5 Kompanitë më të mira të përkushtuara të hosteve të serverit të vitit 2020

Një përmbledhje e ofruesve më të mirë të dedikuar për mbajtjen në internet. Mësoni rreth serverave të dedikuar & si të gjeni një plan të përshtatshëm të dedikuar të hostimit për faqen tuaj të internetit.

Udhëzuesi ynë për pritjen më të mirë të serverit në internet

Zgjedhja e një serveri të dedikuar që është i shpejtë, i sigurt, i menaxhuar si duhet, dhe ka pirgun e duhur të softverit për nevojat tuaja të zhvillimit është shumë i rëndësishëm kur bëni blerje për një plan të dedikuar për mbajtjen në internet. Në këtë artikull, ne do të mbulojmë kompanitë më të mira të dedikuara për pritjen e serverëve, nga të cilat do t’ju rekomandojmë dhënien me qira të një serveri, disa nga përfitimet që mund të prisni kur blini një plan të dedikuar të mbajtjes së faqes në internet, dhe disa këshilla për fillimin me serverin tuaj të ri të dedikuar.

Pritësit më të mirë të Dedikuar në një shikim

Këtu keni një përmbledhje të shpejtë të zgjedhjeve tona më të mira për mbajtjen në internet të dedikuar me një përshkrim të shkurtër të asaj që secila është më e përshtatshme për:

Pritësi në internet
Fillon në:
Rekomandohet për:
Mëso më shumë
Pritja për lëvizje$ 95.12 / moServerë të përkushtuar me performancë të lartë për biznesetShikoni planet
Rrjeti i lëngshëm$ 149.00 / moServerët Premium Linux ose Windows me mbështetjen e teknologjisë A +Shikoni planet
A2 Hosting$ 99,59 / moMund të rregullohet pa kontroll & serverë të menaxhuar për zhvilluesitShikoni planet
Hostgator$ 119.00 / moEmri i markës me pajisje të ngurta & performancaShikoni planet
iPage$ 119.99 / moMenaxhuar plotësisht serverë të dedikuar për vendet në rritjeShikoni planet

Kompania më e mirë e përkushtuar e pritjes së serverit # 1 - InMotion Hosting

Garancia për 30 ditë kthim parash

Fillon në: 95,12 $ / muaj

Pritja e lëvizjes
i fuqishëm & strehim të përballueshëm të kushtueshëm për bizneset

www.inmotionhosting.com është një nga hostet më të mirë të internetit në treg (ata janë kryesori ynë personal personal) dhe kanë serverë të fuqishëm të përkushtuar të pritur në perëndimin e tyre të besueshëm & Qendrat e të dhënave të bregdetit lindor. Ata ofrojnë një larmi të gjerë të planeve të dedikuara që janë të gjitha të bazuara në Linux (pa Windows) dhe shumë të rregullueshme. Plani i tyre i nivelit të hyrjes (i quajtur Essential) fillon me 99 dollarë / muaj, por për fat të keq është i vetmi plan që nuk vjen me një SSD falas (ende mund të merrni një me një kosto shtesë). Të gjitha planet menaxhohen plotësisht dhe përfshijnë cPanel / WHM. InMotion Hosting është një host cilësor me një angazhim të fortë për performancën, besueshmërinë, veçoritë, & çmimi. Ata aktualisht janë duke ofruar një “Promo Double RAM” dhe deri në 47% zbritje në planet e tyre të dedikuara …

Karakteristikat kryesore:

 • Linux plotësisht i menaxhuar
 • Fillon RAM / 8 GB
 • 6 opsione CPU Intel Xeon
 • Konfigurueshëm shumë
 • Zgjidhje me porosi
 • Vlerë e shkëlqyeshme
 • Një mbështetje ndaj klientit
 • Zëvendësim 2 orë i pajisjeve
 • Monitorim 24/7/365
 • 30 ditë kthim parash

Zgjedhja kryesore

Ndërmarrja më e mirë për serverin e dedikuar # 2 - Web i Lëngshëm

Asnjë garanci për kthimin e parave

Fillon: $ 149.00 / mo

Rrjeti i lëngshëm
Serverë Linux ose Windows me Mbështetje Teknike Heroike

www.liquidweb.com ofron plane të dedikuara për server me plotësisht të menaxhuar, të vetë-menaxhuar, & opsione kryesore të menaxhuara të ndërtuara në pajisjen intel Xeon E3 të familjes (4 deri në 8 bërthama). Serverdo server i dedikuar fillon me 16 GB RAM, 2 TB të ruajtjes së diskut të ngurtë dhe 5 TB bandwidth mujor. Përfshihen gjithashtu një shumëllojshmëri karakteristikash të tjera, siç janë kopjet rezervë offsite, një licencë falas cPanel / Plesk, mbrojtje e përparuar DDoS dhe mbështetja CDN e CloudFlare. Vini re se planet e tyre të nivelit të hyrjes aktualisht nuk vijnë me SSD. Liquid Web është jashtëzakonisht i dukshëm për mbështetjen e tyre të teknologjisë “heroike” – një ekip administratorësh të certifikuar të sistemit të disponueshëm në 59 sekonda ose më pak – të cilët mund t’ju ndihmojnë me çdo çështje që lidhet me serverin / ndihmën që ju nevojitet. Në përgjithësi, serverat e dedikuar të Liquid Web mund të rekomandohen për një shumëllojshmëri të përdoruesve – siç janë faqet e internetit të trafikut të lartë, aplikacionet mobil, faqet e internetit të njohura të CMS, bloget, fushatat e marketingut me shumë domene, shitësit, botuesit e pavarur të internetit, & bizneset e vogla me dyqane eCommerce.

