Søgemaskineoptimering 101

Vores lille virksomhedsejers guide til søgemaskineoptimering (SEO). Lær om det grundlæggende i SEO og hvordan du kommer i gang, så du kan rangere på søgemaskiner.


bedste SEO-virksomheder

Ønsker du at få dit websteds placering på søgemaskiner som Google & Bing? I så fald skal du begynde at udføre noget, der kaldes søgemaskineoptimering (ofte forkortet SEO kort) til dit websted. I denne artikel diskuterer vi det grundlæggende ved SEO og introducerer dig nogle ting, du skal gøre for at få en bedre placering på søgemaskiner. Så lad os starte med det grundlæggende!

Hvad er SEO?

SEO er processen med at påvirke synligheden af ​​et websted eller en webside i en søgemaskins ubetalte resultater, der skal placeres højere på søgemaskinens resultatside (ofte forkortet SERP for kort). Med andre ord betyder det dybest set at prøve at få dit websted til at rangere godt på søgemaskiner som Google og Bing, så folk kan finde dig, når de søger! Nedenfor er et eksempel på Wikipedia’s webstedsrangering som det 4. resultat på Google for nøgleordet “hvad er seo”. Typisk, jo højere en webside bliver placeret på SERP’erne, jo mere synlighed og trafik får den. Når alt kommer til alt, hvor mange gange har du prøvet en ny søgning i stedet for at gå til side 2?

Hvad er SEO

Som du kan forestille dig, er der mange fordele ved, at dit websted rangeres godt på søgemaskiner … Problemet er at få det til at ske. På grund af arten og den stigende kompleksitet, som søgemaskiner bruger til at beregne, hvordan websteder rangeres, er SEO en lang og kedelig proces. Så jo før du kommer i gang med det, jo bedre. SEO er heller ikke let. Der er sandsynligvis utallige websteder, der allerede prøver at rangere efter de samme søgeord, som dit websted er. På grund af dette er mange nøgleord ekstremt konkurrencedygtige at rangere efter og kan være meget vanskelige for en lille virksomhedsejer at få. Vi anbefaler, at du ansætter en professionel SEO-virksomhed til at hjælpe dig med at nå dine SEO-mål. Se Har du virkelig brug for et SEO-firma for at lære mere. Selv med en, vil det stadig være en lang og vanskelig proces. Uanset om du har brug for at ansætte en professionel SEO eller ej, er det en god ide at lære om det grundlæggende ved SEO på begge måder, så du kan tage en informeret beslutning for din virksomhed.

Onsite Vs. Offsite

At udføre SEO er generelt opdelt i to hoveddele – kaldet onsite og offsite SEO. Onsite SEO refererer til den tekniske optimering af det fysiske websted, hvorimod offsite SEO henviser til eksterne procedurer uden for dit websted. Et flertal af SEO-virksomheder vil begynde med en kontrol på stedet af dit websted for at analysere, hvilke tekniske optimeringer der kan forbedres for at sikre, at dit websted er så “søgemaskinevenligt” som muligt. Når dette er afsluttet, flytter de deres fokus til offsite-SEO-procedurer og fortsætter med at arbejde på dette hver måned, indtil din kontrakt udløber. For at hjælpe dig med at give dig en bedre forståelse af onsite og offsite SEO, har vi givet nogle eksempler nedenfor:

Eksempler på SEO på stedet:

 • Opdag de korrekte nøgleord – At finde de korrekte nøgleord, der skal målrettes, er afgørende for succes med en SEO-kampagne. Hvis du ikke ved, hvad forbrugerne leder efter, hvordan ved du hvad de skal målrette mod? Ved hjælp af værktøjer som Moz Keywords Explorer, Googles søgeordsplanlægger og SEMRush kan du finde ud af, hvilke søgeord i nichen der søges efter, og hvilke søgeord konkurrenter målretter mod i øjeblikket. Disse søgeord vil være rygraden i kampagnen.
  Bestemmelse af hvilke nøgleord der skal målrettes via et søgeordsplanlægningsværktøj
 • Optimer titelmærker, overskrifter, billeder og indhold – Når du har undersøgt og opdaget dine målnøgleord, skal du implementere disse nøgleord strategisk gennem titeltaggene, overskrifter (H1 til H6), alternativ skifte tekst (alt attributter) og indholdet på siden. Vær forsigtig med ikke at gå for langt. Dit indhold skal først og fremmest kunne læses for mennesker!
 • Omstrukturer webadresser – Hver side på dit websted skal have en veludviklet URL til semantisk at give mening. Optimer hver URL for at være beskrivende, mens den indeholder vigtige nøgleord. Hver URL skal også være kortfattet – typisk højst 75 tegn i længden.
 • Opret et XML-sitemap – Et XML-sitemap fortæller søgemaskiner om siderne på et websted, deres relative betydning for hinanden og hvor ofte siderne opdateres. Et XML-sitemap er generelt kun nyttigt for søgemaskinen.
 • Reparation eller omdirigering af ødelagte sider – Det er vigtigt at finde og adressere ødelagte sider (4xx-fejl) på hjemmesiden. Reparation eller omdirigering af siden sikrer brugbarhed for både besøgende og søgemaskiner.
 • Optimer til mobil – Siden Googles “Mobilegeddon” -algoritmeopdatering, et websteds responsive design eller mobilvenlighed, spiller nu en rolle i dens rangeringsfaktor. Det er vigtigt at optimere et websted, der skal bruges på tværs af pc’er, smartphones og tablets.

