Уеб хостинг 101

Ръководство за начинаещи за уеб хостинг. Научете за основите на уеб хостинга, как работи и защо имате нужда от акаунт за уеб хостинг, за да имате функциониращ уебсайт.


Официалното ни ръководство за уеб хостинг - уеб хостинг 101

Уеб хостингът е съвкупност от услуги, предлагани от компаниите от центрове за данни, които са длъжни да публикуват информация за уебсайтове онлайн, като предоставят HTML страници и вградени мултимедийни файлове на клиентите на браузъра. Уеб хостингът работи чрез високоскоростни оптични връзки, които свързват локалните уеб сървъри с глобалните доставчици на интернет услуги (ISP). Необходим е уеб сървър за съхраняване на файловете, използвани в изграждането на уебсайтове и за управление на бази данни, които могат да се използват в комбинация с езици за програмиране за създаване на онлайн софтуерни приложения с динамично съдържание. Компаниите за уеб хостинг предлагат регистрация на имена на домейни, FTP, MySQL бази данни и имейл акаунти на клиентите с колекция от софтуерни инструменти, необходими за управление на сървърния хардуер, който се използва при уеб разработка и онлайн комуникация.

Contents

Стандарти за Web 2.0

Най- Консорциум за световна мрежа (W3C), основана от Тим ​​Бърнърс-Ли през 1994 г., управлява стандартите, използвани в уеб разработката, включително HTML версии, CSS, XML и други протоколи. В първото поколение на интернет отделните уеб страници бяха статични, създадени HTML код и включва връзки, изображения, вградено видео, анимация и звукови файлове. В Уеб 2.0 ерата, уеб разработката се развива, за да бъде по-често управлявана от езици за програмиране като PHP & HTML 5, чрез използването на Apache сървъри с MySQL рамки от бази данни и изграждане на страници с JavaScript & Аякс.

Стандарти за центрове за данни

Най- Асоциация на телекомуникационната индустрия е създала набор от стандарти за центрове за данни в уеб хостинг индустрията, които оценяват компаниите на нива според нивото на предоставяните услуги. А Център за данни от първи ред е с най-високо качество, където оптиката за високоскоростни влакна интернет връзки „гръбнака“ от международни телекомуникационни компании се свързват заедно с огромни мрежи от архитектура на сървъра за монтаж. Тези центрове за данни се използват от уеб хостинг компании, за да предлагат споделени, VPS, специализирани и облачни хостинг акаунти на клиентите, които поддържат уеб страници онлайн 24 часа на ден.

Диаграма на мрежа от ниво 3

БЪРЗО РЕЗЮМЕ: Акаунтът за уеб хостинг се основава на наети хардуерно оборудване за сървър в център за данни, който се използва за поддържане на уебсайт 24/7 за зрители с интернет връзка и уеб браузър. Уеб 2.0 сайтовете включват както статично HTML съдържание, така и динамични уеб приложения, изпълнявани от рамки на база данни.

Рамки за уеб сървър

Уеб сървърите са базирани на хардуер за монтиране на багажник в център за данни, свързан към високоскоростна интернет връзка. Уеб хостинг акаунти предлагат сървъри на базата на Windows и Linux операционна система. Windows сървърите се управляват от потребителско споразумение на Microsoft и се изискват от рамките за разработка на ASP.net. Linux сървърите са отворен код и може да се основава на редица различни дистрибуции, като например Ubuntu, Debian, червена шапка, CentOS, или FreeBSD.

И сървърите на Windows и Linux се използват в уеб хостинга за стартиране на Apache разширение, което управлява HTTP протокола за хостинг на уеб страници. По-нататъшното персонализиране на сървърната среда включва използването на рамката на база данни с отворен код MySQL, или други бази данни като Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL, MariaDB, Firebird, DB2, & MongoDB. Уеб сървърите също включват поддръжка на езици за програмиране като PHP, Perl, Питон, ASP.net, и Ruby on Rails.

Имена на домейни, IP адреси, & SSL сертификати

Имената на домейни се идентифицират в интернет чрез уникална цифрова стойност, наречена an IP адрес който се използва за регулиране на трафика към уебсайтовете, хоствани на сървър. Използването на домейни от най-високо ниво (TLDs) и общи домейни от най-високо ниво (gTLD) с уеб хостинг акаунт се управлява чрез IP адрес, използвайки Система за имена на домейни (DNS). Имената на домейни, закупени от регистратор, получават уникален IP адрес от уеб хоста, който се използва за прехвърляне на файлове от уеб сървър на други потребители в международен план. Използването на SSL сертификати с име на домейн позволява криптиране на браузъра по протоколи HTTPS, което може да защити чувствителна частна информация, когато се предава по обществени канали за данни.

Уеб разработка

Уеб разработчиците използват LAMP/WAMP стека за създаване на богати на функции приложения, използващи езици за програмиране и съхранение на база данни за обслужване на файлове XHTML & DHTML. Уеб скриптове като системи за управление на съдържанието (CMS), блог платформи, магазини за електронна търговия, форуми, уикита и социални мрежи работят на уеб сървъри чрез разработка на персонализиран стек. Уеб издателите имат възможност да програмират нови уебсайтове, като използват собствени рамки от бази данни, инструменти за създаване на HTML или скриптове с отворен код, базирани в споделени платформи за разработка. Изискванията за уеб разработка са един от най-определящите фактори при избора на уеб хостинг платформа.

