Verkkosivun rakentajat 101

Aloittelijan opas verkkosivujen rakentajille. Tutustu verkkosivustojen rakentajien perusteisiin, miten ne toimivat ja jos sinun pitäisi käyttää niitä verkkosivustosi luomiseen.

Opas verkkosivujen rakentajille

Tervetuloa verkkosivustomme rakentajiin 101. Tässä keskustellaan kaikesta, mitä sinun on tiedettävä verkkosivustojen rakentajista, ja autamme sinua päättämään, sopiiko yhden käyttäminen sinulle ja yrityksellesi. Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun teet verkkosivustoa, suosittelemme katsomaan täydellistä videosarja-opastamme verkkosivun luomisesta itse. Vaikka verkkosivuston luominen vie aikaa ja tarjoaa monia haasteita aloittelijoille ja ammattilaisille, tämän artikkelin tarkoituksena on antaa sinulle tietoa verkkosivustojen rakentajien perusteista – suurin hyödyke niille, jotka haluavat rakentaa verkkosivustoja itse ja mahdollisimman helposti.

Mikä on verkkosivustojen rakentaja?

Verkkosivun rakentaja on korvaamaton työkalu, joka antaa web-kehitystyön voiman kaikille tekemisille, jotka haluavat rakentaa oman verkkosivustonsa. Avain heidän hyödyllisyyteen on ne poistavat tarpeen koodata sisään HTML & CSS täysin toimivan verkkosivun luomiseksi.

Verkkosivun rakentajat mahdollistavat intuitiivisemman kehitysprosessin, käyttämällä visuaalia raahaa ja pudota työkalusarja, joka tuntuu mukavalta ja tutulta kaiken teknisen tason käyttäjille. Verkkosivun rakentajan avulla voit tehdä esimerkiksi seuraavia:

 • Vaihda kuvia lennossa ja ulos.
 • Muokkaa värimaailmia, fontteja ja sivun asetteluja muutamalla yksinkertaisella napsautuksella
 • Tee sivustosi mobiilivalmiiksi melkein heti ilman, että sinun tarvitsee rakentaa kokonaisia ​​sivuja uudelleen
 • Käytä esivalmistettuja malleja saadaksesi ammattimaisen suunnittelun

Helppokäyttöisyyden ja nolla kooditarpeen lisäksi verkkosivustojen rakentajat voivat toimia myös all-inclusive-ratkaisuna sivustosi rakentamiseen, ylläpitoon ja ylläpitoon..

Wix-, Squarespace- ja Weebly-kaltaiset alustat tarjoavat täydellisiä paketteja, joissa kaikki verkkotunnuksen rekisteröinnistä, isännöinnistä, teknisestä tuesta, verkkokaupan ratkaisuista ja sähköpostipalveluista tarjotaan yhdessä paikassa. Tämä ei pelkästään yksinkertaista verkkosivustojen saamista prosessiin muille kuin tekniikoille, mutta heidän kuukausisuunnitelmiensa kokonaiskustannukset ovat todennäköisesti vertailukelpoisia tai huomattavasti pienemmät kuin jos näiden palveluiden olisi tarkoitus olla itsenäinen..

Verkkosivustojen rakentajat ovat käyttäjäystävällinen, yhden luukun palvelu, joka suunnittelee, rakentaa, ylläpitää ja ylläpitää pienyrityksen verkkosivustoa tai verkkokauppaa – kaikki kirjoittamatta koodia!

Napsauta Tweet

Kenen tulisi käyttää verkkosivustojen rakentajaa?

Jos olet täällä lukemassa tätä juuri nyt, olet todennäköisesti täydellinen ehdokas verkkosivustojen rakentajalle. Yritysten omistajat, jotka haluavat ottaa vastuun online-läsnäolostaan ​​tai jotka vain haluavat vähentää kehittäjän palkkaamisen korkeita kustannuksia, hyötyvät suuresti näistä työkaluista.

Yhteistyö verkkosivustojen rakentajan kanssa on loistava vaihtoehto jokaiselle, joka haluaa luoda blogin, verkkokaupan, aloitussivun, digitaalisen portfolion, informaatiosivuston tai melkein minkä tahansa matalan tai keskitason liikenteen verkkosivuston..

