Οδηγός για αρχάριους για τον αλγόριθμο Penguin της Google

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Google Penguin και γιατί το Penguin είναι τόσο σημαντικό για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.


Οδηγός για τον αλγόριθμο Penguin της Google

Το “Penguin” δεν είναι μια λέξη που συνήθως σχετίζεται με φόβο και άγχος – τελικά, τι είναι πιο χαριτωμένο από έναν πιγκουίνο; Εκτός αν, φυσικά, μιλάτε για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Στο SEO, η λέξη “Penguin” συχνά κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ανήσυχοι.

Αυτό συμβαίνει επειδή, στο SEO, το “Penguin” είναι ένας αλγόριθμος Google. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2012, το Penguin σχεδιάστηκε για να τιμωρεί τους ιστότοπους που χρησιμοποιούν σχέδια χειραγώγησης συνδέσμων να αυξήσουν τεχνητά τις κατατάξεις αναζήτησης.

Το Penguin είναι ένα λεπτό και περίπλοκο γεγονός στην ιστορία του διαδικτύου. Γι ‘αυτό είμαι εδώ. Θα αποστάξω τα περίπλοκα πράγματα σε κάτι εύκολο να το καταλάβω. Θα σας παρουσιάσω γιατί ο Πιγκουίνος ήταν απαραίτητος και τι επίδραση είχε στο Διαδίκτυο γενικά.

Γιατί η Google δημιούργησε πιγκουίνος

Για να καταλάβετε γιατί η Google δημιούργησε το Penguin, πρέπει να ξέρετε λίγο για τη συνεχή μάχη τους εναντίον των ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Και το γεγονός ότι η Google δεν κέρδιζε πάντα.

Πρώτα απ ‘όλα, (σχεδόν) κανείς δεν απολαμβάνει πραγματικά spamming. Ωστόσο, το spam έγινε δημοφιλές επειδή λειτούργησε. Ο σύνδεσμος ανεπιθύμητο περιεχόμενο ορίζεται γενικά ως δημιουργία πολλών συνδέσμων – εκατοντάδων ή χιλιάδων – σε άλλους ιστότοπους, προκειμένου να χειριστεί αλγόριθμους μηχανών αναζήτησης, οι οποίοι χρησιμοποιούν συνδέσμους ως σήμα εμπιστοσύνης και εξουσίας. Αυτοί οι σύνδεσμοι δεν προορίζονται για ανθρώπους, αλλά μόνο για μηχανές αναζήτησης. Είναι χαμηλής ποιότητας και εμφανίζονται ανεπιθύμητα στο ανθρώπινο μάτι.

Δυστυχώς, το 2012 ο σύνδεσμος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας βελτίωσε την κατάταξη των ιστότοπων στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google. Έτσι, οι άνθρωποι ξεκίνησαν φυσικά τους spamming συνδέσμους είτε να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους είτε τουλάχιστον να συνεχίσουν.

Το γεγονός ότι ο σύνδεσμος spam λειτούργησε τόσο καλά, δυσκολεύτηκε να αντισταθεί στο άλμα του συνδέσμου spam. Τα λιγότερο σχολαστικά μέλη της βιομηχανίας SEO χρησιμοποίησαν κάθε είδους τακτικές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, από τους συνδέσμους μέχρι τα σχόλια ιστολογίου έως τη δημιουργία ολόκληρων δικτύων ιστότοπων των οποίων ο μόνος σκοπός ήταν να δημιουργήσουν συνδέσμους πίσω σε ιστότοπους πελατών.

Στο τέλος της Google, οι άσχετοι ιστότοποι εμφανίστηκαν για δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά, ωθώντας σελίδες προϊόντων πάνω από πληροφορίες που οι χρήστες θα μπορούσαν πραγματικά να βρουν χρήσιμες. Αυτό αντικατοπτρίστηκε ελάχιστα στο Google, εμφανίζοντας αποτελέσματα που δεν παρείχαν αξία στα άτομα που χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης.

Αυτός ο απίστευτος χειρισμός των αποτελεσμάτων τους υποστήριξε το Google σε μια γωνία. Εξάλλου, αυτή ήταν μια υπαρξιακή απειλή για την επιχείρησή τους – έθετε σε κίνδυνο το βασικό τους προϊόν. Η πλειονότητα των εσόδων της Google πραγματοποιείται μέσω αναζήτησης και τα κακά αποτελέσματα αναζήτησης θέτουν σε κίνδυνο την εταιρεία τους.