Eksempler på offsite SEO:

 • Link Building – Erhvervelse af backlinks er typisk hovedparten af ​​en offsite SEO-kampagne. Dette betyder at få andre websteder til at linke til dig. Dette er ikke kun direkte gavnligt for webstedets søgemaskineoptimering, men det kan også tjene som en direkte henvisning til webstedet fra andre websteder – hvilket styrer målrettet trafik til dit websted. Bemærk, at linkbygning kan være et dobbeltkantet sværd i en verden af ​​SEO. Linkbygning er beregnet til at forekomme naturligt, og du bør aldrig deltage i bygning af sort hatlink teknikker.
 • Overvågning af backlinks – Det er også vigtigt at holde øje med dit websteds backlinks for at sikre, at de er gyldige og ikke skadelige for dit websted. At have irrelevante, “spammy” backlinks til dit websted kan resultere i, at søgemaskiner straffer dit websted med rangordning. Kontinuerlig overvågning og fjernelse af spam-backlinks, der peger på dit websted, er nu en vigtig del af offsite-SEO.
 • Konkurrentanalyse – Det er generelt en god ide at holde øje med dine konkurrenters optimeringsindsats og forstå, hvordan de er websteder rangerer. Find ud af, hvilke sider på deres websted der fungerer godt med hensyn til SEO. Hvilke søgeord er de målrettet mod? Hvad slags indhold skubber de på? Brug disse svar til at designe en målrettet SEO-kampagne.
  Et skærmbillede af SEMRush til at analisere dine konkurrenter.
 • Del indhold – Sociale medier bliver mere og mere magtfulde. Sociale delinger og lignende kan fungere som en indikator på et websteds popularitet på grund af den værdifulde information, det giver. For ikke at nævne at skubbe indhold gennem sociale mediekanaler er en god mulighed for at føre målrettet trafik til webstedet.

Optimering til lokal søgning

Ud over SEO på stedet og offsite skal du også overveje lokal SEO. Som navnet antyder, er dette for lokale virksomheder, der sigter mod en bedre placering på SERP’erne for geografisk begrænsede søgninger – hovedsagelig at forsøge at blive fundet af folk, der søger i nærheden. Har du nogensinde trukket din smartphone ud og bedt den om “pizzasteder i nærheden af ​​mig”?

Eksempel på en lokal søgning

Lokal SEO er utrolig vigtig for lokale virksomheder, og det kræver yderligere arbejde. Hvis du ejer en lokal virksomhed, skal du lære om de forskellige lokale rangeringsfaktorer som Google bruger. Desuden er lokal SEO noget, der hurtigt ændrer sig, og du bliver nødt til at holde dig ajour om bedste praksis.

SEO udført forkert har konsekvenser

Som du kan se, er det meget arbejde at udføre SEO på dit websted. Desuden kan det at gøre SEO på den forkerte måde have negative konsekvenser! Uanset om du beslutter at ansætte en SEO-virksomhed eller gøre det selv, skal du sørge for, at dit websted overholder Googles retningslinjer for webmastere. Dette vil hjælpe dig med at undgå risikable eller sorte hatteknikker, der kan skade din placering. Her er en liste over SEO-taktikker, der skal undgås.

Risici ved optimering af søgemaskiner

Konklusion

Mellem onsite og offsite SEO, følge med Googles algoritmeændringer, sørge for, at din virksomhed dukker op på Google Maps og forbliver foran konkurrencen – søgemaskineoptimering kræver enorm tid og kræfter for at producere en succesrig kampagne. Da placering i søgemaskiner i stigende grad er vigtig for en virksomheds online succes, er det op til denne virksomhed at beslutte, om de har de ressourcer, der er tilgængelige til at styre en SEO-kampagne på egen hånd, eller om det er bedst at outsource et team af SEO-fagfolk til at håndtere jobbet for dem. Uanset hvilken vej du vælger at tage, er det bydende nødvendigt, at SEO er en del af din virksomheds fremtid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me