Karakteristikat kryesore:

 • Windows ose Linux O / S
 • Serverë të menaxhuar plotësisht
 • Opsione të vetë-menaxhuara
 • cPanel / Plesk përfshirë
 • Pajisjet Premium
 • i vetëm & Opsione të dyfishta të CPU-së
 • Fillon RAM / 16 GB
 • Mbështetje teknike “Heroike”
 • Kopjimi në vend & CDN
 • 100% Uptime SLA

Zgjedhja kryesore

Ndërmarrja më e mirë e dedikuar për serverin # 3 - HostGator

Asnjë garanci për kthimin e parave

Fillon: $ 119.00 / mo

Hostgator
Server Premium Dedikuar Hosting për Uptime & seriozitet

www.hostgator.com është një ofrues tjetër pritës për cilësi që ofron pritje të dedikuar për server. Ata ofrojnë një shumëllojshmëri të gjerë të serverëve të konfiguruar Linux dhe Windows të konfiguruar. Plani i tyre i nivelit të hyrjes për të dy Linux & Windows (i quajtur Basic), vjen me 4 GB RAM dhe fillon me 119 $ / muaj (rinovon me 174 $ / muaj). Të gjitha planet menaxhohen plotësisht dhe vijnë me cPanel ose Plesk. Planet e tyre janë pak të kushtueshme, por pika kryesore e shitjes për HostGator është pajisja e saj premium, rrjeti plotësisht i tepërt dhe baza e të dhënave më të reja të artit në Houston, Texas. Ju merrni atë që paguani dhe ato kanë një nga statistikat më të larta të kohës dhe performancës që ne kemi monitoruar. Ata aktualisht po ofrojnë deri në 65% zbritje në planet e dedikuara…

Karakteristikat kryesore:

 • Linux & Windows
 • Performanca premium
 • Menaxhohet plotësisht
 • Intel Xeon 2 & 4 thelbësorë
 • Amimi fitues i mbështetjes
 • Fatkeqësisht nuk ka rimbursim
 • Koha / besueshmëria ekstreme

Kompania më e mirë e përkushtuar e pritjes së serverit # 4 - A2 Hosting

Garancia për 30 ditë kthim parash

Fillon në: 99.59 $ / muaj

A2 Hosting
Pritja e përparuar e dedikuar për kontroll më të mirë

www.a2hosting.com është një kompani e shkëlqyeshme dhe një zgjedhje e shkëlqyeshme si për bizneset ashtu edhe për zhvilluesit që duan kontroll të plotë mbi pritjen e tyre të dedikuar. A2 Hosting ka një shumëllojshmëri të serverëve të menaxhuar dhe të pa menaxhuar. Planet e tyre të pakontrolluara fillojnë me 119,99 $ / muaj (aktualisht në shitje për 99.59 $ / muaj) dhe janë më të mirat për zhvilluesit që duan kontroll të plotë mbi serverin. Planet e tyre të menaxhuara fillojnë me 169,99 $ / muaj (aktualisht në shitje për 141.09 $ / muaj) dhe janë më të mirat për bizneset. Të dy opsionet vijnë me një larmi karakteristikash dhe azhurnime të disponueshme, siç është kalimi në një SSD. Prmimi i tyre është i lartë, por ata përqendrohen në shërbimet premium me nivelin më të lartë të performancës dhe besueshmërisë …

Karakteristikat kryesore:

 • Managed & Unmanaged
 • Performanca ekstreme
 • Konfigurimet e personalizuara
 • Besueshmëria Premium
 • Një Mbështetje e Klientit
 • 24/7/365 Monitorim

Kompania më e mirë e përkushtuar e pritjes së serverit # 5 - iPage

Garancia për 30 ditë kthim parash

Fillon: $ 119.99 / mo

iPage
Më e mira për fillestarët & Faqet në rritje

www.ipage.com është një zgjedhje tjetër popullore dhe ofron menaxhim plotësisht, server të dedikuar për Linux. iPage shfrytëzon të njëjtën qendër të dhënash si Bluehost (të dyja në pronësi të EIG) në Provo, Utah, duke ndarë të njëjtën performancë solide & besueshmëria e rrjetit Bluehost. Ata ofrojnë 3 plane me emrin Startup, Professional, dhe Enterprise. Megjithëse janë vendosur dhe mirëmbajtur nga Bluehost, këto plane ndryshojnë nga ato të Bluehost. Për fillestarët, iPage menaxhohet plotësisht dhe serveri i tyre i nivelit të hyrjes vjen me një CPU 2 Core 3.5 GHz. iPage aktualisht është në shitje, duke ofruar 20% zbritje të të gjitha planeve të dedikuara…

Karakteristikat kryesore:

 • Menaxhohet plotësisht
 • Serverat Linux
 • Qendra e të dhënave Bluehost
 • Mbështetje e përkushtuar ndaj klientit
 • Fleksibiliteti i bazuar në re

Karakteristikat e dedikuara të mbajtjes në internet të serverit për t'u marrë parasysh

