Уцрафт вс Скуареспаце

Уцрафт и Квадратни простор су два популарна и прилично моћна веб сајта која се углавном користе у комерцијалне сврхе веб зграде. Без обзира да ли требате да покренете пословну веб страницу, одредишну страницу, портфељ, интернетску продавницу или било који други тип веб локација, системи ће вам помоћи да задатак испуните на пристојном нивоу.


Уцрафт је леп избор за кориснике свих нивоа стручности и вештине. Скуареспаце је много старији од Уцрафт-а (лансиран је пре око 15 година) и углавном се бави мрежним трговцима, малим и великим предузећима и креативцима, који планирају да изграде поуздано присуство на вебу. Такође омогућава покретање веб локација за е-трговину.

Без обзира на површну сличност платформи, оне су прилично свестране и свака од њих има много за понудити својој циљној публици. Дакле, питање је: која услуга најбоље функционира за ваше потребе и која од њих нуди опсежнији скуп функција? Да бисте то сазнали, има смисла детаљно анализирати обе платформе. То је управо оно што ћемо сада радити.

1. Једноставност употребе

 • Уцрафт. Уцрафт је лако истражити и савладати. Нећете се суочити са озбиљним проблемима када користите алатку за прављење веб локација. Процес регистрације је једноставан и брз, као и сам поступак веб дизајна. Пратећи једноставне кораке, можете добити веб локацију са пуним карактеристикама, чак и ако вештине веб дизајна оставе много тога што желите.

  Уцрафт Едитор

  Програмери за прављење веб локација су се побринули за потребе новобеограда тако што су све карактеристике поделили на неколико категорија. Њихова сврха и ознака очигледни су из њихових наслова. Лако се можете навикнути на контролну таблу и интерфејс система, чак и ако га посетите први пут. Градитељ веб страница има модеран и модеран изглед, који ствара позитиван утисак на кориснике.

 • Квадратни простор. Скуареспаце осигурава једноставну употребу и омогућава дизајнирање веб страница без проблема и без проблема. Његов интерфејс може се чинити мало компликованим за почетнике, али на њега ћете се навикнути за трен ока. Исто је и о надзорној табли, која је мање интуитивна и разумљива од оне у Уцрафт-у. Међутим, мени квадрата је једноставан за употребу и једноставан. Долази са неколико одељка, од којих сваки пружа избор одређених опција.

  Скуареспаце Едитор

Уцрафт вс Скуареспаце. Оба система су логички структурирана, интуитивна и згодна. Омогућују израду различитих типова веб локација, користећи широк скуп функција и могућности прилагођавања дизајна.

Уцрафт је нешто једноставнији и разумљивији за кориснике са нултим искуством и вештинама веб дизајна. Простор квадрата захтева више времена да би се правилно савладао. Ово је бољи избор за искусније кориснике којима су потребни брзи и сигурни резултати. У исто време, услуга нуди моћну базу знања за кориснике који немају вештине и намеравају да је сами добро истраже.

2. Скуп значајки и флексибилност

 • Уцрафт. Уцрафт долази са уређивачем превлачења и повлачења који омогућава контролу сваке фазе процеса веб-изградње. Ово чини услугу лепим алатом за кориснике са разноврсном позадином веб дизајна. Поред стварања веб локација, платформа такође омогућава покретање неколико језичних верзија веб странице због вишејезичног алата који нуди. Још један врхунац програмера веб страница је његова моћна платформа за е-трговину и блогање. Прва омогућава покретање и промовисање интернетских продавница, док друга омогућава изградњу блока са пуним карактеристикама и атрактивног карактера.

  Уцрафт е-трговина

  Градитељ веб страница такође се истакао као сервис који се користи за дизајн визуелно привлачних веб локација које од самог почетка привлаче пажњу корисника. Долази са сетом Алата за дизајн и опција. Алат укључује опције УИ Кит, подешавање типографије и развој изгледа. Они могу значајно да побољшају изглед веб локације.

  Уцрафт Лого Макер је још једна карактеристика, која доприноси популарности система. Помоћу ње можете да створите логотип компаније убице из низа икона. Могуће је и поставити свој логотип и прилагодити га, ако је потребно.

  Уцрафт Пагес

  Један од главних адута Уцрафт-а је његов аутор слободних одредишних страница, што вам помаже да лако и без краћег времена покренете квалитетну одредишну страницу. Ако на своју веб локацију планирате да додате одељак вести или блог, апликација Уцрафт Чланци ће вам помоћи да задатак испуните у било којем тренутку.

