5 Kompanitë më të mira të Hosting-ut të Rishitësit të vitit 2020

Një listë e kompanive më të mira të shitësit të shitësit dhe një udhëzues se si të zgjidhni një shërbim të shitësit të shitësit të përshtatshëm për fillimin e biznesit tuaj të mbajtjes në internet.

Udhëzuesi ynë për mbajtjen më të mirë të internetit të Rishitësit

Gjetja e web hosting shitësit më të mirë që i përshtaten nevojave tuaja është themeli thelbësor për sukses. Pavarësisht nëse jeni një agjensi dizajni dhe zhvillimi në internet ose një fillim që pritet të presë në web, është e rëndësishme të zgjidhni një ofrues të shitësit që ofron gjithçka që ju nevojitet për të drejtuar biznesin tuaj me sukses. Në këtë artikull, ne do të mbulojmë 5 ndërmarrjet më të mira të shitësit në internet që ju rekomandojmë, së bashku me një udhëzues të hollësishëm se çfarë duhet të kërkoni në një host të rishitësit të faqes në internet.

Mjeti më i mirë i Shitësit Web me një shikim

Këtu keni një përmbledhje të shpejtë të zgjedhjeve më të mira për ruajtës të web hosting-it. Ne kemi renditur qëllimet e ndryshme që do ju rekomandonim secilit për:

Pritësi në internet
Fillon në:
Rekomandohet për:
Mëso më shumë
Pritja për lëvizje$ 13.99 / moTë përballueshëm, host shitës me performancë të lartëShikoni planet
A2 Hosting$ 13.19 / moShitësi i rishitjes në internet për të dy Linux & Windows O / SShikoni planet
GreenGeeks$ 19.95 / moShitës i shkëlqyeshëm i shitësit për projektuesit në internetShikoni planet
Hostgator$ 19.95 / moShitësi i shitësit premium për kohë të gjatë & seriozitetShikoni planet
SiteGround$ 18.75 / moPritja globale e shitësit me harduer premiumShikoni planet

Ndërmarrja më e mirë e shitësit në internet Reseller # 1 - InMotion Hosting

Garancia e kthimit të parave 90 ditë

Fillon në: 13.99 $ / muaj

Pritja për lëvizje
E përballueshme, e besueshme, & Host Reseller Shitje me performancë të lartë

InMotion Hosting është një nga ofruesit tanë të preferuar të mbajtjes në internet që ofron shërbime të shkëlqyera të pritjes për bizneset e të gjitha madhësive. Ata janë gjithashtu një zgjedhje e shkëlqyeshme për mbajtjen në internet të rishitësit pasi ato përfshijnë pajisje premium & infrastruktura e rrjetit, një bollëk karakteristikash dhe mbështetje e shkëlqyeshme e klientit – të gjitha me një çmim shumë të arsyeshëm. Plani i tyre i shitësit në nivelin e hyrjes fillon me 13.99 $ (çmimet hyrëse) në muaj. Për më tepër, ajo vjen me një SSD falas, adresë IP të dedikuar, WHMCS dhe cPanel. Ata gjithashtu kanë një licencë të integruar Enom, në mënyrë që të keni mundësinë për të shitur emrat e domain, si dhe për klientët tuaj. Ata gjithashtu kohët e fundit shtuan plane VPS të shitësit për performancën e zgjeruar & veçoritë e sigurisë. InMotion Hosting ka gjithçka që ju nevojitet për të filluar biznesin tuaj të mbajtjes së faqes në internet dhe vjen shumë e rekomanduar në listën tonë…

Karakteristikat kryesore:

 • Pritëse për etiketë të bardhë
 • WHMCS Falas & cPanel
 • Rishites VPS në dispozicion
 • Hardware Premium
 • Një mbështetje ndaj klientit
 • SSD falas & IP e dedikuar
 • Instalues ​​automatik falas
 • Shitësi i domain-it

Ndërmarrja më e mirë e shitësit në internet # 2 - A2 Hosting

Garancia për 30 ditë kthim parash

Fillon në: 13,19 $ / muaj

A2 Hosting
Host Reseller Reseller Hosting me Linux & Windows O / S

A2 Hosting është një kompani e shkëlqyeshme e vendosur në Ann Arbor, Michigan. Të njohur për shërbimet e tyre superiore të përbashkëta të mbajtjes në internet, ato gjithashtu ofrojnë paketa të jashtëzakonshme të shitësit që mund të përdorni për të krijuar kompaninë tuaj të hostimit ose për t’i shitur klientëve tuaj. Më e rëndësishmja, ju mund të rishitni të dyja Linux-in dhe shërbimet e mbajtjes në internet të Windows. Plani i tyre i nivelit të hyrjes fillon me 13.19 dollarë (çmimi hyrës) në muaj dhe përfshin WHMCS & cPanel (ose Plesk për Windows), zgjedhja e vendndodhjes së qendrës së të dhënave, mbështetja me përvojë e klientit, faturimi i lehtë & procesi i shitjeve, një llogari e shitësit falas eNom për domenet, dhe natyrisht – qasja në serverët dhe infrastrukturën e tyre të fuqishme …

