Създатели на уебсайтове 101

Ръководство за начинаещи за създателите на уебсайтове. Научете за основите на създателите на уебсайтове, как работят и дали трябва да използвате такъв за създаването на собствен уебсайт.


Ръководство за създателите на уебсайтове

Добре дошли в нашата страница за строители на уебсайтове 101. Тук ще обсъдим всичко, което трябва да знаете за създателите на уебсайтове и ще ви помогнем да решите дали използването на такъв е подходящ за вас и вашия бизнес. Ако за първи път правите уебсайт, препоръчваме ви да разгледате пълното ръководство за видео сериали как да направите сами уебсайт. Въпреки че изграждането на уебсайт ще отнеме време и ще предложи много предизвикателства както за начинаещи, така и за професионалисти, тази статия е предназначена да ви информира за основите на създателите на уебсайтове – най-голямото предимство, достъпно за тези, които искат сами да създават уебсайтове и възможно най-лесно..

Какво е създател на уебсайтове?

Създателят на уебсайт е безценен инструмент, който дава силата на уеб разработката в ръцете на всеки „направи сам“, който иска да изгради свой собствен уебсайт. Ключът към тяхната полезност е те премахват необходимостта от кодиране в HTML & CSS за да се изгради напълно функционален уебсайт.

Създателите на уебсайтове позволяват по-интуитивен процес на разработка, като се използва визуално влачите и пускате набор от инструменти, който се чувства удобно и познат на потребителите от всяко ниво на технически умения. С създателя на уебсайт можете да правите неща като:

 • Разменете изображения във и навън в движение.
 • Редактирайте цветни схеми, шрифтове и оформления на страниците с няколко прости кликвания
 • Пригответе сайта си готов за мобилни устройства почти незабавно, без да е необходимо да възстановявате цели страници
 • Използвайте предварително изработени шаблони, за да получите професионално изглеждащ дизайн

В допълнение към тяхната лекота на използване и нулева нужда от код, създателите на уебсайтове могат да служат и като цялостни решения за изграждане, хостинг и поддръжка на вашия сайт.

Платформи като Wix, Squarespace и Weebly предлагат пълни пакети, в които всичко, от регистрация на домейни, хостинг, техническа поддръжка, решения за електронна търговия и имейл услуги, се предлага на едно място. Това не само опростява процеса на получаване на уебсайт онлайн за нетехнологични технологии, но общата цена на техните месечни планове вероятно ще се окаже сравнима или значително по-малка, отколкото ако вие самостоятелно създавате тези услуги.

Строителите на уебсайтове са удобен за потребителя универсален магазин за проектиране, изграждане, хостинг и поддръжка на уебсайта на Вашия малък бизнес или онлайн магазина – всичко това без да пишете никакъв код!

Кликнете, за да щракнете

Кой трябва да използва уебсайт?

Вероятно е, ако сега тук четете това, вече сте идеалният кандидат за създаване на уебсайт. Собствениците на фирми, които искат да поемат отговорност за присъствието си онлайн или просто искат да намалят високите разходи за наемане на програмист, ще се възползват много от използването на тези инструменти.

Работата със създател на уебсайт е чудесна опция за всеки, който иска да създаде блог, онлайн магазин, целева страница, цифрово портфолио, информационен сайт или почти всеки уеб сайт с ниско до средно ниво на трафик.

За много по-големи сайтове (помислете Fortune 500), които изискват амбициозно програмиране за бекенд или огромни каталози за електронна търговия, наемането на квалифициран екип за разработка е необходимия начин.

И за двамата професионалисти & Всеки ден потребители

Малкият бизнес направи си сам не е единственият предназначен потребител на популярните строители на уебсайтове. Много уеб дизайнери и дигитални агенции на свободна практика вече ще адаптират своите услуги към създателите на уебсайтове, ако нуждите или предпочитанията на клиента го налагат. Някои агенции дори са създали ниша на пазара, за да работят изключително в рамките на тези платформи.

