Βελτιστοποίηση του WordPress για SEO απευθείας από το κουτί

Από προεπιλογή, το WordPress δεν είναι πλήρως βελτιστοποιημένο για SEO. Μάθετε πώς να βελτιστοποιήσετε μια νέα εγκατάσταση του WordPress για μηχανές αναζήτησης με απλές τροποποιήσεις και προσθήκες.


Βελτιστοποίηση WordPress για SEO

Μόλις εγκαταστήσατε ένα νέο αντίγραφο του WordPress και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας. Αλλά όχι τόσο γρήγορα – πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πρώτα ότι ο ιστότοπός σας WordPress έχει βελτιστοποιηθεί σωστά για SEO. Γιατί; Πρόσφατα εγκατεστημένο απευθείας από το κουτί Το WordPress δυστυχώς δεν έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε ο ιστότοπός σας να έχει την καλύτερη πιθανότητα να εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης. Πριν ξεκινήσετε να προσθέτετε περιεχόμενο στον νέο σας ιστότοπο WordPress, ρυθμίστε τον ιστότοπό σας για επιτυχία κάνοντας τις ενημερώσεις που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό.

Άμεσες ενημερώσεις που μπορείτε να κάνετε στις ρυθμίσεις του WordPress

Πρόσφατα εγκατεστημένο, το ίδιο το WordPress, χρειάζεται κάποια τροποποίηση. Το πρώτο βήμα είναι οι μόνιμοι σύνδεσμοι:

Αλλάξτε την προεπιλεγμένη δομή μόνιμων συνδέσμων

Το πρώτο βήμα είναι να προσαρμόσετε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων. Οι λέξεις που διαβάζουν οι μηχανές αναζήτησης στη διεύθυνση URL σας διαδραματίζουν ρόλο στο κατά πόσο κατατάσσονται στην αναζήτηση, οπότε είναι σημαντικό να διαμορφωθεί βέλτιστα. Μπορείτε να το επεξεργαστείτε μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Μόνιμοι σύνδεσμοι. Σας προτείνουμε να επιλέξετε “Όνομα ανάρτησης” έτσι ώστε κάθε λέξη στον τίτλο της ανάρτησής σας να μπορεί να διαβάζεται από τις μηχανές αναζήτησης. Συμβουλή: Όταν πρόκειται να δημοσιεύσετε μια ανάρτηση ή μια σελίδα, μπορείτε να επεξεργαστείτε με μη αυτόματο τρόπο το μόνιμο σύνδεσμο για να την βελτιστοποιήσετε ακόμη περισσότερο.

Τροποποίηση ρυθμίσεων μόνιμου συνδέσμου ονόματος ανάρτησης

Επιλογή WWW ή URL εκτός WWW

Πρέπει να προσδιορίσετε εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να εμφανίζεται ως “htpp: //www.yoursite.com” ή απλώς “http://yoursite.com”. Και τα δύο είναι καλά, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε μια έκδοση και να είστε βέβαιοι να τηρήσετε αυτήν. Για να το προσαρμόσετε, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > γενικός και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη μέθοδο που προτιμάτε. Επίσης, θυμηθείτε να προσαρμόσετε για να πείτε στο Google ποια έκδοση προτιμάτε στο Google Search Console.

Προσθήκη www στη διεύθυνση του ιστότοπου

Απενεργοποιήστε την ανάρτηση σχολίων

Αν και δεν είναι τόσο σημαντική όσο κάποτε, η πυκνότητα των λέξεων-κλειδιών εξακολουθεί να παίζει ρόλο στο κατά πόσον ο ιστότοπός σας κατατάσσεται στην αναζήτηση. Τα σχόλια μπορούν πραγματικά να παρακάμψουν την πυκνότητα των λέξεων-κλειδιών σας, επομένως είναι σημαντικό να τα απενεργοποιήσετε. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > συζήτηση και καταργήστε την επιλογή “επιτρέψτε στους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια σε νέα άρθρα”. Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια ανάρτησης μπορεί να είναι επωφελής για έναν ιστότοπο και να δημιουργήσουν αφοσίωση χρηστών. Σκεφτείτε λοιπόν δύο φορές πριν το κάνετε αυτό. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε απλώς τα σχόλιά σας για απαντήσεις “ανεπιθύμητων μηνυμάτων” προτού τα εγκρίνετε.

