Είναι καλύτερο το SEO Hosting με αποκλειστικές διευθύνσεις IP για SEO;

Μήπως μια αποκλειστική διεύθυνση IP κάνει τον ιστότοπό σας καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης & πρέπει να χρησιμοποιήσω τη φιλοξενία SEO; Μάθετε για τις αλήθειες & μύθοι για φιλοξενία SEO για το Google.


Φιλοξενία SEO & αποκλειστικές διευθύνσεις IP

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) έχει να κάνει με την εμφάνιση της καλύτερης σας πλευράς στο Google. Η προσπάθεια εξαπάτησης των μηχανών αναζήτησης είναι η χειρότερη προσέγγιση και θα βλάψει τη φήμη του ιστότοπού σας. Η εστίαση στην αποστολή όλων των σωστών σημάτων στην αναζήτηση είναι η καλύτερη προσέγγιση για την οικοδόμηση καλής φήμης SEO.

Ένας μύθος έχει παραμείνει για πολύ καιρό στην κοινότητα SEO σχετικά με την ανάγκη για μια αποκλειστική διεύθυνση IP για κάθε ιστότοπο που σας ανήκει και είναι καιρός να το διορθώσετε.

Οι αποκλειστικές διευθύνσεις IP διαφέρουν από τις κοινές διευθύνσεις IP φιλοξενίας, δεδομένου ότι η πρώτη είναι σταθερή, ενώ η τελευταία αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Εδώ και πολύ καιρό, ορισμένα SEO έχουν διαιωνίσει την ιδέα ότι η Google υποβαθμίζει ιστότοπους που βρίσκονται σε κοινόχρηστο περιβάλλον φιλοξενίας. Η υπόθεση ήταν ότι η κοινή χρήση φιλοξενίας ήταν κοινή μεταξύ των «spammers» SEO που θα καταγράφουν πολλές παραλλαγές ενός τομέα ανώτερου επιπέδου και θα φιλοξενούν το ίδιο περιεχόμενο σε καθένα από αυτά, προκειμένου να εμφανίζονται πιο εμφανώς σε σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs).

Υπήρχε μια ανησυχία μεταξύ αυτών των αδίστακτων κατόχων ιστότοπων ότι τιμωρήθηκαν από αλγόριθμους μηχανών αναζήτησης για τη φιλοξενία τόσων τόπων σε κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή με το ίδιο περιεχόμενο αλλά διαφορετικά ονόματα τομέα, οπότε αναζήτησαν αποκλειστικές διευθύνσεις IP για κάθε ιστότοπο. Η ελπίδα ήταν να μονώσουμε κάθε ιστότοπο από την υποβάθμιση και να εξαπατήσουμε την Google να σκεφτεί ότι ανήκαν σε ξεχωριστούς κατόχους και εντελώς άσχετες..

Ωστόσο, οι υπάλληλοι της Google που είναι εξοικειωμένοι με τον αλγόριθμο κατάταξής του έχουν πει ήδη από το 2003 ότι η Google δεν υποβαθμίζει ιστότοπους που χρησιμοποιούν κοινόχρηστη φιλοξενία με κοινόχρηστες IP. Καθόλου.

Ο Craig Silverstein, ο οποίος το 2003 ήταν Διευθυντής Τεχνολογίας της Google, απάντησε σε αυτήν την ερώτηση σε συνέντευξη στο Slashdot, λέγοντας:

«Η Google διαχειρίζεται σχεδόν φιλοξενούμενους τομείς και τους συνδέσμους τους ακριβώς τους τομείς με μοναδικές διευθύνσεις IP. Εάν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας κάνει σωστή εικονική φιλοξενία, δεν θα δείτε ποτέ τη διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων. Βλέπουμε ένα μικρό ποσοστό ISP κάθε μήνα που διαμορφώνουν εσφαλμένα την εικονική τους φιλοξενία, κάτι που μπορεί να εξηγεί αυτήν την επίμονη εσφαλμένη αντίληψη – ευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία να διαλύσω έναν μύθο! “

Το 2006 ήταν επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τον υπάλληλο της Google, Matt Cutts. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον Matt Cutts, έγραψε την πρώτη έκδοση της Ασφαλούς Αναζήτησης, που είναι το οικογενειακό φίλτρο της Google, και έχει ασχοληθεί με την ποιότητα αναζήτησης και το spam στο Google τα τελευταία χρόνια.