Как се разпределят ресурсите на сървъра с различни видове уеб хостинг

БЪРЗО РЕЗЮМЕ: Акаунти за уеб хостинг се определят от начина, по който сървърните ресурси се разпределят и споделят в среда на център за данни. Същият хардуер за монтиране на стелаж може да се използва за споделен, VPS, посветен, & облачен хостинг в зависимост от инсталираните софтуерни конфигурации.

Различни видове уеб хостинг

Акаунти за уеб хостинг могат да бъдат разделени на различни категории въз основа на начина, по който сървърните ресурси се разпределят и споделят върху хардуера, който се използва в център за данни. Други начини за класификация на уеб хостинга зависят от начина, по който се таксуват сметките или от пазарния сектор, към който са насочени услугите. Съответно, най-разпространените форми на уеб хостинг на разположение са:

 • Безплатен уеб хостинг
 • Споделен уеб хостинг
 • Управляван уеб хостинг
 • VPS хостинг
 • Специализиран уеб хостинг
 • Облачен уеб хостинг

Всеки тип хостинг има стойност за определен сегмент от общността за уеб разработки, както и уникални предимства и недостатъци, които го правят най-подходящ за конкретно приложение на домейн. Разбирането на разликите между типовете налични уеб хостинг е важно за собствениците на сайтове и бизнеса да вземат правилното решение за покупка, за да подкрепят изискванията за разработка на различни скриптове при голямо разнообразие от условия за трафик на потребители.

Безплатен уеб хостинг

Безплатен уеб хостинг се предлага от различни компании главно с цел да се продават други услуги на домейна или да се публикува реклама на страници, хоствани под акаунта. Безплатните уеб хостове обикновено предлагат само поддомейна поддръжка за потребителски уеб страници, например: user.geocities.com. Много популярни CMS платформи като WordPress и Joomla предлагат безплатен уеб хостинг за уеб издатели, за да започнат блогове или изграждане на уебсайт. Безплатният уеб хостинг не се счита за жизнеспособно решение за собственици на фирми или уебсайтове, които изискват разработка на персонализирано съдържание, средства за електронна търговия и поддръжка на имена на домейни. Безплатният уеб хостинг е най-често популярен при блогърите и може да се разглежда като друга форма на социални мрежи, т.е. Tumblr, Facebook, Instagram, MySpace, Blogger, Ning, WordPress и други сайтове с имена.

Споделен уеб хостинг

Споделеният уеб хостинг осигурява управление на голям брой имена на домейни на един сървър, използвайки IP адресиране, където всички регистрирани уебсайтове едновременно ще използват един и същ процесор, RAM, твърд диск и честотна лента за обслужване на файлове или стартиране на скриптове според до временни команди. Със споделен уеб хостинг може да има хиляди различни фирми, лица и организации, всички които обслужват файловете на уебсайта си на обществеността от един и същ компютър. Един център за данни е в състояние да хоства милиони домейни на този модел, което позволява на уеб хостинг компаниите да мащабират по обем и да предлагат най-ниските цени на потребителите за управление на уеб файлове и инструменти за съхранение на бази данни.

Как работи споделеният уеб хостинг?

При споделен уеб хостинг, всеки потребителски акаунт се предоставя с уникален вход към сървъра, който е регистриран до име на корен домейн и идентифициран чрез публичен IP адрес. Допълнителни имена на домейни се добавят към акаунта чрез използването на контролен панел от администраторите. Компанията за уеб хостинг наема системни администратори за управление на инсталацията на сървърния софтуер и актуализации на защитата. Клиентите на хостинга използват инструменти за управление на прехвърляне на файлове, за да хостват уеб страници на HTML или други езици за програмиране, които служат на файловете на обществеността чрез браузъра. Пространството на твърдия диск на отдалечения сървър може да се използва за други цели освен уеб хостинг, например отдалечено съхранение на файлове, имейл акаунти, уеб разработка на пясъчници, поддръжка на мобилни приложения или стартиране на софтуерни скриптове онлайн.

Предимства на споделения уеб хостинг

Предимство номер едно на споделения уеб хостинг традиционно е, че това е изключително евтин начин за публикуване на информация онлайн. Споделените уеб хостинг акаунти могат да струват само $ 1 – 3 долара на месец и рядко струват повече от 20 долара. Счита се, че над 90% от уебсайтовете в интернет използват споделен уеб хостинг, за да поддържат информацията си онлайн 24 часа на ден. Споделените уеб хостове никога не изключват услугите си и предлагат безпроблемни хардуерни надстройки в центъра за данни, които могат да поддържат уебсайт онлайн години наред. Повечето от наличните инструменти за уеб разработка ще се интегрират лесно с споделен хостинг акаунт.

Тези услуги позволяват на интернет да функционира като огромна библиотека от самопубликувана информация в неиерархична, разпределена мрежова система. Тъй като уеб хостинг компаниите наемат експерти за управление на центровете за данни и обикновено са в крак с най-новите версии за сигурност при инсталирането на сървърния софтуер, крайните потребители получават лесна за използване платформа за управление на файлови трансфери, бази данни, имейл акаунти и уеб публикуване, което по принцип е защитено. Има огромна гъвкавост в това, което може да се направи творчески с отдалечените съоръжения за обработка и съхранение на споделен уеб хостинг акаунт.