  Бела ознака

  Градитељ веб локација нуди: Вхите Лабел програм сваком кориснику који планира да користи систем под другим брендом. Помоћу ње можете покренути и угостити неограничен број веб локација користећи бројне предности система. Најпопуларније од њих укључују:

  • коришћење драг-анд-дроп градитеља веб локација
  • Гоогле Цлоуд хостинг
  • преко 15 услуга за ефикасне интеграције трећих страна
  • рест АПИ
  • препродавач домена
  • више гатеваи-ова плаћања
  • наменски менаџер рачуна
  • појединачна контролна табла администратора.

  Функција Вхите Лабел углавном је оријентисана на слободњаке, предузетнике и агенције за веб дизајн, који намеравају да покрену сопствени посао израде веб локација.

 • Квадратни простор. Скуареспаце је такође и пуноправни програм за израду веб локација који омогућава покретање једноставних и компликованих пројеката. Може се похвалити богатим сетом Андроид и иОС апликација, које значајно проширују могућности веб дизајна. Укључују напредне моторе за блогање и е-трговину, портфељ, метрике и све остало. Апликације додају функционалност било којој веб локацији креираној са системом.

  Међу радњама које овде можете учинити, има смисла споменути прилику за писање и објављивање постова, креирање и управљање списковима производа, подешавање опција слања и плаћања, персонализирање корисничких налога. Такође ћете моћи да користите сет алата за праћење инвентара, купона, уплоад физичких и дигиталних производа, експресни начин наплате, напуштање наплате, коришћење више типова валута, ПаиПал и интеграцију пруге итд..

  Блог Скуареспаце

  Систем нуди напредну алатку за прављење образаца са више опција и поља потребних за креирање мрежног облика по вашем избору. Израда веб локације спремних за мобилне уређаје није проблем са Скуареспацеом. Нуди могућност избора између бројних скалабилних интегрисаних слика које ће се лако прилагодити и радним и мобилним екранима. Између осталих функција, због којих се градитељ веб страница издваја из гомиле, има смисла споменути прилику за додавање неколицине сарадника, превоз новоствореног блога на другу веб локацију, коришћење опција за извоз / увоз итд..

  Скуареспаце је изградио партнерске односе са вишеструко познатих компанија. Најпопуларније од њих укључују Етси, Дискус, БоокингБуг, ПаиПал, Типекит, МаилЦхимп и још много тога. Систем је такође СЕО-фриендли. Нуди скуп интегрисаних алата за бољу и ефикаснију оптимизацију веб претраживача. Неки од ових алата укључују аутоматско генерисање ситемапа, различиту ХТМЛ ознаку, ССЛ сертификат, пријатељске УРЛ адресе за веб странице, метаознаке, Гоогле прикупљање статистика и друге функције потребне за промоцију ваше веб локације и генерисање промета.

Уцрафт вс Скуареспаце. Када је у питању сет функција, оба система имају много тога да понуде. Уцрафт се издваја од мноштва због својих алата за дизајн, Лого произвођача, чланака и беле ознаке.

Скуареспаце се са своје стране може похвалити снажнијим мотором за е-трговину, који долази са широким спектром опција потребних за покретање и управљање успешном веб продавницом. Такође има светски познате партнере, као што су БоокингБуг, Етси, ПаиПал, Дискус, Типекит, МаилЦхимп итд. Интеграција са овим сервисима не може али повећава перформансе и популарност веб локација. Поред тога, оба израђивача веб локација омогућавају покретање блогова и прилагођена су претраживачима.

3. Дизајни

 • Уцрафт. Уцрафт дизајни су изванредни и професионални. Све у свему, систем нуди 73 шаблоне, које су сортиране по индустрији ради велике практичности и лакоће употребе. Без обзира да ли планирате да покренете блог, одредишну страницу, пословну веб страницу, портфолио или неку другу врсту веб страница, сигурно ћете пронаћи одговарајућу тему са једноставним прилагођавањем.