Някои уеб разработчици могат да обърнат носа си при идеята за използване на създател на уебсайт, докато други признават предимствата и необходимостта от използването на такъв. Вярвам, че крайният продукт е всичко, което има значение; няма значение какви инструменти са били използвани, стига да се използват почтено. Използването на конструктор на сайтове ще помогне за намаляване на външното натоварване? Или ще се използва само като пряк път? Начисляването на премиум цени само за замяна на нов текст и снимки в предварително направен шаблон не е най-честната услуга за клиента – да не говорим, че вероятно няма да направи нищо за укрепване на уникалната марка на клиента.

Създателите на уебсайтове са в идеалния случай най-добре да стартират като начало. Въпреки че те могат да бъдат най-полезният инструмент в арсенала на уеб дизайнерите, те все още изискват умела ръка и остроумие, за да увеличат максимално потенциала си. (Повече за това по-късно.)

Създателите на уебсайтове са достатъчно лесни за използване за собственици на малък бизнес с малко технически умения, като същевременно са достатъчно мощни за професионални дизайнери с дългогодишен опит.

Кликнете, за да щракнете

Различните аромати на уебсайтовете

В стари времена (90-те години), ако искате да бъде създаден уебсайт, тогава ще трябва сами да го кодирате, което води до ужасно рудиментарна страница с прост текст и страховити цветове. Или можете да наемете „експерт“ в новата сфера на уеб дизайна, за да създадете малко по-малко ужасна уеб страница за вас.

За щастие, уебсайтовете оттогава са се превърнали в много по-голяма красота и функционалност – а също и инструментите, които ги изграждат. За да изчистите всякакво объркване, трябва да се отбележи, че има различни видове строители; някои от тях обслужват определени видове потребители, а други вече са остарели. Ето няколко примера за това какво имаме предвид под уебсайт за създаване на уебсайт:

WYSIWYG редактор

WYSIWYG (произнася се “wizzy-перука”) редакторите бяха пробив в уеб разработката. Съкратено за „Какво виждате, какво получавате“, този тип редактор позволява на дизайнерите да създават визуално уебсайтове, тъй като автоматично обработва HTML маркирането под капака.

Резултатът им обаче беше ударен или пропуснат (до голяма степен пропуск). Старите версии на създателя на сайтове на GoDaddy може да са позволили на обикновения потребител да се сдобие с уебсайт, но техните ограничени функции и неприятни теми изглеждат остаряли и непрофесионални според вчерашните стандарти. Вероятно ще намерите много уебсайтове, които все още преследват Интервайбърите от този първоначален бум на сайтовете GoDaddy. Да се ​​надяваме собствениците им да намерят тази статия.

Dreamweaver на Macromedia (сега продукт на Adobe) беше пригоден като професионален редактор на WYSIWYG, който позволяваше да се създава разширено уебсайт, без да се налага да кодира. Отново, резултатите рядко изглеждаха най-съвременни – и, вероятно, кривата на обучение, необходима за овладяване на софтуера, го направи още по-невъзмутимо, отколкото просто да се научите да кодирате така или иначе..

Модерният уебсайт

Само за няколко последните години възможностите на създателите на уебсайтове за визуално плъзгане и пускане нарастват експоненциално. Сега наистина можете да създадете уебсайт, без да докосвате нито един ред код. Водещите платформи предлагат всичко, което би трябвало, за да се създаде уебсайт, включително хостинг и регистрация на домейни.

Снимка на модерен създател на уебсайтЕкранна снимка на използването на създателя на уебсайтове на Wix, модерно и цялостно решение за самостоятелно изграждане на пълен уебсайт.

Предвидените им шаблони често са достатъчни, за да задоволят изискванията на повечето потребители. Ако сте собственик на ресторант, в Wix има много отлични шаблони с тематична за ресторанта. Ако сте фотограф, SquareSpace предлага красиви теми за портфолио, с които да работите. Ако единствената ви цел е да продавате продукти, няма по-добро решение от Shopify.

