5 najboljih platformi za e-trgovinu s hostom za internetsku trgovinu

Pregled najpopularnijih platformi za e-trgovinu za hosting & izgradnja web stranice e-trgovine i kako odabrati odgovarajuću za vaše posebne potrebe.


Naš službeni vodič za najbolju eCommerce platformu s hostom

Pronalaženje prave platforme eCommerce s hostom za pokretanje vaše internetske trgovine može se smatrati zastrašujućim zadatkom. Želite prodavati svoje proizvode na mreži i čuli ste da platforme e-trgovine mogu biti jednostavne za postavljanje web lokacije za e-trgovinu. No, sa stotinama dostupnih mrežnih e-trgovačkih usluga, možda ne znate gdje da se obratite. U ovom ćemo članku navesti naših 5 preporučenih izbora za hostiranu e-trgovinsku platformu, a zatim ćemo razgovarati o tome što biste trebali potražiti na tim platformama kako bismo vam pomogli odrediti najbolji izbor za svoju tvrtku.

Najpopularnije platforme za e-trgovinu ukratko

Evo kratkog pregleda najboljih 5 izbora za hostirane internetske trgovine, s ključnim značajkama svake tvrtke navedene su u nastavku:

Platforma
Počinje u:
Preporučuje se za:
Saznajte više
Wix17.00 $ / mjdostupan & lako rješenje za male eCommerce trgovineSaznajte više
Shopify29,99 $ / mjNajopsežnija platforma za e-trgovinuSaznajte više
BigCommerce$ 29.95 / mjSnažne mogućnosti prilagodbe najbolje su za veće trgovineSaznajte više
Volusion15,00 $ / mjNajbolje za teške proizvode na mrežiSaznajte više
3DCart19,99 $ / mjUključujući hosting s naprednim značajkama po niskim cijenamaSaznajte više

Najbolja domaćin tvrtke eCommerce platforma broj 1 - Wix

Počinje u: 17,00 USD mjesečno

Wix
Pristupačno hosting rješenje za male eCommerce prodavaonice

www.wix.com je popularan graditelj web stranica sa vlastitom hostelskom eCommerce platformom, savršen za vlasnike malih poduzeća. To je jednostavno, lako za korištenje i pristupačno. Savršeni su za male tvrtke e-trgovine koje ne planiraju proširiti svoj inventar i izvan 100 proizvoda. Wix je također dobar poduhvat za poduzetnike koji nikada prije nisu izgradili web stranicu i žele sniziti troškove pokretanja. Ne dobiva se jednostavnijim od njihovog uređivača “povuci i ispusti”, što vam omogućuje dizajniranje jeftine i lijepe web stranice. Wix je pouzdan domaćin malim trgovinama e-trgovine kojima je potreban graditelj web stranica koji je jednostavan za korištenje.

Glavne značajke:

 • Jednostavan za korištenje
 • Jednostavno upravljanje zalihama
 • Nema naknada za transakcije
 • Mobile friendly
 • dostupan
 • Povucite n graditelj pada

Najbolja hostirana tvrtka e-commerce platforma broj 2 - Shopify

Počinje od: 29,99 USD mjesečno

Shopify
Najopsežniji hosting e-trgovine

www.shopify.com trenutno dominira nad hostovanim eCommerce platformama s preko 200 000 korisnika. Izvrstan je sveobuhvatni izbor za smještaj trgovine. Početnici koji nikada nisu izgradili web lokaciju e-trgovine mogu shvatiti kako koristiti jednostavno sučelje uz malo pomoći, ali Shopify je također vrlo prikladan za pružanje funkcionalnosti i skalabilnosti za proširenje trgovine. Oni su najpoznatiji po velikom izboru prekrasnih, modernih tema, sa prilagodljivim dizajnom prikladnim za gledanje na desktop i mobilne uređaje. Svaka je tema doista zapanjujuća i dodaje trenutnu vjerodostojnost vašoj marki. Shopify pruža kompletnu 24/7 korisničku podršku koja je nenadmašna. Ako naiđete na bilo kakve probleme, Shopify stručnjaci dostupni su putem chata uživo, e-pošte ili telefona gotovo odmah. Nećete na čekanju čekati s predstavnikom. Shopify je najcjelovitiji hosting za tvrtke koje žele internetsku trgovinu koju mogu povećati.

