Sådan starter du en blog i 3 nemme trin

Lær hvordan man opretter en blog med vores enkle trintrinsguide til begyndere, der bruger WordPress, den bedste blogplatform, som begge virksomheder har tillid til & individer.


Sådan starter du en blog

Har du nogensinde ønsket at starte din egen blog? Uanset om det drejer sig om din virksomhed eller bare personlig som en hobby, er blogging en utrolig fordelagtig og sjov aktivitet. Alt det kræver er lidt teknisk know-how, nogle anstændige skrivefærdigheder og stærk dedikation.

I denne vejledning dækker vi alt hvad du har brug for at vide for at starte en blog. Vi viser dig, hvilken platform du skal bruge til blogging, hvordan du bygger din blog og derefter hvordan du indstiller den, så du kan begynde at skrive dit første indlæg! Så lad os komme i gang!

Hvad er en blog & Hvorfor har du brug for en

Lad os starte med det grundlæggende. For det første, hvad er en blog? Ifølge Wikipedia, en blog er teknisk set et diskussions- eller informationswebsted, der er offentliggjort på nettet, der indeholder uformelle tekstindgange i dagbogstil (“indlæg”).

Udtrykket kommer fra ydmyg begyndelse, da det blev kendt som en personlig weblog. Ligesom en digital dagbog var det her, hvor en person journaliserede om sin dag, og udtrykket weblog blev kort forkortet til blog.

Markedsførere så hurtigt potentialet på denne nye måde at kommunikere online på, og tendensen startede hurtigt.

VIDSTE DU? Blogging har eksisteret siden 1990’erne, og i dag er der mere end to millioner blogindlæg der offentliggøres hver dag!

Der er mange gode grunde til at starte en blog, især for din virksomhed, herunder:

 • Det er fantastisk til engagement
 • Det øger dit websteds søgemaskintrafik
 • Det skaber tillid og viser din ekspertise
 • Det tiltrækker kundeemner og kunder
 • Det er et langsigtet system med kontinuerlige fordele

Hvordan laver jeg en blog?

Nu ved du det hvorfor skal du starte en blog, lad os undersøge det praktiske hvordan for at gøre det.

Sværhedsgrad ved at lave en blog

Blogging er i sig selv relativt let. Den sværeste del er at få blogopsætningen. Dette er den mest forvirrende og overvældende del af processen, simpelthen fordi den kræver lidt teknisk know-how.

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at lære nogen programmering! Du skal dog lære lidt (det grundlæggende) om bedste praksis på webstedet, og hvordan du bruger den rigtige software til at opsætte og administrere din blog. Tænk på det som at bruge en computer for første gang. Du behøver ikke vide, hvordan man programmerer noget, men du bliver nødt til at lære at bruge det. Fra starten af ​​kan dette føles, som om du drukner i en overbelastning af information, men det er derfor, vi er her, og det er derfor, vi har sammensat denne detaljerede vejledning til dig. Du kan altid kontakt os hvis du har spørgsmål undervejs.

Lær at oprette en blog efter disse 3 enkle trin

For at gøre dette så let som muligt har vi opdelt denne guide i 3 enkle trin. For at få din blog i gang skal du gøre følgende:

Vælg en blogplatform

Trin 1: Vælg en platform

Vælg en blogplatform, som du vil bruge til at opbygge din blog med.

Vælg et domænenavn og webhosting

Trin 2: Hent et domæne & Hosting

Registrer et domænenavn og webhosting, så folk kan se din blog på nettet.

Vælg en blogplatform

Trin 3: Konfigurer din blog

Opsæt og tilpas din blog, så den ser ud og opfører sig, som du vil have den.

Det er det! Det er de 3 enkle trin, som enhver succesrig blog kræver. Naturligvis er det lettere sagt end gjort at udføre dette. Så uden videre, lad os fortsætte!

Sådan opretter du en blog - trin et

Trin 1: Vælg din platform

Det første trin er at vælge den platform, du vil køre din blog med. Dette er i det væsentlige den software, der giver dig mulighed for at opbygge og administrere din blog uden kodning. Det er teknisk kendt som en Indholds styrelses system eller CMS for kort.

