Πώς να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών για τη στρατηγική SEO σας

Ένας οδηγός για αρχάριους για την έρευνα λέξεων-κλειδιών για SEO. Μάθετε πώς να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών & ανάλυση για τον ιστότοπό σας με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές και εργαλεία.


Πώς να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών για SEO

Η έρευνα λέξεων-κλειδιών δημιουργεί μια λίστα λέξεων για τις οποίες θέλετε να κατατάξετε την πρώτη θέση στις μηχανές αναζήτησης. Απλά σχεδιάζετε, δεν κάνετε τίποτα. Ακριβώς όπως ένας αρχιτέκτονας δημιουργεί ένα σχεδιάγραμμα για να διασφαλίσει ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί για τα άτομα που το χρησιμοποιούν, η έρευνα λέξεων-κλειδιών διασφαλίζει ότι τα σωστά άτομα βρίσκουν και χρησιμοποιούν τον ιστότοπό σας.

Τρόπος έρευνας λέξεων-κλειδιών?

Ακολουθώντας τα παρακάτω 2 βήματα θα χρειαστούν 1-2 ώρες για να ολοκληρωθεί – νομίζω & έρευνα

Βήμα 1. Σκεφτείτε

Στα 10 χρόνια εμπειρίας μου, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που παραλείπουν αυτό το βήμα όχι μόνο χάνουν χιλιάδες δολάρια το χρόνο προσπαθώντας να κατατάξουν τις λανθασμένες λέξεις-κλειδιά, αλλά η επισκεψιμότητα των ιστότοπών τους δεν αυξάνεται ποτέ. Δοκιμάστε αυτήν την άσκηση χρησιμοποιώντας ένα στυλό & χαρτί. Χωρίς υπολογιστή. Γράψτε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις:

 • Για τι θέλω να είμαι γνωστός?
 • Πώς θα περιέγραφα τι κάνω σε κάποιον?
 • Ποια είναι τα εμπορικά μου σήματα?
 • Ποια είναι τα ονόματα προϊόντων / υπηρεσιών μου?
 • Τι αποκαλούν οι ανταγωνιστές μου τα προϊόντα / τις υπηρεσίες τους?
 • Αυτό που κάνει το προϊόν / την υπηρεσία μου διαφορετικό?
 • Ποιες είναι παρόμοιες υπηρεσίες / προϊόντα που ΔΕΝ είναι ανταγωνιστές?
 • Ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες υπηρεσίες / προϊόντα μου?

Γιατί αυτή η άσκηση; Σας βοηθά να εστιάσετε σε αυτό που πραγματικά κάνει η εταιρεία σας και όχι απλώς «μια λίστα λέξεων-κλειδιών». Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε αργότερα να δημιουργήσετε μια λίστα σχετικών λέξεων-κλειδιών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο σε ό, τι σας κάνει να κερδίσετε χρήματα και να αποφύγετε περιττές επιδοκιμασίες.

Για παράδειγμα, εάν πουλάτε βιολογικό μέλι, θέλετε να είστε γνωστοί για μια τοπική οικογενειακή επιχείρηση που πουλά ακατέργαστο βιολογικό μέλι που έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Όχι μόνο η κατάταξη # 1 για το μέλι.

Δημιουργία κατηγοριών

Ομαδοποιήστε τις απαντήσεις σας σε κατηγορίες. Αυτή δεν είναι η τελική λίστα λέξεων-κλειδιών. Στην πραγματικότητα, μην εστιάσετε ακόμη και στη σύνταξη «λέξεων-κλειδιών». Απλώς ομαδοποιήστε ό, τι έχετε γράψει. Προσπαθήστε να συντομεύσετε τις απαντήσεις σας σε φράσεις και μικρότερες λέξεις. Για παράδειγμα, εάν είστε μια τοπική φάρμα μελισσών στην Αλαμπάμα που πουλάει μέλι, μπορεί να μοιάζει με αυτό:Σκεφτείτε παράδειγμα δημιουργίας κατηγοριών

