Схопифи вс ВордПресс

Схопифи је најпопуларнији програмер веб локација за е-трговину, док ВордПресс је најпознатија ЦМС на свету. Жеља да се упореде ове две сјајне платформе у погледу практичности израде Интернет продавница је сасвим природна. Дефинитивно знате да људи користе ВордПресс не само за прављење блогова, већ и за дизајн других типова веб локација, укључујући и онлајн продавнице.


Непотребно је да је Схопифи специјализована услуга која се користи искључиво сврхе израде Интернет продавнице. Његова широка функционалност служи само овој сврси. Дакле, ово поређење ВордПресс-а и Схопифи-а једноставно не може бити а приори искрено. Међутим, сигурни смо да је ова тема занимљива многим корисницима. ВордПресс је реномирана услуга, чија се моћ углавном заснива на додацима. Може ли овај ЦМС супротставити нечему посебном Схопифију у предложеном поређењу? Откријмо то!

1. Једноставност употребе

 • Схопифи. Да бисте почели да користите услугу, прво морате да се региструјете. Уласком у систем, стижете директно до командне табле која има ергономски привлачан изглед и јасан интерфејс. Упркос импресивном броју подешавања, делује интуитивно, једноставно и лако за употребу.

  Схопифи Дасхбоард

  Ово је, вероватно, најпогоднији градитељ веб локација еЦоммерце из горњег нишног сегмента. Било који корисник ће га савладати, било да је новопечени или професионални. Неискусном кориснику ће бити потребно око 1-2 дана да истражи све могућности које систем нуди. Богат избор информативних материјала у текстуалном и видео формату помоћи ће вам да научите све нијансе. Само вам је потребна жеља да то учините.

  Схопифи Едитор производа

 • ВордПресс. Ово је један од најједноставнијих ЦМС-а. Једини проблем је што захтева инсталацију на хостингу, коју прво треба купити и подесити. Ово може бити изазов за новорођенче, иако на вебу постоји много туторијала у било којем формату који ће вам помоћи да сазнате како то правилно радити.

  Вордпресс Едитор

  Дакле, сасвим је могуће савладати такве нијансе без проблема, ако имате жељу. Систем има минималну количину подешавања – управо ти корисници најчешће требају. Акцијска варијанта овог ЦМС-а много је једноставнија од мноштва произвођача веб страница. Ова једноставност је, међутим, лажна: све ће се променити након инсталације додатка.

  Тада ће се додати пуно одељка са опцијама, што покреће потребу за истраживањем нових функција ВордПресс-а изнова и изнова. Ово је само ЦМС варијанта која ће вам требати за креирање Интернет продавнице. Дакле, у овом случају нема смисла говорити о једноставности и интуитивности. Могуће је савладати све, наравно, али неће сви новорођенци имати жељу, стрпљење и време да то ураде.

Схопифи вс ВордПресс. Градитељ веб локација не захтева никакву инсталацију на хостингу. Спреман је за рад од самог почетка. То је оно што га чини једноставнијим. Основне варијанте оба система командне табле су структурно сличне. ЦМС командна табла делује много једноставније због минималног броја подешавања. Међутим, требаће вам да инсталирате око 15-20 додатака како бисте ВордПресс-у добро познавали Схопифи функционалност.

ВордПресс ће након тога изгледати другачије, док ће његова сложеност постати неколико пута већа. Шта више, мораћете да користите кодирање, за шта ће вам требати додатне вештине. Стога се Схопифи на крају чини много једноставнијим и лакшим за употребу од ВордПресса у том погледу.

2. Скуп значајки и флексибилност

 • Схопифи. Услуга се не користи у било које друге сврхе, осим за стварање Интернет продавнице. Овде можете додати блог, наравно, али он нема никакву функционалну вредност као независна веб локација. Ово је само додатак који ће вам помоћи да објавите вести у вашој мрежној продавници, прегледе производа итд. То је то.

