5 Kompanitë më të mira të mbajtjes në internet në cloud të vitit 2020

Gjeni web-in më të mirë të cloud që menaxhohet plotësisht. Një përmbledhje e shërbimeve më të mira të mbajtjes në internet të cloud dhe çfarë duhet të kërkoni në një plan të mbajtjes në cloud.

Udhëzuesi ynë për mbajtjen më të mirë në internet të cloud

Hartimi në internet i cloud është duke u bërë në një zgjedhje popullore për faqet e internetit të biznesit të vogël dhe nuk përdoret më vetëm nga zhvilluesit që kanë nevojë për burime të fuqishme informatike dhe shkallëzim për zhvillimin e projekteve të mëdha. Ka shumë ofrues të web hosting në cloud atje për të zgjedhur dhe zgjedhja e shërbimit të duhur për strehim në internet re për nevojat tuaja është thelbësore për suksesin e faqes tuaj. Në këtë artikull, ne do të mbulojmë kompanitë më të mira të mbajtjes së faqeve në cloud që menaxhohen plotësisht, së bashku me një udhëzues të plotë se çfarë të kërkoni dhe si të përcaktoni se çfarë shërbimi të mbajtjes së cloud ju vërtet ju nevojitet.

Web Cloud më të mirë pret me një shikim

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e zgjedhjeve më të mira për mbajtjen në internet të menaxhuar të cloud dhe qëllimet e ndryshme që do t’ua rekomandonim secilit për:

Pritësi në internet
Fillon në:
Rekomandohet për:
Mëso më shumë
Cloudways$ 10.00 / moMenaxhimi i programeve cloud të menaxhuara për kërkesat për “të dhëna të mëdha”Shikoni planet
Hostgator$ 4.95 / moRe strehim hibrid i përballueshëm për bizneset e voglaShikoni planet
Pritja për lëvizje$ 29.99 / moPlanet e fuqishme të strehimit të fuqishëm hibrid VPS për biznesetShikoni planet
Rrjeti i lëngshëm$ 99.00 / moi fuqishëm & Hostable i besueshëm në cloud për ndërmarrjetShikoni planet
SiteGround$ 80.00 / moMenaxhimi i cloud i menaxhuar është i fuqishëm & i besueshëmShikoni planet

Ndërmarrja më e mirë e programeve në internet me cloud # 2 - Cloudways

Fillon në: 10,00 $ / muaj

Cloudways
Mirëmbajtja e menaxhuar në re me ofruesit kryesorë të infrastrukturës cloud

www.cloudways.com është një zgjidhje e shkëlqyeshme për faqet e internetit dhe aplikacionet në internet që kanë nevojë për fuqinë dhe shkallëzueshmërinë e ofruesve kryesorë të infrastrukturës cloud (si Amazon AWS, Google Cloud Platform, DigitalOcean, Linode, dhe të tjerët), por pa komplekse dhe ekspertizë teknike zakonisht kërkohet për konfigurimin e këtyre. Cloudways është një platformë-si-një-Shërbim dhe siguron një shpërndarje të thjeshtë, të menjëhershme të cloud tuaj me aplikacione të parainfiguruara në internet (si WordPress ose Drupal) gati për të shkuar. Veryshtë shumë e thjeshtë për tu vendosur dhe ne kemi qenë në gjendje të vendosim një faqe interneti të testuar WordPress brenda pak minutash. Për më tepër, faqja jonë e testuar e WordPress-it u ngarkua në mënyrë të shpejtë. Në përgjithësi, Cloudways është një zgjedhje e shkëlqyeshme, e përshtatshme dhe e përballueshme për mbajtjen e cloud – me ofrues të shumtë të infrastrukturës së reve për të zgjedhur. Një dobësi për tu përmendur është se Cloudways nuk ofron një pritje të postës elektronike, megjithatë, ju mund të blini një shtesë nga Rackspace (ose të zgjidhni vetë ofruesin tuaj të pritjes së postës elektronike). Ju gjithashtu do të duhet pak më shumë njohuri për të konfiguruar cilësimet tuaja DNS pasi Cloudways nuk ofron menaxhim DNS si parazgjedhje (megjithëse mund të blini një shtesë). Përkundër kësaj, Cloudways është ende një platformë e shkëlqyeshme dhe në krye të listës sonë për pritjen e cloud.

Karakteristikat kryesore:

 • Menaxhimi i programeve në re
 • E shpejtë, e shkallëzueshme, & i thjeshtë
 • Platformat e ndërmarrjeve re
 • AWS, Linode, DO, Kyup, etj
 • Rezervime të menaxhuara & siguri
 • Instalon 1 klikim të aplikacionit
 • Aplikimet e konfiguruara & optimizuar
 • 45+ qendra të të dhënave
 • Lehtë e shkallëzueshme
 • Platforma-si-a-Service
 • Nuk ka pritje të postës elektronike
 • Mbështetje e mirë për klientët

Shikoni planet e reve

Ndërmarrja më e mirë në internet me re cloud # 1 - HostGator

Fillon në: 4,95 $ / muaj

Hostgator
Pritja e përballueshme Hibrid Cloud Hosting për Bizneset e Vogla & startups

www.hostgator.com është një host i njohur në internet që kohët e fundit nisi një linjë të re të planeve të pritjes së faqes në internet. Këto janë zgjidhje të menaxhuara, hibride, që janë ideale për bizneset e vogla dhe fillon që duan fuqi të fuqishme dhe të besueshme të cloud. Planet e tyre të pritjes në cloud fillojnë me 4,95 dollarë në muaj dhe përfshijnë cPanel për administrim të lehtë. Ai gjithashtu përfshin instalues ​​automatik me 1 klik përmes Mojo Quick Install. Shtë një azhurnim i përsosur për përdoruesit e pritur të pritjes ose për këdo që dëshiron thjesht një pritje më të shpejtë dhe më të besueshme në internet pa paguar çmimin e kushtueshëm të një VPS ose server të dedikuar. Planet e cloud të HostGator janë me të vërtetë të shpejta dhe të besueshme me pothuajse 0 joproduktive. Konsumatorët mund të shkallëzojnë në plane të niveleve të larta nëse kanë nevojë për burime shtesë. Në përgjithësi, HostGator është një zgjidhje e shkëlqyer hibride e bazuar në cloud për të pritur në faqet e internetit të biznesit të vogël… Lexoni rishikimin tonë të plotë për HostGator

Karakteristikat kryesore:

 • Pritja hibride e reve
 • Zgjidhje e përballueshme e reve
 • Performanca e ngurtë & uptime
 • Azhurnim i denjë nga i përbashkët
 • Menaxhohet plotësisht & i lehtë për t’u përdorur
 • Ndërfaqe e thjeshtë e përdoruesit
 • Përfshinë cPanel
 • Instalimet me 1 klik
 • Një mbështetje ndaj klientit