Недостатъци на споделения уеб хостинг

Основният недостатък на споделения уеб хостинг е, че той не е в състояние да мащабира ефективно, за да поддържа трафика на големи уебсайтове и обикновено включва строги ограничения при използването на процесорната мощност за обработка поради събраните ресурси. Споделеният уеб хостинг обикновено не поддържа инсталирането от потребителя на сървърни разширения чрез командния ред, които са важни за персонализирана уеб разработка и поддръжка на мобилни приложения. Доскоро повечето споделени уеб хостове не поддържаха Защитен достъп до Shell (SSH), но поради увеличената популярност на рамки за контрол на версиите като Git и Subversion, това става все по-често.

Все още няма възможност за разширено администриране на системата и конфигуриране на персонализиран сървър на повечето споделени хостинг планове. Сигурността на споделените уеб хостинг рамки не се счита за достатъчно здрава за чувствителна корпоративна информация и държавни акаунти. Също така може да има проблеми с производителността, които се развиват на сървър, ако един домейн постоянно консумира споделени ресурси или е ударен с DDoS атака. Тъй като системната администрация и контролът на конфигурацията на root сървъра са извадени от ръцете на споделени потребители на уеб хостинг, те често се разчитат прекалено много на сервизната компания за техническа поддръжка.

Кой е споделен уеб хостинг Best For?

Споделен уеб хостинг се препоръчва за самостоятелно публикувани уебсайтове и малки бизнес мрежи. Уеб дизайнерите могат да хостват неограничени домейни в споделен акаунт за разработка и след това да ги прехвърлят на облачни или специализирани сървъри, ако трафикът се развива повече, отколкото позволява уеб хостинг компанията. Едно от най-популярните приложения за споделен уеб хостинг са сайтове за блогове с един и много потребители, изградени на WordPress. LAMP стека поддържа голям брой скриптове с отворен код като Drupal, Joomla, Moodle, Zen Cart, osCommerce, Magento, SMF, phpBB, & PrestaShop. Повечето скриптове за електронна търговия, рамки за блогове, програми за бюлетини, CMS платформи, уики и софтуер за управление на електронна поща са проектирани да работят и върху споделен уеб хостинг. Можете да видите нашия списък с най-популярните уеб хостинг компании, за да започнете.

Управляван уеб хостинг

Управляваният уеб хостинг е версия на споделен хостинг, където фирмата за услуги е специализирана конкретната платформа продукти, които поддържат персонализирани рамки за разработка. Примери за това можете да видите в Пантеон и Облак Аквиа за Drupal, Nexcess за Magento или WP Engine за WordPress. Управляваните хост компании предоставят оптимизирани сървърни среди, които могат да ускорят ефективността на уебсайта и времето за зареждане на страници за уеб сайтове с голям трафик, управлявани от CMS Други примери за управляван уеб хостинг се намират в облачни рамки и специализирани сървъри. В тези видове акаунти, уеб хостинг компаниите ще предлагат външни ИТ услуги на компании в предприятия или малки и средни предприятия, които им позволяват достъп до ресурсите на опитни експерти в системната администрация, за да заменят традиционните операции в собствения център за данни. Например, Rackspace техниците ще управляват Уеб услуги на Amazon (AWS), Microsoft Cloud & лазурен сървъри или Open Cloud мрежови решения в допълнение към техните собствени услуги в центъра за данни като част от плановете за „управляван облак“, предлагани на клиентите. Платформа като услуга (PaaS) рамките са друг добър пример за разнообразието от нови приложения, развиващи се в управлявани уеб хостинг услуги.

VPS хостинг

Виртуалните частни сървъри (VPS) са уеб хостинг решение, предназначено да даде повече енергия и гъвкавост на собствениците на уебсайтове за разработени по поръчка софтуерни изисквания и сложни приложения. Технически VPS ще работи по същия начин като специален сървър, докато работи на разделена хардуерна рамка, която позволява използването на само част от ресурсите на хост машината. VPS акаунти се основават на количеството оперативна памет, съхранението на твърдия диск и процесорната мощност, разпределена на виртуалната машина. VPS сървърите могат да бъдат инсталирани с Linux или Windows като основна операционна система, като точната конфигурация на средата се определя от конкретната система за виртуализация на сървъра и последващ хипервизор, използван за управление на сървърни ресурси в центъра за данни.

OpenStack платформа за виртуализация

БЪРЗО РЕЗЮМЕ: Разбирането на платформата за виртуализация, която VPS хостинг компанията използва за управление на ресурси на центъра за данни и клиентски конфигурации, е важно. OpenStack е едно от най-популярните приложения с отворен код за управление на ресурси на VPS. Други включват Xen, Virtuozzo, OpenVZ, & KVM.

Как работи VPS хостингът на VPS?

Понастоящем има голямо разнообразие от софтуерни платформи за виртуализация на сървъри както в патентовани, така и в лицензирани рамки с отворен код, които се използват за създаване на VPS мрежи. Например, Xen сървър (Linux), Hyper-V (Windows) и VMware ESXi (Cross-Platform) са базирани на хардуерни системи за разделяне, които създават “нативен” или “гол метал” хипервизор за VPS изолация на един сървър. Родни хипервизори или тип 1 се считат за по-сигурни, но отнема повече време за настройка от системните администратори, които трябва да конфигурират ръчно всеки хардуерен дял преди продажбата или след покупка на конкретен клиент. Този тип VPS мрежа се среща по-често при използване на корпоративен център за данни.

