Feltehető kérdések webdizájn bérlésekor

Útmutató a kisvállalkozás tulajdonosának a professzionális webdesignőr felvételéhez és milyen kérdéseket kell feltennie a bérbeadási folyamat során. Hogyan lehet interjút készíteni egy webes tervezővel.


Útmutató a professzionális webdesignhoz

Előző cikkünkben ismertettük a webhely-tervező megtalálásának legjobb helyeit. Ebben a cikkben azt fogjuk bemutatni, hogyan kell felvenni a webes tervezőt, és milyen kérdéseket kell feltennie a felvételi folyamat során.

Tegyük fel, hogy kiválasztott néhány jó jelöltet, és készen áll a következő lépésre, és felveszi velük a kapcsolatot. Az interjúk lefolytatása előtti felkészülés jobb helyzetbe hozza Önt a szükséges információk összegyűjtésében és a legjobb választás meghozatalában. Íme néhány alapvető kérdés, amelyet feltehet magának a webes tervezőkkel való találkozás vagy interjú előtt:

Contents

Kérdések, amelyek feltehetik magad, mielőtt találkoznának egy webdesignerrel

A weboldal tervezésével foglalkozó szakemberhöz nagy lépés, és fontos, hogy tisztában legyen az elvárásainak és céljaival, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webhelye sikeres-e..

Az alábbi kérdéseket tegye fel magának a kezébe.

K: Milyen típusú weboldalt építek?

Nagyon jó ötlet, hogy a lehető legtisztább legyen az Ön elképzelésével az építeni kívánt webhelyről. Ez egy „brosúrahely”, amely információkat nyújt a meglévő tégla- és habarcs-üzletéről? Elindít egy e-kereskedelmi webhelyet, amely termékeket vagy szolgáltatásokat árusít? Olyan fórumot vagy közösségi média webhelyet fejlesztett ki, amely egy szűk közönséget céloz meg?

Ha megismeri az építeni kívánt webhely típusát, ez segít a webes tervező kiválasztásában. Néhány webdesigner az e-kereskedelemre szakosodott, mások fantasztikus webhelyeket készítenek a portfólió bemutatására vagy a tanácsadó cég előnyeinek kiemelésére. Ennek tudatában áttekintheti az egyes web-tervezők munkáját és készségeit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok megfelelnek-e az építeni kívánt webhely típusának..

K: Saját maga hozom létre és szerkeszthetem a tartalmat, vagy megkíséreltem valakit mást?

Ha meglévő tartalma van prezentációkból, értékesítési levelekből vagy marketing anyagokból, és csak webes tervezőre van szüksége az „online elhelyezéshez”, akkor kereshet egy jelöltet, amely megfelelő egy statikus alapvető webhely létrehozásához..

Másrészt, ha rendszeresen blogot szeretne létrehozni, vagy frissíteni szeretné a webhely tartalmát, akkor webes tervezőre van szüksége, aki segít a tartalomkezelő rendszer (CMS), például a WordPress vagy a Joomla beállításában..

Fontos, hogy fontolja meg tartalmak létrehozásának idejét. Egyes web-tervezők szolgáltatásaik részeként tartalmat is szolgáltatnak. Ha rendszeresen szüksége van tartalomra vagy grafikára, és nincs ideje, akkor hasznos egy webes tervezőt felvenni, aki az összes ilyen szolgáltatást az asztalhoz hozhatja, vagy tanácsadást és tanácsot adhat arról, hogy hol található meg.

K: Melyek a weboldal céljaim?

A webhelyek nem csupán képek és fantasztikus interaktív hatások, hanem hatékony eszközök, amelyek célja az üzleti célok elérése. Fel kell kérdeznie magától: Hogyan fogja elérni webhelyem az üzleti céljaimat?

Gondoljon arra, hogy mit szeretne az emberek az Ön webhelyén. Feliratkozik az e-mail listára? Vagy arra kényszeríti az embereket, hogy felvegyék Önnel a szolgáltatással kapcsolatos kérdéseiket? Lehet, hogy e-kereskedelmi webhelyet működtet, és azt akarja, hogy az emberek megvásárolják az Ön termékeit?

