Вебноде вс ВордПресс

Вебноде и ВордПресс су платформе за веб изградњу, које су већ освојиле репутацију у својим нишама. Они служе различитим циљевима, нудећи широк спектар алата, изврсне могућности веб дизајна и напредне приступе за изградњу веба.


 • Вебноде је градитељ веб локација у облаку, који има прилагођен и интуитиван интерфејс. Његова галерија шаблона је свестрана и импресивна. Систем се углавном користи за прављење две врсте веб локација – личних / пословних пројеката и веб продавница. Његов скуп значајки фокусиран је на ове главне задатке, пружајући широк избор алата за прилагођавање дизајна.

 • ВордПресс не захтева увод. Ово је ЦМС који се може похвалити широм света и омогућава решавање различитих задатака веб презентације. Систем није лако савладати, ако сте тек почетник. Потребно је време да се навикнемо на то и да научимо како да се носимо са ситницама процеса израде веба.

Поређење ВордПресс-а и Вебноде-а на први поглед не делује разумно јер се платформе јако разликују у приступу креирању веб страница, једноставности и скупу функција. То, међутим, не значи да не можете да бирате између ових моћних опција. Дакле, хајде да сада откријемо који систем најбоље ради за довршавање једноставних и сложених пројеката веб дизајна и које категорије корисника би им могле бити погодније.

1. Једноставност употребе

 • Вебноде. Градитељ веб страница изгледа прилично једноставно и интуитивно на први поглед. Када га почнете истраживати, постарате се да ли је стварно згодан и једноставан за употребу. Није важно какво искуство веб дизајна имате – коришћење Вебнодеа уопште неће бити тешко. Резултат ће се такође јавити вашим очекивањима.

  Вебноде Едитор

  Инструментална табла система је разумљива и није преоптерећена опцијама. Превлачењем и испустањем уредника платформе омогућава додавање и модификовање потребних одељка веб локације као и учитавање садржаја. Само следите савете које систем генерише да бисте научили како да мењате веб локацију.

  Вебноде Додајте страницу

 • ВордПресс. ВордПресс је ЦМС, а то је софтвер отвореног кода. Према томе, савладавање тога уопште није лако. Овде треба истражити више опција, а да не спомињемо потенцијалне ризике на које можете наићи приликом прављења веб локације са услугом.

  ВордПресс Висуал Едитор

  У исто време, искусни веб дизајнери воле рад са ВордПрессом јер омогућава прилагођавање образаца помоћу ХТМЛ / ПХП знања за уређивање или писање нових кодова веб локација. Овде такође постоји могућност интегрисања бесплатних и плаћених додатака како бисте добили персонализовани дизајн веб локација. Дакле, искусни веб дизајнери имају више слободе и могу користити своје знање за покретање пројеката са значајним значајкама.

Вебноде вс ВордПресс. Два система користе сасвим различити приступи у процес креирања веб страница. Вебноде је класични градитељ веб страница без кода, са стандардном контролном плочом и разним функцијама веб дизајна. Ово је оно што систем чини лепим за почетнике. ВордПресс је сложенији алат који захтева одређену позадину и искуство кодирања. Омогућује већу слободу избора и омогућава изградњу професионалнијих веб страница. Платформа најбоље ради за професионалце веб дизајна.

2. Скуп значајки и флексибилност

 • Вебноде. Направио је веб страницу са разним функцијама потребним за покретање привлачне и функционалне веб странице. Чим се пријавите за услугу, добијате приступ контролној табли са више алата.

  Оно што овде можете да урадите за покретање и управљање пристојним веб локацијама је да додајете и уређујете одељке или странице веб локације, региструјете име домена, мењате профил, прегледавате статистике веб локација, позивате сараднике, мењате подешавања веб локације итд. Ово је такође место , где ћете наћи опсежне могућности е-трговине и блогања, богат сет алата за прилагођавање дизајна, могућност креирања онолико страница колико ваш пројекат подразумева итд..

  Вебноде е-трговина

  Вебноде није богат апликацијама и видгетима. Уместо тога, можете додати различите блокове садржаја да бисте диверзификовали његов дизајн и повећали његове перформансе. Овде је могуће покренути веб продавницу, али њена функционалност вам можда није довољна, посебно ако намеравате да створите велику продавницу. Оно што овде можете да урадите је да додате производе и управљате њима, прилагођавате поставке плаћања и отпреме као и друге потребне параметре.

  У исто време, Вебнодеу донекле недостаје скуп неопходних функција е-трговине као што су извоз / увоз производа, могућност која омогућава креирање варијанти производа и генерисање кодова купона итд. Ово може бити препрека ако имате дугорочне планове.