Karakteristikat kryesore:

 • Pritëse për etiketë të bardhë
 • Linux & Windows O / S
 • WHMCS / cPanel 4 Linux
 • WHMCS / Plesk 4 Windows
 • Pajisjet Premium
 • IP e dedikuar falas
 • domenet eNom 4
 • Mbështetje e shitësit 24/7

Ndërmarrja më e mirë e shitësit në internet # 3 - GreenGeeks

Garancia për 30 ditë kthim parash

Fillon në: 19,95 $ / muaj

GreenGeeks
Në pronësi të pavarur & Hosting i shkëlqyeshëm i Shitësit për Web Designers

GreenGeeks është një kompani private pritjeje në internet që gjithashtu ofron paketa të jashtëzakonshme të shitësve të hostit. Ata janë me çmim konkurrues me planin e tyre të nivelit të hyrjes duke filluar nga 19,95 $ (çmimet hyrëse) në muaj. Të gjitha planet janë plotësisht të markës (etiketë e bardhë) dhe përfshijnë SSD falas, WHMCS, cPanel, licencë të integruar Enom për shitjen e domain, krijues falas të faqes në internet, licencë Softaculous dhe një adresë IP të dedikuar opsionale ($ 30 / vit shtesë). Ata i kanë të gjitha tiparet që do t’ju duhet për të drejtuar një kompani në internet pritjeje ose për të shitur ndonjë hapësirë ​​në internet për klientët tuaj…

Karakteristikat kryesore:

 • Pritëse për etiketë të bardhë
 • WHMCS & cPanel
 • SSD falas
 • Shitësi i domain-it
 • Softaculous
 • IP e përkushtuar (30 $ / vit)

Ndërmarrja më e mirë e shitësit në internet Reseller # 4 - HostGator

Garancia e kthimit të parave prej 45 ditësh

Fillon në: 19,95 $ / muaj

Hostgator
Host Premium Reseller Hosting me High Uptime & seriozitet

HostGator është një tjetër zgjedhje e shkëlqyeshme për mbajtjen në internet të rishitësit. HostGator është një host i njohur në internet që ka rreth që nga 2002 dhe është rritur në një nga 10 hostet më të mëdhenj të internetit në botë. Më e rëndësishmja, ata ofrojnë pajisje premium dhe performancë me mbështetje me përvojë të klientit. Klientët tuaj do të marrin një kohë të mirë dhe besueshmëri dhe ju mund të jeni të lehtë duke e ditur se kompania juaj e shitësit është në duar të mira. Plani i shitësit të nivelit të tyre të hyrjes fillon me 19,95 dollarë (çmimi hyrës) në muaj dhe përfshin WHMCS, cPanel, 400 mësime video të markës së markës, serverë të emrave privatë, 70+ gTLDs & ccTLD për të rishitur përmes ResellerClub, dhe karakteristika të ndryshme të tjera për të drejtuar një biznes të suksesshëm të shitësit …

Karakteristikat kryesore:

 • Pritëse për etiketë të bardhë
 • WHMCS & cPanel
 • Performanca e ngurtë & uptime
 • Një mbështetje ndaj klientit
 • IP e përkushtuar (4 $ / muaj)
 • Fushat ResellerClub
 • Mojo QuickInstall

Ndërmarrja më e mirë e shitësit të shitësit # 5 - SiteGround

Garancia për 30 ditë kthim parash

Fillon në: 18,75 $ / muaj

SiteGround
Global Reseller Web Web Hosting me Premium Hardware

SiteGround është e fundit, por jo më pak e rëndësishme në listën tonë. SiteGround është një kompani bullgare pritjeje në internet që ofron shërbime cilësore të pritjes me 4 qendra të të dhënave në SH.B.A., Britani e Madhe, Hollanda dhe Singapori. Ata vijnë shumë të rekomanduar nga shumë dhe janë të njohur për pritjen e tyre të besueshme dhe të performancës së lartë në internet. Llogaritë e tyre të shitësit kanë një skemë unike të çmimeve (e cila është pak konfuze) me 5 kredi të kërkuara që barazojnë me 18,75 $ në muaj. Llogaritë e shitësit janë plotësisht të markës dhe përfshijnë WHMCS, cPanel, mbështetje 24/7 të klientit, pajisjen premium dhe infrastrukturën e rrjetit. Ju mund të rishitni emrat e domain për $ 10 për domain dhe adresat e dedikuara IP janë gjithashtu në dispozicion me $ 30 në vit shtesë.

