5 най-добрите хоствани платформи за електронна търговия за онлайн магазин

Преглед на най-добрите хоствани платформи за електронна търговия за хостинг & изграждане на уебсайт за електронна търговия и как да изберете правилния за вашите конкретни нужди.


Нашето официално ръководство за най-добрата хоствана платформа за електронна търговия

Намирането на подходящата хоствана платформа за електронна търговия за стартиране на вашия онлайн магазин може да се почувства като обезсърчаваща задача. Искате да продавате продуктите си онлайн и сте чули, че хостваните платформи за електронна търговия могат лесно да направят създаването на уебсайт за електронна търговия. Но със наличните стотици уеб хостове за електронна търговия, може да не знаете къде да се обърнете. В тази статия ще изброим нашите топ 5 препоръчителни избора за хоствана платформа за електронна търговия и след това ще обсъдим какво трябва да търсите в тези платформи, за да ви помогнем да определите най-добрия избор за вашия бизнес.

Най-добрите хоствани платформи за електронна търговия накратко

Ето бърз преглед на най-добрите 5 варианта за хоствани онлайн магазини, с основните характеристики на всяка компания, изложени по-долу:

платформа
Започва в:
Препоръчва се за:
Научете повече
Wix$ 17.00 / месецдостъпни & лесно решение за малки магазини за електронна търговияНаучете повече
Shopify$ 29.99 / месецНай-пълната платформа за електронна търговияНаучете повече
BigCommerce$ 29.95 / месецМощните функции за персонализиране са най-добри за по-големите магазиниНаучете повече
Volusion$ 15.00 / месецНай-доброто за тежки продукти онлайн магазиниНаучете повече
3DCart$ 19.99 / месецИнклюзивен хостинг с разширени функции на ниски цениНаучете повече

Най-добрата домакинска компания за електронна търговия №1 - Wix

Започва от: $ 17,00 / месец

Wix
Достъпно хостинг решение за малки магазини за електронна търговия

www.wix.com е популярен създател на уебсайтове със собствена хоствана платформа за електронна търговия, идеална за собственици на малък бизнес. Той е прост, лесен за използване и достъпен. Те са перфектни за малки фирми за електронна търговия, които не планират да разширяват своя инвентар от над 100 продукта. Wix също е подходящ за предприемачи, които никога преди не са изграждали уебсайт и искат да поддържат ниските си стартови разходи ниски. Не става по-прост от техния редактор за плъзгане и пускане, който ви позволява да създадете евтин и красив уебсайт. Wix е надежден хост за малки магазини за електронна търговия, които се нуждаят от лесен за използване уебсайт.

Основни функции:

 • Лесен за използване
 • Просто управление на запасите
 • Без такси за транзакции
 • Приятелски за мобилни устройства
 • достъпни
 • Плъзнете n build builder

Най-добрата хоствана платформа за електронна търговия №2 - Shopify

Започва от: $ 29.99 / месец

Shopify
Най-пълният хостинг за електронна търговия

www.shopify.com понастоящем доминира на хостваните платформи за електронна търговия с над 200 000 потребители. Това е отличен избор навсякъде за хостинг на магазин. Начинаещите, които никога не са изграждали уебсайт за електронна търговия, могат да разберат как да използват простия интерфейс с малко съдействие, но Shopify също е добре подходящ за осигуряване на функционалност и мащабируемост за разширяване на вашия магазин. Те са най-известни с огромния си избор от красиви, модерни теми с отзивчив дизайн, подходящи както за настолни, така и за мобилни зрители. Всяка тема е наистина зашеметяваща и придава незабавна достоверност на вашата марка. Shopify осигурява пълна денонощна поддръжка на клиенти, която е ненадмината. Ако се сблъскате с някакви проблеми, експертите на Shopify са достъпни чрез чат на живо, имейл или по телефона почти незабавно. Няма да се окажете в очакване да разговаряте с представител. Shopify е най-пълният хостинг за фирми, които искат онлайн магазин, който могат да увеличат.