За сравнение платформите за виртуализация като OpenVZ, Virtuozzo и KVM (Linux) са базирани на хипервизори на операционната система. Също известен като „Хоствани“ или тип-2 хипервизори, и подобни на VMware Workstation и плейър софтуер или отворения код VirtualBox Приложение за виртуализация на работния плот, тези платформи осигуряват по-голяма гъвкавост в настройката на VPS конфигурацията при разделяне на ресурсите на сървъра чрез автоматизирани техники. Някои хипервизорни платформи тип 2 позволяват инсталиране само на една версия на Linux на всички виртуални машини и са често срещани в „управляваните“ VPS решения и облачните акаунти. Други хипервизорни системи тип 2 позволяват инсталирането на всяка операционна система като традиционния хардуерен дял. Повечето VPS хостинг компании използват хипервизорни рамки тип 2, за да оптимизират хардуерните ресурси на центъра за данни за препродажба на клиенти на дребно в различни конфигурации.

Предимства на VPS хостинг

Основното предимство на VPS хостинга е, че собствениците на уебсайтове могат да „набират“ точното количество сървърни ресурси, необходими за оптимизиране на работата на сложен уебсайт. Това включва поръчка на определено количество специализирана мулти-обработваща мощност според броя на процесорните ядра, оперативната памет и пространството на твърдия диск, необходими за поддръжка на CMS сайтове или магазини за електронна търговия с повече едновременни потребители, отколкото споделен хостинг акаунт ще поддържа. Разработчиците често предпочитат VPS акаунти, защото могат да конфигурират сървъра с избора на операционна система и да инсталират каквито и да са допълнителни разширения на сървъра, необходими за програмиране на уеб приложения. Някои хора използват виртуални частни сървъри за отдалечени изчисления като втори десктоп, известен като виртуални мрежови изчисления (VNC). Анализът на разходите и стойността на уеб хостинг VPS предоставя всички функции на специализиран сървър на част от цената.

Недостатъци на VPS хостинг

Основният недостатък на VPS хостинг е сложността на системната администрация, необходима за инсталиране и управление на сървърния софтуер, което изисква много знания и команден ред в конфигурацията на уеб сървъра. Някои VPS рамки могат да отнемат часове или дни за настройка и след това трябва да бъдат поддържани за пачове за сигурност и надстройки на софтуера. Ако сървърът не е конфигуриран правилно, се допускат грешки или възникват грешки, това може да добави много време към процеса на уеб разработка. Неопитни потребители могат да оставят дупки в сигурността в средата, че хакерите, използващи автоматизирани ботове за скриптове и известни експлоатации на сървър или база данни, могат лесно да открият и насочат. Използване на стандартизиран cPanel, CentOS, & WHM среда или административни панели като Webmin и Virtualmin може да помогне значително да се опрости процеса на администриране на сървъра чрез добавяне на слой GUI за достъп до общи задачи.

Кой е VPS уеб хостинг Най-доброто за?

VPS уеб хостинг акаунти са най-подходящи за разработчици, които трябва да конфигурират средата с сървърни разширения, които споделените уеб хостове няма да поддържат. Обикновено те са свързани с използването на рамки от бази данни, различни от MySQL, езици за програмиране, различни от PHP, и сървърни рамки, различни от Apache. Използването на LEMP стека във VPS базирана уеб разработка с Nginx също може да бъде рентабилен в сравнение със специализиран сървър. Уебсайтове, иновативни в оптимизация на производителността и балансиране на облачното натоварване с платформи като Кеш на лак може да намери VPS решения като икономичен среден път между специализирани и споделени хостинг опции. VPS пясъчната среда е отлична за екипи за много разработчици, използващи контрол на версиите за изграждане на нови уеб и мобилни приложения, за да си сътрудничат онлайн от работните станции на работния плот. Можете да видите нашия списък с най-добрите VPS уеб хостинг компании, за да започнете.

Специализиран уеб хостинг

Специализиран уеб хостинг е най-скъпият и гъвкав от всички планове за услуги, предлагани от компании в бранша, тъй като собствениците на сайтове имат възможност директно да наемат или да наемат цялостен сървър за монтиране на багажник в център за данни. Предимството на посветен хостинг е, че клиентът има пълен контрол върху софтуерната конфигурация на сървъра, който може да се използва за използване на пълната процесорна мощност на процесора, цялото разпределено пространство на твърдия диск и наличната RAM памет. Специализирани сървъри са необходими за хостинг на най-големите сайтове по трафик в мрежата, както и от мобилни приложения, които изискват елитна производителност.

Как работи специализиран уеб хостинг?

Компаниите за уеб хостинг управляват съоръжения за центрове за данни, които могат да съдържат хиляди сървъри за монтаж на багажник с различни модели компютърни хардуер и конфигурации на операционна система. След това тези сървърни ферми са конфигурирани да поддържат споделен хостинг, VPS мрежи или специализирани акаунти в съответствие с бизнес изискванията на компанията. Системните администратори са назначени за дистанционно управление на софтуера и хардуера за собствениците на фирми, които възлагат услугите, предоставени от компанията. С посветен уеб хостинг, клиентите могат да наемат или отдадат под наем пълно устройство за монтиране на багажник и да конфигурират отдалечено настройките на сървъра, като използват редица скриптове с отворен код и собствени софтуерни скриптове.

Стандарти за центрове за данни

БЪРЗО РЕЗЮМЕ: Стандарти за центрове за данни са най-важният аспект на решението за покупка за специален хостинг план за сървър, тъй като един и същ хардуер е наличен от много различни доставчици на акаунти.

