Волусион вс Скуареспаце

Волусион и Скуареспаце две су популарне платформе за веб изградњу које користе десетине милиона корисника широм света.


ВолусионКвадратни простор
Лакоћа коришћења:4/54/5
Карактеристике:5/54/5
Дизајни:4/54/5
Подршка:5/55/5
Цене:4/54/5
Укупна оцена:4.4 / 54.2 / 5

Волусион оријентисана је на стварање Интернет продавнице, док Квадратни простор је универзални градитељ веб страница који омогућава развој различитих типова веб локација – од једноставних промотивних сајтова и одредишних страница до моћних блогова.

Волусион је теже савладати, али нуди опсежније могућности е-трговине. Квадратни простор је једноставнији за употребу чак и за почетнике, али нуди и могућности креирања веб-продајних веб продавница.

У овом посту ћемо дефинирати која услуга најбоље функционише када је у питању стварање интернетске трговине – Скуареспаце или Волусион. Имајте на уму да ово поређење показује карактеристике е-трговине ових платформи, али није свестрано. Дакле, започнимо.

Лакоћа коришћења

 • Волусион. Тешко је овај градитељ веб страница назвати једноставним за употребу. Изгледа прилично разумљиво након регистрације. Добивши приступ Сторефронт-у, једноставно изаберите предложак помоћу чаробњака, пренесите логотип компаније, додајте производе, прилагодите дизајн и мени своје будуће веб странице ако је потребно и изаберите план (овај корак може бити изостављен због доступности пробног поступка верзија).

  Волусион ДасхБоард

  Међутим, ови кораци могу бити прилично изазовни за новорођенче. Овде на први поглед постоје многе опције, графикони и подешавања. Требат ће вам неколико дана да их правилно савладате. Ово може створити интернетску трговину са Волусионом процесом који траје много времена, поготово ако планирате да продате десетине производа.

 • Квадратни простор. Платформа је много једноставнија: само одаберите дизајн (постоји посебна група шаблона за мрежне продавнице), региструјте се, додајте логотип, име и опис веб странице и … то је то.

  Можете да прилагодите дизајн и позиционирање елемената веб странице у отвореном прозору, као и да додате производе и њихове описе, наведете подешавања плаћања и отпреме. Процес је једноставан и интуитиван.

  Скуареспаце Вебсите Едитор

  Елементи контролне табле су груписани како би помогли кориснику да разуме где да тражи потребна подешавања. Што се тиче фокусирања на стварању Интернет продавнице, првобитно ћете добити подешавања е-трговине, где можете управљати наруџбама, додавати нове производе и постављати попусте.

Волусион вс Скуареспаце. Скуареспаце је бољи избор од Волусион-а са становишта једноставне употребе. Интуитивни визуелни уређивач и разумљива подешавања чине га погодним за брзо стварање привлачне интернетске продавнице. За то ће вам требати много времена да савладате Волусион.

Међутим, ако планирате развити велику интернетску трговину, онда има смисла користити Волусион. Обиље специјалних алата омогућава стварање моћног интернетског хипермаркета за било коју количину производа.

Скуп значајки и флексибилност

 • Волусион. Главна предност Волусион-а је богата количина функција е-трговине. Детаљна подешавања омогућавају постављање сваког производа појединачно, уређивање поставки испоруке, навођење добављача и управљање залихама.

  Волусион вс Скуареспаце

  Поред тога, Волусион нуди моћан аналитички систем који можете користити за праћење промета на веб локацијама као и за анализу индекса продаје, ТОП продајних производа као и економских индекса попут РОИ.

  Кључне карактеристике Волусион-а

  • ЦРМ – систем управљања поруџбинама који омогућава праћење продаје веб локација од тренутка куповине производа до испоруке купцу.
  • Испустити поруџбеницу – прилика да привучете партнере који продају ваше производе.
  • Праћење РОИ-ја – праћење РОИ алата, који показује проценат поврата новца.
  • Админ социјално управљање – опција управљања друштвеним рачунима у мрежи продавнице директно са контролне табле.
  • Продаја на Фацебооку, Ебаиу и Амазону – алат који се користи за организовање продаје путем друштвених мрежа и интернетских продавница попут Амазона и еБаиа.
 • Квадратни простор. Једна од главних предности Скуареспаце-а у процесу креирања веб локација еЦоммерце је њихова практичност за купца. Веб локација ће се лако користити како на радној површини, тако и на било ком мобилном уређају.

