Най-бързият и надежден тренд на уеб хостинг през 2020 г.

Проучване на най-бързите уеб хостинг компании в сравнение с тяхната скорост, продължителност и цена. Подобрете ефективността на уебсайта си и скоростта на зареждане на страницата.


Най-бърз уеб хостинг

Когато става въпрос за уеб хостинг, производителността е много важна. Бързият уеб хост може значително да увеличи скоростта и отзивчивостта на вашия уебсайт. Въпреки че има различни фактори, които влияят на скоростта на уебсайта (ще ги разгледаме по-късно), превключването на вашия сайт към по-бърза уеб хостинг услуга може да даде на уебсайта ви значително увеличение на скоростта.

Един бърз уебсайт е не само добър за вашите посетители, но и добър за SEO (оптимизация за търсачки). Търсачки, като Google & Bing, предпочитайте уебсайтове, които се зареждат бързо и като цяло ги класират по-високо в SERPS, отколкото по-бавно изпълняваните уебсайтове. Бързият уебсайт също корелира с по-добрите реализации. Проучванията показват, че за на всеки 1 секунда вашите клиенти прекарват в чакане на вашия уебсайт, за да се заредят, 20% ще отпаднат. Това е огромна загуба на много потенциални продажби!

Въпреки че уеб хостингът не е всичко за бърз уебсайт, това е съществената основа за него. Ако сте уеб-домакин ви забавя, време е да преминете към по-добър.

Най-бързите уеб хостове от един поглед

Нека да стигнем точно дотам, защото знаем, че ви липсва времето! По-долу са нашите топ избор за най-бързите уеб хостинг услуги:

Уеб хост
Цена*:
Средната скорост**:
Месечен ср. Престой ***:
Регистрирай се
InMotion хостинг$ 3.99 / месец135 мс4-6 минути
A2 хостинг$ 3.92 / месец176 мс7-9 минути
GreenGeeks$ 2.95 / месец312 ms10-15 минути
HostGator$ 2.78 / месец190 мс5-8 минути
SiteGround$ 3.95 / месец192 ms8-10 минути
  • * Ценообразуването се отчита по въвеждащи цени. Стандартното ценообразуване след подновяването също беше отчетено в нашето проучване, но ще покажем въвеждащите цени
  • ** Това е средното време за отговор на сървъра, измерено в милисекунди за всеки даден месец чрез нашето независимо тестване за сравнение
  • *** Това е средното време на престой на уебсайта, измерено в минути за всеки даден месец чрез нашето независимо тестване за сравнение

Нашето проучване за най-бързия уеб хостинг – Какво прави бърз уеб хост?

Анализирахме съпоставими споделени планове за уеб хостинг от 20 от най-популярните уеб хостинги, тенденции на пазара. Определянето на това какво наистина е най-бързият уеб хостинг е трудна задача, тъй като има толкова много фактори и външни обстоятелства, които могат да възникнат. Следователно го разделихме на 3 основни критерия:

  1. Скорост на сървъра
  2. Uptime
  3. цена

Скорост на сървъра

Първото нещо, което искаме да разгледаме, е действителната скорост на уеб сървъра. Скоростта на сървъра се измерва чрез тестване на времето му за отговор или по-точно, времето, необходимо за сървъра да отговори на заявка от клиент. Това е известно като Време до първи байт (TTFB).

TTFB е измерване на времето, което даден обходник да получи първия байт след отговор от сървър. Тя се измерва в милисекунди (ms), а по-ниско число е по-добро. TTFB зависи от няколко фактора, но по същество е комбинация от скоростта на сървъра, комбинирана със скоростта на мрежата.

Резултати от тестове за скорост на популярни уеб хостове

Според ан задълбочено проучване от Моз, има пряка зависимост между класирането в резултатите от търсенето и TTFB. Забележка: корелацията и причинно-следствената връзка често са независими фактори, може да е трудно да се определи дали този резултат е, защото самите сайтове като цяло са били по-бързи, което води до по-високо класиране от Google.

БЪРЗ СЪВЕТ: Google препоръчва да се стреми към време за реакция по-малко от 200 ms.

Uptime

Скоростта е фантастична, но без ъптайм, вашият уеб хостинг няма нищо. Обикновено се отчита като процент, непрекъсната работа е измерване на времето, което уеб сървърът „работи и работи“ спрямо времето, че е недостъпно или „надолу“. По същество, ъптаймът е измерване на времето, до което сървърът е достъпен.

Повечето съвременни уеб хостове днес обикновено се хвалят с 99,9% ъптайм, което звучи впечатляващо. Това обаче все още има достатъчно време за престой. Показано по-долу е средният месечен престой на нашите тестови сайтове, изчислен в минути.

Резултати от тестове за престой на популярни уеб хостове

БЪРЗ ФАКТ: Уеб хост, който твърди, че има 99,9% продължаване, означава, че уебсайтът ви може да има средно време на престой от 30 минути всеки месец.

