Вик вс Гоогле Ситес

Вик вс Гоогле Ситес


Када је у питању израда веб страница, преовлађујући број корисника почиње да оклева између више алата за веб изградњу. То је оно што чини поређења ових услуга толико важнима.

Читајући критике најважнијих параметара система који вас занимају, осећаћете се сигурније у свој избор. Данас ћемо говорити о разликама и карактеристикама два произвођача веб сајтова – Вик-а и Гоогле Ситес-а.

Кратки снимак:

ВикВик – је светски популаран све-у-један градитељ веб страница који покрива широк спектар потреба за веб-зградама корисника. Систем се може похвалити низом напредних функција попут интелигенције вештачког дизајна, успона, стотинама респонзивних предложака, моћних алата за прилагођавање дизајна и свестраних планова цена како би се уклопили у било који буџет и веб дизајн. Вик.цом

Гоогле веб локацијеГоогле веб локације – је веб локација за прављење веб локација која је прилично једноставна за савладавање за све категорије корисника. Систем такође пружа поуздану платформу за хостинг и ствара интуитивно окружење за изградњу веба. Скуп функција које нуди је прилично једноставан и добро делује за развој обичних веб локација за свакодневну употребу. ситес.гоогле.цом

Иако оба система омогућавају креирање пројеката са пуним значајкама, и даље се чини прилично чудним поређење светски познатог сервиса као што је Вик са мање познатом Гоогле Ситес платформом. Сасвим је јасно да је Вик више функција, функционалан и интуитиван.

Поанта је: који су разлози због којих се издваја из гомиле и постоје ли неке ствари с којима се може носити немогуће је употпунити са Гоогле веб локацијама? Да ли је разлика између платформи заиста вредна новца на дуже стазе? Који је сервис – Гоогле Ситес вс Вик – пожељнији за одређену циљну публику? Крајње је време да се то јасно сада објасни. Идемо.

1. Једноставност употребе

 • Вик. Вик је тренутно један од најважнијих корисника и интуитивних градитеља веб страница са визуелним уређивачем. Долази са практичном опцијом превлачења и испуштања која подржава линијско уређивање веб страница која резултира задивљујућим искуством израде веб страница ВИСИВИГ. Услуга структурно обухвата надзорну плочу (место на којој прилагођавате главна подешавања веб локације) и уређивач (област у којој заправо радите на развоју веб локације у режиму ВИСИВИГ). Успут, Вик Едитор вам омогућава да на свој пројекат примените Параллак Сцроллинг ефекат како бисте појачали утисак који остављају на кориснике.

  Вик Едитор

  Све у свему, целокупно системско окружење дизајнирано је у истом графичком стилу, укључујући и апликације. То ствара осећај јединства интерфејса, што га чини једноставнијим за навикавање на њега. Без обзира на значајну количину опција, чак и корисник са нултим искуством веб дизајна може савладати овај веб програмер.

  Вик АДИ Едитор

  Биће потребно око неколико сати да се упамте положаји елемената и одељци система, као и да науче како да правите измене, додајете нове функције и дизајнирате странице, користећи доступну колекцију видгета.

 • Гоогле веб локације. Гоогле Ситес је сличан уређивачу текста Пагес, када је у питању интерфејс. Оно што ћете видети је документ у којем ћете радити и 3 дела опције десно остварена кроз картице. Управљање веб страницама не разликује се много од уређивања извештаја са форматираним текстом и медијским елементима. Ово је интерфејс на једној страници. Све што није укључено у њега, даље се појављује у скочним прозорима без икаквих прелазака.

  Гоогле уређивач веб локација

  То се дешава на истом екрану. Није чудо што је ова услуга супер једноставна. Елементи и опције које можете користити су видљиви одједном. Чак је и теоретски немогуће да се нешто помеша овде. Потребно је од пола сата до једног дана да истражите услугу у зависности од вашег интересовања и искуства.

Вик вс Гоогле Ситес. Што се тиче превасходне употребе у овом одељку, тада је лидер очигледан – ово је Вик. Интерфејс система је једноставан, функционалан, интуитиван и једноставан за употребу. Корисници могу јасно видети резултат свог рада захваљујући ВИСИВИГ уређивачу веб локација. Ово је веома битно за не-технике који тек истражују систем и тако цене прилику да изврше потребне измене пре објављивања на веб локацији.