Основни функции:

 • Лесен за използване
 • Отзивчиви теми
 • 24/7 поддръжка на клиенти
 • Приложение за управление на мобилни устройства
 • Оптимизация за търсачки
 • Неограничени продукти
 • 70 шлюза за плащане

Опитайте, ако БЕЗПЛАТНО

Най-добрата домакинска компания за електронна търговия №3 - BigCommerce

Започва при: $ 29.95 / месец

BigCommerce
Най-доброто за мощни функции за персонализиране

www.bigcommerce.com е надеждна платформа, предназначена за малък и среден бизнес. По-напредналите уеб разработчици оценяват гъвкавите функции за персонализиране, тъй като платформата е изградена на HTML & CSS кодиране. Докато някои хоствани платформи таксуват 1-3% за транзакция, BigCommerce не ви кара да плащате такса за всяка продажба. Важно е обаче да се отбележи, че техният модел на ценообразуване за месечните планове се основава на количеството ви продажби. Ако започнете с основен план и приходите ви се увеличават, той автоматично ще се надгражда. Компании с годишна печалба над 125 000 долара трябва да плащат за Pro Pro план в размер на 200 долара на месец. Акцентът на тази платформа е неограничената честотна лента за всеки план. По-големите предприятия с много трафик на сайта ще се възползват от неограничена честотна лента. BigCommerce е хоствана платформа, която е най-подходяща за малки предприятия с приходи под 125 000 долара или по-големи предприятия, които се нуждаят от допълнителна честотна лента.

Основни функции:

 • Интеграция на социалните медии
 • Разширени функции
 • HTML & Възможност за CSS
 • Без такси за транзакции
 • Отзивчиви теми
 • Поръчка за една страница

Най-добрата домакинска компания за електронна търговия №4 - Volusion

Започва от: 15,00 $ / месец

Volusion
Най-доброто за онлайн тежки онлайн магазини

www.volusion.com се откроява с подобрената си система за управление на запасите. Ако планирате да носите голям обем продукти в магазина си, лесно ще проследите вашите продажби и нива на запаси в тяхната платформа. Volusion ви позволява лесно да достигнете по-широка аудитория, като интегрирате магазина си с eBay, Amazon и Facebook. Темите им могат да се настройват чрез HTML & CSS, така че ако не знаете кодиране, може да се нуждаете от помощ от уеб програмист, за да настроите първоначално вашите шаблони. В началото има лека крива на учене, но шаблоните ускоряват добавянето на нови продукти в дългосрочен план. Ако планирате да започнете блог в магазина си за маркетинг на съдържание, важно е да отбележите, че Volusion не предлага тази приставка. Ще трябва да използвате хост на трета страна и да направите връзка към него. Volusion е хостинг решение, най-подходящо за малки фирми, които се нуждаят от мощна система за управление на запасите.

Основни функции:

 • иБей & Интеграция на Amazon
 • Разширен контрол на инвентара
 • Без такси за транзакции
 • HTML & Възможност за CSS
 • Управление на мобилни магазини
 • Програма за лоялност на клиентите

Най-добрата домакинска компания за електронна търговия №5 - 3DCart

Започва от: 19,99 долара / месец

3DCart
Инклюзивен хостинг с разширени функции на ниски цени

www.3dcart.com е най-известен с предоставянето на най-широк спектър от сложни функции при всеки месечен план. Най-голямата разлика при хостинг на 3dcart е достъпът до заредени функции дори и с най-ниска цена. Други популярни платформи изискват да надстроите, за да получите повече функции. Плюс това, броят на продуктите, които можете да изброите, зависи от това кой месечен план имате. Темите им предоставят различни уникални опции, така че уебсайтът ви няма да изглежда подобно на други магазини за 3dcart. Други платформи предоставят приятни теми, но много от тях изглеждат еднакво. Ако продавате глобални продукти, 3dcart е водещата платформа за големия брой шлюзове за плащане. Като цяло 3cart е качествен домакин за собственици на бизнес клиенти, които искат най-много функции.