Ha webhelyét a célokat szem előtt tartva készíti, akkor sikere inkább nehéz tények, mint homályos elképzelések, szubjektív esztétikai vélemények vagy a legújabb webdizájn divat alapján értékelheti a sikerét..

K: Ki a célközönségem és hogyan jutnak el a webhelyemre?

Mielőtt felvetne webes tervezőt, gondosan mérlegelje ideális ügyfelét. Webhelyének fő célja, hogy mágnes legyen a célközönség számára, és úgy kell megtervezni, hogy kiszolgálja őket, amikor a honlapjára érkeznek..

Ha meg szeretné érteni a célközönséget és azt, hogyan jutnak el az Ön weboldalára, tegye fel magadnak ezeket a kérdéseket:

 • Mit keres a célközönség??
 • Milyen problémákkal vagy szükségletekkel foglalkozom velük?
 • Hogyan keresi a célközönség a megoldásokat?
 • Milyen választ várnak problémáik megoldására??
 • Mely üzenetekre reagálnak a legjobban?

A célközönség vendéglátása mellett azt is ellenőriznie kell, hogy webhelye jól teljesít-e, és képes-e nyomon követni a teljesítményt a közönség viselkedése alapján az Ön webhelyén. Például mely oldalakat látogatják meg? Meddig töltik az egyes oldalakat? Milyen eszközöket használnak az Ön webhelyéhez való hozzáféréshez? Ezeknek a válaszoknak a megismerése segít jobban összpontosítani webhelyének céljait, és segít megtalálni a megfelelő web-tervezőt a webhely felépítéséhez.

Lehet, hogy nem ismeri a válaszokat ezekre a kérdésekre. Végül is ez az oka annak, hogy webes tervezőt bérel fel, hogy segítsen vállalkozása online elérésében. Ha ez a helyzet, akkor ellenőrizze, hogy a potenciális jelöltek szintén segítséget nyújtanak-e a marketing terén, vagy mutathat-e a helyes irányba, hogy válaszokat találjon.

K: Hogyan tervezem a forgalom irányítását a webhelyemre?

Miután azonosította a célközönséget, továbbra is meg kell kérnie őket, hogy látogassák meg a webhelyet. Az internet zajos hely, és szüksége lesz egy stratégiára a zaj csökkentésére és az emberek figyelmének felkeltésére. Nem elég egyszerűen „webhelyét online feltenni”, és remélni, hogy az emberek meg fogják találni, folyamatosan kell irányítania a forgalmat a webhelyére.

Íme néhány kérdés, amelyek segítenek irányítani a webhely forgalmának növelésére irányuló tervet:

 • Hogyan fogják az emberek megismerni a webhelyem?
 • Milyen tartalmat fogok ajánlani, hogy folyamatosan elkapják őket és visszatérjenek?
 • Meg tudom csinálni magam, vagy szükségem van egy webes szakember segítségére a forgalom növelése érdekében?

Amint világos képet alkot a célközönségről és arról, hogyan lehet megragadni a figyelmet és irányítani őket a webhelyre, a webhely céljainak megvalósítására vonatkozó terve egyértelműbbé válik, és készen áll arra, hogy produktívabb beszélgetést folytasson egy web designer.

Itt is előfordulhat, hogy nem tudja, hogyan kell a webhelyére irányítani a forgalmat. Ez is rendben van. Ez egyszerűen még egy dolog, amelyet szem előtt kell tartani a felvételi eljárás során. Keressen olyan webes tervezőt, aki segíthet a webhely forgalmának növelésében, vagy konzultálhat a szükséges erőforrások megtalálásában.

K: Mi a költségvetésem??

Valószínűleg “Mi a költségvetése?” az egyik az első, ha nem az első, a webes tervezők által feltett kérdés, amikor először lép fel hozzájuk. Sokkal jobb, ha előzetesen felteszi a kérdést, és jobban felkészült, amikor egy webdesignerrel találkozik a webhely felépítésével kapcsolatban.

Miután eldöntötte webhelyének céljait, el kell különítenie a költségvetést. Más szavakkal, mennyit hajlandó befektetni e célok elérésére? Ez nemcsak üzleti szempontból jó, hanem megalapozott is, ha a weboldal funkcióiról egy webes tervezővel megbeszélést folytat. Például, ha 5000 eurónál kevesebb költségvetéssel rendelkezik, teljes értékű online áruház, blog és egyedi dizájn kérése valószínűleg túl sokat kér.