Karakteristikat kryesore:

 • Pritëse për etiketë të bardhë
 • WHMCS & cPanel
 • 4 vendndodhjet e qendrës së të dhënave
 • Pajisjet Premium
 • IP e përkushtuar (30 $ / vit)
 • Rishitja e domenit (10 dollarë për)
 • Mbështetje e shitësit 24/7

Karakteristikat e rishitjes së faqeve në internet për t'u marrë parasysh

Tofarë duhet të kërkoni kur blini një llogari të hostimit të Rishitësit

Planet e hostimit të shitësit mundësojnë dizajnerë në internet, artistë grafikë, agjensi reklamimi, & firmat e marketingut në internet për të operuar një biznes në web hosting nën markën e pavarur, duke fituar para duke bashkuar burimet e klientit në një server të vetëm në internet dhe duke ofruar shërbime të regjistrimit të emrit të domain për klientët. Planet e hostimit të shitësit janë një mënyrë e mirë për bizneset e vogla dhe profesionistët e pavarur të uebit si profesionistët e pavarur për të filluar në industri, të fitojnë përvojë të vlefshme në menaxhimin e qendrave të të dhënave dhe të fillojnë faqet e tyre të internetit me të gjitha produktet kryesore të ofruara nga një kompani e madhe web hosting.

Më poshtë janë faktorët e rëndësishëm që duhet të merren parasysh kur merrni një vendim mbi të cilin planit të shitësit të planit për të porositur.

Faktorët që duhet të marrin në konsideratë:

 • Mimi për burimet e serverit në internet & zbritje në dispozicion
 • Arkitektura e qendrës së të dhënave prapa kompanisë së mbajtjes së faqes në internet
 • Specifikimet e harduerit (bërthamat e CPU, RAM), & Ruajtja e SSD)
 • Cilësia e mbështetjes teknike & shërbimi ndaj klientit
 • Përfshirja e një licence falas cPanel
 • Softueri i faturimit i pajisur me planin (WHMCS, ClientExec)
 • Llogaritë e shitësit të domenit (Enom, Reseller Club, GoDaddy)
 • Numri i adresave të dedikuara IP të disponueshme për nivelin e nivelit

Megjithëse planet e shitësve të shitësit nuk janë aq të njohura me zhvilluesit e uebit, siç ishin më parë, shumë biznese të vogla i konsiderojnë ato një koleksion të vlefshëm burimesh për të mbajtur së bashku në një kuti mjetesh për klientët ose për tu mbledhur në mënyrë që ta bëjnë një kompani të dizajnimit të uebit më profesional në internet. Duke i kushtuar vëmendje të madhe çmimit të specifikimeve të pajisjeve në dispozicion, përfshirjes së licencave falas për programin e kërkuar dhe cilësinë e mbështetjes teknike të ofruar nga kompania e mbajtjes së faqes në internet janë disa nga mënyrat më të mira për të siguruar sukses në menaxhimin e një hosteri afatgjatë të shitësit planifikoni përmes ofrimit të shërbimeve të klientit “etiketë të bardhë”.

Çmimeve

Planet e shitësit lejojnë që një biznes i vogël të operojë si një kompani e pavarur e përbashkët e mbajtjes së uebit nën të njëjtin format që përdoret për të renditur fushat e pakufizuara në cPanel. Shumë plane pritjeje të shitësve funksionojnë në CentOS Enterprise Linux me cPanel, WHMCS, & ClientExec përfshirë në plan si një paketë të plotë për shitje, menaxhimin e klientit dhe faturimin mujor përmes faturave. Enom, GoDaddy dhe Reseller Club janë disa nga zgjidhjet më të njohura për shitësit për të ofruar shërbime të regjistrimit të emrit të domain. Kompanitë e tjera ofrojnë çmime me shumicë në planet e mbajtjes së faqeve në internet që mund të rivlerësohen dhe shiten në çfarëdo marzhi që rishitësi zgjedh, duke krijuar një fitim shtesë për punëtorët e pavarur. Customerdo klient individual ka zakonisht hyrjen e tyre unike në një llogari cPanel për menaxhimin e domain dhe administrimin e serverit, i cili gjithashtu mund të ri-konfirmohet nga shitësi. Shitësit e mbajtjes së faqes në internet marrin çmime me normë të madhe në harduer, megjithëse kufijtë e llogarisë individuale rrallë janë shumë më të mëdha se ato që gjenden në planet e tjera të përbashkëta të pritjes.

