Вик АДИ вс Вик Едитор

Вик АДИ вс Вик Едитор


Кључна питања за кориснике који желе да направе веб локацију укључују флексибилност, једноставност коришћења, дизајн итд. Људи траже решење за једно лице које пружа напредне технологије за изградњу веб локација. Вик их заправо има све. Платформа поседује неке заиста јединствене карактеристике као што је прилагођени инструмент базиран на АИ такође познат као Вик АДИ. Алат олакшава креирање веб локације у само неколико минута нудећи изглед који је спреман за употребу, зависно од ваших потреба.

У исто време, корисницима који нису нови у процесу прављења веб страница може бити потребна слобода у дизајнирању. Овде је Вик такође добра опција са својим Вик Едитором. Инструмент нуди већу флексибилност у погледу прилагођавања и дизајна, мада захтева и ручно креирање веб странице од почетка, коришћењем технологије повлачења и испуштања.

Обе опције су одличне за брзу имплементацију веб локација. Помажу почетницима да с лакоћом граде различите типове веб страница. С друге стране, оба представљају два апсолутно различита приступа процесу изградње. Чланак је упоређивање Вик АДИ и Едитора и дефинисање, које би могло бити најбоље искуство за различите кориснике.

Шта је Вик Ади вс Вик Едитор?

Вик Вик АДИ – је платформа за изградњу веб локација која користи вештачку интелигенцију за омогућавање корисницима да креирају веб локације у неколико минута. Технологија није нова за произвођаче веб страница иако је Вик отишао мало даље побољшавајући своје интерне технологије засноване на АИ. Да би направио веб локацију корисник мора да изврши сљедеће кораке:

 1. Пријавите се и изаберите за Вик АДИ.
 2. Одговорите на неколико вођених питања.
 3. Набавите спремни образац веб локације са садржајем (текстови и слике).
 4. Идите на мрежи са веб локације.

Систем користи јединствене алгоритме са уграђеним алаткама за дизајн и ботовима који генеришу релевантан садржај директно са ваше Фацебоок странице. На крају, корисник добија веб локацију спремну за објављивање без напора у само неколико кликова. Вик АДИ је добар за мале пројекте који не жуде за великим бројем функција и сложености.

Вик Вик Едитор – другачији је пут ка вашој веб локацији. Корисник преузима контролу над процесом изградње и добија шансу да креира потпуно нови дизајн од нуле, као и да ручно прилагоди већ постојећи предложак. Иако нема алгоритме засноване на АИ, уредник долази са функцијом превлачења и испуштања што га чини прилично лаким за прављење веб локације.

У ствари, уређивач олакшава креирање нове странице из празне плоче. Процес није брз као Вик АДИ. С друге стране, корисник добија много више слободе дизајна и прилагођавања, што је очигледно плус за пројекте са сложенијом структуром.

1. Једноставност употребе

 • Вик АДИ развијен је да би процес изградње био што лакши. Долази са нултом кривуљом учења поред детаљних водича и туторијала који изгледају још и неуобичајеније у односу на Вик Едитор. Све што требате је да се пријавите и одговорите на неколико питања.

  Тип веб странице

  У првој фази систем ће тражити да дефинишете нишу. Можете бирати између неколико категорија, укључујући мало предузеће, е-трговину, портфолио, блог, студио за дизајн, итд. Категорије су прилично основне. Тешко ћете одабрати одговарајуће. Рецимо, морамо да направимо музичку веб страницу.

  Специјализација

  Следећа фаза је одређивање кључне специјализације. Док смо одлучили да направимо музичку страницу, систем ће вам навести да ли је реч о музичком студију, рок бенду или веб локацији ДЈ. Свака категорија има поткатегорије за детаљнију истрагу. На пример, ако одлучимо да промовишемо музичара или бенд, платформа ће вам омогућити да одаберете музички жанр, стил, па чак и инструмент који се односи на музичара. Слободни сте да креирате веб локације фанова, штампе за штампу, дигиталне продавнице, портфеље итд.

  Вик АДИ

  Функционалност

  Сада морате навести функције за своју веб локацију. Систем ће понудити одељке за блогање, обрасце за контакт, странице производа и неке друге одељке који би вам могли бити потребни на страници. Једини проблем ове странице је тај што је корисник прилично ограничен избором. На пример, ако вам је потребна апликација или видгет који се не односи на вашу нишу, бићете приморани да се преселите у Едитор (о томе ћемо мало више разговарати).

  Стилинг

  Посљедња фаза је да наведете контакт информације и одаберете стил који желите. Вик АДИ ће понудити неколико распореда спремних за употребу Изаберите онај који вам се допада. Платформа ће аутоматски преузети све потребне функције и на крају ће створити веб локацију прилагођену мобилним уређајима.

 • Вик Едитор можда ће требати више времена да се направи веб локација јер процес изградње почиње од нуле или празно шкриљевца. У исто време, изузетно је лако док корисник добија више слободе дизајнирања и прилагођавања. Нема потребе да одговарате на питања. Нишу морате да наведете само од самог почетка, одлучите се за Вик Едитор и изаберите између избора тематских предложака да бисте их уредили. Ако желите да се истакнете и направите сопствену веб локацију, једноставно се одлучите за празну страницу и почните да стварате.

