Si të filloni një blog në 3 hapa të thjeshtë

Mësoni se si të krijoni një blog me udhëzuesin tonë të thjeshtë 3 hapësh për fillestarët që përdorin WordPress, platforma më e mirë e blogjeve të besuar nga të dy bizneset & individët.

Si të filloni një blog

A keni dashur ndonjëherë të filloni blogun tuaj? Pavarësisht nëse bëhet fjalë për biznesin tuaj, apo thjesht personalisht si hobi, bloget janë një aktivitet tepër i dobishëm dhe argëtues. E tëra që duhet është një njohuri teknike pak, disa aftësi të përshtatshme për shkrim dhe një përkushtim i fortë.

Në këtë udhëzues, ne do të mbulojmë gjithçka që ju duhet të dini për të filluar një blog. Ne do t’ju tregojmë se çfarë platforme mund të përdorni për Blogging, si ta ndërtoni blogun tuaj, dhe pastaj si ta vendosni atë në mënyrë që të filloni të shkruani postimin tuaj të parë! Le të fillojmë!

Farë është një Blog & Pse keni nevojë për një të tillë

Le të fillojmë me bazat. Së pari, çfarë është një blog? Sipas Wikipedia, një blog është teknikisht një diskutim ose një faqe informative e publikuar në internet që përmban shënime informale të tekstit në stilin e ditarit (“postimet”).

Termi vjen nga fillimet e përulura kur ajo njihej si një regjistër personal në internet. Si një ditar dixhital, kjo është ajo ku një individ do të ditarojë për ditën e tyre, dhe termi log web u shkurtua së shpejti në blog.

Tregtarët shpejt panë potencialin në këtë mënyrë të re për të komunikuar në internet dhe tendenca së shpejti mori kohë të madhe.

A E DINI? Blogimi ka qenë rreth qysh nga vitet nëntëdhjetë dhe sot ka më shumë se dy milion postime në blog duke u botuar çdo ditë!

Ka shumë arsye të shkëlqyera për të filluar një blog, veçanërisht për biznesin tuaj, duke përfshirë:

 • Greatshtë e shkëlqyeshme për fejesën
 • Ajo rrit trafikun e motorit të kërkimit të faqes tuaj
 • Ajo ndërton besim dhe tregon ekspertizën tuaj
 • Ajo tërheq udhëheqës dhe klientë
 • Shtë një sistem afatgjatë me përfitime të vazhdueshme

Si ta bëj një blog?

Tani që e dini pse duhet të filloni një blog, le të gërmojmë në praktikat e si për ta bërë këtë.

Vështirësia për të bërë një blog

Blogging, në vetvete, është relativisht e lehtë. Pjesa më e vështirë, është marrja e konfigurimit të blogut. Kjo është pjesa më konfuze dhe dërrmuese e procesit thjesht sepse kërkon pak njohuri teknike.

Lajmi i mirë është, nuk do të keni nevojë të mësoni ndonjë programim! Sidoqoftë, do t’ju duhet të mësoni pak (bazat) e praktikave më të mira të faqes në internet dhe si të përdorni programin e duhur për të vendosur dhe menaxhuar blogun tuaj. Mendoni se si të përdorni një kompjuter për herë të parë. Ju nuk keni nevojë të dini se si të programoni asgjë, por do t’ju duhet të mësoni se si ta përdorni atë. Duke u nisur nga kjo, kjo mund të ndjehet sikur po mbyteni në një mbingarkesë informacioni, por kjo është arsyeja pse ne jemi këtu dhe kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar këtë udhëzues të hollësishëm për ju. Ju mund gjithmonë na kontaktoni nëse keni ndonjë pyetje gjatë rrugës.