Glavne značajke:

 • Jednostavan za korištenje
 • Odgovarajuće teme
 • 24/7 korisnička podrška
 • Aplikacija za upravljanje mobilnim uređajima
 • Optimizacija pretraživača
 • Neograničeni proizvodi
 • 70 pristupnika za plaćanje

Pokušajte ako BESPLATNO

Najbolje domaćin tvrtka eCommerce platforma broj 3 - BigCommerce

Počinje od: 29,95 USD mjesečno

BigCommerce
Najbolje za snažne značajke prilagodbe

www.bigcommerce.com je platforma pouzdana namijenjena malim i srednjim poduzećima. Napredniji web programeri cijene fleksibilne značajke prilagodbe, jer je platforma izgrađena na HTML-u & CSS kodiranje. Iako neke platforme s hostom naplaćuju 1-3% po transakciji, BigCommerce ne čini da plaćate naknadu za svaku prodaju. No, važno je imati na umu da se njihov model određivanja cijena za mjesečne planove temelji na vašoj količini prodaje. Ako započnete s osnovnim planom i vaš prihod se povećava, vaš će se plan automatski nadograditi. Tvrtke s godišnjom dobiti većom od 125 000 USD moraju plaćati Pro plan za 200 dolara mjesečno. Vrhunac ove platforme je neograničena širina pojasa za svaki plan. Veće tvrtke s puno prometa na web lokaciji koristit će neograničenu propusnost. BigCommerce je host platforma koja je najprikladnija za male tvrtke s prihodima ispod 125 000 USD ili većim tvrtkama kojima je potrebna dodatna propusnost..

Glavne značajke:

 • Integracija društvenih medija
 • Napredne postavke
 • HTML & CSS mogućnost
 • Nema naknada za transakcije
 • Odgovarajuće teme
 • Blagajna za jednu stranicu

Najbolje domaćin tvrtka eCommerce platforma broj 4 - Volusion

Počinje u: 15,00 USD mjesečno

Volusion
Najbolje za internetske prodavaonice sa velikim proizvodima

www.volud.com se ističe svojim poboljšanim sustavom upravljanja zalihama. Ako planirate nositi veliku količinu proizvoda u svojoj trgovini, lako ćete pratiti razinu prodaje i zaliha na njihovoj platformi. Volusion vam omogućuje da bez napora dosegnete širu publiku integrirajući vašu trgovinu sa eBay, Amazon i Facebook. Njihove su teme prilagodljive putem HTML-a & CSS, tako da ako ne znate kodiranje, možda vam treba pomoć web programera za početno postavljanje predložaka. U početku je lagana krivulja učenja, ali predlošci brzo dodaju nove proizvode. Ako planirate pokrenuti blog u svojoj trgovini za marketing sadržaja, važno je napomenuti da Volusion ne nudi ovaj dodatak. Morat ćete koristiti host treće strane i povezati se s njim. Volusion je hosting rješenje koje je najprikladnije za male tvrtke kojima treba moćan sustav upravljanja zalihama.

Glavne značajke:

 • eBay & Integracija Amazona
 • Napredna kontrola zaliha
 • Nema naknada za transakcije
 • HTML & CSS mogućnost
 • Upravljanje mobilnim trgovinama
 • Program vjernosti kupaca

Najbolje domaćin tvrtka eCommerce platforma broj 5 - 3DCart

Počinje od: 19,99 USD mjesečno

3DCart
Uključujući hosting s naprednim značajkama po niskim cijenama

www.3dcart.com najpoznatiji je po tome što pruža najširi raspon sofisticiranih značajki uz svaki mjesečni plan. Najveća razlika kod 3dcart hostinga je pristup učitanim značajkama, čak i uz njihov plan s najnižim cijenama. Ostale popularne platforme zahtijevaju nadogradnju da biste dobili više mogućnosti. Uz to, broj proizvoda koje možete nabrojati ovisi o mjesečnom planu koji imate. Njihove teme pružaju različite jedinstvene mogućnosti, tako da vaša web stranica neće izgledati slično drugim trgovinama 3dcart. Ostale platforme pružaju lijepe teme, ali mnoge od njih izgledaju slično. Ako prodajete globalne proizvode, 3dcart je vodeća platforma za velik broj pristupnika plaćanja. Sveukupno, 3cart je kvalitetan domaćin za cjenovno prihvatljive vlasnike poduzeća koji žele najviše mogućnosti.