 • Οικογένειά μας: όνομα οικογένειας, ονόματα μελών της οικογένειας, η ιστορία μας, αειφόρος γεωργία, τοπική
 • Οι μέλισσες μας: Οικογενειακό όνομα Μέλισσες, αναπαράγοντας μια καλύτερη μέλισσα, αναπαράγουμε κληρονομιά μελισσών από τη Ρωσία αντί για ιταλικές μέλισσες, φυσικός τρόπος αναπαραγωγής μελισσών, κερί μελισσών
 • Το μέλι μας: 100% φυσικό αγνό μέλι, το μέλι μας είναι βιολογικό, δεν έχει παστεριωθεί, δεν προστίθεται χρώμα, δεν προστίθεται γεύση, όλο το μέλι προέρχεται από την Αλαμπάμα, προσφέρουμε ωμό μέλι, το μέλι μας προέρχεται από όλη την Αλαμπάμα, έτσι έχει διαφορετική γεύση, δεν προσθέτουμε ποτέ τίποτα στο μέλι μας
 • Οφέλη για την υγεία:  το ωμό μέλι αυξάνει τα επίπεδα γλυκογόνου σας, το ωμό μέλι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, σε μεγάλες ποσότητες καλών βακτηρίων όπως οι γαλακτοβάκιλλοι

Βήμα 2. Έρευνα

Στη συνέχεια, είναι να ερευνήσετε και να μετατρέψετε τις λέξεις / φράσεις που γράψατε σε αυτό που ονομάζεται «λέξεις κλειδιά». Ακριβώς όπως ένας μικρός σπόρος μπορεί να παράγει χιλιάδες κλαδιά, κλαδιά, φύλλα, φρούτα και έναν μεγάλο ανθεκτικό κορμό, έτσι μια λέξη μπορεί να παράγει 1.000 από παρόμοιες λέξεις-κλειδιά.

Παράδειγμα λέξεων-κλειδιών σπόρου

Δημιουργήστε μια λίστα λέξεων-κλειδιών σπόρου

Αυτό το βήμα περιλαμβάνει την αλλαγή των λέξεων / φράσεων που γράψαμε και περιγράφουν την επιχείρησή μας σε μια λίστα με λέξεις-κλειδιά. Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, μια κατηγορία ήταν «Το μέλι μας». Ομαδοποιήσαμε λέξεις / φράσεις σε αυτήν τη λίστα:

 • 100% φυσικό αγνό μέλι
 • το μέλι μας είναι βιολογικό
 • δεν προστέθηκε χρώμα
 • δεν προστέθηκε γεύση
 • όλο το μέλι προέρχεται τοπικά από την Αλαμπάμα
 • προσφέρουμε ωμό μέλι
 • το μέλι μας προέρχεται από όλη την Αλαμπάμα και έχει διαφορετική γεύση
 • δεν προσθέτουμε ποτέ τίποτα στο μέλι μας

Το τελικό αποτέλεσμα είναι η μετατροπή της παραπάνω λίστας σε βασικές λέξεις-κλειδιά παρακάτω:

 • μέλι
 • φυσικό μέλι
 • αγνό μέλι
 • βιολογικό μέλι
 • ακατέργαστο μέλι
 • μέλι Αλαμπάμα
 • αγρόκτημα μελιού

Για να φτάσετε σε αυτό το τελικό αποτέλεσμα, μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε τη δική σας κοινή λογική. Όπως στο παράδειγμα, είναι εύκολο να συντομεύσετε «το μέλι μας είναι οργανικό» με τη λέξη-κλειδί σπόρου του «βιολογικού μελιού». Εκτός από αυτό, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες 3 προτάσεις για να δημιουργήσετε βασικές λέξεις-κλειδιά:

Πληκτρολογήστε τη φράση στο Google

Έρευνα λέξεων-κλειδιών στο Google

Στο παραπάνω παράδειγμα μια φράση που περιέγραψε την επιχείρηση ήταν «100% φυσικό αγνό μέλι». Κοιτάξτε το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης όπου γίνεται αναζήτηση αυτής της φράσης. Ποιες λέξεις χρησιμοποιεί ο ιστότοπος που κατατάσσεται στην πρώτη θέση στο Google; Φυσικό μέλι, αγνό μέλι, ωμό μέλι. Αυτό σας βοηθά να δημιουργήσετε τις δικές σας λέξεις-κλειδιά.