CMS’er gør tingene let, så du ikke behøver at kende nogen programmering. Et CMS genererer automatisk al den kode, din blog har brug for dig, så din blog øjeblikkeligt bygges. Hver CMS har derefter en slags back-end kontrolpanel, hvor du kan logge ind for at administrere din blog. Det er her du vil tilføje nye indlæg, redigere eller slette eksisterende og justere dine blogindstillinger.

Kontrolpanel til Content Management System

Der er masser af CMS’er derude, men WordPress er langt den mest populære (nu bruger over 28% af alle websteder på nettet) og efter vores mening er det bedste valg til at starte en blog. Det er så godt, at vi bruger WordPress selv!

Som du kan se nedenfor, viser denne graf fra W3Techs.com markedsandelen for 30 populære CMS’er – og WordPress er langt den mest anvendte.

Markedsdel af populære blogplatformeMarkedsandelen på 30 populære indholdsstyringssystemer Billedkilde

Hvorfor bruge WordPress til dit CMS?

Som vi nævnt ovenfor, er der adskillige CMS’er, du kan vælge imellem, men WordPress er ruten til at gå. Uden at få for mange detaljer, her er hvorfor:

WordPress til blogging

 • WordPress er GRATIS – Selve CMS er helt gratis, og du behøver aldrig at betale for en licens til at bruge det kommercielt.
 • WordPress er MOBIL & FLEKSIBEL – WordPress bruges ikke kun til blogs, men kan bruges til at opbygge fuldt udbyggede websteder, der er lydhøre & mobilvenlig.
 • WordPress er POPULÆR – Det bruges af 28% af internettet! Både små og store virksomheder bruger det. Store mærker som BBC America, Bloomberg, Sony, Forbes, CNN og mange andre bruger alle WordPress.
 • WordPress er LETT AT BRUGE – Dette kan være lidt vildledende, men sammenlignet med andre CMS’er er WordPress let at bruge. Du skal dog huske, at alle CMS’er kan være forvirrende i starten for enhver begyndende.
 • WordPress er ÅBEN KILDE – Dette betyder, at enhver kan se koden, der bruges til at oprette WordPress og rapportere eventuelle fejl eller sikkerhedsproblemer til dets open source-community, og i sidste ende gøre det mere sikkert og bedre.
 • WordPress er let at få HJÆLP & SUPPORT – Da det har et så stort samfund, er der masser af steder, du kan gå for at finde hjælp. Mange fora og blogs offentliggør løbende tip og tricks, så du bedre kan bruge WordPress. Og selvfølgelig har WordPress selv en enorm ressource at hjælpe dig.

HVIS WORDPRESS? Hvis du begynder at undersøge nogen form for WordPress, opdager du snart, at der er to versioner af WordPress! Den ene er WordPress.com og den anden er WordPress.org. Dette er to meget forskellige muligheder – og i denne vejledning henviser vi kun til sidstnævnte mulighed (.org). .Org-indstillingen er den anbefalede vej at gå. Du kan lære mere om WordPress.org vs WordPress.com her.

Nu hvor du har besluttet, hvilken platform du skal bruge til din blog, er det tid til at gå videre til næste trin!

Sådan opretter du en blog - trin to

Trin 2: Hent et domænenavn & Webhosting

Det næste trin er at få et domænenavn og webhosting. Du har brug for disse for at have en blog. Men hvad er de nøjagtigt?

Hvad er et domænenavn?

Du ved sandsynligvis allerede hvad et domænenavn er. Et domænenavn er adressen på dit websted. Dette er, hvad folk indtaster i deres browsers adresselinje, når de vil gå til dit websted. For eksempel er vores domænenavn HowToGetOnline.com. Hvert websted / blog har brug for et domænenavn, så du nemt kan & besøg det bekvemt.

Hvad er webhosting?

Webhosting er en service, der tilbydes af et firma, der giver dig online lagerplads til din blog, hvilket væsentligt gør den tilgængelig på World Wide Web. Virksomheden er kendt som en webhost, og de gemmer din blog på en webserver, ligesom en online harddisk. Uden det ville folk på nettet ikke være i stand til at se din blog.

HURTIG RECAP: Både et domænenavn og webhosting er påkrævet til ethvert websted eller blog.

