7 tipp a webes tervezővel való együttműködéshez

Hogyan hozzunk létre egy zökkenőmentes kliens-web-tervező kapcsolatot a sikeresen befejezett projekt biztosítása érdekében? Mit kell tudnia egy webdesignerrel való együttműködés során.


Egyedi webdesign ajánlat

Most, hogy megtalálta a tökéletes web-tervezőt a projektjéhez, a következő lépés az, hogy felvételi őket a projektre, és kezdje el együtt dolgozni. Fontos, hogy a jobb lábán kezdje meg az együttműködést. Ebben a cikkben tippeket találunk arra vonatkozóan, hogyan lehetne a lehető legjobban kihasználni az ügyfél és a webes tervező kapcsolatát, mire számíthat a webhely felépítése során, valamint néhány fontos részletet a fizetésekről, a szerződésekről és a szellemi tulajdonjogokról, amelyek segítenek elkerüli a bajt az úton.

Sima ügyfél-web-tervező kapcsolat létrehozása

Egyes webdesign-projektek jobban mennek, mint mások. Az egyik legfontosabb módszer, amellyel biztosítja a projekt jó működését, az, hogy összpontosítson a webes tervezőjével fenntartott kapcsolat minőségére.

A webes tervezők és az ügyfelek gyakran nem ugyanazt a nyelvet beszélik. Ez téves várakozásokat eredményezhet, amelyek megállítják a projekteket, és hagyják, hogy az egyik vagy mindkét fél lebukik, sőt átverések is legyenek.

Íme néhány tipp, amellyel a lehető legtöbbet hozhatja ki az ügyfél-web-tervező kapcsolatból, és megbizonyosodhat arról, hogy a projekt zökkenőmentesen megy az elejétől a végéig.

1. Soha ne lépjen kapcsolatba a weboldal tervezőjével, mondván: „Ez csak egy egyszerű munka”

Webdesigner számára ez az egyik legalacsonyabb dolg, amit az ügyféltől hallani. Ezen állításnak további változatai vannak, amelyeket szintén el kell kerülni, például: „Nem kell sokáig tenned, hogy megteszed”, sőt: „én magam csináltam, de nincs ideje”.

Mivel számos weboldalépítési eszköz áll rendelkezésre, sok kisvállalkozás-tulajdonos és vállalkozó úgy gondolja, hogy egy egyedi webhely kis erőfeszítéssel építhető fel. Igaz, hogy ezek a sablonkészítők jobbak lettek, és van egy listánk kedvenceink közül, amelyeket átnézhet. Ha azonban úgy döntött, hogy web-tervezőt vesz fel, akkor valószínű, hogy projektjéhez dedikált webes szakemberre van szükség. A legjobb, ha a jobb lábról indul, és felismeri, hogy webhelye összetett, és segítségre van szüksége annak elindításához.

A weboldal készítéséhez vagy bármilyen webes feladat elvégzéséhez szükséges nehézségek és az igénybe vehető idő hossza az, amit a webes tervező határozhat meg. Miután szánta időt a projekt legjobb web-tervezőjének felkutatására és felvételére, magabiztosnak kell lennie képességeiben. Tapasztalataikból és portfólió példáikból egyértelművé kell válni, hogy sok időt és energiát fektettek kézművesbe – bízzon bennük, hogy értékelje a munka nehézségeit és a teljesítéshez szükséges időt.

Végül, még ha a szóban forgó munka elvégzése tíz percnél is tovább tart, el kell ismernie a tudást, a képzést és a tapasztalatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy viszonylag rövid idő alatt komplex kódváltást végezzenek. Az időtakarékossággal és a legújabb bevált gyakorlatokkal való megfelelő működés megtapasztalásával járó hozzáadott értéknek kell tekinteni, nem pedig a webes tervezővel szembeni büntetésnek vagy annak jelzésére, hogy a munka valóban „egyszerű”.

2. Tartsd meg az ügylet végét

A webdizájn-projekt teljes időtartama alatt lesznek dolgok, amelyekre a webdizájnod tőled szüksége lesz. A legjobb, ha megbeszéljük az esetleges tartalmakat, grafikákat, márkaeszközöket vagy további információkat, amelyekre az internetes tervezőnek szüksége lehet az interjú során. Így biztos lehet benne, hogy mindent meg kell adnia a webdizájnernek a projekt zökkenőmentes elindításához.