Основни функции:

 • Множество опции за доставка
 • Без такси за транзакции
 • Уникален избор на тема
 • 160 шлюза за плащане
 • Оптимизация за търсачки
 • Пълни функции @ всеки план

Избор на хоствана платформа за електронна търговия

Избор на правилната платформа за електронна търговия за вашата марка

Много от функциите, предлагани от домакините за електронна търговия, изглеждат доста подобни на пръв поглед. Ето защо има няколко въпроса, които трябва да си зададете, за да стесните решението си. Например, смятате ли да стартирате стартирането си и да изградите уебсайта си соло? Ще ви е необходим обикновен конструктор на уебсайтове, който можете да разберете сами. Ще изградите ли магазин, като персонализирате тема, или ще потърсите помощта на уеб програмист на свободна практика с напреднали технически познания? Тук ще се спрем на тези теми по-задълбочено, за да ви помогнем да решите какви функции имат смисъл за вашата марка:

Използвайте добре проектирана, отзивчива тема

Отзивчивите теми автоматично коригират оформлението на вашия уебсайт, за да отговарят на устройството, което посетителят на сайта използва. Това означава, че вашият магазин ще изглежда страхотно, независимо дали вашият читател посещава от десктоп, лаптоп, маса или смартфон. Когато 70% от онлайн покупките се случват на мобилни устройства, изборът на добре проектирана отзивчива тема е по-важен от всякога.

Днес в света има над 12 милиона магазина за електронна търговия. Това число ще продължи да расте. Трябва да откриете начин да направите своя онлайн магазин да се откроява от останалата част от тълпата (и вашите конкуренти). Хостваните платформи за електронна търговия предлагат ограничен брой безплатни теми, за да проектирате магазина си, без значение какъв е месечният ви план. Безплатните теми обикновено са по-трудни за персонализиране, така че най-вероятно ще изберете да закупите премиум тема. Премиум темите са еднократна покупка, но цената трябва да се отчита във вашия бюджет, тъй като може да варира силно между платформите. Можете да намерите тема за $ 50, чак до $ 895.

БЪРЗА ЗАБЕЛЕЖКА: Искате да изберете платформа с отзивчиви теми, тъй като 70% от онлайн покупките се извършват на мобилни устройства, като смартфон или таблет.

Помислете за броя на продуктите, които се продават

Колко големи ще работят нивата на инвентара ви? От съществено значение е да се премахне процеса на инвентаризация, когато става въпрос за стартиране на онлайн магазин. Времето и енергията, изразходвани за управление на инвентара Ви, могат бързо да се добавят, а времето е пари, когато става въпрос за ръководене на бизнес. Ако носите много голям обем продукти, ще искате хост с превъзходна система за управление на запасите.

Ще забележите също, че някои платформи ограничават броя на продуктите, които качвате въз основа на месечния си план. Колкото повече артикули искате да предложите на клиентите си, толкова повече ще трябва да платите на своя хост. По-голям брой продукти могат да се равняват на по-добри проценти на реализация, но е добре да започнете с малки, ако сте чисто нов магазин. Първо изпробвайте търсенето на пазара.

Вашето ниво на опит в изграждането на уебсайтове

Крайното предимство на хостваните онлайн магазини е удобството. Ще получите адрес на домейн, кошница за пазаруване и уебсайт с месечен абонамент при всеки план за ценообразуване. Това ви позволява да създадете онлайн магазин за невероятно кратко време, без значение колко опит имате уеб програмист.

Ако сте напълно начинаещ, може да искате да потърсите удобна за потребителя настройка, която не изисква нуждата да научите трудно кодиране, за да добавите продукти или да персонализирате магазина си. Ако сте начинаещ потребител, създателите с плъзгане и пускане правят бързо и лесно добавяне на съдържание към уебсайта ви.