цена

За тези, които наистина са загрижени за ефективността, цената може да не е фактор. Въпреки това, за да поддържаме нещата справедливи, трябва да вземем предвид цената на всеки хост. Никой не обича да харчи повече за хостинг, отколкото те. Има общ консенсус, че получавате това, което плащате. При всички равни условия по-малко скъпият уеб хост трябва да работи малко по-бавно от този, който е по-скъп. Или това всъщност е вярно? Показано по-долу, ние сравнихме цената на всеки уеб хост и можете да видите, че това не е задължително да съответства на по-бързата скорост.

Сравнение на цените на популярните уеб хостове

Ще видите, че някои от тези уеб хостове може да таксуват значително повече за своя хостинг, но това не означава непременно, че ще бъдат значително по-бързи.

Различни фактори, които влияят на скоростта на уеб хостинг

Има много неща, които могат да повлияят на скоростта на вашия уеб хост, които ще разгледаме по-подробно по-долу. Докато някои от тези неща са отговорност на вашия уеб-домакин, други може да са на отговорност от вас. Първо, нека се съсредоточим върху аспекта на уеб хоста:

Сървърна хардуерна / мрежова инфраструктура

Характерът на хардуера и инфраструктурата на уеб хост може да играе основна роля в неговото изпълнение. Важните въпроси, които трябва да зададете, включват дали сървърът използва SSD дискове? Какъв тип RAM и конфигурация на процесора използват? Изключително важно е дали те имат гръбначна връзка от първи ред към интернет; нищо по-малко ще има значително отрицателно въздействие върху общата скорост.

Стек на сървърния софтуер

Какъв софтуер работи на сървъра? Изключително важно е да разберете какви версии използват. Например, PHP7 работи значително по-бързо от PHP5. За много бързи уебсайтове в наши дни, разработчиците очакват да могат да използват JavaScript рамки като REACT, Vue.js или Angular. Готови ли са да стартират node.js?

Също така е важно да се обърне внимание на какъв вид уеб сървъри те работят. Използват ли NGINX или Apache? Могат ли да поддържат бързи CGI? Знаейки дали те могат да поддържат NoSQL бази данни от следващо поколение, като MongoDB за работа с големи данни, също може да бъде важно.

Рамки и библиотеки

Езикът, на който сте избрали да пишете софтуера си, може да промени разликата в скоростта. Ако използвате рамка или поредица от библиотеки, за да активирате голяма част от вашата обработка, всяко повикване към тези библиотеки ще забави скоростта на обработка. Също така е важно да обърнете внимание коя версия на език използвате. Много уебсайтове работят на WordPress, което от своя страна работи над PHP. По принцип е добра идея да работите върху най-новата версия на език, тъй като по-късните версии обикновено са проектирани да работят по-бързо.

Бавни заявки към база данни

Ако няма достъп до базите данни по правилен начин, всяко обаждане към БД може да забави сайт. Част от това е отговорност на уеб хоста (ефективно ли са групирани БД, колко ресурси са разпределени в бази данни и т.н.), но някои са отговорност на разработчика, като например писане на добри заявки, добро индексиране, създаване на достатъчно екземпляри на DB за движението.

памет

Има достатъчно памет за разпределение на вашия сървър? Ако използвате виртуален хост, е възможно да споделяте трафик с много натоварен сайт; наличен е ограничен обем памет и ако голяма част от него се заеме от някой друг, това може да повлияе на скоростта на вашия сайт. По същия начин, ако стартирате твърде много неща наведнъж, това може да ви забави.

Глад на централния процесор

Подобно на паметта, процесорът на вашия сървър може да работи само толкова силно. Ако има твърде много ресурси, които се опитват да влязат в централния процесор, подобно на вашия компютър, ще откриете, че елементите трябва да се редят на опашка и да изчакат да се върти, което води до бавно изживяване.

Кеширане на сървър

Сървърът може да има голямо време за работа, но може да работи бавно; всички сме изпитали нещо подобно на домашен компютър. Възможно е вашият лаптоп да работи много дълго време, но в резултат на това в паметта остават много артефакти, което води до бавно изживяване. Ето защо, особено на машини с Windows, се препоръчва периодично да ги рестартирате; те могат да бъдат ефективно работещи, не е задължително да работят ефективно.

Това каза, че за уеб сървърите продължителността на работа е прилично измерване. Има обаче няколко други фактора, които може да искате да разгледате на уеб сървър, например дали те предоставят кеширане или не. Кеширането съхранява копия на уебсайт в активна памет, за да се предотврати необходимостта от зареждане на цялото нещо всеки път, когато някой го извика.

Разбира се, ако вашият уебсайт е силно динамичен и съдържанието, до което потребителят се нуждае за достъп, не може да бъде “старо” (например за 20 минути или повече), може да искате да използвате по-малко кеширане или можете да ускорите количеството на времето между кеша се опреснява. Въпрос на доставка и вземане; в зависимост от естеството на съдържанието, което доставяте. Ако съдържанието ви остава относително статично и не се променя много често, кеширането може да бъде добра характеристика за бързина.

