drupal vijnë me para-instalimin e skenarit, mjetet e zhvilluesve të personalizuar dhe konfigurimin e përparuar që zgjedh instalimet e Drupal për mbështetje më të madhe të trafikut në internet. Pritësit specifikë për Drupal gjithashtu kanë mbështetje të stafit dhe klientit të përkushtuar për komunitetin me burim të hapur me një interes për inovacionin e platformës, të specializuar në çështjet e sigurisë së uebit për CMS. Për shkak të kësaj, hostet e cloud-specifik Drupal mund të jenë një burim i vlefshëm për pronarët e faqeve të internetit kur krahasohen me VPS me çmime të barabarta ose opsione të dedikuara të serverit.

Shumica e faqeve të internetit të Drupal jashtë ndërmarrjes më të madhe, Fortune 500, dhe ndërmarrjeve të mediave masive normalisht nuk do të kërkojnë një server të dedikuar, pasi kostoja është shumë e lartë dhe trafiku në internet zakonisht nuk e kërkon atë. Për aplikacionet me porosi të internetit / celularit duke përdorur Drupal dhe faqet e internetit të cilat kërkojnë një mjedis unik zhvillimi për kodin personal, një Server Virtual Privat (VPS) mund të jetë një zgjidhje e shkëlqyeshme pasi ka shumë fleksibilitet në konfigurimin e sistemit operativ, duke siguruar më shumë RAM & Bërthamat e CPU-së dhe instalimi i shtesave të nevojshme.

Pronarët e afarizmave të vegjël dhe fillimet në ueb mund të kursejnë shumë kohë dhe para të zhvillimit duke i kushtuar vëmendje paraprake kërkesave të pritjes së faqeve në internet të një faqe Drupal gjatë fazës së arkitekturës, veçanërisht duke i kushtuar vëmendje kërkesave të konfigurimit të serverit në internet, metodologjisë së punës së ekipit zhvillimor , dhe pritjet e trafikut në internet. Përdorimi i CMS Drupal në prodhim u lejon pronarëve të faqeve të internetit që lehtë të shkallëzojnë nëpër të gjitha nivelet e rritjes së komunitetit të përdoruesve dhe të mbështesin trafikun në internet në nivelet më të larta të korporatave të ndërmarrjeve.

Drupal është një nga mjetet më të mira në dispozicion për zhvillimin e uebit, dhe platforma vazhdon të rritet për të mbështetur skenarët më të përparuar dhe inovativë të rasteve të përdorimit. Koka pa kokë ose e shkëputur Drupal është një nga tendencat më të njohura aktuale me zhvilluesit, duke e ndarë motorin e backend-it nga tema dhe duke përdorur CMS për të shërbyer përmbajtje në një larmi të gjerë desktopesh, celularësh dhe madje edhe klientësh të njohjes së zërit si Alexa. Në përgjithësi, CMS e Drupal mbetet një nga më të njohurit, të testuar, & zgjidhje të sigurta për botime profesionale në internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map