Mësoni të bëni një blog pas këtyre 3 hapave të thjeshtë

Për ta bërë këtë sa më të lehtë të jetë e mundur, ne e kemi thyer këtë udhëzues në 3 hapa të thjeshtë. Për të marrë blogun tuaj të ekzekutuar, do t’ju duhet të bëni këto:

Zgjidhni një platformë Blogging

Hapi 1: Zgjidhni një Platformë

Zgjidhni një platformë Blogging që do të përdorni për të ndërtuar blogun tuaj.

Zgjidhni një emër domain dhe pritje në internet

Hapi 2: Merrni një Domain & hosting

Regjistrohuni një emër domaini dhe pritje në internet në mënyrë që njerëzit të shohin blogun tuaj në internet.

Zgjidhni një platformë Blogging

Hapi 3: Vendosni Blog-un tuaj

Vendosni dhe rregulloje blogun tuaj në mënyrë që të duket dhe sillet ashtu siç dëshironi.

Kjo eshte! Këto janë 3 hapat e thjeshtë që kërkon çdo blog i suksesshëm. Sigurisht, realizimi i kësaj është thënë më lehtë sesa bëhet. Pra, pa ado më tej, le të vazhdojmë!

Si të bëni një blog - hapi i parë

Hapi 1: Zgjidhni Platformën tuaj

Hapi i parë është të zgjidhni platformën me të cilën do të drejtoni blogun tuaj. Ky është në thelb programi që ju lejon të ndërtoni dhe menaxhoni blogun tuaj pa kodim. Isshtë i njohur teknikisht si a Sistemi i menaxhimit të përmbajtjes ose CMS për shkurt.

CMS i lehtësojnë gjërat, kështu që nuk duhet të dini asnjë programim. Një CMS automatikisht do të krijojë të gjithë kodin që ju nevojitet blog-u për ju, në mënyrë që blog-u juaj të ndërtohet menjëherë. Secili CMS më pas ka një lloj kontrolli panel mbrapa-ku mund të identifikoheni për të menaxhuar blogun tuaj. Kjo është ajo ku ju mund të shtoni postime të reja, modifikoni ose fshini ato ekzistuese dhe shkulni cilësimet e blogut tuaj.

Paneli i kontrollit të sistemit të menaxhimit të përmbajtjes

Ka shumë CMS atje, por WordPress është tani më e popullarizuara (tani më shumë se 28% e të gjitha faqeve në internet e përdorin atë) dhe për mendimin tonë, zgjidhja më e mirë për fillimin e një blog. Shtë kaq e shkëlqyeshme që ne e përdorim WordPress vetë!

Siç mund ta shihni më poshtë, ky grafik nga W3Techs.com tregon pjesën e tregut prej 30 CMS-ve të njohura – dhe WordPress është përdorur deri më tani.

Tregtia e platformave të njohura të blogjevePjesa e tregut prej 30 sistemeve të njohura të menaxhimit të përmbajtjes Burimi i figurës

Pse të përdorni WordPress për CMS tuaj?

Siç e përmendëm më lart, ekzistojnë shumë CMS nga të cilat mund të zgjidhni, por WordPress është rruga për të shkuar. Pa hyrë në shumë detaje, ja pse:

WordPress për Blogging

 • WordPress është FALAS – Vetë CMS është plotësisht falas dhe asnjëherë nuk duhet të paguani një licencë për ta përdorur atë në mënyrë komerciale.
 • WordPress është MOBILE & Fleksibël – WordPress nuk përdoret vetëm për bloge, por mund të përdoret për ndërtimin e faqeve të internetit të plota që janë të përgjegjshme & miqësore për celular.
 • WordPress është POPULLAR – Përdorej nga 28% e uebit! Të dy bizneset e vogla dhe të mëdha e përdorin atë. Marka të mëdha si BBC America, Bloomberg, Sony, Forbes, CNN, dhe shumë të tjerë përdorin WordPress.
 • WordPress është i lehtë për t’u përdorur – Kjo mund të jetë pak mashtruese, por në krahasim me CMS-të e tjerë, WordPress është i lehtë për t’u përdorur. Sidoqoftë, duhet të mbani mend që të gjitha CMS-të mund të jenë konfuze në fillim për çdo fillestar.
 • WordPress është BURIMI I HAPUR – Kjo do të thotë që çdokush mund të shohë kodin e përdorur për të bërë WordPress dhe të raportojë çdo problem ose problem të sigurisë në komunitetin e tij me burim të hapur, duke e bërë atë më të sigurt dhe më të mirë.
 • WordPress është e lehtë për të marrë HELP & MBUPSHTETJE – Meqenëse ka një komunitet kaq të madh, ka shumë vende ku mund të shkoni për të gjetur ndihmë. Shumë forume dhe blogje publikojnë vazhdimisht këshilla dhe truket për t’ju ndihmuar të përdorni më mirë WordPress. Dhe natyrisht, vetë WordPress ka një burim i madh për t’ju ndihmuar.

WORDPRESS CILA? Nëse filloni të bëni ndonjë lloj hulumtimi rreth WordPress, së shpejti do të zbuloni se ekzistojnë dy versione të WordPress! Njëra është WordPress.com dhe tjetra, është WordPress.org. Këto janë dy mundësi shumë të ndryshme – dhe në këtë udhëzues, ne po i referohemi vetëm opsionit të fundit (.org). Opsioni .org është mënyra e rekomanduar për të shkuar. Mund të mësoni më shumë rreth WordPress.org vs WordPress.com këtu.

Tani që keni vendosur se cilën platformë të përdorni për blogun tuaj, është koha për të kaluar në hapin tjetër!

Si të bëni një blog - hapi i dytë

Hapi 2: Merrni një Emër Domain & Web Hosting

Hapi tjetër është të merrni një emër domain dhe web hosting. Ju do të duhet që këto të keni një blog. Por cilat janë saktësisht ata?

Farë është një emër domain?

Ju ndoshta tashmë e dini se çfarë është një emër domain. Një emër domain është adresa e faqes tuaj të internetit. Kjo është ajo që njerëzit do të shkruajnë në shiritin e adresave të shfletuesit të tyre kur duan të shkojnë në faqen tuaj. Për shembull, emri ynë i domain është HowToGetOnline.com. Do faqe në internet / blog ka nevojë për një emër domain, në mënyrë që të mund të keni lehtësi & vizitoni me lehtësi.

Farë është Web Hosting?

Web hosting është një shërbim i ofruar nga një kompani që ju jep hapësirë ​​ruajtjeje në internet për blogun tuaj, në thelb duke e bërë atë të arritshme në World Wide Web. Kompania është e njohur si një host në internet dhe ata do të kursejnë blogun tuaj në një server në internet, një lloj si një hard disk online. Pa atë, njerëzit në internet nuk do të jenë në gjendje të shikojnë blogun tuaj.

REKAPACI I DYT Të dyja një emër domaini dhe mbajtja në internet kërkohen për çdo faqe në internet ose blog.

Pse i duhen këto WordPress?

Versioni .org i WordPress (versioni falas që përmendëm më lart) kërkon që të funksionojë pritja në internet. Në fakt, çdo uebfaqe në ekzistencë bën dhe po kështu edhe versioni .com i WordPress. Versioni .com thjesht siguron mbajtjen e tij në internet, pjesë e arsyes pse nuk është falas. Mos harroni se WordPress është në thelb softuer dhe ai duhet të instalohet në një server në internet që mund ta ekzekutojë atë siç duhet dhe të lejojë përdoruesit në internet ta shohin atë. Për fat të mirë, pothuajse të gjithë hostet në internet e bëjnë shumë të thjeshtë instalimin e WordPress në pak minuta.

Ku mund të merrni një emër domaini & Web Hosting?

Tani që e dini pse ju duhet një emër domaini dhe pritjeje në internet, ku e merrni atë?