Shikoni planet e reve

Ndërmarrja më e mirë në internet me re cloud # 3 - InMotion Hosting

Fillon në: 29,99 $ / muaj

Pritja për lëvizje
i fuqishëm & VPS Hostable i besueshëm në cloud

www.inmotionhosting.com ofron disa nga planet më të mira të pritjes VPS në treg që mundësohen nga cloud dhe janë një zgjidhje e shkëlqyeshme e menaxhuar, hibride për përdoruesit që kanë nevojë për pritje të cloud VPS. Këto plane VPS janë ndërtuar mbi një infrastrukturë të bazuar në re që përdor tepricë në kohë reale për të siguruar kohën e vazhdueshme. Planet e tyre fillojnë me 29,99 dollarë në muaj dhe menaxhohen plotësisht, përfshirë cPanel për administrim të lehtë. InMotion Hosting është zgjedhje e shkëlqyeshme për bizneset që kanë nevojë për pajisje të ngurta dhe nivele të larta të performancës VPS… Lexoni rishikimin tonë të plotë për hostimin e InMotion

Karakteristikat kryesore:

 • VPS me bazë në cloud
 • Siguria e një VPS
 • Menaxhohet plotësisht
 • Përfshinë cPanel
 • Performanca e lartë & uptime
 • Pajisje të ngurta
 • Një Mbështetje e Klientit

Shikoni planet e reve

Ndërmarrja më e mirë në internet me re cloud # 4 - Liquid Web

Fillon: $ 99.00 / mo

Rrjeti i lëngshëm
i fuqishëm & Hostable i besueshëm në cloud për ndërmarrjet

www.liquidweb.com ofron shkëlqyeshëm & shërbime inovative të pritjes së cloud me shkallëzim të nivelit të ndërmarrjes. Ata bënë një investim të madh në vitin 2016 duke përvetësuar platformën origjinale “Cloud Sites” (si dhe klientët e saj) nga Rackspace. Së bashku me AWS, Cloud Sites ishte një nga produktet e para SaaS që ofroi shkallëzim elastik në serverat në internet me ndarje të automatizuar të burimeve të sistemit për të përmbushur pikat e trafikut të pikut dhe nivele të larta të trafikut të përdoruesve. Sites Cloud është rafinuar më tej për të mbështetur WordPress, Drupal, PHP, & Zhvillimi i faqes ASP.NET me një numër mjetesh të integruara të platformës për kontrollimin e versionit dhe menaxhimin e linjës së komandës së skedarëve për shpërndarjen e vazhdueshme të aplikacioneve në internet / celular në zhvillimin e softuerit. Liquid Web ofron shërbime të strehimit elastik të cloud si një zëvendësim i drejtpërdrejtë për planet tradicionale të përbashkëta të mbajtjes së faqes në Linux.

Karakteristikat kryesore:

 • Serverë elastikë me cloud
 • Shpërndarja e burimeve të ndryshueshme
 • Mjete automatike të platformës
 • Ngarkoni trafik të ekuilibruar në internet
 • Sinkronizimi i bazës së të dhënave
 • Mbështetje e përkushtuar teknologjike

Shikoni planet e reve

Ndërmarrja më e mirë në internet me re cloud # 5 - SiteGround

Fillon në: $ 80.00 / muaj

SiteGround
Menaxhuar Cloud Hosting për Bizneset e Mëdha

www.siteground.com është një host i një cilësie në internet që ofron shërbime të shumta të mbajtjes së uebit duke përfshirë plotësisht menaxhimin e web cloud. Planet e tyre të pritjes në cloud janë mjaft të kushtueshme, por bazuar në teknologjinë inovative të reve dhe janë jashtëzakonisht të shpejtë, të shkallëzueshme automatike dhe të personalizueshme. Këto plane ofrojnë performancë serioze dhe mund të trajtojnë sasi të mëdha të trafikut. Ashtu si me të tjerët më lart, SiteGround menaxhohet plotësisht dhe përfshin cPanel. Ato gjithashtu kanë veçori shtesë për zhvilluesit siç është skenimi dhe është i integruar GIT.

Karakteristikat kryesore:

 • Menaxhimi i programeve në re
 • Performanca e ngurtë shkëmbore
 • Përfshinë cPanel
 • Instalimet me 1 klik
 • Skenë për zhvillim
 • Një mbështetje ndaj klientit

Shikoni planet e reve

Karakteristikat e pritjes në internet në cloud për t'u marrë në konsideratë

Tofarë duhet të kërkoni kur blini një zgjidhje për strehimin në cloud

Zgjidhjet e pritjes në internet në cloud janë duke shndërruar me shpejtësi industrinë e qendrës së të dhënave, pasi korporatat e TI-së, ndërmarrjet fillestare dhe integruesit e sistemeve fillojnë ndërmarrjen e re publike, private, & arkitektura hibride re për bizneset në modelin Platformë-si-a-Shërbim (PaaS). Shumë prej kompanive më të mëdha të mbajtjes së faqes së internetit tani ofrojnë kornizat e serverëve të menaxhuar nga cloud dhe cloud elastike për klientët e tyre mbi një bazë të përballueshme si një azhurnim nga pritja e përbashkët, planet e VPS dhe serverët e dedikuar. Pronarët e themeluar të biznesit në internet dhe botuesit e pavarur të uebit duhet të fillojnë procesin e vendosjes se cili nga ofruesit e shërbimeve do të zgjedhë në mënyrë që të përfitojë nga risitë më të fundit në pritjen e cloud për faqet e internetit të tyre, si dhe cili plan i veçantë është më i përshtatshmi për projektin e tyre kërkesat në prodhim.

Ashtu si për çdo investim biznesi, tiparet e ndryshme në planet e shërbimit të secilës kompani të pritjes së cloud mund të shihen në lidhje me koston e përgjithshme për të blerë, si dhe në drejtim të të ardhurave shtesë që teknologjia do të sigurojë përmes zbatimit. Kjo metodë do të favorizojë inovacionin e platformës, pasi shumë kompani shpesh janë të gatshme të paguajnë shtesë për shërbime që i mbajnë ata përpara konkurrencës ose ofrojnë funksionalitete që nuk gjenden përmes ofruesve të tjerë.

Më poshtë, janë faktorët më të rëndësishëm për t’u marrë parasysh gjatë vlerësimit të një plani të zgjimit të cloud.

Faktorët që duhet të marrin në konsideratë:

 • Lloji i hostimit në internet të cloud Kërkohet
 • Inovacioni i Platformës së Vazhdueshme & Mjetet e zhvillimit
 • Orkestrimi elastik i serverëve në internet & Shkallëzueshmëria
 • Pamjet e ruajtjes së programeve & Imazhet e diskut
 • Zgjidhje për koleksionin e trafikut të lartë & Balancimi i ngarkesës
 • Alokimi i burimeve të sistemit & Serverë me densitet të ulët
 • Analiza e Trafikut të Uebit & Faturimi “Paguaj si shkon”
 • Siguria e të dhënave & Shërbime rezervë të integruar
 • Shërbimi ndaj klientit & Mbeshtetje teknike

Pronarët e bizneseve duhet të konsultohen me ekipet e tyre të programimit dhe të zhvillimit, si dhe me administratorët e sistemeve, për të pasur një kuptim të qartë se cilat janë kërkesat logjistike të një projekti të veçantë të mbajtjes së faqes para vlerësimit të ofruesve të shërbimeve. Shumë pronarë të faqes së internetit do të përmirësohen në zgjidhjet e pritjes nga cloud nga llogari ekzistuese të përbashkëta, VPS ose llogari të dedikuara për të rritur performancën dhe shpejtësinë e ngarkesës së faqeve, ose për të mbështetur nivele më të larta të trafikut në internet. Në shumicën e rasteve, megjithatë, janë kufizimet e çmimeve buxhetore të një projekti ose nevoja të biznesit që bëhet parësor në marrjen e vendimit përfundimtar për një plan pritjeje cloud..

