Вебидо вс Вик

Док Вик Градитељ веб страница постоји од 2007. када је на тржиште ушао као платформа заснована на Фласх-у, Вебидо управо је дебитовао 2013. године.


Преглед упоредне табеле

ВебидоВик
Лакоћа коришћења:4/55/5
Карактеристике:5/55/5
Дизајни:4/55/5
Подршка:5/55/5
Цене:4/55/5
Укупна оцена:4.6 / 55/5

На површини се може видети да су обе платформе врло сличне: подржавају едитовање на предњим странама, нуде обухваћено хостинг, готове шаблоне, виџете који су лако интегрисани и тако даље.

Међутим, ако копате дубље, видећете да су ти градитељи веб локација прилично различити, од којих сваки нуди јединствени скуп функција и могућности.

Само кратка страна: када смо ажурирали овај упоредни чланак, одлучили смо да додамо овај кратки резиме и Вебидо вс Вик Преглед упоредне табеле за оне од вас који су у журби и желе само да добију брзи одговор:

Вебидо је хост веб дизајн без кода који је јасно намењен професионалним дизајнерима и агенцијама. Вик је програм за прављење и повлачење сајтова који се служи публици за почетнике. То је то. Али заиста би требало да прочитате дуг одговор �� .

# 1 Једноставност употребе

 • Вик. Вик је врло лак. Након што завршите чаробњака за регистрацију, бићете преусмерени на градитеља или Вик АДИ приступ. Алат за прављење драг-дроп-дроп и инлине уређивања: једноставно одаберите дизајнерски елемент или видгет на траци са алаткама, превуците га на страницу и пустите да иде. Двапут кликните елемент за даље уређивање.

  Вик Едитор

  Са Вик-ом нема ограничења – елементе можете поставити на платну где год желите. С једне стране, то је заиста великодушно. С друге стране, овај приступ може довести до многих непожељних сценарија.

  Први, због непостојања изгледа „кутије“, додавање новог елемента, рецимо на врху странице, може бити ноћна мора. Морате да померате све постојеће елементе низ страницу, један по један, да бисте направили простор за свој нови објект.

  Друго, овај приступ онемогућава замењивање тема – можете да мењате свој тренутни дизајн бескрајно, али не можете да се вратите у директориј предложака да бисте променили тему. Ако постоји хитна потреба да преправите веб локацију помоћу другог Вик шаблона – можете да креирате веб локацију од почетка и затим да пребаците свој Премиум налог на ову веб локацију.

  Купац није увек у праву. Многи градитељи сајтова примењују одређена структурна ограничења како би њихови корисници у будућности могли избећи непотребне фрустрације. Неки чак не дозвољавају корисницима да одаберу појединачне боје – само палету боја – како би се избегле неусклађене шеме боја и друге неспоразуме у вези са дизајном.

 • Вебидо. Слично као Вик, Вебидо омогућава корисницима да додају елементе странице једноставним повлачењем оних на платно, као и да изврше промене у окружењу за уређивање које је прилагођено ВИСИВИГ. Међутим, далеко је од тога да буде усмерен на почетнике.

  Вебидо Едитор

  Систем има стрмију кривуљу учења. Дизајниран је у традицији Пхотосхопа или ИнДесигн-а, што значи да је препун професионалних алата специфичних за дизајн.

  То је заправо кључна разлика. Вебидо је првенствено намењен професионалним дизајнерима који су већ упознати са сложеним интерфејсима. Након што сте на контролној табли, можете да бирате између ДизајнСадржај, и Преглед модусима.

  Тхе Режим дизајна омогућава вам да направите дизајн, док је садржај садржаја предвиђен за уређивање садржаја. То је стварно корисно. Својим клијентима можете одобрити приступ за уређивање садржаја без потребе за отварањем система за управљање дизајном. Поред тога, корисници ЦМС-а одређене елементе не могу уређивати једноставним означавањем одговарајућег потврдног оквира. То је немогуће са Вик-ом.

