Вик вс Вебноде

Вик вс Вебноде


Вик и Вебноде су два градитеља веб локација, који имају напредне функције, предлошке квалитета и моћне алате за прилагођавање дизајна.

Истовремено, постоје више нијанси које разликују системе један од другог, посебно када су у питању њихови главни циљеви и импликације.

Кратки снимак:

ВикВик – је светски познати свестрани градитељ веб страница који омогућава испуњавање широког спектра задатака за веб изградњу. Услуга ужива популарност због своје лакоће употребе, практичности и интуитивне природе. Вик.цом

ВебнодеВебноде – је градитељ веб локација у облаку, коју је креирала чешка компанија. Долази са корисничким интерфејсом, занимљивим, али помало замршеним карактеристикама, импресивним предлошцима и разним опцијама за прилагођавање дизајна. Градитељ веб страница углавном се користи за покретање две врсте веб локација – личних / пословних пројеката и онлајн продавница. Вебноде.цомВебноде – је градитељ веб локација у облаку, коју је креирала чешка компанија. Долази са корисничким интерфејсом, занимљивим, али помало замршеним карактеристикама, импресивним предлошцима и разним опцијама за прилагођавање дизајна. Градитељ веб страница углавном се користи за покретање две врсте веб локација – личних / пословних пројеката и онлајн продавница.

Оба градитеља веб страница изгледају професионално и веродостојно на први поглед. Који од њих, међутим, може пружити више предности савременим корисницима? Постоји ли платформа која може понудити напредније функције и алате? Које су нијансе које треба узети у обзир при избору између ових услуга? Поређење Вебноде-а и Вик-а ће вам помоћи да то решите.

1. Једноставност употребе

 • Вик. Градитељ веб локација одликује се изузетном лакоћом коришћења и практичношћу. Ово је резултат уређивача превлачења и пустања који систем нуди, богате колекције готових блокова и образаца, моћне службе за корисничку подршку и квалитетних шаблона које можете да користите за креирање пристојне веб странице.

  Платформа омогућава то дизајнирати квалитетан веб сајт од почетка, чак и ако нисте професионални веб дизајнер. Оно што вам је потребно је да се пријавите за услугу, изаберете жељени дизајн и прилагодите га уплоадом сопственог садржаја.

  Вик-ов стандардни уредник

  Могуће је применити ефекте паралаксе, интегрисати медијске датотеке (доступни су различити формати), променити позадину и фонтове, шему боја на веб локацији и друге елементе. Ови кораци ће вам помоћи да добијете јединствену персонализовану веб страницу са готово никаквим нередом.

 • Вебноде. Направитељ веб страница тренутно има више од 30 милиона регистрованих корисника, што је једно од лидера у ниши. Услуга подржава преко 20 језика, што проширује публику и омогућава лако креирање вишејезичних веб локација.

  Вебноде Едитор

  Погодан уређивач превлачења и пребацивања услуга омогућава додавање потребних одељка веб локације (на пример ценовник или контакте) и садржаја (постови, видео снимци, галерије, анкете итд.). Једини проблем је што Вебноде уређивач није баш интуитиван и потребно му је мало времена да се навикнемо.

Вик вс Вебноде. Када је у питању једноставна употреба, Вик је једноставнији и разумљивији у односу на Вебноде. У исто време, он је моћан и пружа опсежан скуп функција које можете да употребите за покретање веб локације. Ово је посебно важно за неискусне кориснике који траже једноставну платформу са којом би започели своје пројекте.

Вебноде је, с друге стране, теже свладати. Његова командна табла је сложенија и постоји више елемената које морате истражити пре употребе током процеса веб дизајна. Према томе, Вик у том погледу има више предности.

2. Скуп значајки и флексибилност

 • Вик. Градитељ веб страница може да се похвали са више функција, чија паметна комбинација и интеграција омогућава креирање пристојних веб локација различитих врста. За почетак, Вик има две могућности уређивања веб локација како би удовољио потребама и вештинама корисника.

