7 tip til arbejde med din webdesigner

Sådan opretter du et glat klient-web-designerforhold for at sikre et vellykket afsluttet projekt. Hvad du skal vide, når du arbejder med en webdesigner.


Tilpasset tilbud på webdesign

Nu hvor du har fundet den perfekte webdesigner til dit projekt, er det næste trin at ansætte dem til dit projekt og begynde at arbejde sammen. Det er vigtigt at starte dit samarbejde på højre fod. I denne artikel dækker vi tip til, hvordan du får mest muligt ud af forholdet mellem klient-webdesigner, hvad du kan forvente i processen med at opbygge dit websted og nogle vigtige detaljer om betalinger, kontrakter og immaterielle rettigheder for at hjælpe du undgår problemer ned ad vejen.

Oprettelse af et glat forhold mellem klient og webdesigner

Nogle webdesignprojekter går bedre end andre. En af de vigtigste måder, du kan sikre, at dit projekt går godt på, er at fokusere på kvaliteten af ​​forholdet til din webdesigner.

Webdesignere og klienter taler ikke ofte det samme sprog. Dette kan resultere i vildledte forventninger, der slutter projekter til at stoppe og lade en eller begge parter føle sig svigtede, endda svindlede.

Her er nogle tip, der hjælper dig med at få mest muligt ud af forholdet mellem klient-webdesigner og sørge for, at dit projekt går glat fra start til slut.

1. Henvend dig aldrig til din webdesigner og siger “Det er bare et simpelt job”

For en webdesigner er dette en af ​​de mest nedslående ting at høre fra en klient. Der er yderligere variationer i denne erklæring, som du også bør undgå, såsom: “det skulle ikke tage lang tid for dig at gøre,” eller endda, “Jeg ville gøre det selv, men har ikke tid.”

Fordi der er mange webstedsbygningsværktøjer til rådighed, tror mange små virksomhedsejere og iværksættere, at et brugerdefineret websted kan bygges med lidt indsats. Det er sandt, at disse skabelonbyggere er blevet bedre, og vi har en liste over vores favoritter, du kan gennemgå. Hvis du dog har besluttet at ansætte en webdesigner, er det sandsynligt, at dit projekt kræver en dedikeret web-professionel. Det er bedst at starte på højre fod og erkende, at dit websted er komplekst, og du har brug for hjælp til at starte det.

Sværhedsgraden og mængden af ​​tid, det tager at opbygge et websted eller udføre en webrelateret opgave, er noget, der bedst overlades til din webdesigner at bestemme. Når du har taget dig tid til at finde og ansætte den bedste webdesigner til dit projekt, skal du føle dig sikker på deres evner. Det skal fremgå af deres erfaring og porteføljeeksempler, at de har investeret meget tid og energi i deres håndværk – stole på dem til at vurdere jobbet med hensyn til dets vanskelighed og den tid det tager at gennemføre.

Endelig, selvom det aktuelle job ikke tager mere end ti minutter at gennemføre, skal du genkende den viden, træning og erfaring, der kræves for at foretage en kompleks kodeændring på relativt kort tid. At have oplevelsen for at spare dig tid og sikre dig, at det er gjort rigtigt med den nyeste bedste praksis, bør ses som en merværdi, ikke som en straf mod webdesigner eller som en indikation af, at jobbet virkelig er “enkelt.”

2. Hold din afslutning på forretningen

I løbet af varigheden af ​​dit webdesignprojekt er der ting, som din webdesigner har brug for fra dig. Det er bedst at diskutere alt indhold, grafik, brandaktiver eller yderligere oplysninger, som din webdesigner muligvis har brug for under interviewprocessen. På denne måde kan du være sikker på, at du har alt, hvad din webdesigner har brug for, for at få en jævn start på dit projekt.

For eksempel er det almindelig praksis for et webdesignstudie at bede klienter om at udfylde et spørgeskema som en del af onboarding-processen. Dette dokument skal indeholde spørgsmål om din virksomhed, målgruppe, konkurrenter og mål for dit websted. Gør dit bedste for at tilbyde detaljerede og udtømmende svar. Jo flere oplysninger du giver, jo større er chancen for, at din webdesigner bygger et websted, der opfylder dine virksomheds mål.

Tag dig tid til at samle yderligere elementer, som du forventes at give – såsom billeder, tekstindhold, legitimationsoplysninger for at få adgang til dit websteds hostede filer eller alle premium-temaer og plugins, du har købt til webstedet. Detaljerne om, hvad begge parter forventer, skal dækkes i en kontrakt, som vi gennemgår nærmere nedenfor.

