Адобе Дреамвеавер вс ВордПресс

Дреамвеавер вс ВордПресс


Саставити два различита градитеља веб страница прилично је тешко не поменути њихово поређење. Међутим, покушаћемо да прегледамо Дреамвеавер и ВордПресс – две платформе које се потпуно разликују у погледу употребе, функција, интеграције и других основних питања.

Главна мисија оба алата је иста (правити веб страницу, иначе, зашто бисмо их икада прегледали?), Али средства која они пружају су супротна.

Кратки снимак:

Адобе ДреамвеаверАдобе Дреамвеавер – део је комерцијалног пакета Адобе производа. Доступан је као софтвер за преузимање с низом алата за искусне веб дизајнере. Платформа је лоша идеја за почетнике, јер захтева дубоке вештине програмирања. У супротном, неће бити од користи иако његов уређивач долази с неким интегрисаним ВИСИВИГ функцијама. Искусни стручњаци ће ценити ослобођени Дреамвеавер који ствара веб локације са јединственим дизајном и ексклузивном функционалношћу. Адобе ДреамвеаверАдобе Дреамвеавер – део је комерцијалног пакета Адобе производа. Доступан је као софтвер за преузимање с низом алата за искусне веб дизајнере. Платформа је лоша идеја за почетнике, јер захтева дубоке вештине програмирања. У супротном, неће бити од користи иако његов уређивач долази с неким интегрисаним ВИСИВИГ функцијама. Искусни стручњаци ће ценити ослобођени Дреамвеавер који ствара веб локације са јединственим дизајном и ексклузивном функционалношћу.

ВордПрессВордПресс – је најпопуларнији ЦМС са отвореним кодом која се може похвалити са милионима веб локација уживо. Израз „опен-соурце“ значи да није потребно преузимање. Слободни сте да одаберете било који предложак који желите, као и да интегришете бројне додатке и услуге доступне на мрежи. Корисници могу да креирају и уређују веб странице на мрежи, док је систем прилично једноставан за употребу чак и за људе са техничким вештинама. Систем олакшава израду веб локација било које врсте, мада би неке могућности кодирања у будућности могле бити корисне. ВордПресс.орг

Супротан приступ изради веб страница отежава упоређивање Дреамвеавер-а и ВордПресс-а. Оба система имају врло мало заједничких ствари. Мисија прегледа је да покаже када и на који начин свака од платформи може бити корисна. Идемо даље!

1. Једноставност употребе

Као што је већ поменуто, Дреамвеавер је апликација за преузимање, док је ВордПресс систем за управљање садржајем отвореног кода. Ова чињеница одређује супротан приступ изградњи и уређивању веб страница. Разлика постаје очита чим корисник учини своје прве кораке.

Почетак

Прво што треба да урадите да бисте користили програм за израду веб локација Дреамвеавер је преузимање апликације. То није СааС платформа. То значи да нећете моћи да управљате својом веб мрежом из прегледача. Кључни изазов је да морате да инсталирате апликацију на разне рачунаре или да се држите једног процесора. То резултира недостатком флексибилности у уређивању.

Ситуација са ВордПрессом је супротна. Не морате преузимати никакав додатни софтвер. Иако ћете можда требати да преузмете предложак након што сте регистровали домен и одабрали хостинг провајдера. То може потрајати неко време. С друге стране, тему можете инсталирати право са контролне табле. Избор није пресудан док је процес брз и лак. Све што требате је да се побринете за:

То су два кључна фактора за живот са ваше веб странице. Најбоља опклада је потицати за ВП-ове оптимизоване хостинг пружатеље као што је Блуехост. Добра идеја за оне који се не желе бавити ручним интеграцијама.

Уређивач веб локација

Као што већ знате, Дреамвеавер је углавном за искусне веб дизајнере. Треба да добро познајете ПХП, ЦСС и ХТМЛ како бисте то могли креирати сајт од нуле. Добра вест је да је систем има видео туторијале и савете које су омогућене након што инсталирате апликацију. Водичи описују уобичајене грешке које треба избегавати. Корисници ће такође научити како да кодирају линије и делове, провере систем на грешке, истакну синтаксу итд. Наравно, ти видео снимци никада неће испунити недостатак знања о кодирању. С друге стране, можда би им и даље биле корисне.