  Стандардни Вик едитор је теже савладати, што значи да боље функционише за искусне кориснике. У стандардном уређивачу има много одељка и елемената, од којих сваки има значајан утицај на дизајн и перформансе ваше веб локације.

  Друга опција за уређивање веб локација је напредни Вик АДИ алат. Ово је врста личног асистента за веб дизајн који вам даје информативне наговештаје о сваком кораку процеса дизајна. Такође аутоматски дизајнира веб локацију за вас на основу информација које ћете дати на захтев система. Ова је опција једноставнија и штеди време, што очигледно боље делује за новорођенче.

  Вик АДИ Едитор

  Вик Апп Маркет је још један врхунац система и једна од његових најзначајнијих карактеристика. Ово је најбоље одредиште за кориснике на којем могу наићи на више виџета и апликација да би се подударали са различитим нишама.

  Вик је такође познат по свом механизму за блогирање који омогућава повезивање блога са вашом веб страницом. Ово се врши с неколико кликова и пружа вам могућност да управљате, уређујете и ажурирате свој блог како желите.

  Вик еЦоммерце функција је такође вредна пажње. Омогућава покретање и управљање веб продавницом, користећи целокупни скуп функција.

  Вик АДИ е-трговина

  Градитељ веб страница такође се истакао због свог моћног деловања Турбо функција. Ово је скуп напредних технологија и алата који имају за циљ да смање целокупно време учитавања веб страница и да на тај начин повећају квалитет видео и слике и повећају стопу ангажмана корисника..

  Још један врхунац креатора веб локација је могућност повезивања форума са вашом веб страницом и стварање интернетске заједнице. Систем нуди прикладну апликацију за ову сврху која вам омогућава започињање нових разговора и тема, спајање постојећих тема и огранака форума, додавање нових постова и медијских датотека, омогућавање опције коментарисања итд..

  Вик је градитељ веб страница који подједнако делује и за првотимце и за професионалне дизајнере. Последња категорија корисника може да је искористи Вик Арена Карактеристике. Омогућује приступ заједници дизајнера, где је могуће изградити партнерске односе, наћи нове клијенте, па чак и искористити посебне бонусе / понуде од произвођача веб сајта.

  Вик се такође истиче међу мноштвом због отворене развојне платформе Цорвид, која се сматра моћним градитељем веб апликација. За употребу ове функције нису потребне вештине и знање кодирања, док су сви алати за веб изградњу доступни на једном месту за већу удобност.

  Вик је недавно представио своју напредну компанију Алат за успон – пословно решење „све у једном“, које садржи богат сет алата за веб дизајн на једном месту. Све у свему, корисници могу бирати између 20 производа, сваки усмерен ка испуњењу одређеног задатка како би се ефикасно покренуло, управљало и промовисало ваше пословање. Асценд би Вик нуди вишеструке предности које ће вам помоћи да развијете праву СЕО стратегију, пратите тенденције у понашању купаца, примените маркетиншке карактеристике итд.

  Вик Асценд

  Градитељ веб страница има мобилни уређивач који омогућава креирање веб локација оптимизованих за гледање путем мобилних уређаја од самог почетка. Корисници могу одвојено управљати верзијама веб локација и мобилних веб локација. Промјене извршене у верзији за радну површину аутоматски се приказују у режиму мобилних уређаја. Измене које извршите у верзији веб локације за мобилне уређаје неће се приказивати у верзији за радну површину.

  Вик Мобиле Едитор

  Коначно, програмери Вик-а побринули су се за правилну промоцију веб локација које су изграђене са системом. Моћан СЕО Виз алат омогућава подешавање свих потребних параметара за добру оптимизацију веб страница у претраживачима. Да би поједноставио процес, систем нуди детаљне смернице о томе како све учинити како треба. Такође је могуће интегрисати посебне метричке и аналитичке алате са Апп Маркет-а да бисте пратили перформансе веб локације, активност корисника, изворе промета и флуктуације као и друге параметре који су од велике важности за вашу веб локацију. То дефинитивно помаже веб локацијама Виз-а да се високо рангирају у претраживачима и издрже конкуренцију у нишама.