Вик вс Вебидо. Оба градитеља веб страница су одлична у ономе што раде: Вик нуди супер једноставан интерфејс за почетнике, док Вебидо пружа потпуно учитани веб дизајн алат за оне који знају нешто о дизајну.

# 2 Сет функција и флексибилност

 • Вебидо. Вебидове карактеристике представљају потребе циљаног купца, а то је жеља за стварањем веб локација на начин без кода. Стога градитељ углавном ради као студио за веб дизајн за независне дизајнере и читаве агенције где креативци могу да цртају прелепе веб странице и виде их у деловању, а да не морају да предају кодни део кодерима..

  Вебидо Цонтент Моде

  Из истог разлога нуде низ јединствених решења за управљање и брендирање: Изградите свој бренд, Рачуна мој клијент, вишеструки сарадници и још много тога.

  Вебидо Брендинг

  Када говоримо о проширивости, Вебидо се не може похвалити са пуно апликација и видгета (осим апликација у продавницама). Више је статички градитељ веб локација: нацртате прототип, а затим извозите његов код и проследите га програмерима ако треба да се изврше прилагођене модификације..

  Блогање и е-трговина. Систем нуди сопствено решење за е-трговину, где лако можете додати онолико производа колико вам треба.

  Вебидо еЦоммерце

  За додавање вести или било којег другог понављајућег постова на вашу веб локацију, они нуде режим Блог. Ова функција омогућава вам стварање јединственог предлошка за све ваше будуће постове (тако да би клијенти могли самостално додавати нове уносе).

  Вебидо Блог

  Погледајте потпуну листу карактеристика нашег детаљног Вебидо-а преглед.

 • Вик. Вик нуди мање функција које се односе на дизајн, али више апликација и видгета, као што су онлине резервација, ливе цхат, календар итд. Они се могу наћи у Вик Апп Маркет. Постоје и бесплатна и премиум решења.

  Вик Апп Маркет

  Будући да Вик углавном циља крајње кориснике који су чешће или не власници малих предузећа, њихов тим непрестано ради на производњи готових решења “кључ у руке” за различите индустрије. Они су већ објавили ВикХотелс&Ресторани.

  Вик Ресторани

  Добра вест је да Вик има своје е-трговина и Блоггинг мотори. Нису баш импресивни, али нуде довољно функција за постављање и одржавање доброг изгледа веб продавнице или блога. Можете видети примере блогови, портфолије и е-трговина пројекти на стварним веб локацијама заснованим на Вик-у.

Вебидо вс Вик. Вебидо се фокусира на пружање карактеристика које се тичу дизајна, као што су скроловање паралакса без кода или уређивач паметног стила, на пример, док Вик стално побољшава свој арсенал пословних видгета.

# 3 Дизајни

Табела упоређивања дизајна

ВебидоВик
Број шаблона:32Стотине
Прилагођене теме:&# к2714; ДА✘ НЕ
Трошак теме:бесплатнобесплатно
Висуал Едитор:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Нацрт са одзивом:&# к2714; ДА&# к2714; ДА НЕ
Уређивање ЦСС кода:&# к2714; ДА✘ НЕ
 • Вик. Са Вик-ом можете започети изградњу веб странице користећи празан изглед или један од њихових прелепих дизајна. Само одаберите један и учините то својим. Избор је огроман.

  Једина мана је то што корисници не могу да мењају предлошке.

  Све веб локације са Вик-ом су од почетка прилагођене мобилним уређајима. Ако вам се не свиђа мобилна верзија коју Вик аутоматски генерише за вашу веб локацију, можете је модификовати помоћу истог интерфејса за превлачење и повлачење.

  Једноставно пређите на Мобилно уређивање и промените изглед (без утицаја на нормалан приказ ваше веб локације). Такође можете да додате функције само за мобилне уређаје, попут Назад на врх дугме, Мобилна акциона трака, међу другима.

