ВордПресс.орг вс ВордПресс.цом

ВордПресс.орг вс ВордПресс.цом


Можда ћете бити изненађени када знате да су ВордПресс.орг и ВордПресс.цом заправо две различите платформе. Први је а популарна ЦМС платформа док је други а самостални домаћин СааС градитеља веб страница.

Збуњеност овде произлази из чињенице да је градитељ веб страница детета суоснивача ВордПресс.орг-а. Закључимо ја и дефинишемо како се две платформе разликују.

Кратки снимак:

Вордпресс.оргВордПресс.орг – је систем за управљање садржајем отвореног кода. Дизајниран је за креирање веб локација различитих типова који обликују једноставне блогове за мале компаније и пројекте е-трговине. Корисници могу имати користи од флексибилног веб дизајнирања и прилагођавања захваљујући приступу изворном коду, као и бесконачном избору додатака и трећих услуга за интеграцију.. Вордпресс.орг

Вордпресс.цомВордПресс.цом – је СааС програм за прављење веб локација. Систем са хостом спречава да самостално управљате хостингом, као што је то случај са ЦМС-ом. Долази као решење „све у једном“ добро за само мале веб странице и блогове. Упркос чињеници да је лакша за употребу, ВордПресс.цом долази са одређеним ограничењима, а такве функције е-трговине доступне су само уз плаћене пакете или ограничени приступ додацима или темама. Вордпресс.цом

Да бисте одабрали платформу која задовољава ваше потребе, морате да разјасните циљеве веб локације, њихов тип, структуру, приближни саобраћај и начине за раст, развој или уновчавање вашег пројекта. Остало ћете научити из нашег прегледа ВордПресс.орг вс ВордПресс.цом.

1. Једноставност употребе

ВордПресс.цом би као једноставнија платформа требало да буде једноставнија за употребу. То је због чињенице да ЦМС разматра управљање хостингом и доменом одвојено. Са СааС платформом требате само да се пријавите и одаберете план са свим функцијама у пакету. Међутим, ово је место где се ВордПресс.цом лагано користи.

За разлику од других популарних програмера веб страница, ВордПресс заправо није алат за превлачење и повлачење. Кључна страна је да треба да уређујете садржај одвојено од дизајна странице. С друге стране, добијате готов модел са интегрисаним апликацијама док ЦМС пружа потпуну слободу прилагођавања, мада је у неким асима техничко знање можда потребно..

Почетак

Док ВордПресс.орг захтева ручно подешавање и инсталацију на одабраном хостингу, ВордПресс.цом нуди једноставнији и бржи начин за пријаву. Гоогле рачун можете повезати лизањем или назначити корисничко име и лозинку да бисте започели. Следећа фаза је одабир нише у зависности од врсте вашег пројекта. Систем нуди 4 главне опције:

 • Блог за једноставну веб страницу за размену и дискусију о релевантним темама.
 • Посао за мале фирме за промоцију робе или услуга.
 • Професионално да своје радове истакнете интернетским портфељем.
 • Интернет продавница за пројекте е-трговине за продају производа.

Након што одаберете нишу, видећете предложак понуђен да задовољи ваше потребе. Овде треба да наведете назив веб локације и прегледате како ће он изгледати на радној површини и мобилном уређају. Затим притисните дугме „настави“ да бисте одабрали домену (то ћете морати платити одвојено, осим ако се не одлучите за бесплатни прилагођени домен).

Преглед веб локације ВордПресс.цом

Преглед веб локације ВордПресс.цом

Систем ће понудити неколико варијација имена домена. Искључите један и пређите на следећу фазу, а то је да одаберете план. Последња фаза је да довршите куповину и одете на контролну таблу где можете уређивати садржај.

Чини се да је почетак рада са ВордПресс.орг само тежи. То је због потребе за проналаском хостинга и регистровањем имена домена одвојено. Међутим, ако се користи са Блуехост-ом, ЦМС је још једноставнији за инсталирање захваљујући неприметној интеграцији. Морате само одабрати план, назначити домену и започети прилагођавање веб локације. Ако се користи код хостинг провајдера који нису оптимизовани ВП-ом, поступак захтева довршавање следећих корака:

 1. Региструјте домен и изаберите хостинг посебно.
 2. Уђите на контролну таблу хостинга и кликните на дугме „инсталл ВП“.
 3. Изаберите тему и преузмите датотеке на свој хостинг.
 4. Унесите ВордПресс контролну таблу и уредите своју веб локацију.

Да бисте умањили ризик од грешке током поступка подешавања, препоручујемо употребу ВП-ова и оптимизована хостинг рјешења без потребе за ручним подешавањем. Блуехост је најбоља опклада за ВП веб локације било које врсте.