Ερευνήστε τους ανταγωνιστές σας

Στο παράδειγμά μας, ένας ανταγωνιστής στην Αλαμπάμα είναι το μέλι του Hewett. Κοιτάξτε το στιγμιότυπο οθόνης. Σημειώστε ότι το μέλι της Hewett χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις-κλειδιά: Ωμό, βιολογικό, καθαρό τοπικό μέλι. Και πάλι, αυτό σας βοηθά να δημιουργήσετε πολύ γρήγορα τις δικές σας λέξεις-κλειδιά.

Έρευνα λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών στο Google

Εξερευνήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά

Όταν αναζητάτε μια λέξη-κλειδί στο Google στο κάτω μέρος της σελίδας, υπάρχει μια ενότητα που ονομάζεται “Αναζητήσεις που σχετίζονται με”. Αυτή η λίστα σας βοηθά επίσης να ανακαλύψετε βασικές λέξεις-κλειδιά. Στο παράδειγμά μας, μια φράση που περιέγραψε την επιχείρηση ήταν «όλο το μέλι προέρχεται τοπικά από την Αλαμπάμα». Μία λέξη-κλειδί χρησιμοποιείται στους περισσότερους προτεινόμενους όρους αναζήτησης: τοπικό μέλι.

Λέξεις-κλειδιά αναζήτησης που σχετίζονται με το Google

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται Σόβλε για να εξερευνήσετε γρήγορα σχετικές λέξεις-κλειδιά σε όλες τις μηχανές αναζήτησης ταυτόχρονα.

Εάν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, θα βρείτε το 80% των βασικών λέξεων-κλειδιών σας. τουλάχιστον τα πιο σημαντικά. Δεν χρειάστηκε “εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών” για να φτάσετε αυτό το σημείο. Δεν χρειάστηκε να προσλάβετε μια εταιρεία SEO. Στην πραγματικότητα, εάν σταματήσατε εδώ θα έχετε αρκετή έρευνα λέξεων-κλειδιών για να δημιουργήσετε έναν πολύ φιλικό ιστότοπο SEO.

Δημιουργήστε μια λίστα λέξεων-κλειδιών

Τώρα είναι καιρός να δημιουργήσετε τη λίστα λέξεων-κλειδιών σας. Υπάρχουν πολλά δωρεάν & πληρωμένα εργαλεία για να το κάνετε αυτό. Η βασική διαδικασία δύο βημάτων κάθε εργαλείου είναι:

 1. Πληκτρολογήστε μια λέξη-κλειδί (π.χ. μέλι της Αλαμπάμα)
 2. Δείτε ποιες άλλες λέξεις / φράσεις πληκτρολογούν τα άτομα στο Google χρησιμοποιώντας αυτήν τη λέξη-κλειδί (δηλ. Πού να αγοράσετε καθαρό μέλι Alabama;)

Συνιστώ τη χρήση Εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών του Moz.  Μπορείτε να κάνετε δύο δωρεάν αναζητήσεις την ημέρα ή απλά να εγγραφείτε σε μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών. Σας δείχνει πόσες φορές το μήνα οι άνθρωποι αναζητούν κάθε λέξη-κλειδί.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρήση Δωρεάν Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών της Google ως εναλλακτικό ερευνητικό εργαλείο. Απλώς εγγραφείτε, προσποιηθείτε ότι δημιουργείτε μια διαφήμιση και έπειτα η Google σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το εργαλείο δωρεάν.

Δωρεάν εργαλεία για τη σύνθετη έρευνα λέξεων-κλειδιών:

Ακολουθεί μια λίστα με τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών:

 1. Λάβετε ιδέες για λέξεις-κλειδιά: Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google, Εργαλείο λέξεων-κλειδιών Bing, Εργαλείο Bing Intelligence, Οο (50% δωρεάν), ubersuggest.io
 2. Βρείτε λέξεις-κλειδιά που ήδη δημιουργούν επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας: Κονσόλα αναζήτησης Google (πραγματικά καλά ζουμερά δεδομένα), Εργαλεία για Webmasters Bing
 3. Σχετικές λέξεις-κλειδιά: Σόβλε, Google Correlate (πληκτρολογήστε με μεμονωμένες λέξεις)
 4. Ερωτήσεις που οι άνθρωποι πληκτρολογούν στο Google: ΑπάντησηΗ δημόσια (φοβερό εργαλείο)
 5. Τάσεις εποχιακών λέξεων-κλειδιών: Google Trends

Συνεχίζοντας στη λίστα, ακολουθούν ορισμένα προηγμένα εργαλεία επί πληρωμή:

 1. Λάβετε ιδέες για λέξεις-κλειδιά: Εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών του Moz (Δοκιμή 30 ημερών), SEMRush (δωρεάν δοκιμή 14 ημερών), WordTracker (Δωρεάν δοκιμή 7 ημερών), LongTailPro (δωρεάν δοκιμή 7 ημερών), Εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών Ahrefs (δωρεάν δοκιμή 14 ημερών), kwfinder (φθηνότερη εναλλακτική λύση χωρίς έκδοση), Φέρζι (διατίθεται επίσης περιορισμένη δωρεάν έκδοση)
 2. Ερευνητικοί ανταγωνιστές: SpyFu (Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών)
 3. Τίτλοι άρθρου εξερευνητής: BuzzSumo (Δοκιμή 14 ημερών)

Πώς χρησιμοποιείτε εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών?

Ας φανταστούμε ότι θέλετε να μάθετε ποιοι όροι αναζήτησης πληκτρολογούν τα άτομα στο Google που περιέχουν τις λέξεις «Μέλι της Αλαμπάμα.«Η πληκτρολόγηση αυτής της λέξης-κλειδιού σε ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών θα σας δείξει 1.000+ σχετικές λέξεις-κλειδιά που πληκτρολογούν τα άτομα στο Google και πόσες φορές πραγματοποιείται αναζήτηση. Τώρα μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε μια μεγάλη λίστα λέξεων-κλειδιών με όλους τους όρους αναζήτησης που σχετίζονται με την επιχείρησή σας (δηλαδή κάθε «λέξη-κλειδί»).

Θέλω να αρχίσω να ομαδοποιώ λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή μου σε ομάδες. Για παράδειγμα:

 • Εκμάθηση λέξεων-κλειδιών: τιμές μελιού της Αλαμπάμα, μέλισσες μελιού της Αλαμπάμα, μέλι της Αλαμπάμα, το μέλι της τοπικής Αλαμπάμα, εκτροφεία μελισσών μελιού της Αλαμπάμα, κατάλογος μελισσοκόμων μελισσών της Αλαμπάμα, νόμος μελισσών μελισσών της Αλαμπάμα, τοπικό μέλι του Μπέρμιγχαμ, καθαρό μέλι της Αλαμπάμα odenville
 • Αγορά λέξεων-κλειδιών (μέλι): αγοράστε βιολογικό μέλι alabama, προμηθευτές βιολογικού μελιού, παραγωγούς μελιού alabama, πού να αγοράσετε μέλι alabama, χύμα μέλι προς πώληση alabama, πού να αγοράσετε καθαρό μέλι alabama, τοπικό μέλι huntsville al, πού να αγοράσετε τοπικό μέλι στο Μπέρμιγχαμ, τοπικό μέλι gadsden alabama
 • Αγορά λέξεων-κλειδιών (μέλισσες): προς πώληση μελισσών μελισσών, αγορά μελισσών μελισσών προς πώληση, μελισσών προς πώληση σε αλαμπάμα, προς πώληση μελισσών στην Αλαμπάμα, κυψέλες μελισσών προς πώληση στην Αλαμπάμα

Γιατί ομαδοποίηση λέξεων-κλειδιών σε λέξεις-κλειδιά μάθησης ή αγορών?

Αν κάποιος κάνει αναζήτηση, “τιμές μελιού της Αλαμπάμα” θέλει πληροφορίες. Δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αγοράσουν. Γιατί είναι σημαντικό? Όταν σχεδιάζετε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας, θέλετε να χρησιμοποιήσετε “αγορά λέξεων-κλειδιών” σε σελίδες πωλήσεων “εκμάθηση λέξεων-κλειδιών” σε άλλες σελίδες. όπως σε μια ανάρτηση ιστολογίου. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ιδέα αν θέλετε να κατατάξετε την πρώτη θέση και να πουλήσετε πραγματικά το προϊόν / την υπηρεσία σας.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να γράψετε μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με τις «Τιμές μελιού 2017 στην Αλαμπάμα». Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου απαντάτε στην ερώτησή τους δείχνοντάς τις όλες τις τιμές του μελιού στην Αλαμπάμα. συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησής σας που τυχαίνει να έχει τη φθηνότερη τιμή από οποιονδήποτε στην Αλαμπάμα.