Χρειάζεστε περισσότερες αποδείξεις; Το Google Οδηγίες για webmaster μην αναφέρετε καθόλου τη χρήση μιας αποκλειστικής διεύθυνσης IP για τη βελτίωση της βαθμολογίας του PageRank.

Τι γίνεται όμως με την ταχύτητα του ιστότοπου; Δεν είναι μια αποκλειστική διεύθυνση IP πιο γρήγορη από μια κοινή κατάσταση φιλοξενίας; Η αλήθεια είναι ότι ενώ η ταχύτητα του ιστότοπου επηρεάζει τις κατατάξεις SERP, οι αποκλειστικές διευθύνσεις IP δεν σημαίνουν αυξημένη ταχύτητα ιστότοπου. Το τμήμα ταχύτητας προέρχεται από τις δυνατότητες υλικού και δικτύου του κεντρικού υπολογιστή. Η διεύθυνση IP είναι απλώς ο “αριθμός τηλεφώνου”. Και, όπως γνωρίζουν οι πελάτες κινητών τηλεφώνων, η αλλαγή του αριθμού τηλεφώνου κάποιου δεν αποτελεί εγγύηση καλύτερης ποιότητας κλήσεων.

Λοιπόν, το έχετε. Εκτός από το γεγονός ότι η κατοχή μιας αποκλειστικής IP μειώνει τον κίνδυνο ότι ο ιστότοπός σας θα επισημανθεί ως επικίνδυνος λόγω κακής συμπεριφοράς από άλλους σε έναν κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή, δεν υπάρχει πλεονέκτημα SEO για τη λειτουργία του ιστότοπού σας με τη μοναδική βάση της ύπαρξης αποκλειστικής διεύθυνσης IP.

Ωστόσο…

Η κοινή φιλοξενία είναι ιδανική για τους περισσότερους ιστότοπους όταν ξεκινούν. Με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μερικά άλλα προβλήματα εάν διατηρήσετε την κοινή φιλοξενία, επειδή, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μοιράζεστε την ίδια διεύθυνση IP με όλους τους άλλους ιστότοπους που φιλοξενούνται σε αυτόν τον διακομιστή. Η συμπεριφορά των «κακών γειτόνων» στη διεύθυνση IP σας μπορεί να επηρεάσει το SEO.

Αφιερωμένο έναντι Κοινόχρηστης φιλοξενίας

Υπάρχουν δύο κύριοι τομείς όπου η κοινή φιλοξενία μπορεί να σας απογοητεύσει:

  • Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο ιστότοπός σας είναι αργός. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν εκατοντάδες ιστότοποι στον ίδιο διακομιστή και ένας ιστότοπος μπορεί να προκαλέσει πόρους και να προκαλέσει επιβράδυνση των άλλων. Αυτό είναι απίθανο όμως επειδή οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού εφαρμόζουν αντίμετρα για αυτό το είδος σεναρίου.
  • Ο ιστότοπός σας μοιράζεται την ίδια διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IP) με αυτούς τους άλλους ιστότοπους, κάτι που θα μπορούσε να σας προκαλέσει πονοκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης μιας σπάνιας, αλλά πιθανής κατάταξης SEO, εάν κάποιος σε αυτόν τον διακομιστή συμπεριφέρεται εσφαλμένα. Ωστόσο, οι περισσότεροι διαδικτυακοί οικοδεσπότες σηματοδοτούν πελάτες που κάνουν κακή συμπεριφορά και πιθανότατα θα απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό φιλοξενίας τους πριν επηρεάσει άλλους πελάτες στον διακομιστή.

Υπάρχει στην πραγματικότητα ένα τακτοποιημένο τέχνασμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε εάν βρίσκεστε σε μια «κακή γειτονιά» σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή: Χρησιμοποιήστε μια αντίστροφη υπηρεσία αναζήτησης IP για να μάθετε ποιος άλλος φιλοξενείται στην κοινόχρηστη φιλοξενία σας. Υπάρχουν αρκετά αλλά http://www.yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server/ είναι πρακτικό. Εάν οι ιστότοποι αυτοί φαίνονται σχηματικοί, ο ιστότοπός σας θα φαίνεται σχηματικός στις μηχανές αναζήτησης, επειδή η διεύθυνση IP σας είναι ίδια με τη διεύθυνση IP τους.