Tofarë duhet të kërkoni kur blini një plan të hostimit të dedikuar të serverit

Dedikuar mbajtja në internet përfshin dhënien me qira të një serveri të vetëm në një qendër të dhënash që pajiset me një konfigurim specifik harduerësh (CPU, RAM, Storage Drives) dhe garantohet se nuk do të arrihen nga përdoruesit e tjerë në objekt. Disa biznese në të vërtetë mund të kërkojnë më shumë se një server në internet për zbatimin e projektit të tyre, në varësi të trafikut në internet, por normalisht botuesit e uebit zgjedhin serverë të dedikuar për shkak të ndarjes së burimeve të garantuara dhe izolimit të llogarisë. Konfigurimet në cloud dhe të përparuara të VPS-ve kanë sfiduar tashmë opsionet e dedikuara të serverëve për efikasitetin e kostos dhe aftësinë për të shkallëzuar, duke hequr pjesën e tregut nga këto shërbime pasi industria kalon modelin e vetëm të njësive të burimeve të harduerit. Sidoqoftë, shumë zhvillues dhe pronarë të biznesit preferojnë serverë të dedikuar për shkak të aftësisë së tyre më të madhe për tu konfiguruar për kërkesat e programimit, mbështetjen e trafikut në internet dhe nivelin më të lartë të sigurisë.

Më poshtë, ne kemi përshkruar opsionet më të rëndësishme për t’u marrë parasysh kur kërkoni zgjidhjen më të mirë të dedikuar për mbajtjen në internet.

Faktorët që duhet të marrin në konsideratë:

 • Performancat e Standardeve të CPU: ndryshimi midis Xeon, Atom, & Linjat e produkteve Opteron
 • Llojet e ndryshme të memorjes RAM: kryesisht DDR3, DDR4, & Opsionet e ECC aktualisht
 • Zgjidhjet e ruajtjes së diskut të diskut: HDD (SCSI, IDE / ATA, SATA), & Raid) vs Drives të ngurta të shtetit (SSD)
 • Bandwidth & Ështjet e qendrës së të dhënave: Shpejtësitë e rrjetit në shtyllën kurrizore në internet, furnizimi me energji elektrike, & ftohjes
 • Sistemet e funksionimit: Windows vs Linux & Zgjedhja midis Shpërndarjeve të ndryshme Linux
 • Panelet e Kontrollit: cPanel (WHM), Plesk, Webmin & Virtualmin vs Administrata e Linjës së Komandës
 • Zgjatjet e serverit: rafte LAMP / WAMP / LEMP + Bazat e të dhënave & Gjuhët programuese
 • Shtesa të llogarisë: cilat shpërblime, përfitime, oferta falas, etj., Janë të bashkuara me një llogari të re
 • Mbështetje teknike: aftësia e stafit të qendrës së të dhënave ose ndërmarrjes pritëse për të mbështetur klientët

Shumica e përdoruesve të dedikuar të serverëve janë në kërkim të konfigurimeve elitare të pajisjeve me çmimin më të ulët, megjithëse disa dyqane për pazare për pajisjet e vjetra të vëna në dispozicion me zbritje. Shumë aplikacione në internet dhe celular me kod të personalizuar kërkojnë një mjedis kompleks të programeve të serverit në internet që planet e përbashkëta të pritjes nuk mund ta mbështesin. Ndërsa planet VPS janë në dispozicion me konfigurime të barabarta ose më të mëdha se harduerët e dedikuar, ato ndahen në kornizat e serverëve të përbashkët me përdorues të shumtë në të njëjtën makinë. Planifikimi i Cloud hosting planifikon shkallën me trafikun në internet përtej asaj që edhe një server elitar i dedikuar mund të mbështesë nën tendosje. Përdoruesit e biznesit duhet të këshillohen me ekipet e tyre programues dhe administratorët e sistemeve për të kuptuar kërkesat e zhvillimit dhe nivelet e trafikut në internet që priten për faqet e internetit të prodhimit, duke përdorur këta faktorë për të udhëhequr vendimet e blerjes.

Performanca e Pika e CPU-së

Testet e pavarura të standardeve të CPU mund të përdoren si një mënyrë e vlefshme për të krahasuar harduerin e serverit në internet dhe për të përcaktuar ndryshimet e performancës midis versioneve të serive të CPU. Hardueri më i zakonshëm i serverave të raftave në përdorim nëpër qendrat e të dhënave aktualisht bazohet në Intel Xeon dhe atom patate të skuqura përpunimi ose AMD Opteron seri. Shtë e rëndësishme të bëhet dallimi midis serverëve Xeon të modelit të hershëm (seri X) dhe modeleve më të prodhuara së fundmi (seritë E). Dallimet kryesore janë numri i bërthamave shumë-përpunuese të disponueshme (d.m.th., beqare, e vetme, e dyfishtë, quad dhe bërthamë okta në serinë X) dhe sasia e RAM-it që mund të instalohet për njësi. Shtimi i më shumë bërthamave shumë-përpunuese mundëson një numër më të madh të proceseve të njëkohshme të filetuara për CPU. Në vitin 2016, Xeon E5-2600 v4 i ri me bazë Broadwell u lëshua me 20 dhe 22 versione thelbësore, i cili më pas u tejkalua shpejt nga familja e produkteve të procesorit Intel Xeon E7-8800 v4 me 24 bërthama. AMD ka lançuar një version CPU me 32 bërthama Napoli për të garuar me Intel në tregun e serverëve të nivelit të lartë. Inovacioni në këtë sektor vazhdon me një ritëm të shpejtë edhe pas përfundimit të Ligjit të Moore, megjithëse vëmendje e konsiderueshme u është drejtuar gjithashtu serverëve GPU dhe çipeve të reja TPU që ndihmojnë në përshpejtimin e mësimit të makinerive për AI.

