WordPress.com εναντίον WordPress.org – Ποια είναι η διαφορά;

Μια λεπτομερής σύγκριση μεταξύ των δύο εκδόσεων του WordPress (.com και .org) που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς και την επιχείρησή σας.


WordPress.com εναντίον WordPress.org

Κατά την εκκίνηση ενός ιστότοπου WordPress, πιθανότατα έχετε σκοντάψει στο ελαφρώς συγκεχυμένο γεγονός ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις αυτού:

WordPress.com και WordPress.org

Όταν δημιούργησα τον πρώτο ιστότοπό μου στο WordPress, δεν είχα ιδέα ότι αυτά τα δύο διέφεραν – αλλά όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, η έκδοση .org είναι μια εντελώς ξεχωριστή οντότητα από το WordPress.com.

Με λίγα λόγια, το WordPress.org είναι η αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση ανοιχτού κώδικα όπου βρίσκεστε τα δικά ο ιστότοπός σας και το WordPress.com είναι η φιλοξενούμενη, εμπορική έκδοση όπου βρίσκεστε ενοίκιο τον ιστότοπό σας.

Στιγμιότυπο οθόνης του WordPress.com και του WordPress.orgΈνα στιγμιότυπο οθόνης του WordPress.com (η φιλοξενούμενη, εμπορική έκδοση) και το WordPress.org (η αυτο-φιλοξενούμενη, έκδοση ανοιχτού κώδικα)

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα από αυτό. Εάν είστε αρχάριος ή απλώς αναρωτιέστε γιατί στον κόσμο υπάρχουν δύο γεύσεις του WordPress, διαβάστε για να πάρετε μια περαιτέρω εξήγηση για το πώς διαφέρουν αυτά τα δύο (και τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης για το καθένα).

ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΕΓΟΝΟΣ: Το WordPress διαθέτει πλέον το 28% όλων των ιστότοπων στον Ιστό!

Η διαφορά είναι στη φιλοξενία

Η βασική διαφορά μεταξύ WordPress.org και WordPress.com είναι ποιος είναι φιλοξενία τον ιστότοπό σας. Με WordPress.com, Η φιλοξενία γίνεται από το ίδιο το WordPress. Από ενημερώσεις ασφαλείας έως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου, η συντήρηση του ιστότοπου πραγματοποιείται εσωτερικά για εσάς.

Από την άλλη πλευρά, το WordPress.org Το λογισμικό κατεβάζεται και, στη συνέχεια, πρέπει να φιλοξενείται σε διακομιστή. Η αυτο-φιλοξενία απαιτεί τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, αλλά υπάρχει επίσης η επιλογή να πληρώσετε έναν πάροχο φιλοξενίας για να χειριστείτε αυτές τις εργασίες για εσάς.

Ενώ η επιλογή ενός ποιοτικού παρόχου φιλοξενίας μπορεί να είναι δαπανηρή, θα διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας μπορεί να κλιμακωθεί για να ανταποκριθεί στις εισροές επισκεψιμότητας, καθώς και να παραμείνει ασφαλής και βελτιστοποιημένη για εξαιρετική απόδοση. Αυτό είναι σημαντικό εάν ο ιστότοπός σας είναι πηγή εισοδήματος και όχι απλώς ένα απλό blog.

Επομένως, σε αυτό το σημείο, πιθανότατα αναρωτιέστε γιατί το WordPress δημιούργησε δύο εκδόσεις του – μία που φιλοξενείται και μια που δεν είναι. Πρέπει να υπάρχει σενάριο για κάθε χρήση?

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρειάζεστε έναν καλό web host για να φιλοξενήσετε το λογισμικό WordPress; Δείτε τη λίστα των προτεινόμενων φιλοξενουμένων WordPress!

Ενοικίαση (WordPress.com) έναντι Αγοράς (WordPress.org)

Λίγο μετά την έναρξη του WordPress το 2003, ο συνιδρυτής του WordPress Matt Mullenweg συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν χρήστες που δεν ήθελαν να ανησυχούν για την ενημέρωση του ιστότοπού τους..

Γι ‘αυτό το WordPress.com εφευρέθηκε. οι μπλόγκερ θα μπορούσαν αποκλειστικά να κάνουν ιστολόγιο και να μην ανησυχούν για τις τεχνικές πτυχές της συντήρησης ενός ιστότοπου.