Përcaktimi i llojit të mbajtjes në internet të cloud kërkohet

Në përcaktimin e zgjidhjes së duhur të pritjes së cloud, është e nevojshme që së pari të bëhet dallimi midis llojeve të ndryshme të planeve të shërbimit cloud, të disponueshëm aktualisht në treg dhe më pas të merrni një vendim blerjeje bazuar në kërkesat e veçanta të projektit të aplikacionit të internetit / celularit që do të vendoset. Kërkesat e trafikut në internet në shkallë janë aspekti kryesor që përcakton zgjedhjen e zgjidhjeve të pritjes së cloud që do të zbatohen, me optimizimin e faqes në internet, kërkesat e gjuhës programuese, koston e shërbimeve të integruar të pajisjeve kompjuterike / softuerëve dhe sigurinë e të dhënave të gjitha të njohura si faktorë kryesorë shtesë. Në tregun e sotëm, ka shumë lloje të hostimit të cloud në dispozicion, për shembull:

 • Zgjidhje Publike në Re: Kryesisht web-platformë-si-një-Shërbim (PaaS) që është në dispozicion nga kompanitë më të mëdha të TI-së me shumë mundësi për bizneset e vogla, start-up, & korporatat e ndërmarrjeve.
 • Zgjidhje Private Cloud: Ngjashëm me qendrat tradicionale të të dhënave të ndërmarrjeve, të instaluara ose në një lokal lokal ose në një vend të largët, ku i gjithë hardueri zotërohet ose jepet me qira nga e njëjta kompani.
 • Zgjidhje hibrid Cloud: Krijuar nga programuesit përmes lidhjeve API, këto zgjidhje lejojnë që harduerët dhe softverët nga ofruesit e ndryshëm të shërbimeve të enden së bashku në aplikacione të reja.
 • Menaxhimi i Cloud Hosting: Llogaritë e nivelit të hyrjes që konkurrojnë me pritjen tradicionale të përbashkët të uebit në bazë me kosto të efektshme, por e bëjnë risinë e re të disponueshme për përdoruesit e shitjes me pakicë përmes kompanive më të vogla.
 • Serverat elastikë të cloud në internet: Virtualization & sistemet e kontejnerëve që shkallëzohen në grupe elastike për të siguruar më shumë burime në faqet e internetit të trafikut të lartë sesa mund të sigurojë një server i vetëm i dedikuar në internet.

Të kuptuarit e ndryshimit midis këtyre qasjeve të ndryshme për mbajtjen në internet të cloud është e rëndësishme në tregun bashkëkohor, ku inovacioni i qendrës së të dhënave përparon me shpejtësi, përparimet e harduerit të serverit të uebit vazhdojnë vazhdimisht, zgjidhjet e reja softuerike po sfidojnë pikëpamjet e vendosura të asaj që është e mundur në internet, dhe kompanitë kryesore të IT konkurrojnë kundër shkathët fillestare për të prezantuar produkte të reja & shërbime vazhdimisht. Planet e mbajtjes në internet të cloud janë tani të disponueshme duke synuar pothuajse çdo vend të themeluar të botimit në internet & zhvillimi i aplikacionit celular.

Zgjidhje Publike në Re

Në 10 vitet e fundit, shumë nga kompanitë kryesore të IT kanë shpenzuar miliarda dollarë në zhvillimin e qendrave të të dhënave cloud, si për shërbimet e tyre softuerike të bazuara në shfletuesin, ashtu edhe për transferimin e biznesit nga biznesi i pajisjeve të serverëve në internet. Google dhe AWS (Amazon Web Services) njihen si udhëheqës në orkestrimin publik të cloud, me secilën kompani që ofron fjalë për fjalë mijëra produkte dhe shërbime të ndryshme përmes lehtësive të qendrës së tyre të të dhënave. AWS ndryshoi industrinë e pritjes së faqeve në internet duke prezantuar platformën EC2, një nga zgjidhjet e para elastike të serverëve në internet në treg, si dhe sistemin e ruajtjes S3 i cili lejon faqet e internetit të organizojnë arkiva të mëdha të skedarëve, shkarkimeve dhe mediave në harduer më të ngadaltë të veçantë nga serveri në internet me një kosto më të ulët të përgjithshme. Pas 10 vitesh drejtimi “Borg” & “Bigtable” në prodhim, Google i bëri këto platforma softuerike të disponueshme për publikun nën standardet e licencimit të burimit të hapur, ku ata u bënë themeli i zhvillimit të Kubernetes dhe Apache Hadoop. Kubernetes është një sistem orkestrimesh i serverave të grupeve të cloud, i cili përdor virtualizimin e kontejnerëve për të operuar, duke ngarkuar një mikro-OS me sistem më pak të lartë se një instalim të plotë të sistemit operativ në VPS ose serverë të dedikuar. Të dy Google dhe AWS tani ofrojnë zgjidhje të Kubernetes për ndërmarrjet e ndërmarrjeve, ndërmarrjet fillestare dhe aplikacionet e lëvizshme të cilat mund të shkallëzojnë për të mbështetur miliona serverë në internet me bazë enësh në një kohë. Bigtable përdor kornizën MapReduce për të lejuar kompanitë të menaxhojnë bazën e të dhënave më të mëdha në shkallë në internet. Kubernetes & Bigtable janë të dy aspektet kryesore të zgjidhjeve të cloud publik për shumë korporata Fortune 500 dhe përdoren gjerësisht në zhvillimin e softuerëve të ndërmarrjeve.

Diagrami RackSpace i ambientit të hapur të pritjes së reveKy diagram nga Rackspace tregon përdorimin e një mjedisi të re strehimi për të mbështetur një uebfaqe të trafikut të lartë të e-commerce duke përdorur një rrjet të reve VPS për të shërbyer skedarë për përdoruesit përmes një CDN.