Paljon isommille sivustoille (ajattele Fortune 500), jotka vaativat kunnianhimoista taustaohjelmointia tai valtavia verkkokauppaluetteloita, osaavan kehitysryhmän palkkaaminen on välttämätön tapa edetä.

Molemmille ammattilaisille & Arjen käyttäjät

Pienyritykset tekevät itse, ei ole suosittujen verkkosivustojen rakentajien ainoa tarkoitettu käyttäjä. Monet freelance-suunnittelijat ja digitaalitoimistot räätälöivät nyt palvelunsa verkkosivustojen rakentajille, jos asiakkaan tarpeet tai mieltymykset sitä edellyttävät. Jotkut virastot ovat jopa rakentaneet markkinaraon toimiakseen yksinomaan näillä alustoilla.

Jotkut web-kehittäjät saattavat nostaa kärjensä ideasta käyttää verkkosivustojen rakentajaa, kun taas toiset tunnustavat verkkosivuston käytön edut ja välttämättömyyden. Uskon, että lopputuotteella on kaikki merkitystä; sillä ei ole väliä mitä työkaluja käytettiin, niin kauan kuin niitä käytettiin rehellisesti. Aikooko sivustonrakentajan käyttäminen vähentää vieraita työtaakkoja? Vai aiotaanko sitä käyttää vain pikakuvakkeena? Ensiluokkaisten hintojen lataaminen pelkästään uuden tekstin ja joidenkin valokuvien vaihtamiseksi esivalmistelumalliksi ei ole asiakkaan kunniallisinta palvelu – puhumattakaan siitä, että se todennäköisesti auttaa vahvistamaan asiakkaan ainutlaatuista brändiä.

Verkkosivun rakentajia on ihanteellisesti käyttää parhaiten lähtökohtana. Vaikka ne voivat olla hyödyllisimpiä työkaluja web-suunnittelijoiden arsenaalissa, ne vaativat silti hienoa kättä ja terävää nokkelua potentiaalinsa maksimoimiseksi. (Lisää siitä myöhemmin.)

Verkkosivustojen rakentajat ovat riittävän helppokäyttöisiä pienyritysten omistajille, joilla on vähän teknistä taitoa, ja ovat samalla riittävän tehokkaita ammattimaisille suunnittelijoille, joilla on pitkä kokemus.

Napsauta Tweet

Verkkosivustojen rakentajien eri maut

Aikaisemmin (1990-luvulla), jos halusit rakennettua verkkosivustoa, sinun olisi itse koodattava se itse, mistä on seurauksena hirveästi alkeellinen sivu, joka sisältää yksinkertaista tekstiä ja raakoja värejä. Tai voit vuokrata “asiantuntijan” uudelle verkkosivujen suunnittelun alalle rakentaaksesi sinulle hieman vähemmän pelottavaa verkkosivua.

Onneksi verkkosivustot ovat sittemmin kehittyneet suuremmiksi kauneuksiksi ja toiminnallisuuksiksi – ja samoin ovat työkalut, jotka niitä rakentavat. Epäselvyyden poistamiseksi on huomattava, että siellä on erityyppisiä rakentajia; jotkut heistä palvelevat tietyn tyyppisiä käyttäjiä, ja toiset ovat nyt vanhentuneet. Tässä on esimerkkejä siitä, mitä tarkoitamme verkkosivustojen rakentajalla:

WYSIWYG-editori

WYSIWYG (lausutaan “whizzy-wig”) -editoijat olivat verkkokehityksen läpimurto. Lyhenne sanoista “Mitä näet on mitä saat”, tämäntyyppinen editori antoi suunnittelijoille mahdollisuuden rakentaa verkkosivustoja visuaalisesti, koska se käsitteli automaattisesti HTML-merkinnät konepellin alla..

Heidän tuotantonsa kuitenkin osui tai kaipataan (pitkälti miss). GoDaddy’s site builderin vanhat versiot ovat saattaneet sallia keskivertokäyttäjän saada verkkosivun, mutta niiden rajalliset ominaisuudet ja vaaleat teemat näyttävät vanhentuneilta ja epäammattimaisilta eilisen standardien mukaan. Todennäköisesti löydät monia verkkosivustoja, jotka ahdistavat Interwebsiä tästä GoDaddy-sivustojen ensimmäisestä nousukaudesta. Toivotaan, että omistajat löytävät tämän artikkelin.