Разстояние / геолокация

Физическото местоположение на уеб сървърите може да окаже огромно влияние върху скоростта, която изпитват вашите потребители. Тъй като достъпът до уебсайт обикновено отскача между няколко места, преди да стигне до крайния потребител, колкото по-близо са те до възел, толкова по-бърз ще бъде техният опит. Ако значителна част от вашите потребители са в Европа, важно е да се гарантира, че хостът използва CDN в тази част на земното кълбо. Колкото повече CDN се предлагат, толкова по-голяма е вероятността от опита на вашите потребители. Вие също така ще искате да изберете център за данни за вашия хостинг, за да бъде в най-близкото място до по-голямата част от вашите потребители.

Обем на трафика

Ако вашият сайт получава много трафик, това може да повлияе на скоростта на вашия уеб сайт, особено ако използвате виртуален хост и споделяте сървър с други уебсайтове. Изригванията на трафик могат да имат пряко влияние върху опита на вашите потребители, особено ако не сте предвидили достатъчно ресурси за справяне с растежа. Ако споделяте вашия сървър с други сайтове, всяко увеличаване на трафика му може да повлияе на наличието на вашия собствен сайт. Ако вашият сайт изпитва забавяне поради тази причина, може да искате да разгледате различни видове хостинг планове.

Тип уеб хостинг

Повечето уеб хостове предлагат различни нива на хостинг. В по-евтиния край можете да изберете споделен хостинг, което означава, че споделяте сървър с други сайтове. Въпреки че това може да е по-достъпно за тези, които стартират, важно е да разберете, че може да получите забавяне поради избухвания на трафик, описани по-горе. Ако изберете специален хостинг план за сървър, вашият сайт почти винаги ще бъде по-бърз от споделените планове. В нашето проучване не искахме да сравняваме ябълки с портокали, така че сравнихме само съпоставими планове за споделен хостинг, както беше споменато.

Така че сега, когато имам правилния уеб хост, ще бъде ли бърз сайтът ми?

Докато за бърз уеб сайт е необходим бърз уеб хост, това не е всичко. Скоростта на уеб хостинг не е същата като скоростта на уебсайта.

И така, това, което прави един уеб сайт бързо?

  • Вашият сървър: Качеството на скоростта, предоставена от вашия уеб-домакин. Тук сте избрали да хоствате вашия сайт.
  • Твоят уебсайт: Всички фактори, които влагате в дизайна на вашия сайт, включително JavaScript, тема, плъгини, оптимизация на базата данни, чист код на сайта, реклами и т.н. Това са отговорност на уеб разработчика.

В крайна сметка скоростта на уебсайт е ограничена от най-бавния фактор на сайта. Така че бихте могли да имате светкавично бърз уеб хост, без закъснения, добра геолокация и т.н., но ако на страницата си зареждате един тон външни скриптове или се опитвате да заредите десетина 1MB + изображения на вашия сайт, той ще все още тичат много бавно.

БЪРЗ ФАКТ: Вашият уебсайт и различните фактори, които могат да го забавят (като компресия на изображение, кеширане на браузър, JavaScript, тема, плъгини и т.н.) са изцяло на вас, като собственик на уебсайта, а не отговорност на уеб хоста. Отговорността на уеб хоста е върху сървърната и мрежовата инфраструктура, които споменахме по-горе.

Поради тази причина трябва да се съсредоточите силно върху фактори, които могат да пречат на вашата скорост. Стартирането на просто е добър подход, но това може да не реши проблема ви със скоростта. За да се справи с проблема с бавен уебсайт, се изисква внимателен процес.

Много уеб хостове работят бързо и предоставят солидни услуги. Повечето ще имат T1 връзки към интернет и ще бъдат добре оптимизирани, за да ви предоставят солидни услуги. Факторът, който влияе върху скоростта на уебсайта Ви, често до голяма степен се дължи на това, което работите на вашия сайт, повече от това, което работи на сайта Ви..

Заключение на проучването

Важно е да се отбележи, че повечето изследвания на тестовете за скорост не са 100% точни. Ще намерите много онлайн проучвания с тестове за скорост на уеб хостове, но има твърде много външни фактори, които могат да пречат на тестовете.

Въпреки че нашето проучване може да показва конкретни данни за сравнение за всеки хост, възможно е да намерите различни данни с една и съща компания и същия хостинг план. Например, може би сме се регистрирали за споделен хостинг план Bluehost и сме назначени на чисто нов сървър, докато следващият клиент ще бъде назначен на по-стар сървър, достигащ края на живота си. Или може би конкретен сървър има проблем и причинява прекъсване на клиентите на този сървър, докато всички останали клиенти са напълно добре. Ако хоствате вашия сайт с една и съща компания достатъчно дълго, може би сте забелязали получаване на имейл за преместването на вашия сайт на по-нов сървър с обещанието за подобрена скорост. Всеки физически сървър може да бъде различен, за фактори, които не можем да измерим тук без директен достъп до самата компания. Поради тези причини всички изследвания на скоростта трябва да се използват като груба габарит и трябва да изберете уеб хост въз основа на технологичния му стек и функции.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me