Glavne značajke:

 • Više opcija isporuke
 • Nema naknada za transakcije
 • Jedinstveni izbor tema
 • 160 pristupnika za plaćanje
 • optimizacija pretraživača
 • Potpune značajke @ svaki plan

Odabir hostirane platforme e-trgovine

Odabir prave platforme e-trgovine za vašu marku

Mnoge mogućnosti koje nude domaćini e-trgovine na prvi pogled djeluju prilično slično. Zbog toga morate postaviti nekoliko pitanja kako biste suzili odluku. Na primjer, namjeravate li pokrenuti startup i izraditi solo web stranicu? Trebat će vam jednostavan alat za izradu web stranica koji možete shvatiti sami. Hoćete li graditi trgovinu prilagođavanjem teme ili potražite pomoć freelance web programera s naprednim tehničkim znanjem? Ovdje ćemo se detaljnije pozabaviti ovim temama kako bismo vam pomogli da odlučite koje značajke imaju smisla za vašu marku:

Koristite dobro dizajniranu, odazivnu temu

Odzivne teme automatski prilagođavaju izgled vaše web stranice kako bi odgovarao uređaju koji posjetitelj web lokacije koristi. To znači da će vaša trgovina izgledati sjajno bilo da vaš čitatelj dolazi sa radne površine, prijenosnog računala, stola ili pametnog telefona. Uz 70% kupovine putem interneta na mobilnim uređajima, odabir dobro dizajnirane responzivne teme važniji je nego ikad.

Danas u svijetu postoji preko 12 milijuna prodavaonica e-trgovine. Taj će broj samo nastaviti rasti. Morate otkriti način na koji se vaša internetska trgovina može istaknuti od ostatka publike (i vaših konkurenata). Platforme s e-trgovinom s hostom nude ograničen broj besplatnih tema za dizajn vaše trgovine, bez obzira na mjesečni plan. Besplatne teme obično je teže personalizirati, pa ćete se najvjerojatnije odlučiti za kupnju premium teme. Premium teme su jednokratna kupovina, ali cijena bi trebala uzeti u obzir vaš proračun, jer može jako varirati između platformi. Možete pronaći temu za 50 dolara, sve do 895 dolara.

BRZO NAPOMENA: Želite odabrati platformu s odgovornim temama jer se sada 70% kupovine na mreži odvija na mobilnom uređaju, poput pametnog telefona ili tableta.

Razmislite o broju prodanih proizvoda

Kolike će se razine vaših zaliha odvijati? Za pokretanje internetske trgovine izuzetno je važno smanjiti zalihe. Vrijeme i energija potrošena na upravljanju zalihama može se brzo zbrojiti, a vrijeme je novac kada je riječ o vođenju poslovanja. Ako imate vrlo veliku količinu proizvoda, trebat ćete domaćina s vrhunskim sustavom upravljanja zalihama.

Također ćete primijetiti da neke platforme ograničavaju broj proizvoda koje prenesete na temelju vašeg mjesečnog plana. Što više stavki želite ponuditi svojim kupcima, više ćete morati platiti svog domaćina. Veći broj proizvoda može izjednačiti bolje stope konverzije, ali dobro je započeti s malom ako ste potpuno nova trgovina. Prvo ispitajte potražnju na tržištu.

Vaša razina iskustva u izradi web stranica

Krajnja prednost hostiranih internetskih trgovina je praktičnost. Primit ćete adresu domene, košaricu i web stranicu s mjesečnom pretplatom pri svakom planu cijena. To vam omogućuje stvaranje internetske trgovine u nevjerojatno kratkom vremenu, bez obzira koliko iskustva s web programerom.

Ako ste posve početnik, možda biste trebali potražiti prilagođeno postavljanje koje ne treba naučiti teško kodiranje kako biste dodali proizvode ili prilagodili svoju trgovinu. Ako ste početnik, graditelji pomoću povuci i ispusti omogućuju brzo i jednostavno dodavanje sadržaja na svoju web lokaciju.