Уређивање веб страница

Уређивање веб локације помоћу ВордПресс.цом надзорне плоче изгледа прилично једноставно него лако. Заправо имате исту функцију као код ЦМС-а. Кључна разлика је та што сте са СааС платформом ограничени на један и једини предложак који се нуди током поступка регистрације.

ВордПресс.цом Дасхбоард

ВордПресс.цом Дасхбоард

С једне стране, креирање нових постова, постављање слика из заглавља или додавање нових елемената је врло лако. Штавише, можете променити положај неких блокова, док збирке блокова садрже неке основне видгете попут календара, кратких кодова, елемената изгледа као што су прекидачи страница и сепаратори, галерије, итд. Са друге стране, то заправо није типични градитељ веб локација са функцијом превлачења и испуштања. Неким корисницима је тешко да створе нове странице и категорије. Поред тога, нећете моћи да уређујете садржај заједно са веб дизајном.

Ситуација са ЦМС-ом делује мало једноставније. Инструментална табла пружа пун приступ и изгледом веб странице као и њеном садржају. Иако ћете можда требати пребацивање између режима, барем то можете учинити на једној контролној табли. Обе платформе пружају приступ изворном коду ХТМЛ странице. Међутим, да бисте га унели у ВордПресс.цом, морате да пређете на традиционални уређивач и омогућите ХТМЛ уместо визуелног приказа.

ВордПресс.орг Дасхбоард

ВордПресс.орг Дасхбоард

ВордПресс.орг има све на једном месту. Имате све потребне алате за уређивање садржаја са шансом да кликом додате нови елемент, преузмете фотографије или видео записе, додате видгете, активирате додатке итд. Корисници такође добијају пун приступ изгледу веб локација у визуелном режиму и уређивачу који открива изворни код.

Идемо уживо

Користећи ВордПресс ЦМС, аутоматски прелазите уживо након што повежете домену са хостингом. Корисници могу да ажурирају садржај веб локације на контролној табли једним кликом. Да бисте поставили веб локацију изграђену на ВордПресс.цом, морате да платите домен приликом довршетка поступка регистрације као и куповине плана. Последњи корак је да притиснете дугме „објави“ на контролној табли и кренете уживо.

ВордПресс.орг вс ВордПресс.цом: Иако је ВордПресс.цом СааС све-у-једном произвођач веб локација, он нема типичну функционалност превлачења и повлачења. Процес уређивања је још сложенији у поређењу с употребом ЦМС-а. Више је збуњујуће у погледу стварања нових страница са недостатком алата за прилагођавање дизајна.

2. Карактеристике и флексибилност

Обје платформе добро служе потребама корисника у смислу флексибилности иако на различите начине. ВордПресс.цом нуди већ уграђене функције зависно од врсте веб странице и плана који одаберете. Ценит ћете интегрирану функционалност блогања, повезану аналитику, коментаре, друштвене ознаке итд. Не морате их ручно омогућавати.

С друге стране, ЦМС задржава више простора за маневре. Међутим, нема уграђене апликације. Међутим, корисници добијају пун приступ ВордПресс огромном тржишту додатака као и потпун приступ изворном коду веб странице. Корисници могу додавати нове блокове, развити ексклузивну функционалност и имплементирати скрипте у случају довољно техничких вештина.

е-трговина

Обе платформе омогућавају стварање интернет продавница. Једина разлика је у томе што ВордПресс.цом нуди своју функцију е-трговине постављену у оквиру једног плана. Да бисте покренули продавницу, мораћете да платите више у поређењу са блогом или портфељем. ЦМС се може интегрисати са а ВооЦоммерце додатак то је бесплатно у улазном пакету. Слободни сте да проширите његову функционалност премијским додацима и услугама трећих страна које можете да интегришете.

ВордПресс.цом спречава кориснике да ручно интегришу. План долази са унапред инсталираном функционалношћу веб продавница која укључује:

ВордПресс.цом маркетиншки алати

ВордПресс.цом маркетиншки алати

 • Маркетинг алати – интегрисане услуге за промоцију и продају ваше продавнице, на пример, МаилЦхимп;
 • Плаћање – уграђене опције плаћања за прихват купљених из преко 60 земаља;
 • Подржани превозници – интеграција са главним бродарским услугама, укључујући УПС.
 • Теме Премиум Сторе – шира опција професионалних шаблона за дигиталне продавнице.

Кључна страна је да ће вас пакет е-трговине коштати од 45 УСД. Са ЦМС-ом можете исте функције имплементирати ручно по нижој цени. У исто време, слободно можете да управљате свим додацима и бирате само оне које стварно требате, без потребе да се држите унапред дизајнираног пакета са функцијама које нећете користити.