Πόσο μεγάλη από μια λίστα λέξεων-κλειδιών πρέπει να δημιουργήσω?

Συμπεριλάβετε όλες τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Βασικά η λίστα λέξεων-κλειδιών μπορεί να είναι χωρίς όρια. Αλλά αν είστε μια μικρή ή τοπική επιχείρηση συνήθως αυτή η λίστα είναι 50-200 λέξεις-κλειδιά.

Πρέπει να συμπεριλάβω παρόμοιες λέξεις-κλειδιά στη λίστα μου?

Δεν το κάνω Για παράδειγμα, πρέπει να συμπεριλάβετε «μέλι μελισσών προς πώληση» και «μέλισσες προς πώληση στην Αλαμπάμα.» Όχι. Γιατί; Δεν πειράζει. Το Google κατανοεί συνήθως φράσεις που είναι ίδιες. Εάν κατατάξετε μια λέξη-κλειδί, πιθανότατα θα κατατάξετε για την άλλη.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές, αλλά θυμηθείτε να γράψετε το περιεχόμενο της σελίδας σας για ανθρώπους και όχι για μηχανές αναζήτησης.

Πρέπει να συμπεριλάβω μόνο σύντομες λέξεις-κλειδιά που αναζητούν όλοι?

Όχι. Θα πρέπει να έχετε έναν συνδυασμό μικρών, μεσαίων και μεγάλων λέξεων-κλειδιών στη λίστα σας. Οι σύντομες λέξεις-κλειδιά έχουν μήκος 1-3 λέξεις. Το Long (οι έμποροι το αποκαλούν «λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά») είναι συνήθως 5+. Γιατί; Πρώτον, οι σύντομες λέξεις-κλειδιά είναι πολύ δύσκολο να ταξινομηθούν, οι λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά είναι πολύ πιο εύκολο να ταξινομηθούν στην πρώτη σελίδα του Google. Δεύτερον, οι άνθρωποι δεν αναζητούν μόνο το «τοπικό μέλι». Δείτε την παρακάτω εικόνα για το τι άλλο ψάχνουν οι άνθρωποι όταν πληκτρολογούν «τοπικό μέλι:»

answerthepublic.com ιδέες για λέξεις-κλειδιά

Στην πραγματικότητα, το 70% των αναζητήσεων λέγεται λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά σύμφωνα με την SEOMOZ. Δεν έχει νόημα αυτό; Πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Ένα Polo της Volkswagen. Δεν έχω πληκτρολογήσει ποτέ στο Google «αγορά μεταχειρισμένου Volkswagen Polo». Αλλά πληκτρολόγησα 100 ερωτήσεις που είχα σχετικά με τα supermini αυτοκίνητα.

Το σημείο? Ό, τι κι αν πουλάτε, θέλετε να είστε ο ιστότοπος που απαντά στις εκατοντάδες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι για το προϊόν / την υπηρεσία σας. Θέλετε επίσης να κατατάξετε τις λέξεις-κλειδιά που πληκτρολογούν οι χρήστες όταν είναι έτοιμοι να αγοράσουν. Συνήθως, δεν μπορείτε να κατατάξετε για ανταγωνιστικές «λέξεις-κλειδιά αγοράς», εκτός εάν κατατάξετε εκατοντάδες «λέξεις-κλειδιά εκμάθησης».

Έτσι, στο παράδειγμά μας της τοπικής φάρμας μελισσών. Όταν η εταιρεία κάνει έρευνα λέξεων-κλειδιών, η φράση-κλειδί «διαφορά μεταξύ βιολογικού μελιού και καθαρού μελιού» είναι εξίσου σημαντική με το «βιολογικό μέλι» ή «καθαρό μέλι».

συμπέρασμα

Στο τέλος, η δημιουργία λέξεων-κλειδιών για τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας δεν είναι πολύ δύσκολη. Εάν σταματήσετε πρώτα και σκεφτείτε, διαρκεί μόνο μερικές ώρες. Εάν θυμάστε ένα σημείο από αυτό το άρθρο, θα ήταν να σταματήσετε και να σκεφτείτε πριν από την έρευνα οποιωνδήποτε λέξεων-κλειδιών. Ο σχεδιασμός είναι η λέξη-κλειδί εδώ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map