Επιπλέον, τουλάχιστον για ιστότοπους που βασίζονται σε ασφαλείς συναλλαγές για το ηλεκτρονικό εμπόριο, η αποκλειστική διεύθυνση IP είναι ο κανόνας ούτως ή άλλως. Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας θα το απαιτήσουν όταν ενεργοποιήσετε ένα πιστοποιητικό SSL για τον χειρισμό ασφαλών συναλλαγών.

Η αποκλειστική διεύθυνση IP βοηθά επίσης τους πελάτες κινητής τηλεφωνίας τους οποίους πρέπει να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για σύνδεση στον ιστότοπό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι πελάτες στο Starbucks ή στη βιβλιοθήκη πιθανότατα χρησιμοποιούν δημόσιο WiFi, το οποίο μεταδίδει κωδικούς πρόσβασης σε καθαρό κείμενο. Ενεργοποιήστε το SSL σε μια αποκλειστική διεύθυνση IP σε όλους τους ιστότοπους που απαιτούν κωδικό πρόσβασης για σύνδεση για να ασφαλίσετε καλύτερα τους κωδικούς πρόσβασης των πελατών σας.

Η λύση

Για να αποφύγετε να πιάσετε ένα κακό πλήθος και να εξυπηρετήσετε καλύτερα τους πελάτες σας, είναι καλύτερο να δώσετε στον ιστότοπό σας τη δική του διεύθυνση IP. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, η χρήση μιας αποκλειστικής διεύθυνσης IP δεν επηρεάζει την κατάταξή σας.

Λήψη αποκλειστικών IP από τον οικοδεσπότη Ιστού σας

Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν αποκλειστικές διευθύνσεις IP ως μέρος των προγραμμάτων φιλοξενίας τους. Μερικές φορές, θα λάβετε ένα δωρεάν αποκλειστικό IP σε συνδυασμό με το πρόγραμμα φιλοξενίας σας. Περιστασιακά, ο οικοδεσπότης σας παρέχει δύο δωρεάν. Είναι σπάνιο να σας προσφερθούν περισσότερα χωρίς πληρωμή. Ρωτήστε τον τρέχοντα web host σας πώς μπορείτε να λάβετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP από αυτούς. Εάν δεν το επιτρέπουν, θα μπορούσατε να αλλάξετε τη φιλοξενία σας σε αυτήν που ισχύει, όπως το InMotion Hosting. Το HostGator παρέχει επίσης 1 δωρεάν αποκλειστική IP στο επιχειρηματικό της πρόγραμμα φιλοξενίας. Επιπλέον, το HostGator έχει μια αδελφή ιστοσελίδα της SEOHosting.com, το οποίο είναι γνωστό ότι επιτρέπει στους webmaster να φιλοξενούν δεκάδες ιστότοπους σε μοναδικές διευθύνσεις IP (έως 125 αποκλειστικές IP σε 1 κοινόχρηστο λογαριασμό).

συμπέρασμα

Θα έπρεπε λοιπόν να λάβω μια ειδική διεύθυνση IP τότε; Δεν χρειάζεται, αλλά πρέπει. Γνωρίζουμε ότι προκαλεί σύγχυση! Μια κοινόχρηστη διεύθυνση IP δεν αναγκάζει τον ιστότοπό σας να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει στο Google. Ως εκ τούτου, θεωρητικά, ο ιστότοπός σας πρέπει να έχει την ίδια κατάταξη σε μια κοινόχρηστη ή αποκλειστική διεύθυνση IP. Ωστόσο, εάν κάποιος άλλος στον ίδιο διακομιστή έχει πραγματικά κακή συμπεριφορά και μπλοκαριστεί, η κοινή χρήση της ίδιας διεύθυνσης IP θα μπορούσε ενδεχομένως να σας προκαλέσει πρόβλημα, γι ‘αυτό συνιστάται μια αποκλειστική IP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me