  Штавише, Вебноде подржава више од 20 језика, што омогућава креирање вишејезичних веб локација. То је још једна предност услуге. Такође можете да направите резервну верзију веб локације како бисте је могли обновити по потреби.

  Подешавања веб чвора

  Градитељ веб страница има лепе СЕО опције које доприносе већем рангирању вашег пројекта у претраживачима. Да бисте побољшали позиције веб локације, можете да попуните метаознаке, прилагодите наслове, УРЛ-ове итд. Систем аутоматски генерира ситемап, елиминишући потребу да то урадите сами.

 • ВордПресс. Платформа нуди напредне функције за веб дизајн и алате потребне за изградњу различитих типова веб локација. Имајте на уму да је ВордПресс у почетку познат као платформа за блогање. Да бисте покренули друге типове пројеката са системом, мораћете да користите своје вештине кодирања и интегришете више додатака. Ово захтева много времена и труда и за то је потребно и искуство.

  Прилагођавање веб локације ВордПресс

  ЦМС омогућава интегрисање бесплатних и плаћених додатака како би се побољшала функционалност ваше веб странице. Много њих је доступно на вебу. Нове додатке развијају трећи веб дизајнери. Ако користите такве додатке, има смисла одабрати оне који су плаћени и бавити се поузданим стручњацима.

  То је зато што увек постоји ризик од интегрирања додатака са злонамерним кодовима на вашу веб локацију, што може негативно утицати на његов даљи рад, СЕО позиције, саобраћај и друге кључне параметре. Имајте на уму да што више додатака одлучите да се интегришете, то ћете морати чешће да ажурирате. Ово такође захтева много времена и захтева посебно знање о ниши.

  Будући да је ЦМС, ВордПресс подразумева да би требало да сами тражите веб хостинг. Свој систем можете угостити са пројектом, али постоји и прилика да се обратите другом добављачу хостинга. Поред тога, свој ВордПресс рачун можете интегрисати са услугом треће стране да бисте омогућили приступ његовој бази података. Ово је потребно да бисте могли даље радити са конфигурацијама датотека.

Вебноде вс ВордПресс. Када је у питању сет функција и флексибилност, нема сумње да ВордПресс има много више опција у поређењу са Вебнодеом. Међутим, за покретање веб страница с платформом потребно је вријеме, труд, вјештине и искуство. Морате знати како се бавити интеграцијом додатака и кода, одабрати хостинг и извршити потребна подешавања веб локације. Другим речима, овде морате да креирате веб локацију готово испочетка.

Једино приметно помањкање ВордПресс-а су повећани ризици нежељене поште. Исто се не може рећи за Вебноде. Ово је стандардни градитељ веб локација, који долази са предлошцима и алаткама за прилагођавање дизајна за једноставније креирање веб локација. Неке карактеристике система су прилично моћне, док су друге очигледно слабе. Без обзира на то, Вебноде и даље остаје једноставније решење за почетнике.

3. Дизајни

ВебнодеВордПресс
Број тема:20010к
Бесплатне теме&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Трошак плаћених тема:бесплатноБесплатно до 299 долара
Нацрт са одзивом&# к2714; ДА&# к2714; ДА НЕ
Сортирај према индустрији:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Уређивање ЦСС кода:✘ НЕ&# к2714; ДА
 • Вебноде. Колекција системских предложака је прилично обимна и тренутно обухвата око 200 тема. Њихов квалитет, међутим, није на врхунском нивоу. Предлошци имају стандардни изглед и прилично су слични, осредњи, ако нису и застарели. Добра вест је да су брзи и прилагодљиви помоћу алата који систем нуди.

  Погодна опција прегледа омогућава увид у рад у току да бисте извршили измене пре објављивања. Имајте на уму да систем не дозвољава промену шаблона током процеса веб дизајна. Ово захтева озбиљно разматрање приликом доношења избора.

 • ВордПресс. ВордПресс има бесплатне и премиум теме које одговарају различитим нишама. Сви они (укључујући премиум узорке), међутим, изгледају слично. Будући да је опен-соурце програм, ВордПресс нуди приступ ЦСС датотекама. То омогућава професионалним веб програмерима да својим веб локацијама дају јединствен изглед.

  Можете променити стил, типографију, наслове, параметре фонта, боје, позадину и друга подешавања. Које год дизајнерске идеје и склоности имали, ВордПресс ће вам омогућити да их оживите. Ако вам недостају ове вештине, могућности прилагођавања вашег шаблона биће прилично ограничене.

Вебноде вс ВордПресс. Када је реч о дизајну прилагођавања, ВордПресс је препознатљив лидер, али само за оне кориснике који имају довољно вештина кодирања. У супротном, биће тешко створити изванредан дизајн с платформом. Опције дизајна Вебидо-а су ограниченије, али доћи ће до потреба и вештина новорођених.