Disa kompani shitëse të shitësit ofrojnë një shërbim të dyqanit të markës “të bardhë”, i cili përfshin një karrocë tregtare, objektet e përpunimit të kartave të kreditit dhe check-in që është i integruar me WHMCS për faturim. Pronarët e afarizmave të vegjël mund të ndryshojnë temën dhe logot në dyqan për të filluar shpejt një kompani të plotë në internet të mbajtjes në internet nën një emër të pavarur të markës me shitjet e tyre & fushatë marketingu. Edhe pse disa nga markat kryesore të web hosting ishin në gjendje të shkallëzojnë në industri dhe të bëhen kompani të mëdha duke ndjekur këtë model, në epokën e reve ka më pak aftësi për të konkurruar me madhështitë e IT për të tërhequr klientë. Llogaritë e shitësit janë kryesisht të dobishme për zhvilluesit e uebit që i përdorin ato me klientët e tyre për të ofruar shërbime domain që ata do t’i blenin sidoqoftë nga një kompani tjetër, si dhe duke ngarkuar çdo çmim që u pëlqen për produktet. Planet e hostimit të rishitësit normalisht kanë çmime në nivele të niveleve që variojnë nga rreth 10 deri në 150 dollarë në muaj, në varësi të sasisë së burimeve të pajisjeve të siguruara, gjerësisë së bandës mujore dhe kërkesave të hapësirës për ruajtje.

Për shitësit e emrave të domain, është e rëndësishme të konfirmoni çmimet për shitjen e emrave të niveleve të nivelit të lartë (TLD) pasi kjo do të përcaktojë marzhin e disponueshëm në industrinë konkurruese të web hosting. Fatkeqësisht, shumë nga planet e shitësit të domain janë në të vërtetë jo konkurruese me çmimet e ofruara nga regjistruesit më të mëdhenj të emrave të domain. Përfshirja e një licence falas WHMCS mund të kursejë rishitësit $ 17,95 në muaj përkundrejt kostos së blerjes së një të pavarur, dhe një licencë e shitësit të emrit të domain ENOM normalisht është me çmim prej 50 deri 800 $ në vit. Pasja e këtyre opsioneve falas mund të bëjë një ndryshim të madh midis zgjedhjes së planeve të shitësit të shitësit për një pronar të biznesit të vogël, punëtor të pavarur ose profesionist të pavarur në internet.

Pasi që llogaritë e shitësit kanë shumë mundësi shërbimi në dispozicion, disa pyetje që duhet të merren parasysh përpara regjistrimit janë:

 • Cila është çmimi në TLD kur u shiten klientëve përmes llogarisë?
 • Sa zgjerime TLD janë në dispozicion? (.com, .net, .org, .info kundrejt GTLD-ve të reja)
 • Mund VPS dhe opsionet e serverëve të dedikuar t’u shiten klientëve përmes shërbimit?
 • A ka llogaria e rishitësit një model të lehtë për tu vendosur për nisjen e një faqe në internet pritës?
 • A janë çmimet e ofruara për rishitje të produkteve me të vërtetë konkurruese me standardet e industrisë?

Disa kornizat e shitësit lejojnë vetëm që webmasteri të presë fusha të shumta klientësh nën një llogari të vetme të përbashkët të pritjes, duke i bërë ata jo shumë të ndryshëm nga planet e pakufizuara të konsumatorit. Kështu, është shumë e rëndësishme të përcaktohet saktësisht se cilat produkte (VPS, serverë të dedikuar, emra domenesh, etj.) Janë duke u bërë në dispozicion përmes planit të shitësit dhe gjithashtu nëse këto produkte janë me çmim në një nivel të arsyeshëm. Prmimet me një masë të madhe të disponueshme përmes një plani shitës do të përcaktojnë marzhin e fitimit që mund të fitohet përmes shënimit të shërbimeve për klientët vendas ose përmes një dyqani online të e-commerce. Prmimi i shitësit pastaj mund të analizohet në krahasim me cilësinë e arkitekturës së serverit të uebit që sigurohet nga në kompaninë pritëse, d.m.th. numrin e bërthamave të CPU, RAM, ruajtjen, & Bandwidth. Shumica e webhosteve ofrojnë një numër të niveleve të ndryshme të llogarisë rishitëse me nivele të ndryshme të burimeve të serverit të përbashkët të çmuar sipas këtyre specifikimeve.