Hvorfor har WordPress brug for disse?

.Org-versionen af ​​WordPress (den gratis version, vi nævnte ovenfor) kræver, at webhosting fungerer. Faktisk gør ethvert websted, der eksisterer, også com-versionen af ​​WordPress. .Com-versionen leverer simpelthen sin egen webhosting, som er en del af grunden til, at den ikke er gratis. Husk, at WordPress hovedsagelig er software, og at det skal installeres på en webserver, der kan køre det ordentligt og give brugere på Internettet mulighed for at se det. Heldigvis gør næsten alle webværter det meget nemt at installere WordPress på få minutter.

Hvor får du et domænenavn & Webhosting?

Nu ved du det hvorfor du har brug for et domænenavn og webhosting, hvor forstår du?

Hvor får man et domænenavn og webhosting

Du får typisk et domænenavn fra et firma, der tilbyder domænenavnsregistrering og webhosting fra et firma, der tilbyder webhostingtjenester. Heldigvis i dag tilbyder de fleste webhostingfirmaer domænenavnsregistrering så du nemt kan få begge fra det samme sted. Vi har en liste over de bedste webhostingfirmaer til WordPress, som du kan bruge, men HostGator er en af ​​de højst anbefalede webhosts til blogging og den, vi vil bruge i denne vejledning.

HVOR MEGET KOSTER DET? Som en generel regel kan du forvente at betale omkring $ 5 pr. Måned for webhosting plus $ 15 pr. År for dit domænenavn. Dette er grundprisen for at have din egen blog.

Tilmelding

Det er ret hurtigt og nemt at købe et domænenavn og webhosting, og det er et must, hvis du vil have en professionel blog. Lad os gå gennem tilmeldingstrinnene meget hurtigt.

Besøg HostGator.com og gå til deres plan for webhosting for at komme i gang. Vi samarbejdede med HostGator for at få dig en særlig rabat på 60%, hvis du følger vores link!

Klik på den gule tilmeldingsknap for at gå videre til kassen. Denne plan vil indeholde alt, hvad din blog har brug for med hensyn til webhosting i de næste par år.

HostGator til blogging

På kassen skal du registrere et nyt domænenavn. Indtast det domænenavn, du vil registrere. Det er vigtigt at vælge et godt domænenavn, og vi har en nyttig guide til at gøre det, så du kan gennemgå først. Naturligvis er et godt domænenavn vigtigt for din blog.

Vælg et domænenavn

Dernæst skal du vælge en webhostingplan (pakketype). Opbevar den på Hatchling (som skal vælges som standard), da dette er en stor indgangsplan. Vi anbefaler også 36 måneder til faktureringscyklus, da du sparer mest og stadig kan annullere når som helst.

Vælg en hostingplan

Indtast derefter dine faktureringsoplysninger, som alt sammen er ret lige frem. Derefter kommer du til sektionen med yderligere tjenester. Fravælg dem alle, da dette er tilføjelser, som din blog sandsynligvis ikke har brug for endnu. Du kan altid tilføje disse senere, hvis du gør det.

Blogging af ekstra tjenester

Bekræft derefter alle dine oplysninger på siden og klik på den gule ordreknap. Du har nu webhosting og et domænenavn! Lad os nu forberede din webhostingkonto og gør den klar til WordPress!

Forbered din webkonto til WordPress

Det kan tage HostGator flere minutter at konfigurere alt for dig. Du skal modtage en ordrebekræftelses-e-mail med detaljer om, hvordan du logger ind på din nye webhostingkonto med HostGator. Når du logger ind, skal dit vigtigste dashboard (de kalder det kundeportalen) se sådan ud:

Hostgator webhosting kundeportal

Klik på knappen Pakker fra menuen (fremhævet på skærmbilledet ovenfor) og log derefter ind (der skal være et blåt link med navnet på din webserver til højre for teksten “Login”) ved hjælp af dit brugernavn og adgangskode, der blev sendt til du. Du skal nu være inden for dit kontrolpanel for webhosting, der ser sådan ud:

HostGator webhotellets kontrolpanel

SJOV KENDSGERNING: Du er nu logget ind på dit kontrolpanel, der hovedsageligt sidder på den faktiske webserver, som dit hostingfirma (i vores tilfælde HostGator) giver dig. Hvis du ser på URL-adressen i din browsers adresselinje, ser du noget som “gatorXXXX.hostgator.com” et sted derinde. Dette er webserverens navn, som HostGator giver den. Din blog vil blive installeret på netop denne webserver, men alt hvad du skal gøre er at indtaste din blogs domænenavn for at få adgang til den (når din blog er installeret, hvilket vi snart kommer til).