A költségvetéssel és a webhely céljaival kapcsolatos reális elvárások megőrzése – és ha ez belefér az üzleti vállalkozás terveihez – elősegíti, hogy az első internetes tervezővel folytatott beszélgetés jól működjön..

K: Gondosan áttekintettem a jelöltek webhelyein található információkat?

A legtöbb webdesigner és webes ügynökség rengeteg információt helyez el webhelyén, amely felbecsülhetetlen értékű lehet számodra. Íme néhány dolog, amelyet megtanulhat egyszerűen a webhelyeik böngészésével:

 • Az általuk kínált szolgáltatások
 • Fedélzeti beépítési folyamat az ügyfelek számára
 • Projektmenedzsment folyamat és eszközök
 • Korábbi és jelenlegi ügyfelek
 • Munka portfóliója

Kérdések a webdesignőrtől az interjú során:

A fenti kérdések áttekintése után a felkészülés érdekében a következő lépés az, hogy interjúkat készítsen a webes tervezőkkel. Kisvállalkozásként ismeri az interjúkat és a találkozókat, mind személyesen, mind távolról. A jól átgondolt kérdések listája a sikeres interjú kulcsa.

Néhány speciális webdizájn és fejlesztő weboldal technikai és žargonias nyelve azonban megkönnyíti a jó kérdések listájának elkészítését, még azok számára is, akik ismerik az interjúkat..

A munkaerő-felvételi folyamat termelékenységének elősegítése érdekében összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket, amelyeket fel kell vetniük a webtervezőkkel folytatott interjú során:

K: Milyen szolgáltatásokat kínál?

Jó megismerni a webes tervezők által kínált szolgáltatások teljes körét, mielőtt felvennék őket. Egyes web-tervezők csak weboldal-tervezést kínálnak, és nem nyújtanak háttér-fejlesztési vagy kódolási szolgáltatásokat. Mások kiegészítő szolgáltatásokat is kínálhatnak, mint például a webtárhely, a keresőmotor optimalizálása (SEO), a kattintásonkénti fizetés (PPC) marketing, e-mail hírlevelek és még sok más.

Még akkor is érdemes feltenni a kérdést, ha ezeket a szolgáltatásokat megjeleníti egy webdesigner webhelyén. További átvilágítást végezhet azzal, hogy megkérdezi, hogy minden szolgáltatást – a tervezéstől a SEO-ig – ugyanaz a szakember vagy szakértői csoport végzi-e. Az utolsó lehetőség kívánatos lehet a jó minőségű eredmény elérése érdekében. Bár sok webdesigner képes viselni néhány különféle kalapot, a szakterület nagyon sokféle területen nehéz bárki számára.

K: 1-10 skálán milyen tapasztalataim vannak az iparmmal?

Néhány webdesigner vagy webes ügynökség webhely készítésére specializálódott bizonyos típusú vállalkozások számára, például éttermek, ügyvédek vagy autójavítások. Az iparágban tapasztalattal rendelkező webes szakember felvétele hozzáadott értéket jelenthet a projekthez: ismerik a weboldal működéséhez szükséges funkciókat és annak megvalósításának módját, ismerik a célközönséget és az általuk keresett feladatot, és tudják, ki a versenytársak vannak, és segíthetnek az eredmények elérésében.

Vigyázni kell egy dologra, amikor egy weboldal-tervező cég egy adott iparra szakosodott, ügyeljen arra, hogy a formatervezési minták ne legyenek „süti vágók”, különösen akkor, ha különbséget akar tenni a versenytársaktól. Ha azonban a cél az, hogy a tégla- és habarcs-üzleti vállalkozása online legyen a legújabb bevált gyakorlatok felhasználásával, akkor legjobb választani az iparágában tapasztalattal rendelkező tervezőt..

K: Meg tudja mutatni a legfrissebb weboldalt, amely releváns a projektemhez? Meg tud-e járni engem azon a folyamaton, amelyet a weboldal tervezéséhez használtak?

