Адобе Портфолио вс Скуареспаце

Адобе Портфолио вс Скуареспаце


Адобе Портфолио и Скуареспаце две су препознатљиве платформе за изградњу веб локација популарне међу корисницима широм света.

Обоје су већ неко време у ниши и сами су себи израђивали имена захваљујући једноставности коришћења и низу функција за прављење различитих врста веб локација. Упркос неким заједничким стварима, две платформе служе различитим циљевима.

Кратки снимак:

Адобе ПортфолиоАдобе Портфолио – је градитељ веб страница дизајниран углавном да створи допадљиве портфеље. Првобитно је лансирана како би помогла фотографима да успоставе своје лице на мрежи. Софтвер доноси неке суштинске карактеристике за стварање динамичних галерија слика, насловних страна фотографа и још много тога. Адобе ПортфолиоАдобе Портфолио – је градитељ веб страница дизајниран углавном да створи допадљиве портфеље. Првобитно је лансирана како би помогла фотографима да успоставе своје лице на мрежи. Софтвер доноси неке суштинске карактеристике за стварање динамичних галерија слика, насловних страна фотографа и још много тога.

Квадратни просторСкуареспаце – је свестранији инструмент за изградњу веб локација. Покренут 2014. године као СааС систем управљања садржајем, он се може похвалити интуитивним ВИСИВИГ уређивачем, избором прилагодљивих и прилагодљивих предложака, интуитивним интерфејсом и још много тога. Иако је првобитно лансиран као програмер веб локација, данас корисницима омогућава израду насловница, професионалних портфолија, малих дигиталних продавница итд.. Квадратни просторСкуареспаце – је свестранији инструмент за изградњу веб локација. Покренут 2014. године као СааС систем управљања садржајем, он се може похвалити интуитивним ВИСИВИГ уређивачем, избором прилагодљивих и прилагодљивих предложака, интуитивним интерфејсом и још много тога. Иако је првобитно лансиран као програмер веб локација, данас корисницима омогућава израду насловница, професионалних портфолија, малих дигиталних продавница итд..

Наша данашња гласина заправо није да упоређујемо две платформе, већ да покажемо како свака може помоћи у одређеним ситуацијама. Иако Адобе Портфолио служи свом главном циљу да корисницима омогући стварање портфолија фотографа, Скуареспаце пружа мало више слободе у погледу типова веб локација.

1. Једноставност употребе

Обе платформе тврде да имају једноставан процес израде веб локација. Обе платформе не захтевају посебно знање или вештине кодирања. Другим речима, можете креирати сајт од нуле без знања ХТМЛ / ЦСС Међутим, Адобе Портфолио може изгледати помало збуњујуће за почетнике, посебно од самог почетка, док је Скуареспаце поједноставио процес захваљујући својој интуитивној ВИСИВИГ функцији. Прије него што уђемо у техничке детаље, погледајмо поступак пријаве.

Пријављивање

У овој фази обе платформе имају буквално исти поступак. На пример, Адобе Портфолио ће од вас тражити да прво изаберете врсту веб локације. Може бити портфељ за креирање динамичних галерија и излагање ваших радова, као и насловницу која ће се представити мрежној публици. Квадратни простор успоставља исти приступ. Систем ће тражити да наведете своје циљеве пројекта (продајте производе, промовишете своје услуге итд.) Пре процеса регистрације како би вам омогућио да изаберете низ релевантних образаца за почетак..

Једина разлика је у томе што Скуареспаце нуди више опција у погледу изгледа. Истовремено, можете једноставно прескочити прву фазу и прећи на листу свих доступних тема да бисте одабрали ону која вам се свиђа. С друге стране, Адобе Портфолио може да се интегрише са Гоогле Цлоуд-ом, што у реду функционира кад год требате да ажурирате већ постојеће фотографије и садржаје.

Последња фаза је пријава и покретање процеса прилагођавања. Опет, обе платформе успостављају исти приступ који вам омогућава да се пријавите помоћу друштвених или гоогле налога или једноставно назначите корисничко име и лозинку. Ево вас на контролној табли са одабраним распоредом.

Прочитајте и: Адобе Портфолио Ревиев.