Διαφορές WordPress μεταξύ της έκδοσης .com & .orgWordPress.org = κάτοχος κουταβιού, WordPress.com = ενοικίαση κουταβιού

Σκεφτείτε το έτσι – WordPress.org είναι σαν να υιοθετείς ένα κουτάβι. Είναι πολύ εύκολο να υιοθετήσετε ένα χαριτωμένο κουτάβι, αλλά μόλις έχετε αυτό το ζώο ως κατοικίδιο ζώο, πρέπει να το φροντίσετε… να το περπατήσετε, να το ταΐσετε, να βεβαιωθείτε ότι παίρνει τους κατάλληλους εμβολιασμούς και ούτω καθεξής. Ακριβώς όπως η κατοχή ενός κουταβιού είναι δική σας ευθύνη να φροντίσετε, το να έχετε έναν ιστότοπο στο WordPress.org φέρνει περισσότερη ευθύνη (όπως η συντήρηση ιστότοπου) για να το διατηρήσετε στο ίδιο επίπεδο.

Αφ ‘ετέρου, WordPress.com είναι σαν να καλείς τον Uber να παραδώσει κουτάβια. Μπορείτε να παίξετε με αυτά τα κουτάβια όποτε θέλετε, αλλά το να μεγαλώσετε δεν είναι δική σας ευθύνη. Με έναν ιστότοπο WordPress.com, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προσθήκη αρμοδιοτήτων όσον αφορά το χειρισμό ενημερώσεων, αντιγράφων ασφαλείας και ασφάλειας. Έχει γίνει εσωτερικά για εσάς.

Ποια είναι η γεύση σας?

Λογότυπο WordPress.org

WordPress.org

 • Επιτρέπονται προσθήκες
 • Χρεώσεις αυτο-φιλοξενίας
 • Απαιτείται συντήρηση
 • Πλήρως προσαρμόσιμο
 • Απαιτείται κάποια τεχνική εμπειρογνωμοσύνη

Λογότυπο WordPress.org

WordPress.com

 • Χωρίς ενσωμάτωση προσθηκών
 • Δωρεάν (με δυνατότητα πληρωμής για επιχειρηματικό πρόγραμμα)
 • Δεν απαιτείται συντήρηση
 • Περιορίζεται στην προσαρμογή
 • Εύχρηστος

Εάν είστε επιχείρηση ή βιτρίνα, ή απλά θέλετε να επιτύχετε πλήρη προσαρμογή με τον ιστότοπό σας, το WordPress.org είναι ο τρόπος.

Παρόλο που απαιτεί κάποια τεχνική ικανότητα για να ξεκινήσετε, μπορείτε ακόμα να προσλάβετε έναν προγραμματιστή και έναν πάροχο φιλοξενίας για να δημιουργήσετε και να συντηρήσετε τον ιστότοπό σας για εσάς.

Το WordPress.org είναι επίσης πλήρως επεκτάσιμο και μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου θέλετε. Αλλά μόλις μπείτε σε αυτά τα νερά, έρχεται η ευθύνη της συντήρησης του χώρου. Αυτό είναι το αντάλλαγμα – ενώ το WordPress.org έρχεται με πρόσθετη ευθύνη, αποκομίζετε επίσης τα οφέλη ενός πλήρως προσαρμόσιμου CMS.

Αποθήκη προσθηκών WordPress.orgΤο WordPress.org Plugin Repository σάς επιτρέπει να προσθέτετε νέες λειτουργίες στον ιστότοπό σας με δωρεάν πρόσθετα 50.000.

Λόγω της φύσης ανοιχτού κώδικα του WordPress.org και του γεγονότος ότι είναι ένα λογισμικό με δυνατότητα λήψης, μπορεί να προσαρμοστεί 100 τοις εκατό για να κάνει ό, τι θέλετε με αυτό. Θέλετε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου; Υπάρχει μια προσθήκη για αυτό. Τι γίνεται με την ανάπτυξη σχεδόν οποιασδήποτε εφαρμογής με το WordPress back-end; Αυτό είναι δυνατό με το WP REST API. Υπάρχει ένα ατελείωτο πλήθος πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα του WordPress.org.