Vigtig note: At sikre dig, at du giver alle nødvendige oplysninger rettidigt, vil gå langt i retning af at sikre, at dit projekt kører glat, og frister overholdes.

3. Gå ikke med Web Design-processen

Som kunde ville du elske, at dit nye websted er klar om et par uger. Måske har du budgetbegrænsninger, eller din virksomhed har brug for et websted, der kører med det samme.

At haste med dit webdesignprojekt øger risikoen for at ende med et subpar produkt.

Kvalitetsarbejde tager tid. Din webdesigner har brug for tid, ikke kun praktisk tid til design og kodning, men også tid til at evaluere forskellige løsninger og skitsere den tilgang, der bedst passer til din virksomheds behov.

4. Hold styr på fremskridt på dit websted & Bliv involveret

En af de bedste måder at sikre et glat webdesigner-klient-forhold er at være involveret i hver fase af projektet og virkelig se det som et samarbejde.

Resultater kan lide, og frister kan let gå glip af, når en klient starter et webdesignprojekt og derefter forsvinder indtil lige før lanceringsdatoen. Omvendt er det aldrig en dejlig idé for en webdesigner at skjule, mens han arbejder med udseendet og følelsen af ​​et websted og kun kommer i kontakt med klienten for feedback, når det endelige produkt er klar.

Hvis en af ​​parterne venter for sent, før de gennemgår arbejdet, kan nogle vigtige krav gå glip af. Det er bedre at opdage problemer, da de opstår snarere end efter en betydelig investering i webdesignerens tid. Dette kan ikke kun øge omkostningerne, det kan også føre til friktion og frustration. I sidste ende er det kvaliteten på webstedet, der lider, når forholdet mellem klient-webdesigner ikke opretholdes gennem hele projektet.

Bliv involveret i hver fase af projektet, fra at gennemgå de indledende skitser og wireframes, til at evaluere prototyper og deltage i webstedets test. Dette sidste punkt er især vigtigt. Din viden om din kundebase er uvurderlig når det kommer til test af brugbarhed og hvordan dine kunder sandsynligvis vil navigere på webstedet.

En virkelig samarbejdsmetode, der involverer både dig og din webdesigner i oprettelsen af ​​det endelige produkt, er den mest produktive og befordrende for et vellykket resultat.

5. Spørg ikke familie & Venner til feedback på ethvert design uden kontekst

Gennem processen med at opbygge dit websted sender din webdesigner dig skitser, wireframes, proof-of-koncepter og komplette design, hvor du beder om kommentarer eller godkendelse, før du går videre til næste fase.

Det er fristende at dele disse mockups og designs med de mennesker, du stoler mest på – din familie, venner og kolleger. Når alt kommer til alt, hvis du har et ekstra sæt øjne til at vurdere din webdesigners produkt, hjælper du dig med at føle dig mere sikker på retningen, hvad arbejdet går.

Desværre kan dette tilbyde backfire, hvilket resulterer i et anstrengt forhold mellem klient-webdesigner. Især når det kommer til at træffe æstetiske vurderinger, er der ofte ingen objektive kriterier til støtte for de forskellige meninger, du modtager fra venner og familie. Feedback som “Jeg kan ikke lide den måde, dette ser ud”, eller “Jeg kan ikke lide sort,” vil stige i stedet for at eliminere enhver tvivl, du har, uden at tilbyde noget klart, der hjælper med at forbedre designet.

At bede din webdesigner om at foretage utallige ændringer baseret på denne eller dennes familiemedlems opfattelse vil ikke skabe et godt samarbejde, du kan være sikker på det.

Når du føler, at du har brug for at få en ekstern mening fra en, du har tillid til, er den bedste fremgangsmåde først at informere dem om den tankeproces, der styrede designvalgene, snarere end blot at bede om deres ukvalificerede mening. Tilvejebringelse af denne kontekst vil hjælpe med at reducere totalt subjektive meninger om designet og resultere i mere produktiv feedback, som du kan dele med din webdesigner.

6. Undtænk ikke designet af dit websted

Det er en ting at samarbejde med din webdesigner ved at levere nødvendigt indhold og brandaktiver, være lydhør over for anmodninger om feedback og afklare eventuelle forretningsmæssige mål for dit websted. Det er en helt anden ting at blive for involveret i designprojektet, hvor du rifler et ubetydeligt antal instruktioner og så håber, at din webdesigner får alt “helt rigtigt.”