Például, a webdesign stúdióban az a gyakorlat, hogy az ügyfelek felkérésére töltsék ki a kérdőívet a fedélzeti beépítés során. Ennek a dokumentumnak kérdéseket kell tartalmaznia az Ön vállalkozásáról, a célközönségről, a versenytársakról és a webhely céljairól. Tegyen meg mindent, hogy részletes és kimerítő válaszokat kínáljon. Minél több információt szolgáltat, annál nagyobb az esélye, hogy webdizájnja olyan weboldalt készítsen, amely megfelel az üzleti vállalkozás céljainak.

Szánjon időt minden további elem összegyűjtésére, amelyet várhatóan szolgáltat – például képeket, szöveges tartalmat, hitelesítő adatokat a webhely tárolt fájljainak eléréséhez, vagy bármilyen prémium témát és plugin-t, amelyet a webhelyhez vásárolt. A mindkét fél elvárásainak részleteit egy szerződésnek kell tartalmaznia, amelyet alább részletesebben áttekintünk.

Fontos jegyzet: Ha biztosítja, hogy időben megadja a szükséges információkat, akkor a projekt zökkenőmentes futásának és a határidők betartásának biztosítása felé vezet..

3. Ne siess a webes tervezési folyamathoz

Ügyfélként szívesen látja, ha új webhelye néhány héten belül készen áll. Lehet, hogy költségvetési korlátozásai vannak, vagy a vállalkozásnak azonnal szüksége van egy weboldalra, amely működik.

A webdizájn felgyorsítása növeli annak kockázatát, hogy egy altermékké váljon.

A minőségi munka időt vesz igénybe. Webdizájnjának időre van szüksége, nem csak a tervezésre és a kódolásra vonatkozó gyakorlati időre, hanem időre van szüksége a különböző megoldások értékeléséhez és az üzleti igényeinek leginkább megfelelő megközelítés felvázolásához is..

4. Kövesse nyomon a webhelyen elért haladást & Maradjon bevonva

A webes tervezők és az ügyfelek közötti zökkenőmentes kapcsolat biztosításának egyik legjobb módja a projekt minden szakaszában való részvétel, és valódi együttműködésként való megjelenés..

Az eredmények szenvedhetnek, és a határidők könnyen elkerülhetők, amikor egy ügyfél elindít egy webdizájn projektet, majd egészen a megjelenés dátuma előtt eltűnik. Ezzel szemben soha nem nagyszerű ötlet, ha egy webdesigner elrejtőzik egy weboldal megjelenésén és megjelenésén dolgozva, és csak visszajelzés céljából veheti fel a kapcsolatot az ügyféllel, amint a végtermék készen áll.

Ha valamelyik fél későn vár a munka áttekintése előtt, akkor néhány fontos követelményt elmulaszthat. Sokkal jobb a problémákat észlelni, amikor azok felmerülnek, nem pedig a webdesigner idejének jelentős befektetése után. Ez nemcsak növeli a költségeket, hanem súrlódást és frusztrációt is okozhat. Végső soron a weboldal minősége szenved, ha az ügyfél-web-tervező kapcsolat nem marad fenn a projekt során.

Vegyen részt a projekt minden szakaszában, a kezdeti vázlatok és drótvázok áttekintésétől a prototípusok értékeléséig és a webhely tesztelésénél. Ez az utolsó pont különösen fontos. Felbecsülhetetlen az ügyfelekkel kapcsolatos ismerete, amikor a használhatóság tesztelésére és az ügyfelek valószínűleg navigálására irányul.

A valóban együttműködési megközelítés, amelybe Ön és webfejlesztője bevonja a végtermék létrehozását, a legtermékenyebb és elősegíti a sikeres eredményt.

5. Ne kérdezd meg a családot & Barátok – visszajelzés bármilyen, háttér nélküli mintáról

A webhely felépítésének folyamatában a webdizájn vázlatokat, drótvázkereteket, koncepciók bizonyítását és teljes terveit küldi el, megjegyzéseket vagy jóváhagyást kérve, mielőtt a következő szakaszba lépne..

Csábító megosztani ezeket a modelleket és terveket azokkal az emberekkel, akikben a legjobban bízol – családjával, barátaival és kollégáival. Végül is egy kiegészítő szemmel a webdizájn termékének értékeléséhez segít abban, hogy magabiztosabban érezze magát a munka irányában.