Αντίθετα, με το WordPress.com, έχετε λιγότερος έλεγχος στον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί να είναι καλό εάν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε περιεχόμενο, να προβάλλετε την επιχείρησή σας ή να εμφανίσετε ένα χαρτοφυλάκιο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε (ή να πληρώνετε) για τις τεχνικές πτυχές της συντήρησης του ιστότοπου.

Ενώ είναι δωρεάν η χρήση του WordPress.com, υπάρχει επίσης ένα διαθέσιμο Επιχειρηματικό σχέδιο που σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο και τους δύο κόσμους, συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης ευελιξίας με θέματα, τη δυνατότητα επιλογής προσαρμοσμένου τομέα και τη δυνατότητα εγκατάστασης συγκεκριμένων προσθηκών.

Άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Για να ανακεφαλαιώσουμε όσα έχουμε ήδη συζητήσει, WordPress.com είναι περιορισμένο στις λειτουργίες (χωρίς προσθήκες, χωρίς προσαρμοσμένο κώδικα), αλλά σας εξοικονομεί χρήματα και χρόνο μέσω της φιλοξενίας και της συντήρησης ιστότοπων.

WordPress.org μπορεί να ενσωματωθεί με σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή, απαιτώντας έτσι τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και πρόσθετα τέλη για αυτο-φιλοξενία και κόστος προγραμματιστή.

Εδώ είναι μόνο μερικοί άλλοι τρόποι που διαφέρουν το WordPress.org και το WordPres.com.

Νομισματοποίηση

WordPress.org – υπάρχουν απεριόριστοι τρόποι δημιουργίας εσόδων από τον ιστότοπό σας μέσω της έκδοσης .org. μπορείτε να ενσωματώσετε οποιοδήποτε διαφημιστικό πρόγραμμα θέλετε χωρίς περιορισμούς ή χρεώσεις από το WordPress (εκτός εάν πληρώνετε για ένα πρόσθετο premium, το οποίο μπορεί επίσης να έχει οφέλη μέσω πρόσθετων λειτουργιών).

WordPress.com– οι διαφημίσεις στο .com περιορίζονται στα WordAds, το επίσημο διαφημιστικό πρόγραμμα WordPress.com για σχέδια Premium και Business. Μπορούν να ισχύουν μόνο ιστότοποι με αντιστοιχισμένο τομέα. εάν χρησιμοποιείτε δωρεάν ή προσωπικό σχέδιο, πρέπει να έχετε υψηλή επισκεψιμότητα και το κατάλληλο περιεχόμενο για εφαρμογή.

Ανάλυση

WordPress.org – μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε πρόγραμμα ανάλυσης που θέλετε. έχετε την επιλογή να εγκαταστήσετε ένα από τα πολλά διαφορετικά πρόσθετα του WordPress για να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του ιστότοπού σας και να λάβετε ενημερωμένες αποφάσεις.

WordPress.com– έρχεται με ενσωματωμένο analytics (Jetpack), αλλά δεν μπορεί να ενσωματωθεί με τα εργαλεία της Google, εκτός εάν πληρώσετε για ένα επιχειρηματικό σχέδιο.

Υποστήριξη θεμάτων

WordPress.org – δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το θέμα που χρησιμοποιείτε. μπορείτε να προσαρμόσετε θέματα όπως θέλετε ή ακόμα και να δημιουργήσετε ένα από το μηδέν. Το Genesis είναι ένα δημοφιλές θέμα για πολλούς προγραμματιστές που έρχεται με ένα πλαίσιο που είναι ήδη ενσωματωμένο στη θέση του.

WordPress.com– υπάρχουν 165 διαθέσιμα θέματα για να διαλέξετε στο δωρεάν πρόγραμμα. μέσω του επιχειρηματικού σχεδίου έχετε την επιλογή να πληρώσετε για premium θέματα, ωστόσο η προσαρμογή αυτών των θεμάτων στις ακριβείς προτιμήσεις σας είναι περιορισμένη στη λειτουργικότητα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

WordPress.org – μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλές λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. WooCommerce (μια δημοφιλής προσθήκη WordPress με 25 εκατομμύρια επιπλέον λήψεις) είναι μια από τις κορυφαίες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για ιστότοπους που παρέχει μια πλήρη σειρά εργαλείων για επιχειρήσεις προμηθευτών.