Αυτή ήταν μια τρομερή κατάσταση για το Google. Εάν μια αντίπαλη μηχανή αναζήτησης είχε ανέβει κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, θα μπορούσαμε να είχαμε ένα άλλο ρήμα για αναζήτηση στο Διαδίκτυο.

Φυσικά, η Google καταπολεμούσε αυτήν τη συμπεριφορά από την ίδρυσή της, σχεδόν μια δεκαετία σε αυτό το σημείο. Είχαν ακολουθήσει κρυμμένους συνδέσμους και γέμιση λέξεων-κλειδιών από το 2003 με πρώιμες ενημερώσεις όπως Κασσάνδρα και Φλόριντα. Είχαν κυκλοφορήσει Τζάγκερ το 2005 για την αντιμετώπιση τακτικών όπως πληρωμένων και αμοιβαίων συνδέσμων. Το Google τροποποιεί συνεχώς τον αλγόριθμο αναζήτησης, θέτοντας τις απόψεις του για οποιοδήποτε πρόβλημα είναι το πιο πιεστικό εκείνη τη στιγμή.

Το 2012, δεν υπήρχε πρόβλημα μεγαλύτερο στο Google από το σύνδεσμο spam. Ο σύνδεσμος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό – επειδή εξακολουθούσε να λειτουργεί. Για να ανακτήσει τον έλεγχο των αποτελεσμάτων αναζήτησης, στις 26 Απριλίου 2012, η ​​Google εξαπέλυσε τον Πιγκουίνο.

Τι κάνει ο Penguin?

Το Penguin έχει σχεδιαστεί για να τιμωρεί τις πρακτικές παραπλανητικών συνδέσμων.

Από Η ανακοίνωση της Google για τον Penguin:

«Παρόλο που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε συγκεκριμένα σήματα επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους έναν τρόπο να παίζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης και να επιδεινώνουν την εμπειρία για τους χρήστες, η συμβουλή μας για τους webmaster είναι να εστιάσουμε στη δημιουργία ιστότοπων υψηλής ποιότητας που δημιουργούν μια καλή εμπειρία χρήστη και χρησιμοποιήστε μεθόδους SEO λευκού καπέλου αντί να ασχοληθείτε με επιθετικές τακτικές spam.

Ο στόχος της Google ήταν να τιμωρήσει τεχνητά την κατάταξη των σελίδων μέσω παραποιητικών συνδέσμων.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα, από αυτήν την ανακοίνωση, για το τι στόχευε η Google να σβήσει:

Σύνδεση παραδείγματος ανεπιθύμητου

Σημειώστε τους χειραγώγιμους συνδέσμους με κείμενα αγκύρωσης πλούσια σε λέξεις-κλειδιά.

Αυτό το παράδειγμα ανάρτησης είναι περιεχόμενο, σαλάτα λέξεων, γεμιστές λέξεις-κλειδιά, σκουπίδια κειμένου αγκύρωσης ακριβούς αντιστοίχισης. Δεν παρέχει καμία αξία στον αναγνώστη και δημιουργήθηκε αναμφισβήτητα για χειρισμό της αναζήτησης. Οι σύνδεσμοι δεν είναι καν άσχετοι με το περιεχόμενο, επειδή δεν υπάρχει περιεχόμενο για να μιλήσουμε. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει με πραγματική σύνταξη και να ξεγελάει τις μηχανές αναζήτησης ώστε να την αναγνωρίζει ως σχετικές πληροφορίες.

Η Google δεν θα αποκαλύψει με ακρίβεια πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος αναζήτησης (αν και ισχυρίστηκαν για σχεδόν μια δεκαετία ότι δίνουν προσοχή σε περισσότερους από 200 παράγοντες κατάταξης), αλλά ο Πιγκουίνος κατέστησε σαφές ότι έχουν μηδενική ανοχή για οποιαδήποτε χειραγώγηση, ειδικά όταν πρόκειται για συνδέσεις.

Ο Penguin δεν μείωσε μόνο τους ιστότοπους στην κατάταξη. Έπεσαν ιστότοπους σε όλη σχεδόν την αναζήτηση. Επηρεάστηκε μόνο το 3% περίπου των ερωτημάτων (δείτε περισσότερα για το τι σημαίνει αυτό εδώ), αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι πραγματοποιούνται πάνω από ένα τρισεκατομμύριο αναζητήσεις Google ετησίως, αυτός είναι ακόμα ένας τεράστιος αριθμός. Χιλιάδες ιστότοποι τιμωρήθηκαν, έγιναν πρακτικά αόρατοι στο μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου.