Ku mund të merrni një emër domain dhe web hosting

Ju zakonisht do të merrni një emër domain nga një kompani që ofron regjistrimin e emrit të domain dhe web hosting nga një kompani që ofron shërbime të mbajtjes së faqes në internet. Për fat të mirë sot, shumica e kompanive të mbajtjes së faqes në internet ofrojnë regjistrim të emrit të domain, si dhe kështu ju mund të merrni me lehtësi të dy nga i njëjti vend. Ne kemi një listë të kompanive më të mira të mbajtjes së faqeve në internet për WordPress që mund të përdorni, por HostGator është një nga hostet më të rekomanduar të uebit për Blogging dhe ai që do të përdorim në këtë udhëzues.

SA KUSHTON? Si rregull i përgjithshëm, mund të prisni të paguani rreth 5 dollarë në muaj për mbajtjen në internet plus 15 dollarë në vit për emrin e domain. Kjo është kostoja bazë për të pasur blogun tuaj.

Regjistrohu

Blerja e një emri domain dhe web hosting është mjaft e shpejtë dhe e lehtë dhe është e domosdoshme nëse doni të keni një blog profesional. Le të ecim nëpër hapat e regjistrimit shumë shpejt.

Vizitoni HostGator.com dhe shkoni në planin e tyre të hyrjes në nivelin e hyrjes në internet për të filluar. Ne kemi punuar me HostGator për t’ju marrë një zbritje të veçantë prej 60% nëse ndjekni lidhjen tonë!

Klikoni në butonin e verdhë të regjistrimit për të vazhduar me arkë. Ky plan do të përmbajë gjithçka që do të ju nevojitet blog-u për sa i përket mbajtjes së faqes në internet për vitet e ardhshme.

HostGator për Blogging

Në faqen e arkë, do të duhet të regjistroni një emër të ri domain. Shkruani emrin e domain që dëshironi të regjistroheni. Shtë e rëndësishme të zgjedhni një emër të mirë domain dhe ne kemi një udhëzues të dobishëm për të bërë kështu që ju të mund të rishikoni së pari. Lessshtë e panevojshme të thuhet, një emër i mirë domain është i rëndësishëm për blogun tuaj.

Zgjidhni një emër domain

Tjetra, do t’ju duhet të zgjidhni një plan për mbajtjen në internet (llojin e paketës). Mbajeni atë në Hatchling (i cili duhet të zgjidhet si parazgjedhje) pasi ky është një plan i shkëlqyeshëm i nivelit të hyrjes. Ne gjithashtu rekomandojmë 36 muaj për ciklin e faturimit pasi do të kurseni më shumë dhe akoma mund të anuloni në çdo kohë.

Zgjidhni një plan pritës

Tjetra, shkruani informacionin tuaj të faturimit i cili është shumë i drejtë përpara. Pas kësaj, ju do të vini në seksion me shërbime shtesë. Zgjedhni të gjithë ata pasi këto janë shtesa që blog juaj nuk do të ketë nevojë ende. Ju gjithmonë mund t’i shtoni këto më vonë nëse i bëni.

Blogging shërbime shtesë

Pas kësaj, konfirmoni të gjitha informacionet tuaja në faqe dhe klikoni në butonin e porositjes së verdhë. Tani keni në internet dhe një emër domain! Tani le të përgatisim llogarinë tuaj të hostimit në internet dhe ta përgatisim atë për WordPress!