Предимства на специален сървър

Основното предимство на специализиран сървър е, че той може да бъде конфигуриран за нуждите за разработка по поръчка на сложен уебсайт или мобилно приложение. Въпреки че много собственици на потребителски сайтове изпълняват уеб скриптове въз основа на популярни рамки с отворен код и обикновено имат само ниско ниво на редовен трафик към уебсайт, големите корпорации в предприятията, медийните компании и популярните мобилни приложения имат огромни изисквания за трафик. Управлението на тези уебсайтове може да отнеме множество сървъри, за да се поддържа онлайн, а включените уеб приложения често се изграждат около персонализирано програмиране от екипи от експерти, които изискват постоянна поддръжка от системните администратори, за да поддържат онлайн. Цялата бизнес, приходи и поддръжка на клиенти, управлявани от тези големи, корпоративни уебсайтове, са базирани на специализирани сървърни мрежи в центрове за данни.

Недостатъци на специален сървър

Основният недостатък на специализиран сървър е, че той е скъп в сравнение с споделен хостинг или VPS планове и е скъп дори в сравнение с цената на основния хардуер. При специализирани сървъри клиентът плаща не само за използването на сървъра, но и за обучените техници, които го управляват, за режийните разходи на центъра за данни и достъпа до интернет магистрала. Разходите за центровете за данни включват не само отдаване под наем на офис и складови площи, но и електричество, необходимо за стартиране на всички сървъри и поддържане на хладно. Центровете за данни също трябва да имат резервни съоръжения за производство на електроенергия в случай на прекъсване на местното електроснабдяване. Всички остатъчни разходи са включени в годишната цена на специален сървър план. Въпреки това, той все още често е много по-евтин от това, което би било необходимо за управление на център за данни за един бизнес независимо.

Кой е посветен хостинг Най-добър за?

Има два основни сектора на целевите клиенти за специализирани сървъри. Първото е корпоративно предприятие, което може да наеме голям брой специализирани звена в информационен център за управление на операциите на компанията от разстояние чрез облачни изчислителни рамки, спестяване на пари от заплати на персонала, режийни разходи и годишни подобрения на хардуера. Фирмите, които наемат специализирани сървъри от център за данни, търсят достъп до най-новия компютърен хардуер, управляван от опитни техници, с директен достъп до високоскоростни оптични кабели за най-бързите интернет връзки. Вторият целеви пазар за специализирани сървъри е общността на разработчиците, които създават най-сложните уебсайтове и мобилни приложения с висока трафик.

Най-популярните корпоративни уебсайтове, социални мрежи, магазини за електронна търговия и мобилни приложения включват огромни изисквания към базата данни, голям брой регистрирани потребители и архивни библиотеки с милиони файлове на сайтове, които могат да варират от текст до мултимедия. Тъй като споделеният хостинг и VPS акаунти не са в състояние да отговорят на нуждите на тези популярни сайтове и приложения, е необходим специален сървър или облачно решение на сървърни клъстери, за да ги поддържат онлайн. Наемането или отдаването под наем на специален сървър от център за данни е много по-рентабилен начин за хостване на тези сайтове с високи доходи, отколкото би било, ако разработчиците закупиха хардуера и създадат малък център за данни. Можете да видите нашия списък с най-добрите специализирани уеб хостинг компании, за да започнете.

Облачен уеб хостинг

Облачният уеб хостинг предоставя решения за уебсайтове, които се нуждаят от повече мощност на обработка и изискват повече от един екземпляр на сървър, тъй като количеството онлайн трафик, включително броя на заявките към базата данни и ресурсните файлове, е твърде голям по обем, за да може една машина ефективно управление за всички едновременни потребители. Сега потребителите на уебсайтове изискват достъп до отдалечена обработваща мощност от центрове за данниоблачни изчисления), за да вършите сложна работа в браузъра, а не на работния плот с изтегляне на софтуер.

Облачният хостинг се дефинира от разполагането на сървърни клъстери, които автоматично се мащабират с потребителския трафик и нуждите от мощност за обработка на уебсайт, включително модерни софтуерни приложения за еластично балансиране на натоварването, съхранение на файлове и оптимизиране на база данни в традиционния LAMP / WAMP стек. Облачният уеб хостинг предоставя решения за приложения с големи данни и се стреми да замени традиционните сървърни рамки на корпоративни ИТ отдели въз основа на аутсорсинг, като предлага изчислителна мощност и отдалечено съхранение като стока на стоки. Облачният уеб хостинг помага на компаниите и собствениците на уебсайтове да използват силата на най-големите международни центрове за данни с най-новите иновации в ИТ.

Как работи облачният хостинг?

Облачният уеб хостинг се основава на разработките във виртуализацията, които позволяват целия “стек” на сървър (операционна система, база данни, кодова база, & файлове на сайта) да бъдат бързо клонирани и копирани в нов екземпляр на сървъра, когато това се изисква от броя на едновременните потребители. Това преодолява ограниченията за използване на отделен специален сървър за хостване на уебсайтове или приложения, но създава нови проблеми по отношение на управлението на споделена база данни. Понастоящем няма единен, стандартизиран метод за постигане на тези ползи с всички облачни хостинг компании в индустрията, активно иновационни нови решения.