  Схопифи Тхеме Едитор

  Што се тиче функционалности Интернет продавнице, Схопифи има све што се може понудити у овој ниши за изградњу веб локација, а то су флексибилна подешавања, купони, попусти, достава и прихваћање плаћања, додатна поља и тражење производа у њима. Омогућава и увоз позиција из ЦСВ-а, маркетинг путем е-поште (укључујући напуштену чувару колица), продају преко спољних сервиса (Хоузз, Амазон, БуззФеед, Фацебоок), напредне прегледе, наплату пореза и порез на трошкове производа, запањујуће шаблоне итд..

  Схопифи Додај производ 2. корак

  Општа импресија доприноси могућност инсталирања апликација са тржишта које се налазе на инструментној табли. Овде има на стотине који долазе на било коју тему: управљање залихама, маркетинг, СЕО, алати, друштвени медији, набавка производа, отпрема, рачуноводство итд. Ако вам нешто недостаје у функцији залиха, можете бити сигурни да то ћете пронаћи у одељку са апликацијама, без обзира на то која вам је апликација потребна.

  За употребу услуге нису потребне вештине кодирања, иако би оне могле бити корисне. Схопифи долази са бескомпромисном функционалношћу веб продавница. Има све што вам је потребно да бисте добили пристојан ресурс.

 • ВордПресс. Стоцк ЦМС ВордПресс варијанта не подразумева могућност креирања мрежних продавница, али можете да инсталирате одговарајуће додатке за то. Овде их има на десетине. Само бирајте мудро и прво их тестирајте. Ово је неколико узорака најуспешнијих додатака за Интернет продавницу: ВП еЦоммерце, ВооЦоммерце, Схопперпресс, МаркетПресс.

  Прва два додатка су најпопуларнија и бесплатна, док се остали плаћају (једнократно 200 УСД и 79 УСД месечно). Сваки од ових додатака додаје мноштво функција и поставки веб продавнице на вашу веб локацију која се може упоредити са засебним градитељем веб локација. Ови додаци подразумевају поставке испоруке и плаћања, поставке СЕО и веб дизајна, па чак и појединачне сетове ниша предложака који се разликују у квалитету и количини. Штавише, додаци имају додатна проширења за побољшање функционалности.

  ВордПресс Вооцоммерце надзорна табла

  Поред понуђених додатака, мораћете да инсталирате и нешто за рад са СЕО-ом, дробтине, међусобно повезивање, мобилна верзија предлошка интернетске трговине, обрасци за наручивање и повратни позив, презентација клизача производа итд. Ово је дефинитивно прави проблем за новорођенче. Што више додатака инсталирате, веб странице ће обрађивати више упита базе података прије учитавања веб локације.

  Ово успорава брзину рада веб странице. За нормално функционисање Интернет продавнице вам треба лепо и брзо хостинг. Овде је такође потребна одговарајућа оптимизација веб страница, али то је тема посебног чланка.

  Наравно, ВордПресс омогућава креирање лепих (бар визуелно атрактивних) Интернет продавница, али овај задатак могу да реше само искусни корисници. Новајлија може, наравно, да купи, инсталира и постави додатак, али ће се и даље суочити са проблемима који се не могу решити без кодирања или додатних додатака. Као резултат тога, веб продавница са седиштем у ВордПрессу прави је изазов за већину корисника.

  Можете да га креирате помоћу потребне функције, али то је заправо тешко користити и оптимизирати у складу са вашим потребама. Ово је варијанта за професионалце или очајне новорођенче, који су спремни да вечно науче.

Схопифи вс ВордПресс. Постоји једноставно правило, које функционише скоро свуда и било када: специјализовани алати су увек много бољи од било које друге услуге. Управо је ово ситуација која је уочена код Схопифи: платформа је много боља од додатака за ВордПресс интернетску трговину у погледу погодности и квалитета. Добићете све што је потребно за стварање широке, функционалне и привлачне интернет продавнице.