 • Вебидо. Уз Вебидо имате три опције: празно платно, изглед и спреман дизајн (има до 30 тема). Међутим, то не би требало да представља проблем, јер је сваки елемент дизајна 100% прилагодљив. Поред тога, већина дизајнера већ има своју визију веб локације и обично почиње са празним изгледом.

  Дизајнери могу лако да управљају свим верзијама своје веб локације (мобилним, таблетима и радним површинама) са једне надзорне табле стварајући тачке прекида за различите величине екрана и уређаје.

Вик вс Вебидо. Оба градитеља веб страница дају потпуну слободу прилагођавања у погледу дизајна и пружају купцима професионалне теме. Али требамо напоменути да би Вебидо могао бити прикладнији професионалцима.

# 4 Корисничка подршка

 • Вебидо. Вебидоова подршка доступна је путем Ливе Цхат-а директно на вашем администраторском панелу – то сматрамо врло згодним. И заиста дјелује! Требало им је мање од једне минуте да одговоре на наше питање (ФИИ: користили смо бесплатну верзију Вебидо-а).

  Осим разговора, постоји и традиционална услуга е-поште и база знања. Такође можете директно да ступите у контакт са њиховим тимом тако што пријавите грешку или предложите неку функцију. Такође можете гласати за одређивање приоритета које нуде предложени од стране корисника Вебидо-а.

  За америчке купце, укључујући нове, дуготрајне и потенцијалне кориснике, Вебидо пружа телефонску подршку.

 • Вик. Вик опслужује више од 75 милиона веб локација, тако да није случајно да имају само подршку путем е-поште. Постоји и Вик центар за учење.

Вебидо вс Вик. Вебидо је победио овде јер нуди професионалну живу помоћ. Међутим, с обзиром на једноставност коришћења Вик уређивача, тешко да ћете икада требати подршку.

# 5 Ценовна политика

 • Вик. Вик нуди 5 пакета + бесплатан план. Њихов трошак се разликује (годишњи / месечни обрачун). Када размишљате о надоградњи налога, имајте на уму то са најосновнијим Повежите Доменпакет (4,50 УСД / месец) и даље ћете морати да приказујете Вик огласе.

ВебидоВик
Опције цена:✓ Про ($ 90 / месечно);
✓ Тим ($ 180 месечно);
✓ Агенција ($ 480 / месечно).
✓ Повежите домен (4,50 УСД / месец);
✓ Цомбо ($ 8,50 / месечно);
✓ Неограничено ($ 12,50 / месечно);
✓ е-трговина ($ 16.50 / месечно);
✓ ВИП ($ 24,50 / месец).
Карактеристике:✓ Бесплатни хостинг;
✓ Бела ознака;
✓ Наплата за клијента;
✓ Посвећени менаџер рачуна.
✓ Бесплатни план;
✓ Стотине бесплатних тема;
✓ Интернет продавница;
✓ Неограничена пропусност.
 • Вебидо. Постоји бесплатна верзија и три плаћене претплате. Такође можете започети са бесплатним 7-дневним пробним временом који нуди потпуно набијено искуство.

  Про, тим и агенција поседују функцију извоза веб локација – када завршите са дизајнирањем веб локације, лако можете да извезите ХТМЛ и ЦСС код своје веб локације и хостујете веб локацију на другом месту.

Вик вс Вебидо. Ако сте одлучили да користите Вебидо, то подразумевано значи да ћете креирати на десетине веб локација, а на пример, „Про“ план ће бити раздвојен између свих тих 10 веб локација које ћете направити. Стога мислимо да оба произвођача веб сајтова имају повољне цене.

Закључак

И Вебидо и Вик-ови тимови веома страсно слушају. Једна од највећих разлика између њих је циљна публика: Вебидо се промовише као професионални алат за веб дизајнере, док Вик вероватно задовољава потребе крајњег корисника.

Ово упоређивање указује на само неколико разлика, па бих вас охрабривао да сами тестирате обе платформе (обе су доступне бесплатно, тако да само ризикујете време и труд):

Креирајте своју веб локацију помоћу

Вебидо

ИЛИ

Вик

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me