Облачният уеб хостинг е подобен на мрежи за доставка на съдържание (CDN), които използват разпределени глобални сървъри, разширено кеширане на страници и софтуер за управление на файлове, за да оптимизират ефективността на уебсайта за големи уебсайтове. Много облачни хостинг компании ще предлагат възможността да избират операционната система, рамката на базата данни и географското местоположение на самия сървър като част от опциите за конфигуриране. Други облачни хостове предлагат управлявани услуги, при които основните аспекти на настройките на сървъра са предварително конфигурирани и хостваните уебсайтове автоматично ще се възползват от предимствата на разширеното мащабиране, еластичното балансиране на натоварването и клъстерните сървърни мрежи, които автоматично се разгръщат с шипове на трафика в активността на потребителите.

Предимства на облачния уеб хостинг

Облачният хостинг е предназначен за приложения за дистанционно изчисляване и се изисква от големи уебсайтове, чийто потребителски трафик надхвърля границите на това, което ще предостави един отделен сървър. Облачният хостинг е специално проектиран да отговори на нуждите на уебсайтове с големи изисквания към базата данни. Уебсайтовете, кодирани в PHP, Python, Perl, ASP.net и други програмни езици, често изискват голямо количество бек-енд обработка, за да генерира динамично извеждане на HTML страница. Мобилните приложения с големи потребителски общности също използват базиран на базата данни код и обширни ресурси на процесора, които могат да изискват облачно хостинг решение.

Облачният уеб хостинг е разработен, за да обслужва конкретните нужди на „големите данни“ в предприятието, където центровете за данни на най-големите компании в мрежата като Google, Facebook, IBM, Amazon и други активно иновават нови решения, за да отговорят на нуждите на техния бизнес модел или изисквания на клиента. Не всеки уебсайт ще изисква облачен хостинг, но малките фирми и стартиращи фирми, които мащабират трафика и потребителските общности, често намират управляваните облачни услуги за разумна опция пред специализирани сървъри, поради възможността да „плащат като отивате“ само за количество на използваните сървърни ресурси и за възможността да се поддържат сайтове онлайн чрез мащабиране на клъстери по време на най-високото предоставяне на услуга на потребителите.

Недостатъци на облачния уеб хостинг

Основният недостатък на облачния хостинг е несигурността, свързана с променливостта на разходите при сайтовете по модела „изплащане-на-отиване“. Друг проблем може да бъде свързан с „свръх” в индустрията, което може да доведе до надценяване и прекомерно таксуване за ненужни услуги или въвеждащи планове. Ефективното управление на облачния хостинг чрез използване на персонализиран софтуер за стек може да изисква платен системен администратор, чиято заплата може да бъде многократна от цената на хардуерната услуга. Сигурността на данните също може да бъде проблем за някои корпорации или сайтове, управляващи личната информация на потребителите с уеб или мобилни приложения, въпреки че няма значима разлика с облачните хостинг компании в сравнение с други уеб хостове при споменаване на проблеми с поверителността.

Кой е облачен уеб хостинг Най-добър за?

Облачният хостинг се различава от традиционните уеб хостинг услуги чрез фокуса върху оптимизирането на натоварванията на страниците, управлението на базата данни и обработката на процесори за голям брой едновременни потребители на приложение чрез използването на мултикомпютърни сървърни клъстери с разширени софтуерни разширения. Например споделеният уеб хостинг се развива от необходимостта да се хостват колекции от единични уеб страници с вградени файлови ресурси на ниска цена, но често се проваля под напрежението на сложни сайтове, базирани на база данни, които функционират като динамични уеб приложения в браузъра и изискват голямо количество RAM или CPU ресурси за доставка.

Облачният хостинг може да бъде подобен на VPS или специализирани сървърни рамки, при които системният администратор има възможност да конфигурира инсталирането на операционната система със софтуерни разширения, които не са налични в споделени хостинг среди. Някои управлявани облачни хостове опростяват този процес, като предлагат оптимално конфигурирани решения с патенторен основен софтуерен пакет. Друга разлика е, че много планове за уеб хостинг хостинг работят по модел „изплащане“, при който акаунтът се таксува за размера на обработващата мощност или броя на използваните сървърни копия на месец, а не на фиксирана система. Повечето традиционни уеб хостове нямат възможност за мащабиране, за да посрещнат скокове на трафика и не предлагат разширени функции за балансиране на натоварването за управление на базата данни.

Облачният хостинг се свързва с нуждите на отдалечените изчисления, където потребителите изпълняват сложни задачи през браузъра, използвайки уеб или мобилни приложения, които предоставят „софтуер като услуга.„Облачният домакин иновации в разработването на„платформа като услуга”Бизнес модел, който предлага по-ефективни средства за управление на бази данни, балансиране на натоварването, кеширане на страници и виртуализация на сървъра за клиентите. Облачният хостинг се основава на мащабиране на екземплярите на сървъра в клъстери, които могат да бъдат разгърнати за мащабиране с максимална активност на потребителите. Повечето малки уебсайтове се нуждаят само от облачни услуги от време на време, за да поддържат промоционална дейност, която се появява, когато рекламите в печата или връзките в социалните медии водят до шипове в новата активност на потребителите. Пълната мощ на облачния хостинг се разгръща чрез разработка на персонализиран стек и сега се счита за съществено за ежедневното управление на сложни уеб и мобилни приложения. Можете да разгледате нашия списък с най-добрите облачни хостинг компании, за да започнете.

Кои функции трябва да търсите в уеб хостинг план?