2. Скуп значајки и флексибилност

 • Вик. Вик је све-у-једном решење за изградњу веба које је применљиво за развој различитих типова веб локација. Омогућава креирање веб локација предузећа, портфолија, одредишних страница, форума, веб локација ресторана, хотела, комерцијалних и непрофитних организација, догађаја, интернетских продавница физичких и дигиталних производа (фотографије, музике, видео записа, датотека), веб локација за игре, блогова и друге врсте пројеката.

  Таква свестраност функционалних карактеристика постиже се богатим сетом видгета, великим избором доступних апликација (то јест модула), опцијама интеграције кода, апсолутним позиционирањем елемената веб странице (без потребе да се узму у обзир мрежа и суседни елементи) и флексибилним подешавања сваког блока (позадина, анимација, фонтови, изглед).

  Алати за уређивање Вик-а

  Неоспорни врхунац градитеља веб локација је његов напредни Вик АДИ алатка. Функција Артифициал Десигн Интеллигенце помаже корисницима да направе пристојне веб странице само са неколико кликова. Пружа корак-по-корак смернице и скупове питања која помажу корисницима да аутоматски креирају веб локације користећи достављене одговоре и садржај. Ова функција ће бити од велике помоћи корисницима који се први пут не могу похвалити богатим искуством израде веба, а још увек немају намеру да покрену све пројекте.

  За оне кориснике чије су вештине кодирања на пристојном нивоу систем нуди прилику за примену стандардног Вик Едитора за ручно креирање и управљање квалитетним веб локацијама. Уз то, Вик има уређивач за мобилне уређаје, чија употреба омогућава креирање и уређивање мобилне верзије веб локације без утицаја на варијанту радне површине.

  Вик се такође истиче међу мноштвом због своје моћне Турбо карактеристике. Вик Турбо је скуп технологија и алата који се примењују да би се смањило целокупно време учитавања веб страница. Ово је могуће захваљујући примени технологија и функција које оптимизују време приказивања прегледача без утицаја на његове перформансе.

  Градитељ веб страница такође се може похвалити опсежним опцијама за блогање који вам омогућавају да креирате и ажурирате блог кад год желите, пишете и заказујете постове, омогућавате коментаре корисника, бирате јединствене дизајне блогова, постављате СЕО параметре итд. Исто тако, Вик се понаша моћним покретачем еЦоммерцеа, омогућавајући вам покретање и управљање малим, Интернет продавницама средње величине.

  Вик АДИ е-трговина

  Ако желите да додате перформансе пројекту на којем радите, слободно се обратите Вик Апп Маркету. Овде можете прегледати више виџета, додатака и додатака како бисте их додатно интегрисали у своју веб локацију. Доступни овде виџети су бесплатни и плаћени. На вама је да одаберете потребне елементе.

  Још једна кључна карактеристика произвођача веб страница је Вик Асценд. Ово је напредно пословно решење све у једном које обухвата све пословне алате који ће вам можда требати за изградњу професионалног пројекта. Све у свему, овде је на располагању преко 20 производа који се могу ефикасно користити за покретање, управљање и промовисање вашег пројекта. Сви алати пажљиво су подељени у секције и групе на основу њихове намене и индикације (можете да прегледате алате за интеракцију са купцима, алате за промоцију веб локација, маркетиншке опције и још много тога).

  Вик код – јединствени градитељ веб апликација – је још једна предност система који ће одговарати потребама свих категорија корисника. Омогућује свима покретање и уређивање веб-базираних апликација без потребе за демонстрирањем вјештина кодирања и свјесности основа основа програмирања.

 • Гоогле веб локације. Гоогле веб локације се не користе само за израду јавних веб локација. Користи се и за израду интерних и интранет веб локација. Ова услуга идеално ради за тимски рад на развоју пројеката.

  Имате велики избор веб апликација са Гоогле-ом, укључујући документе, табеле, календар, Гмаил итд. Ово омогућава додавање докумената на странице, графиконе, презентације, слике, дијаграме, ИоуТубе видео обрасце, мапе са одређеном локацијом итд. из облака.