Pas udhëheqjes së Google & AWS, kompani të tilla si IBM (BlueMix), Microsoft (Azure) dhe Oracle (OCP) gjithashtu filluan ofertat kryesore të shërbimeve publike të cloud për klientët e ndërmarrjeve të tyre. Shumë nga korporatat që kontraktohen me këto kompani shpenzojnë mbi 100 milion dollarë në vit për transferimin e qendrës së të dhënave, e cila përfshin një paketë të plotë të pajisjeve kompjuterike, softuer elk orkestrim të serverëve elastikë të internetit, kornizat e avancuara të bazës së të dhënave, suita të mëdha të shërbimeve programore dhe shërbime të drejtuara nga API që mund të integrohen në aplikacionet ekzistuese. Një nga parimet kryesore të cloud publik është që kompanitë e mëdha të TI-së kanë burime të mëdha për zhvillimin e programeve kompjuterike dhe menaxhimin e qendrës së të dhënave që janë përtej asaj që mund të menaxhojnë edhe korporatat e tjera të Fortune 500, dhe që ata mund t’i bëjnë këto produkte në dispozicion të kompanive të tjera në shkallë si pjesë e një rrjeti të qendrave të të dhënave cloud me fjalë për fjalë miliona servera rackmount që funksionojnë njëkohësisht. Për shembull, me platformën AWS DynamoDB, bizneset mund të ndërtojnë aplikacione me të njëjtin softuer që Amazon.com zhvilloi për t’u shërbyer miliona përdoruesve të njëkohshëm në një kohë në faqen e internetit të e-commerce. Bizneset e vogla, ndërmarrjet fillestare dhe sipërmarrësit mund të sigurojnë më pas qasje në këto mjete zhvillimi dhe lehtësira të qendrës së të dhënave me konfigurime elitare të pajisjeve me një pjesë të kostos që do të duhej për ta që të programonin ose të ndërtonin të njëjtat zgjidhje në mënyrë të pavarur.

Zgjidhje private të reve

Zgjidhjet private të cloud janë shumë të ngjashme me një qendër tradicionale të të dhënave të ndërmarrjeve, ku shumë serverë në internet mund të priten në ambientet e një biznesi ose nga distanca në cloud. Arkitektura private e re mund të përdoret gjithashtu nga brenda në një korporatë, për shembull, kur shumë punonjës të zyrës ndajnë burime kompjuterike në kryerjen e operacioneve të përditshme të biznesit. Një nga avantazhet kryesore të zgjidhjeve cloud në përgjithësi për kompanitë është që diplomat e IT mund të ofrojnë zgjidhje të qendrave të të dhënave me një kosto të përgjithshme të përgjithshme në vit sesa biznesi do të jetë në gjendje të menaxhojë brenda, me investimet e rëndësishme që kërkohen për pajisje kompjuterike, të trajnuar stafi, licencat e softuerëve dhe azhurnimet e vazhdueshme të pajisjeve. Arkitektura private e cloud adreson çështjen e sigurisë së të dhënave veçanërisht, ku shumë korporata nuk janë të gatshme të lejojnë informacionin e ndjeshëm të gjetur në bazat e të dhënave të tyre, komunikimet me postë elektronike dhe softuerin e klientëve të menaxhohen nga kompani të palëve të treta fare. Një re private mund të ndërtohet nga i njëjti harduer, teknologjia e rrjeteve, softveri i serverëve të uebit, etj si një re publike me kufizime më të mëdha të vendosura në përdorimin dhe lehtësirat e përdoruesve. OpenStack, fillimisht u zhvillua përmes një partneriteti midis Rackspace & NASA, është shumë e njohur në orkestrimin privat në re, siç është CloudStack dhe Apache Mesosphere. Për zgjidhje të programeve kompjuterike, Microsoft, VMware, Mirantis, & Paralelet janë ofruesit e zgjidhjeve popullore. Dallimi midis zgjidhjeve me burim të hapur dhe pronarit është kryesisht në tarifat e licencimit të softuerit. Megjithëse shumë e konsiderojnë Linux-in si një sistem operativ “falas” për serverat në internet, shumë prej kompanive kryesore të zhvillimit që zhvillohen pas zhvillimit të Linux-it si RedHat, OpenSUSE, & Të gjithë Ubuntu kanë në dispozicion pako të nivelit të ndërmarrjeve për korporatat për të blerë për ndërtimin e zgjidhjeve private të cloud që është pjesë e modelit të tyre kryesor të biznesit, ndërsa versioni falas i softuerit shpesh përfshin veçori të zvogëluara.

Zgjidhje hibrid në re

Zgjidhjet hibride të cloud paraqesin arkitekturën e qendrës së të dhënave që përdor përdorimin e një kombinimi të burimeve publike dhe private të cloud. Për shembull, një kompani mund të mbajë disa servera në ambiente dhe të lëshojë me qira pajisje të tjera në cloud, duke përdorur softuer më të avancuar të rrjetit të përcaktuar dhe API për të ndërtuar aplikacione në internet / celular për bazat e të dhënave trashëgimore. Një shembull tjetër i thjeshtë i një zgjidhje të biznesit hibrid në cloud do të ishte një kompani që zgjedh të përdorë gMail për llogari të postës elektronike të punëtorëve sesa të presë një server lokal, ose të përdorë spreadsheets dhe softuer për përpunimin e fjalëve në cloud për tarifat e lira të përgjithshme të licencimit kundrejt instalimeve të desktopit. Zgjidhjet e pritjes pa server si AWS Lambda premtojnë të prezantojnë një paradigmë krejtësisht të re në hartimin e aplikacionit në internet / celular në shkallë, ku funksionet mund të shkruhen që ekzekutojnë paralelisht sipas shkaktuesve dhe përpunohen nga një server në internet i largët sipas kërkesës. Ky model i informatikës shpesh përmendet si Funksion-si-një-Shërbim (FaaS). Një shembull tjetër është integrimi në rritje i aplikacioneve të mësimit të makinerisë (ML) dhe mësimit të thellë (DL) në llogaritjen e ndërmarrjeve për të përfituar nga zhvillimet më të fundit në rrjetat nervore, algoritmet dhe inteligjencën artificiale. Shumë ndërmarrje tashmë përdorin këto shërbime në prodhim, për shembull, për të rekomanduar përmbajtje ose produkte për klientët bazuar në interesat e tyre dhe historinë e shfletimit. Modeli hibrid i cloud lejon programuesit të ndërtojnë zgjidhje komplekse që integrojnë burime të ndryshme të gjetura nga shumë kompani të zhvillimit të programeve kompjuterike dhe ofrues të shërbimit online në një aplikacion të vetëm në internet / celular në shkallë, ndërsa kursen në përgjithësi kostot duke zgjedhur burimet me çmimet më të mira. Shumë kompani integruese aktualisht specializohen në ndërtimin e zgjidhjeve hibride të cloud për klientët e biznesit për t’i lejuar ata të modernizojnë programin e tyre të trashëgimisë, informacionin e bazës së të dhënave dhe teknologjinë e qendrës së të dhënave për të qenë më konkurrues në treg..