  Вик Едитор

  Као и сада, Вик Едитор технологија повлачења и испуштања. Слободни сте изабрати између елемената који су вам потребни. Они су доступни на табли са леве стране. Додајте меније и странице, креирајте интерактивне презентације, уредите заглавља, радите с галеријама, контактним одељцима, промо оквирима, табелама и још много тога. Уређивач вам омогућава додавање ХТМЛ ифрамме ХТМЛ-а, интегрисање менија за сидрење итд. Слободни сте премештати блокове, брисати делове, додавати нове, преузимати медијске датотеке и уносити текстове где год вам треба. Корисници могу учинити исто са већ постојећим предлошцима који могу послужити као инспирација.

Да ли је Вик АДИ добар? Алат сигурно добро служи својим основним циљевима. Изузетно је брз и једноставан за употребу. Корисници ће уштедети пуно времена током креирања готових веб локација у пар минута. С друге стране, корисници ће у неком тренутку можда потражити већу флексибилност. Овде би Вик Едитор могао бити боља алтернатива са бескрајним могућностима за прављење веб локације из празне шипке. Претварање АДИ странице у Едитор ће бити добро решење.

2. Карактеристике & Флексибилност

Подручје такође доноси велике разлике између АДИ и Едитора. У исто време, ово је питање од виталног значаја у случају да требате најбоље искористити свој пројекат у погледу корисника; ангажман, аквизиција или интеракција. Дакле, ево нас са значајкама и флексибилношћу у којима се истиче.

Видгети и апликације

Иако је алгоритам заснован на АИ, Вик АДИ ради посао за вас. Аутоматски интегрише све потребне апликације и додатке овисно о врсти веб локације и ниши коју сте одабрали. Заправо добијате спреман за употребу изглед са само неколико интегрисаних апликација. С друге стране, можда ће вам требати још неколико виџета с обзиром на велики избор који је доступан на Вик Апп Маркету. Међутим, систем вам неће дозволити додавање нових апликација.

Вик Фрее Апп Маркет

Вик Едитор изгледа флексибилније у погледу додатака. Корисници могу без ограничења додати било који видгет који им се свиђа са тржишта апликација. Добијате пуни приступ календарима, аналитичким алатима, скочним прозорима, професионалним галеријама итд.

СЕО могућности

Вик се током година много побољшао у погледу СЕО. Поред основних опција и СЕО поставки као што су уређивање УРЛ-ова, мета наслови и описи, платформа је имплементирала и своје СЕО Виз решење. И АДИ и Едитор се не разликују много од ове тачке гледишта. Имају практично иста подешавања. Међутим, главна разлика је у томе што помоћу Едитора можете додати додатне видгете попут РаббитСЕО или СитеБоостер, који нису доступни за АДИ.

Вик СЕО Виз

Блогање и е-трговина

Још једном, нема разлике између два инструмента, јер Вик АДИ омогућава додавање функција за блогање и е-трговину од самог почетка, а Едитор пружа потпуну слободу за додавање потребних одељка и апликација кад год вам је потребно. Ова чињеница чини Едитор мало флексибилнијим када је у питању приказивање и прилагођавање страница производа.

Вик Сторе Едитор

Вик АДИ вс Вик Едитор: Вик Едитор изгледа флексибилније у погледу додавања нових апликација и видгета. Ова чињеница задржава више слободе дизајнирања и прилагођавања, док остале функције изгледају готово исто за обе алтернативе.

3. Дизајни

Вик испоручује преко 500 различитих предложака прилагођених мобилним уређајима, што је више него што је било која друга платформа способна да испоручује, са изузетком за ВордПресс. Међутим, већина их је доступна само за кориснике уређивача.

 • Вик АДИ не дозвољава вам приступ одабиру предложака. Дизајнира веб страницу за вас и узима од вас одређену слободу прилагођавања као компромис. Систем нуди само неколико распореда нишног типа који се односе на разне нише и поља. У исто време, можете бирати између 6 различитих стилова као што су Сохо, Цлеар, Данди, Фусион и неки други.

  Вик АДИ схема боја

  Из перспективе дизајна, АДИ такође нема флексибилност. Корисници се могу мењати само од основних боја и стилова. С друге стране, можда нећете требати ни нешто да мењате, пошто су изгледи прилично елегантни и имају атрактивну палету боја. Још једна добра вест је да алат успоставља модуларни приступ. ИТ значи да и даље можете да кликнете на одломак и промените његове стилове, текстове и друге елементе.

 • Вик Едитор пружа приступ бесконачним предлошцима и празним изгледима како би се започео процес изградње. Тешко ћете пронаћи елемент који не можете да померате или прилагодите. Напредна подешавања омогућавају вам да промените димензије блока или да изаберете неки од унапред дефинисаних дизајна. Систем олакшава повлачење и испуштање елемената и бирање оптималне количине пиксела за њих како би се створио складан изглед.