Σχεδόν κάθε SEO γνώριζε κάποιον με έναν ιστότοπο που χτυπήθηκε από τον Penguin, με κάποιο τρόπο. Ταρακούνησε τη βιομηχανία SEO με τρόπο που κανένας αλγόριθμος Google δεν έχει πριν ή από τότε.

Συνέπειες του Penguin

Ο Πιγκουίνος ήταν η ατομική βόμβα των ενημερώσεων αλγο.

Το Penguin είναι εξαιρετικά τιμωρητικό στη φύση και χτυπά οποιονδήποτε ασχολείται με το spam link, το οποίο όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ήταν διάχυτο. Η Google θα μπορούσε να σχεδιάσει τον Penguin να υποτιμήσει απλώς το spam link, κόβοντας τα πόδια κάτω από την τακτική. Αντ ‘αυτού, επέλεξαν να τιμωρήσουν ενεργά τους ιστότοπους που είναι ένοχοι για ανεπιθύμητη αλληλογραφία – χωρίς μεγάλη προειδοποίηση.

Η τιμωρία ήταν άμεση, σκουπίζοντας όλους τους ανθρώπους μετά από αυτό.

Διανυκτέρευση, πολλές επιχειρήσεις έχασαν την επισκεψιμότητα στους ιστότοπούς τους, διαταράσσοντας μια σημαντική πηγή εσόδων. Και δεν υπήρχε διαδρομή για έγκαιρη ανάκαμψη – Η Google δεν προσφέρει μέθοδο υποβολής αιτήματος επανεξέτασης. Ο μόνος τρόπος για να επιστρέψετε μετά από ένα χτύπημα από τον Penguin είναι να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα μέσω ενός ελέγχου επιστροφής και στη συνέχεια να περιμένετε μια άλλη ανανέωση του Penguin. Επιπλέον, σε αντίθεση με μια χειροκίνητη ποινή, υπήρχε και δεν υπάρχει τρόπος να πούμε το 100% εάν ένας ιστότοπος τιμωρούταν από τον Penguin. Ο μόνος τρόπος για να ελέγξετε είναι να ψάξετε σε οργανικές πτώσεις επισκεψιμότητας και να δείτε αν σχετίζεται με μια ενημέρωση του Penguin.

Παρόλο που ο Penguin λειτούργησε καθαρά στον ψηφιακό χώρο, μέσα στον αλγόριθμο αναζήτησης του Google, είχε πολύ πραγματικές συνέπειες. Οι επηρεαζόμενες εταιρείες αναγκάστηκαν να βρουν νέες πηγές εσόδων, να μειώσουν το προσωπικό ή ακόμη και να κλείσουν εντελώς. Η απάντηση της Google σε διαδεδομένους ισχυρισμούς για παράπλευρη ζημία ήταν να δημοσιεύσει μια φόρμα σχολίων. Η φόρμα έδωσε στους ανθρώπους την ευκαιρία να υποστηρίξουν ότι ο Penguin τιμωρούσε τον ιστότοπό του κατά λάθος.

Πολλοί ιδιοκτήτες ιστότοπων είχαν συνάψει τις δεξιότητες αμφισβητούμενων SEO χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι αυτές οι παραποιητικές συμπεριφορές θα χρησιμοποιούνται στους ιστότοπούς τους.

Με τόσους πολλούς επηρεασμένους, ο Πιγκουίνος είναι συχνά η πηγή κακής θέλησης προς το Google. Οι επιχειρήσεις, οι σταδιοδρομίες και οι οικογένειες ένιωσαν τα τιμωρητικά αποτελέσματα του Penguin, πολλά χωρίς να καταλάβουν γιατί.

Ο Penguin άλλαξε επίσης SEO για πολλούς. Ο σύνδεσμος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας έγινε αναποτελεσματικός μέσα σε μια νύχτα. Η βελτιστοποίηση για αναζήτηση έγινε πολύ πιο επικεντρωμένη στον άνθρωπο. Πριν από τον Penguin, η δημιουργία ενός συνδέσμου για τα προγράμματα ανίχνευσης της Google ήταν αποτελεσματική. Μετά τον Penguin, οι σύνδεσμοι έπρεπε να εστιαστούν στον άνθρωπο για να είναι αποτελεσματικοί.

