Вебфлов вс ВордПресс

вебфлов вс вордпресс

Када је у питању професионална израда веб страница, корисници често не могу да се одлуче за најпогоднију платформу за развој. Иако постоје системи који су стекли светску популарност захваљујући ексклузивној оријентацији на професионалном развоју веб локација, постоје и они који се сматрају позицијама све у једном, која обухватају мноштво алата и функција које добро делују за све категорије корисника.

Као резултат тога, избор најприкладније платформе постаје један од најтежих изазова само зато што већина корисника није свесна њихових главних карактеристика и нијанси које су вредне пажње. Испробајући и прегледавши пуно алата за израду веб страница за вебмастере, дошли смо до закључка да су Вебфлов и ВордПресс два система, која је дефинитивно вредно испробати, ако намеравате да дизајнирате, управљате и промовишете потпуно представљени пројекат.

Кратки снимак:

ВебфловВебфлов – је градитељ веб страница који је себи дао име као популарна СааС платформа заснована на облаку. Истовремено, распон и сложеност алата и опција које систем нуди дали су му карактеристике сличне ЦМС-у, чинећи систем својеврсним платном за професионалне веб дизајнере фокусиране на семантичку и визуелну презентацију веб локације.. Вебфлов.цом

ВордПрессВордПресс – је опен-соурце ПХП систем за управљање садржајем, који не захтева никакво представљање због своје репутације и велике потражње корисника за алатима и функцијама које нуди. ВордПресс је познат по широким могућностима интеграције и флексибилности опција прилагођавања дизајна веб страница. ВордПресс.орг

Оба система су вредни конкуренти, што омогућава креирање пројеката богатих значајкама. Исто тако, потребно је времена да се научи и савлада сваки од њих, јер Вебфлов и ВордПресс долазе са сложеним уређивачима и обиљем алата и елемената које је потребно детаљно истражити. Дакле, која платформа превладава над својим конкурентом? Који од њих вреди пажње корисника и времена или буџетских улагања? Које разлике између њих могу утицати на ваш избор?

Дошли смо до детаљног прегледа поређења ВордПресс-а и Вебфлова како бисмо указали на неке предности и могуће недостатке система за кориснике.

1. Једноставност употребе

 • Вебфлов. Вебфлов је дизајниран за професионалне програмере. Никад вам неће бити тешко радити са платформом ако знате да се такви изрази као што су класа, ДИВ, контејнер, итд. Морају бавити кодирањем. Неће вам требати дуго да схватите како функционише систем за управљање садржајем Вебфлов.

  Вебфлов Едитор

  Платформа изгледа позната и професионалним дизајнерима који редовно раде са уредницима попут Пхотосхопа или Адобе Мусе. Интерфејс је прилично исти. Навићи ћете на све доступне алате и секције врло брзо да додате различите елементе, стил и позиционирате их.

  Вебфлов се може похвалити напредним системом за управљање садржајем са својим уређивачем страница који омогућава корисницима да додају нови садржај, као и да поново користе претходне изглед и раде у сарадњи са другим програмерима или дизајнерима. Можете дефинирати прилагођене врсте садржаја без обзира да ли се ради о блогу, члану тима или пројекту који креира прилагођена поља за сваку врсту.

  Вебфлов ЦМС

 • ВордПресс. Отворени значај ВордПресс-а чини платформу одличним избором за професионалне програмере и дизајнере. Имате више начина за прилагођавање шаблона или писање кода за вашу будућу веб локацију користећи своје ХТМЛ / ПХП знање и бројне плаћене и бесплатне додатке.

  ВордПресс Висуал Едитор

  Као платформа отвореног кода, ВордПресс омогућава корисницима да обрађују ПХП и ХТМЛ уређивање. Можете да измените било који предложак да бисте створили јединствени стил веб локације. У исто време, слободно додајете нове блокове и елементе. Сигурно ће вам требати због чињенице да је већина ВордПресс предложака прилично једноставна и сви изгледају подједнако. Можда бисте желели додатну прилагодбу поред солидног ХТМЛ знања.

Вебфлов вс ВордПресс: двије платформе успостављају различите филозофије у односу на процес израде веб страница. Имамо ВордПресс који садржи хиљаде сличних предложака и потребу да их прилагодимо ХТМЛ / ПХП знању с једне стране. С друге стране, имамо Вебфлов са својим јединственим аутоматизованим Сите Цреатор-ом и начином без кода. Једноставност употребе питање је у којем Вебфлов сигурно води у улогу.