Дреамвеавер Едитор

Можете погледати видео или га прескочити да бисте ушли у командну таблу. Ако сте професионални корисник Адобе-а, бићете упознати са интерфејсом система. Изгледа практично исто као и остали пројекти из Цреативе Цлоуд пакета. Визуални је врло моћан са довољно веб алата за оживљавање било које идеје дизајна. Уређивач има минималну ВИСИВИГ функционалност омогућавајући корисницима преуређивање или уклањање неких елемената странице. Међутим, није довољно да се направи потпуно функционалан вебсајт који је спреман за употребу. Корисницима ће и даље бити потребно интегрисање кода у неком тренутку.

ВордПресс је једноставније решење иако неки искусни корисници такође имају шансу да измене ХТМЛ / ЦСС веб локације како би применили различите концепте веб дизајна. Кључна предност је што ВП има једноставан интерфејс поред свог интуитивног уређивача садржаја. Схватићете како систем функционише чак и ако га никада раније нисте користили.

ВордПресс Едитор

Уређивач вам омогућава стварање нових страница и одељка, уређивање и објављивање садржаја, додавање различитих елемената на страници, преузимање медијских датотека, додавање ознака, скрипти, обликовање текста итд. Било би погрешно да кажемо да је ВордПресс супер једноставан за користити посебно у поређењу са традиционални драг-анд-дроп системи. С друге стране, прилично је лакше него Дреамвеавер.

Уређивање кода

Дреамвеавер има моћан уређивач кода. Корисници могу да раде са различитим програмским језицима, укључујући ЈаваСцрипт и ХТМЛ. Систем долази са избором програмских инструмената и функција које укључују низ функција и елемената доступних у библиотеци кода, алат за уклањање погрешака, режим прегледа прегледа и још много тога.

ВордПресс такође омогућава приступ уређивачу кода за веб локације. Корисници су слободни да изврше било какве промене које желе, додају нове функције, уређују постојеће излоге или чак креирају сопствени дизајн. У оба случаја ће вам требати дубоко искуство кодирања иако Дреамвеавер долази са мало ширим избором решења за визуелно уређивање.

Употреба веб сајта

Иако је Дреамвеавер заправо апликација која захтева додатну инсталацију, морат ћете пронађите поуздано решење сервера да преузмете веб локацију спремна за одлазак и учините је доступном на мрежи. Са ВП-ом је проналазак места за хостовање ваше веб странице први корак. Заправо имате веб локацију која се покреће од самог почетка. Све што требате је да објавите нове странице или ажурирате постојеће.

Дреамвеавер вс ВордПресс: ВордПресс је свакако лакши за употребу, јер је Дреамвеавер дизајниран за искусне веб дизајнере и кодисте. Због тога не можемо видети очигледан разлог да се почетници одлуче за Дреамвеавер.

2. Карактеристике и флексибилност

Иако је Дреамвеавер више оријентисана платформа, корисници не треба очекивати скуп традиционалних функција као што су СЕО, еЦоммерце итд. Главна идеја платформе је да помогне корисницима да оживе своју идеју веб дизајна уз снажни визуелни и код уредник. ВордПресс има мало другачији приступ нудећи комплет комплета функција у пакету како не само да гради, већ и промовише пројекат, као и сарађује са купцима..

Дреамвеавер је главни за кодирање ентузијаста који воле да раде са ХТМЛ, ЦСС, ПХП и ЈаваСцрипт. Упркос недостатку уобичајених функција за изградњу веб локација, систем пружа потпуну слободу у погледу веб дизајна:

 • Развој мулти-платформе – можете да направите веб локацију која ће се несметано покретати на различитим типовима уређаја које покрећу различите верзије ОС-а.
 • Режим прегледа прегледача – упркос чињеници да је Дреамвеавер апликација за преузимање, корисници и даље могу проверити како веб локација изгледа у прегледачу након што унесе потребне измене или модификације.
 • Аутоматско попуњавање кода – ова функција је доступна захваљујући динамичком уређивачу кода. То значи да ће платформа завршити код за завршетак функције коју требате имплементирати. Штавише, систем пружа додатне савете и савете за кодирање током процеса развоја.

То су карактеристике које разликују Дреамвеавер од ВордПресс-а. Међутим, и даље имају неколико заједничких.

Тхеме Маркетплаце

Иако Дреамвеавер не пружа шаблоне на начин на који смо навикли, он је и даље предвидио изгледа које корисници могу прилагодити уместо да дизајнирају страницу од нуле..

ВордПресс изгледа флексибилније нуди хиљаде бесплатних и плаћених изгледа који ће се изврсно снаћи за било коју врсту веб страница од блогова до пројеката е-трговине. Кључна корист је то није потребно кодирање. Једноставно инсталирате предложак који вам се свиђа, додате садржај и објавите нову веб локацију.