Macromedian Dreamweaver (nyt Adobe-tuote) räätälöitiin ammattimaiseksi WYSIWYG-editoriksi, joka sallii edistyneen verkkosivuston luomisen ilman tarvetta koodata. Tulokset taas näyttivät harvoin huipputasolta – ja kiistatta, ohjelmiston hallitsemiseksi tarvittava oppimiskäyrä teki siitä vieläkin vaativamman kuin pelkästään koodauksen oppiminen.

Moderni verkkosivustojen rakentaja

Vain muutaman viime vuoden aikana visuaalisten vetämällä ja pudottamalla -sivustojen luojat ovat kyenneet kasvamaan räjähdysmäisesti. Nyt voit todella rakentaa verkkosivuston koskettamatta yhtä koodiriviä. Johtavat alustat tarjoavat kaiken tarvittavan verkkosivuston saamiseksi, mukaan lukien isäntä ja verkkotunnuksen rekisteröinti.

Näyttökuva nykyaikaisesta verkkosivustojen rakentajastaKuvakaappaus Wixin verkkosivustojen rakennustyökalun käytöstä, moderni ja all-in-one-ratkaisu kokonaisen verkkosivuston luomiseen itse.

Heidän ennalta suunnitellut mallit riittävät usein tyydyttämään useimpien käyttäjien vaatimukset. Jos olet ravintolan omistaja, Wixissa on monia erinomaisia ​​ravintola-aiheisia malleja. Jos olet valokuvaaja, SquareSpace tarjoaa kauniita portfoliateemoja työskennellä. Jos ainoana tavoitteena on myydä tuotteita, ei ole parempaa ratkaisua kuin Shopify.

Kun tarvitaan edistynyttä muotoilua, monet kattava verkkosivustojen rakentajat antavat sinun myös säätää sivun CSS: ää, jos olet taitava – vaikka kaikki eivät salli tätä vapauden tasoa. Käyttämästäsi alustasta riippuen myös monet lisälaajennukset ja sovellukset voivat laajentaa sivustosi toimintoja, kuten lomakerakentajat, mediasoittimet ja vain jäsenille tarkoitetut portaalit.

On todella mahdollista luoda ammattitaitoisia verkkosivustoja helposti opittavien rakentajien kanssa. Ne näyttävät upeilta ja kykenevät melkein mihin tahansa …

Ammattimaiset rakentajat

Siellä on vielä yksi tyyppi verkkosivustojen rakentajia, ja ne on yleensä varattu vain tosi ammattilaisille tai suunnittelun asiantuntijoille. Ne palvelevat erityisrakoitusta freelance-verkkosivujen suunnittelijoille tai keskisuurille toimistoille, jotka osaavat erinomaisesti luoda pikselitäydellisiä malleja, mutta myös – arvasit sen! – et halua koodata.

Alustoilla kuten Webydo, Web-virta ja Adobe Muse ovat rakenteeltaan samanlaisia ​​kuin aiemmin mainitut kuluttajaystävällisemmät verkkosivustojen rakentajat (ja tarjoavat jopa samanlaisia ​​hinnoittelumalleja), mutta niiden suunnitteluvapaudet ja monimutkaisemmat työkalusarjat sopivat paremmin ammattilaisille, jotka todennäköisesti pystyivät kirjoittamaan koodia, mutta eivät vain halua. (Kukaan ei halua kirjoittaa koodia.)

Jos olet kokenut Adobe Photoshop -sovelluksen kaltaisia ​​ohjelmistoja, saatat pitää mielestäsi vaivan arvoista kokeilla näitä edistyneitä verkkosivustojen rakentajia. Tämän oppaan tarkoituksiin heidät jätetään kuitenkin melko paljon keskusteluun.

Entä WordPress?

WordPress on suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS) Internetissä – ja se käyttää noin kolmasosaa kaikista maailman verkkosivustoista. Se on vähän mielenkiintoinen peto siinä, että kyllä, se on teknisesti verkkosivujen rakentaja, mutta jotta voisit muokata sitä, sinun on todennäköisesti vietävä kädet koodiin.

