Блуехост вс Годадди

Блуехост вс ГоДадди


Блуехост и ГоДадди су два од најпопуларнијих пружатеља услуга хостинга. Обе платформе нуде милионе живих веб локација у различитим нишама. Од једноставних блогова до дигиталних продавница – хостинг провајдери подржавају различите пројекте изграђене помоћу различитих врста софтвера и ЦМС платформе.

У исто време, они нуде своја сервер-оптимизована серверска решења која су и даље у великој потражњи с обзиром на све већу ВордПресс популарност.

Кратки снимак:

БлуехостБлуехост – је хостинг провајдер који се препоручује за ВордПресс који покреће преко 2 000 000 домена. За кориснике то значи побољшане перформансе, моћна серверска решења и мноштво додатних услуга за веб локације засноване на ВП-у. Систем преузима потпуну контролу над вашим ВордПресс веб локацијама, укључујући безбедносне исправке, интеграцију итд. Све што вам је потребно је да уређујете садржај и развијате своје пословање користећи доступне алате. Блуехост.цом

ГоДаддиГоДадди – је познати регистратор домена и хостинг провајдер. Платформа тврди да пружа неограничену пропусну ширину за сваки од својих планова поред пакета оптимизованих за ВП. ГоДадди нуди проширене гаранције поврата новца поред аутоматизованог скенирања, сигурносних копија, бесплатних домена и неких других функција које би корисници могли платити. ГоДадди.цомГоДадди – је познати регистратор домена и хостинг провајдер. Платформа тврди да пружа неограничену пропусну ширину за сваки од својих планова поред пакета оптимизованих за ВП. ГоДадди нуди проширене гаранције поврата новца поред аутоматизованог скенирања, сигурносних копија, бесплатних домена и неких других функција које би корисници могли платити.

Упркос чињеници да оба хостинг провајдера служе исте ВордПресс циљеве, Блуехост је боља опција у многим питањима. Нуди боље перформансе, прилагођеност корисницима и бржу реакцију корисника. Погледајмо детаљно шта то чини бољом опцијом за веб локације засноване на ВП-у од ГоДадди-а.

1. Хостинг карактеристике

Блуехост. Као што смо већ навели, Блуехост је хостинг пружалац услуга које препоручује ВП. То значи да он испоручује буквално све што вам може требати да бисте управљали, уређивали или промовисали вашу ВордПресс локацију осигуравајући јој стабилност и сигурност. Можете имати користи од интеграције са једним кликом или сигурносног копирања поред побољшаних могућности у погледу управљања садржајем и прилагођавања.

Блуехост Цонтрол Панел

Погледајте основне карактеристике Блуехоста:

 • Потпуно представљени ВП планови – Блуехост нуди избор планова оптимизованих за ВордПресс. Они укључују 3 улазна пакета за пројекте различитог нивоа сложености као и одвојене ВооЦоммерце сетови за дигиталне продавнице као и ВП Про план који садржи напредне функције е-трговине.
 • Интеграција ВП-а једним кликом – бесплатна функција која је укључена у сваки Блуехост план. Нема потребе да ручно инсталирате ВордПресс инсталацију. Систем ће се побринути за њега користећи најновију ВП верзију. Ова чињеница омогућава сложеност проблема са којом се почетници могу сусрести приликом првог коришћења ЦМС-а.
 • Једногодишњи бесплатни домен – сваки претплатник Блуехост добија бесплатан домен током једне године, упркос плану који изабере. Међутим, будите сигурни да проверите цене обнове да бисте били у току са својим буџетом.
 • Додаци и апликације – Блуехост резервише довољно простора за прилагођавање веб локација користећи хиљаде ВордПресс додатака. Платформа пружа потпуни приступ свом прилагођеном Апп Маркету са стотинама скрипти, додатака или додатака за бешавну инсталацију.
 • Аутоматско ажурирање – још једном, нема потребе да ручно управљате свим средствима веб локације. Систем ће аутоматски ажурирати све инсталиране додатке, као и саму ВП верзију. Седмичне и месечне резервне копије такође су део сваког плана Блуехоста.
 • е-трговина и СЕО – већина пакета укључује већ инсталирани ВооЦоммерце додатак за почетак продаје производа на мрежи. Иако долази са основном функционалношћу, ви и даље омогућавате премиум проширења као и одлучити се за засебан ВооЦоммерце план. Штавише, платформа има сопствени скуп СЕО стручњака који су спремни да вам помогну да учините своју веб локацију прилагођеном СЕО за више рангове.