Qendrat e të dhënave

Llogaritë më të mira të shitësit të shitësit do të kenë një arkitekturë të qendrës së të dhënave me cilësi të lartë dhe staf shërbimi që qëndron pas produktit që do të mbështesë klientët përmes kthimit të shpejtë të problemeve teknike. Përfshirja e një llogarie falas të regjistrimit të domain Enom dhe përdorimi i integruar WHMCS & cPanel mund të kursejë shumë para në krahasim me planet pa këto mundësi. Me WHMCS, shitësit mund të vendosin kufijtë e madhësisë në hapësirën e diskut për produktet e pritjes së përbashkët dhe të përcaktojnë koston e secilit plan që u shitet klientëve. Kjo lejon shitësit të mbivendosin llogarinë e tyre dhe të konsolidojnë klientët, duke u përmirësuar në një plan të ri të shitësit me më shumë hapësirë ​​në disk kur kërkohet. Përfshirja e një opsioni falas të azhurnimit të Cloud Linux me CentOS dhe cPanel është gjithashtu një veçori e rekomanduar që është në dispozicion me disa plane të shitësit. Sidoqoftë, është gjithashtu e rëndësishme të merret në konsideratë që formati i pritjes së shitësit filloi në epokën “Web 1.0” kur serverët në internet kishin ndjeshëm më pak RAM, fuqi përpunuese të CPU, & mundësitë e ruajtjes në dispozicion. Reseller Club ofron disa produkte për strehimin e cloud nën modelin e etiketës së bardhë aktualisht, por sipërmarrësit kanë shumë më tepër mundësi duke përdorur ofruesit kryesorë të cloud të IT për të rivarruar shërbimet e mbajtjes së faqes në internet. Për shembull, kompani të tilla si WPengine, Acquia Cloud, ose Pantheon mund të presin tërë biznesin e tyre në serverët Google Cloud ose AWS, duke ofruar nivele shumë më të larta të inovacionit sesa planet e shitësit.

Hardware

Jo të gjitha planet e shitësit reklamojnë në mënyrë aktive harduerin e serverit në internet të ofruar në llogaritë e tyre. Mund të ketë një gamë të gjerë të cilësisë së shërbimit të përcaktuar nga make dhe modeli i serverëve të përdorur në llogaritë e shitësit në një qendër të dhënash. Me gamën e serverëve Xeon të Intel, gjithashtu mund të ketë një ndryshim të madh midis konfigurimit në varësi të kohës kur ishte prodhuar CPU. Praktika më e mirë është të konfirmoni paraprakisht specifikimet e harduerit me stafin e ndihmës së shitjeve nga kompania e mbajtjes së faqeve në internet dhe më pas të hulumtoni testet e standardeve mbi performancën e CPU të serverit në internet përmes rishikimeve të pavarura. Shikoni planet e shitësit me një numër më të madh bërthama të CPU të dedikuara dhe RAM më të instaluar për llogari për performancën më të mirë. Për më tepër, serverët me disqet me gjendje të ngurtë (SSD) do të performojnë më mirë sesa disqet tradicionale (HDD), por mund të jenë me çmim më të lartë. Për bizneset që përdorin shitësin e hostit planifikon të operojë një kompani të pavarur të mbajtjes në internet, kontrolloni prodhimin dhe modelin e produkteve të dedikuara të serverit me faqen e internetit për të bërë një krahasim çmimesh me konfigurime të ngjashme të shitura në kompani të tjera. Kjo duhet të japë një metodë të shpejtë dhe të lehtë për të parë nëse shitësi po ofron çmime të mira për rishitjen e produkteve pritëse. Shikoni për planet e shitësit që ofrojnë mundësinë për të ri-markuar të gjitha opsionet më të mira të një qendre të të dhënave “shtetin e artit”, përfshirë serverët e dedikuar, VPS dhe llogaritë e përbashkëta të pritjes. Nëse çmimet dhe cilësia nuk janë më të ulëta se kompanitë e tjera që ofrojnë të njëjtat produkte në internet, nuk do të ketë një diferencë të konsiderueshme në dispozicion për rishitje të klientëve vendas dhe online në punën e pavarur.

Ndihma për klientët

Mbështetja teknike e ofruar nga një personel i ditur që punon në vend në qendrën e të dhënave mund të bëjë një ndryshim të madh në përcaktimin se cili host i shitësit të zgjedhë. Kompanitë të cilat ofrojnë lehtësira të jashtme për klientët, të cilët nuk mund të ndihmojnë në një bazë të madhe klientësh, mund të nënvlerësojnë ekipe të vogla të punëtorëve të përkushtuar me përvojë praktike në administrimin e sistemeve. Kërkoni rishikime të klientëve për secilën kompani të mbajtjes në internet dhe përvojën e klientëve të mëparshëm me stafin e tyre teknik të ndihmës para se të regjistroheni për një llogari shitës. Konsumatorët e rinj mund të testojnë ndihmën e një kompanie web hosting duke hapur një kanal komunikimi përpara se të lidhin një kontratë afatgjatë. Zgjidhni opsionin që do të përdoret më shpesh për të komunikuar me stafin në kompani për të parë nëse mbështetja e klientit është e shpejtë, miqësore dhe e aftë për të zgjidhur problemet teknike në mënyrë efikase. Shumica e kompanive të mbajtjes së uebit ofrojnë mbështetje telefonike, chat-bazë të mbështetur në internet, dhe mbështetje me email për klientët, si dhe një bazë njohuri me mësime video, faqe FAQs dhe udhëzues të përdoruesve. Shumë webhoste nuk do të ofrojnë mbështetje teknike për nën-klientët e llogarive të shitësit. Sidoqoftë, një fakt tjetër interesant është se nëse një llogari e shitësit skadon, klientët ekzistues shpesh do të asimilohen në kompaninë kryesore për kohëzgjatjen e kontratave të tyre të parapaguara, në vend që llogaritë e tyre të shkojnë jashtë linje. Disa shitës shitës shkojnë për kilometër shtesë për të ngritur lehtësirat e tyre të shërbimit të ndihmës, përfshirë një numër pa pagesë për klientët që të kontaktojnë ose menaxhojnë llogaritë e klientëve personalisht përmes burimeve të tyre të biznesit. Modeli i pavarur i hostlerëve të shitësit shpesh operon në baza të ndryshme sesa faqet e internetit të tregtisë elektronike, kështu që pronarët e bizneseve të vogla janë në thelb përgjegjës për të menaxhuar klientët e tyre në çfarëdo mënyre që ata zgjedhin duke përdorur mjetet e dhëna për faturim, faturë, & zhvillimi i faqes në internet osTicket, Mantis, & Bugzilla janë të gjitha skriptet e rekomanduara për t’u përdorur për funksionalitetin e ndihmës.