Sajnos ez visszamenő tüzet okozhat, és feszült ügyfél-web-tervező kapcsolathoz vezethet. Különösen az esztétikai megítélésnél gyakran nincsenek objektív kritériumok, amelyek alátámasztják a barátok és a család tagjai által kapott különféle véleményeket. Az olyan visszajelzések, mint például: „Nem szeretem, amilyen ez néz ki” vagy „Nem szeretem a fekete feketét”, inkább növekszik, mintsem megszüntetik a kétségeidet, anélkül, hogy bármi olyan világos javaslatot kínálnának, amely segíthet a formatervezés javításában.

Ha megkérdezi webtervezőjét, hogy végezzen végtelen változtatásokat ezen vagy a családtag véleménye alapján, nem fogja elősegíteni a nagyszerű munkakapcsolatot, biztos lehet benne, hogy.

Ha úgy érzi, hogy külsõ véleményt kell szereznie valakitől, akiben megbízunk, akkor a legjobb megoldás az, ha elõször tájékoztassa őket a tervezési döntéseket irányító gondolkodási folyamatról, ahelyett, hogy csak megkérdezi véleményüket. Ennek a kontextusnak a megadása hozzájárul a tervezéssel kapcsolatos teljes szubjektív vélemény csökkentéséhez, és eredményesebb visszajelzést eredményez, amelyet megoszthat webes tervezőjével..

6. Ne gondolja át webhelyének kialakítását

Az egyik dolog az, ha együttmûködünk a webtervezõvel, biztosítva a szükséges tartalmat és márkaanyagokat, reagálva a visszajelzési kérésekre, és tisztázva a webhelyének üzleti céljait. Inkább egy másik dolog, ha túlságosan bekapcsolódunk a dizájnba, ahol egy elhanyagolható számú utasítást szúrunk meg, és azt reméljük, hogy a webtervező mindent „pontosan” megkap.

Ne feledje, nincs olyan dolog, mint a „tökéletes kialakítás”. A weboldal kialakítása, mint az összes dizájn, szubjektív, és amit nagyszerűnek tekint, mások nem tekinthetik ugyanazt. Ezenkívül a webdizájn sokkal több, mint esztétikai megfontolások: webhelyének könnyen navigálhatónak és felhasználhatónak kell lennie, a látogatóknak vele kell foglalkozniuk, és teljesíteniük kell cselekvési felhívásaikat. Mi lenne, ha a legjobban tetszik a formatervezési rémálom, azaz kiválóan néz ki, de nincs egyértelmű módja a webhely navigálásának? Mi lenne, ha nem ösztönzi a látogatókat, hogy kattintsanak a Feliratkozás gombra, vagy vásárolják meg termékeit?

Érdemes megjegyezni azt is, hogy gyakran nem láthatja, hogy a tervezés valóban működik-e, amíg nem teszi online a webhelyet, és nem tudja követni, hogy az emberek miként valósulnak meg idővel. A webhely látogatói viselkedésén alapuló várakozással és változtatásokkal biztos lehet benne, hogy a javítások valódi kemény adatokon alapulnak, nem pedig csupán szubjektív véleményen..

Mivel semmi nincs a kövön, és azt szeretné látni, hogy az emberek miként lépnek kapcsolatba az Ön webhelyével, mielőtt elvégzi a változtatásokat, ezért a sikeres webdizájn-projektekhez a legjobb az a legjobb, ha a webdesigner és az ügyfél közötti együttműködés jóval a webhely elindítása után is folytatódik..

7. Ne mikromanomálja a webes tervezőjét – Adja meg a problémákat, nem pedig a megoldásokat

A webdesigner és az ügyfél közötti partnerség zökkenőmentesen megy végbe, amikor mindkettő ragaszkodik saját szerepéhez. Mint üzleti tulajdonos vagy vállalkozó, az Ön feladata, hogy világosan közölje igényeit és problémáit az internetes szakemberekkel. A webdesignőr feladata, hogy kiváló megoldásokat találjon a problémáira, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek.