  Скуареспаце еЦоммерце

  Поред тога, Скуареспаце долази са моћном функционалношћу блогања. Иако привлачан блог није обавезан за интернет продавницу, његова доступност је додатни извор привлачности купаца и њиховог задржавања на веб локацији.

  Кључне карактеристике е-трговине у квадрату

  • Увоз производа – прилика за увоз производа из других услуга: Схопифи, Етси, Биг Цартел итд.
  • Екпресс Цхецкоут мод – прилика за куповину без регистрације веб странице. Ова је опција врло повољна, када интернетска продавница продаје само један производ.
  • Напуштени опоравак за наплату – е-поруке о напуштеним колицима. Ово је погодно ако је купац додао производ у корпу за куповину, али је напустио веб локацију не купујући ништа.
  • Ксеро Интегратион – прилика за припрему КСЕРО рачуноводствених извештаја. Ова је опција доступна само за америчке кориснике.
  • Више валута – прилика за продају производа у валути земље из које долазе купци. Од данас, Скуареспаце подржава 21 врсту валуте.
  • Стрипе и ПаиПал. Интеграција квадрата са Стрипе-ом и ПаиПал-ом даје шансу да купите производ у једном клику само коришћењем кредитне картице или ПаиПал рачуна.

Волусион насупрот квадратном простору. Када је у питању количина е-трговине, Волусион посебно надмашује простор Скуареспаце. Овде можете управљати свиме, почевши од подешавања дизајна па све до супер детаљних функција пореза и испоруке. Скуареспаце ставља нагласак на дизајн – веб странице овдје изгледају привлачније.

Дизајни

Табела упоређивања дизајна

ВолусионКвадратни простор
Број тема:4967
Трошак тема:180 доларабесплатно
Висуал Едитор:✔ ДА✔ ДА
Нацрт са одзивом:✔ ДА✔ ДА
Сортирај према индустрији:✔ ДА✔ ДА
Уређивање ЦСС кода:✔ ДА✔ ДА
 • Волусион. У програму Волусион налази се 49 тема, од којих је 11 бесплатно. Трошак премиум дизајна износи 180 УСД по једној теми. Волусион премиум предлошке не разликују се само у боји. Они су заиста јединствени и имају разнолику структуру.

  Лепа корист је што је било који предложак (чак и плаћени) прилагодљив. Можете да уредите и ЦСС и почетне ХТМЛ кодове што омогућава додавање потребних елемената кода, на пример Фацебоок пиксела, на веб локацију без икаквих проблема.

 • Квадратни простор. Скуареспаце има 84 шаблона на располагању корисницима, али само 14 њих је посебно развијено за креирање мрежних продавница. Сви предлошци су бесплатни и постоји прилика да се они сортирају по индустрији.

  Предлошци квадрата

  Поред тога, постоји опција која омогућава корисницима да мењају одабрани предложак, истовремено чувајући садржај. Међутим, његова неопходност је прилично упитна са становишта комерцијалног пројекта, јер је процес стварања интернетске трговине прилично озбиљан и о предностима овог или оног дизајна треба размотрити унапријед.

Волусион вс Скуареспаце. Скуареспаце има више предности у погледу дизајна веб страница. Интернетске продавнице створене са системом су привлачније и на радним површинама рачунара и на паметним телефонима. Они су згодни у процесу навигације по веб локацијама и куповини. Постоји опција која омогућава промену шаблона „у покрету“. Плаћене и бесплатне Волусион шаблоне долазе са флексибилним дизајном и могу се прилагодити јединственом дизајну.

Подршка муштеријама

 • Волусион. Главна предност Волусион-а је ливе цхат, где можете добити квалификовану помоћ стручњака за техничку подршку и саветника за е-трговину. Они могу помоћи корисницима да реше своје финансијске, маркетиншке и економске проблеме, нудећи корак по корак смернице и савете о најбољем избору у упитним ситуацијама.