Rezultatet e testimit të vlerësimit të krahasuesve të CPU të përkushtuar të serveritTestimi i pavarur i standardeve e përpunimit të CPU është një mjet i vlefshëm kërkimi për të përcaktuar se cili server i dedikuar do të sigurojë vlerën më të madhe për paratë në një plan të mbajtjes në internet.

Seria e përpunuesve Intel Atom ka për qëllim përdorimin e ulët të energjisë dhe nuk rekomandohet për aplikacione në internet me performancë të lartë. Chipet AMD Opteron AMD (procesori x86) gjithashtu mund të krahasohen në mënyrë të favorshme me standardet e Xeon në serverët në ueb me një çmim më të ulët për njësi. Shumica e serverëve Opteron në përdorim në mbajtjen në internet të dedikuar janë ende të bazuara në versionet e serive 6000, 4000 dhe 3000. Familja e procesorit Opteron gjithashtu përfshin një version më të lartë të serive X dhe një Sistem në linjë me ARM të Chip (SoC) të përpunuesve me energji të ulët të ngjashme me CPU Atom. Kushtimi i vëmendjes së madhe për SKU-në e serverit të dedikuar që ofrohet në një plan llogari dhe qasja në teste të pavarura standardesh është një mënyrë e mirë për të gjetur çmimet më të mira në teknologjinë e qendrës së të dhënave. Përndryshe, pronarët e bizneseve rrezikojnë të bllokohen në një kontratë afatgjatë në pajisjet e vjetra ose të vjetëruara që do të jenë edhe më të ngadalta në krahasim me serverët e cloud dhe planet VPS deri në fund të marrëveshjes.

Dallimet e kujtesës RAM

Dallimi midis RAM DDR3 dhe DDR4 është një përcaktues midis performancës elitare të serverit në internet dhe gjithashtu mund të çojë në një zbritje të mëvonshme për përdoruesit e gatshëm të marrin me qira teknologjinë më të vjetër. Shtë e rëndësishme të njihni çdo detaj të serverit të dedikuar për të cilin është kontraktuar në mënyrë që të krahasoni me saktësi performancën e standardeve të serverit përkundrejt çmimeve në dispozicion të kompanisë. Në specifikimet teknike:

 • DDR3 (400-1066 MHz): 0.80-2.13 GT / s Tarifat e transferimit / 6.40-17.0 GBps Bandwidth
 • DDR4 (1066-2133 MHz): 2.13-4.26 GT / s Rmimet e transferimit /12.80-25.60 GBs Bandwidth

DDR4 ECC RAM ka një çip shtesë në modelimin i cili përdoret për “Gabim në korrigjimin e kodit” (ECC) i cili çon në një kosto totale pak më të lartë për njësi. Për shkak se DDR4 ECC RAM në thelb kontrollon çdo proces serveri për saktësinë në llogaritjet, ai shihet si më i qëndrueshëm për transaksione të rëndësishme financiare të kryera në internet në eCommerce, por standardet e vlerësimit me rreth 2% më pak shpejtësi mesatarisht sesa RAM standarde DDR4 kur instalohet në një server në internet. Duke marrë parasysh që një gabim RAM mund të shkaktojë dështim të serverit dhe humbje pasuese të informacionit në bazën e të dhënave, disa përdorues e shohin ECC RAM si sigurim për integritetin e të dhënave në aplikacione teknike jashtëzakonisht të kërkuara. Pricesmime më të lira janë të disponueshme në pajisjet e dedikuara duke përdorur RAM të vjetër DDR3, ku shumë përdorues mund të mos e njohin ndryshimin edhe pa testimin e standardeve ose krahasimin me shërbimet e tjera të platformës.

Zgjidhje për ruajtjen e diskut

Me zgjidhjet e ruajtjes së të dhënave në serverët e dedikuar, standardet kryesore janë SCSI, SAS, NL-SAS, IDE / ATA dhe SATA për disqet e ngurtë. SCSI praktikisht është i tepërt dhe nuk gjendet zakonisht në shumicën e qendrave të të dhënave aktuale për mbajtjen në internet, megjithëse ndonjëherë këto disqe të të dhënave ende përdoren për back-up të largëta ose ruajtje jashtë faqes në arkitekturën e vjetër të rrjetit. Seritë e bashkangjitura SCSI (SAS) dhe Near Line SAS (NL-SAS) kanë zëvendësuar gjeneratat e mëparshme të disqet SCSI në përdorimin e ruajtjes së ndërmarrjeve, kryesisht për shkak të shpejtësisë dhe besueshmërisë më të madhe për kërkesat e kopjimit të “të dhënave të mëdha”.

Sot, pjesa dërrmuese e opsioneve të ruajtjes së serverëve të dedikuar nga konsumatori në mbajtjen në internet bazohen në standardin SATA drive me ndryshimin kryesor janë aftësitë e SSD ose HDD.