Iako su web stranice s e-trgovinom s hostom kreirane s početnicima na umu, mnoge veće tvrtke s dugogodišnjom poviješću koriste domaćin jednostavno radi praktičnosti. Premium mjesečni planovi pružaju srednje i napredne značajke prilagođavanja za ove veće tvrtke. Pogledajte povratak na poslovni plan i broj proizvoda. Planirate li u skoroj budućnosti povećati i povećati svoje poslovanje? Ako je to slučaj, trebat ćete platformu koja vam nudi mogućnost nadogradnje vaše web stranice i propusnosti. Imajte na umu da će web stranice s velikim brojem slika također koristiti dodatnu propusnost.

Obrada plaćanja & Tvoja lokacija

Važan čimbenik u odabiru glavnog rješenja e-trgovine je koji ćete način plaćanja prihvatiti. Ova je značajka područje na kojem se platforme uvelike razlikuju jedna od druge i ono koje bi moglo imati velikog utjecaja na stope konverzije. Neke platforme nude čak 9 načina plaćanja, dok druge imaju preko 150 mogućnosti izbora. Vlasnici web lokacija također će htjeti usporediti naknade za transakcije između domaćina, jer će neki naplaćivati ​​svaku prodaju koja koristi pristupnik plaćanja treće strane. Postaje sve češće da domaćini e-trgovine nude nulta naknada za transakcije kako bi ostali konkurentni, ali platforme koje naplaćuju za to postavljaju svoje naknade od 0,05% do 3% na temelju plana cijena koji odaberete.

Vlasnici malih tvrtki trebali bi odrediti gdje žive njihovi ciljni posjetitelji. Uz više inkluzivnih mjesečnih hosting planova, čak možete odabrati mogućnost prevođenja vaše web stranice na neki drugi jezik. Ovisno o lokaciji, određene zemlje nemaju pristup gatewayima za plaćanje poput PayPala. Želite da vaša internetska trgovina ima mogućnost prihvaćanja različitih opcija plaćanja ili riskira gubitak prodaje.

Ocijenite marketing & Dostupni softverski alati

Iako možete koristiti jednostavnim proračunskim tablicama (kao što su Excel ili Google Sheets) u početnim fazama vaše internetske trgovine, dok nastavite razvijati posao, trebat ćete integrirati i drugi softver u svoj pristup. Na primjer, računovodstvo je bitno za poslovanje. Većina platforma e-trgovine treba za to pružati alate kao što su QuickBooks.

Marketinški alati još su jedan bonus hostinga internetskih trgovina. Vaši kupci moraju biti u mogućnosti otkriti vašu web stranicu i proizvode. Ako vaša platforma ima ugrađenu SEO funkciju, možete usmjeriti promet tražilice na svoju web stranicu. Popisi e-pošte, programi vjernosti, popusti i integracija društvenih medija su drugi važni marketinški kanali koje treba procijeniti. Alati poput napuštenog oporavka košarica ne nude se na svakoj platformi, ali mogu biti korisni u povratku 15% izgubljene prodaje od kupaca koji su dodali artikle u košaricu, ali nisu kupili.

BRZO NAPOMENA: Platforme optimizirane za tražilice daju vam besplatan marketing za privlačenje prometa na vašu web stranicu.

Završne misli o izboru platforme za e-trgovinu

Platforme e-trgovine sa hostovima fantastičan su način da svoju internetsku trgovinu pokrenete i pokrenete u najkraćem roku. Njihova pogodnost čini hosting odličnim izborom za vlasnike malih poduzeća bez obzira na veličinu tvrtke, iskustvo u web razvoju ili broj godina poslovanja.

Početnici koji nisu dovoljno pametni za njih, lako će postavljanje biti najvažniji faktor odluke, posebno ako ste samostalni poduzetnik ili imate vrlo mali tim. No ako zaostajete za većom tvrtkom ili financirate pokretanje, možete pronaći hosting koji nudi premium mjesečne planove s naprednijom prilagodbom i moćnijim značajkama.

Nakon što suzite najbolje rješenje za svoje poslovanje, pribavite ga za probu prije nego što se obavežete potrošiti novac na mjesečni plan. Iskoristite besplatnu probnu verziju iz vašeg najboljeg izbora platforme. Duljina besplatnog probnog razdoblja varira za svako pojedinačno, no općenito ga možete isprobati najmanje 14 dana. Odabir hostirane platforme u konačnici se svodi na vaš ukupni proračun i troškove pokretanja, ali to je najbrži način pokretanja internetske trgovine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me