Az ügyfelek például nagyon hasznosak lehetnek egy probléma azonosításában: például a színpaletta túlságosan unalmas az adott márka számára. A következőkben azonban gyakran fordul elő, hogy elmondják a webdesignernek, hogyan kell megoldani a problémát, például: cserélje ki a szürke színt pirosra.

Az ilyen „megoldás” bemutatásának problémája az, hogy a webdesigner nem ismeri meg az alapvető problémát, és ezért tudása és tapasztalata alapján nem tud még jobb megoldásokat javasolni..

Ez a csapda elkerülése, amit el kell kerülni. Webtervezője leértékelődöttnek és kevésbé lesz elkötelezett a projekt iránt. Ugyanígy megfosztotta magát a szakmai know-how-tól. Ennek eredményeként a partnerség megsérül, és az Ön webhelye nem fog úgy kinézni, mint az a professzionális termék, amelyet fizettek.

Bónusz tipp – Írja alá a szerződést a webes tervezőjével!

Bármelyik weblap-tervezőt is felvesz, a legjobb, ha szerződést kötött annak biztosítása érdekében, hogy mindenki ugyanazon az oldalon legyen. Íme néhány ok, amiért:

A szerződés biztosítékot jelent mind Ön, mind a webdesigner számára. Vázolja az Ön kötelezettségeit és elvárásait. Ez egy referenciapont is, amely részletezi a projekt terjedelmét és céljait. Ha a kapcsolat nem működik, egy szerződés védi meg a legrosszabb dolgokkal szemben, és egyértelmű részleteket kell tartalmaznia arról, hogy mit kell tenni ebben a szerencsétlen eseményben.

Az alábbiakban bemutatunk néhány pontot, amelyet a szerződésnek részletesen le kell fednie. Ahol lehetséges, használjon nem legale nyelvet a szerződésében, hogy mindkét fél megértse annak tartalmát világosan és helyesen.

A projekt költsége & Fizetési feltételek

Itt részletezik webhelyének teljes költségeit, valamint az egyes feladatok elemzett kiszámítását. Ügyeljen arra, hogy itt ne maradjon semmilyen kitalálás. Például, ha gyakran felhívja webes tervezőjét, hogy beszéljen a projektről, ellenőrizze, hogy a telefonos beszélgetés során eltöltött idő szerepel-e a végső árban, vagy van-e külön költség.

Fizetési feltételekkel kapcsolatban ellenőrizze, hogy weboldal-tervezője előzetes befizetést vár-e el a munka megkezdése előtt, és milyen feltételek kapcsolódnak a befizetéshez: Ha a projekt átbukik, visszakapja-e a befizetését? Ha webdizájnja eltűnik, és soha többé nem hall róla, akkor visszaigényelheti a befizetést vagy a már befizetett kiegészítő kifizetéseket.?

A fizetési feltételeknek részletezniük kell a fizetési ütemtervet is: mikor esedékesek a számlák? Van-e büntetés a késedelmes fizetések miatt??

Végül, ha nem felvette webes tervezőjét olyan platformon keresztül, amely magában foglalja a fizetést, akkor ellenőrizze, hogy a webdesigner milyen fizetési módszereket fogad el.

teljesítések & A webhely ütemterve

A szerződésnek ebben a szakaszában pontosan meg kell határoznia azokat a feladatokat, amelyeket a web tervező elvégz, és az általuk nyújtott szolgáltatásokat, valamint azt, hogy a projekt egyes szakaszai mennyi ideig fognak tartani, és a webhely készítéséhez szükséges teljes időbecslés..

Óvatosan fogalmazva: ne fogadja el egyszerűen a „weboldalt”, mint a teljesítést, és az „egy hónapot”, mint az időkeretet. A webes tervezőjével kötött szerződésednek konkrétnak kell lennie a dolgok zökkenőmentes működése érdekében. Íme egy példalista arról, mit láthat a szállítmányok alatt felsorolva:

 • Néz & Érez: a tervezési szakaszban szerepel-e Photoshop vagy PSD makett, HTML / CSS működő prototípus, amelyet a böngészőben láthat, vagy mindkettő? Hány tervezési koncepció közül lehet választani? Hány oldalterv és javítás van benne?
 • Szöveg tartalma: ezt meg kell adnia, vagy a webdesignőr felelőssége? Milyen időpontban kell rendelkezésre állnia? Ha a webdesign stúdió biztosítja a szöveges tartalmat, akkor mekkora költségekbe kerül?
 • Grafika és képek: ki szállítja a grafikai eszközöket? Milyen grafikus formátumok ajánlottak, például: PNG, JPG, vektor stb. Hány kép szükséges? Szüksége van nagy felbontású képekre?
 • Technologies: ezek tartalmazzák a HTML, CSS, JavaScript, PHP, előlap és a háttér kódolást? A WordPress benne van? Vagy inkább egy védett CMS-t használnak?
 • Böngésző tesztelése: milyen böngészőkkel és böngésző verziókkal tesztelik a webhelyet? Milyen operációs rendszereken, például: Windows vagy Mac? Mi a helyzet a mobil teszteléssel: iPhone, Android, telefonok és táblagépek esetén? Mit tartalmaz a tesztek – használhatóság, megjelenés és érzés, az oldal betöltése sebessége és egyéb műszaki értékelések? Vajon a webhely pontosan azonos-e minden böngészőben és minden platformon, vagy lehetőleg egy érzékeny webhely, amely “alkalmazkodik” az egyes platformokhoz?
 • SEO / Marketing: a keresőmotor optimalizálása szerepel a végső költségben, vagy ezt a szolgáltatást külön számolják-e el? Mit jelent ez – kulcsszó-kutatás, optimalizált címek és alternatív képek szövege vagy metainformáció a HTML-jelölőben? Tartalmazza a közösségi média stratégiáját és marketingjét, és mit tartalmaz? Napi egy tweet, napi két Facebook állapotfrissítés? Tartalmaz e-mail hírlevelet, és milyen gyakran küldik el?

Fontos jegyzet: A részletekkel kapcsolatban győződjön meg arról, hogy minden extra szolgáltatásnak meg van határozva a saját árat, a fizetési módot és az ütemezést!

Szellemi tulajdonjogok

A szerződés e kritikus kikötésének részletesen meg kell határoznia, ki birtokolja a webhely tartalmát, és ki felel a védjegyekkel vagy a szerzői jogokkal kapcsolatos jogsértésekért. Más szavakkal, ha szöveget, grafikát vagy bármilyen más grafikát, például logót megad, akkor ez a kikötés egyértelművé teszi, hogy Ön az anyag tulajdonosa, vagy rendelkezik engedélyével annak felhasználására. A webes tervezőnek ugyanolyan bizonyosságot kell adnia Önnek, biztosítva a tulajdonában lévő munkát, valamint a webhely kitöltéséhez szükséges kapcsolódó eszközök, szövegek, grafikák vagy más művek tulajdonjogát vagy megfelelő licencét. E záradék célja mindkét fél védelme a weboldal vagy annak bármely tulajdonjogával kapcsolatos követelésekkel szemben.

A szerződésnek e szakaszának ki kell terjednie minden olyan követelés védelmére, amelyet egy harmadik fél vehet igénybe veled vagy a webes tervezőjével szemben a weboldal bármely alkotóelemének tulajdonjogával kapcsolatban. Például, ha egy csomó stock képet vásárol egy piactérről, és ezeket eljuttatja webes tervezőjének, e záradéknak meg kell határoznia téged, mint felet, aki felelős, ha valamely licencfeltétel megsértik. Más szavakkal, a piactér vagy a tartalom szerzője nem tehet jogi lépéseket webes tervezője ellen, de megteheti az ellen, mert nem tartja be a licenc feltételeit. Ugyanez vonatkozik a webdizájn bármilyen tartalmára, grafikájára vagy képére, ebben az esetben a webdizájner felelõsségre vonható bármilyen igény esetén.

Az IP záradéknak részletesen meg kell határoznia, hogy megkapja-e a webhely forrásfájljait, akinek meg kell őriznie a forrás biztonsági másolatait, és ki rendelkezik a webhelyén használt kódhoz tartozó tulajdonjogokkal, például egyéni pluginekkel és egyéb szkriptek.

Indítás utáni munka & szavatosság

A webhely soha nem készült el. Érdemes újra megemlíteni, hogy az ideális helyzet az, ha folytatja az együttműködést a webes tervezőjével, miután webhelye élővé vált.

Különösen meg kell fontolnia a weboldal karbantartását. Például, ha a webhely a WordPress-en épül, ki felel annak biztosításáért, hogy a szoftver, például a téma és az összes plugin naprakész legyen?