Husk, at der ikke er noget som hedder det “perfekte design.” Webstedsdesign, ligesom al design er subjektivt, og hvad du betragter som et fantastisk design kan måske ikke ses det samme af andre. Derudover involverer webdesign meget mere end æstetiske overvejelser: dit websted skal være let at navigere og bruge, besøgende har brug for at engagere sig i det og afslutte dine opfordringer til handling. Hvad hvis det design, du bedst kan lide, er et brugervenheds mareridt, dvs. – det ser godt ud, men der er ingen klar måde at navigere på stedet på? Hvad hvis det ikke tilskynder besøgende til at klikke på din Abonner-knap eller købe dine produkter?

Det er også værd at bemærke, at du ofte ikke kan se, om designet virkelig fungerer, før du sætter webstedet online og sporer, hvordan folk faktisk interagerer med det over tid. Ved at vente og foretage ændringer baseret på opførsel fra besøgende på dit websted, kan du være sikker på, at dine justeringer vil være baseret på reelle hårde data snarere end blot en subjektiv mening.

Fordi intet er sat i sten, og du vil se, hvordan folk interagerer med dit websted, før de foretager ændringer, er det bedste til et vellykket webdesignprojekt ofte, at samarbejdet mellem webdesigner og klient fortsætter godt, efter at webstedet er lanceret.

7. Bliv ikke mikromaner din webdesigner – Giv dem problemer og ikke løsninger

Partnerskabet mellem webdesigner og klient går problemfrit, når begge holder sig til deres respektive roller. Som virksomhedsejer eller iværksætter er det din rolle at kommunikere dine behov og problemer tydeligt til din web-professional. Det er din webdesigner’s job at finde frem til strålende løsninger på dine problemer, der imødekommer dine behov.

Kunder kan være meget nyttige ved at identificere et problem, for eksempel: farvepaletten er for intetsigende til deres særlige brand. Det der dog ofte sker, er, at de fortæller webdesigner, hvordan man løser problemet, for eksempel: erstatt den grå farve med rød.

Problemet med at præsentere en “løsning” på denne måde er, at din webdesigner ikke lærer om det underliggende problem og derfor ikke er i stand til at foreslå endnu bedre løsninger baseret på deres viden og erfaring.

At falde i denne fælde er noget, du vil undgå. Din web-designer vil føle sig devalueret og mindre engageret i dit projekt. På samme måde har du frataget dig deres professionelle knowhow. Som et resultat vil dit partnerskab blive beskadiget, og dit websted vil ikke ende med at se ud som det professionelle produkt, du har betalt for.

Bonustips – underskriv en kontrakt med din webdesigner!

Uanset hvilken platform du bruger til at ansætte en webdesigner, er det bedst at have en kontrakt på plads for at sikre, at alle er på samme side. Her er et par grunde til:

Kontrakten er en beskyttelse for både dig og din web-designer. Det skitserer dine respektive forpligtelser og forventninger. Det er også et referencepunkt, der beskriver projektets omfang og mål. I tilfælde af at forholdet ikke fungerer, vil en kontrakt beskytte dig mod det værste og skal give klare detaljer om, hvad du skal gøre i denne uheldige begivenhed.

Nedenfor er nogle punkter, som din kontrakt skal dække i detaljer. Brug, hvor det er muligt, ikke-legalese sprog i din kontrakt, så begge parter forstår dets indhold klart og korrekt.

Dit projekts omkostninger & Betalingsbetingelser

Det er her de samlede omkostninger på dit websted såvel som en specificeret beregning af hver involveret opgave er detaljerede. Sørg for, at der ikke er noget tilbage at gætte her. Hvis du for eksempel ringer til din webdesigner for ofte at tale om projektet, skal du kontrollere, om den tid, du har brugt på at tale med dig over telefonen, er inkluderet i den endelige pris eller har sine egne separate omkostninger.

For betalingsbetingelser, skal du kontrollere, om din webdesigner forventer et indskud, inden arbejdet begynder, og hvilke betingelser er bundet til indbetalingen: Hvis projektet falder igennem, vil du få din indbetaling tilbage? Hvis din webdesigner forsvinder, og du aldrig hører fra ham eller hende igen, vil du være i stand til at kræve indbetaling eller eventuelle yderligere betalinger allerede betalt?

Betalingsbetingelserne skal også specificere betalingsplanen: hvornår forfalder fakturaer? Er der en straf for forsinkede betalinger??