Përgatitja e llogarisë tuaj të mbajtjes në internet për WordPress

Mund të duhen disa minuta nga HostGator për të vendosur gjithçka për ju. Ju duhet të merrni një e-mail për konfirmimin e porosisë me detaje se si të identifikoheni në llogarinë tuaj të re të mbajtjes në internet me HostGator. Pasi të regjistroheni, pulti juaj kryesor (ata e quajnë atë Portali i Konsumatorëve) duhet të duket diçka si kjo:

Portali i klientëve që pret hostgatorin

Klikoni në butonin Paketat nga menyja (e theksuar në ekranin e mësipërm) dhe më pas hyrja (duhet të ketë një lidhje blu me emrin e serverit tuaj të internetit në të djathtë të tekstit “Hyrja”) duke përdorur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që ju janë dërguar me email. ju. Tani duhet të jesh brenda panelit tuaj të kontrollit në web hosting që duket si ky:

Paneli i kontrollit për mbajtjen në internet të HostGator

FAKT GAZMOR: Tani jeni regjistruar në panelin tuaj të kontrollit, i cili është në thelb i ulur në serverin aktual të kompanisë suaj hosting (në rastin tonë, HostGator) po ju ofron. Nëse shikoni URL-në në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj, do të shihni diçka si “gatorXXXX.hostgator.com” diku atje. Ky është emri i serverit në internet që HostGator i jep asaj. Blog-u juaj do të instalohet në këtë server të veçantë të internetit, por gjithçka që duhet të bëni është të shkruani emrin e domain-it të blogut tuaj për të hyrë në të (pasi të jetë instaluar blogu juaj, të cilin do ta arrijmë në një moment).

Pasi të jeni në panelin tuaj të kontrollit, mos u mërzitni nga numri i opsioneve që keni. Panelet e kontrollit të mbajtjes në internet ofrojnë shumë karakteristika dhe funksionalitet pasi ato duhet të mbështesin një larmi të gjerë të funksioneve të faqes në internet. Thjesht kërkoni për WordPress – 1 Klikoni opsionin Instalimi (siç tregohet në pamjen e mësipërme) për të filluar procesin e instalimit të WordPress në serverin tuaj të internetit. Do të shihni faqen e instalimit HostGator WordPress:

Magjistar i instalimit të WordPress - zgjidhni një domain

Injoroni opsionet pro që kushtojnë para dhe thjesht zgjidhni emrin e domain që keni zgjedhur gjatë regjistrimit (shiko foton e mësipërme më lart). Lini bosh fushën e drejtorisë dhe klikoni në butonin Next.

Magjistar i instalimit të WordPress - instaloni cilësimet

Tjetra, do t’ju duhet të plotësoni fushat e theksuara në pamjen e mësipërme. Mos u shqetësoni për t’u përqëndruar në titullin e blogut tuaj në këtë pikë. Ju gjithmonë mund ta ndryshoni këtë më vonë. Për fushën e Përdoruesit të Admin, ju rekomandojmë të përdorni emrin tuaj të parë në të gjitha kapakët e poshtëm. Shumica e njerëzve përdorin “administratorin”, por kjo do ta bëjë më të lehtë për hakerat të përpiqen të bëjnë me mend hyrjen tuaj. Klikoni në butonin Install për të instaluar WordPress në serverin tuaj të internetit.

Instalimi i WordPress është i plotë

Ju duhet të shihni një mesazh të plotë për instalimin (diçka e ngjashme siç tregohet më lart). Urime! WordPress është instaluar në serverin tuaj të internetit dhe zyrtarisht keni blogun tuaj të parë! Ju mund ta verifikoni këtë duke shkuar në emrin e domain dhe duke e parë atë. Duhet të duket diçka:

Instalim i freskët i blog-ut në WordPress

Shtë një blog shumë themelor me një dizajn themelor, por WordPress është shumë i personalizueshëm dhe kjo na çon në hapin tjetër – i cili përfshin hapin përfundimtar, vendosjen e tij!