След разбирането на различните видове акаунти за уеб хостинг, достъпни от компаниите от центрове за данни, е важно да се разгледа внимателно общия пакет от функции, които всеки план предлага, за да се определи кои да осигурят най-добрата стойност за вложените пари. Някои от основните функции, които трябва да търсите във всеки уеб хостинг акаунт са:

 • Сървърна архитектура
 • Версия на операционната система
 • Инструменти за управление на домейни
 • Инструменти за системно администриране
 • Bandwidth & Ограничения на процесора
 • Безплатни оферти & Промоции
 • Сигурност на данните
 • Техническа поддръжка

Тези фактори могат да бъдат намерени във всички уеб хостинг акаунти, включително споделен, VPS, посветен, управляван и облачен хостинг. Тъй като повечето уеб хостинг компании предлагат най-ниски цени на дългосрочни планове, е лесно да се „влезете“ в акаунт при регистрация, само за да разберете по-късно, че липсват в основните необходими аспекти или недостатъчно постигат други услуги в значими начини. За да избегнете този проблем, който може да доведе до необходимост от непрекъснато прехвърляне на уебсайт между уеб сървъри, потвърдете прегледания акаунт за тези фактори предварително за дългосрочен ангажимент към платформата на компанията.

Сървърна архитектура

Собствениците на уебсайтове търсят бързина, надеждност и производителност в уеб сървър, което може да бъде проверено чрез независими сравнителни тестове на сървърна архитектура и потребителски прегледи на мрежови решения на компанията. Преди да закупите всеки уеб хостинг акаунт, е важно да проверите сървърния хардуер, използван в платформата. В момента има голямо разнообразие от разлики между различните версии на Intel Xeon, атом, Itanium, и AMD Opteron сървъри, разположени в използването на центъра за данни. По-старите модели разполагат с по-малък брой ядра на разположение за многообработка, докато по-новите сървъри имат по-големи количества по-бърза DDR-4 RAM памет. Други разграничения, които трябва да наблюдавате, са видът на използвания твърд диск (HDD срещу SSD), тъй като твърди дискове осигуряват значително по-бърза производителност на пъти за зареждане на страницата на уебсайта.

Версия на операционната система

Изборът на операционна система при уеб хостинг като цяло е ограничен до Linux дистрибуции спрямо избора на сървър на Windows. VPS или Специализиран сървър ще даде на разработчиците на уебсайт най-голяма гъвкавост при инсталирането на операционната система и конфигурирането на персонализирани разширения. Някои корпоративни корпорации изискват Windows сървъри за управление на компанията, в противен случай основното предимство на платформата на Microsoft е свързано с разработването на ASP.net. Apache, MySQL и PHP работят както на Linux, така и на Windows взаимозаменяемо, без забележими разлики в производителността. Версията на Linux, инсталирана, например CentOS и Cloud Linux, също може да идва с лицензионни ограничения поради използването на WHM и cPanel. Използването на други Linux дистрибуции като Ubuntu, Red Hat, Debian, FreeBSD и др. В уеб сървърите е свързано най-вече с предпочитанията на разработчиците за администриране на системи.

Инструменти за управление на домейни

Управлението на домейна е един от най-важните аспекти на всеки уеб хостинг акаунт, а повечето споделени уеб хостинг компании използват или cPanel или частна част за администрация за конфигуриране. Някои хостинг планове позволяват използването на неограничени домейни под един акаунт, но всички домейни ще споделят един IP адрес. Ако собствениците на сайтове трябва да стартират https за всеки домейн, трябва да бъде закупен уникален IP адрес, за да управляват настройките на SSL сертификата. Заплаща се да потвърдите предварително колко такса уеб хост за всеки допълнителен IP адрес, ако уеб криптиране ще се използва за множество домейни, хоствани в акаунт. Поради TLS протоколи, няма валиден начин да хоствате множество домейни с помощта на един SSL сертификат. cPanel улеснява добавянето на поддомейни към всеки акаунт.

Инструменти за системно администриране

Cpanel все още е най-често срещаната рамка за администриране на системите, използвана в споделените хостинг акаунти. Някои уеб хостинг компании също използват Plesk или решение, кодирано по поръчка. Тези панели за администриране позволяват конфигуриране на настройките на сървъра, избор на PHP версия, инсталиране на база данни MySQL, управление на акаунти по имейл и FTP услуги за прехвърляне на файлове. Облачните хостове обикновено имат патентован контролен панел, който позволява на системните администратори да се съсредоточат върху управлението на стека и да наблюдават използването на ресурсите на сървъра чрез анализа на трафика. Инсталаторите с едно щракване Softaculous и Фантастико улеснявайте управлението на голямо разнообразие от скриптове с отворен код за уеб разработка.

PhpMyAdmin може да се използва за управление на база данни с MySQL на повечето инсталации на стек LAMP. Системните администратори, използващи VPS, посветен или облачен уеб хостинг, трябва да бъдат запознати с използването на командния ред и SSH за управление на настройките и конфигурацията на сървъра. Популярният софтуер за това включва PuTTY (Windows), терминал (Mac), Композитор за управление на PHP библиотеки и Yum или DNF за отдалечена инсталация на пакет на сървъра. Много разработчици предпочитат управление на файлове, използвайки системи за управление на версии като Git или Subversion през FTP на сървърите. Някои управлявани облачни хостове предлагат опростен контролен панел за акаунти, което улеснява хостинга на множество домейни.

