Profesionalni web dizajn 101

Vodič za male tvrtke o profesionalnom web dizajnu. Kako odrediti trebate li zaposliti web dizajnera ili to učiniti sami kako biste dobili svoju web stranicu.


profesionalni web dizajn

Kao vlasniku male tvrtke, potrebna vam je snažna prisutnost na mreži kako biste se natjecali na današnjem tržištu. Web stranica za vašu tvrtku je obavezna, ali kako je nabaviti? Ovo je jedan od najvećih izazova za vlasnike malih poduzeća jer postoji mnoštvo opcija koje se javljaju s ovim naizgled jednostavnim zadatkom. Ukratko, trebat ćete ili sami izraditi web stranicu ili unajmiti profesionalnog web dizajnera. Bilo koja opcija ima svoje prednosti i nedostatke, a dno je da morate odlučiti koja je ruta najbolja za vas i vašu tvrtku..

Zašto krenuti putem profesionalnog web dizajna?

Ovdje na stranici Kako doći do interneta pokrivamo razne teme koje će vam pomoći da saznate više o izradi vaše web stranice, obično slijedeći pristup „uradi sam“. Izgradnja web stranice sama je definitivno izvediva i čak može biti zabavna, ali postoje i prednosti zapošljavanja profesionalnog web dizajnera. Na primjer, web dizajner može vam uštedjeti vrijeme i osigurati da vaše web mjesto pravilno funkcionira i kodira koristeći se najnovijim najboljim postupcima.

U ovom ćemo članku predstaviti profesionalni pristup web dizajnu i pomoći vam da odlučite trebate li angažirati web dizajnera za izradu vaše web stranice.

Čimbenici koje treba uzeti u obzir

Svaka je tvrtka jedinstveno različita i postoje razni čimbenici koji trebate uzeti u obzir prije nego što donesete najvažniju odluku o angažiranju profesionalnog web dizajnera:

Vaš proračun

Očito će vaš proračun biti najutjecajniji faktor kada je u pitanju zapošljavanje profesionalnog web dizajnera. Imati web stranicu po mjeri koju je dizajnirao profesionalac podrazumijeva značajna ulaganja. Teško je staviti broj na cijenu (budući da je svaka web stranica različita i svaki web dizajner naplaćuje različite cijene), ali prema Executionists.com, prosječni troškovi jednostavne informativne web stranice su između 7000 i 11.000 dolara! Iako sigurno možete pronaći mjesta na kojima su web dizajneri spremni raditi s nižim cijenama, imajte na umu da je web stranica još uvijek velika investicija za bilo kojeg vlasnika male tvrtke.

Ovisno o specifičnim okolnostima vašeg poslovanja, morat ćete pažljivo procijeniti vrijedi li povrat ili je li trošak trenutno neizvediv. Obično preporučujemo zapošljavanje web dizajnera za postojeće, dobro uspostavljene tvrtke koje rastu i koje obećavaju uspješnu budućnost. Profesionalni web dizajner može pomoći obećavajućim tvrtkama da rastu, generiraju veću dobit, poboljšaju korisničko iskustvo i ojačaju svoju marku. No, za nove tvrtke koje žele pokrenuti svoju prvu web lokaciju jednostavno testirati ideju na tržištu, web stranica “uradi sam” mogla bi biti dovoljna.

Tvoje vrijeme

Važno je prepoznati da će vam izrada vlastite web stranice oduzeti značajan dio vremena. Što manje poznajete kako stvari funkcioniraju na mreži, više ćete se vremena morati posvetiti zadatku.

Točno je – postoje alati koji vani početnicima olakšavaju postavljanje jednostavne, atraktivne web stranice, a mi na našoj web stranici pokrivamo mnoge najbolje platforme. Međutim, izgled vaše web stranice samo je vrh ledenog brijega. Vaša web stranica može biti moćan alat za vaše poslovanje, ali morate znati malo o onome što funkcionira na mreži kako biste ga sami izgradili. Na primjer, morat ćete znati kako:

 • Optimizirajte svoju grafiku i slike za brzo učitavanje web stranica
 • Napišite privlačan sadržaj koji privlači pažnju ljudi i pretvara ih u korisnike koji plaćaju novac
 • Imajte smisla za praćenje podataka korisnika
 • Slijedite Googleove najbolje prakse za visoko rangiranje na tražilicama
 • Otkrijte sigurnost web mjesta
 • Razumijevanje pravnih i privatnih pitanja
 • i više

Ovi aspekti pokretanja vlastite web stranice neizbježno će trebati vremena za učenje i primjenu u praksi, ali oni su presudni za utvrđivanje uspjeha ili neuspjeha vaše web lokacije i na kraju određuju hoće li vaša web lokacija imati pozitivan ili negativan utjecaj na vašu malu tvrtku.

Dobri web profesionalci ne samo da će za vas izgraditi funkcionirajuću i dobro kodiranu web stranicu, već će i oni znati o najnovijim najboljim praksama, uključujući: SEO (optimizaciju pretraživača), sigurnost web stranice, stalno održavanje, a neki će čak pružiti pomoć u marketingu i stvaranje sadržaja za vašu web lokaciju. Ove dodatne usluge pružaju ogromnu vrijednost i štede vam vrijeme koje možete posvetiti svojim kupcima i rastućem poslovanju.