WordPress-reitille siirtyessäsi on kaksi vaihtoehtoa:

WordPress.com

WordPress.com on perinteinen sivustojen rakennuspalvelu, joka tarjoaa all-inclusive-suunnitelmat sivujen suunnittelutyökaluilla, web-isännöinnillä, verkkotunnuksen rekisteröinnillä, malleilla ja muilla lisäominaisuuksilla. Heidän kuukausisuunnitelmat ovat kohtuuhintaisia ​​ja sopivat kaiken kokoisille yrityksille.

Vaikka WordPress.com-sivuston käyttämisessä valitsemallasi verkkosivustojen rakentajana ei ole juurikaan vikaa, sinun kannattaa paremmin käyttää yhtä kolmesta suuremmasta yllä luetellusta suorittaaksesi sama asia. Jotta voit käyttää WordPressin todellista voimaa, sinun on jatkettava WordPress.orgin toimintaa…

WordPress.org & Page Builder -laajennukset

WordPress.org on aivan erilainen hirviö. Tämä avoimen lähdekoodin ohjelmisto on ilmainen ladata ja alkaa käyttää verkkosivustojen rakentamista. Olet kuitenkin täällä melko yksin. Sinun on määritettävä oma verkkotunnuksesi, isännöinti ja suoritettava kaikki mukautukset itse. Ei ole myöskään teknistä tukea, mutta onneksi valtava verkkoyhteisö on aina auttanut.

Kun rakennat sivuston WordPress-ohjelmalla, sinulla on käytettävissään valtava määrä teemoja avuksi sen suunnittelussa ja asettelussa; ei kuitenkaan voida kiertää sitä tosiasiaa, että joudut sotkemaan koodin näiden teemojen ulkonäön ja toimivuuden mukauttamiseksi.

Onneksi sieltä löytyy erilaisia ​​sivunmuodostaja-laajennuksia. Laajennukset ovat lisäosia, jotka laajentavat WordPress-teemojen toimivuutta. Nämä asennetaan yleensä suorittaakseen jotain, jota kymmenien tuntien koodaus muuten vaatisi. Sivun rakennuslaajennukset tarjoavat samat vedä ja pudota -rajapinnat ja helppokäyttöisyyden kuin palvelut kuten SquareSpace ja Wix – mutta WordPress sallii vapauden tason.

Beaver Builder, Divi Builder, Elementor, ja Visuaalinen säveltäjä ovat premium-laajennuksia (usein kertaluonteinen maksu), jotka voivat luoda upeita verkkosivustoja kirjoittamatta koodia. Muista, että heidän päätavoitteenaan on suunnitteluprosessin yksinkertaistaminen, eivätkä he välttämättä tarjoa yksinään samaa ominaisuusjoukkoa kuin kaikki-yhdessä -ratkaisut, kuten Wix, – mutta siinä WordPress-lisälaajennukset tulevat pelaamaan.

Vaikka WordPress vaatii jyrkemmän oppimiskäyrän hallitsemiseksi, sen vapaus ja hallintataso ovat vertaansa vailla. Voit kirjaimellisesti luoda minkä tahansa tyyppisiä verkkosivustoja tämän tehokkaan järjestelmän sisällä, ja oikean laajennuksen avulla se on nyt paljon helpompaa tehdä.

Nopea vastaanotto: Wix-, Weebly- ja Squarespace-kaltaiset alustat ovat kattava ratkaisu, joka sopii parhaiten kuluttajille. Webydo, Webflow ja Adobe Muse ovat edistyneempiä alustoja, jotka sopivat paremmin suunnittelualan ammattilaisille. WordPress.org on tehokkain vaihtoehto, mutta vaatii kehittynyttä koodaustietoa – mutta sivunmuodostajan lisäosien kanssa suunnitteluprosessi yksinkertaistuu..

Hyödyt & Miinukset verkkosivuston rakennuksen käyttämiselle

Kaikki mainitut verkkosivustojen rakentajat ovat teknisesti edistyneitä alustoja, jotka tuovat verkkosivujen suunnitteluprosessille yksinkertaisuuden ja hallinnan, mikä vain ei olisi ollut mahdollista viisi vuotta sitten. Vaikka hyödyt saattavat tuntua ilmeisiltä, ​​on vielä joitain puutteita, jotka on otettava huomioon käytettäessä yhtä verkkosivustosi luomiseen. Tässä on sivuutettu joitain verkkosivujen rakentajien etuja ja haittoja.