Системске надоградње

Обе платформе користе алате и услуге које захтевају редовна ажурирања. Дреамвеавер је динамична преносива платформа. То значи да аутоматски ажурира све своје карактеристике и системе како би били сигурни да ће корисници имати користи од кодирања без грешке.

Уз ВордПресс, мораћете да водите рачуна о темама и ажурирањима додатака ручно. Међутим, ВП ће вас обавестити када буде доступна нова верзија. Све што требате је да притиснете дугме и ажурирате све своје ВордПресс функције.

Штавише, требало би поменути изузетно флексибилност ВордПресс-а у погледу прилагођавања и интеграције услуга. Корисници могу да бирају између хиљада додатака који се користе за подстицање СЕО веб локације, безбедности, е-трговине, интеракције и других основних питања која одређују будући успех пројекта. Имате све алате са ваше стране за креирање врсте пројекта који вам је потребан без потребе за кодирањем и имплементацијом додатних функција.

Дреамвеавер вс ВордПресс: све сјајне функције које испоручује Дреамвеавер углавном се односе на веб дизајн и кодирање. Док је ВордПресс флексибилнији и свеобухватнији ЦМС са мноштвом услуга или алата за интеграцију.

3. Дизајн

Табела упоређивања дизајна

ДреамвеаверВордПресс
Број тема:0Преко 10.000
Прилагођене теме:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Трошак тема:0$ 20- $ 300
Висуал Едитор:&# к2714; ДА✘ НЕ
Нацрт са одзивом:&# к2714; ДА&# к2714; ДА
Уређивање ЦСС кода:&# к2714; ДА&# к2714; ДА

Дреамвеавер је платформа развијена како би омогућила корисницима да стварају сопствене дизајне. Из овог разлога се разликује од ВордПресса са својим хиљадама готових предложака. Дреамвеавер такође има унапред дизајниране ХТМЛ изгледа. Међутим, нису за засебну употребу. Другим речима, ако се одлучите за предложак изгледа, заправо добијате нацрт у облику кода за свој даљи веб дизајн и поступак кодирања..

Главна предност таквог приступа је у томе што корисници Дреамвеавер-а заправо немају ограничења у погледу уређивања кода. Они могу да дизајнирају ексклузивне блогове, јединствене дигиталне продавнице, упечатљиве портфеље итд. Моћан визуелни и уређивач кода система обезбедиће искуство без грешака поред брзе имплементације. Лоша вест је да ће све те функције радити само за искусне стручњаке. Почетници овде немају шта да раде.

ВордПресс је једноставна опција за не-техничаре. Број одзивних шаблона је огроман. Све су подељене по категоријама у распону од веб локација заснованих на садржајима до пројеката на једној страници, онлајн продавница, веб локација малих предузећа итд. Добра вест је да ВП такође пружа пун приступ тематским ПХП или ХТМЛ кодима. Све што требате је дефинирати подручје и директориј који желите измијенити и имплементирати било који веб дизајн који желите. Још једном, пут је добар само за стручњаке за кодирање или укључене кориснике.

ВордПресс шаблони

Дреамвеавер вс ВордПресс: обје платформе омогућују креирање властитог дизајна. Кључна разлика је у томе што ВордПресс има и могућност за почетнике, упркос својим готовим шаблонима док Дреамвеавер не.

4. Корисничка подршка

Иако обје платформе претпостављају кривуљу учења, доступност корисничке подршке је од виталног значаја. Међутим, Дреамвеавер је једини који има прилагођену бригу о клијентима Адобе-а као део Цреативе Цлоуд пакета. С друге стране, ВордПресс корисници могу рачунати на личну подршку када користе премиум предлошке или додатке, као и када користе ВордПресс заједно са ВП оптимизованим Блуехост решење сервера.

Помоћу Дреамвеавер-а корисници се углавном могу ослонити на следеће:

 • Званични Адобе центар за помоћ – садржи детаљне водиче за све Адобе производе укључујући Дреамвеавер.
 • Дреамвеавер Центар за подршку – доступан је у облику ФАК-а који покрива све главне тачке о томе како започети, изменити код или распоредити веб локацију.
 • Адобе Цустомер Суппорт – добро је за кориснике који имају техничке проблеме и треба да их реше директно са службеним тимом за техничку подршку компаније Адобе.

