Γιατί κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει ένα σχέδιο SEO στη θέση του

Η σημασία της βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας για μηχανές αναζήτησης & πώς το SEO μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις και να αποκτήσει νέους πελάτες για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.


Γιατί οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται SEO

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έχουν έναν ιστότοπο, αλλά η απλή κατοχή μιας από αυτές τις μέρες δεν αρκεί.

Ο ιστότοπός σας θα πρέπει να λάβει επισκεψιμότητα προτού μπορέσει να σας προσφέρει νέους πελάτες. Παρόλο που υπάρχουν πολλά διαθέσιμα κανάλια για να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να ανακαλυφθείτε στον Ιστό, το SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) είναι ένα από αυτά που πρέπει να ενσωματώνει κάθε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης.

Μηχανές αναζήτησης όπως Google, Bing, Yahoo, & Το DuckDuckGo είναι ένα εξαιρετικό μέσο για τους πελάτες για αναζήτηση και εύρεση του ιστότοπού σας.

Το SEO κάνει ακριβώς αυτό: είναι η πρακτική της βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου μέσω της ενίσχυσης της συνάφειας και της προβολής του για την αύξηση της επισκεψιμότητας που λαμβάνει ο ιστότοπος από τις μηχανές αναζήτησης. Είναι μια ωφέλιμη στρατηγική μάρκετινγκ για να κάνετε τους πελάτες να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας και να αποκτούν έκθεση.

Γιατί οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται SEO

Μπορεί να έχετε ακούσει για SEO, αλλά δεν καταλάβατε πραγματικά γιατί αξίζει τον χρόνο σας ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης που κάνει το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησής του τοπικά.

Το SEO είναι επωφελές για επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους και είναι εξίσου σημαντικό για τις μικρές επιχειρήσεις που παρέχουν ένα τοπικό προϊόν ή υπηρεσία. Ακόμα κι αν λαμβάνετε τους περισσότερους πελάτες σας τοπικά, το SEO εξακολουθεί να είναι σημαντικό. Τόσοι πολλοί καταναλωτές αναζητούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία στον Ιστό.

1. Η αναζήτηση είναι ο # 1 οδηγός κυκλοφορίας

Οι μηχανές αναζήτησης (όπως το Google και το Bing) οδηγούν 500% περισσότερη επισκεψιμότητα από τις σελίδες κοινωνικών μέσων – ένα δύσκολο στατιστικό στοιχείο που πρέπει να αγνοηθεί. Επί πλέον, Βρέθηκαν έξυπνες πληροφορίες ότι το 34% της επισκεψιμότητας προήλθε από αναζήτηση ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κατανομή των εξωτερικών πηγών επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο

Για νέες επιχειρήσεις και μικρές επωνυμίες που δεν έχουν μεγάλο κοινωνικό περιεχόμενο, αυτό είναι ανεκτίμητο, επειδή σημαίνει ότι έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν την κυκλοφορία με επωνυμίες που είναι καλά εδραιωμένες στον τομέα των κοινωνικών μέσων.

2. Οι χρήστες δεν κάνουν κύλιση

Πόσες φορές έχετε κάνει κλικ στη δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης?

Μάλλον δεν είναι πολλά. Αυτό επειδή 75% των χρηστών του Διαδικτύου θα ποτέ μετακινηθείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Αντ ‘αυτού, βασίζονται σε αυτό που βρίσκουν στα κορυφαία αποτελέσματα. Επομένως, εάν ο ιστότοπός σας εμφανίζεται μετά τη πρώτη σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης για την καθορισμένη λέξη-κλειδί σας, θα χάσετε έναν τόνο επισκεψιμότητας.

Δεν αρκεί όμως να βάζουμε μέτριο περιεχόμενο και να ελπίζουμε για το καλύτερο. Αν θέλετε να ξεχωρίσετε ανάμεσα στις άλλες χιλιάδες αποτελέσματα Google και να φτάσετε στην πρώτη σελίδα, θα πρέπει να παράγετε ποιοτικό περιεχόμενο ξανά και ξανά.

Η Google θα αρχίσει να το σημειώνει (ότι παρέχετε εξαιρετικό περιεχόμενο) και θα συνεχίσει να το εξυπηρετεί σε άτομα που αναζητούν το θέμα ή τις λέξεις-κλειδιά σας.

Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό? Μπορείτε να ξεκινήσετε από:

 • Έρευνα λέξεων-κλειδιών χαμηλού ανταγωνισμού οπότε δεν χρειάζεται να δουλεύεις τόσο σκληρά για να ξεχωρίζεις.
 • Σταματήστε να χρησιμοποιείτε κακές τεχνικές SEO – Η Google έχει ξεπεράσει πολλές τεχνικές blackhat και δεν θα πετάξει πια. Αποφύγετε τη χρήση αυτών των τακτικών.
 • Γράψτε καλό περιεχόμενο! Σκεφτείτε τι θέλει το κοινό σας και πρέπει να το διαβάσετε και να το εξυπηρετήσετε.