Докато уебсайтовете за електронна търговия с домакин са създадени с начинаещи, много по-големи компании с дългогодишна история използват хост просто за удобство. Премиум месечните планове предоставят междинни и усъвършенствани функции за персонализиране на тези по-големи компании. Обърнете се към вашия бизнес план за растеж и брой продукти. Планирате ли да разширите и развиете бизнеса си в близко бъдеще? Ако е така, ще искате платформа, която ви предлага възможността да надстроите вашия уебсайт и честотна лента. Имайте предвид, че натоварените с изображения уеб сайтове също ще използват допълнителна честотна лента.

Обработка на плащанията & Твоето местоположение

Важен фактор при избора на хост решение за електронна търговия е какви видове плащания ще приемете. Тази функция е област, в която платформите се различават значително една от друга, и тази, която може да има голямо влияние върху вашите проценти на конверсия. Някои платформи предлагат само 9 начина на плащане, докато други имат над 150 възможности за избор. Собствениците на сайтове също ще искат да сравняват таксите за транзакции между хостове, защото някои ще таксуват за всяка продажба, която използва шлюз за плащания на трети страни. Става все по-често домакините на електронна търговия да предлагат нулеви такси за транзакции, за да останат конкурентоспособни, но платформите, които таксуват за това, определят своите такси от 0,05% до 3% въз основа на избрания от Вас план за ценообразуване.

Собствениците на малки фирми трябва да определят къде живеят техните целеви посетители на сайта. С по-приобщаващи месечни хостинг планове дори можете да изберете опцията уебсайтът ви да бъде преведен на друг език. В зависимост от местоположението, някои държави нямат достъп до шлюзове за плащания като PayPal. Ще искате вашият онлайн магазин да има възможност да приема различни опции за плащане или да рискува да загуби продажба.

Оценете маркетинга & Налични софтуерни инструменти

Въпреки че можете да използвате, като използвате директни електронни таблици (като Excel или Google Sheets) в началните фази на вашия онлайн магазин, докато продължите да развивате бизнеса си, ще трябва да интегрирате друг софтуер в своя подход. Например счетоводството е от съществено значение за бизнес операцията. Повечето платформи за електронна търговия трябва да предоставят инструменти като QuickBooks за това.

Маркетинговите инструменти са друг бонус на хостваните онлайн магазини. Вашите клиенти трябва да могат да открият вашия уебсайт и продукти. Ако вашата платформа има вградена SEO функция, можете да насочите трафика на търсачката към вашия уебсайт. Списъци с имейли, програми за лоялност, отстъпки и интеграция на социални медии са други важни маркетингови канали за оценка. Инструменти като възстановяване на изоставена количка не се предлагат на всяка платформа, но могат да бъдат ценни за спечелването на 15% от загубените продажби от клиенти, които са добавили артикули в кошницата си, но не са преминали с покупка.

БЪРЗА ЗАБЕЛЕЖКА: Платформите, оптимизирани за търсачките, ви дават безплатен маркетинг за привличане на трафик към вашия уебсайт.

Заключителни мисли за избора на платформа за електронна търговия

Хостваните платформи за електронна търговия са фантастичен начин да стартирате своя онлайн магазин в най-кратки срокове. Удобството им прави хостинга отличен избор за собствениците на малък бизнес, независимо от размера на компанията, опита в уеб разработката или броя на годините в бизнеса.

Начинаещите, които не са изключително технологични, ще намерят лесна настройка за най-важния фактор в решението, особено ако сте солов предприемач или имате много малък екип. Ако обаче сте зад по-голяма компания или финансирано стартиране, можете да намерите хостинг, който предоставя премиум месечни планове с разширено персонализиране и по-мощни функции.

След като стесните най-доброто решение за вашия бизнес, дайте го тест, преди да се ангажирате да харчите пари на месечен план. Използвайте безплатната пробна версия от вашия избор на най-добрата платформа. Продължителността на безплатната пробна версия варира за всеки един, но като цяло можете да го изпробвате най-малко поне 14 дни. Изборът на вашата хоствана платформа в крайна сметка се свежда до общия бюджет и разходите за стартиране, но това е най-бързият начин за стартиране на онлайн магазин.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me