Menaxhimi i Cloud Hosting

Rezervimi i menaxhuar në cloud është më i njohur për përdoruesit bashkëkohorë të planeve të përbashkëta të pritjes dhe përfaqëson kryesisht një filtrim të inovacioneve më të fundit në IT nga diplomat e industrisë për klientët me pakicë, siç janë ato që përdorin WordPress, Drupal, Magento, ose faqet e tjera të internetit CMS në internet. Shumica e këtyre faqeve të internetit bazohen në MySQL & PHP, në mënyrë që kompanitë e pritjes në internet që tashmë kanë miliona klientë aktivë në pajisjen e qendrës së tyre të të dhënave, kanë hartuar plane të reja që optimizojnë këto platforma veçanërisht për performanca më të mira. Sektori i shitjes me pakicë ka nevoja krejtësisht të ndryshme sesa korporatat e ndërmarrjeve dhe shpesh paguajnë vetëm 10 deri në 20 dollarë në muaj për një plan shërbimi sesa miliona dollarë në vit. Këta klientë thjesht kërkojnë performancë më të mirë në faqet e internetit të vogla të drejtuara nga CMS që mund të implementohen përmes zgjidhjeve si hardueri me densitet të ulët, shpërndarjes së shtuar të bërthamave të CPU & RAM i sistemit, caching i përmirësuar i faqeve në internet, shërbime të integruara CDN dhe balancim i ngarkesës së proksit të kundërt në trafikun në internet. Në shumë mënyra, vetë kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet funksionojnë si ofrues të shërbimit cloud me produkte të Platformës-si-a-Shërbim të ofruara për klientët e tyre, megjithëse jo të gjitha markat kryesore dhe kompanitë fillestare në sektor në të vërtetë menaxhojnë pajisjet e tyre në autonome. qendrat e të dhënave. Disa kompani të mbajtura në internet kanë kaluar në ndërmarrjet më të mëdha të shërbimit cloud për pajisje kompjuterike, disa menaxhojnë pajisjet e tyre në qendrat e kolokimit të përbashkët të bazuara në tregjet kryesore të mediave ndërkombëtare, ndërsa zakonisht vetëm markat më të mëdha në të vërtetë kanë fermat e tyre të serverëve të vendosur në qendrat e të dhënave në pronësi të pavarur nga biznesi. Për klientët me pakicë në web hosting, planet e menaxhimit të cloud të menaxhuar kanë shumë karakteristika të reja dhe mjete programimi për t’i përdorur me një kosto të ulët, duke i lejuar ata të konkurrojnë me kompani më të mëdha për të njëjtin biznes në internet ose të inovojnë modelin e ndërmarrësit.

Serverë elastikë në cloud

Sipas përkufizimit, fjala “cloud” në thelb nënkupton një qendër të largët të të dhënave me mijëra ose miliona servera rackmount që janë vendosur së bashku në një strukturë dhe që përdoren për të ofruar shërbime biznesi për klientët përmes internetit. Sidoqoftë, një përdorim sekondar i fjalës gjithashtu nënkupton vendosjen e serverëve në ueb në grupe elastike që mund të shkallëzojnë për të siguruar mbështetje për trafikun në internet përtej asaj që mund të sigurojë një njësi e vetme hardware. Më parë, serverët në internet Apache do të mbështesin vetëm rreth 10,000 përdorues të njëkohshëm në një kohë në makinat e pajisjeve të dedikuara para se të përplasen. Administratorët e sistemeve, teknikët e rrjetit dhe ekipet e programimit u detyruan të ndërtojnë një numër zgjidhjesh të ndryshme për të kapërcyer këtë kufi, në thelb derisa industria të ndryshojë me prezantimin e teknologjisë elastike të serverëve të cloud, kryesisht nga AWS & Rackspace. Edhe tani ekzistojnë vetëm disa platforma të mëdha softuerësh që ofrojnë aftësi orkestruese të serverëve elastikë të uebit që është i krahasueshëm me platformën AWS EC2 dhe shumica e tyre janë ndërtuar rreth Kubernetes, e cila u bë vetëm në dispozicion të publikut nën standardet e licencimit të burimit të hapur rreth vitit 2014- 15. Pothuajse të gjitha platformat e mundshme të serverëve elastikë të mundshëm përdorin virtualizimin e kontejnerëve, kryesisht duke përdorur Docker, me kontejnerë që funksionojnë një mikro-OS si Rancher, CoreOS, VMware Photon, ose Microsoft Nano Server. Ashtu si platformat VPS, kontejnerët përfshijnë një kernel të përbashkët OS i cili përfshin shoferët virtualë etj që kërkohen për funksionimin e sistemeve, por ndërsa një VPS shpesh do të konsumojë 2-3 GB minimalisht në një instalim OS, skedarët mikro-OS të instaluar në kontejnerë madje mund të të jetë më pak se 50 MB. Kjo i bën serverët me bazë enë të aftë të fillojnë në një sekondë në prodhim. Pastaj serverat elastikë të grupeve mund të planifikohen me burime të harduerit që automatikisht të lëshohen për të mbështetur kërkesën e trafikut në internet. Këto platforma gjithashtu përfshijnë softuer të përparuar për të sinkronizuar bazën e të dhënave dhe skedarët e ruajtjes së aplikacioneve në internet / celular nëpër raste të shumta të njëkohshme.

Diagrami balancues i ngarkesës AWSKy diagram nga Shërbime Ueb Amazon (AWS) tregon përdorimin e balancimit të ngarkesës elastike me grupet e serverëve në një mjedis pritës të cloud duke përdorur një CDN & Ruajtja e S3 për të optimizuar performancën e faqes në internet.

Inovacioni i Platformës së Vazhdueshme & Mjetet e zhvillimit

Për shkak se mbajtja në internet e cloud është një industri kaq e re dhe zhvillohet me shpejtësi, shumë pronarë të afarizmave, sipërmarrës dhe botues të pavarur të internetit kërkojnë një kompani me një rekord të fortë të inovacionit të vazhdueshëm të platformës. Ka shumë përparësi për të qenë në gjendje të mbështesin standardet më të përparuara të uebit, gjuhët e programimit dhe kornizat e bazave të të dhënave në internet, veçanërisht për kompanitë fillestare që zhvillojnë kodin e tyre me funksionalitet të ri për klientët. Korporatat e ndërmarrjeve që kërkojnë të modernizojnë operacionet këshillohen të marrin në konsideratë se ku dëshirojnë që operacionet e tyre të biznesit të pozicionohen në mënyrë konkurruese minimumi tre vjet në të ardhmen, dhe më pas të vendosin një plan zhvillimi që rrit shitjet dhe produktivitetin, ndërsa zvogëlon kostot e përgjithshme përmes inovacionit. Shumë biznese të vogla kërkojnë qasje në të njëjtat mjete që përdoren aktualisht nga korporatat më të mëdha për të rritur efikasitetin në operacione dhe për të sfiduar këto kompani për pjesën e tregut. Kompanitë fillestare me ekipet e tyre programuese kanë aftësinë të prishin modelet e vendosura të biznesit ose madje të krijojnë mjete krejtësisht të reja të komunikimit. Kompanitë e pritjes në cloud janë specializuar në vendosjen e mjeteve të programimit në duart e zhvilluesve, në mënyrë që ata të ndërtojnë aplikacione inovative dhe të lansojnë shërbime të reja për publikun.

Këshillë e shpejtë: Uebfaqet dhe aplikacionet e “të dhënave të mëdha” gjithnjë e më shumë po kodifikohen me porosi rreth kornizave të reja të bazave të të dhënave si MongoDB, Amazon Aurora, & Redis të dizajnuara për mbështetje të klasterit cloud për të siguruar performancë më të mirë në shkallë sesa MySQL. Këto aplikacione mund të përdorin gjithashtu Query e madhe e Google për analitikë.