Klikoni për të Tweet

Ndërsa industria e mbajtjes së faqeve në internet dhe industria e qendrave të të dhënave në besimin e plotë në ruajtjen e SSD, shpesh është e mundur të marrësh me qira pajisje të vjetra me teknologji HDD për një kosto më të lirë, veçanërisht në serverët e dedikuar. Sidoqoftë, pasi që depozitimi SSD ka mbi 20x shpejtësi më të shpejtë në I / O dhe performanca e leximit / shkrimit për kërkesat e pritjes së faqeve në internet, nuk rekomandohet veçanërisht ta bëni këtë për shumicën e pronarëve të afarizmave, pasi performanca e pajisjeve do të jetë shumë më e ngadaltë kundrejt të tjerave faqe interneti konkurruese.

Samsung Enterprise SSD hard drive Ndërmarrja Samsung PM863a SSD jep performancë të fuqishme dhe vonesë më të ulët me shpejtësi të jashtëzakonshme leximi / shkrimi të rastësishme deri në IOPS 97K / 24K.

Opsionet e ruajtjes RAID në serverët e dedikuar përdoren për të pasqyruar të dhënat në dy ose më shumë disqe disku dhe për të siguruar një funksion rezervë të veçantë nga disku rrënjor që përmban OS. Shumica e kompanive të mbajtjes në internet zbatojnë ose një format RAID 5 ose RAID 10 për pasqyrat e të dhënave. Disa sisteme të mbajtjes së cloud përdorin pasqyrimin e të dhënave në ruajtjen RAID për ekuilibrimin e ngarkesës, ku trafiku i rrjetit mund të drejtohet në më shumë se një kopje aktive të një uebfaqeje, në varësi të se cili pajisje ka burimet më të disponueshme. Kjo pasqyron tendencat në rritje të industrisë për të lëvizur përtej modelit “kuti të vetme” të serverëve në internet. Sidoqoftë, për shkak se shumica e përdoruesve po blejnë serverë të dedikuar për izolimin e llogarisë dhe pavarësinë nga pajisja e përbashkët në një mjedis të qendrës së të dhënave, nuk është gjithmonë e garantuar që një plan i dedikuar i serverëve të përfshijë rezervë ruajtjeje RAID për të dhëna fare. Prandaj, është e rëndësishme për bizneset që kryejnë serverë të dedikuar për të menaxhuar sistemet e tyre të kopjimit të të dhënave, qoftë duke paguar shtesë për pasqyrimin RAID përmes webhost-it ose përmes depozitimit në internet, i cili i mban skedarët plotësisht në një lokacion tjetër të qendrës së të dhënave. Ka shumë kompani të palëve të treta që specializohen në këtë shërbim për bizneset.

Si përmbledhje, rekomandohet të hulumtohen të dhënat teknike për kapacitetin e ruajtjes përpara se të regjistroheni për një plan afatgjatë. Sigurohuni që të zgjidhni opsionet e ruajtjes SSD mbi harduerin HDD të trashëguar për performancën më të mirë, dhe të zbatoni një sistem RAID për rezervime të automatizuara të të dhënave nëse qendra e të dhënave nuk e ofron këtë shërbim me një plan server të dedikuar në mënyrë integrale.

Bandwidth & Ështjet e qendrës së të dhënave

Disa qendra të dhënash u japin përdoruesve mundësinë për të zgjedhur ofruesin e brezit të bandës në një llogari të dedikuar pritjeje. Për shembull, serverët HostGator ofrojnë zgjedhjen midis ATT, Comcast, Global Crossing, Level (3) dhe NTT. Kompanitë e tjera ofrojnë çmime të ndryshueshme bazuar në normat e brezit të bandës, të vëna në dispozicion të llogarisë, me porte të dedikuara që variojnë nga 1 Gbps deri në 40 Gbps. Për krahasim, një lidhje “shtylla kurrizore e internetit” në një qendër të dhënash do të transmetojë me shpejtësi deri në 40 Tbps. Praktika më e mirë është të siguroheni që kompania pritëse të shumëfishojë lidhjet e telekomit të tepërt dhe të vlerësojë planet e ndryshme të pritjes për diferencat e shpejtësisë së bandës. Shumë llogari të dedikuara të serverëve gjithashtu përfshijnë kufizime për të dhëna brenda muajit, të cilat mund të çojnë në pagesa shtesë në faqet e internetit me trafik të lartë me shumë përdorues ose shumë shkarkime. Shmangni planet e dedikuara të serverëve që qëllojnë me shpejtësi bandën e rrjetit në llogaritë, në mënyrë që të shesin planet e azhurnimit me shpejtësi më të shpejtë. Përdoruesit e afarizmave të vegjël duhet të kërkojnë një pajisje të dedikuar të serverit me bandë të pakufizuar mujore dhe të përdorin rregullisht statistikat e trafikut, duke përfshirë monitorimin në kohë reale të trafikut të rrjetit, për të kuptuar më mirë se çfarë janë një faqe interneti popullore ose kërkesat e aplikacionit celular në kohë të ndryshme të përdoruesit të pikut aktivitet.

Lidhja e qendrës së të dhënave me fibër optikeQendra e të dhënave lidhje fibër optike dhe infrastruktura e brendshme LAN / WAN është gjithashtu një aspekt i rëndësishëm për t’u marrë parasysh gjatë vlerësimit ndërmjet hosteve në internet.