Уређивање шаблона

Након што се успешно пријавите, наћи ћете се на контролној табли са одабраним предлошком. Још једном се Адобе Портфолио и Скуареспаце у овој фази тешко разликују. Чак имају и алатну траку са свим функцијама на истом месту (на левој бочној траци). Међутим, Скуареспаце долази са уређивачем за повлачење и испустање док се Адобе Портфолио мало разликује од традиционалног ВИСИВИГ уређивача.

Адобе Портфолио едитор Адобе Портфолио едитор

Коришћење квадратног простора било би лакше за новорођенче. Они могу лако променити постојећу структуру странице изгледа или дизајнирати ону своју. Премештање или замена блокова и елемената је врло једноставно. Можете их преуредити као и изабрати алатну траку за додавање медијских датотека или других елемената. Овде имамо Стиле Едитор са напредним подешавањима, не само за померање или додавање нових елемената, већ и за промену величине, промене фонтова и боја и још много тога. Успут, можете занемарити готове шаблоне и имплементирати властити дизајн из празне слике помоћу прилагођених одјељака.

Скуареспаце Паге Едитор Уређивач страница квадрата

Адобе Платформ има мало другачију функционалност прилагођавања, мада предлошке спремне за употребу такође долазе са бројним основним одељцима и страницама које можете променити или прилагодити. Платформа нема типичан уређивач превлачења. То отежава процес. Штавише, неке функције су збуњујуће попут стварања нове странице испочетка која неће имати ниједан елемент или одсек из првобитног изгледа. Али укупан утисак је да је и даље прилично једноставан за употребу.

Прочитајте и: Преглед квадрата.

Адобе Портфолио вс Скуареспаце: Квадратни простор ће вам одузети мање времена да направите веб локацију испочетка. Међутим, целокупни процес израде веб локација изгледа готово исто са неким малим разликама, што Адобе Едитор чини мало сложенијим.

2. Карактеристике и флексибилност

Било би погрешно да упоређујемо Адобе Портфолио и Скуареспаце као два једнака градитеља веб страница у погледу функција и флексибилности. Као што смо већ навели, они служе различитим циљевима. Међутим, ми ћемо указати и на неке кључне разлике.

Управљање доменом и хостингом

Управљање веб локацијама је прво што морамо поменути. Скуареспаце је решење „све у једном“, што значи да ће се систем побринути за ваш домен и хостинг. Не треба тражити најбоље решење за сервер. Једноставно одаберите план у зависности од својих циљева и стекните комплетан сет функција без обзира да ли треба да направите дигиталну продавницу или веб локацију за мали бизнис.

Подешавања домена Адобе Портфолио Подешавања домена Адобе Портфолио

Ситуација са Адобе Портфолио је компликованија. Нема сопствено решење за хостинг или домен. Корисници ће се морати ручно регистровати и угостити њихова имена домена. Добра вест је да се платформа удружује са Намецхеап-ом који ће угостити вашу веб локацију за случај да домен купите преко Адобе Портфолио. Лоша вест је да ћете морати ручно да обрађујете сва подешавања, од навођења потребних ИП адреса до измене ДНС записа. Новопечени људи тешко ће ценити такав приступ.

Прочитајте и: Шта је име домена и како функционишу домени.

СЕО подешавања

Обе платформе омогућавају корисницима да брину о СЕО пријатности на њиховим веб локацијама. Наравно, никада их не треба упоређивати са више СЕО оријентисаних платформи ВордПресс, на пример, иако још увек нуде одређену основну функционалност за оптимизацију. Скуареспаце има прилично јасну конфигурацију странице са кутијама за мета наслове и описе. Беспрекорна интеграција друштвених медија такође ће бити добра предност за новорођенче. У сваком случају, није потребно кодирање или посебне вештине.

Подешавања СЕО квадрата Подешавања СЕО квадрата

Адобе Портфолио такође олакшава повећање СЕО-а веб локације. Корисници могу да користе надзорну таблу за учитавање фаворита веб локације за боље препознавање, интегрисање аналитичких алата и уређивање наслова и описа са фокусом на кључне речи. Још једном, ништа посебно не би било потребно.

Видгети и додаци

Скуареспаце изгледа мало свестраније у погледу додатака и видгета. Међутим, то је само зато што је Адобе Портфолио углавном фокусиран на изградњу динамичних галерија и колекција слика различитих стилова. Овде платформа сигурно осваја. Корисници имају прилику створити буквално онолико фотогалерија колико им је потребно. Посебни алати омогућавају лако сортирање по категоријама ради лакшег уврштавања.