Orkestrimi elastik i serverëve në internet & Shkallëzueshmëria

Serverët elastikë të uebit janë një përbërës kryesor i shkallëzueshmërisë, jo vetëm për korporatat e ndërmarrjeve, por edhe për ndërmarrjet fillestare të dobëta që duhet të shkallëzojnë shërbimet shpejt bazuar në kërkesën e përdoruesit dhe investimet kapitale. Ardhja e epokës celulare të informatikës ka ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme peizazhin e mbajtjes në internet, programimit dhe zhvillimit, ku shumë aplikacione celulare mbështeten në planet e mbajtjes së cloud ekskluzivisht për operacione. Orkestrimi elastik i serverëve në internet lejon administratorët e sistemeve të planifikojnë burime për të përmbushur kërkesën e konsumatorit. Për shembull, kur pikat e trafikut në internet gjatë orëve të fundjavës, pushimeve, promovimeve speciale, apo fushatave të marketingut në mediat sociale, bizneset thjesht mund të vendosin disa parametra për motorin e orkestrimit të klasterit dhe softveri automatikisht do të shkallëzojë instancat e serverëve në internet në prodhim për të përmbushur kërkesën. Shumë ndërmarrje të pritjes së cloud ofrojnë orkestrim elastik të serverëve në internet nën një metodë “paguaj-si-ti-shko” për faturimin, kështu që më tepër sesa të kesh nevojë për pajisje shtesë të serverit të dedikuar mbi-kontratë për pikat e trafikut që do të qëndrojnë boshe kur nuk janë në përdorim, biznesi thjesht paguan për sasinë e saktë të burimeve të nevojshme. Kjo metodë e faturimit mund të zbatohet për përdorimin e CPU-së, gjerësinë e brezit, ose numrin e përgjithshëm të rasteve të serverëve të vendosur në varësi të planit të shërbimit të pritjes së cloud. Shumë prej tyre kanë arritur të planifikojnë mbajtjen e cloud duke synuar faqet CMS si WordPress & Drupal në sektorin e shitjes me pakicë nuk ofron ndonjë orkestrim elastik të serverëve në internet në platformat e tyre.

Pamjet e ruajtjes së programeve & Imazhet e diskut

Një tjetër risi e madhe në planet e pritjes së cloud është aftësia për të siguruar serverë në internet nga pamjet e rafteve të programeve dhe imazhet e diskut që mund të shpejtojnë zhvillimin e uebit dhe administrimin e sistemit herë pa masë. Një pirg i programeve të serverëve të internetit përbëhet nga sistemi operativ (Windows / Linux), korniza e serverëve të internetit (Apache, Nginx, IIS), shtesat e gjuhës programuese (PHP, Python, Java, RoR, Perl, etj.), Dhe bazën e të dhënave kornizë (MySQL, PostgreSQL, MSSQL, MariaDB, MongoDB, etj). Në krye të kësaj, një paketë e serverëve të postës elektronike mund të instalohet gjithashtu, megjithëse zakonisht këto përfshihen në Apache & IIS së bashku me mbështetjen e protokollit tjetër të transferimit të skedarëve. Zhvilluesit e uebit më pas instalojnë një skenar në internet si WordPress, Drupal, Magento, etj, në krye të shtresave të tjera të softuerit, duke i ngarkuar skedarët e kërkuar të mediave si imazhe, tinguj, video, etj. Për të ndërtuar faqe interneti kryesisht me HTML, CSS, & JavaScript për përdorim në një shfletues në internet. Në praktikë, ka mijëra burime të hapura CMS, CRM, blog, ecommerce, wiki, forum, & skriptet e ndihmës që mund të gjenden në internet ose në arkiva si Softaculous. Ajo që pamjet e serverëve të internetit arrijnë është të lejojë zhvilluesit të instalojnë pirgun e plotë të softuerit, duke përfshirë një grup të gjerë gjuhësh programimi dhe formate të bazës së të dhënave, së bashku me skriptimin në internet në një paketë të plotë. Me linjën e komandës dhe një depo Git, kjo mund të realizohet në sekonda sesa në orë ose ditë, duke çuar në një proces shumë më të efektshëm të zhvillimit të internetit. Përdorimi i imazheve të diskut gjithashtu mund të automatizohet për të vendosur në kontejnerë për aplikacione komplekse në internet / celular në konstruksione elastike të serverëve në internet.

Zgjidhje për koleksionin e trafikut të lartë & Balancimi i ngarkesës

Një nga karakteristikat më të njohura të reja të disponueshme në planet e menaxhimit të cloud të menaxhuar për faqet e internetit të drejtuara nga CMS është implementimi i veçorive të reja të mbajtjes së faqeve në internet dhe balancimi i ngarkesës së trafikut të rrjetit në produktet PaaS që mund të instalohen lehtësisht përmes integrimit cPanel. Përdorimi i Nginx në mënyrë të pavarur dhe me serverët Apache është i popullarizuar sepse siguron balancimin e ngarkesave me proxy të kundërt në kërkesat e rrjetit, si dhe caching të përmirësuar të kërkesave të sistemit që lejojnë që faqet e internetit të shkallëzojnë për të mbështetur më shumë përdorues në të njëjtin harduer. Një tjetër zgjidhje popullore është instalimi i Llak Cache për caching të përmirësuar të faqeve në internet. Shumica e planeve të menaxhimit të programeve të menaxhimit të cloud, të dizajnuara për të optimizuar WordPress-in dhe performancën tjetër të internetit të CMS-së, ofrojnë zgjidhje Nginx dhe Varnish Cache të para-integruar në një pirg të softverit të serverit në internet për përdoruesit e shitjes me pakicë, pa pasur nevojë të instalojnë dhe konfigurojnë programin në mënyrë të pavarur. Mjetet e tjera të mbajtjes së faqeve në internet të zakonshme në planet e menaxhimit të programeve të menaxhimit të cloud janë Memcached, APC, & OPcache, megjithëse këto shpesh mund të ndizen si shtesa PHP nën cPanel në planet e pritjes së përbashkët. Përdorimi i Redis në planet e menaxhimit të pritjes së cloud është gjithashtu duke u bërë më e zakonshme. HHVM është një motor i funksionimit për PHP i zhvilluar nga Facebook i cili gjithashtu mund të përdoret për të përmirësuar performancën e faqeve të internetit të CMS. Produktet e Shërbimit të Platformës që ofrojnë këto pajisje të paravendosura në një pirg të softverit të serverit të internetit mund të kursejnë fjalë për fjalë mijëra dollarë në kostot e administrimit të sistemeve për pronarët e bizneseve të vogla dhe shpejtojnë ndjeshëm ngarkesën e faqeve të faqes CMS të faqes. Përfshirja e një llogarie falas CDN si CloudFlare ose SiteLock zakonisht gjendet në planet e menaxhimit të programeve cloud.