  Штавише, Волусион долази са снажним центром за помоћ за решавање техничких проблема и водичима, где су дате све корисне препоруке за оне предузетнике који тек покрећу посао..

 • Квадратни простор. Корисничка подршка овог градитеља веб локација подразумева доступност базе знања, видео туторијала и форума заједнице, где корисници помажу једни другима да реше своје проблеме.

Волусион вс Скуареспаце. Волусион надмашује простор Скуареспаце у погледу практичности комуникације са техничком подршком. Овде је могуће добити помоћ из Волусион Ливе цхат-а од самог почетка. Прозор за ћаскање бит ће доступан током сваке сервисне сесије.

Политика цена

 • Волусион. Волусион политика цена изгледа демократскије у поређењу са главним конкурентом – Схопифи (погледајте рецензију). Овде можете да креирате и управљате мрежном продавницом до 100 производа за 15 долара месечно. Најскупљи премиум план који омогућава покретање интернетске продавнице са неограниченим бројем производа и добијање индивидуалног менаџера рачуна коштаће корисника 135 УСД / месечно (у поређењу са 279 УСД / месечно које нуди Схопифи).

  Оптималне варијанте плаћене претплате су Плус и Про планови (35 УСД и 75 УСД месечно) који омогућавају управљање онлајн продавницама са десетинама хиљада производа.

Табела упоређивања цена

ВолусионКвадратни простор
Опције цена:&# 10004; Мини ($ 15 / месечно);
&# 10004; Плус ($ 35 / месечно);
&# 10004; Про ($ 75 / месечно);
&# 10004; Премиум ($ 135 / месечно).
&# 10004; Лични ($ 12 / месечно);
&# 10004; Посао ($ 18 / месечно);
&# 10004; Основна продавница ($ 26 / месечно);
&# 10004; Напредна продавница ($ 40 / месечно).
Карактеристике:&# 10004; Од 1Гб до 135Гб Бандвидтх;
&# 10004; Од 100 до неограничених производа;
&# 10004; Интернет подршка;
&# 10004; Посебни менаџер рачуна.
&# 10004; Бесплатни прилагођени домен;
&# 10004; ССЛ веза;
&# 10004; 24/7 подршка;
&# 10004; Неограничено складиштење и пропусност;
&# 10004; Потпуно одзиван веб сајт.
 • Квадратни простор. Политика цена квадратних простора подразумева два плана за комерцијалне веб странице, наиме Басиц и Адванцед ($ 26 и $ 40 месечно). Оба плана омогућавају стварање интернет продавница са неограниченим бројем производа. Главна разлика је у томе што Адванце план подржава опоравак напуштених каса, доставу пријевозника у стварном времену и аутоматске попусте.

Волусион вс Скуареспаце. Трошак покретања велике интернетске продавнице с Волусионом вредан је добијеног резултата. Шта више, трошкови стварања малих интернетских продавница са Волусион-ом прелазе трошкове Скуареспаце-а и чине 15 УСД месечно у односу на 26 УСД месечно. Овде нарочито преовлађују опције е-трговине.

Закључак

Волусион је моћан алат који комбинује карактеристике произвођача веб страница, ЦМС и ЦРМ-система. Могуће је створити Интернет продавницу са њом за продају неограниченог броја производа. Волусион је тешко истражити на први поглед, али његов практични интерфејс и подршка 24/7 омогућавају свладавање градитеља веб локација са лакоћом.

Квадратни простор дјелује боље за новорођенче, који тек започињу своје интернет пословање, истражујући науку о изградњи веб страница. Интуитивни интерфејс омогућава стварање интернет продавнице за мање од једног дана. Међутим, овај веб локација за прављење веб локација није добар избор када је у питању покретање великих трговачких платформи.

Стога препоручујем употребу Волусион-а, чак и ако планирате да започнете с малом мрежном продавницом са идејом да је претворите у велики пројекат на уму. Са овим градитељем веб локација, перспективе развоја ваше веб продавнице су близу неограничене.

Направите веб продавницу

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map