ГоДадди. Провајдер хостинга је развио скуп функција које одлично функционишу за ВордПресс веб локације. Штавише, нуди скоро савршене перформансе и свеукупне перформансе. Корисници могу бирати између различитих пакета који су компатибилни и са Виндовс и Линук ОС-ом. Сваки план нуди довољно флексибилности у погледу управљања и контроле веб страница.

ГоДадди Цонтрол Панел

Ево неких карактеристика ГоДадди-а које треба поменути:

 • Миграција веб локација – добра особина за оне који већ имају постојећу веб страницу и желе да се преселе на други хостинг и ЦМС. Суштина је у томе што систем нуди корисницима да ручно заврше процедуру, мада је следеће кораке миграције тешко.
 • ВордПресс Ауто Упдатер – ГоДадди има аутоматизовани систем који се бави ажурирањима система. То је да би се осигурало да ваша веб локација увек користи најновију верзију софтвера за стабилност и сигурност рада. Лоша вест је да се не односи на ВП додатке. И даље ћете морати да их ручно управљате.
 • Израда сигурносних копија и враћање – систем тврди да обезбеђује дневне сигурносне копије датотека осим обнављања једним кликом у случају да веб локација из било ког разлога пропадне. Корисници ће ценити ГоДадди сценско окружење које им омогућава испробавање различитих функција пре доношења коначне одлуке.
 • Лакоћа коришћења – претплатници могу бирати између прилагођеног цПанела ГоДадди и традиционалне ВордПресс контролне табле. Друга варијанта је боља опција, јер на прилагођеном панелу нема опције аутоматског ажурирања (Блуехост га има).

Блуехост вс ГоДадди: Блуехост изгледа као флексибилније решење са свим функцијама у једном. Нуди шири избор плана, уграђене функције као и прилагођено тржиште апликација. Чини се да је ГоДадди помало ограничен у погледу функционалности и свестраности. Штавише, Блуехост је бољи за новорођенче, док ће ГоДадди-у можда бити потребно ручно управљање веб локацијама.

2. Перформансе

Блуехост. Провајдер хостинга прошао је на топ 5 платформи са највишом стопом перформанси. Током година се развијао у погледу брзине и продужења веб странице како би се осигурао несметан и стабилан рад упркос падовима промета и скоковима или паду сервера. Платформа користи АМД центре напајања са имплементираном технологијом сегрегације ЦПУ-а.

 • Уптиме Рате – док тешко да ћете наћи хостинг са 100% продужене брзине, Блуехост је врло близу тој марки. Платформа долази са 99,9%, што је врло добро у поређењу са просечним статистикама.
 • Брзина веб странице – систем показује изнадпросечне резултате у погледу брзине оптерећења узраста. Последњи тестови су показали 424 мс. Резултат ставља Блуехост у топ 5 хостинг провајдера са највећом брзином веб странице.
 • Центри података – платформа обезбеђује брзи одговор сервера упркос локацији корисника захваљујући вишеструким центрима података који се налазе у различитим деловима света. Они укључују сервере смештене у САД-у, Азији и Европи.

ГоДадди. Систем тврди да је једно од најстабилнијих решења за сервер. Гарантује 99,99% продуженог времена. Међутим, често не успе да постигне тако високе перформансе. Последњи тестови су открили критичне паде до 94,7%. Другим речима, Блуехост би могао бити боља опција у случају да очекујете значајно повећање саобраћаја. Што се тиче перформанси ГоДадди-а, она је следећа:

 • Уптиме Рате – упркос неким могућим критичним падовима, укупна стопа продуженог рада је 99,98%, што је боље од просечне статистике.
 • Брзина веб странице – ГоДадди није брз као Блуехост. Просечна брзина му је око 517 мс. Заправо није тако лоше и још увијек је мало већи од већине хостинг услуга. С друге стране, зашто бисте рачунали на мање ако постоји боља алтернатива?
 • Центри података – провајдер хостинга нема више дата центара широм света. Главна локација сервера налази се у Тексасу, у САД-у, као и неколико закупљених сајтова који се налазе и у Сједињеним Државама.