ВордПресс нема свој центар за помоћ. С друге стране, хиљаде видео записа и туторијала доступно је на вебу, поред бројних форума специјализованих за ВП са професионалним програмерима који су спремни да помогну. Већина ВП додатака већ долази са инсталацијама и подешавањем упутстава како би се ствари убрзале.

Дреамвеавер вс ВордПресс: Дреамвеавер изгледа као боља опција у погледу решавања техничких и других проблема. Са друге стране, ВордПресс корисници током процеса развоја никада неће бити смештени.

5. Политика цена

Главна предност ВордПресс-а је чињеница да је доступан без икаквих трошкова. С друге стране, неки трошкови су неминовни. На пример, можда ћете желети да добијете премиум образац за издвајање. Ознака цене варира од 30 до 200 долара у зависности од дизајна шаблона. Неки додаци су доступни и у бесплатним и премиум верзијама. То значи да ћете можда морати да платите екстензије или побољшане услуге.

Штавише, мораћете да региструјете домен и да платите хостинг. Најбоља опклада је одлучити се за Блуехост сервер решење за ВордПресс који почиње од 3,95 УСД месечно са сетом основних карактеристика у пакету. Ако се одлучите за друге хостинг провајдере, мораћете да платите негде између 5 и 10 долара, не укључујући додатке и трошкове теме.

Дреамвеавер је доступан као део Адобе Цреативе Цлоуд пакета. То значи да можете бирати између више планова за један производ или се одлучити за све Адобе софтверске опције одједном. Планови су подељени у неколико категорија са пакетима за:

 • Појединци – 20,99 УСД месечно за једну апликацију и 52,99 УСД за све Адобе производе;
 • Посао – 33,99 УСД месечно за једну апликацију и 79,99 УСД за све Адобе производе;
 • Студенти и наставници – 19,99 УСД месечно за све апликације током прве године коришћења;
 • Школе и универзитети – 14,99 УСД месечно за једну апликацију и 34,99 УСД за све Адобе производе

Штавише, такође ћете морати да платите домен и хостинг посебно.

Дреамвеавер вс ВордПресс: ВордПресс је јефтиније решење са могућношћу да се користи као све-у-једном пакету ако се одлучите за Блуехост. Помоћу Дреамвеавера плаћате само апликацију и цена је прилично већа чак и ако се узму у обзир посебне понуде за студенте и студенте непрофитне организације.

Доња граница

Кључна разлика између ВордПресс-а и Дреамвеавер-а је чињеница да је прва платформа за изградњу веб страница и ЦМС у једном пакету, док је друга главна алатка за веб дизајн за професионалце..

Адобе ДреамвеаверАдобе Дреамвеавер – је платформа за искусне стручњаке који знају како да се кодирају. Кључне карактеристике укључују моћан визуални и уређивач кода уз могућност креирања веб дизајна било којег стила без ограничења. Сви његови алати фокусирани су на кодирање и имплементацију техничких линија, функција и елемената. С друге стране, корисници добијају потпуну слободу и могу примијенити било коју идеју упркос врсти пројекта. Адобе ДреамвеаверАдобе Дреамвеавер – је платформа за искусне стручњаке који знају како да се кодирају. Кључне карактеристике укључују моћан визуални и уређивач кода уз могућност креирања веб дизајна било којег стила без ограничења. Сви његови алати фокусирани су на кодирање и имплементацију техничких линија, функција и елемената. С друге стране, корисници добијају потпуну слободу и могу примијенити било коју идеју упркос врсти пројекта.

ВордПрессВордПресс – је једноставнији градитељ веб страница, иако уз кодирање и веб дизајн слободе. Кључна предност је што нуди све потребне алате како не само да дизајнирате, већ и промовише и развија ваш пројекат. Изврсно је за почетнике који могу једноставно одабрати предложак, уредити садржај и ићи сатима уживо. ВордПресс.орг

Пре него што одаберете платформу, добро размислите да ли имате довољно позадине за руковање процесом изградње. ВордПресс би могао да буде бржи и једноставнији начин да живите уживо са својим новим пројектом изграђеним од нуле.

Адобе Дреамвеавер вс ВордПресс: упоредни графикон

Адобе ДреамвеаверВордПресс
1. Једноставност8 од 108 од 10
2. Карактеристике7 оф 1010 од 10
3. Дизајн8 од 1010 од 10
4. Подршка9 од 109 од 10
5. Цене9 од 1010 од 10
Укупно:8.2 од 109.4 од 10
Пробајте сада Пробајте сада
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map