2. Скуп значајки и флексибилност

 • Вебфлов. Професионални дизајнери и програмери ће ценити чињеницу да је Вебфлов 100% поуздан попут Вебида – добро познат бела ознака веб буилдер. То значи да и фрееланцери и агенције могу користити платформе да понуде своје услуге. Вебфлов је платформа која је домаћин. Међутим, то не значи да се требате стално држати тога. Софтвер има могућности извоза, омогућавајући корисницима да замене целокупни код веб локације и да га угостите негде другде, иако из безбедносне перспективе то није најбоља идеја (спомињемо само способност).

 • Вебфлов Профессионал Едитор

  Ако планирате да покренете неколико пројеката истовремено, Вебфлов омогућава пребацивање између њих као и копирање и лепљење претходних изгледа. Можете дуплицирати неке елементе, као и целе странице из претходног пројекта.

  Софтвер доноси различите уграђене могућности ван оквира, осим интегрисаног хостинга са бесплатним интегрисаним ССЛ сертификатом за које није потребно никакво продужење. Дистрибуирана инфраструктура и уграђена мрежа за испоруку садржаја налазе се на листи додатних предности Вебфлов хостинга које могу побољшати перформансе веб странице.

  Вебфлов Типограпхи

  Вебфлов сада долази са сопственим интегрисаним механизмом за еЦоммерце који омогућава корисницима да граде и расту трговине са одличним дизајном и перформансама. Систем поставља корисника задуженог за процес развоја веба, пратећи све његове кораке од самог почетка па до коначне објаве веб продавнице. Није потребно кодирање за започињање и раст вашег веб пословања са системом.

  Вебфлов е-трговина

  Оно што овде можете да урадите је додавање и управљање колекцијама производа, прилагођавање интегрисане корпе за куповину, додељивање наслова, описа и спецификација цена за сваки производ који ћете понудити на продају. Вебфлов се интегрише са екстерним сервисима, укључујући Запиер, МаилЦхимп, СхипСтатион, КуицкБоокс и још много тога. Такође је могуће пратити перформансе и статус наруџбе на веб локацији, прилагодити е-пошту о трансакцијама, интегрисати ефекте паралаксе и анимације. Коначно, на вама је да прилагодите параметре плаћања, отпреме и пореза као и да ажурирате детаље веб продавнице 24/7.

 • ВордПресс. Треба узети у обзир да је ВордПресс првобитно замишљен као платформа за блогање. То значи да ћете за прављење јединственог вебсајта било које друге врсте морати да урадите пуно кодирања поред бескрајне листе додатака. ВордПресс пружа све додатке који су вам можда потребни. Међутим, што више њих имате, то ћете морати ажурирати више. Истовремено, неки додаци могу садржавати злонамерне кодове. То може имати негативан утицај не само на веб локацију веб локације, већ и на редове његовог претраживача, саобраћај итд.

  ВордПресс додатци

  Веб програмери ће ценити додатну флексибилност када је у питању хостинг веб локација. Они могу да бирају између више опција, као и да користе сопствене сервере за хостирање датотека са сајтова, мада процедура захтева додатне трошкове и посебне вештине. Поред тога, ВордПресс се може интегрисати са било којим сервисом треће стране и пружа приступ бази података ВордПресс веб локације где можете да радите са конфигурацијама датотека и више.

Вебфлов вс ВордПресс: ВордПресс изгледа сложеније, јер ћете морати веб страницу изградити буквално испочетка. Не постоје интегрисани сервиси нити унапред уграђени додаци, осим неких основних виџета. Недостајање неких важних елемената, попут заштите од нежељене поште, на пример, може бити на штету перформанси веб локације. С друге стране, Вебфлов нуди све потребне уграђене могућности, укључујући интегрисани хостинг и дигитална сигурносна средства.

3. Дизајни

 • Вебфлов. Дизајнер веб локација Вебфлов делује као алат за аутоматизацију кодирања на коме можете да користите ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт, а да заправо не кодирате. Код можете визуализовати и систем ће га аутоматски прилагодити одабраном распореду. Другим речима, Дизајнер места пише код за све елементе и изглед.