Блуехост вс ГоДадди: Блуехост је боља опција у погледу перформанси и брзине. Има бољи радни век и брзину веб локације. Штавише, корисници могу наићи на више негативних критика у вези са прекидима и падовима ГоДадди-а.

3. Безбедност

Блуехост. Корисници могу рачунати на сва потребна сигурносна средства како би своје пројекте држали подаље од преваре или било које врсте злонамерног софтвера. Платформа користи неколико сигурносних комплета поред свог посебног пакета против нежељене поште који укључује:

 • Спам Екперт;
 • Спам Хаммер;
 • Апацхе СпамАссассин.

Неки од ВордПресс планова такође укључују ЦодеГуард сигурносну копију. Међутим, доступан је само за премиум кориснике док аутоматизовани систем и ажурирања додатака долазе са сваким планом. Додатна сигурносна средства укључују ЦлоудФаре интеграцију, алате за креирање црних листа ИП-а, ограничавање приступа веб локацији, блокирање ССХ приступа итд.

ГоДадди. Веб локације за ВордПресс често користе услуге и додатке других произвођача, што повећава шансу за добијање злонамерног или штетног кода на вашој веб локацији. ГоДадди користи неколико метода за откривање и уклањање злонамјерног софтвера као и за спречавање могуће претње. Корисници могу имати користи од:

 • Заокруживање надгледања система током сата – идеја је открити и уклонити све потенцијалне претње пре него што наштете вашој веб локацији.
 • ГоДадди Ботс – претражују вашу веб локацију како би спречили лажни промет и нежељену пошту.
 • Аутоматско ажурирање система – као што смо већ навели, систем аутоматски ажурира вашу ВП верзију. Међутим, не односи се на надоградње додатака с изузетком уграђених.
 • Плугин Сцаннинг – иако нема ажурирања додатака, систем поседује посебне алате који скенирају сваки додатак како би проверили да ли је могућа дигитална претња.

Блуехост вс ГоДадди: обе платформе добро раде посао у погледу сигурности. Међутим, ГоДадди недостаје неке основне карактеристике које Блуехост има са напредном анти-спам заштитом, аутоматским ажурирањем додатака итд..

4. Корисничка подршка

Блуехост. Степен експертизе за корисничку подршку дефинише поузданост пружатеља услуга. Што више можете ступити у контакт то имате боље. Блуехост нуди неколико начина да се обрати својим стручњацима за подршку. По правилу ћете добити одговор у року од 3 минута, што је један од тимова за подршку који се најбрже одазива. Да би се обратили подршци, корисници могу да се одлуче за:

 • Ливе Цхат функција:
 • Контактирајте службу за подршку телефоном;
 • Користите типичан образац за издавање улазница путем е-поште.

Званична веб локација је препуна корисних информација, а корисници могу наићи на тоне видео водича и туторијала на вебу.

ГоДадди. Корисници се могу директно обратити тиму за подршку. Ливе Цхат је још једна одлична функција за моментални контакт. Истовремено, корисници могу имати користи од огромне базе знања која је доступна на званичном вебсајту. Овде можете пронаћи различите чланке о томе како започети или прецизно прилагодити свој налог.

Сви водичи покривају различите теме за почетнике и професионалне програмере. Упркос брзом одговору, неки корисници наводе да ГоДадди корисничкој подршци недостаје стручност у случају техничких проблема. Шаљу типична упутства која понекад не раде.

Блуехост вс ГоДадди: Тим за подршку Блуехоста изгледа мало професионалније са истим начинима одржавања везе. Одговори подршке за ГоДадди понекад су збуњујући или нису од користи.