Siguria e qendrës së të dhënave përfshin masa të sigurisë fizike të nivelit të lartë që ndalon përdoruesit e paautorizuar të fitojnë qasje në një strukturë, si dhe furnizime të fuqishme rezervë të destinuara për të mbajtur dhe funksionuar pajisjen edhe nëse rrjeti elektrik zvogëlohet. Standardet e nivelit të nivelit të Institutit Uptime (I-IV) mund të përdoret për të verifikuar dhe vlerësuar në mes kompanive të mbajtjes në internet, pasi këto vlerësime duhet të auditohen nga profesionistë të pavarur që kryejnë inspektime. Mbështetjet e energjisë në vend në një qendër të të dhënave konsiderohen si kërkesë e detyrueshme për të siguruar kohën e vazhdueshme të garantuar të llogarive të hostimit. Otherështjet e tjera të qendrës së të dhënave për t’u marrë parasysh janë angazhimi ndaj energjisë “jeshile” që secila kompani zotohet, d.m.th. nëse një përqindje e caktuar e konsumit të energjisë elektrike që përdoret në operacione do të vijë nga burime të rinovueshme si diellore, erë, qelizë karburanti dhe hidrocentral. Pajisjet e përkushtuara të serverit duhet të menaxhohen në baza të vazhdueshme nga profesionistë me përvojë në cloud, kështu që shumë përdorues të biznesit mbështeten shumë në reputacionin e një kompanie web hosting, e cila duhet të verifikohet si nga standardet e industrisë, ashtu edhe nga rishikimet e klientëve. Qendrat e kolokimit ndryshojnë nga qendrat e të dhënave për mbajtjen në internet kryesisht në atë që klientët mund të qasen fizikisht në pajisje të dedikuara dhe të instalojnë makinat e tyre në një strukturë të përbashkët për përdorim biznesi.

Këshillë e shpejtë: Serverat me raft janë bërë një mall me shumicë në industrinë e web hosting për shkak të mbiprodhimit, vjetërsimit të planifikuar dhe azhurnimeve të detyrueshme të platformës. Kërkoni për qendrat e të dhënave Tier-1 me pajisjen më të fundit për performancën më të mirë me çmimet më të ulëta në dispozicion.

Sistemet e funksionimit & Panelet e kontrollit

Shumë ofrues të web hosting ofrojnë serverë të dedikuar për të dy platformat Windows dhe Linux, megjithëse kjo është duke u bërë më pak e zakonshme për Windows pasi Microsoft zhvillon linjën e produktit të tij cloud Azure. Linux është standardi kryesor që preferojnë mbi 90% të përdoruesve të pritjes me pakicë në internet, ndërsa Windows është një kërkesë kryesore për shumë integrime të programeve të biznesit. Me planet e serverave të dedikuar të pakontrolluar, zakonisht është e mundur instalimi i një sistemi operativ në harduer, dhe me të dy ka shpërndarje të ndryshme të ndryshme për të zgjedhur për konfigurimin e serverave në internet.

Në përgjithësi, vendimi mbi të cilin sistemi operativ për të përdorur është marrë gjatë fazës arkitekturore të zhvillimit të internetit përpara çdo blerjeje të dedikuar të serverëve, veçanërisht me privat & ndërtim hibrid i reve për aplikacionet e jashtme të burimeve informatike ose aplikacionet fillestare të internetit të koduara me porosi.

Klikoni për të Tweet

Pronarët e bizneseve duhet t’iu përkasin programuesve, zhvilluesve të uebit dhe administratorëve të sistemit kur bëjnë këto zgjedhje në praktikë. Versioni Linux për t’u përdorur zakonisht varet nga kërkesat specifike të projektit dhe kostoja e tarifës së licencimit. Planet e serverëve të dedikuar të menaxhuar normalisht bazohen në CentOS Enterprise Linux me përdorim të licencuar cPanel për administrim, ndërsa disa zhvillues preferojnë Ubuntu, Debian, RedHat, OpenSUSE, Slackware, FreeBSD, etj. Për arsye të ndryshme. Vini re se si CentOS, jo çdo shpërndarje Linux e përdorur në serverët në internet është në të vërtetë falas, me karakteristika më të avancuara për orkestrimin e cloud, për shembull, duke kushtuar normalisht një tarifë licencimi shtesë për kompaninë e zhvillimit nën një marrëveshje blerjeje me mbështetje teknike.

CentOS, Cloud Linux dhe RHEL ofrojnë të gjithë mbështetjen e cPanel me WHM, gjë që e bën konfigurimin e serverëve të uebit dhe shumë hoste të domain shumë më të lehtë për tu menaxhuar për përdoruesit e papërvojë. Programuesit dhe administratorët e sistemeve me aftësi të kufizuara zakonisht përdorin shërbimet e linjës së komandës për menaxhimin e pajisjeve në distancë, ndërsa Plesk, Webmin ose Virtualmin gjithashtu mund të përdoren për konfigurimin e serverëve në platformat e tjera Linux dhe Windows me tarifa më të lirë licencimi se cPanel. Shtë e rëndësishme të kuptoni nëse një plan i dedikuar i serverit përfshin një licencë falas për programin e instaluar apo nëse këto kosto do të duhet të paguhen përveç marrëveshjes së qirasë së harduerit. Si përmbledhje, është preferenca e zhvillimit të ekipeve programuese për një shpërndarje Linux mbi një tjetër ose një kërkesë biznesi të ndërmarrjes për serverat e licencuar të Microsoft që normalisht bën ndryshimin më të madh në zgjedhjen e një sistemi operativ për t’u përdorur në një plan të dedikuar të serverave. Shikoni për një server Linux që funksionon CentOS ose CloudLinux me një licencë cPanel falas dhe WHM për të kursyer para në të gjitha kostot dhe për të garantuar lehtësinë e përdorimit në administratë, pasi këto konsiderohen disa nga më të qëndrueshme dhe të testuara mirë për sigurinë në industri. Orkestrimi privat, publik dhe hibrid i cloud mund të realizohet me pajisje të dedikuara të serverit duke përdorur softverë të tjerë si OpenStack ose Apache Mesosphere, i cili gjithashtu mund të gjendet i shoqëruar me shpërndarje të RHEL dhe OpenSUSE për të përmbushur kërkesat e ndërmarrjeve profesionale. Vendosjet e avancuara të virtualizimit në harduer të dedikuar gjithashtu mund të realizohen me softverë platforme si Xen Server, produkte VMware, OpenVZ / Virtuozzo, Parallels, Microsoft Hyper-V, SolusVM dhe softuer Mirantis Cloud.