Когато е необходим усъвършенстван стил, много създатели на уебсайтове с включено включване също ще ви позволят да ощипвате CSS на страницата, ако сте достатъчно интелигентни – въпреки че не всички ще позволят това ниво на свобода. Също така, в зависимост от платформата, която използвате, много допълнителни приставки и приложения могат да разширят функционалността на вашия сайт, като например създатели на формуляри, медийни плейъри и портали само за членове.

Наистина е възможно да се създадат уебсайтове с професионално качество с лесни за научаване строители. Те изглеждат зашеметяващи и са способни на почти всичко …

Професионалните строители

Има още един тип създател на уебсайтове и обикновено са запазени само за истинските професионалисти или дизайнерски експерти. Те обслужват конкретна ниша от уеб дизайнери на свободна практика или агенции от среден размер, които постигат отлични резултати в създаването на перфектни пикселни дизайни, но също така – предположихте! – не искате да кодирате.

Платформи като Webydo, Webflow и Adobe Muse са структурирани по подобие на по-споменатите по-рано конструктори на уебсайтове (и дори предлагат подобни модели за ценообразуване), но техните дизайнерски свободи и по-сложни набори от инструменти са по-подходящи за професионалисти, които вероятно биха могли да напишат код, но просто не искат. (Никой не иска да пише код.)

Ако имате опит да използвате софтуер като Adobe Photoshop, може да се окаже, че си заслужава да опитате тези напреднали създатели на уебсайтове. За целите на това ръководство, обаче, те почти ще бъдат изключени от дискусията.

Какво ще кажете за WordPress?

WordPress е най-популярната система за управление на съдържанието (CMS) в интернет и около една трета от всички уебсайтове в света се захранват от нея. Това е малко интересен звяр в това, да, това е технически създател на уебсайт, но за да го персонализирате, вероятно ще трябва да си изцапате ръцете в код.

Има два варианта при преминаване на маршрута на WordPress:

WordPress.com

WordPress.com е традиционна услуга за създаване на сайтове, която предлага ол инклузивни планове с инструменти за дизайн на страници, уеб хостинг, регистрация на домейни, шаблони и други допълнителни функции. Месечните им планове са на разумни цени и подхождат на фирми от всякакви размери.

Въпреки че не е много погрешно с използването на WordPress.com като избран за създаване на уебсайт уебсайт, ще е по-добре да използвате едно от основните три изброени по-горе, за да постигнете същото. За да използвате истинската сила на WordPress, ще трябва да преследвате WordPress.org …

WordPress.org & Приставки за създаване на страница

WordPress.org е съвсем различно чудовище. Този софтуер с отворен код е безплатен за изтегляне и започнете да използвате за изграждане на уебсайтове. Тук обаче сте почти сами. Ще трябва да настроите свой собствен домейн, хостинг и да извършите всички персонализиране сами. Няма и техническа поддръжка – но за щастие, огромна онлайн общност винаги е там, за да помогне.

Когато изграждате сайт с WordPress, имате на разположение огромен ресурс от теми, за да помогнете с неговия дизайн и оформление; обаче няма как да заобикаляте факта, че за да персонализирате външния вид и функционалността на тези теми, ще трябва да се забърквате с код.

За щастие, там влизат различни плъгини за създаване на страници. Приставките са добавки, които разширяват функционалността на WordPress теми, които обикновено се инсталират, за да постигнат нещо, което иначе биха изисквали десетки часове кодиране. Плъгините за създаване на страници предлагат същите интерфейси за плъзгане и пускане и лекота на използване, които предлагат услугите като SquareSpace и Wix, но с нивото на свобода WordPress позволява.