Απενεργοποιήστε την ανάρτηση σχολίων

Εγκατάσταση προσθηκών

Τώρα που έχετε τροποποιήσει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στο WordPress, το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε πρόσθετα SEO για να βοηθήσετε περαιτέρω στη βελτιστοποίηση οποιουδήποτε νέου (και υπάρχοντος) περιεχομένου που μπορεί να έχετε στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές προσθήκες WordPress WordPress. Εξαρτάται πραγματικά από την προσωπική προτίμηση για το ποια να διαλέξετε. Αυτές οι προσθήκες κάνουν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα και βοηθούν στη βελτιστοποίηση πραγμάτων όπως ετικέτες περιγραφής, δημιουργίες χάρτη ιστότοπου, κανονικοποίηση κ.λπ. Για να απλοποιήσουμε τη διαδικασία επιλογής προσθηκών, ολοκληρώσαμε τις κορυφαίες αγαπημένες μας προσθήκες παρακάτω.

Yoast SEO

Yoast SEO είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα SEO καθώς προσφέρει πολλές δυνατότητες και φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Μερικές από τις κορυφαίες δυνατότητες περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση μετα-ετικέτας, τους χάρτες ιστοτόπου XML, τη διαμόρφωση κανονικών ετικετών, την επεξεργασία robots.txt, την επεξεργασία .htaaccess και το breadcrumbs. Παρέχει επίσης ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο όταν είστε συνδεδεμένοι στο WordPress εάν εντοπίζει κάποιο πρόβλημα με μια σελίδα.

Διαμόρφωση SEO Yoast

Όλα σε ένα πακέτο SEO

Όλα σε ένα πακέτο SEO είναι ένα από τα αγαπημένα μας plugin SEO που ήταν γνωστό στην κοινότητα του WordPress για λίγο. Οι κορυφαίες λειτουργίες περιλαμβάνουν διαμόρφωση μετα-ετικέτας, διαμόρφωση χάρτη ιστότοπου XML, υποστήριξη του Google Analytics, κανονικές διευθύνσεις URL, αυτόματη δημιουργία μετα-ετικετών και μορφοποίηση μετα-ετικέτας.

SEO Ultimate

SEO Ultimate προσφέρει πολλές δυνατότητες εκτός αυτών που προσφέρει ο μέσος όρος προσθήκης SEO. Ορισμένες κορυφαίες λειτουργίες περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση μετα-ετικέτας, την κανονικοποίηση, τους ρυθμιστές permalink, τον επεξεργαστή robots.txt, τους δημιουργούς εμπλουτισμένων αποσπασμάτων, την επισήμανση του συγγραφέα, την οθόνη 404, τον ενσωματωτή ανοιχτού γραφήματος και έναν αυτοματοποιητή εσωτερικής σύνδεσης.

Συνολική προσωρινή μνήμη W3

Συνολική προσωρινή μνήμη W3 είναι μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης που βοηθά στη βελτιστοποίηση της απόδοσης του ιστότοπού σας στο WordPress. Θα συμπιέσει και θα ελαχιστοποιήσει τα αρχεία του ιστότοπού σας για να αυξήσει την ταχύτητα της σελίδας, κάτι που είναι σημαντικό για το seo.

Διάφορα πρόσθετα

Υπάρχει μια ποικιλία από άλλα πρόσθετα εκεί έξω που αφήσαμε χωρίς αναφορά. Αυτές μπορεί να κάνουν πιο σύνθετες λειτουργίες όπως τον εντοπισμό 404s, την εύρεση κατεστραμμένων υπερσυνδέσμων στον ιστότοπό σας και διάφορες άλλες εργασίες. Μόλις ο ιστότοπός σας τεθεί σε λειτουργία, ίσως αξίζει να δοκιμάσετε μερικούς για να δείτε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Περαιτέρω συζήτηση

Τι άλλο πιστεύετε ότι είναι σημαντικό να διαμορφώσετε έξω από το κουτί; Έχετε κάποια αγαπημένα που δεν αναφέρονται εδώ; Ενημερώστε μας στο παρακάτω σχόλιο!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me