A portfóliók hasznosak, de gyorsan elavulhatnak, amikor a tervező befejezi a projekteket. Kérje meg a legújabb munkát, hogy a lehető legjobb képet kapjon a potenciális webdesignőr készségeiről. Még ennél is jobb, kérje meg a legfrissebb, az általuk létrehozott weboldalt, amely a projekt szempontjából releváns. Még akkor is, amikor korábban nem dolgoztak együtt az iparágban működő vállalkozással, kérdezzék meg másoktól egy olyan közelmúltbeli példát, amely közel áll a céljainak.

A példák „jó” megjelenése mellett kérdezzen néhány további kérdést, hogy jobban megértse az egyes webdesignőrök egy projektet érintő megközelítését:

 • Milyen problémákat oldott meg??
 • Miért választotta az X megoldást az Y megoldás helyett?
 • Milyen folyamatot követtél?
 • Mik voltak a weboldal célja??
 • Megértette ezeket a célokat?
 • Hogyan igazolta, hogy teljesítette ezeket a célokat??
 • Felvehetem a kapcsolatot ügyfelével referencia céljából?

K: Milyen képesítéseid vannak??

Sok webdesigner és webes szakember önállóan tanult. Nincs semmi baj ezzel, különösen ha figyelembe vesszük az ingyenes és fizetett tanulási források lenyűgöző sorozatát a weboldal tervezéséhez, fejlesztéséhez, online marketinghez, SEO és egyéb készségekhez.

Egyes web-tervezők hajlandóak megtenni a további mérföld és a teljes tanúsításokat, hogy jobb pozícióba kerüljenek a piacon, mint a terület megbízható szakértői. Néhány példa a Microsoft által tanúsított fejlesztők és a PHP tanúsítással rendelkező fejlesztők.

Gyakran a tanúsított fejlesztők magasabb díjakat számítanak fel, azonban vigyázzon, hogy megkapja azt, amit fizet – a kódolási világban az elismert tanúsítvány gyorsan elavul, és önmagában nem garantálja a sikeres eredményt, vagy akár a webdesigner ismeri a a legújabb bevált gyakorlatok.

K: Milyen SEO vagy internetes marketing szolgáltatásokat kínál?

Ahhoz, hogy webhelye sikeres legyen, a célközönségnek meg kell találnia téged. Ráadásul fel kell hívnia a figyelmüket, és érdekes tartalmat kell adnia, vagy kényszerítő ok lehet a webhely látogatására. Annak érdekében, hogy webhelye megjelenjen a közösségi és keresési eredmények között, és kitűnjön a tömegből, azt megfelelő kódolásnak és stratégiai promóciónak kell alávetni..

Kérdezze meg a jelölteket, ha van-e keresőmotor-optimalizáló (SEO) szakértő vagy online marketingstratégó a csapatában. Nincs értelme nagyszerű webhelyet létrehozni, ha havonta csak kevés látogatót vonz.

K: Részletes javaslatot nyújt be?

A webdesigner részletes javaslata segít megérteni minden általuk kínált szolgáltatást és a hozzájuk kapcsolódó díjakat. Ez jó jel, amikor a potenciális webdesigner vagy internetes ügynökség sok kérdést feltesz vállalkozására és ügyfeleire. A nagyszerű javaslatok az üzleti igények jó megértésén alapulnak, és az ezen igényeknek megfelelő megoldások biztosítására irányulnak.

Feltétlenül tegyen fel minden tisztázó kérdést a javaslattal kapcsolatban. Ezzel minimalizálja a váratlan kellemetlen meglepetések kockázatát, amelyek később veszélyeztethetik a projekt sikerét.

K: Felülvizsgálja meglévő webhelyem, mielőtt megkezdené az új webhelyem munkáját?

Ha van egy meglévő webhely, akkor jó kiindulópont egy új webhely fejlesztéséhez annak megértése, hogy mi működik és nem működik az Ön számára. Ha a webdizájn válaszának hangos „igen!” Van, ez jó jelzés arra, hogy felhasználják a megtanultakat és elkerülik a jelenlegi webhelyén elkövetett hibákat..

Nagyon fontos lesz a betekintés is a felülvizsgálati folyamatba. Ha újratervezi webhelyét, mi az oka ennek? Minél konkrétabban tudod ismertetni, hogy miért kell a webhelyére frissítést, annál könnyebb lesz a webdesigner megérteni üzleti igényeit és webhelyének céljait.

