Адобе Мусе вс Дреамвеавер

Адобе Мусе вс Дреамвеавер

Адобе је своје име добио на арени за веб дизајн захваљујући линији награђиваних решења за потребе изградње веба. Корисници могу имати користи од низа производа и софтвера произведених под истим натписом. Адобе Мусе и Дреамвеавер су добар пример таквих брендираних произвођача веб страница који могу послужити у различите сврхе.

Иако се у ствари не надмећу за име врхунске платформе и имају много тога заједничког, неке основне разлике могу утицати на избор корисника. Преглед Адобе Мусе вс Дреамвеавер је да се истакну те разлике које указују на најприкладније решење за ваше посебне потребе.

Кратки снимак:

Адобе МусеАдобе Мусе – је једноставан инструмент за прављење веб локација за веб дизајнере који омогућава корисницима да стварају респонзивне веб странице без техничких вештина. Процес инлине градње је кључна карактеристика платформе поред бескрајних дизајнерских могућности које пружа функционалност увоза дизајна, што вам омогућава да имплементирате властити изглед. Штавише, Адобе Мусе пружа довољно слободе када је у питању избор сервера за вашу будућу веб локацију. Лоша вест је да је Адобе званично престао објављивати своја ажурирања функција за платформу од 26. марта 2018., док је техничка подршка доступна само до 26. марта 2020. Адобе Мусе

Адобе ДреамвеаверАдобе Дреамвеавер – је компликованији градитељ веб страница намењених професионалцима. Развијен је за искусне кориснике веб софтвера који имају солидну техничку позадину. Иако још увек има визуелне уреднике за обраду процеса изградње користећи неке од његових ВИСИВИГ елемената, његови инструменти су углавном усмерени око ЈаваСцрипт, ПХП, ХТМЛ, ЦСС и других језика кодирања. Дреамвеавер је добро решење за жудњу за професионалним веб локацијама које су прилагођене мобилним уређајима. Адобе Дреамвеавер

Упркос чињеници да су ови софтвер лансирани под истим транспарентом, служе различитим циљевима и успостављају супротне приступе процесу израде веб локација. Погледајмо ближе могућности Адобе Дреамвеавер вс Адобе Мусе и како они заправо могу помоћи покретању солидног веб пројекта.

1. Једноставност употребе

 • Адобе Мусе долази као десктоп апликација за професионалне веб дизајнере жељне креирања сложених сајтова и за почетнике без посебних вештина. Платформа има једноставан интерфејс који је познат свима који су бар једном користили Пхотосхоп. Корисници су слободни да дизајнирају или увезе своје властите изглед, креирају нове видгете са уграђеним функцијама и још много тога. Платформа служи два главна циља:

  • Једноставне веб странице. Систем има ДИИ (уради сам) функционалност што га чини прилично једноставним и брзим за кориснике да мењају или прилагођавају своје шаблоне..
  • Сложене веб странице. Овај се углавном односи на искусне веб дизајнере који жуде за сложенијим веб пројектима са напредним УИ / УКС функцијама. Адобе Мусе има функцију сарадње која омогућава корисницима да раде са партнерима, клијентима и дизајнерима трећих страна како би оживјели њихове пројекте.

  Иако би софтвер могао изгледати прилично лако од самог почетка, можда ће можда требати неке кривуље учења. Можда ће проћи неко време док не будете јасно разумели како раде сви алати и функције. Дакле, припремите се за неко раздобље суђења и грешке. С друге стране, тешко да ћете се суочити са било каквим потешкоћама у случају да вам није потребна сложена локација или желите да користите готов предложак или изглед свог..

  Адобе Мусе Едитор

  Као што смо већ навели, Адобе не планира да издаје нове функције и исправке софтвера. Штавише, техничка подршка неће бити доступна од 26. марта 2020. То би могло бити и негативна страна за новорођенче који направе прве кораке унутар платформе. Али они који већ користе апликацију, не морају се бринути јер ће и даље моћи да користе све њене доступне функције.