Zgjatjet e serverit & Shtesa llogarie

Zgjatjet e serverëve u referohen gjuhëve të programimit, kornizave të bazave të të dhënave dhe shërbimeve të palëve të treta që i shtohen rafteve LAMP / WAMP për kërkesat e zhvillimit personal, përmirësimin e funksioneve ose performancën më të mirë të sistemit në shkallë. Kërkesat për shtrirjen e serverëve janë disa nga arsyet më të rëndësishme që zhvilluesit që ndërtojnë aplikacione në internet dhe celular zgjedhin të përdorin serverë të dedikuar, me tjetrin nevoja për të mbështetur nivele më të larta të trafikut në internet në prodhim. Shtë e rëndësishme të planifikoni përpara dhe të zgjidhni konfigurimin e pajisjeve që përfshijnë burimet fizike si RAM, bërthamat e CPU dhe ruajtjen e SSD që janë të nevojshme për të mbështetur kërkesat e zhvillimit nën një tendosje të papritur, si dhe të planifikoni për variancën e normave të trafikut në internet, në të porositni për të pritur në mënyrë efektive një faqe interneti biznesi të popullarizuar ose një aplikacion mobil. NGINX, Varnish Cache, Memcached, HHVM dhe ekuilibrimi i ngarkesave të reja në re, shtesat e mbajtjes së faqeve ose programet e përdorimit të gjuhës programuese, të gjitha mund të përdoren për të përmirësuar ndjeshëm performancën e serverëve në internet për faqet e internetit të prodhimit të trafikut të lartë. Të gjitha këto zgjidhje do të kërkojnë një administrator të sistemeve me përvojë dhe ekipin e zhvillimit të uebit për të menaxhuar në mënyrë efektive, megjithëse produktet e menaxhuara të Platformës-si-një-Shërbim mund të kursejnë shumë kohë dhe para.

Shtesat e llogarisë si kreditë e Google AdSense, licencat e programeve kompjuterike, shërbimet e administrimit, kutitë e veglave të zhvilluesve dhe platformat e analizave të të dhënave përfshihen zakonisht me llogari të dedikuara për pritjen e serverëve duke përdorur CentOS dhe cPanel. Normalisht, këto karakteristika të shtesës nuk janë një element kritik që ndikojnë në vendimin për të blerë një plan të veçantë kundrejt çmimit të specifikimeve të harduerit. Përdoruesit e përkushtuar të serverëve duhet të përqëndrohen në gjetjen e planeve të shërbimeve me pajisje elitare me çmimet më të lira, ose ulje të çmimeve për pajisjet e vjetra. Pronarët e bizneseve dhe agjentët e blerjes së IT nuk duhet të shqetësohen shumë me ofertat speciale dhe promovimet e marketingut kur marrin vendimin për një plan të mbajtjes në internet për pajisjen e dedikuar të serverit. Për transferimin e qendrave të të dhënave dhe zgjidhjet e ndërmarrjeve, shtimi i softverëve të instaluar në cloud si orkestrimi elastik i kllasterit, mbështetja e kontejnerëve dhe integrimi i mësimit / mësimit të makinës në një platformë të mbajtjes së faqeve në internet është bërë gjithnjë e më e rëndësishme për menaxhimin e operacioneve në internet në shkallë. Modeli i llogaritjes në cloud të burimeve të dedikuara të serverit duket pak i ngjashëm me modelin “kuti e vetme” që dikur ishte një rrjet kryesor i llogarive të mbajtjes në internet. Shumë kompani IT kanë nisur tashmë zgjidhje “pa server” që ofrojnë të njëjtat lehtësira në shkallë si serverët e dedikuar, pa pasur nevojë për administrim komplekse të sistemeve fare..