Додаци и додаци

Оно што долази као предност ВордПресс.цом-а је његов главни недостатак. Иако платформа нуди унапријед инсталиране видгете, неке од њих није могуће замијенити или проширити. Систем има своје тржиште виџета са десетинама апликација које треба инсталирати. Збирка се ажурира недељно.

ВордПресс ЦМС додаци

ВордПресс ЦМС додаци

Ипак, не може се упоредити са ВордПресс.орг избором додатака. Корисници могу бирати између буквално на хиљаде услуга од табела, динамичких клизача или сигурносних средстава и графикона до алата за е-трговину. Неки су додаци доступни по нула трошка, док други захтијевају претплату за премиум да би их искористили највише. Добра вест је да власници веб локација имају максимум слободе прилагођавања за разлику од коришћења ВордПресс СааС платформе.

СЕО Оптимизација

ВордПресс ЦМС има моћан мотор за блогање, као што је првобитно развијен за веб локације засноване на садржају. Поред тога, корисници имају различите опције за промоцију самог садржаја стварајући СЕО-фриендли блог постове. Уређивач садржаја омогућава вам управљање подешавањима УРЛ-а док су СЕО додаци дизајнирани за уређивање мета описа, наслова, кључних речи, преглед страница на друштвеним мрежама итд..

ВордПресс.орг СЕО подешавања

ВордПресс.орг СЕО подешавања

ВордПресс.цом долази са већ уграђеним функцијама. Укључују интегрисане ситемап датотеке и датотеке са роботима, уређивање трајних веза, итд. Међутим, можда ћете требати проширене опције и додатне додатке за инсталирање. С друге стране, искусни професионалци могу прилагодити изворни код да би га учинили СЕО прилагођенијим. Захтеваће неко техничко знање.

ВордПресс.орг вс ВордПресс.цом: Употреба ВП ЦМС-а може бити боља опција, јер добијате више слободе прилагођавања. Са ВордПресс.цом приморани сте да плаћате сваку надоградњу у оквиру плана следећег нивоа и придржавате се пружених функција.

3. Дизајн

ВордПресс ЦМС има бескрајан избор шаблона и тема. Укључују бесплатне распореде као и шаблоне за плаћање премија. Бесплатне понуде могу бити добре за једноставне блогове или портфеље, док плаћене теме долазе са ексклузивнијим и модернијим веб дизајном за напредне дигиталне продавнице и веб локације малих предузећа. Цена се креће између 30 и 290 долара. Већина шаблона одговара и долази у режиму прегледа на радној површини и мобилном уређају.

ВордПресс ЦМС теме

ВордПресс ЦМС теме

Ако имате довољно техничког знања, не морате преплаћивати за премиум теме. ВП пружа пун приступ шифри шаблона на којој можете извршити све потребне промене или исправке. Професионални кодери и програмери могу имплементирати сопствене скрипте, додавати нове блокове, дугмад, иконе или елементе, прилагођавати меније итд..

ВордПресс.цом не може да се похвали тако великим избором тема. Платформа тренутно нуди негде око 400 шаблона. Односе се на блогове, портфеље, пословне странице, е-трговину, итд. Све теме су подељене на бесплатне и премиум или плаћене опције као и на ЦМС.

ВордПресс.цом предлошци

ВордПресс.цом предлошци

Овде можете прегледати одабрану варијанту, иако статички режим прегледа мобилног телефона неће вам омогућити да проверите како веб локација изгледа на паметном телефону. Приказује само слику главног слајда уместо истицања сваког блока одвојено. Морате да уђете у демонстрацију уживо да бисте видели остатак шаблона у режиму прегледа мобилног уређаја. Укупни квалитет шаблона помало је приземљен са неколико заиста ексклузивних дизајна шаблона.

ВордПресс.орг вс ВордПресс.цом: ВордПресс.орг изгледа боље у погледу избора и дизајна шаблона, иако СааС платформа још увек има неколико стотина тема за избор.

4. Корисничка подршка

Све-у-једном веб странице углавном долазе са потпуно упакованом подршком. ВордПресс.цом омогућава корисницима да остану у контакту само користећи традиционални систем за улаз путем е-поште доступан у центру за помоћ. Тамо можете поставити своје питање и сачекати док се менаџер подршке не врати са резолуцијом. У улазном плану није доступан Ливе Цхат или телефон. Ако желите да користите те функције, морате да надоградите на Лични план или новији.

Са друге стране, платформа има огромну базу знања са стручним саветима и водичима. Поред тога, нуди сет основних чланака који покривају 4 различите фазе стварања сајта. Чланци су подељени на фазама Старт, Стварање, Прилагоди и Повежи се са релевантним информацијама за почетнике.