  Табела упоређивања дизајна

  ВебфловВордПресс
  Број тема:20010 000
  Прилагођене теме:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
  Трошак тема:Бесплатно до $ 79Бесплатно до 299 долара
  Висуал Едитор:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
  Нацрт са одзивом:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
  Уређивање ЦСС кода:&# к2714; ДА&# к2714; ДА

  Ако не желите да се бавите дизајнером сајтова, можете изабрати из избора спремних за употребу 30 бесплатних и око 100 плаћених шаблона. Премиум предлошке се разликују од бесплатних тема. Изгледају професионалније и функционалније. Професионална заједница Вебфлов дизајнирала је све доступне предлошке за плаћање. То значи да нема трећих страна и 100 $ несметаног рада на радним површинама и мобилним уређајима.

  Функција анимација свакако вреди обратити додатну пажњу. Доступно у одељку „Интеракција“ на панелу, омогућава корисницима да оживе практично све елементе на страницама својих веб локација. Можете да направите анимације за меније, блокове, блокове садржаја, слике и још много тога. Алат садржи довољно различитих опција за анимирање до 90% садржаја странице.

 • ВордПресс. Упркос бројним обрасцима које је послао ВордПресс, сви изгледају приближно исто. Чак су и премиум теме ограничене на визуелне ефекте. У подешавања опција тема можете додати паралаксе и неке анимације. Међутим, професионалним веб дизајнерима и програмерима тешко да ће бити тешко створити јединствену веб страницу. Као платформа отвореног кода, ВордПресс пружа пун приступ ЦСС датотекама. То значи да можете променити изглед наше веб странице променом њеног кода без одлучивања за визуелни уређивач.

  Корисници могу радити са бојом фонта, типографијом и општим перформансама веб странице. Напредна подешавања тема омогућавају вам промену типографије, боје фонта, величине наслова итд. Можете прилагодити неке делове странице, променити заглавље, подножје или бочну траку.

Вебфлов вс ВордПресс: без обзира колико сте добри у уређивању ХТМЛ / ПХП-а, ВордПресс тешко да ће пружити исту алатку за слободу дизајна и прилагођавања као и Вебфлов са својим напредним својством Дизајнер страница и интеракција. Платформа олакшава стварање буквално било чега, док ће систем аутоматски објављивати и спајати податке.

4. Корисничка подршка

 • Вебфлов. Платформа се може похвалити огромном базом знања коју пружа њен дигитални универзитет. Овде можете пронаћи све потребне информације о томе како започети изградњу зграде, поред основа дизајна, хостинга, интеграције и још много тога. За видео посетиоце Универзитета Вебфлов доступан је 101 видео снимак. Осим базе знања и видео водича, корисници могу бити у контакту са корисничком подршком путем телефона или ливе цхат-а.

 • ВордПресс. Иако је опен-соурце платформа, ВордПресс нема тим за корисничку подршку. Можете рачунати само на искуство претходних програмера и веб дизајнера који су се суочили са истим проблемима. По правилу, проблематична питања су описана на бројним форумима који су доступни на мрежи, укључујући званичну заједницу ВордПресс.орг.

ВордПресс вс Вебфлов: Вебфлов изгледа као информативнија платформа са сопственом огромном базом знања, видео записима, подршком на мрежи и телефону. Са друге стране, корисници би требали бити спремни да науче све сами када је у питању ВордПресс.

5. Цене

 • Вебфлов. Платформа има БЕСПЛАТНИ план иако изгледа превише ограничено. Корисник може да креира само две странице на службеном поддомени платформе. Ако вам је потребно да направите већи пројекат, можете се одлучити за неколико плаћених планова који укључују Лите и Про. Овде почињу све потешкоће.

  Ситуација са Вебфлов плановима је помало збуњујућа. Можда ће вам бити тешко да одаберете прави план. С једне стране, имамо два јасно плаћена плана: Лите (16 УСД / месечно) и Про (35 УСД / месечно). С друге стране, овде имамо неколико група планова подељених у 3 категорије. Они укључују групу за оне којима треба само 1 сајт, за компаније и за оне којима је потребна редовна веб локација за дизајн. У свакој групи пронаћи ћете још 3 плана са различитим ценама у распону од 0 до 36 УСД. Требаће вам времена да схватите који вам план највише одговара.