 • Вебноде. Вебноде је препун функција, чак и ако користите бесплатан план. Без обзира на тип веб локације који планирате да покренете, имате приступ опсежним опцијама е-трговине, ХТМЛ уређивачу, могућности за прављење неограниченог броја страница, опција за блогање итд..

  За разлику од Вик-а, Вебноде се не може похвалити тако опсежном колекцијом видгета и апликација. Постоје одређени блокови које можете повезати са веб локацију, али нећете моћи да интегришете корисне апликације и видгете.

  Подешавања веб чвора

  Вебноде нуди прилику за покретање веб продавнице, али будите спремни на чињеницу да неће бити тако моћни и богати. Веб локације веб локације за е-трговину нуде леп асортиман производа, али им дефинитивно недостају неке неопходне функције као што су опције увоза / извоза, креирање кода купона, могућност креирања варијанти производа итд..

  Што се тиче СЕО-а, Вебноде има довољно опција да повећа вашу веб локацију. Да бисте то учинили, можете да прилагодите ознаке наслова, попуните мета описе, УРЛ адресе итд. Нема потребе да сами генеришете ситемап – систем ће то аутоматски урадити за вас. Имајте на уму, међутим, да још увек није могуће креирати 301 преусмеравање овде, а неким предлошцима недостаје СЕО-прилагођена структура наслова.

Вик вс Вебноде. Вебноде дефинитивно заостаје за Виком у погледу скупа функција и флексибилности. Изградња и управљање квалитетним интернетским трговинама и блоговима помоћу Вебнодеа могућа је, али она има бројна ограничења и недостају им муст-хаве функције. Систем функција не изгледа импресивно, посебно у поређењу са Вик-ом који омогућава приступ више алата врхунског квалитета, укључујући Асценд функцију, Вик АДИ, Вик Турбо, опцију креирања форума и многе друге.

3. Дизајни

 • Вик. Дизајнерска колекција система једна је од најопсежнијих и најимпресивнијих у ниши. Од данас, градитељ веб страница има више од 550 образаца, при чему се нове нове идеје редовно развијају и додају. Сви Вик дизајни одликују се изванредним квалитетом и одличним изгледом. Они спадају у преко 70 галерија шаблона с обзиром на теме на које се позивају. Ако из неког разлога не успете да пронађете тему која вам се допада, можете одабрати празан предложак и започети креирање сопственог дизајна испочетка.

  Табела упоређивања дизајна

  ВикВебноде
  Број тема:550200
  Прилагођене теме:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
  Трошак тема:бесплатнобесплатно
  Висуал Едитор:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
  Нацрт са одзивом:&# к2714; ДА НЕ&# к2714; ДА
  Мобиле Едитор:&# к2714; ДА&# к2714; НЕ

  Прилагођавање Вик шаблона не изискује много напора и времена. Чак се и новорођенче може носити са задатком на највишој разини, слиједећи савјете које систем аутоматски генерише.

  Да бисте побољшали дизајн веб локације, можете да одаберете и мењате палету боја, позадину, фонтове и стилове. Такође је могуће модификовати типографију тако да дође до вашег дизајна веб локације, уређивање менија, интегрисање различитих медијских датотека итд. Штавише, можете додавати и прилагођавати траке и ступце, преносећи на њих садржај везан за веб локацију.

  Једина нијанса коју би требало узети у обзир је да Вик не дозвољава промену шаблона током процеса веб дизајна. Ако одлучите да одаберете други образац, сав послани садржај ће бити изгубљен и мораћете да почнете од самог почетка. То значи да избор шаблона треба бити мудар и темељито промишљен.

 • Вебноде. Колекција предлошка градитеља веб локација тренутно обухвата преко 200 тема, али то зависи од врсте пројекта на којем планирате да радите. Међутим, систем се не истиче у квалитету образаца и то се јасно види од првог погледа. Чак и они предлошци који у почетку изгледају импресивно, испадају као осредњи квалитет док га почнете прилагођавати.