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, a webhely elkötelezettségének és konverziós arányának növelésére irányuló folyamatos küzdelem. Például a felhasználók tevékenységeinek nyomon követése és A / B tesztek elvégzése az adatok értelmezése és az Ön weboldalának kialakítása az eredmények alapján.

Továbbá, mi történik, ha a webhely életbe lépését követően úgy találja, hogy a szerződésben szereplő böngészők egyikében sem jelenik meg a várt módon? Itt fontos figyelni a szerződésben szereplő jótállási záradékra: a weboldal tervezője a garancia részeként kijavítja a problémát? Van-e további költség a jótállásért? Meddig tart a jótállás? Mi történik, ha lejár? Meghosszabbítható szolgáltatási terveket lehet megvásárolni?

Végül, mi lenne, ha elkezdene hegedülni a forrásfájlokra, és megtörne valamit a webhelyen? Ez vonatkozik-e a jótállásra??

Titoktartási

Ha úgy gondolja, hogy vállalkozása megköveteli a projekt vagy annak egyes szempontjainak bizalmas kezelését, a titoktartási záradékot felveheti a szerződésébe.

Isten cselekedetei

A név ellenére az „Isten cselekedetei” nem utalnak vallási koncepciókra. Ez egy jogi kifejezés az emberi ellenőrzésen kívül eső események leírására szolgál, ahol senkit sem lehet felelősségre vonni.

Önnek és webdesignőrének meg kell határoznia, hogy a szerződésben meghatározott konkrét jogok és kötelezettségek milyen módon változnak, ha vannak ilyen esemény bekövetkezése után.

Ha házát földrengés pusztítja el, várhatóan továbbra is fizetni fog a munkáért a tervezett időpontokban? Másrészt, ha webdizájnjának irodáját árvíz pusztítja el, fenntartják-e a jogot a szerződés felmondására vagy a megadott ütemezés késleltetésére, amíg vissza nem állnak a lábukon?

Lemondási feltételek

Ezeknek a feltételeknek meg kell határozniuk, hogy mi történik azzal a szerencsétlen eseménynél, amikor a projektet akár Ön, akár a webes tervezője visszavonja a befejezés előtt. Mi történik, ha a lemondás közös megegyezéssel történik? Mi történik, ha visszavonja a projektet, vagy a webtervező lemondja? Mit tartozol? Milyen kötelezettségek tartoznak neked a webdesigner?

Fontos jegyzet: A fent említett helyzetekkel kötött szerződés hozzájárul mind az Ön, mind a webes tervező védelméhez!

Következtetés:

Miután megtalálta a megfelelő web-tervezőt, a jó ügyfél-web-tervező kapcsolat létrehozása hosszú utat jelent a projekt sikerének biztosításához. Ügyeljen arra, hogy az elvárások egyértelműek legyenek, megadja a szükséges információkat és tartalmat, és folyamatosan vegyen részt a folyamat során.

Ügyeljen arra is, hogy van jó szerződése, amely részletezi az összes lehetőséget, függetlenül attól, hogy szerencsétlen vagy valószínűtlen. Jobb, ha biztonságban vagyunk, és nyugalmat nyújt, ha a webes tervezőjével folytatott eredményes együttműködésre koncentrálsz..

A legfontosabb, bízzon benne, hogy megtalálta a megfelelő webes tervezőt, és hagyja, hogy tehetségeik a lehető legjobb képességeikkel éljenek anélkül, hogy mikrotanácsolnák vagy kényszerítenék őket a megoldások végrehajtására. A jó kommunikáció és az egész folyamatos részvétel révén a problémákat azonnal felismerheti, amikor azok felmerülnek, és megőrizheti időkeretét a webhely elindítása felé haladva..

Jogi nyilatkozat: Nem vagyunk ügyvédek, és nem is szakértők vagyunk az Ön országának törvényeiben és rendeleteiben a fentiekben felsorolt ​​összes kérdésben. Nem állítunk semmiféle pontosságot, és ezek a tippek nem vonatkoznak az Ön konkrét üzleti vállalkozására vagy helyszínére. Mielőtt bármilyen vállalkozással kapcsolatos szerződést aláírna, engedéllyel rendelkező szakembernek kell átnéznie a dokumentumot, és meg kell adnia szakértői véleményét.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map