  Другим речима, Гоогле апликације у облаку користе се као виџети (провајдери садржаја) за Гоогле Ситес. Додавањем елемента на страницу (видео, документ или презентација) добијате блок, чија се димензија може регулисати у складу са вашим потребама.

  Гоогле веб локације убаци извор

  Један блок може садржавати неколико елемената, попут наслова, видео записа и описа у насумичном редоследу њиховог позиционирања један према другом. Алати за обликовање садржаја су стандардни и укључују фонт, боју, листу, поравнање, везу. Могуће је креирати више страница, од којих ће се свака наћи у горњем менију.

  Овде нема СЕО подешавања, као ни могућност повезивања домена на вашу веб локацију. Можете додати било који број корисника за сарадњу и размену визуелних података, креирати онлине резиме или објавити документе са медијским елементима, на пример за јавни приступ. Гоогле Ситес вриједи користити за такве задатке, а не више.

Вик вс Гоогле Ситес. Службе су намијењене рјешавању различитих врста задатака. Вик омогућава креирање атрактивних комерцијалних веб локација са компликованом функционалношћу, блогове писаца, веб локације програмера игара или музичара са опцијом приступа путем плаћања као и пројекте е-трговине.

Гоогле Ситес је лагано решење за подршку комуникацији и дељењу података у тиму. Ово је један од делова опсежног Гоогле алата у облаку заједно са апликацијама за управљање документацијом, мапама итд.

Када је у питању сет функција, Вик је дефинитивно лидер, што је сасвим разумљиво. Специјализовани програмер за плаћање веб локација је много функционалнији у поређењу са Гоогле-овом бесплатном упакованом апликацијом.

3. Дизајни

Табела упоређивања дизајна

ВикГоогле веб локације
Број тема:5506
Мобиле Едитор:&# к2714; ДА✘ НЕ
АИ Дизајн веб страница:&# к2714; ДА✘ НЕ
Превуците&Кап:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Оптимизовани за мобилне уређаје:&# к2714; ДА✘ НЕ
 • Вик. Вик је лидер у ниши, када је у питању квалитет готових образаца. Заправо нуди најбоље дизајне на савременом тржишту веб дизајна. Укупан број тема тренутно прелази 550 предложака који су подразумевано спремни за мобилне уређаје и у потпуности прилагодљиви. Ако очекујете бољи квалитет шаблона, изабрани дизајн можете ручно прилагодити помоћу уређивача система.

  Довољан је само један клик да систем аутоматски прилагоди предложак да одговара свим врстама мобилних и десктоп уређаја. Галерија шаблона се редовно ажурира како би корисницима понудила напредни дизајн. Ако не успете да пронађете одговарајућу тему међу узорцима које пружа Вик, постоји могућност да одаберете празан предложак и прилагодите га од почетка.

  За уређивање дизајна можете додати нове блокове, интегрисати видгете и проширења, поставити параметре слоја, примијенити вишеструке ефекте, анимиране позадине и друге елементе, овисно о ниши на којој ваша веб локација припада и резултату који желите искористити. Имајте на уму да нећете моћи да замените предлошке, док радите на свом пројекту због функције апсолутног позиционирања елемената које Вик нуди.

 • Гоогле веб локације. Гоогле сајтови немају галерију дизајна залиха. Уместо тога, биће вам понуђено 6 једноставних тема, које мењају шему странице са фонтовима и омогућавају одабир главне боје елемената.

  Као резултат, веб странице ће изгледати слично са дизајнерског становишта. Имаће исту боју и стил фонта. Могућност обојења блокова на сличан начин или постављања сопствене позадинске слике овде додаје разноликост.

  Не постоје други алати за прилагођавање дизајна. Странице Гоогле веб страница могу се визуелно разликовати једна од друге због разлике у комбинацији елемената и њиховог позиционирања у односу једна на другу. Све веб странице креиране помоћу платформе изгледају врло слично. Разлика је у садржају и његовом формату.