  ВебфловВордПресс
  Опције цена:&# к2714; Лите ($ 16 / месечно);
  &# к2714; Про ($ 35 / месечно);
  &# к2714; Тим (35 УСД / месечно по кориснику).
  &# к2714; Хостинг (10 УСД месечно);
  &# к2714; Додаци ($ 10-20 / месечно).
  Карактеристике:&# к2714; Бесплатни план;
  &# к2714; ЦМС;
  &# к2714; Неограничено хостинг;
  &# к2714; Блог енгине.
  &# к2714; Потпуно прилагођавање;
  &# к2714; Јака заједница;
  &# к2714; Јединствен дизајн.
 • ВордПресс. Платформа је 100% бесплатна за коришћење. Међутим, морат ћете се носити са великим трошковима како бисте поставили своје будуће веб странице на плаћене премиум теме и различита проширења сваки пут када желите да узмете максимум из свог СЕО додатка.

  Коначна цена израде веб странице помоћу ВордПресс-а може бити још већа у поређењу са плановима који су плаћени Вебфлов-ом. То зависи од броја премиум додатака које користите. Штавише, требат ће вам врхунске услуге хостинга како би се осигурало несметано функционирање и рад веб локације. То ће утицати на цену пројекта.

Вебфлов вс ВордПресс: Иако се чини да је ВордПресс исплативије решење, коришћење платформе може на крају резултирати вишим трошковима пројекта, посебно ако вам је потребна јединствена и солидна веб локација са добрим перформансама на мрежи. У овом случају, требат ће вам додатни премиум додаци и поуздани хостинг уређаји. Ови фактори ће такође утицати на укупне трошкове веб локација. Са ове тачке гледишта, Вебфлов изгледа као боља опција због избора планова са свим потребним алатима у пакету.

Суштина

Који сервис – Вебфлов или ВордПресс – има превагу над својим конкурентом? Који од њих нуди опсежније опције прилагођавања дизајна без угрожавања практичности и разумних цена? Оба система нуде много предности за веб дизајн, иако користе нешто другачије приступе и технике у процесу израде веб страница.

ВебфловВебфлов је лепо средство за креирање веб локација спремних за производњу од почетка без програмирања. Омогућује веб дизајнерима и програмерима да оживе своје идеје користећи Вебфлов као платно. Филозофија платформе може се описати као паметност без кодирања. Ипак, и даље је више оријентисана на стручњаке за веб дизајн, а не на првашиће. Ова чињеница не би требало да остане незапажена. Вебфлов.цом

ВордПрессВордПресс је реномирани систем за управљање садржајем који пружа стотине бесплатних предложака и додатака за прављење различитих врста веб страница без напора, што је привлачно и за почетнике и за вебмастере. Без обзира на његову сложеност, платформа се показала беспријекорном за различите онлине сврхе попут моћног блоговања, е-трговине и других области веб презентације. ВордПресс.орг

По завршетку анализе обе платформе, можемо закључити да коначни избор услуге веб презентације треба да буде у складу са вашим индивидуалним захтевима, потребама, очекивањима и вештином веб дизајна. И поред великог броја алтернативе, Чини се да Вебфлов има већи потенцијал за веб дизајнере који су спремни да осмисле солидну веб страницу и користе се за посао са СааС програмерима веб локација као што су Квадратни простор. Има низ прилагођених развојних подешавања и вредан интегрисани покретач е-трговине.

Такође је флексибилнији и функционалнији захваљујући комбинацији његових алата за обликовање и уређивање који су мудро интегрисани у ЦМС. Разумна ценовна политика, избор планова, интегрисана ССЛ безбедност и невероватни алати за дизајнирање стављају ВордПресс иза себе с сличним ограниченим предлошцима, међутим, платформа и даље задржава много слободе прилагођавања за програмере.

Преглед упоредне табеле

ВебфловВордПресс
Лакоћа коришћења:Вебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс Вордпресс
Карактеристике:Вебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс Вордпресс
Дизајни:Вебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс Вордпресс
Подршка муштеријама:Вебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс Вордпресс
Цене:Вебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс Вордпресс
Укупна оцена:Вебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс ВордпрессВебфлов вс Вордпресс

Испробајте Вебфлов одмах

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me