Штавише, систем ће се бринути за изглед ваших галерија захваљујући аутоматизованој функцији за промену величине. Систем ће оптимизирати ваше фотографије, као и простор на диску и синхронизовати ваше галерије са Адобе Цлоуд-ом. Нема проблема ако већ имате постојећи пројекат и желите да увезете све своје слике на нову веб локацију. Адобе Портфолио се може интегрисати са Пхотосхоп Лигхтбок, Беханце или Адобе Стоцк како би вам омогућио да ажурирате пројекат са неколико кликова.

Међутим, ту се завршавају предности Адобе Портфолио. Заправо не доноси ништа, изузев функција грађења и оптимизације. С друге стране, Скуареспаце има избор додатака који укључују дугмад за дељење друштвене мреже, интегрисану аналитику и метрике, контакт обрасце и још много тога. У исто вријеме, треба имати на уму и неке основне значајке е-трговине које пружа и Скуареспаце.

Функционалност е-трговине

Колико год то чудно звучало, али Адобе Портфолио не може понудити ништа везано за функционалност е-трговине, зашто је помало чудно с обзиром на његове функције прављења насловница. Шта би фотограф требао учинити у случају да не жели само показати своје радове, већ и продати услуге на мрежи? Овде изгледа квадратни простор као боља опција.

Скуареспаце еЦоммерце Скуареспаце еЦоммерце

Систем вам такође омогућава да правите професионалне портфолије са основним продајним функцијама, као и мале дигиталне продавнице. Корисници могу продати до 100 производа, као и интегрисати неке од најпопуларнијих опција плаћања као што су ПаиПал или Стрипе. Платформа има једноставан систем уређивања производа у којем можете мењати опис производа или постављати нове, уређивати, цене итд.

Прочитајте и: Алтернатива квадрата.

Адобе Портфолио вс Скуареспаце: Адобе Портфолио омогућава вам да успоставите присуство на вебу, али у ствари не продаје услуге на мрежи. Недостатак функција е-трговине барем је засад огроман недостатак. Овде Скуареспаце изгледа флексибилније.

3. Дизајн

Табела упоређивања дизајна

Адобе ПортфолиоКвадратни простор
Број тема:12105
Прилагођене теме:&# к2714; ДА✘ НЕ
Трошак тема:бесплатнобесплатно
Висуал Едитор:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Нацрт са одзивом:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Уређивање ЦСС кода:&# к2714; ДА&# к2714; ДА

Адобе Портфолио сигурно нема флексибилност у погледу дизајна. Нуди око 12 различитих шаблона. Изгледају прилично добро и мобилни су прилагодљиви. Међутим, систем не нуди много значајки дизајнирања и прилагођавања на страници. Заправо морате радити са оним што добијате мијењањем стилова и величина галерије.

Квадратни простор има шири избор тема. Корисници могу бирати између око 90 различитих предложака који глатко покрећу радне верзије, као и различите типове мобилних уређаја. Дизајн целокупних шаблона изгледа добро.

Подељени су у категорије ради брже претраге. Приступ ХТМЛ / ЦСС веб локације је још један велики плус у корист Скуареспаце-а. Иако ће се радити искусним програмерима, они могу модификовати страницу и стил колико год им је потребно. Проверите да ли имате приступ платформи за програмере са својим планом. Требали бисмо поменути и алатку Скуареспаце Цовер Паге буилдер са 29 тема за употребу.

Прочитајте и: Примери веб локација Скуареспаце.

Адобе Портфолио вс Скуареспаце: Скуареспаце се може похвалити широким избором предложака поред свог прилагођеног градитеља насловних страна и ХТМЛ / ЦСС приступа.

4. Корисничка подршка

Као део Цреативе Цлоуд-а, Адобе Портфолио је успео да задобије огромну заједницу корисника и следбеника који разговарају о разним техничким и другим питањима на бројним форумима и стотинама тема. Скуареспаце нема тако велику заједницу, иако обе платформе нуде углавном исти начин да ступите у контакт са тимом за подршку:

 • Систем за улазнице – оба произвођача веб сајтова нуде традиционални начин слања е-поште са потраживањем или проблемом. Међутим, тим за подршку Скуареспаце-а брже реагује.
 • Водичи и водичи – док је Адобе Портфолио огроман Центар за помоћ С мноштвом чланака и упутстава за употребу, Скуареспаце долази са свеобухватнијим приступом дељења практичних видео туторијала, постова на блогу и других корисни извори информација.