Mbeshtetje teknike

Në marrjen e një vendimi ndërmjet ndërmarrjeve të hostimit në internet, cilësia e shërbimit ndaj klientit dhe niveli i mbështetjes teknike të ofruar nga stafi i qendrës së të dhënave konsiderohet një nga diferencialet kryesore që mund të përdoret për të zgjedhur midis opsioneve me çmime të ngjashme. Shumë ndërmarrje tani ofrojnë një sasi të caktuar kohe “1 në 1” me administratorët e sistemeve në shtëpi në një qendër të dhënash të cilët do të menaxhojnë instalimin aktual të softuerit dhe konfigurimin e pajisjeve të serverëve të kontraktuar në përputhje me kërkesat e biznesit saktësisht. Ndërsa kjo mund të mos jetë gjithmonë e domosdoshme për përdoruesit me përvojë në administrimin e sistemeve, mund të jetë e dobishme në marrjen e projekteve komplekse dhe ekzekutimin e pajisjeve të reja në cloud më shpejt, ose me akordim të shkëlqyeshëm të serverëve për performancën. Gjithashtu, është shumë e dobishme për zhvilluesit kur kompania e mbajtjes së faqes në internet siguron kthim të shpejtë të kërkesave për mbështetje sesa përgjigje të konservuara të postës elektronike. Në mënyrë të ngjashme, bizneset mund të humbin shumë kohë nëse linjat telefonike mbështetëse të një kompanie gjithmonë kërkojnë një pritje të gjatë në pritje për të biseduar me një agjent të shërbimit të klientit. Ajo paguan për të kërkuar specialistë të fushës, të cilët mund të ndihmojnë posaçërisht për çështje specifike të platformës përmes stafit ekspert, të cilët janë miqësorë, të sjellshëm, të trajnuar shumë në çështjet e zhvillimit të uebit, dhe të dobishëm në zgjidhjen e problemeve. Shumë herë, ndërmarrjet e mëdha të mbajtjes së uebit ofrojnë mbështetje teknike më të dobët se sa hostet më të vegjël, të menaxhuar fillestar, që specializohen në zhvillimin e platformës. Ajo mund t’u paguajë vendeve të shqyrtimit të hulumtimeve mbi identitetin e një marke të një kompanie për të parë se çfarë lloj përvojash me ndihmën e një webhosti janë raportuar nga përdoruesit e tjerë përpara se të lidhin një kontratë afatgjatë në një plan server të dedikuar.

Përfundim – Mendime përfundimtare në zgjedhjen e një serveri të dedikuar

Si përmbledhje, cilësia e operacioneve të qendrave të të dhënave dhe varianca e çmimit midis konfigurimeve të harduerëve të serverëve në internet konsiderohen dy nga faktorët më të rëndësishëm për hulumtime para se të zgjidhni një ofrues të mbajtjes së faqes në internet për një plan të dedikuar për servera afatgjatë. Këshillohet që të referohet sistemi i niveleve të nivelit të Institutit Uptime për një kontroll të pavarur të objekteve të qendrës së të dhënave të një kompanie pritjeje në internet. Instalimi i lidhjeve të shumëfishta të shtyllës kurrizore të internetit nga ofruesit e telekomit, masat e gjera të sigurisë në vend, dhe objektet e furnizimit me energji rezervë janë të gjitha aspektet thelbësore të një qendre të të dhënave që duhet të verifikohen nga bizneset që besojnë në këto kompani me praninë e tyre të domain dhe të dhënat e klientit. Shumica e pronarëve të faqeve të internetit thjesht zgjedhin kompaninë e pritjes së faqeve në internet që ofron pajisjen më të fundit të serverit me çmimin më të mirë të përgjithshëm konkurrues në industri, duke faktorizuar në aspektet e mbështetjes teknike, shërbimit të klientit, reputacionin e markës për sigurinë në operacione dhe në ruajtjen e garancive në kohë.

Në marrjen e vendimit përfundimtar midis planeve të dedikuara për mbajtjen në internet, mos harroni të krahasoni:

 • Specifikimet e pajisjeve që jepen me qira (bërthamat e CPU, Mhz, RAM, SSD, etj.)
 • Dallimi midis Xeonit & CPU të Opteronit sipas datës së prodhimit & Standardet e palëve të treta
 • Përfshirja e disqet SSD (me ose pa mundësi të ruajtjes RAID) kundrejt shpejtësive të performancës HDD
 • Reputacioni i ndërmarrjes së web hosting në përmbushje garantoi angazhime në kohë
 • Zgjedhja midis platformave të menaxhuara / të pakontrolluara (instalimi i OS, siguria në internet, optimizimi)
 • Përfshirja e një licence falas për softverë si cPanel, WHMCS, & CloudLinux me planin

Botuesit e Uebit, fillestarët, aplikacionet e njohura të lëvizshme dhe departamentet e IT që marrin vendime për blerje rreth një plani të dedikuar të serverit për mbështetje të lartë në trafik, të gjithë do të kenë kërkesa të ndryshme me porosi që duhet të konfirmohen me ekipin e programimit dhe zhvillimit. Një administrator me përvojë i sistemeve është thelbësor për administrimin e një llogarie të dedikuar të serverit në mënyrë efektive, jo vetëm për instalimin e sistemit operativ dhe konfigurimin e zgjatjes së serverit, por edhe për sigurinë dhe mirëmbajtjen e përditshme të mjedisit. Përndryshe, pronarët e faqeve që rifreskohen nga VPS ose pritja e përbashkët në një server të dedikuar mund të zgjedhin një platformë të menaxhuar ku siguria e uebit, përmirësimet e sistemit dhe konfigurimi i pajisjeve menaxhohen të gjitha nga distanca nga teknikë me përvojë. Pronarët e faqes në internet duhet të kërkojnë për performancën elitare të serverëve në tarifat më të ulëta dhe të shmangin ofertat speciale promovuese në favor të përsosmërisë së qendrës së të dhënave. Risia e re në pritjen e cloud mund së shpejti i bën planet e dedikuara të serverëve të vjetruara, dhe opsionet më të mira / më të lira shpesh janë në dispozicion në planet VPS me më shumë shpërndarje të burimeve, prandaj është e rëndësishme të merret në konsideratë si të azhurnohen operacionet e biznesit në internet në një ndryshim të shpejtë dhe përgjithmonë përtërij industrinë e web hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me