Теоретски је могуће инсталирати било коју функцију помоћу додатака у ЦМС-у. Једино је то што не ради увек правилно и често захтева сложена подешавања или чак побољшања кодирања.

Схопифи продавнице раде много брже од оних које су створене помоћу ВордПресс-а пуњеног додацима. Ово доказује следеће: да, могуће је функционалност ЦМС еЦоммерцеа подићи на висок ниво специјализоване платформе, али заиста има смисла донијети паметну одлуку од самог почетка. У овом случају, говоримо о Схопифи.

3. Дизајни

СхопифиВордПресс
Број тема:5910 000
Бесплатне теме&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Трошак плаћених тема:140 до 180 долара$ 25- $ 299
Нацрт са одзивом&# к2714; ДА&# к2714; ДА НЕ
Сортирај према индустрији:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Уређивање ЦСС кода:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
 • Схопифи корисницима нуди сет од 59 реактивних предложака, чија се цена креће од 100 до 180 долара. Доступни су и бесплатни предлошци. Има их 10 овде. Плаћене теме изгледају свестраније због своје количине, али су и врло сличне у квалитету. У оба случаја је на високом нивоу.

  Сваки образац има своје поставке прилагођавања, које су врло флексибилне. Овде можете да мењате шему боја, додајете нове блокове, уређујете садржај заглавља и подножја, радите са типографијом, подешавате дизајн сваког блока и формат кошарице. Поред тога, можете да уредите код било којег предлошка право на контролној табли, што открива додатне могућности прилагођавања које су готово неограничене..

 • ВордПресс садржи уграђену бесплатну трговину шаблона. Неки од ових предложака могу се користити у сврхе е-трговине. Најпопуларнији додаци укључују скупове шаблона како бисмо испунили наш задатак. Њихов квалитет се доста разликује. Дизајн своје интернет продавнице можете купити и из било којег веб студија.

  Многи од њих нуде такве услуге и њихов избор је заиста огроман. Цене се такође разликују. Они се могу кретати од 20 до неколико стотина долара. По правилу, сви предлошци имају појединачна подешавања за прилагођавање. Овде нема потребе да се говори о стандардизацији: сваки програмер другачије реализује поставке. Генерално су прилично богате: можете да промените структуру блока, фонтове, дизајн и садржај секција, боја, размака итд.

  ВордПресс такође омогућава приступ кодовима било којих елемената директно са контролне табле или преко ФТП-а. Дакле, овде нема проблема са дизајном. Ако имате жељу и вештине, можете да креирате дизајн фронтенда било којег нивоа сложености.

Схопифи вс ВордПресс. Оба градитеља веб локација имају пристојан изглед са ове тачке гледишта, иако се њихови приступи мало разликују. Да бисте користили ВордПресс, пожељније је потражити одговарајући образац Интернет продавнице који су креирали други програмери. Такође можете да користите једну од тих тема које су укључене у сет додатака. Схопифи долази са лијепим основним „Дебут“ шаблоном, који може прилагодити потребама многих корисника након прилагођавања.

Схопифи плаћени узорци привлаче кориснике због њихове свестраности и квалитета, баш као што је случај са ВордПрессом. Дизајнерске кодове се могу уређивати у обје услуге. Подешавања прилагођавања су готово на истом нивоу. Асортиман шаблона је бољи у ВордПресс-у, док је Схопифи лидер у практичности избора и лакоћи употребе. У принципу, системи су готово идентични када је у питању дизајн шаблона.

4. Корисничка подршка

 • Схопифи има добро развијену техничку подршку. Нудите вам подршку путем е-маила, цхат уживо, телефонску помоћ, као и активни форум на коме можете пронаћи одговоре на сва ваша питања и прочитати мишљења стварних корисника. Сервис има свој ИоуТубе канал који нуди пристојну количину видео туторијала о робној марки.