Alokimi i burimeve të sistemit & Serverë me densitet të ulët

Një mënyrë tjetër që planet e menaxhimit të programeve të hostimit të cloud të përmirësuar performancën për faqet e internetit të biznesit të vogël është duke rritur alokimin e burimeve të sistemit për të përfshirë bërthama më të dedikuara të CPU, RAM, & procese të njëkohshme I / O që lejohen në planet e përbashkëta të pritjes. Në këtë mënyrë, plani i menaxhimit të cloud të menaxhuar në të vërtetë është konfiguruar shumë si një llogari VPS, dhe do të përfshijë nivele të ndryshme me sasi në rritje të bërthamave të CPU dhe RAM të lidhura me çmimin. Shumë nga markat kryesore të mbajtjes së faqeve në internet po përdorin këto karakteristika së bashku me pajisjen premium dhe provizionin e llogarisë me densitet të ulët në pajisje për të përmirësuar performancën e faqeve të internetit të drejtuara nga CMS në mënyrë të konsiderueshme. Shumë faqe në internet CMS konsumojnë shumë burime të serverëve në internet kur funksionojnë dhe normalisht janë të kufizuar për të punuar me rreth 512 MB RAM në hoste të përbashkëta. Kur rritet RAM i dedikuar & Bërthamat e CPU, CMS ka më shumë burime të sistemit për të ngarkuar faqet më shpejt, dhe kjo mund të përmirësohet edhe më shumë përmes përdorimit efikas të shërbimeve të mbajtjes së faqeve në internet. Dendësia më e ulët e llogarisë në harduer premton rreth 80% më pak fusha të regjistruara në të njëjtin server, sesa që gjenden në planet më të përbashkëta të pritjes. Kështu, në vend që të drejtoni një uebfaqe CMS me 10,000 ose më shumë domene të hostuar në të njëjtin server të internetit, dhe të vuani performancë më të ulët kur trafiku në internet për të gjithë ndezet në të njëjtën kohë, webhosti do të kufizojë numrin e domenit në 1500-2000 në konfigurimin e njëjtë të harduerit, duke çuar në kohë më të mirë reagimi dhe shpejtësi të shpejtë të përpunimit. Ndërsa këto plane janë konfiguruar gjithashtu në pajisjen premium në krahasim me planet e përbashkëta të pritjes që janë bashkangjitur në makinat më të vjetra, kompanitë e pritjes së uebit mund të shesin planet me disa dollarë më shumë në muaj nën një kornizë të menaxhuar të cloud. Megjithëse kjo mund të duket e këndshme në disa mënyra, është një mënyrë e garantuar për të përmirësuar performancën CMS me çmim të ulët dhe një aspekt kryesor i shumë planeve bashkëkohore të menaxhimit bashkëkohor të menaxhuar bashkë, të ofruara nga markat kryesore.

Analiza e Trafikut të Uebit & Faturimi “Paguaj si shkon”

Analizat e përparuara të të dhënave janë mjaft të rëndësishme për korporatat e ndërmarrjeve dhe kompanitë mediatike të cilat harxhojnë shumë para për reklama, shitje & marketingut. Analizat e të dhënave mund të përdoren për të kërkuar nëpër burime “të mëdha”, siç janë sasia e madhe e informacionit të klientëve të mbajtur në dosje nga korporatat e mëdha. Analizat e të dhënave gjithashtu ofrojnë informacion në lidhje me trafikun e faqeve të internetit për pronarët e faqeve në kohë reale, duke përfshirë vendin ku përdoruesit e tyre janë të vendosur gjeografikisht, sa kohë qëndrojnë në faqe, sa faqe vizitohen në seancë, dhe cila përmbajtje është më e popullarizuara tek vizitorët. Këto të dhëna më pas mund të filtrohen në mënyra të ndryshme për të marrë vendime të menaxhimit në lidhje me operimet e kompanisë. Analizat e të dhënave mund të jenë shumë të rëndësishme për faqet e e-commerce në referencimin se cilat produkte ose promovime janë më të njohurat tek konsumatorët. “Big Query” i Google dhe Tools Webmaster janë udhëheqësit në këtë fushë, por shumë kompani të specializuara po inovojnë në sektor, veçanërisht në ofrimin e shërbimeve të ngrohta për kompanitë e marketingut dhe analitikë të përparuar për korporatat e ndërmarrjeve. Shumë nga të njëjtat mjete të monitorimit në kohë reale për faqet e internetit mund të përdoren gjithashtu nga kompanitë e mbajtjes në internet në zhvillimin e faturimit “paguaj-si-ti-shkosh” për klientët bazuar në konsumin aktual të burimeve të një uebfaqeje ose aplikacioni celular. Ndonjëherë ka më shumë kuptim që faqet e internetit të mëdha të kursejnë para në planet e dedikuara të serverave, duke përdorur një llogari për strehimin në re me një qasje “pay-as-you-go” për përdorimin e CPU, bandwidth, etj, por shumë site të biznesit të vogël në të vërtetë mund të kursejnë më shumë duke shkuar me një plan të pritur të menaxhuar me normë fikse të menaxhuar. Meqenëse shumë nga planet e menaxhimit të programeve të menaxhimit të cloud për sektorin me pakicë kanë provizione të nivelit të niveleve për llogari të ngjashme me planet VPS, rekomandohet që faqet e vogla të qëndrojnë me këtë qasje, përveç nëse kërkojnë burimet e zhvilluesit të platformave më të përparuara të serverave elastikë..

Siguria e të dhënave & Shërbime rezervë të integruar

Siguria e të dhënave është një element thelbësor i planeve të mbajtjes në internet të cloud për çdo biznes ose botues në internet që përdor shërbimin me një bazë të dhënash. E domosdoshme për të mbrojtur informacionin personal të përdoruesve të regjistruar, përfshirë fjalëkalimet dhe të dhënat financiare, është edhe më e rëndësishme për faqet e internetit të e-commerce. Shumica e shfletuesve tani kërkojnë që të gjitha faqet e internetit të kodohen nga certifikatat SSL / TLS ose faqja e internetit do të shënohet si “jo e sigurt”. Pjesa më e madhe e sigurisë së rrjetit dhe serverit të uebit mbetet në duart e webhostit për shumicën e planeve të pritjes së cloud, me përjashtim të sigurimit të cloud “metali të zhveshur”. Pronarët e faqeve të internetit janë akoma përgjegjës për menaxhimin e sigurisë së tyre të platformës duke mbajtur skriptet, modulet, shtojcat dhe temat e azhurnuara me arna të fundit të sigurisë. Shikoni për planet e pritjes së cloud që përfshijnë softuerin antivirus, skanimet e automatizuara anti-malware, mbrojtjen brutale të sulmit në përpjekjet e përsëritura të hyrjes, veçoritë anti-DDoS në planet e CDN dhe listat e zeza të IP për faqet e njohura të spamit pasi këto konsiderohen të gjitha si industri Kërkesat. Rezerva e integruar dhe karakteristikat e rivendosjes mund të jenë një avantazh i madh nëse sigurohet falas me një llogari pritjeje cloud. Përndryshe, një faqe interneti biznesi do të kërkohet t’i zbatojë ato në mënyrë të pavarur, qoftë përmes CMS ose një ofruesi të shërbimit të palëve të treta. Planet e pritjes në cloud të cilat lejojnë përdorimin e pamjeve të serverit për kopje rezervë dhe rivendosje të qëllimeve, rekomandohen veçanërisht sepse këto e bëjnë më të lehtë rikuperimin e të dhënave dhe kthimin në internet shpejt në rast të ndonjë problemi.