Оно што је још важније, Скуареспаце има функцију Ливе Цхат за тренутно контактирање, а Адобе Портфолио не.

Адобе Портфолио вс Скуареспаце: Скуареспаце нуди више начина за кориснике да што брже реше своје проблеме. Недостатак функције Ливе Цхат није пресудан за кориснике Адобе Портфолио-а, иако би могао бити од велике користи.

5. Политика цена

Кључна разлика између платформи у погледу цена је чињеница да је Адобе Портфолио бесплатан за све претплатнике Адобе Цреативе Цлоуд. Ако нисте на листи корисника услуга, ситуација ће бити заправо иста као код Скуареспаце корисника. Оба система нуде неколико пакета које можете изабрати овисно о вашим циљевима и функционалности која је потребна.

Цене квадрата се крећу од 12 УСД за лични план (погодно за блогове и портфеље) до 40 УСД месечно уз неколико пакета е-трговине са мобилним телефонима:

 • Бизнис план коштају 18 долара месечно за малу дигиталну продавницу у којој ће се продати неколико предмета.
 • Основна Интернет продавница за растућу дигиталну продавницу која кошта 26 долара месечно.
 • Напредна Интернет продавница за велике пројекте е-трговине који продају стотине производа.

Што се тиче креативних планова за облак, они су следећи:

 • Почетни планови ће – 9,99 УСД који садрже све популарне производе, укључујући Пхотосхоп ЦЦ, Лигхтроом ЦЦ и Лигхтроом Цлассиц ЦЦ.
 • Напредни план – 19,99 УСД месечно са свим Адобе производима и 1ТБ простора за складиштење.
 • Комплетан план креативног облака – 52,99 УСД месечно са неограниченим приступом целом низу Адобе алата и функција.

Адобе Портфолио вс Скуареспаце: Планови Адобе Портфолио могу одговарати професионалним дизајнерима који ће можда највише искористити друге Адобе производе као што је Пхотосхоп. Ако вам нису потребни и једноставно желите да направите веб локацију која је у потпуности представљена, Скуареспаце је боља опција.

Закључак

Наш данашњи преглед још једном доказује да је одабир веб локације за израду веб локација који задовољава ваше циљеве први и најважнији корак. Од виталног је значаја да јасно разумете своје циљеве као и претходне циљеве пројекта. Једном када добијете потпуну слику, избор тешко да ће бити изазов. Да ли вам је потребан професионални портфељ или веб локација са преко-просечном функционалношћу?

Адобе ПортфолиоАдобе Портфолио – добар је када је реч о насловним странама или портфељима креативних фотографа. Штавише, то би могла бити добра идеја у случају да планирате користити и друге Адобе производе. Као засебан градитељ веб локација, платформа недостаје флексибилност да превазиђе динамичне галерије и колекције слика. Адобе ПортфолиоАдобе Портфолио – добар је када је реч о насловним странама или портфељима креативних фотографа. Штавише, то би могла бити добра идеја у случају да планирате користити и друге Адобе производе. Као засебан градитељ веб локација, платформа недостаје флексибилност да превазиђе динамичне галерије и колекције слика.

Квадратни просторСкуареспаце – флексибилнији је софтвер који вам омогућава да не само успостављате веб присуство већ и продајете на мрежи. Рјешење „све у једном“ долази са широком опцијом шаблона, више могућности прилагођавања веб мјеста и функционалности е-трговине.. Квадратни просторСкуареспаце – флексибилнији је софтвер који вам омогућава да не само успостављате веб присуство већ и продајете на мрежи. Рјешење „све у једном“ долази са широком опцијом шаблона, више могућности прилагођавања веб мјеста и функционалности е-трговине..

Увек бисте требали тражити могућности за растуће пројекте и одлучити се за платформе које резервишу више простора за е-пословање путем интернета.

Адобе Портфолио вс Скуареспаце: Упоредни графикон

Адобе ПортфолиоКвадратни простор
1. Једноставност8 од 108 од 10
2. Карактеристике7 оф 109 од 10
3. Дизајн8 од 1010 од 10
4. Подршка9 од 109 од 10
5. Цене9 од 108 од 10
Укупно:8.2 од 108.8 од 10
Пробајте сада Пробајте сада
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map