Τώρα οι SEO αντιμετώπιζαν την επιλογή είτε να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Google είτε να διακινδυνεύσουν σοβαρή τιμωρία.

Ο Πιγκουίνος σημείωσε το σημείο όπου το “λευκό καπέλο” έγινε, κατ ‘ανάγκη, πολύ πιο δημοφιλές.

Υπό αυτήν την έννοια, ο Penguin συνέβαλε στην εξέλιξη της δημιουργίας συνδέσμων από τις στιγματισμένες, ανεπιθύμητες ρίζες της σε μια νόμιμη τακτική μάρκετινγκ.

Η κληρονομιά του Penguin

Ο Πιγκουίνος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ένα μήνυμα «μηδενικής ανοχής» «πάρει-την πράξη σας» που έχει κολλήσει με όλους μας για τρία σταθερά χρόνια (μια αιωνιότητα σε αυτόν τον κλάδο).

Ήταν μια αποτελεσματική επίθεση εναντίον ανεπιθύμητων μηνυμάτων συνδέσμου, χωρίς να αποθαρρύνει τις χειραγωγικές τακτικές που μέχρι τότε ήταν τόσο αξιόπιστες. Άφησε επίσης μια καταστροφή που κατέστρεψε τις επιχειρήσεις, ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες της δεν γνώριζαν καλύτερα ή ανέθεσαν τους ιστότοπούς τους σε άλλους.

Ο Penguin ενστάλαξε επίσης μια βαθιά και διαρκή αίσθηση παράνοιας σε όλους όσους έρχονται σε επαφή με το SEO.

  • Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και webmasters δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη δύναμη που διατηρούν οι μηχανές αναζήτησης στα προς το ζην τους (και είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί με τα SEO).
  • Τα SEO ακολουθούν τώρα τις Οδηγίες της Google πέρα ​​από το γράμμα, αλλά και στο πνεύμα. Οι SEO λαμβάνουν υπόψη την πρόθεση του ερευνητή, την ποιότητα του ιστότοπου και την εμπειρία του χρήστη.
  • Τα SEO μπορούν να ακολουθήσουν μόνο τακτικές που οδηγούν σε νόμιμους συνδέσμους. Τα SEO πρέπει να επικεντρώνονται στην ανθρώπινη πλευρά των μηχανών αναζήτησης εκτός από την αλγοριθμική πλευρά.

Τέλος, παρόλο που υπήρξε απαράδεκτη παράπλευρη ζημία και παρόλο που το spam επιβιώνει, ο Penguin βοήθησε στη μείωση της αποτελεσματικότητας του spam. Παρά τον πόνο και το άγχος που προκάλεσε ο Penguin τόσα πολλά, είναι αναμφισβήτητο ότι η Google είναι σε θέση να διατηρήσει καλύτερα τις οδηγίες της.

Έχουν γίνει έξι ενημερώσεις για το Penguin από το 2012, οι οποίες μας διαβεβαιώνουν ότι η Google είναι εξίσου αφοσιωμένη στην αποτροπή του ανεπιθύμητου περιεχομένου από ποτέ. Με κάποιους τρόπους, ο Penguin είναι μια ζωντανή οντότητα, αλλάζει και εξελίσσεται, όπως είναι ένα γεγονός και ένας τύπος.

TL; Δρ

Το Penguin είναι ένας αλγόριθμος Google που στοχεύει σε πρακτικές χειραγώγησης συνδέσμων. Η αρχική ενημέρωση τον Απρίλιο του 2012 είχε τεράστιο αντίκτυπο, προκαλώντας πραγματικές επιπτώσεις σε πραγματικούς ανθρώπους και επιχειρήσεις. Ο Πιγκουίνος άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το τοπίο SEO και συνεχίζει συνεχώς τους SEO να βελτιώνουν την τακτική σύνδεσής τους. Το Penguin σχεδιάστηκε για να υπερασπίζεται τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google από χειραγώγηση μέσω συνδέσμων και να διατηρεί τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google υψηλή ποιότητα.

Ο Penguin βοήθησε στη διαμόρφωση του Διαδικτύου στο σύνολό του. Και για καλύτερα ή χειρότερα, ο Πιγκουίνος είναι εδώ για να μείνει.

Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη του Penguin, δείτε αυτό ολοκληρωμένος οδηγός μαζί από τους συναδέλφους μου στο Linkarati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me