Endelig, hvis du ikke ansat din webdesigner via en platform, der inkluderer betaling, skal du sørge for at kontrollere, hvilke betalingsmetoder din webdesigner accepterer.

Leverancer & Tidslinje for dit websted

Denne sektion af kontrakten skal specificere nøjagtigt de opgaver, som din webdesigner vil udføre, og de tjenester, de leverer, samt hvor lang tid hver fase af projektet vil tage, og det samlede tidsestimat for at afslutte dit websted.

Som et forsigtighedsord skal du ikke blot acceptere “websted” som dit leverbare og “en måned” som tidsramme. Din kontrakt med din webdesigner skal være specifik for at holde tingene kørende. Her er en eksempleliste over, hvad du kan forvente at se listet under leverancer:

  • Se & Føle: involverer designfasen en Photoshop- eller PSD-mockup, en HTML / CSS-arbejdsprototype, du kan se i din webbrowser eller begge dele? Hvor mange designkoncepter kan du vælge mellem? Hvor mange sidedesign og revisioner er inkluderet?
  • Tekstindhold: er det noget du skal levere, eller er det webdesigners ansvar? På hvilken dato skal den være tilgængelig? Hvis webdesignstudiet leverer tekstindholdet, hvor meget koster det?
  • Grafik og billeder: Hvem leverer de grafiske aktiver? Hvilke grafiske formater anbefales for eksempel: PNG, JPG, vektor osv.? Hvor mange billeder er der behov for? Har du brug for billeder i høj opløsning?
  • teknologier: inkluderer disse HTML, CSS, JavaScript, PHP, frontend og backend kodning? Er WordPress inkluderet? Eller bruges i stedet et proprietært CMS?
  • Browsertest: hvilke browsere og browserversioner testes webstedet på? På hvilke operativsystemer, for eksempel: Windows eller Mac? Hvad med mobiltest: på iPhone, Android, telefoner og tablets? Hvad involverer testene – brugervenlighed, udseende og fornemmelse, sidehastighedshastighed og andre tekniske vurderinger? Vil webstedet se nøjagtigt det samme på alle browsere og alle platforme, eller helst, vil det være et responsivt sted, der “tilpasser” sig til hver platform?
  • SEO / Marketing: er søgemaskineoptimering inkluderet i de endelige omkostninger, eller beregnes denne service separat? Hvad involverer dette – nøgleordsundersøgelse, optimerede titler og alternativ tekst til billeder eller metainformation i HTML-markeringen? Er strategi og markedsføring på sociale medier inkluderet, og hvad inkluderer de – en tweet om dagen, to Facebook-statusopdateringer om dagen? Er der inkluderet et e-mail-nyhedsbrev, og hvor ofte sendes dette?

Vigtig note: Når det kommer til detaljer, skal du sørge for, at enhver ekstra service har sin egen prismærke, betalingsmetode og tidsplan tydeligt stavet!

Intellektuelle ejendomsrettigheder

Denne afgørende bestemmelse i din kontrakt skal indeholde detaljer om, hvem der ejer indholdet på dit websted, og hvem der er ansvarlig for overtrædelser af varemærker eller copyright. Med andre ord, hvis du leverer teksten, grafikken eller andre illustrationer såsom et logo, gør denne klausul klart, at du er ejeren af ​​dette materiale, eller du har tilladelse til at bruge det. Din webdesigner skal også give dig den samme sikkerhed, give ejerskab til det arbejde, de leverer, samt ejerskab eller korrekt licens til relaterede aktiver, tekst, grafik eller andre illustrationer, der kræves for at afslutte webstedet. Denne klausul sigter mod at beskytte begge parter mod ethvert krav vedrørende ejerskab af webstedet eller et af dets aktiver.

Denne del af kontrakten skal også dække beskyttelse for ethvert krav, som en tredjepart kan fremsætte mod dig eller din webdesigner vedrørende ejerskab af nogen af ​​webstedets komponenter. Hvis du for eksempel køber en masse stockbilleder på en markedsplads og leverer disse til din webdesigner, skal denne klausul identificere dig som den part, der er ansvarlig, hvis der er krænket nogen licensvilkår. Med andre ord kan markedspladsen eller forfatteren af ​​indholdet ikke tage retslige skridt mod din webdesigner, men det kan gøre det mod dig for ikke at overholde licensvilkårene. Det samme gælder for alt indhold, grafik eller billeder leveret af din webdesigner. I dette tilfælde skal din webdesigner holdes ansvarlig i tilfælde af krav.