Sivustojen rakennustyökalun käytön edut

 • Helppokäyttöisyys – Verkkosivun rakentajat ovat paras ratkaisu aloittelijoille, joilla on vähän teknistä osaamista. Mukana on vielä pieni oppimiskäyrä, mutta ilmainen verkkokurssimme auttaa sinua suuntautumaan ja rakentamaan ensimmäisen sivustosi nopeasti helposti.
 • Ei koodia – Mainitsinko, että koodia ei ole? Se on koko asia!
 • edullinen – Monet alustat voivat tarjota sinulle kaiken mitä tarvitset alle 15 dollaria / kuukausi. Verrattuna tuhansiin dollareihin, jotka voisit kuluttaa ammattimaisen web-suunnittelijan palkkaamiseen, katsot todellista tarjousta!
 • Tuki milloin tarvitset sitä – Kuukausisuunnitelmaan sisältyy hyödyllinen sähköpostituki, jos kadotat.
 • Muokattavat mallit – Vaikka jaat ehkä valmiita malleja muiden toimialasi yritysten kanssa, jotka käyttävät samaa verkkosivustojen rakentajaa, nykyään monet alustat tarjoavat edistyksellisiä räätälöintejä suunnittelupäästöisille käyttäjille..
 • Reagoivat, matkapuhelimiin sopivat mallit – Responsiivinen suunnittelu on nykyaikaisen verkon normi, ja sinun on vaikea löytää hyvämaineinen verkkosivustojen rakentaja, joka ei käytä mobiililaitteita varten valmiita malleja. Tämä on korvaamaton ajan säästö!
 • Puhdas & SEO-ystävällinen merkinnät – Sivustosi HTML-merkinnät ovat tärkeä tekijä hakukoneiden sijoituksissa. Sivustojen rakentajat, joiden avulla käyttäjien on helppo sisällyttää avainsanoja, sisällönkuvauskenttiä ja kuvauksia jokaiselle sivulle, tuottavat SEO-ystävällisempiä merkintöjä.

Miinukset verkkosivuston rakennuksen käyttämiselle

 • Rajoitettu toiminnallisuus – Toiminto voi olla rajoitettu siihen, mitä verkkosivustosi rakentaja tarjoaa. Verkkosivuston rakentajat eivät yleensä ole paras valinta verkkosivustoille, jotka vaativat ainutlaatuisia ominaisuuksia tai edistyksellisiä taustatoimintoja. Sinun on palkattava verkkokehittäjä suorittamaan tällaisia ​​asioita, mikä vie meidät seuraavaan kohtaan…
 • Koodi – Mainitsinko, että koodia ei ole? Hups … Vaikka on totta, että suurin osa mitä tahansa voidaan tehdä kirjoittamatta koodia, on usein melko hyödyllistä, että sinulla on ainakin HTML-taitotiedot & CSS muokataksesi mallin estetiikkaa täysin vastaamaan tarpeitasi. JavaScript on hyödyllinen myös silloin, kun on tarpeen laajentaa sivuston toimintoja.
 • Sivustosi siirtäminen voi olla ongelmallista – Verkkosivustojen rakentajat käyttävät usein omaa erityistä järjestelmäänsä, ja siirtyminen uuteen voi olla hankalaa. Saatat joutua jopa luomaan sivuston uudelleen tyhjästä. Esimerkiksi Wix ei tarjoa vientitoimintoa, joten olet melko juuttunut, jos haluat joskus poistua heistä.
 • Kustannus – Vaikka verkkosivustojen rakentajat maksavat varmasti vähemmän kuin hyvän web-suunnittelijan palkkaaminen, kaikki tarjoamat palvelut eivät ole ilmaisia, ja lopullinen lasku saattaa tulla yllätyksenä. Vain harvat verkkosivustojen rakentajat mainostavat ilmaista suunnitelmaa, mutta yleensä niihin ladataan mainoksia ja rajoitettua toimintoa, kuten estämällä sinun käyttää omaa verkkotunnustasi. Jos palvelu on hieno ja vapauttaa yrityksesi ajamiseen tarvittavan ajan, kokeile ylimääräisen rahan katsomista investointina eikä kustannuksena.
 • Omistushuolet – Jos käytät rakentajan kuvia ja omaisuutta, et todennäköisesti voi kopioida niitä tietokoneellesi tai julkaista niitä muualla. Sinulla tulisi kuitenkin olla laillinen oikeus tehdä mitä haluat minkä tahansa luomasi sisällön kanssa ja ladata itse. On erittäin tärkeää, että tarkistat verkkosivustosi sisällön immateriaalioikeuksia koskevat käyttöehdot ennen sitoutumista verkkosivustojen rakennusyritykseen..