Beaver Builder, Divi Builder, Elementor, и Визуален композитор са премиум плъгини (често за еднократна такса), които могат да създават зашеметяващи уебсайтове без да пишат код. Имайте предвид, че тяхната основна цел е да опростят процеса на проектиране и те може да не предлагат самостоятелно същия набор от функции като решения „всичко в едно“ като Wix – но там са включени допълнителни WordPress плъгини.

Докато WordPress изисква по-стръмна крива на обучение, за да овладее, неговата свобода и ниво на контрол са ненадминати. Можете буквално да създадете всеки тип уебсайт в тази мощна система и с помощта на правилния плъгин вече е много по-лесно да го направите.

БЪРЗ РЕКАП: Платформи като Wix, Weebly и Squarespace са всеобхватни решения, най-подходящи за потребителите. Webydo, Webflow и Adobe Muse са по-модерни платформи, по-подходящи за дизайнери. WordPress.org е най-мощната опция, но изисква усъвършенствани знания за кодиране – но с добавки за създаване на страници процесът на проектиране е опростен..

Плюсовете & Минуси от използването на уебсайт

Всички споменати създатели на уебсайтове са технически сложни платформи, които носят простота и контрол на процеса на уеб дизайн, който просто не би бил възможен преди пет години. Макар че ползите може да изглеждат очевидни, все още има някои недостатъци, които трябва да знаете, когато използвате такъв за изграждането на уебсайта си. Тук е представена част от плюсовете и минусите на създателите на уебсайтове.

Плюсове на използването на Builder на уебсайтове

 • Лесна употреба – Създателите на уебсайтове са най-доброто решение за начинаещи с малко техническо ноу-хау. Все още има малка крива на обучение, но нашият безплатен онлайн курс ще ви помогне да се ориентирате и бързо да изградите първия си сайт с лекота.
 • Няма код – Споменах ли, че няма код? Това е целият смисъл!
 • достъпни – Много платформи могат да ви предложат всичко, от което се нуждаете за под $ 15 / месец. В сравнение с хилядите долари, които бихте могли да похарчите, наемайки професионален уеб дизайнер, търсите истинска сделка!
 • Поддръжка, когато имате нужда – Включеният в месечния ви план е полезна поддръжка по имейл, ако някога се загубите.
 • Персонализиращи се дизайни – Въпреки че може да споделяте предварително подготвени шаблони с други бизнеси във вашата индустрия, които използват същия конструктор на уебсайтове, в наши дни много платформи предлагат разширено персонализиране за потребителите, съобразени с дизайна..
 • Отзивчиви проекти, готови за мобилни устройства – Чувствителният дизайн е норма в съвременната мрежа и ще ви е трудно да намерите надежден създател на уебсайтове, който не използва готови за мобилни шаблони. Това е безценна икономия на време!
 • чист & SEO приятелски маркиране – HTML маркирането на вашия сайт играе важен фактор за класирането на търсачките. Създателите на сайтове, които улесняват потребителите да включват ключови думи, мета тагове и описания на всяка страница, ще генерират повече SEO-удобно маркиране.