Вик вс Гоогле Ситес. Када је у питању упоређивање дизајна, постоји јасна разлика између професионалног градитеља веб страница и поједностављене апликације за корпоративни интранет. Подразумијева се да Вик долази са свим предностима потпуно опремљеног система – савршеним сетом дизајнерских предлошка оптимизованих за мобилне уређаје, напредним алатима за прилагођавање и могућност да креирате властите теме од нуле..

4. Корисничка подршка

 • Вик. Вик нуди моћан центар за подршку који укључује ИоуТубе канал, форум, опсежан центар за подршку и импресиван одељак са ФАК-ом. Опција паметне претраге омогућава проналажење одговора на скоро сва питања која корисник има. Ако то још увек не успете, покушајте да употребите систем карата. Када радите на изради веб локација, видећете знак питања изнад сваког елемента који се може уређивати. Само поставите показивач миша изнад њега да бисте добили потребне информације о употреби одређеног елемента и савете о његовој практичној примени.

  База знања градитеља веб локација је богата образовним видео записима са упутствима и детаљним приручницима који су јасни и разумљиви од самог почетка. Ако је остало још било каквих питања, слободно се обратите Вик стручњацима путем е-маила.

 • Гоогле веб локације. Гоогле Ситес садржи референтни одељак дизајниран у стилу бренда, који је лаконски, једноставан и разумљив. Такође можете посетити форум за помоћ Гоогле веб локација.

Гоогле Ситес вс Вик. Техничка подршка система реализује се различито због разлике између типова платформе. Вик нуди више референтних материјала и омогућава приступ комуникацији са програмерима.

5. Политика цена

Нема шта да се упореди када је овај критеријум анализиран као Гоогле Ситес бесплатна апликација у облаку. Да, биће вам понуђено 10 ГБ простора за складиштење диска за ваше датотеке, биће вам дозвољено да повежете сопствени домен, додате фавицон и поставите најједноставнији СЕО. Али то је све. Ове слабе могућности доказују једину чињеницу: систем није створен за дизајн комерцијалних веб локација. Можете га користити бесплатно неограничен временски интервал.

Вик такође може понудити непрестани бесплатни план који се не разликује од оног који нуди Гоогле Ситес у смислу: добићете функционалност и простор на диску, али нећете моћи да повежете сопствени домен. Међутим, биће вам дозвољено да поставите СЕО и друге функције.

Вик додатно нуди неколико плаћених планова који омогућавају стварање интернетске продавнице, повезивање имена домена на веб локацију, проширење волумена простора на диску, добијање корисних апликација као бонус итд. Све у свему, градитељ веб локација има 5 плаћених претплате, чија цена почиње од 4,50 УСД / месечно за најјефтинији Цоннецт Домаин План и креће се до 24,50 долара месечно за најскупљи ВИП план. Имајте на уму да план домена Цоннецт не уклања системске огласе са веб локације. Да бисте их се решили, мораћете да надоградите на Цомбо план и новије верзије.

Вик стандардне цене

Вик додатно нуди неколико плаћених планова који омогућавају стварање интернетске продавнице, повезивање имена домена на веб локацију, проширење волумена простора на диску, добијање корисних апликација као бонус итд..

Колико је Гоогле Ситес потпуно бесплатан сервис, има смисла упоредити га са бесплатном Вик верзијом. Већ смо дефинисали да је Вик лидер у овом поређењу чак и под овим условима: има мање ограничења и више могућности под другим једнаким условима.

Функционалност постаје напреднија када се користе плаћени планови. Због тога Гоогле сајтови немају никакве шансе да добију поређење.

6. За и против

Вик је моћан градитељ веб страница, чија употреба ће осигурати вишеструке предности. Упишите најбитније од њих:

 • Невероватна продавница апликација, нуде апликације које изгледају сјајно, раде доследно и лако се интегришу;
 • Визуални уредник, која је мало помешана због различитих опција, али још увек прилично флексибилна;
 • Вик код и Вик АДИ – технологије које немају аналоге које конкуренти могу понудити. Такве ствари попут база података и вештачке интелигенције чине будућност изградње веб страница;
 • Леп СЕО чаробњак, генерисање корисних савета за новорођенче;
 • Достојни предлошци;
 • Импресивни центар за подршку;
 • Велика учесталост промотивних кампања, нудећи попусте на плаћене планове.

