Γιατί τα θέματα ταχύτητας σελίδας για SEO

Η ταχύτητα της σελίδας είναι ένας παράγοντας που μετράται από την Google και επηρεάζει την κατάταξή σας. Μάθετε πώς να δοκιμάζετε & βελτιώστε την ταχύτητα σελίδας του ιστότοπού σας ώστε να είναι πιο ορατή στο διαδίκτυο.


Η ταχύτητα της σελίδας είναι σημαντική για το SEO

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης επικεντρώνεται κυρίως στη χρήση των σωστών λέξεων-κλειδιών στο περιεχόμενό σας και στη δημιουργία συνδέσμων για να φτάσει ο ιστότοπός σας στην κορυφή της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης (κυρίως του Google). Ωστόσο, στην πραγματικότητα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων και ένας που συχνά εξετάζεται είναι η ταχύτητα της σελίδας. Η Google θεωρεί τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας στον αλγόριθμό του και τον χρησιμοποιεί ως παράγοντα για τον προσδιορισμό της θέσης σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Από το 2010, η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα την ταχύτητα σελίδας και είναι ειλικρινής για τη στάση της. Τούτου λεχθέντος, γνωρίζοντας την ταχύτητα της σελίδας σας και προσπαθώντας να τη βελτιώσετε θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε αυτό το πολυπόθητο κορυφαίο σημείο.

Κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα

Για την Google, η ταχύτητα σελίδας είναι σημαντική για τον στόχο της βελτίωσης του Διαδικτύου στο σύνολό του. Αυτό συμβαίνει επειδή η εταιρεία κατανοεί τον αντίκτυπο που έχει η ταχύτητα σελίδας στις προβολές σελίδων και τον αριθμό των επισκεπτών σε έναν ιστότοπο. Η Google ρώτησε κάποτε τους χρήστες αν ήθελαν 10 ή 30 αποτελέσματα να εμφανίζονται ανά σελίδα. Επέλεξαν συντριπτικά το τελευταίο, το οποίο φαινόταν καλή ιδέα εκείνη την εποχή – εκτός από το ότι όταν η Google έκανε την αλλαγή, η επισκεψιμότητα μειώθηκε κατά 20 τοις εκατό. Γιατί; Η φόρτωση των σελίδων με 30 αποτελέσματα χρειάστηκε μισό δευτερόλεπτο περισσότερο. Φαίνεται ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά μισά δευτερόλεπτα μετράνε όσον αφορά την ταχύτητα της σελίδας.

Όπως ένα άλλο παράδειγμα της επίδρασης της ταχύτητας του ιστότοπου στους επισκέπτες, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους Akamai και Gomez.com αποκάλυψε ότι οι χρήστες του διαδικτύου αναμένουν ότι οι ιστότοποι θα φορτώσουν σε 2 δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Εάν δεν φορτωθεί εντός 3 δευτερολέπτων, είναι πιθανό να μεταβούν σε άλλον ιστότοπο. Από τη σκοπιά της Google, αυτό σημαίνει ότι οι ιστότοποι με ταχύτερη ταχύτητα φόρτωσης θα έχουν πιο συχνά πρόσβαση και, επομένως, είναι πιο σχετικοί – εξ ου και η συμπερίληψη της ταχύτητας του ιστότοπου στον αλγόριθμο κατάταξης.

Ταχύτητα σελίδας στο Διαδίκτυο: Δοκιμή της ταχύτητας της σελίδας σας

Ευτυχώς, η Google ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ταχύτητα της σελίδας που το 2011 δημιούργησαν ένα εργαλείο που ονομάζεται Ταχύτητα σελίδας στο Διαδίκτυο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ελέγχουν την ταχύτητα της σελίδας τους. Διατίθεται ως εργαλείο που βασίζεται στον Ιστό και μια επέκταση Chrome, το Speed ​​Speed ​​Online παρέχει στον ιστότοπό σας ταχύτητα φόρτωσης συνολική βαθμολογία από 100. Μετά την ανάλυσή της, η Google σάς παρέχει επίσης χρήσιμες προτάσεις για τη βελτίωση της ταχύτητας της σελίδας σας. Κατατάσσονται ως διορθώσεις υψηλής, μεσαίας και χαμηλής προτεραιότητας και χωρίζονται σε κατηγορίες κινητών και επιτραπέζιων υπολογιστών. Μπορεί να είναι μάλλον τεχνικά, επομένως θα θέλατε να μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας με τον προγραμματιστή ιστού σας για να δείτε ποιες διορθώσεις είναι πιο εφικτές για εφαρμογή.