licencë cPanel

Ekzistojnë një varg diferencash në çmimet e licencimit të llogarisë cPanel për shkak të “gjyshit” në llogaritë që janë regjistruar vite më parë dhe disponueshmërinë e zbritjeve me normë më të madhe për kompanitë më të mëdha të mbajtjes në internet. Për shkak të kësaj, shumë nga hostet kryesorë të uebit mund të ofrojnë një çmim shumë më të lirë për cPanel & WHMCS sesa nëse një individ regjistrohet direkt me kompaninë për licencë. Për shembull, aktualisht kushton 20 dollarë në muaj ose 200 dollarë në vit për një licencë cPanel në një instalim të vetëm VPS me CentOS, dhe Cloud Linux është një 16 dollarë shtesë në muaj për t’u përdorur. Mimi është dyfish për një instalim të dedikuar të pavarur të serverit në internet. Si rrjedhim, kompanitë që ofrojnë përdorimin e integruar të cPanel dhe WHMCS (aktualisht fillon me një shtesë prej 15,95 $ në muaj) me host shitës po ofrojnë një marrëveshje të madhe për klientët.

Zgjidhni një llogari të rishitjes së shitësit me cPanelcPanel përdoret nga miliona pronarë të faqeve të internetit për të menaxhuar cilësimet e domain, konfigurimin e serverit, & hyrje në analiza në performancën e sitit. Zgjidhni një llogari të shitësit të shitësit me mbështetje të integruar cPanel.

Për bizneset e vogla, përfshirja e licencimit të regjistrimit të cPanel, WHMCS dhe Enom falas me hostelin e shitësit është një nga përfitimet kryesore që duhet të përcaktojë faqen e internetit për të zgjedhur për planin e shërbimit. Edicioni në internet i Plesk kushton 41,25 $ për muaj, por do të mbështesë fusha të pakufizuara dhe menaxhimin e llogarisë nën kornizat e shitësit. Ekzistojnë gjithashtu mjete shtesë të parashikuara për WordPress dhe zhvillimin e uebit me licencën Plesk. Shitësit sipërmarrës që krijojnë planet e tyre të hostimit në internet nga mjetet me burim të hapur mund të përdorin shërbimet e programeve kompjuterike për të ndërtuar një ndërfaqe AMP të pronarit, megjithëse mund të jetë mjaft e vështirë për ata që nuk janë programues në praktikë të ndërtojnë një sistem pune për klientët në këtë mënyrë. Për këto arsye, shumica e shitësve vendosin të përdorin cPanel me WHMCS si mënyra më e lehtë për të filluar dhe menaxhuar llogaritë e klientit duke përdorur mjete të testuara dhe të sigurta në internet për administrimin e serverit në internet.

Programe faturimi

WHMCS është një program faturimi për menaxhimin e kompanive të mbajtjes së uebit që lejon krijimin e produkteve si llogaritë e përbashkëta të pritjes dhe ndarjen e hapësirës në disk ose veçorive të tjera për secilin plan. Shumë prej kompanive më të mëdha në sektorin e web hosting kanë përdorur këtë platformë për të menaxhuar llogaritë e klientëve për vite me rradhë. WHMCS është në pronësi të së njëjtës kompani e cila prodhon cPanel dhe gjithashtu shpërndan azhurnimin CloudLinux për CentOS. Shitësit e shitësit mund ta përdorin këtë shërbim për të krijuar plane pritëse (argjendi, ari, platini, etj.) Me karakteristika dhe gjatësi të ndryshme kohore (mujore, 3 muaj, vjetore, etj.).