Shërbimi ndaj klientit & Mbeshtetje teknike

Mbështetja teknike me një qendër të dhënash nuk është gjithmonë aq e lehtë sa mund të jetë, pasi ka shtresa të shumta të shërbimit ndaj klientit, të cilat përfshijnë stafin e shitjeve, operatorët e telefonit, punonjësit e dhomave të bisedave dhe njerëzit që paguhen për t’iu përgjigjur kërkesave të postës elektronike. Mund të mos jetë gjithmonë e mundur të flasim me oficerët teknikë që po menaxhojnë serverët në internet direkt me një kompani të madhe. Shumica e kërkesave për mbështetje të përdoruesit do të lidhen me konfigurimin e serverit në internet, çështje me faturimin ose probleme të papritura si koha e ndërprerjes së kompanisë. Shtë joreale të pritet mbështetje teknike në kompanitë e pritjes së uebit për të ndihmuar në rregullimin e problemeve me skriptet në zhvillimin e uebit, por kur ato mund të ndihmojnë në zgjidhjen e këtyre çështjeve, mund të jetë një ndihmë e madhe në proces. Disa nga ndërmarrjet më të mëdha të mbajtjes së faqes në internet nuk ofrojnë asnjë mbështetje teknike për klientët, gjë që mund të jetë zhgënjyese, ndërsa webhostet e tjera kërkojnë një pritje të gjatë në telefon për të biseduar me stafin ose nuk përgjigjen në emailet e mbështetjes teknike aq shpejt sa të jenë relevante. Prandaj, nëse është e mundur të gjesh një kompani me një staf të njohur për mbështetjen e klientëve, i cili mund të ndihmojë në rregullimin e problemeve në faqen e internetit të lidhura me konfigurimin e serverëve shpejt dhe në mënyrë miqësore, ai mund të përmirësojë në mënyrë të konsiderueshme të gjithë procesin e zhvillimit të internetit, duke ndikuar në zgjedhjen midis kompanive. Nëse shumica e përdoruesve kanë përparësi në shërbimin e klientëve në mbajtjen në internet mbi kriteret e tjera është një pyetje e hapur, megjithatë kjo varet kryesisht nga preferencat personale dhe përvoja se sa mund të pritet në përgjithësi.

Përfundim – Mendime përfundimtare në zgjedhjen e një host në internet në re

Nënkontrata e qendrës së të dhënave të ndërmarrjeve bazuar në modelet publike të cloud / private / hibrid, planet e menaxhuara të cloud për sektorin e shitjes me pakicë, dhe platformat elastike të serverëve të internetit shpesh synojnë sektorë të ndryshëm të tregut dhe pronarë të afarizmave me qëllime të ndryshme në zhvillimin e faqes në internet, por shumë prej këtyre planeve janë akoma bazuar në të njëjtat zgjidhje harduerike dhe softuerësh. Planet e pritjes në cloud krijojnë të njëjtat mjete ndërmarrjet më të mëdha të ndërmarrjeve në botë përdorin për mbështetje të aplikacionit në internet / celular në shkallë të disponueshme edhe për kompanitë më të vogla me tarifa të përballueshme zbritje ose nën një metodë “paguaj-si-ti-shko” për faturimin. Kur zgjidhni një plan për strehimin në re, arkitektura e qendrës së të dhënave, hardueri i serverit në internet dhe inovacioni i rafteve të softuerit të ofruesit të shërbimit të gjithë kombinohen për të bërë ndryshimin më të madh në përcaktimin midis opsioneve të disponueshme të shërbimit. Bizneset e vogla dhe ndërmarrjet fillestare këshillohen të zgjedhin planin e pritjes së cloud që ofron programimin më të fuqishëm & mjetet e zhvillimit, atëherë shfrytëzoni këto mjete unike të platformës për të krijuar zgjidhje të reja, inovative në internet / celular bazuar në kërkesat e tyre të projektit. Kornizat elastike të serverëve mund të përdoren për të shkallëzuar faqet e internetit të njohura dhe aplikacionet mobil për të përmbushur kërkesat e niveleve më të larta të trafikut në internet.

Në marrjen e vendimit përfundimtar midis planeve të mbajtjes në internet cloud, mos harroni të krahasoni:

 • Dallimi midis publikut, privat, & arkitektura e platformës hibride
 • Llojet e kornizave të serverëve të menaxhuar të cloud dhe elastik
 • Metoda e faturimit e zbatuar nga ofruesi i shërbimit në kontratë
 • Të ardhurat shtesë që mund të fitohen ose ruhen përmes burimeve
 • Niveli i inovacionit të platformës & funksionalitet i përparuar kundrejt konkurrentëve

Në përgjithësi, shumë nga zgjedhja midis planeve të pritjes së cloud varet nga shkalla e aplikacionit të përfshirë në internet ose celular, kompleksiteti i kërkesave të programimit, madhësia e ekipit të zhvillimit, pritjet e pronarit të biznesit dhe buxheti i disponueshëm për të shpenzuar për blerjen e burimeve. Për pronarët e bizneseve të vogla që përmirësohen nga planet e përbashkëta të pritjes, zbatimi i balancimit të ngarkesës së rrjetit dhe caching i përparuar i faqeve do të përmirësojnë performancën e CMS menjëherë, veçanërisht nëse bazohet në pajisjen premium me densitet të ulët. Shërbimet cloud elastike duhet të jenë çmim krahasuar me koston e një serveri të dedikuar në internet, ndërsa planet e menaxhuara në cloud konkurrojnë me kosto efektive me investimet e kërkuara në zhvillimin e zgjidhjeve të pritjes me Nginx, Varnish Cache, Memcached, & HHVM në mënyrë të pavarur. Pritësit e menaxhuar të cloud zakonisht përqendrohen në çmimin konkurrues me planet e përbashkëta të pritjes ose programeve VPS, dhe mund të sigurojnë fitime të shpejtësisë në ngarkesat e faqeve përmes harduerit të optimizuar, por nuk kanë aftësinë për të shkallëzuar një shembull të vetëm të serverit me trafik si në platformat elastike të kllasterit. Qasjet “Paguaj si shkon” në të vërtetë mund të jenë më të kushtueshme për vendet e vogla nëse CMS ose kodi i faqes nuk është optimizuar plotësisht para se të nisë në platformën cloud. Në praktikë, është mbështetja e kërkuar për trafikun në internet, nevoja për mjete të përparuara programimi dhe çmimi i përgjithshëm i një plani të pritjes së cloud në krahasim me kufizimet buxhetore që do të bëjnë përcaktimin përfundimtar se cili plan i pritjes së cloud do të zgjedhë për çdo projekt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me