Bandwidth & Ограничения на процесора

Проверете техническите спецификации на пакета, включително наличните хранилище, трансфер на данни, честотна лента, местоположение на сървъра и гаранции за продължаване на времето. Повечето пакети за уеб хостинг ще предлагат достатъчно място за съхранение на уебсайт за малък бизнес. Прехвърлянето на данни се отнася до общото количество данни, които могат да бъдат прехвърлени на посетителите на уебсайта в определен интервал от време (месечно / годишно). Честотната лента се отнася до общото количество данни, които могат да бъдат прехвърлени във всеки конкретен момент, измерен в кратни битове в секунда (Mbit / s, Gbit / s, Tbit / s). Много хостинг компании твърдят, че предлагат “неограничена” честотна лента и трансфер на данни. Ако обаче уебсайтът използва прекалено много ресурси на процесора, той все още може да бъде заглушен или отведен офлайн в моменти на пиков потребителски трафик. Ако повечето от посетителите на уебсайта идват от определена област, избирането на сървър по геолокация може да помогне да се подобри времето за зареждане на страницата. Уеб хостинг компания трябва да осигури гарантирано време за работа от поне 99,9% като част от плана за услуги.

Безплатни оферти & Промоции

За тези, които искат да прехвърлят своя уебсайт към нов хостинг доставчик, някои уеб хостове ще предлагат безплатна услуга за миграция на уебсайтове. Това означава, че те ще прехвърлят файловете на сайта от стария хост към новия сървър, използвайки FXP / FXSP, осигуряване на плавна миграция и по-малко време на престой при смяна на настройките на DNS. Други специални промоции включват безплатни актуализации на хардуера, лицензи за софтуер, рекламни кредити за Google AdSense & Услуги за оптимизация на Bing и търсачки. Специалните промоции и безплатните оферти могат да добавят стойност към уеб хостинг акаунта, който намалява над всички инвестиции в долния ред.

Сигурност на данните

Собствениците на уебсайтове трябва да се уверят, че всеки уеб хостинг план ще бъде конфигуриран безопасно, включително защитни стени и софтуер за наблюдение, за да се предотвратят посегателства чрез автоматизирани атаки на скрипт-бот. Проверете дали уеб хостинг компанията предлага DDoS защита срещу атака и автоматични сигнали за неоторизирани влизания. Докато споделените планове за уеб хостинг включват фирмените услуги, свързани с надграждането на инсталираната операционна система и сървърния софтуер с най-новите пачове за сигурност, VPS и специализирани сървърни акаунти ще трябва да носят отговорност за това чрез квалифициран системен администратор. Компаниите за уеб хостинг, които предоставят автоматизирани инструменти за архивиране на файлове на сайта и базата данни като огледално огледално нападение на диска в разширени акаунти, осигуряват допълнителен слой на сигурността на сайта в случай на срив на сървъра или техническа грешка, която води до загуба на данни.

Техническа поддръжка

За собственика на малък бизнес техническата поддръжка е приоритет. Един качествен доставчик на хостинг услуги трябва да предлага 24/7 безплатна техническа поддръжка чрез телефон, чат на живо и имейл. Обхватът на поддръжката, предлагана от всяка уеб хостинг компания, ще варира. Управляваните домакини имат предимството на опитни екипи за техническа поддръжка със специфични за платформата познания. Големите компании често имат дълго чакане по телефонните линии, отговорите в консерви за поддръжка на имейли и по-малко способността да отговарят на въпроси, свързани със скрипт или уеб разработка. Някои специализирани планове за сървър вече включват време за разговор директно със системните администратори в центъра за данни. За да разберете по-добре записа за техническа поддръжка на уебхости, проверете онлайн потребителските прегледи, за да видите как настоящите и бивши клиенти оценяват компанията.

БЪРЗ СЪВЕТ: Когато избирате пакет, потвърдете функциите, операционната система, надеждността, поддръжката на клиентите, поддръжката за трансфер на уебсайтове и предложенията за сигурност.

заключение

Всички различни видове уеб хостинг обслужват определен сектор на целевия пазар, с предимства и недостатъци, които са уникални за всеки фирмен план. Собствениците на уебсайтове за малък бизнес и независимите издатели трябва да започнат с споделен акаунт за уеб хостинг, след това да се надстроят до VPS или Cloud хостинг план, ако трафикът надхвърля това, което сървърът ще поддържа. Корпоративни уебсайтове често се нуждаят от множество специализирани сървъри за управление на огромни нужди от база данни и трафик. Управляваният облачен подход може да спести пари чрез възлагане на местни служители и хардуерни мрежи на центрове за данни с квалифицирани системни администратори. VPS хостовете се използват най-добре, когато изискванията за уеб разработка изискват персонализирана конфигурация на среда на уеб сървър, но бюджетът на проекта не поддържа специален сървър.

Управлението на уеб разработката и изискванията за потребителски трафик са най-важните аспекти при избора на най-добрия уеб хостинг план. Потърсете компании, които предлагат най-новата сървърна архитектура с многоядрени сървъри на Xeon, DDR4 RAM и твърди дискове за оптимална работа. Докато споделеният хостинг под cPanel и CentOS остава индустриален стандарт, иновациите в облачните компютри бързо променят пейзажа на уеб хостинга. Много уеб хостинг компании предлагат “хибридни” подходи, които комбинират най-добрите характеристики на облачния и споделен хостинг във високоефективен, евтин план за търговия на дребно, който предлага интегрирано балансиране на натоварването, кеширане на страници и CDN услуги на елитни хардуерни конфигурации на сървъра. Тъй като има много много различни възможности за избор на уеб хостинг план, важно е да се сравнят всички функции, предлагани в индивидуален план за услуги, преди дългосрочна покупка, за да се потвърди най-добрата стойност за инвестицията.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map