  Све предлошке Вебнодеа подразумевано су одговорне и то је очигледна предност. Колико се систем углавном фокусира на развој личних, пословних и веб локација за е-трговину, предлошци одговарају тим темама. Долазе са структуром која се држи системске специјализације. Међутим, предлошци изгледају застарело, посебно у поређењу са онима које нуде други савремени градитељи веб локација. Многе теме изгледају међусобно слично, разликују се само у сликама и схемама боја.

  Одабир дизајна је згодан у Вебноде-у. Можете да прегледате жељене предлошке у режиму преко целог екрана пре него што одлучите по вашем избору. Да бисте прилагодили изабрану тему, морате да измените сваки блок од кога се састоји веб локација. У горњем десном углу сваког блока налази се дугме за подешавање (зупчаник), које нуди могућност уређивања боја текста и фонта, избора слика са сликама или отпремања властитих.

  Као и Вик, Вебноде не дозвољава промену изабране теме у покрету. Приликом избора морате бити пажљиви.

Вик вс Вебноде. Не морате бити професионалац да бисте схватили да су Вик шаблони много бољи од оних са Вебноде-а. Вик се с правом може похвалити опсежнијом колекцијом тема, дубљим опцијама прилагођавања дизајна и више категорија шаблона. Квалитет Вик предложака је виши од квалитета Вебноде тема. Ово су прави узорци како треба изгледати професионална тема. Вебноде, са своје стране, не обезбеђује исти степен флексибилности дизајна. Предлошци су прилично просечни и изгледају прилично слично једни другима. Стога, када је у питању Вебноде, он се у дизајнерском аспекту не може чак ни конкурентити Вик-у.

4. Корисничка подршка

 • Вик. Градитељ веб страница познат је по професионалној служби за корисничку подршку. Можете прегледати библиотеку са више савета, богатом базом знања, видео и текстуалним водичима, корисним препорукама и упутствима за употребу. Постоји и тематски блог, који садржи много огранака и одељка који пружају све информације везане за услугу.
 • Вебноде. Корисничка подршка једна је од слабих страна услуге. Квалитет услуга подршке је на пристојном нивоу, док број доступних опција оставља много за пожељно. Једино решење које овде можете да искористите је база знања. Садржи информативне чланке подељене у неколико категорија на основу потенцијалних корисничких упита.

Вебноде вс Вик. Када упоређује опције корисничке подршке, Вик се такође рангира много више од Вебноде-а. То је због разноликости услуга подршке, које укључују опсежну базу знања, савете за упутства, текст и видео туторијале, тематски блог итд. Вебноде корисничку подршку ограничава само на базу знања. Ово је значајан недостатак, посебно за почетнике.

5. Цене

 • Вик. Ценовна политика произвођача веб страница је једна од његових предности. Трошкови планова дефинитивно се надовезују на квалитет услуга које пружају. Систем има слободан непрекидни план, који је добар за тестирање система, али неће радити на прављењу веб локација са њим.

  Имајте на уму да Цоннецт Домаин План не вреди његове трошкове, јер не уклања огласни банер услуге са веб локације који је спреман и не дозвољава коришћење сопствене услуге. Какав је осећај надоградње на то? Ако планирате да покренете пристојан веб сајт за личну или пословну употребу, боље је почети са избором са Цомбо планом. Ова опција, као и остали плаћени планови, долазе са бесплатним хостингом, повезивањем имена домена, дисковним простором (његова запремина може се разликовати с обзиром на одабрани план), интегрисаном Гоогле Аналитицс-ом и Премиум корисничком подршком..