Што се тиче ВордПресс.орг-а, он нема тим за корисничку подршку, осим премијум рачуна. У исто време, можете пронаћи бројне блогове са посвећеним стручњацима из ВП-а који су спремни да вам помогну. Огромна ВордПресс глобална заједница представља бескрајне видео записе и водиче, чланке и постове на блоговима. Водичи са упутствима и туторијали за инсталацију додатака. Штавише, када се користи са Блуехост хостинг, корисници могу рачунати на свестрану корисничку подршку, укључујући цхат уживо.

ВордПресс.орг вс ВордПресс.цом: Недостатак подршке за ћаскање и телефон у улазном плану ставља ВордПресс.цом на страну листе најбољих СааС градитеља веб локација. Са друге стране, корисници ЦМС-а никада неће бити остављени заједно са својим проблемима с обзиром на огромну ВордПресс интернет заједницу.

5. Политика цена

Зависно од ваших циљева, требате имати флексибилан буџет за рад са ВордПресс.цом. Има бесплатан план, који је добар само за малене личне блогове са мало промета и укупном структурном једноставношћу. План укључује само основне ЈетПацк функције и 3 ГБ простора за складиштење, што није довољно за растуће пројекте. Остали су планови следећи:

 • Лично почиње од $ 5 месечно са
 • Премиум кошта 8 УСД са Ливе Цхат и подршком за е-пошту, до 13 ГБ простора за складиштење и бесплатним доменом.
 • Посао кошта 25 долара са врхунским функцијама за прилагођавање сајтова и до 200 ГБ простора за складиштење.
 • е-трговина почиње од 45 УСД са потпуним пакетом маркетиншких и прилагодљивих функција, алата за уновчавање и промоцију.

ВордПресс ЦМС је бесплатан сам. Међутим, мораћете да платите за хостинг и регистрацију домена, што износи око 5- $ 10 месечно, у зависности од услуге коју одаберете. Корисници имају прилику смањити трошкове хостинга и домена. Добављачи хостинг услуга често покрећу посебне понуде и попусте.

ВордПресс ЦМС хостинг хостинг

ВордПресс ЦМС хостинг хостинг

На примјер, Блуехост смањује цијене за више од 50% у случају годишње претплате. Можете добити план уноса са бешавном ВП интеграцијом и могућностима за мање од 3 УСД. Додатни трошкови могу укључивати премиум ВордПресс теме око 30 и 250 долара. Додатна проширења е-трговине и претплате на премиум додатке такође се разликују.

ВордПресс.орг вс ВордПресс.цом: ВордПресс.орг пружа већу финансијску флексибилност са шансом за имплементацију функција које су вам потребне. То је сјајна прилика да управљате буџетом и одлучите се за приступачнију имовину. ВордПресс.цом нуди упаковане планове и морат ћете користити алате које су испоручени само по тим плановима.

Закључак

ВордПресс.орг и ВордПресс.цом су две потпуно различите платформе за изградњу веб локација. Обоје помажу у креирању различитих типова веб страница, али уз супротан приступ. Да бисте изабрали најбољу понуду, разјасните потребе и остварили функционалност веб локације. Које су функције потребне? Како ћете је промовисати и пласирати на тржиште? Какав је буџет?

Вордпресс.оргВордПресс.орг – је светски популарни ЦМС који је добар за било који мрежни пројекат упркос буџету. Иако је потребно да ручно управљате неким почетним корацима и стално ажурирате свој софтвер, ВордПресс.орг пружа максималну слободу прилагођавања и веб дизајна. Ви сте задужени за управљање имовином странице и нема потребе да се придржавате пакованих понуда. Вордпресс.орг

Вордпресс.цомВордПресс.цом – је градитељ веб страница у једном. Платформа има бесплатан план за мале блогове и једноставне веб странице са једном страницом. Као СааС софтвер, то би требало бити једноставније за употребу. Али није Уређивање садржаја је помало збуњујуће, док напредни пакети нису толико приступачни колико бисте могли очекивати. Вордпресс.цом

Као резултат тога, ВордПресс ЦМС је и даље у вођству, као флексибилније и једноставније решење за изградњу веб локација за испуњавање различитих потреба.

ВордПресс.орг вс ВордПресс.цом: упоредни графикон

Вордпресс.оргВордпресс.цом
1. Једноставност9 од 1010 од 10
2. Карактеристике10 од 108 од 10
3. Дизајн9 од 109 од 10
4. Подршка9 од 108 од 10
5. Цене10 од 108 од 10
Укупно:9.4 од 108.6 од 10
Пробајте сада Пробајте сада
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map