IP-klausulen skal også uddybe, om du får kildefilerne på dit websted, hvem der er forpligtet til at opbevare sikkerhedskopier af kilden, og hvem der ejer ejendomsrettighederne til den kode, der bruges på dit websted, såsom tilpassede plugins og andre scripts.

Arbejde efter lancering & Garanti

Et websted er aldrig færdigt. Det er værd at nævne igen, at den ideelle situation er at fortsætte dit samarbejde med din webdesigner, efter at dit websted er gået i live.

Især skal du overveje webstedsvedligeholdelse. Hvis webstedet for eksempel er bygget på WordPress, der er ansvarlig for at sikre, at softwaren, såsom temaet og alle plugins, er opdateret?

En anden ting at overveje er den konstante kamp for at øge dit websteds engagement og konverteringsfrekvens. For eksempel at spore brugernes handlinger og udføre A / B-test for at fortolke dataene og justere designet på dit websted baseret på resultaterne.

Hvad sker der også, hvis du, efter at webstedet er startet, finder ud af, at det ikke vises som forventet på en af ​​de browsere, der er omfattet af din kontrakt? Det er her, det er vigtigt at være opmærksom på garantiklausulen i kontrakten: vil din webdesigner løse problemet som en del af garantien? Er der en ekstra omkostning for garantien? Hvor længe varer garantien? Hvad sker der, når det udløber? Kan købes udvidede serviceplaner?

Endelig, hvad nu, hvis du begynder at fikle med kildefilerne og bryde noget på hjemmesiden? Dækkes dette af garantien?

Fortrolighed

Hvis du mener, at din virksomhed kræver, at projektet eller nogle aspekter af det holdes fortroligt, kan du medtage en fortrolighedsbestemmelse i din kontrakt.

Handlinger af Guds klausul

På trods af navnet henviser “Guds handlinger” ikke til noget religiøst begreb. Dette er en juridisk udtryk bruges til at beskrive begivenheder, der er uden for menneskelig kontrol, hvor ingen kan holdes ansvarlige.

Du og din webdesigner skal oplyse på hvilke måder, hvis nogen, de specifikke rettigheder og forpligtelser, der er anført i kontrakten, vil ændre sig efter forekomsten af ​​en sådan begivenhed.

Hvis dit hus ødelægges i et jordskælv, forventes du stadig at betale for arbejdet på de planlagte tidspunkter? På den anden side, hvis din webdesigners kontor bliver ødelagt af en oversvømmelse, forbeholder de sig retten til at opsige kontrakten eller forsinke den angivne tidsplan, indtil de er tilbage på benene?

Afbestillingsbetingelser

Disse vilkår skal angive, hvad der sker i den uheldige begivenhed, hvor projektet annulleres, enten af ​​dig eller din webdesigner, før det er afsluttet. Hvad sker der, hvis aflysning sker efter gensidig aftale? Hvad sker der, hvis du annullerer projektet, eller din webdesigner annullerer det? Hvad skylder du? Hvilke forpligtelser skylder din webdesigner dig?

Vigtig note: En kontrakt med ovennævnte situationer hjælper med at beskytte både dig og din web-designer!

Konklusion:

Når du har fundet den rigtige webdesigner, er det en lang vej at etablere et godt klient-webdesigner-forhold til at sikre succes for dit projekt. Sørg for, at forventningerne er klare, at du leverer information og indhold, der er nødvendigt, og hold dig involveret under hele processen.

Sørg også for, at du har en god kontrakt på plads, der detaljerer alle muligheder, uanset hvor uheldige eller usandsynlige. Det er bedre at være på den sikre side, og det giver dig ro i sindet at koncentrere dig om et produktivt samarbejde med din webdesigner.

Vigtigst er det, at du har tillid til, at du har fundet den rigtige webdesigner, og lad dem bruge deres talenter til deres bedste evner uden at gå i stykker eller tvinge dem til at implementere løsninger. Ved at holde god kommunikation og forblive involveret hele vejen igennem, kan du også få problemer, når de opstår, og holde din tidsramme fremad mod at starte dit websted.

Juridisk ansvarsfraskrivelse: Vi er ikke advokater, og vi er heller ikke eksperter i dit lands love og regler vedrørende alle de spørgsmål, der er dækket ovenfor. Vi fremsætter ingen krav på nøjagtigheden og disse tip til din specifikke virksomhed eller lokalitet. Inden du underskriver en kontrakt, der vedrører din virksomhed, skal du have en licenseret juridisk professionel gennemgå dokumentet og give deres ekspertudtalelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me