5. Политика цена

Блуехост. Добављач хостинга нуди три генерална ВордПресс плана уз 2 напредна пакета за е-трговину. Општи ВТ-оптимизовани сетови су следећи:

 • Основни трошкови $ 2,95 месечно за 1 веб локацију са бесплатним ССЛ и доменом, осим 50 ГБ простора за складиштење.
 • Плус трошкови 5,45 УСД за неограничене веб локације са бесплатним ССЛ и доменом поред неограничене пропусности и складиштења.
 • Избор плус кошта 5,45 УСД са свим карактеристикама из претходних планова + ажурирања ЦодеГуарда.
 • Про трошкови $ 13,95 са укљученим наменским ИП-ом.

Цене Блуехоста

Сви планови долазе са аутоматизованим исправкама и бешавном ВП интеграцијом. Ако желите да продајете производе уз помоћ ваше ВордПресс мрежне продавнице, можете да изаберете између засебних ВооЦоммерце и ВП Про пакета. ВооЦоммерце план кошта од 6,32 до 11,78 долара месечно са унапред инсталираним темама продавнице и несмереним складиштењем за неограничене продавнице. ВП Про креће се од 18,15 до 45,45 УСД месечно за скалабилне пројекте е-трговине који захтевају напредне функције.

ГоДадди. Систем има 4 главна плана за ВордПресс странице. Сви имају гаранцију поврата од 45 дана уз већ изграђене шаблоне за почетнике, бесплатну миграцију, свакодневну подршку и аутоматизоване исправке. Планови су следећи:

 • Основни трошкови $ 6,99 месечно за једну веб локацију са 10 ГБ простора за смештај.
 • Делуке трошкови $ 9,99 са аутоматизованим резервним копијама и до 15 ГБ простора за складиштење.
 • Крајњи трошкови $ 12,99 за до 2 веб локације са 30 ГБ простора за складиштење.
 • Про5 + трошкови $ 29,99 за до 50 веб локација и 200 ГБ простора за складиштење.

ГоДадди Прицинг

Блуехост вс ГоДадди: још једно коло за Блуехост. Чини се да је платформа свестранија и исплативија платформа са нешто флексибилнијим плановима у поређењу са стандардним ГоДадди плановима.

Доња граница

Упркос чињеници да ГоДадди нуди разне производе и средства за одржавање ваше веб странице безбедном и стабилном, чини се да је Блуехост боља алтернатива. Долази са решењем за боље перформансе у погледу брзине и продуженог времена. Има јефтиније планове за више функција од којих има користи. Чини се да је ВордПресс оптимизованији иако је ГоДадди још увек достојан пружатељ услуга хостинга.

БлуехостБлуехост – је светски препознатљив хостинг провајдер који има сет решења за сервер за било које потребе. Без обзира да ли желите да водите мали блог или повећате корпоративни мрежни пројекат, увек можете рачунати на свестране планове са мноштвом одличних функција за креирање и унапређење ваших ВордПресс веб локација било које врсте. Блуехост.цом

ГоДаддиГоДадди – мање је флексибилно решење иако још увек има све неопходне карактеристике провереног хостинг провајдера. Немају јој неке основне могућности, док су њени планови мало скупљи. Нема засебне опције е-трговине за хостинг док употреба система може бити мало збуњујућа за почетнике. ГоДадди.цомГоДадди – мање је флексибилно решење иако још увек има све неопходне карактеристике провереног хостинг провајдера. Немају јој неке основне могућности, док су њени планови мало скупљи. Нема засебне опције е-трговине за хостинг док употреба система може бити мало збуњујућа за почетнике.

Као резултат тога, Блуехост је укупни победник сјајан за професионалце и новајлије што олакшава и ефикасно управљање веб страницама ВордПресс.

Блуехост вс ГоДадди: Упоредни графикон

БлуехостГоДадди
1. Једноставност10 од 1010 од 10
2. Карактеристике10 од 109 од 10
3. Дизајн10 од 108 од 10
4. Подршка10 од 109 од 10
5. Цене10 од 1010 од 9
Укупно:10 од 109,0 од 10
Пробајте сада Пробајте сада
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map