 • Адобе Дреамвеавер је сложенији едитор који захтева добро познавање барем ПХП-а, ХТМЛ-а и ЦСС-а. Пре свега, морате да имате инсталирану апликацију. Тада ћете видети кратки уводни видео снимак са неколико истицаја и увида за почетак. Видео савети могу бити корисни за спречавање уобичајених грешака од самог старта, као и за промену делова кода, линија, провјера грешака, истицање синтаксе и друге ствари које ће значајно убрзати рад.

  Дреамвеавер Едитор

  Висуал Едитор

  Још једном, овде имамо познати интерфејс који је потпис главних Адобе производа. Долази са моћним визуелним уређивачем који креира веб локације по мери са нагласком на постављање процеса израде веб локација заснованих на коду. Доиста има неколико елемената ВИСИВИГ који процес изградње чине мало једноставнијим. С једне стране, може искористити вештине кодирања. С друге стране, нећете моћи добити веб локацију која је спремна за објављивање користећи само ДИИ уређивач. Интеграција кода, укључујући ЈаваСцрипт, ПХП и још много тога, још увек је потребна.

  Едитор кода

  Иако је платформа више оријентисана на техничаре, долази са снажним уређивачем кода који има богат сет функција. То се креће од опсежне библиотеке кода за одабир елемента или функције која вам је потребна до провере грешака. Платформа има режим прегледа прегледача да бисте видели све промене које направите.

Адобе Мусе вс Дреамвеавер. Сучеља обеју апликација су прилично једноставна за искусне кориснике. Разлика је у томе што су вам потребна знања о програмирању и веб дизајна да бисте користили Дреамвеавер, док Мусе подразумева свест само о основама дизајна. Због овога је много једноставније савладати Мусе. Оба система обилују уџбеницима и приручницима. Услуге је могуће научити ако имате жељу за тим – позадина је прилично моћна. Уопште, Мусе је пожељнија варијанта у савременом свету. Једноставније је, брже и приступачније.

2. Скуп значајки и флексибилност

 • Адобе Мусе може се похвалити проширеним дизајном и визуелним функцијама за стварање лепог портфеља, одредишних страница или веб локација малих предузећа. Платформа има довољно функционалности да смисли једноставан пројекат е-трговине, захваљујући богатом скупу функција. Оне се односе на интеграцију видгета, поједностављење радног тока, имплементацију различитих визуелних ефеката и анимација и још много тога. Ево неких основних функција које би корисници могли ценити:

  Мусе Инсерт Видгет

  • Атрибути Алат за копирање – функција поједностављује радни ток чинећи га бржим док корисници могу копирати атрибуте попут фонтова или непрозирности из једног пројекта и залијепити их у други.
  • Побољшане перформансе – платформа обезбеђује стабилне перформансе током процеса изградње. Његова моћна машина омогућава корисницима да брзо извршавају различите задатке као што су отварање, објављивање или чување датотека вашег сајта.
  • Видгет-ови за мобилне уређаје – све од презентација и презентације до форме је прилагођено мобилним уређајима. Све што требате је да додате свој видгет који ће вам бити потребан, док ће га систем аутоматски променити како би се 100% прилагодио.
  • Једноставан избор елемената – рецимо, морате да издвојите одвојени елемент из видгета. Нећете бити присиљени да прођете кроз бројне слојеве. Једноставно двокликните на елемент.
  • ЦЦ интеграција – можете преузети графичке елементе или анимацију из ЦЦ библиотеке и створити прилагођену анимирану композицију користећи функцију превлачења и падања уредника.
  • Цреативе Цлоуд – сва средства веб локације ће бити сигурна у алату Цреативе Цлоуд. Служи за архивирање и враћање рачунарских производа, средстава, библиотека, мобилних пројеката и још много тога. Платформа такође олакшава сарадњу са неколико библиотека истовремено

  Адобе Мусе вс Дреамвеавер

 • Адобе Дреамвеавер осмишљен је да имплементира ХТМЛ, ЦСС, ПХП и ЈаваСцрипт кодове, што би требало да значи већу слободу и флексибилност. Што се тиче његовог скупа функција, овде имамо неке основне опције, укључујући одјављивање грешака и додавање вредности. Што се тиче додатних функција, можда ће вам се допасти следеће:

  Функције Дреамвеавер-а

  • Уређивач динамичког кода – његова главна мисија је да смањи време потребно за израду веб странице или апликације. Ова функција има могућност довршавања кода која може аутоматски завршити код. Додатно ћете поштовати савете и савете о кодовима, визуелна помагала итд.
  • Преко платформски производи – Дреамвеавер омогућава корисницима да развијају вишенаменске производе за разне уређаје. Без обзира да ли ће то бити веб локација или веб апликација, подједнако ће се покретати у различитим димензијама екрана и ОС-у. Све измене које унесете могу се пратити у режиму реалног времена у вашем претраживачу или на интегрисаном алату за преглед.
  • Брза имплементација – систем је покренуо предлошке и нацрте које можете прилагодити и креирати ХТМЛ странице веб страница и друге властите елементе. Можете бирати између блогова, дигиталних продавница, портфолија, готових страница веб страница, итд.
  • Ажурирања – Дреамвеавер је динамична апликација, што значи редовна ажурирања и нове функције како би се осигурало боље искуство кодирања.

Адобе Мусе вс Дреамвеавер: иако је платформа оријентисана на код, Дреамвеавер би требао пружити више флексибилности и слободе, јер можете слободно кодирати било који елемент који вам је потребан. Наравно, за то је потребно велико техничко знање. Са ове тачке гледишта, Мусе изгледа као једноставна опција с обзиром на њену интеграциону функционалност, избор видгета, моћан визуелни уређивач и друге сјајне функције.

3. Дизајни

Адобе МусеДреамвеавер
Број тема:ОбичајОбичај
Бесплатне теме&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Трошак плаћених тема:30 долара у просеку75 УСД у просеку
Нацрт са одзивом&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Сортирај према индустрији:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Уређивање ЦСС кода:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
 • Адобе Мусе. Овде нема готових образаца. Можете их нацртати самостално, мада веб обилује свестраним предлошцима које су дизајнирали други корисници како би удовољили било ком укусу и захтевима.

  Многи веб студији цртају шаблоне за Мусе и постоје посебни изгледи који одговарају било којем типу веб страница. Можете да наручите јединствени предложак од професионалног веб дизајнера. Уопштено, Мусе је одличан избор за самостално креирање дизајна било којег нивоа сложености. Може се упоредити са Пхотосхопом за све веб странице. Ово је савршена апликација за професионалне веб дизајнере и за новајлије.

  Можете у почетку да одаберете ширину странице (респонзивна или статичка), креирате предлошке (стандардни делови веб страница) и дизајнирате део садржаја коришћењем видгета и алата попут оних доступних у Пхотосхопу.

 • Адобе Дреамвеавер. Очигледно је да сте ви ви тај који је одговоран за креирање овде предложака ваше веб странице. Програм не садржи никакве унапред постављене предоџбе или готове дизајне, што је за њих напредна веб локација за креирање веба. Да, можете користити основне готове ХТМЛ изгледа за креирање веб страница са једном страницом са разноликим распоредом елемената, на пример. Код можете пронаћи на вебу. Постоје такви сервиси који ће вам пружити потребне изгледа веб страница у облику кода. То значи да у програму можете користити било који спољни код.

  Дреамвеавер Тхемес

  Коначно, Дреамвеавер је веома згодан и напредан уређивач кода. Узми и користи што желиш – овде нема ограничења. Професионалци цртају предлошке у Пхотосхопу, а затим креирају веб странице у Дреамвеаверу. То је прави приступ. За оне који траже једноставна решења, програм уопште не функционише. За такве кориснике СааС услуга или Мусе биће много боље решење.

Адобе Мусе вс Дреамвеавер. Оба система подстичу самостално развијање веб страница. Створене су са потребама искусних корисника на уму. Међутим, постоје многи свестрани предлошци и дизајни који су посебно развијени за Мусе. Могу се купити, наручити по наруџби или преузети са интернета. Што се тиче Дреамвеавер-а, не постоје предлошци посебно дизајнирани за систем, јер је ово про-орјентисана платформа. Нудивање својих подешавања корисницима може се упоредити са подучавањем Мохамеда Алија основама бокса. Да ли сте одлучили да користите Дреамвеавер? Тада сте већ професионалац за веб дизајн.