  Гледајући их, нећете имати више питања. Такође постоји блог и често постављана питања са више текста. Техничка подршка брзо реагује на упите корисника и пружа квалитетну помоћ. Нема проблема овде.

 • ВордПресс је ЦМС са отвореним кодом. То значи да не нуди централизовану техничку подршку, само зато што то нико не плаћа. Уместо тога, сервис има службени форум и више корисничких заједница на којима можете добити одговоре на сва питања, без обзира на њихову сложеност. ВордПресс се може похвалити моћном заједницом веб програмера.

  Због тога се нећете суочити са проблемима док тражите скрипте, предлоге и додатке. ИоуТубе обилује милионима пренесених видео туторијала о начину рада са системом. Односно, мораћете да радите самостално у потрази за одговарајућим материјалима у ЦМС-у. Срећом, много их је, иако њихов квалитет увелике варира. Морате одабрати мудро.

ВордПресс вс Схопифи. Непотребно је да је Схопифи лидер у упоређивању овог параметра. Када користите ВордПресс, мораћете се ослонити на сопствене вештине и знање или потражити помоћ других корисника у случају проблема. Ако веб локација из неког разлога престане да ради, нико неће бити одговоран за то. То се неће десити у Схопифи.

5. Политика цена

 • Схопифи је плаћени градитељ веб страница који нуди 14-дневно бесплатно пробно време. ВордПресс је бесплатан ЦМС, али морате да купујете одвојени хостинг и име домена да бисте га користили. Коначни трошак може такође да садржи плаћени образац, додатак и, можда, чак и програмере или било коју другу скрипту.

  СхопифиВордПресс
  Планови цена:&# 10004; Лите ($ 9 / месечно);
  &# 10004; Басиц Схопифи ($ 29 / месец);
  &# 10004; Схопифи ($ 79 / месец);
  &# 10004; Адванцед Схопифи ($ 299 / месец).
  ВордПресс:
  &# к2714; ЦМС – Бесплатно;
  &# к2714; ВооЦоммерце – Бесплатно;
  &# к2714; Хостинг + домен – 100 УСД годишње.
  ВооЦоммерце Ектенсионс:
  &# к2714; Наручи ЦСВ извоз – 79 УСД;
  &# к2714; Столна стопа испоруке – 99 долара;
  &# к2714; Динамичне цене – 129 долара;
  &# к2714; Цхецкоут Фиелд Едитор – 49 долара;
  &# к2714; Паметни купони – 99 долара;
  &# к2714; Праћење пошиљања – 49 долара;
  &# к2714; Композитни производи – $ 79;
  &# к2714; Гоогле Продуцт Феед – $ 79;
  &# к2714; Таб Манагер – 99 УСД;
  &# к2714; Социал Логин – $ 79;
  &# к2714; Гоогле Аналитицс – 29 долара;
  &# к2714; Ланчани производи – 49 долара.
  Карактеристике:&# 10004; Цитати за отпрему у реалном времену;
  &# 10004; Бесплатан ССЛ сертификат;
  &# 10004; Анализа преваре;
  &# 10004; Напуштено опорављање колица;
  &# 10004; Попуст Кодови & Поклон картице;
  &# 10004; Подршка.
  &# 10004; Прилагођени обрачун пореза;
  &# 10004; Оптимизација претраживача;
  &# 10004; Купони и шифре за попуст;
  &# 10004; Смањивање учитавања страница (коришћењем АЈАКС);
  &# 10004; Калкулације отпреме.
 • ВордПресс. Стога је заиста компликовано израчунати трошкове покретања интернетске продавнице помоћу ВордПресс-а. Сваки случај је индивидуалан и зависи од скупа / трошкова плаћених компоненти.

  У основи, можете користити само бесплатне додатке и предлошке. Трошкови стварања интернетске продавнице у овом случају ће се састојати од трошкова хостинга и имена домена, односно око 100 УСД годишње. То није много, али ваши трошкови ће тешко бити ограничени овом сумом, имајући у виду специфичности ВордПресс-а. Новајлија ће уложити много више времена и труда – образовање, функционисање и оптимизација интернет продавнице ће потрајати много времена што ће зависити од вештина и жеље за учењем.