Når du først er i dit kontrolpanel, skal du ikke blive overvældet af antallet af muligheder, du har. Webhotellets kontrolpaneler tilbyder en masse funktioner og funktionalitet, da de skal understøtte en lang række webstedsfunktioner. Du skal blot kigge efter WordPress – 1 Klik på Installation (som vist på skærmbilledet ovenfor) for at begynde processen med installation af WordPress på din webserver. Du kan se HostGator WordPress-installationssiden:

WordPress installationsguide - vælg et domæne

Ignorer de pro indstillinger, der koster penge, og vælg blot det domænenavn, du valgte ved tilmelding (se skærmbillede ovenfor). Lad katalogfeltet være tomt og klik på knappen Næste.

WordPress installationsguide - installer indstillinger

Dernæst skal du udfylde de felter, der er fremhævet i skærmbilledet ovenfor. Du skal ikke bekymre dig om at fokusere på din blogs titel på dette tidspunkt. Du kan altid ændre dette senere. I feltet Admin User anbefaler vi, at du bruger dit fornavn i alle nedre kasketter. De fleste mennesker bruger “admin”, men dette vil gøre det lettere for hackere at prøve at gætte dit login. Klik på knappen Installer for at installere WordPress på din webserver.

WordPress installation afsluttet

Du skal se en komplet installationsmeddelelse (noget lignende som vist ovenfor). Tillykke! WordPress er installeret på din webserver, og du har officielt din første blog! Du kan bekræfte dette ved at gå til dit domænenavn og se det. Det skal se ud som:

WordPress blog frisk installation

Det er en meget grundlæggende blog med et grundlæggende design, men WordPress er meget tilpasselig, og dette bringer os til det næste trin – som involverer det sidste trin, opsætning af det!

Sådan opretter du en blog - trin tre

Trin 3: Opsætning & Tilpas din blog

Det sidste trin er at opsætte og tilpasse din blog. Du skal logge ind på din WordPress ‘back-end-administration for at gøre dette. Indtast blot “/ wp-admin” i slutningen af ​​din blogs URL. For eksempel:

www.myblog.com/wp-admin

Hvis du lige er færdig med din WordPress-installation fra trinnet ovenfor, kan du blot klikke på den orange login-knap fra komplet skærmbillede af installationen. HostGator sender dig også instruktioner om, hvordan du logger ind på dit WordPress-sted / blog.

Brug af WordPress

Når du logger på WordPress, ser du først Dashboard-siden. Dette er alt sammen en del af back-end- eller administrationssiden af ​​WordPress. Som et kontrolpanel er det her du kan redigere alle dine blogs indlæg og indstillinger. Dashboard-siden skal se sådan ud (bemærk, at HostGator tilføjer deres egen intro-wizard-skærm, som vi har deaktiveret, og du kan gøre det for):

WordPress dashboard skærmbillede

Administration af WordPress kan virke afskrækkende i starten, men du bliver nødt til at blive fortrolig med det og lære at bruge det. Dette vil tage lidt tid. På venstre side ser du hovednavigationsmenuen (vist lodret ovenfor), der giver dig alt hvad du har brug for for at opsætte og tilpasse din blog. Lad os hurtigt diskutere dette:

 • Dashboard – Dette er den vanlige destinationsside, som du føres til, hver gang du logger på WordPress.
 • Indlæg – Det er her du går til at administrere din blogs indlæg. Du kan tilføje, slette og redigere hvert indlæg, din blog har herfra.
 • Medier – Det er her du går for at administrere dine billeder. Du kan uploade billeder og administrere eksisterende billeder, der tidligere blev uploadet.
 • Sider – Det er her du går til at administrere din blogs sider. Ligesom indlæg, kan du tilføje, slette og redigere alle dine sider herfra. For at lære forskellen mellem en WordPress-side vs et indlæg, du kan Læs dette.
 • Kommentarer – Det er her du går til at administrere din blogs kommentarer. Herfra kan du se hver kommentar, der er tilføjet på din blog, for i det væsentlige at godkende, redigere eller slette dem.
 • Udseende – Det er her du går for at administrere din blogs udseende. WordPress bruger temaer, som stort set er som skabeloner, der ændrer designet til din blog.
 • Plugins – Det er her du går til at administrere dine WordPress-plugins. WordPress-plugins tilføj yderligere funktioner og funktionalitet til din blog. De er meget magtfulde og gavnlige og kan forbedre din blogs funktionalitet i høj grad. Bemærk, at du finder adskillige plugins, der allerede er tilføjet til din WordPress-installation. HostGator kan sammen med mange andre webhosts vælge og vælge bestemte plugins, som de mener vil være til gavn for dit websted. Du kan selvfølgelig deaktivere og slette disse plugins og vælge dine egne.
 • Brugere – Det er her du går for at administrere din blogs brugere. Som standard skal der kun være én bruger, dig selv. Og din brugerkonto skal have administratorroller anvendt. Hvis du imidlertid vil have andre til at skrive og bogføre til din blog, kan du oprette en konto til dem her.
 • Værktøjer – Det er her du går efter visse avancerede funktioner, som du sandsynligvis ikke har brug for endnu.
 • Indstillinger – Endelig er det her du går til at administrere dine WordPress-indstillinger. Der er forskellige indstillinger, du kan finjustere herfra.

HURTIGTIPS: Udforsk ovennævnte indstillinger for WordPress-administration og leg med det. Bliv fortrolig med den måde, du administrerer hele din blog!

At gøre din blog som du ønsker det

Nu, hvor du er bekendt med WordPress-administrationen, er det tid til at begynde at oprette din blog, som du vil have den! Selvom administrering og finjustering af din blog virkelig er en kontinuerlig proces, er her nogle grundlæggende opgaver, du skal fokusere på først:

 • Generelle indstillinger – Dette er en af ​​de første ting, du ønsker at konfigurere til din blog. I WordPress-administration skal du gennemse Indstillinger og justere ting som din blogs titel, tagline, permalink-struktur (postnavn anbefales), antal poster, der skal vises pr. Side osv. Disse er alle ret selvforklarende, og du vil gerne gennemgå disse indstillinger, så de passer til dine behov.
 • Udseende – En anden opgave at fokusere på er at tilpasse udseendet på din blog, der styres af et WordPress-tema. Du kan holde dit eksisterende tema på plads (hvis du vil) eller søge online efter andre WordPress-temaer. ThemeForest er et godt sted at gå for at finde premium-temaer. Ud over dit tema ønsker du at arbejde med branding – såsom at uploade dit logo, brugerdefinerede billedoverskrifter og alle farveskemaer, din virksomhed måtte have.
 • Funktionalitet – Derefter skal du tilføje WordPress-plugins for at forbedre funktionaliteten af ​​din blog. Du kan tilføje ting som sociale delingsknapper, e-mail tilmeldingsformularer, cache, søgemaskineoptimering og anden nyttig funktionalitet til din blog via disse plugins.

Endelig er det tid til rent faktisk at sætte penne på papir (eller fingre på tastaturet) og begynde at blogge!

Tillykke, du har en blog!

Hvad er det næste?

Tips til blogging med succes

Blogging er et langt spil, og hvis du vil se resultater, skal du holde dig ved det. En enorm procentdel af bloggere giver op efter et par uger eller måneder, men det er vigtigt at regelmæssigt sende nye artikler og holde bloggen i gang. Sørg for, at din blog er opdateret, både teknisk (dine plugins, tema og WordPress i sig selv) og indhold (alle dine blogindlæg og oplysninger, du har skrevet), så det altid er relevant.

Vil du lære mere om blogging?

Følg os på sociale medier, og tilmeld dig vores nyhedsbrev (kommer snart!), Hvor du vil modtage websteds / blog tip og tricks til at oprette en succesrig blog, som du elsker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map