4. Корисничка подршка

 • Адобе Мусе је део Адобе линије производа. То значи да можете пронаћи бројне туторијале, видео водиче, често постављана питања и друге информације које би вам могле бити корисне. Бренд има огромну заједницу већ постојећих корисника који би могли одговорити на ваша питања. С друге стране, ако планирате да користите Мусе, од 26. марта 2020. остаћете без техничке подршке. То можда и није велики недостатак, јер је платформа веома једноставна за коришћење. С друге стране, свима нам је повремено потребна техничка помоћ.

 • Адобе Дреамвеавер заправо има исте начине да остане у контакту. На званичној веб страници можете пронаћи бројне изворе и чланке. Тоне информација могу се наћи у званичном Адобе центру за помоћ са корисничким водичима. Дреамвеавер такође има свој званични форум за подршку са најчешћим питањима (ФАКс), водичима за инсталацију додатака, итд. Такође можете посетити Адобе кориснички сервис и директно се обратити техничкој подршци..

Адобе Дреамвеавер вс Адобе Мусе: иако су оба производа под истим натписом и имају већину сличних карактеристика за контакт, чињеница да ће Адобе искључити своју Мусе техничку подршку изгледа збуњујуће. Међутим, ипак се можете одлучити за службену службу за кориснике и надам се да ће то помоћи.

5. Политика цена

Оба програма су обезбеђена на основу претплате Цреативе Цлоуд. У основи, бавимо се претплатом за одређени термин употребе. Годишњи планови су око 40% јефтинији од месечних. Трошак Дреамвеавера износи 240 УСД годишње, док Мусе 180 УСД годишње.

Цене Адобе Мусе

Оба програма нуде бесплатну пробну верзију од 7 дана. Да бисте започели рад са платформама, морате да их преузмете, приступите свом Адобе налогу и активирате пробну верзију.

Закључак

Док су и Адобе Мусе и Дреамвеавер оффлине софтвер које је развила иста компанија, имају прилично заједничко место у погледу цена и корисничке подршке. Обојица су лансирана како би помогла корисницима да направе брзи веб локацију различитих типова. У исто време, они се апсолутно разликују од супротних група карактеристика и циљева којима се служе.

Адобе МусеАдобе Мусе је више прилагођен почетницима који ствара веб локацију. То је добро за израду светлих и хватање веб локација попут одредишних страница, портфолија и веб локација малих предузећа. Има довољно функционалности и дизајнерских карактеристика да оживи било који стил без техничких вештина. Проширени избор функционалних чини радни ток лакшим и брзим. Лоша вест је да корисници Мусе више не треба да очекују ажурирања функција и техничку подршку, мада могу и даље да користе софтвер. Адобе Мусе

Адобе ДреамвеаверАдобе Дреамвеавер је компликованији алат у погледу употребљивости и процеса израде. Више је кодирања, оријентисаног на стручњаке, омогућавајући професионалним програмерима да стварају буквално било коју веб страницу. Имају довољно слободе за прављење прилагођених елемената заснованих на ХТМЛ-у, ПХП-у, ЦСС-у или другим језицима за кодирање. Дреамвеавер је сложенији за употребу иако још увек има ДИИ едитор. Адобе Дреамвеавер

Укратко, Дреамвеавер би могао бити боља опција, јер редовно долази с ажурирањима и стабилном техничком подршком. Ако сте почетник и немате инсталирану Мусе, платформа можда није најбоља опција с обзиром на готово истечену техничку подршку. Можда желите да потражите нешто друго.

Преглед упоредне табеле

Адобе МусеАдобе Дреамвеавер
Лакоћа коришћења:Адобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс Дреамвеавер
Карактеристике:Адобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс Дреамвеавер
Дизајни:Адобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс Дреамвеавер
Подршка муштеријама:Адобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс Дреамвеавер
Цене:Адобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс Дреамвеавер
Укупна оцена:Адобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс ДреамвеаверАдобе Мусе вс Дреамвеавер

Испробајте Адобе Дреамвеавер одмах

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me