  Због тога је интернет продавница са седиштем у ВордПресс-у веома скупа опција. Нико не зна колико ћете морати платити. Евентуални трошак формираће се у току рада на изради ваше интернет продавнице.

  И даље ћемо покушати да вам дамо процену, узевши ВооЦоммерце ВордПресс додатак за пример. Његова варијанта залиха је бесплатна, али јој недостаје функционалност (Схопифи нуди више значајки које се издају у испоруци). Дакле, мораћете да инсталирате екстензије, од којих су многе веома скупе.

  Од данас су на располагању 323 проширења. Међутим, тешко да ће вам требати више од двадесет њих, али ово је такође примјетна инвестиција.

  Према графикону, видимо да је ВооЦоммерце бесплатан додатак, али то је само основа за стварање Интернет продавнице. Да бисте своју функционалност приближили функцији Схопифи, мораћете да купите, преузмете и инсталирате бројне екстензије (од којих су нека бесплатна). Већ смо навели основни скуп проширења.

  На тај начин цена веб продавнице ВордПресс-а створена помоћу ВооЦоммерце-а може достићи и прећи 1000 УСД у зависности од броја и типа додатака који ће вам требати. Не треба спомињати трошкове побољшања појединачних додатака које обавља програмер. Трошак може бити двоструко већи.

Схопифи вс ВордПресс. Схопифи има пуно предности у погледу цене интернет продавнице. Сви потребни елементи и већ су овде инсталирани и они су спремни за рад. Да, цена неких апликација може достићи 300-400 УСД, али их није обавезно користити. Основна функционалност лако ће се носити са главним задатком – помажући вам у продаји својих производа.

Укратко, трошак Интернет продавнице креиране помоћу ВордПресса готово је једнак ономе који је дизајниран за Схопифи. Једина разлика је у томе што ћете уложити много више труда и времена током рада у ВордПресс-у (једини избор и подешавање додатака / проширења је много времена). Као резултат тога, интернетска продавница створена у овом ЦМС-у губи своју исплативост већ од самог почетка. Схопифи је дефинитивно кориснији за употребу, имајући у виду све нијансе.

Закључак

ВордПресс се не може сматрати Схопифи конкуренцијом у ниши е-трговине. ВП је моћна платформа за писање блогова, али захтева значајна финансијска улагања и представља бројне потешкоће када је у питању стварање интернет продавнице овде.

Сви додаци и додаци које ћете инсталирати у ВордПресс-у ради побољшања функционалности веб продавница, утичу на безбедност веб локације и брзину рада. Што више инсталирате – лошији је резултат. Међутим, нећете проћи без инсталације. У супротном нећете моћи да креирате веб продавницу у ВордПресс-у.

Једино решење проблема је брзо хостинг и лепа оптимизација кроз кодирање. То такође кошта много. Почетници се неће сами носити са задатком. То је могуће само професионалцима, чије су услуге веома скупе.

Схопифи је лако савладати и користити га чак и почетници. Много је повољније користити услугу приликом покретања онлајн продавнице. ВордПресс нема ту шта да се супротстави, осим варљивог одсуства накнада и теоретског избора опција. У овом поређењу, Схопифи је дефинитивно лидер. Ово је очигледно већини корисника, судећи по прегледаним параметрима.

Преглед упоредне табеле

СхопифиВордПресс
Лакоћа коришћења:Схопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПресс
Карактеристике:Схопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПресс
Дизајни:Схопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПресс
Подршка муштеријама:Схопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПресс
Цене:Схопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПресс
Укупна оцена:Схопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПрессСхопифи вс ВордПресс

Направите веб продавницу помоћу апликације Схопифи

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me