Минуси от използването на уебсайт

 • Ограничена функционалност – Функционалността може да бъде ограничена до това, което предлага създателят на вашия уебсайт. Създателите на уебсайтове обикновено не са най-добрият избор за уебсайтове, които изискват уникални функции или усъвършенствана функционалност. Ще трябва да наемете уеб програмист, за да постигнете такива неща, което ни води до следващата точка …
 • код – Споменах ли, че няма код? Ами сега! Макар че е вярно, че повечето неща могат да бъдат постигнати без писане на код, често е доста полезно да имате поне работещи познания по HTML & CSS, за да промените естетиката на шаблон, така че да отговаря напълно на вашите нужди. JavaScript също е полезен, когато се наложи да разширите функционалността на сайта.
 • Прехвърлянето на вашия сайт може да бъде проблематично – Строителите на уебсайтове често използват собствена специфична система и преминаването към нова може да е сложно. Може дори да се наложи да пресъздадете сайта от нулата. Например, Wix не предлага функция за експортиране, така че сте доста заседнали, ако някога искате да ги оставите.
 • цена – Въпреки че създателите на уебсайтове със сигурност струват по-малко от наемането на добър уеб дизайнер, не всички услуги, които предлагат, са безплатни и окончателната сметка може да дойде като изненада. Доста малко създатели на уебсайтове рекламират безплатен план, но обикновено те се зареждат с реклами и ограничена функционалност, като например да не позволяват да използвате собственото си име на домейн. Въпреки че, ако услугата е страхотна и освобождава времето, което ви е необходимо, за да управлявате бизнеса си, опитайте се да гледате на допълнителните пари като на инвестиция, а не като разходи.
 • Притеснения за собствеността – Ако използвате изображенията и активите на строителя, има вероятност да не можете да ги копирате на компютъра си или да ги публикувате някъде другаде. Въпреки това, вие трябва да имате законно право да правите каквото ви харесва с всяко съдържание, което създавате и качвате сами. Много е важно да проверите потребителските условия за интелектуална собственост на съдържанието на уебсайта си, преди да се ангажирате с компания за създаване на уебсайтове..

Съвети за начинаещи за създаване на уебсайтове

Строителите на уебсайтове, великолепни, каквито са, не трябва да се разглеждат като вълшебно решение, което ще свърши цялата работа за вас. Макар че изглежда, че има популярно убеждение, че можете да имате напълно развит уебсайт за няколко минути, заслужава да се отбележи, че този тип резултат е много малко вероятно и определено няма да служи добре на вашия бизнес. Добрите уебсайтове отнемат време, внимателно планиране и много подхранване, ако очаквате резултати за вашия бизнес.

Само 2% от собствениците на уебсайтове всъщност успяват да публикуват уебсайта си в домейн.

Кликнете, за да щракнете

Една инфографика от Webydo разкрива отрезвяваща статистика, че само 2% от уебсайтовете, които правят сами, наистина успяват да публикуват уебсайта си в домейн. Това предполага, че много собственици на бизнес започват с ярки идеи и добри намерения, но заедно с това те се обезсърчават от предизвикателствата на уеб дизайна.

Не се отказвайте Създаването на уебсайт не е малък подвиг – дори и с помощта на създател на уебсайт – но с достатъчно решителност можете абсолютно да успеете в крайна сметка. За да ви насърчим в това пътуване, ето няколко полезни акцента, които трябва да вземете предвид при изграждането на първия си уебсайт.

 • Започнете с изучаването на основите на уеб дизайна. Постигането на разбиране за основите ще намали първоначалната паника, която може да почувствате при първо отваряне на създателя на уебсайт.
 • Ако безкрайните опции за цветни палитри и шрифтове ви оставят с въртяща се глава – или по-лошо, ако смесвате и съвпадате, без да знаете наистина какво правите – отделете време, за да научите повече за сдвояването на цвета, типографията и шрифтовете..
 • Планирането на правилното потребителско изживяване на вашия сайт ще гарантира, че той генерира тези все по-важни реализации за вашия бизнес. В крайна сметка вие не просто създавате уебсайт по естетически причини.
 • Ако установите, че уеб дизайнът просто не е вашето крепост или ако в крайна сметка се вмъкнете над главата си с амбициозно персонализиране, наемането на професионалист е наистина най-интелигентното решение. Ако въвеждате програмист на борда, който да се занимава само с частични модификации, цената няма да прекъсне тотално банката – и в крайна сметка времето и фрустрацията, които ще спестите, абсолютно си заслужават.

заключение

До този момент трябва да имате солидна идея дали използването на уебсайт за създаване на уебсайтове е правилното решение за вас. Ако е така, направете следващата стъпка и сравнете строителите на уебсайтове, за да направите най-добрия избор за вашия малък бизнес. Ако предпочитате да наемете професионалист, който да ви помогне сега, ние имаме този удобен списък с места, където да намерите и квалифицирани уеб дизайнери.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map