WHMCSWHMCS është një platformë e përparuar për administrimin e kompanive të mbajtjes së faqes në internet. Kurseni para për tarifat e licencimit duke zgjedhur një llogari të rishitjes së shitësit që ofron përdorim të integruar të WHMCS.

WHMCS ofron shërbime automatike të faturimit për klientët, si dhe një panel të administrimit të lehtë për t’u përdorur për të menaxhuar llogaritë. Kur blihet në mënyrë të pavarur, WHMCS kushton 15,95 $ në 39,95 $ në muaj, që mund të jetë një azhurnim i kushtueshëm në një llogari të shitësit bazë nëse blihet në mënyrë të pavarur. Shikoni për kompanitë e pritjes në internet që përfshijnë një licencë falas WHMCS me planin e shitësit për të kursyer para. Bizneset e vogla që përdorin WHMCS për të menaxhuar një platformë të plotë të mbajtjes në internet nën modelin “etiketë të bardhë” do të duhet të krijojnë një zgjidhje ecommerce që lejon klientët e rinj të regjistrohen në mënyrë efektive për planet e hostimit përmes një faqe në internet ose të regjistrojnë domene në internet. Vendosja e lehtësirave të faturimit dhe e-commerce për një kompani në internet në mënyrë të pavarur mund të jetë e shtrenjtë, kështu që gjithashtu mund të jetë e dobishme për të kërkuar planet e shitësit që ofrojnë një sistem modeli “jashtë kutisë” me shumë aspekte të një faqe web hosting para-konfiguruar që pastaj mund të personalizohet për t’u përdorur për ofertat e shërbimeve për klientët. ClientExec është një platformë popullore ecommerce që integrohet me WHMCS dhe zakonisht gjendet në planet e shitësit.

Llogaritë e Rishites së Domainit

Shumica e llogarive të pritësve të shitësit përdorin Enom si regjistruesin e domenit, dhe shumë prej tyre përfshijnë një licencë falas për shërbimin me çdo plan. Rishitësi i Klubit është bërë gjithnjë e më i popullarizuar për regjistrimet e domeneve edhe me shitësit, veçanërisht pas supozimit të tyre në familjen pritëse të EIG. GoDaddy është një zgjedhje tjetër e rekomanduar, megjithatë shërbimet e tyre për regjistrimin e domain janë kryesisht të kufizuara tek klientët e tyre të shitësit dhe nuk ofrohen nga kompani të tjera të mbajtjes në internet. Sidoqoftë, ekziston ende një larmi çmimesh në industri për rishitjen e TLD dhe GTLD nën planet e shërbimit. Shumë shitës të shitjes do të befasohen kur zbulojnë se çmimet e tyre të disponueshme për fushat .com, .net dhe .org në të vërtetë janë më të larta se çmimet e ngarkuara nga kompanitë kryesore të regjistrave të domain në internet. Kjo mund të jetë problematike kur faturoni klientët ose krijoni një sit të shitjeve në internet, sepse nuk do të ketë kuptim që klientët të paguajnë më shumë për të njëjtin shërbim të ofruar më lirë nga kompani më të respektuara diku tjetër. Për shkak të kësaj është e rëndësishme jo vetëm të konfirmoni që një licencë e rishitësit të domain përfshihet në llogarinë e shitësit të rishitësit, por edhe që çmimet në dispozicion janë konkurruese në industri. Pasi të jetë vendosur çmimi i pjesës më të madhe për llogaritë e shitësit, bizneset e vogla dhe freelancer mund të zgjedhin çfarëdo niveli që u pëlqen të faturojnë shërbimet për klientët mbi baza vjetore..

Këshillë e shpejtë: Enom është një regjistrues i emrave të domain-ve që ofron llogari të shitësit me mundësinë për të shitur TLD dhe gTLD për klientët me ritme konkurruese. Zgjidhni një llogari shitës me një licencë të integruar Enom.