χρόνος που δαπανάται στο Διαδίκτυο ανάλυση

3. Το SEO βοηθάει στο κλείσιμο των πωλήσεων

Οι παραδοσιακές μέθοδοι διαφήμισης δεν πετούν πλέον με τους καταναλωτές. Οι εξερχόμενοι δυνητικοί πελάτες, όπως η άμεση αλληλογραφία και η έντυπη διαφήμιση ένα μέσο ποσοστό κλεισίματος 1,7%, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δυνητικοί πελάτες που προέρχονται από SEO μετατρέπονται στο επιβλητικό 14,6%.

4. Το τοπικό SEO είναι πιο σημαντικό από ποτέ

Σε Η τελευταία ενημέρωση “Possum” της Google, δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στο τοπικό SEO. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης αναζητά κάτι, η Google θα προσπαθήσει να τους παραδώσει αποτελέσματα που βρίσκονται πολύ κοντά.

Επομένως, εάν κάποιος ψάξει για παπούτσια, η Google θα τους δείξει τα πιο κοντινά καταστήματα παπουτσιών σε αυτόν στο χάρτη.

Τοπικό παράδειγμα αναζήτησης του Google

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο το SEO σας βλέπει από ένα ευρύτερο κοινό σε όλο τον κόσμο, αλλά αυξάνει επίσης τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε τοπικό έθιμο.

5. Περισσότεροι καταναλωτές από ποτέ χρήση αναζήτησης

Σύμφωνα με την Google, 4 στους 5 καταναλωτές χρησιμοποιούν το Google για αναζήτηση επιχειρήσεων. Χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης για να βρουν διευθύνσεις, ώρες λειτουργίας και κριτικές.

Εάν η επιχείρησή σας δεν έχει καλή κατάταξη, θα χάσετε αυτόν τον τεράστιο αριθμό ατόμων που αναζητούν ενεργά επιχειρήσεις όπως η δική σας.

Όμως, το ερώτημα που έχει όλα είναι:

Μπορεί το SEO να αυξήσει τις πωλήσεις για τη μικρή μου επιχείρηση?

Οι μεμονωμένες ιστορίες επιτυχίας μικρών επιχειρήσεων ποικίλλουν, αλλά σχεδόν όλες δείχνουν ότι η εφαρμογή μιας στρατηγικής SEO αυξάνει αποτελεσματικά τις πωλήσεις και τους πελάτες.

Don Sadler, ένας ανεξάρτητος συγγραφέας που έκανε τη δική του εφαρμογή SEO για τον ιστότοπό του, έχει δει μια σταθερή ανάπτυξη στη μικρή του επιχείρηση.

Τώρα παίρνει περίπου το 90 τοις εκατό της επιχείρησής του από άτομα που βρίσκουν τον ιστότοπό του μέσω μηχανών αναζήτησης χρησιμοποιώντας βασικές φράσεις.

Ο Μάικλ Χόλσινγκερ, ιδιοκτήτης ενός μικρού καταστήματος επισκευής αυτοκινήτων, ανέφερε ότι οι μηνιαίες πωλήσεις του αυξήθηκαν από 18.000 $ σε 28.000 $ το μήνα αφού συνεργάστηκε με ένα πρακτορείο για τη βελτίωση του SEO τους και οι μετατροπές από την επισκεψιμότητα στον ιστό αυξήθηκαν περισσότερο από 30 τοις εκατό.

Είτε ακολουθείτε τη διαδρομή DIY είτε την προσεγγίζετε με τη βοήθεια ενός επαγγελματία, το SEO μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις πωλήσεις και την ανάπτυξη των πελατών.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ SEO: Το SEO είναι μια επένδυση και όσο περισσότερο το επενδύετε, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι αποδόσεις σας – με τη μορφή υψηλότερης κατάταξης μηχανών αναζήτησης, αυξημένης επιχείρησης και αφοσίωσης πελατών.

Το SEO είναι ένα ισχυρό εργαλείο…

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι ένα ισχυρό κανάλι μάρκετινγκ και κάθε μικρή επιχείρηση με ιστότοπο θα πρέπει να έχει στρατηγική SEO.

Ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζετε να προσεγγίσετε το καθήκον του SEO εξαρτάται από εσάς, αλλά στην πράξη τουλάχιστον ορισμένες τακτικές SEO θα σας ξεκινήσει στην πορεία προς την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Επειδή ο ιστός είναι ένα τόσο δημοφιλές μέρος που οι πελάτες αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες, το SEO είναι ένα ισχυρό εργαλείο που οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αγνοήσουν.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map