K: Mennyi időbe telik a webhelyem kitöltése?

A kapott weboldal-javaslatoknak tartalmazniuk kell a befejezés becsült idejét. A minőségi weboldal kialakítás időt vesz igénybe, és a forgalmas tervezőknek gyakran vannak más ügyfeleik is. A webdizájn ütemezése változhat, ha a követelmények változnak, így a befejezési dátum visszahúzódhat az eredeti becslésből. Ez egy másik ok, amiért fontos, hogy világos képet kapjunk arról, mit szeretne elérni a webhelyén.

Fontos megérteni, hogy a webhely soha nem kerül teljesen kitöltésre. A beindítás után módosításokat kell végezni annak alapján, hogy hány ember látogatja meg a weboldalt, hányan térnek vissza, hány látogató feliratkozik az e-mail listára, vagy kattintson a Kosárba helyezés gombra, valamint a látogatók és a látogatók visszajelzései alapján. érdekelt felek, például termékértékesítők.

Természetesen azt akarja, hogy a lehető leghamarabb elindítsa webhelyét, de a projekt felgyorsítása nem fog segíteni. A sikeres eredmény biztosítása érdekében bölcs dolog, ha úgy érzi magát, ha jól érzi magát, együtt dolgozva a webes tervezőjével: megoszthatja üzleti tapasztalatait és ügyfeleinek tudását, konstruktív visszajelzéseket kínál, és bármilyen grafikát, képet vagy tartalmat biztosít. webdizájnodnak tovább kell lépnie a projekttel. Az Ön részéről az ezen információk megadásával kapcsolatos bármilyen késedelem elkerülhetetlenül elhalasztja a webhely elindításának dátumát.

K: Képes leszek kibővíteni webhelyem, ha vállalkozásom növekszik?

Ha a webhely bővítését tervezi vállalkozása növekedésével, akkor ezt most meg kell fontolnia. Az új funkciók hozzáadásához teljes újratervezésre lehet szükség, ha egy webhelyet nem a jövő szempontjából fejlesztenek ki. Ügyeljen arra, hogy szükség szerint új funkciókat adjon a webhelyéhez. Jó példa erre a WordPress platform, amelyet új bővítmények hozzáadásával könnyedén meg lehet hosszabbítani.

Egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a jövőbeli növekedés szempontjából, az Ön webhelyének tárolása. Győződjön meg arról, hogy webhelye méretezhető-e úgy, hogy szükség szerint nagyobb mennyiségű forgalmat kezeljen, akár egy új tárhely-terv segítségével, akár egy tartalomszolgáltató hálózathoz történő csatlakoztatással. Kérdezze meg a leendő fejlesztőt: Kérem, segítsen nekem változtatni a tárhely-tervekben vagy a webhelyem konfigurációjában, hogy a jövőben több forgalmat kezelhessek? Biztosítja ezt, vagy ajánlott forrást nyújt a segítséghez? Mennyibe fog kerülni?

Kérdés: Milyen tartalomkezelő rendszert használ?

A legtöbb weboldal tartalomkezelő rendszer (CMS) segítségével épül fel, amely elválasztja a háttérkódot a tervezéstől és a tartalomtól. Ennek lehetővé kell tennie a webhely bizonyos részeinek tartalmának frissítését anélkül, hogy bármilyen összetett webkódot kellene megtanulnia.

Ugyanakkor nem minden CMS platform jön létre egyenlően. Kérdezze meg a rendszer bemutatóját, amelyet a tervező használni kíván. Ha webes tervezője védett CMS-t használ, akkor kérdezze meg, milyen könnyű lesz a webhelyet más CMS-re helyezni. Meg kell fontolnia, mi történik, ha a fejlesztő abbahagyja a CMS támogatását, vagy maga a cég megszűnik az üzletből. Győződjön meg arról, hogy webdizájnja egy széles körben elérhető platformot használ, és nem mutat jeleket az eltűnésről az egyik napról a másikra – a WordPress, a Joomla és a Drupal mind jó példák a CMS rendszerekre, amelyekre támaszkodhat.

K: Képes lesz-e a csapatom hozzáférni és szerkeszteni a weboldalt a közzététel után?