WordPress.com– όχι μια καλή επιλογή για το ηλεκτρονικό εμπόριο. έχει αυστηρή πολιτική πωλήσεων. μέσω του επιχειρηματικού σχεδίου οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν για να ενεργοποιήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο στον ιστότοπό τους, ωστόσο εξακολουθεί να είναι περιορισμένο σε σύγκριση με το WordPress.org.

Τομέα

WordPress.org – θα πρέπει να αγοράσετε τον τομέα σας αλλού και, στη συνέχεια, να τον συνδέσετε στον ιστότοπό σας. Οι τομείς είναι φθηνοί για αγορά και χωρίς το “wordpress” στον τίτλο, είναι καλύτερο για SEO.

WordPress.com– ο ιστότοπός σας θα εκτελείται σε έναν υποτομέα από το WordPress.com (δηλ. www.mywebsitename.wordpress.com) με προγράμματα επί πληρωμή, μπορείτε να κάνετε ενημέρωση σε όνομα τομέα εκτός WordPress, το οποίο είναι καλύτερο για να βρεθείτε στις μηχανές αναζήτησης.

SEO

WordPress.org – αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για SEO. θα έχετε πρόσβαση σε πολλές προσθήκες SEO (όπως το Yoast), οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το SEO του περιεχομένου σας ώστε να κατατάσσεται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης. υπάρχουν τρόποι για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, κάτι που μπορεί να ενισχύσει και το SEO. έχετε επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια σειρά θεμάτων φιλικών προς το SEO.

WordPress.com– χωρίς πρόσβαση σε προσθήκες SEO. θα χρειαστεί να καταχωρήσετε έναν τομέα για να αφαιρέσετε το “wordpress” από τον τομέα σας, κάτι που είναι καλύτερο για SEO. χωρίς πρόσβαση στο Google Search Console. Τα θέματα του WordPress.com δεν είναι τόσο φιλικά προς το SEO, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε χάρτες ιστοτόπου, κάτι που είναι καλό για το SEO.

Ασφάλεια

WordPress.org – εξαρτάται από εσάς να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας. Ο πάροχος φιλοξενίας που επιλέγετε μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια του ιστότοπού σας με αυτόματες ενημερώσεις που περιέχουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, καθώς και τη διεξαγωγή αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας και παρακολούθησης ασφάλειας. Για να σκληρύνει περαιτέρω τον ιστότοπό σας, δείτε πώς μπορείτε να σκληρύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

WordPress.com– ενώ το WordPress φροντίζει για την ασφάλεια, πρέπει να λάβετε προφυλάξεις ασφαλείας, όπως να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, να χρησιμοποιήσετε το 2FA και να είστε προσεκτικοί σχετικά με τους ρόλους των χρηστών που εκχωρείτε.

συμπέρασμα

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε καλή κατανόηση για το πώς διαφέρουν το WordPress.com και το WordPress.org. Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε πραγματικά τις διαφορές είναι να δοκιμάσετε και τις δύο μόνοι σας.

Πιθανότατα θα βρείτε ότι με το WordPress.org, έχετε μεγαλύτερο έλεγχο και ευελιξία στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα. Όμως, όπως και ένα κουτάβι, θα πρέπει να καλλιεργήσετε τον ιστότοπό σας κάνοντας πράγματα όπως να βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία σας (δηλαδή θέματα, προσθήκες, πυρήνας) είναι ενημερωμένα για να αποφευχθούν τυχόν παραβιάσεις ασφαλείας. Ενώ η συντήρηση του ιστότοπου είναι δική σας ευθύνη, μπορείτε να σηκώσετε τα βάρη σας επενδύοντας σε έναν πάροχο φιλοξενίας.

Το WordPress.com είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο για αρχάριους. Έχουν επίσης αναπτύξει μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας εν κινήσει. Ενώ η προσαρμογή και η δημιουργία εσόδων είναι περιορισμένες, θα χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε περιεχόμενο, ενώ το WordPress φροντίζει για τη συντήρηση του ιστότοπου για εσάς.

Η επιλογή εξαρτάται από εσάς, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο έχει ξεκαθαρίσει κάθε σύγχυση που μπορεί να είχατε σχετικά με τις δύο γεύσεις του WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map