Si të bëni një blog - hapi i tretë

Hapi 3: Vendosja & Rregulloje Blog-un Tuaj

Hapi i fundit është të konfiguroni dhe rregulloni blogun tuaj. Ju do të duhet të identifikoheni në administratën e prapme të WordPress tuaj për ta bërë këtë. Thjesht shkruani “/ wp-admin” në fund të URL-së së blogut tuaj. Për shembull:

www.myblog.com/wp-admin

Nëse sapo keni mbaruar instalimin tuaj në WordPress nga hapi i mësipërm, thjesht mund të klikoni në butonin e hyrjes portokalli nga pamja e plotë e instalimit. HostGator gjithashtu do t’ju dërgojë me email udhëzime se si të identifikoheni në faqen / blogun tuaj WordPress.

Duke përdorur WordPress

Kur të hyni në WordPress, së pari do të shihni faqen e Panelit. Kjo është e gjitha pjesë e anës së pasme ose administrimit të WordPress. Si një panel kontrolli, kjo është ajo ku ju mund të modifikoni të gjitha postimet dhe cilësimet e blogut tuaj. Faqja e pultit duhet të duket diçka e tillë (vini re se HostGator shton ekranin e tyre të magjistarit intro që ne kemi çaktivizuar dhe ju mund ta bëni këtë për të):

Pamja e tabelës së tastierës WordPress

Administrimi i WordPress mund të duket shqetësues në fillim, por do të duhet të njiheni me të dhe të mësoni se si ta përdorni. Kjo do të zgjasë ca kohë. Në anën e majtë, do të shihni menunë kryesore të lundrimit (treguar vertikalisht më lart) që ju siguron gjithçka që ju nevojitet për të konfiguruar dhe rregulluar blogun tuaj. Le ta diskutojmë shpejt këtë:

 • Paneli – Kjo është faqja e paracaktuar e uljes, të cilës i merrni, kurdo që hyni në WordPress.
 • Postimet – Kjo është ajo ku ju shkoni për të menaxhuar postimet e blogut tuaj. Mund të shtoni, fshini dhe modifikoni çdo postim që blogu juaj ka nga këtu.
 • Media – Kjo është ajo ku ju shkoni për të menaxhuar imazhet tuaja. Ju mund të ngarkoni imazhe dhe të menaxhoni imazhet ekzistuese që ishin ngarkuar më parë.
 • Faqet – Kjo është ajo ku ju shkoni për të menaxhuar faqet e blogut tuaj. Ashtu si postimet, mund të shtoni, fshini dhe modifikoni të gjitha faqet tuaja nga këtu. Për të mësuar ndryshimin midis një faqe WordPress kundër një postimi që mundeni Lexoje kete.
 • Komente – Kjo është ajo ku ju shkoni për të menaxhuar komentet e blogut tuaj. Nga këtu, ju mund të shikoni çdo koment të shtuar në blogun tuaj për t’i aprovuar, modifikuar ose fshirë ato në thelb.
 • Paraqitja – Kjo është ajo ku ju shkoni për të menaxhuar pamjen e blogut tuaj. Përdor WordPress themes, të cilat në thelb janë si shabllone që ndryshojnë modelin e blogut tuaj.
 • Plugins – Kjo është ajo ku ju shkoni për të menaxhuar shtojcat tuaja WordPress. Shtojcat e WordPress shtoni veçori dhe funksionalitete shtesë në blogun tuaj. Ata janë shumë të fuqishëm dhe të dobishëm dhe mund të rrisin shumë funksionalitetin e blogut tuaj. Vini re se do të gjeni shtesa të shumta shtesë të shtuara tashmë në instalimin tuaj në WordPress. HostGator, së bashku me shumë host të tjerë në internet, zgjidhni dhe zgjidhni disa shtojcave që ata mendojnë se do të jenë të dobishme për faqen tuaj. Ju sigurisht që mund t’i çaktivizoni dhe fshini këto shtojca dhe të zgjidhni vetë.
 • Përdoruesit – Kjo është ajo ku ju shkoni për të menaxhuar përdoruesit e blogut tuaj. Si parazgjedhje, duhet të ketë vetëm një përdorues, veten. Dhe llogaria juaj e përdoruesit duhet të ketë role të administratorit të aplikuara. Sidoqoftë, nëse doni të keni njerëz të tjerë që shkruajnë dhe postojnë në blogun tuaj, mund të krijoni një llogari për ta këtu.
 • Vegla – Kjo është ajo ku ju shkoni për disa veçori të përparuara që me shumë mundësi nuk do të keni nevojë ende.
 • Cilësimet – Së fundmi, këtu mund të menaxhoni cilësimet tuaja të WordPress. Ka një shumëllojshmëri cilësimesh që mund të shkulni nga këtu.