 • ВикВебноде
  Опције цена:&# 10004; Повежи домен (4,5 УСД / месечно);
  &# 10004; Цомбо ($ 8,50 / месечно);
  &# 10004; Неограничено ($ 12,50 / месечно);
  &# 10004; е-трговина ($ 16.50 / месечно);
  &# 10004; ВИП ($ 24,50 / месец).
  &# 10004; Ограничен ($ 3,95 / месечно);
  &# 10004; Мини ($ 5,95 / месечно);
  &# 10004; Стандард ($ 11,95 / месечно);
  &# 10004; Профи ($ 19,95 / месец).
  Карактеристике:&# 10004; АИ алат;
  &# 10004; Блог енгине;
  &# 10004; Бесплатни домен;
  &# 10004; Онлине продавница;
  &# 10004; Апп маркет;
  &# 10004; Успон Вик-а;
  &# 10004; Вик Турбо;
  &# 10004; Цорвид би Вик;
  &# 10004; Вик Форум.
  &# 10004; ХТМЛ едитор;
  &# 10004; Одговарајући предлошци;
  &# 10004; Блок-заснован уређивач.
 • Вебноде. Градитељ веб страница у почетку се позиционира као бесплатна услуга. Када добијете увид у то, схватите да постоји неколико плаћених опција које можете изабрати на основу ваших потреба и очекивања. Ограничени план је основни план који омогућава прикључивање вашег имена домена. Мини план обухвата све што је потребно за покретање једноставног, али импресивног веб локације. Стандардни план је уравнотежени план за било који веб сајт и најбољи избор за све категорије корисника, без обзира на ниво стручности. Профи план, са своје стране, омогућава изградњу потпуно опремљених веб локација за професионалце.

Вик вс Вебноде. Вик има флексибилнију политику цена у односу на Вебноде. Бесплатни план омогућава тестирање главних карактеристика система без икакве журбе и непријатности. Вебноде нема бесплатан план, иако нуди бесплатни пробни период од 14 дана. Што се тиче плаћених планова, њихова цена је слична у оба система. Вик, међутим, има опсежнији избор и, самим тим, чини се бољим решењем за кориснике који траже вредну повезаност цене и квалитета..

Суштина

Вик и Вебноде изгледају врло различито од првог погледа. Када започнете са истраживањем платформи, схватите да се оне разликују од свих ваших тачака. То се тиче функционалности, једноставности употребе, прилагођавања дизајна, избора шаблона, корисничке подршке и ценовне политике. Када је у питању прилагођавање дизајна и корисничка подршка, Вебнодеу донекле недостаје функционалности.

ВикВик – је напредни градитељ веб локација који омогућава приступ вишеструким врхунским функцијама, јединственом Вик АДИ алату, свестраним карактеристикама за прилагођавање дизајна и решењима за уређивање, као и повољној ценовној политици која одговара потребама свих категорија корисника. Вик.цом

ВебнодеВебноде – је градитељ веб локација у облаку, која такође обилује карактеристикама и могућностима прилагођавања дизајна, али ови су параметри нешто мање интуитивни и моћни у поређењу са Вик-ом. Потребно је више времена за савладавање система, што није најбоље решење за новорођенче. Вебноде.цомВебноде – је градитељ веб локација у облаку, која такође обилује карактеристикама и могућностима прилагођавања дизајна, али ови су параметри нешто мање интуитивни и моћни у поређењу са Вик-ом. Потребно је више времена за савладавање система, што није најбоље решење за новорођенче.

Што се тиче Вика, градитељ веб локација одликује се избором дизајна, квалитетом шаблона, функционалношћу и могућностима подршке. Чим одлучите да покренете веб локацију, има смисла испробати оба произвођача веб сајтова да одаберу ону, која ће вам најбоље одговарати. Наша препорука је, међутим, Вик. Функционалност услуге и погодност употребе надмашују функције Вебноде-а.

Вик вс Вебноде: упоредни графикон

ВикВебноде
1. Једноставност10 од 108 од 10
2. Карактеристике10 од 107 оф 10
3. Дизајн10 од 107 оф 10
4. Подршка10 од 108 од 10
5. Цене10 од 107 оф 10
Укупно:10 од 107.4 од 10
Пробајте сада Пробајте сада
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map