  Уцрафт Темплатес

  Уцрафт предлошци одликују се високим квалитетом, одличним дизајном и форматима преко целог екрана. Они подразумевано одговарају. То значи да ће се ваша веб локација аутоматски прилагодити и радним и мобилним екранима. Предлошци се испоручују са нишом специфичним садржајем који можете додатно заменити властитим. Без обзира за који ће вам се предложак служити, можете користити опцију прегледа да бисте је погледали у детаље и прочитали њен опис. Ако очекујете већи степен прилагођавања дизајна, Уцрафт дизајнерски алати су вам увек при руци.

 • Квадратни простор. Дизајни квадрата такође су спектакуларни и вредни пажње. Направили су их системски програмери и, према томе, одликују се високим квалитетом и могућностима прилагођавања. Градитељ веб локација тренутно нуди 67 образаца који се лако крећу, претражују и прилагођавају. Теме такође спадају у категорије специфичне за индустрију и можете их уопште користити. Свака тема долази са флексибилним дизајном, јасним изгледом, богатом галеријом слика, рафинираним фонтовима и стиловима.

  Предлошци квадрата

  Ако сматрате да се неки шаблон из неког разлога не подудара са спецификацијом вашег предузећа, можете да га промените без губитка садржаја. То је дефинитивно корист. Корисници са вештинама веб дизајна такође могу да користе опцију за уређивање ЦСС-а како би својим веб локацијама прилагодили изглед.

Уцрафт вс Скуареспаце. Избор предложака је импресиван код градитеља веб страница. Одликују се високим квалитетом, испоручују се с више алата за прилагођавање дизајна и по дефаулту су одговорни. Обе услуге нуде опцију прегледа, што поједностављује преглед веб локације на радним површинама и мобилним уређајима.

Уцрафт, међутим, има ограниченији избор шаблона у поређењу са Скуареспацеом. У исто време су прилагођенији корисницима и лакше их је прилагодити. Није потребно кодирање за дизајн веб страница са Уцрафт-ом. Међутим, квадратни простор омогућава рад са ЦСС кодовима како би се осигурао персонализованији резултат. Стога, ако сте новајлија која се фокусира на једноставност и пристојан квалитет веб страница, онда Уцрафт ради боље за вас. У случају да сте професионални веб дизајнер који зна како радити са кодовима, размислите о употреби Скуареспаце-а.

4. Корисничка подршка

 • Уцрафт. Уцрафт база знања је богата и информативна. Ово је место где ново регистровани корисници могу да пронађу одговоре на своја питања и реше проблеме са којима се неочекивано суоче током рада са системом. Сваки елемент командне табле садржи детаљан опис за корисничку удобност и економичност времена.

  Тим за подршку услуге обухвата чет уживо, техничку подршку, одељак ФАК и блог. Овде можете прочитати информативне чланке, водиче и постове, нудећи корисне савете о томе како да користите функције система.

 • Квадратни простор. Подршка корисницима Скуареспаце-а је професионална и вредна. Без обзира на проблеме веб дизајна са којима се сусрећете током рада на пројекту, ефикасно ћете их решити користећи одељак за подршку. Систем нуди 24/7 подршку путем е-маила и цхат уживо. Колико је заједница Скуареспаце прилично опсежна, они су увек спремни да поделе своје препоруке и савете у К&Одељак. Такође је доступан на веб локацији и редовно се ажурира. Корисници Премиум плана такође имају приступ информативним водичима, приручницима и другим изворима који пружају исцрпне информације о коришћењу система.

Уцрафт вс Скуареспаце. И Уцрафт и Скуареспаце имају квалитетну корисничку подршку која помаже у решавању различитих проблема повезаних са системом. Имају професионалну помоћ у ливе цхат-у, техничку подршку, блог, више туторијала и приручника. Такође је могуће посетити одељак ФАК да бисте добили сва питања.

Скуареспаце нуди претплатницима услуге Премиум План претплатнике за корисничку подршку. Што се тиче осталих опција, платформе су скоро једнаке, а нуде достојне услуге подршке свим категоријама корисника.

5. Упоређивање цена

 • Уцрафт. Градитељ веб страница тренутно нуди један бесплатни план и пет плаћених планова. Бесплатни план одредишне странице омогућава прављење једноставне, а функционалне и једноставне за прегледавање одредишне странице без икаквих трошкова. Долази са прилагођеним доменом и бесплатним хостингом. Ово је лепа понуда за новорођенче, који имају за циљ успостављање пословне веб презентације.