Очигледно је да је лако пронаћи недостаци у тако широкој системској функцији, као што су:

 • Ограничења пропусности канала у два почетна плана не доприносе репутацији система;
 • Без обзира на висок квалитет интерфејса, ипак је мало тешко је употребити га од самог почетка, тако да ћете се морати навикнути на то;
 • Пожељно је имати прилику за увоз производа из ЦСВ-а или КСМЛ-а датотеке, која још није доступна.

Вик није идеалан градитељ веб страница, али сигурно се труди да буде најбољи. Високе стопе развоја омогућавају јој да буде лидер у ниши, стварајући перспективне изгледе за кориснике. Мале грешке су невидљиве на овој позадини.

Гоогле веб локације у почетку вреди похвале због своје интуитивне природе. Још нисмо наишли на једноставнију услугу веб градње. То је суштина његове привлачности.

 • Приступ комплетном скупу Гоогле Аппс омогућава креирање веб страница са разноврсним садржајем, форматирајући их као стандардне документе у уређивачима текста. Можете ли да дизајнирате визуелно привлачне документе? Ако је то случај, тада ћете лако савладати Гоогле веб локације.

 • Можете да користите датотеке из меморије марке у облаку, укључујући слике, видео записе, документе, графиконе итд. Ово је врло згодно. Веб странице одговарају као одговор.

 • Као и било која друга апликација у облаку од Гоогле-а, одабраћете врсту приступа доделити колегама или пријатељима. Услуга нема недостатака у погледу наведених карактеристика – овде све функционише одлично.

Међутим, Гоогле сајтови губе своју атрактивност за предузећа изван свог угодног окружења. Ово је главни недостатак система: нећете моћи да направите веб страницу која ће вам помоћи да зарадите (продате, привучете клијенте, промовише нешто итд.).

Немогуће је управљати блогом, креирати форум или интернетску трговину, дизајнирати привлачну галерију итд. У систему. Овде не можете много учинити. Ово је проблем који вам неће дозволити да озбиљно схватите Гоогле веб локације.

Суштина

Која је опција – Вик или Гоогле Ситес – пожељније решење веб дизајна и за кога? Оба произвођача веб сајтова омогућавају креирање и објављивање веб локација. Међутим, приступи које користе, скупови функција и главни системски параметри јасно дају до знања да се системи много разликују. Чак и поређење опција бесплатних верзија чини Вик повољнијом варијантом за све категорије корисника. Ту се не спомињу предности које пружају плаћени планови.

ВикВик је савршени градитељ веб страница за кориснике чија очекивања и настојања веб дизајна надилазе уобичајене циљеве веб развоја. Систем је тренутно најбољи у ниши, нуди врхунску функционалност, напредне алате за прилагођавање дизајна, огромну колекцију шаблона оптимизованих за гледање путем мобилних уређаја и јединствена решења за уређивање дизајна.. Вик.цом

Гоогле веб локацијеГоогле веб локације је градитељ веб локација који значајно заостаје за Вик-ом у погледу функционалности и визуелне презентације. Систем можда добро функционише за једноставне пројекте који не подразумевају интеграционе могућности или сложена решења за веб дизајн. ситес.гоогле.цом

Поређење ове две платформе јасно указује на победника – Вик. Ако и даље имате оклијевања имајте на уму да ће се Гоогле веб странице највише свидјети оним људима који активно користе Гоогле Аппс у тимском режиму рада. Овде можете управљати пројектима и делити најбоље праксе у сарадњи са члановима вашег тима. Међутим, ако намеравате да направите сложене комерцијалне веб странице са напредним перформансама и ненадмашним визуелним утицајем, Вик је несумњиво најбољи избор.

Преглед упоредне табеле

ВикГоогле веб локације
Лакоћа коришћења:Вик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле Ситес
Карактеристике:Вик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле Ситес
Дизајни:Вик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле Ситес
Подршка муштеријама:Вик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле Ситес
Цене:Вик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле Ситес
Укупна оцена:Вик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле СитесВик вс Гоогле Ситес

Испробајте Вик одмах

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map