A CMS-re vonatkozó kérdéssel kapcsolatban meg szeretné tudni, hogy módosíthat-e webhelyét. Ha a tervező a tartalom frissítésére támaszkodik, késést okozhat, ha valamit gyorsan meg kell változtatnia. Kérdezze meg, mit szerkeszthet a weboldal közzététele után, és győződjön meg róla, hogy tudja-e, hogy mennyibe kerül, ha a változtatáshoz szüksége van webdizájnjára.

Amikor potenciális web-tervezőkkel folytat interjút, kérdezheti azt is, hogy nyújt-e képzést az Ön számára webhelyének saját frissítéséhez. Ha egy jó CMS-t választ, mint például az általunk adott példákat, megkönnyíti a tartalom frissítésének megtanulását.

K: Felkínál-e folyamatos karbantartást, amint webhelyem megjelenik? Mi van, ha valami eltörik? Kínál-e garanciát??

A szoftvert folyamatosan frissítik, és az egyik típusú kód módosítása a webhelyén más kódot eredményezhet, amely további módosításokat igényel annak érdekében, hogy minden jól működjön együtt.

Okos lépés, ha megkérdezi, milyen karbantartásra van szükség webhelyén, és milyen lehetőségeket nyújt webes tervezője. Néhány tartalomkezelő rendszert integráltak egy speciális tárhelyi környezetbe, amely minimalizálja az ügyfelek karbantartási feladatait azáltal, hogy webhelyét automatikusan frissíti.

Fel kell készülnie azonban arra az esetre, ha valami rosszul fordul, például: a kódbázisban olyan hibák vagy biztonsági lyukak vannak, amelyeket csak az indítás után észlelnek, a frissítésekhez a kód további módosítása szükséges, vagy a legrosszabb esetben a webhely feltörik.

Tisztában kell lennie azzal, hogy mit vár el a webdesignőrtől ilyen körülmények között, kérdezze meg, mennyibe fog kerülni, és mennyi ideig lesz elérhető támogatásuk..

K: Mennyibe kerül minden?

Vállalkozásának egyik legfontosabb kérdése az, hogy a teljes webhely mennyibe kerül. Az árazás sok tényezőn alapszik, és minden webfejlesztő cég szolgáltatásait eltérően árazza. A webdizájn még mindig viszonylag új iparág, és kevés árképzési standard van. Óránként, a szerződéses és a rögzített díjak mind általánosak. A fejlesztési folyamatok és platformok ugyanolyan mértékben különböznek, mint az egyes szintekhez szükséges képzettségi szint. Tervezze meg több ezer dolláros költségvetést egy alapfunkcióval rendelkező egyedi webhely számára. A széles körű testreszabás, beleértve az e-kereskedelmet, természetesen növeli a költségeket. Az alternatívák értékelésekor ne feledje, hogy egy professzionális minőségű webhely többet fog fizetni, mint amit a szomszéd unokaöccse kedvező áron összerakhat.

Kérdés: A weboldal, a domain, az eszközök tulajdonosa lesz?

Egy másik kritikus aggodalomra okot adó vállalkozás a weboldal és annak minden alkotóelemének szerzői jogi vagy jogi tulajdonjoga. Érdemes lenne olyan szerződést kötnie, amely világosan meghatározza webhelye tulajdonjogát. Ennek a szerződésnek lehetővé kell tennie, hogy a weboldalát a jövőben egy másik tervezőhöz vezesse, vagy saját módosításait vegye fel további költségek vagy büntetések nélkül. Ha vállalkozása védelmére nem lenne szerződése, akkor azt jelentené, mint egy ház megvásárlása és a kulcsok mások kezébe hagyása. Nem akarja kockáztatni ezt a kockázatot.

A szerzői jogi szempontból egy másik szempont a webhely felépítéséhez használt tartalom, grafika, kép vagy videó tulajdonjoga. Ha ezeket a webdesigner vagy a webes ügynökség biztosítja, ki birtokolja őket a webhely elkészítése után? Van licencük, amely lehetővé teszi számukra a weboldalon való használatát? Van-e felhasználásuk feltételei? Ki a felelős visszaélés esetén? Annak biztosítása, hogy rendelkezzen egyértelmű licencekkel és tartalmi felhasználási jogokkal, egy másik módszer annak biztosítására, hogy ne kerüljön ki a házodba..