Adresat IP të përkushtuara

Një aspekt tjetër që mund të jetë shumë i dobishëm për projektuesit e internetit dhe zhvilluesit që përdorin një llogari të shitësit për mbështetjen e klientit është aftësia për të ofruar adresa IP të dedikuara dhe çertifikata SSL / TLS për enkriptim në internet siç kërkohet nga aplikacionet ecommerce. Llogaritë e shitësit që ofrojnë një normë të zbritur për këtë mund të kursejnë para kur të njëjtat shërbime blihen vazhdimisht për shumë klientë në një kohë. Përsëri, është e rëndësishme të konfirmohet që plani i shërbimit jo vetëm që ofron mundësinë e rishitjes së adresave IP dhe certifikatave SSL / TLS për klientët, por që këto produkte janë gjithashtu me çmime konkurruese, krahasuar me kompanitë e tjera të sektorit. Përndryshe, jo vetëm që marzhi do të humbasë në rishitjen e klientëve, por ekziston edhe rreziku i mbingarkesës që do të dekurajojë klientët e mundshëm të regjistrohen fare. Për shitësit që kërkojnë të ndërtojnë një numër më të gjerë të ofertave të shërbimit domain në uebfaqet e tyre, ka një numër të madh autorizimesh të vërtetuara SSL / TLS, nga të cilat Symantec, GoDaddy, GlobalSign, DigiCert, StartCom, Entrust, Verizon, Trustwave, & Secom janë më të njohurit. Rishitësit mund të kontaktojnë këto kompani drejtpërdrejt për të regjistruar një skemë të çmimeve të pjesës më të madhe dhe të ofrojnë shërbime të verifikimit për klientët. Edhe pse kjo do të bëjë që një faqe interneti e shitësit të presë të duket më profesional, në praktikë, do të duhen disa punë shtesë në zhvillimin e uebit dhe e-commerce. Shumica e kompanive të mbajtjes së faqes në internet do të zgjedhin një autoritet të vetëm certifikimi dhe do të specializohen në ofrimin e atyre çertifikatave SSL / TLS vetëm për klientët.

Përfundim – Mendime përfundimtare në zgjedhjen e një hosti të rishitësit në internet

Si përmbledhje, ndërsa hardueri i serverit në internet është aspekti kryesor që përcakton performancën e shitësit të internetit, shumica e kompanive kryesore në industri operojnë qendra të mëdha të të dhënave me pajisjet e fundit mbi baza të barabarta. Prandaj, është e rëndësishme të merret në konsideratë çmimi i serverëve të dedikuar, planeve VPS dhe shtesave të emrave të domain si një aspekt kryesor i zgjedhjes midis llogarive të rishitësit, dhe të konfirmohet se këto janë konkurruese ose më të ulëta se standardet e industrisë kryesore. Pika tjetër kryesore për t’u referuar kur regjistroheni në një plan të shitësit të shitësit është nëse cPanel, WHMCS dhe një licencë e shitësit të zonës Enom ofrohet falas me llogarinë.

Në marrjen e vendimit përfundimtar midis planeve të hostimit të rishitësit në internet, mos harroni të krahasoni:

 • Shpejtësia e CPU-së & versioni i procesorit të serverëve në internet: Intel Xeon vs AMD Opteron
 • Numri i bërthamave të CPU-së që çdo server në internet ka në dispozicion për përpunim me shumë fije
 • Nëse serverët përdorin disqet e ngurtë (HDD) ose disqet me gjendje të ngurtë (SSD)
 • Kufijtë e llogarisë për disqet e depozituara të ofruara përkundrejt çmimit të përgjithshëm për planin e shitësit
 • Nëse llogaritë përfshijnë aftësinë për të pritur një numër të pakufizuar domenesh
 • Kufizimi i llogarisë (nëse ka) në numrin e bazave të të dhënave MySQL që mund të instalohen
 • Nëse llogaria përfshin përdorimin e licencuar të WHMCS ose kërkon një azhurnim të paguar
 • Cila kompani ofrohet për të menaxhuar regjistrimin e emrit të domain (Enom, Reseller Club, etj.)
 • Nëse llogaria përdor cPanel për menaxhimin e domain ose softuer tjetër të administratës
 • Cilat shërbime shtesë mund të ri-transferohen dhe rishiten (VPS, Dedikuar, Domain, etj.)

Bizneset e vogla, profesionistët krijues dhe tregtarët e mediave sociale që administrojnë shumë emra domenesh për klientët do të përfitojnë më shumë nga këto shërbime. Regjistrimi i një plani të hostit të rishitësit me qëllim të fillimit të një kompanie të re të mbajtjes së faqeve në internet është më e vështirë në krahasim, pasi kompanitë e mëdha të pritjes së cloud në IT kanë shumë një fillim fillestar dhe avantazh konkurrues në sektor për shitësit e vegjël për të tërhequr shumë klientët jashtë kontratave të tyre të zhvillimit ose klientëve lokalë. Sidoqoftë, shumë ndërmarrje të suksesshme të mbajtjes në internet veprojnë në këtë model shërbimi duke përdorur shitësin e shitësit, por duhen shumë punë dhe marketing për të gjeneruar klientë të rinj. Shitësit e shitësit të shitësit janë akoma një mënyrë e mirë për të filluar me menaxhimin e burimeve të qendrës së të dhënave dhe zhvilluesit e uebit mund të përfitojnë nga zbritja e çmimeve pjesa më e madhe për të ofruar plane të përbashkëta pritjeje, serverë të dedikuar, llogari VPS dhe shërbime të regjistrimit të emrit të domain për klientët.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me