Këshillë e shpejtë: Shqyrtoni opsionet e mësipërme të administrimit të WordPress dhe luani me të. Njihuni me mënyrën se si do të menaxhoni të gjithë blogun tuaj!

Duke e bërë Blogun Tuaj ashtu siç dëshironi

Tani që jeni njohur me administratën e WordPress, është koha që të filloni të krijoni blogun tuaj ashtu siç dëshironi! Edhe pse administrimi dhe shkulja e blogut tuaj është me të vërtetë një proces i vazhdueshëm, këtu janë disa detyra themelore për tu përqendruar në radhë të parë:

 • Cilësimet e përgjithshme – Kjo është një nga gjërat e para që dëshironi të konfiguroni për blogun tuaj. Në administrimin e WordPress, shfletoni nëpër Parametra dhe rregulloni gjëra të tilla si titullin e blogut tuaj, etiketën, strukturën e lidhjes lidhëse (rekomandohet emri i postës), numri i postimeve për të treguar për faqe, etj. Këto janë të gjitha mjaft të vetë-shpjegueshme dhe ju do të doni të rishikoni këto cilësime për t’iu përshtatur nevojave tuaja.
 • Paraqitja – Një tjetër detyrë ku duhet të përqendroheni është rregullimi i pamjes së blogut tuaj, i cili kontrollohet nga një temë WordPress. Ju mund ta mbani në vend temën tuaj ekzistuese (nëse dëshironi) ose të kërkoni në internet për tema të tjera të WordPress. ThemeForest është një vend i shkëlqyeshëm për të gjetur tema premium. Përveç temës suaj, do të dëshironi të punoni në markë – të tilla si ngarkimi i logos suaj, titujt e figurave të personalizuara dhe çdo skemë ngjyrash që mund të ketë biznesi juaj.
 • Funksionaliteti – Tjetra do të dëshironi të shtoni plugins WordPress për të përmirësuar funksionalitetin e blogut tuaj. Ju mund të shtoni gjëra të tilla si butonat e ndarjes sociale, format e regjistrimit të postës elektronike, caching, optimizimi i motorit të kërkimit dhe funksionalitete të tjera të dobishme për blogun tuaj përmes këtyre shtojcave.

Më në fund, është koha që në të vërtetë të vendosni stilolapsin në letër (ose gishtat në tastierë) dhe të filloni Blogging!

Urime, ju keni një blog!

Ç’pritet më tej?

Këshilla për blogging me sukses

Blogimi është një lojë e gjatë dhe, nëse doni të shihni rezultate, duhet ta mbani atë. Një përqindje e madhe e blogerëve heqin dorë pas disa javësh ose muajsh, por është e rëndësishme që rregullisht të postoni artikuj të rinj dhe ta vazhdoni blogun. Sigurohuni që blogu juaj të jetë i azhurnuar, si teknikisht (shtojcat tuaja, temën, dhe vetë WordPress) dhe përmbajtjen (të gjitha postimet tuaja në blog dhe informacionet që keni shkruar), në mënyrë që të jetë gjithnjë e rëndësishme.

Dëshironi të mësoni më shumë rreth Blogging?

Na ndiqni në media sociale dhe regjistrohuni në buletinin tonë (së shpejti!), Ku do të merrni këshilla dhe truket në internet / blog për të krijuar një blog të suksesshëm që ju pëlqen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me