K: Mit kell tennem, mielőtt a weboldalon dolgoznék?

Ha megvitatja, hogy mit kell tennie az asztalhoz, elkerülheti a projekt ütemezését és a webes tervezővel való félreértéseket. Alapvető fontosságú, hogy megértsék, milyen tartalmat vagy eszközöket kell biztosítaniuk.

Ez magában foglalhatja:

 • Másolat
 • képek
 • Videók
 • Logos
 • Jogi dolgok, például szerződési feltételek, adatvédelmi irányelvek stb.
 • Hitelesítő adatok a hostolási számlához való bejelentkezéshez (ha a host szolgáltatóval foglalkozik)
 • Prémium bővítmények és témák, amelyeket esetleg meg kell vásárolnia

Összességében egy weboldal megtervezése hatalmas projekt, amelyhez Önnek szüksége van: írja le egyértelműen a webes tervezővel, hogy mi a felelőssége, és tegyen meg mindent, hogy teljesítse az alku oldalait..

K: Meg tudja mutatni az egyik legolcsóbb és az egyik legdrágább weboldalt, amelyen dolgozott?

Ha elindít egy kisméretű weboldalt, amely olyan szabványos szolgáltatásokkal rendelkezik, mint például a levelezőlista és a kapcsolatfelvételi űrlap, akkor feltehetően nem fog költségbe kerülni egy kar és a láb. Ennek ellenére továbbra is szeretne minőségi terméket kapni. Másrészt, valószínűleg egy nagy webhelyet tart szem előtt, amely magában foglalja az e-kereskedelmet és más funkciókat, és biztos akar lenni abban, hogy biztosan nem fog többet fizetni, mint amennyire kéne. Kérdezze meg a munka különböző példáit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webdizájnod folyamatosan magas színvonalú munkát végez-e projektek között, függetlenül attól, hogy megfizethetőek vagy csúcsminőségűek-e.

K: Mi volt a legnagyobb kihívás az ügyfelekkel való együttműködés során, és mit tettél ezek leküzdése érdekében??

A webdesigner és az ügyfél kapcsolatának, akárcsak az összes üzleti kapcsolatnak, előfordulhat, hogy vannak bizonyos hullámai és hátrányai. A webdizájn hosszú távú elkötelezettség, és mind az ügyfél, mind a webdesigner sok időt és energiát fordít a késztermékbe. Előfordulhat, hogy véleménykülönbségek, késedelmek, félreértések vagy technikai problémák némileg megterhelik a kapcsolatot. Az egyik dolog, amit tudnod kell, az, hogy miként fogja kezelni a leendő webdesignőr ezeket a kihívásokat. A válaszukból megérti, milyen lenne az együttműködés a webdesignerrel: ha a webdesigner negatív eredményt hárít az ügyfélre, ez egy biztos vörös zászló.

Utolsó tanácsok a webdesigner alkalmazásához

Ezek a kérdések segít megtalálni és felvenni vállalkozása számára a legjobb webes tervezőt. Ennek ellenére mindig van az emberi tényező. Annak ellenére, hogy arra törekszik, hogy minimalizálja a helytelen webes tervező kiválasztásának kockázatát, nincs golyóálló módszer arra, hogy megtudja, hogyan fog együtt dolgozni.

Mielőtt elkötelezné magát egy hosszú távú weboldal-tervezési és fejlesztési projekt mellett, adja meg webprofiljának egy kis próbaprojektet. Ez egy okos lépés annak biztosítása érdekében, hogy a kapcsolat mindkét fél számára működjön.

Következtetés

A kommunikáció a leendő webdesignerrel kulcsfontosságú – ne gondold át kétszer a kérdések feltevését és ugyanolyan mértékű kommunikáció elvárását.

Ha nem érzi úgy, hogy ez a megfelelő mérkőzés, folytassa addig, amíg meg nem találja a vállalkozásának legmegfelelőbb internetes szakembert. A webdesigner felvételének lassú és folyamatos megközelítése megtakarítja az üzleti időt és pénzt később.

Ha biztos benne, hogy helyesen döntött, a következő lépés a projekt üzembe helyezése és a weboldal tervezőjével való kapcsolat megteremtése a jobb lábán. További tudnivalókért lásd: tippek a webes tervezővel való együttműködéshez.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map