  Плаћене опције укључују План веб страница (8 УСД / месечно), План е-трговине (16 УСД месечно), Про план ($ 39 / месечно) и Неограничени план ($ 76 / месечно). Сваки од њих има специфичне карактеристике и бонусе. Ако вам треба план за лично коришћење, онда је план веб локација оно што вам треба. Остала плаћена решења најбоље делују у сврхе е-трговине и, самим тим, су скупља. Успут, уколико се одлучите за годишњу претплату, систем ће вам понудити попуст од 20%.

  Уцрафт Прицинг

  Постоји и бесплатни пробни период од 14 дана, што омогућава тестирање читавог скупа функција било којег плана без икаквих трошкова. Штавише, Уцрафт има напредно решење за Вхите Лабел које такође долази у два плана, а то су стандардни пакет (добро делује за поједине веб дизајнере) и самопласирана платформа (најбољи избор за провајдере у облаку и велике компаније за веб дизајн) , чија цена износи 5600 УСД и 22000 УСД годишње.

 • Квадратни простор. Скуареспаце не нуди бесплатан план, али има и 14-дневни бесплатни пробни период који омогућава приступ свим карактеристикама напредних планова. Што се тиче претплата, овде су две. То укључује веб странице (личне и пословне) и интернетске продавнице (основне и напредне). Цена прве понуде износи 16 УСД месечно и 26 УСД месечно. Друго плаћено решење коштат ће вас 30 УСД месечно и 46 УСД месечно.

  Цене СкуареСпаце еСторе-а

  Ако сте сигурни да ћете и даље користити одабрани план, можете платити током читаве године да бисте остварили попуст (12 УСД 18, односно 26 до 40 УСД, плус бесплатно име домена у трајању од једне године). Избор зависи од озбиљности намера веб дизајна. Што сложенији пројекти имате – напреднији ћете морати одабрати.

Уцрафт вс Скуареспаце. Када је у питању поређење опција цена, Уцрафт нуди опширнију слободу избора. Има бесплатан план и пет плаћених опција. Одабиром потребног рјешења можете дизајнирати мале до велике пројекте (од једноставних одредишних страница па све до веб локација е-трговине). За професионалне веб дизајнере, систем такође поседује моћно решење Вхите Лабел које се испоручује са вишеструким заслугама.

Скуареспаце такође омогућава изградњу различитих веб локација и може да се похвали напредном понудом е-трговине. Распон планова, међутим, овде је мало ограничен, док су цене веће. Оба система имају годишње попусте и бесплатне пробне периоде који трају 14 дана.

Суштина

Чим одлучите да покренете веб страницу за личну или пословну употребу, избор праве платформе постаје обавезан. Листа произвођача веб сајтова које можете да користите у ову сврху је прилично дугачка, али постоје системи на које треба обратити посебну пажњу. Уцрафт и Скуареспаце су услуге које су високо рангиране на овој листи. Сваки од њих има своје предности и недостатке које корисници морају узети у обзир приликом коначног избора.

 • Уцрафт омогућава израду веб локација за пословне кориснике, портфеља, мрежних продавница и одредишних страница. Долази са одговарајућим предлошцима који се тичу нише, чији је избор тренутно помало ограничен. Ово ограничење надокнађује се, међутим, моћним алатима за прилагођавање дизајна. Систем не захтева никакве вештине кодирања и лако је навигацију, што је корист за новорођенче. Постоји уређивач логотипа, бесплатни креатор одредишне странице и прилично велик избор прилагодљивих видгета. Власници великих компанија такође би требало да размотре могућност коришћења алата Вхите Лабел који систем нуди.
 • Скуареспаце је са своје стране достојан избор за професионалце у веб дизајну, мрежне продаваче и креативце, јер нуди богат сет алата за веб дизајн. Градитељ веб страница је веома флексибилан и омогућава интегрисање сопствених скрипти или уређивање кода веб локације. Платформа је помало компликована за неискусне кориснике, али веб локације креиране са њом имају професионални изглед и напредне перформансе. Такође је нешто скупљи у поређењу са Уцрафт-ом.

Дакле, који веб дизајнер је лидер у поређењу? Тешко је одговорити на ово питање јер свака услуга има своје недостатке. У сваком случају, увек има смисла тестирати карактеристике сваког система који вас занима. Ово је сигуран начин да одлучите који од њих ће вам најбоље одговарати.

Креирајте веб локацију одмах

 Бесплатно је

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me