Предлошци Вик Едитора

Вик АДИ вс Вик Едитор: Оба алата долазе са веб локацијама прилагођеним мобилним уређајима. Међутим, Вик Едитор задржава више простора за уређивање, редизајн или прилагођавање било којег од 500 доступних предложака.

4. Политика цена

Како и Вик АДИ и Вик Едитор припадају истој платформи за изградњу веб локација, нема директне цене. Међутим, сваки план долази са одабиром функција које ће вам можда требати даље. Дакле, ево планова које можете изабрати:

 • Бесплатни план коштају 0 УСД месечно са прилагођеним огласима и доменом.
 • Цомбо план коштају 11 долара месечно са бесплатним доменом и проширеним пропусним опсегом.
 • Неограничено коштају 14 долара месечно са неограниченом пропусношћу и маркетиншким функцијама.
 • Про план кошта 19 долара месечно бесплатан логотип.
 • ВИП коштају 29 долара месечно са продуженим могућностима складиштења и промоцијама.
 • Бусинесс Басиц / Неограничено / ВИП планови коштају 20, 25 и 35 УСД месечно, са могућностима е-трговине.

Вик АДИ вс Вик Едитор: Можда вам неће требати продужени план са Вик АДИ-ом, јер су неке функције унапред инсталиране. С друге стране, ако вам је потребан већи и сложенији пројекат са богатим сетом функција, Вик Едитор је боља опција са Про и ВИП плановима.

5. Како да претворим АДИ у Вик уређивач?

Иако је коришћење Вик АДИ-ја супер и једноставно, корисници ће можда морати да конвертују своје веб локације у Вик едитор. Ово би могло бити потребно кад год желите покренути скалабилну веб страницу или повећати своје пословање. Процедура је прилично једноставна. Да бисте претворили своју АДИ локацију у Вик Едитор потребно је да урадите следеће:

 1. Иди на своју командну таблу.
 2. Кликните на мени „Сајт“.
 3. Изаберите опцију Претвори у уређивач.

Бићете прослеђени на контролну таблу уредника. Немојте журити да сачувате измене, јер имате прилику да испробате функције уређивача. Ако вам се не свиђају, вратите се на АДИ без спремања промена. Ако сматрате да је Вик Едитор прикладнији. сачувајте промене и започните са уређивањем веб локације или креирањем нове.

Корисници такође могу прелазити између Едитора и АДИ-ја. Другим речима, још увек постоји шанса да се вратите на АДИ. Међутим, могуће је само за веб локације које су објављене НАКОН 24. априла 2017. У овом случају бићете прослеђени на последњу сачувану верзију веб локације АДИ. Да бисте се вратили, морате:

 1. Иди на своју командну таблу.
 2. Кликните на мени „Сајт“.
 3. Изаберите опцију „Бацк то Вик АДИ“.

Други начин да се вратите на Вик АДИ је коришћење опције историје веб локација. Тамо можете да вратите резервну копију најновије верзије АДИ-ја. Видећете историју свих промена направљених или сачуваних. Једноставно одаберите ону која вам је потребна и вратите се на АДИ верзију.

Доња граница

Вик је сигурно једна од водећих платформи за изградњу веб локација у погледу функционалности и флексибилности. Сигурно ће се радити за различите типове веб локација од е-трговина до Мали бизнис. Платформа користи најновија технолошка достигнућа да би процес изградње био лакши и бржи.

ВикВик АДИ је савршен за оне који цене време. Систем заснован на АИ креира веб локацију са одговарајућим апликацијама и видгетима за неколико минута. Добијате пројекат спреман за објављивање који може бити прилагођен одређеним ограничењима у погледу дизајна и интеграција. АДИ је добар за мале сајтове за оне који имају постојећу Фацебоок страницу и желе је претворити у солидну интернет платформу. Вик.цом

ВикВик Едитор је свеобухватнији грађевински инструмент с неограниченом слободом дизајна и прилагођавања. Корисници су слободни да одаберу да ли желе да промене постојећи предложак, да одаберу типичан изглед или започну изградњу од нуле. Бесконачне апликације и видгети, неограничена функционалност превлачења и повлачења, побољшане могућности дизајнирања – то су функције које можете очекивати од Едитора. Вик.цом

Добра вест је да увек можете да прелазите између два алата када год вам затреба. Дакле, ако сте изабрали АДИ као претходну платформу, не брините, јер можете прелазити у Едитор кад год је потребно и обрнуто..

Преглед упоредне табеле

Вик АДИВик Едитор
Лакоћа коришћења:Вик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик Едитор
Карактеристике:Вик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик Едитор
Дизајни:Вик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик Едитор
Подршка муштеријама:Вик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик Едитор
Цене:Вик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик Едитор
Укупна оцена:Вик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик ЕдиторВик АДИ вс Вик Едитор

Испробајте Вик одмах

 Бесплатно је

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me