4. Корисничка подршка

 • Вебноде. Градитељ веб страница не може да се похвали снажном услугом подршке клијентима. Не ради се о квалитету пружених услуга (на пристојном нивоу), већ о листи доступних опција. Када радите са Вебноде-ом, имаћете приступ само база знања са пуно чланака и честих питања подељених у категорије.

 • ВордПресс. Као програм отвореног кода, ВордПресс не нуди услуге корисничке подршке. Заједница система је, међутим, прилично моћна и обимна. Ово је једини избор да добијете одговоре на сва питања везана за услугу. Узмите времена да прегледате ВордПресс форуме или теме пронађене у званична ВордПресс заједница.

ВордПресс вс Вебноде. Ниједан од система не нуди више опција за корисничку подршку. Корисници вебнода могу добити довољно информација у бази знања, док ВордПресс фанови могу доћи до извора заједнице да одговоре на своја питања.

5. Цене

 • Вебноде. Систем је у почетку позициониран као бесплатни градитељ веб страница. Када почнете са истраживањем, сазнате да да бисте постигли пристојан резултат и поставили веб локацију на мрежи, морате да надоградите на један од плаћених планова. То су Ограничени план, Мини план, Стандардни план и Профи план. Трошкови планова крећу се од 3,95 УСД до 19,95 УСД месечно на основу предвиђених услова.

  ВебнодеВордПресс
  Планови цена:&# к2714; Ограничен ($ 3,95 / месечно);
  &# к2714; Мини ($ 5,95 / месечно);
  &# к2714; Стандард ($ 11,95 / месечно);
  &# к2714; Профи ($ 19,95 / месец).
  &# к2714; Хостинг (10 УСД месечно);
  &# к2714; Додаци ($ 20- $ 50 / месечно).
  Карактеристике:&# к2714; Бесплатан хостинг;
  &# к2714; Форм буилдер;
  &# к2714; Веб страница на више језика;
  &# к2714; Чланство.
  &# к2714; Отвореног кода;
  &# к2714; Јака заједница;
  &# к2714; Дубока прилагодба.
 • ВордПресс. Платформа је апсолутно бесплатна за било ког корисника. То се односи на трошкове коришћења услуге. Међутим, спремите се да уложите више средстава у хостинг, премиум предлошке, додатке и проширења. За ове опције има смисла плаћати, ако желите да минимизирате потенцијалне ризике и искористите пристојне резултате.

Вебноде вс ВордПресс. Коначна цена израде веб странице са било којим од ових сервиса зависи од низа функција које су вам потребне, вештина које имате и резултата за које се надате да ћете их добити у дужем периоду. Веб локације за ВордПресс су обично скупље, али су и са пуно функција и на тај начин нуде више шанси за ефикасну промоцију пословања.

Суштина

Анализирајући обе платформе за веб изградњу, схватили смо да се оне прилично разликују. Главни разлози за то су природа система и приступ који нуде процесу стварања веба. Иако је Вебноде стандардни градитељ веб страница, ВордПресс је комбиновани ЦМС са отвореним кодом.

Помоћу Вебноде-а, сваки корисник може покренути пријатну веб локацију за личну или пословну употребу јер овде није потребно посебно знање кодирања. Када је у питању ВордПресс, ситуација је сасвим супротна. Платформа осигурава већу флексибилност и напреднију функционалност. Да бисте то искористили, морате да поседујете вештине и искуство веб дизајна.

Закључак је следећи: ако сте тек почетник, онда је Вебноде разумније решење. Међутим, ако имате срећу да имате искуство веб дизајна и желите да покренете професионалну веб страницу, онда ће вам ВордПресс најбоље успети. Срећно!

Преглед упоредне табеле

ВебнодеВордПресс
Лакоћа коришћења:Вебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПресс
Карактеристике:Вебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПресс
Дизајни:Вебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПресс
Подршка муштеријама:Вебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПресс
Цене:Вебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПресс
Укупна оцена:Вебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПрессВебноде вс ВордПресс

Креирајте веб локацију помоћу Вебноде-а

Бесплатно је

Ховард Мој Твиттер профил Мој Фацебоок профил е-маил Мој Линкедин профил

О аутору

Ја сам Ховард Стееле, оснивач и главни уредник овог вебсајта. Са преко 10 година израде веба знам колико овај задатак може бити компликован и напоран за не-ИТ особу. Не можете одлучити коју услугу одабрати? Слободно ме питате за савет. Само опишите потребе ваше веб странице и радо ћу вам помоћи.

Почетна »Поређења» Вебноде вс ВордПресс

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map