Vrsta web stranice & Značajke koje su vam potrebne

Mnogo ovisi o vrsti web stranice koja vam je potrebna za vaše poslovanje. Većina web lokacija za male tvrtke ima prilično mnogo zajedničkih značajki, kao što su intuitivna navigacija, kratak opis poslovanja, pozivi na akciju i podaci za kontakt. Za osnovnu informativnu web lokaciju, koji je jednostavno još jedan način tržišnog poslovanja, možda ćete to sami napraviti. Međutim, ako planirate pokrenuti web mjesto za e-trgovinu na kojem rezervirate, prodajete proizvode ili nudite usluge putem interneta, profesionalni web programer može vam pomoći da to učinite brže i eliminira sve štucanje na putu.

Osim vrste web stranice koja vam je potrebna, razmislite o dodatnim značajkama koje biste mogli poželjeti na svojoj web lokaciji. Na primjer, kao vlasnik restorana vjerojatno biste željeli rezervirati svoje mjesto. Možda ćete poželjeti mjesto na kojem ćete istaknuti svoja najnovija jela, odjeljak u kojem je prikazan vaš izbornik, jasno vidljivo radno vrijeme i adresa s uputama koje lako možete slijediti. Možda ćete biti iznenađeni kada utvrdite da kod mnogih tvrtki koje traže iste značajke postoje predloška rješenja koja će pokriti većinu potreba vaše web stranice, uključujući rješenja za e-trgovinu za prodaju proizvoda na mreži. Nema potrebe za ponovnim izumom kotača, pogotovo ako želite smanjiti troškove.

S druge strane, tvrtke koje jaku marku vide kao temeljni dio svog poslovanja trebali bi ozbiljno razmisliti o ulaganju u profesionalni web dizajn i razvoj. Iako su mnoga predloška predloška odgovarajuća, profesionalni dizajner treba napraviti web lokaciju bogatu značajkama koja je izvrsna.

Tehnički pamet ili tehnološki izazov

Ako razmišljate o tome da sami napravite web mjesto, ali ideja da se iskombinirate s dijelom računalnog softvera daje vam hlad, razmislite ponovo. Graditelji web stranica i sustavi za upravljanje sadržajem (CMS), kao što su WordPress ili Joomla, nisu ništa drugo nego komad softvera, i danas su vrlo korisni. No ipak ćete trebati vremena da naučite kako djeluju eksperimentirajući sa njihovim različitim mogućnostima i postavkama.

Svjesni smo da rad s tehnologijom i dizajniranje web stranice nekima mogu biti vrlo zabavni, a za druge mogu biti nevjerojatno frustrirajuće. Kad ne uživate u onome što radite, to se pokazuje u vašem konačnom proizvodu. Baš kao što vodite svoju malu tvrtku, dizajn web mjesta treba puno strasti i predanosti. Bez njih, riskirate da pokvarite posao i završite s pola izgrađenog web mjesta. Ako ste pomalo tehnofoba, najbolje je kladiti web stranicu u rukama profesionalnog web dizajnera.

Srednji put – napravite to sami i zaposlite profesionalca kada se zaglavite

Potpuno je u redu koristiti bilo koji sjajan alat tamo da sami napravite web stranicu, posebno ako je vaše novo poduzeće i proračun je kratak.

Ali zapamtite, ne morate to sami. Možda ćete pronaći dijelove izgradnje vlastite web stranice u kojima posebno uživate ili koji najbolje odgovaraju vašim prirodnim talentima. Međutim, mogu se dogoditi drugi slučajevi kada se osjećate kao da ste pogodili zid od opeke – slike ne izgledaju sasvim ispravno, kontakt obrazac se ne ponaša baš onako kako želite ili se kopija vaše početne stranice ne čini za hvatanje bilo kakvih tragova.

Kad se to dogodi, primamljivo je samo odustati i obratiti se web agenciji da bi nešto ispostavilo ispočetka. Ali to ne mora biti tako rezano i suho. Sasvim je u redu zaposliti profesionalnog web dizajnera samo za zadatke za koje vam je potrebna pomoć ili jednostavno one dijelove procesa u kojima najmanje uživate..

Dobar CMS i graditelji web stranica nude teme ili predloške koji nude dobru prilagodbu, mada neke promjene zahtijevaju malo više napora. Ako vam je teško implementirati neke promjene, ne oklijevajte angažirati web dizajnera. Profesionalni web dizajneri mogu vam pomoći u rješavanju problematičnih promjena sa samo nekoliko linija koda i bez toga da koštaju čitavo bogatstvo.

Srednjim putem možete uštedjeti novac, više uživati ​​u procesu izrade web lokacije i završiti s boljim gotovim proizvodom. Jedan od načina da se krene srednjim putem je korištenje popularne web stranice za izradu web stranica Wix, koja ima posvećen tim profesionalaca možete se obratiti kad vam je potrebna pomoć u postavljanju i oblikovanju vaše web stranice.

Zaključak

Unajmiti profesionalnog web dizajnera, učiniti sam ili ići srednjim putem? Procjenjujući proračun, određujući vrstu web lokacije koja vam je potrebna i značajke koje želite, prateći svoje vrijeme i znajući koliko tehnički znate, možete doći do najbolje odluke za svoje poslovanje.

Donošenje ispravne odluke pomoći će vam da razvijete internetsku prisutnost koji je moćan alat za postizanje novih kupaca, ostvarivanje više prodaje i na kraju rast vašeg poslovanja. Ako mislite da je angažiranje profesionalaca pravo za vašu tvrtku, sljedeći je korak pronalaženje dobrog i pouzdanog web dizajnera.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map