Vinkkejä verkkosivustojen rakennusohjelman aloittelijoille

Verkkosivun rakentajia, riippumatta siitä, millaisia ​​ne ovat, ei pitäisi nähdä maagisena ratkaisuna, joka tekee kaiken työn puolestasi. Vaikka näyttää siltä, ​​että siellä on yleisesti uskoa, että sinulla voi olla täysin toimiva verkkosivusto jopa muutamassa minuutissa, on syytä huomata, että tämäntyyppiset tulokset ovat erittäin epätodennäköisiä ja eivät ehdottomasti palvele yritystäsi hyvin. Hyvät verkkosivustot vievät aikaa, huolellinen suunnittelu ja runsaasti vaalimista, jos odotat tuloksia yrityksellesi.

Vain 2% verkkosivustojen “do-it-yourselfers” -yrityksistä onnistuu todella julkaisemaan verkkosivustonsa verkkotunnuksessa.

Napsauta Tweet

infografia Webydo paljastaa harhaanjohtavaa tilastoa, jonka mukaan vain 2% verkkosivustojen sisustajista onnistuu todella julkaisemaan verkkosivustonsa verkkotunnuksessa. Tämä viittaa siihen, että monet yritysomistajat alkavat valoisilla ideoilla ja hyvillä aikomuksilla, mutta matkan varrella heidät lannistaa web-suunnittelun haasteet..

Älä anna periksi. Verkkosivun luominen ei ole pieni tehtävä – edes verkkosivuston rakentajan avulla -, mutta riittävällä päättäväisyydellä voit lopulta menestyä ehdottomasti. Kannustamaan sinua tällä matkalla, tässä on joitain hyödyllisiä kohokohtia, jotka on otettava huomioon rakennettaessa ensimmäistä verkkosivustoasi.

 • Aloita oppimalla web-suunnittelun perusteet. Perustietojen ymmärtäminen vähentää alkuperäistä paniikkia, joka voi tuntua avaamalla verkkosivustojen rakentaja ensimmäistä kertaa..
 • Jos loputon joukko väripaletteja ja fontteja jättää sinulle kehruupään – tai mikä pahempaa, jos sekoitat ja sovitat tietämättäsi mitä teet, ota vähän aikaa oppia väreistä, typografiasta ja fonttiparista.
 • Oikean käyttäjäkokemuksen suunnittelu sivustollasi varmistaa, että se tuottaa jatkuvasti tärkeitä tuloksia yrityksellesi. Loppujen lopuksi et ole vain rakentamassa verkkosivustoa esteettisistä syistä.
 • Jos huomaat, että web-suunnittelu ei vain ole sinun vahvuutesi, tai jos päädyt päätäsi kunnianhimoisella räätälöinnillä, ammattilaisen palkkaaminen on todella fiksuin ratkaisu. Jos tuodaat kehittäjän mukaan käsittelemään vain pienimuotoisia muutoksia, kustannukset eivät täysin riko pankkia – ja säästät aika ja turhautuminen on lopulta ehdottomasti sen arvoista.

johtopäätös

Sinulla pitäisi olla jo nyt vakaa idea, onko verkkosivuston rakentajan käyttäminen sinulle oikea ratkaisu. Jos on, ota seuraava vaihe ja vertaa verkkosivustojen rakentajia, jotta voit tehdä parhaan valinnan pienyrityksellesi. Jos haluat mieluummin palkata ammattilaisen auttamaan sinua nyt, meillä on tämä kätevä luettelo paikoista, joilla voit löytää myös ammattitaitoisia web-suunnittelijoita.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me