Μια καλύτερη εμπειρία χρήστη = Περισσότερες πωλήσεις

Η αύξηση της ταχύτητας του ιστότοπού σας θα βελτιώσει επίσης τη συνολική εμπειρία χρήστη για τους επισκέπτες των σελίδων σας. Ο χρόνος φόρτωσης είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό του πόσο και πόσο συχνά οι χρήστες θα επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Η ταχύτητα της σελίδας έχει επιπτώσεις στις πωλήσεις και τη διατήρηση των πελατών σας. Για παράδειγμα, μια μελέτη περίπτωσης που πραγματοποιήθηκε από το Radware έδειξε ότι το 51% των αγοραστών στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ δεν θα ολοκληρώσουν μια αγορά εάν ο ιστότοπος είναι πολύ αργός. Ομοίως, μια άλλη μελέτη από Παράξενος βρόχος έδειξε ότι η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου μπορεί να σας κοστίσει 7 τοις εκατό στις πωλήσεις. Είναι προς το συμφέρον της εταιρείας σας να φορτώσετε τη σελίδα σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ένας αξιόπιστος οικοδεσπότης Ιστού σημαίνει ταχύτερη ταχύτητα σελίδας

Η ταχύτητα του ιστότοπού σας εξαρτάται πολύ από την ταχύτητα του διακομιστή του οικοδεσπότη Ιστού σας. Δεν δημιουργούνται όλοι οι οικοδεσπότες Ιστού ίσοι. Η επιλογή ενός φθηνού οικοδεσπότη μπορεί να είναι καλή ιδέα βραχυπρόθεσμα, εξοικονομώντας χρήματα στην αρχή, αλλά θα μπορούσε να σας κοστίσει μακροπρόθεσμα. Ο κεντρικός υπολογιστής που θα επιλέξετε θα πρέπει να μπορεί να χειρίζεται όλα τα στοιχεία του ιστότοπού σας με μεγάλη ταχύτητα φόρτωσης σελίδας.

Η πιο πρόσφατη μελέτη μας σχετικά με τους ταχύτερους οικοδεσπότες Ιστού διαπίστωσε ότι το InMotion Hosting παρείχε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των πελατών όσον αφορά την ταχύτητα της σελίδας. Η εταιρεία διαθέτει τα δικά της κέντρα δεδομένων σε στρατηγική τοποθεσία σε κάθε ακτή των ΗΠΑ, καθιστώντας τους ιστότοπους που φιλοξενούνται από το InMotion να λειτουργούν πιο γρήγορα σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, οι διακομιστές τους διαθέτουν χώρο αποθήκευσης Solid State Drive (SSD), ο οποίος προσφέρει σχεδόν άμεση ανάκτηση δεδομένων και γρήγορη ταχύτητα.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα της σελίδας

Εάν έχετε μια εξαιρετική υπηρεσία φιλοξενίας ιστού, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας, υπάρχουν ορισμένες συνήθεις αιτίες που μπορούν να εξετάσουν οι προγραμματιστές ιστού σας. Ίσως το νούμερο ένα πρόβλημα είναι η βελτιστοποίηση εικόνας. Εάν οι εικόνες PNG και JPG περιλαμβάνουν επιπλέον δεδομένα ή δεν περιέχουν συμπιεστή DEFLATE, θα φορτωθούν πιο αργά. Άλλες κοινές αιτίες περιλαμβάνουν υπερβολικές διαφημίσεις, αναποτελεσματικό κώδικα, δυσκίνητα θέματα σχεδίασης, υπερβολικά γραφικά στοιχεία και προσθήκες και προσθήκες και εφαρμογές που δεν είναι συμβατές με ορισμένα προγράμματα περιήγησης.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την κατάταξη της σελίδας σας. Η ταχύτητα του ιστότοπού σας είναι αυτή που δεν πρέπει να παραβλέπεται. Η βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας όχι μόνο θα φέρει τη σελίδα σας πιο κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αλλά θα κάνει επίσης τους χρήστες να απολαμβάνουν τη χρήση του ιστότοπού σας περισσότερο. Όσο καλύτερη είναι η χρηστικότητα του ιστότοπού σας, τόσο πιθανότερο είναι να παραμείνουν στον ιστότοπό σας και τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να πραγματοποιήσετε μια πώληση. Δεν είναι αυτό το σημείο του SEO στην πρώτη θέση?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me