Γιατί η έγχρωμη ψυχολογία πρέπει να επηρεάσει το σχεδιασμό ιστοσελίδων σας

Μάθετε για την επιστήμη χρωμάτων στο σχεδιασμό ιστοσελίδων & πώς τα χρώματα που επιλέγετε για τον ιστότοπο / την επωνυμία σας μπορούν να επηρεάσουν ψυχολογικά τις σκέψεις και τις ενέργειες των χρηστών σας.


Χρήση της επιστήμης χρωμάτων στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Κάπου στο ευρύ τοπίο της συμπεριφορικής ψυχολογίας, υπάρχει η περίπλοκη και φαινομενικά αυθαίρετη επιστήμη της ψυχολογία χρώματος. Ενώ η έρευνα σε αυτόν τον τομέα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “ακριβής επιστήμη” λόγω της υποκειμενικής και προσωπικής επιρροής του ατόμου, το χρώμα αναμφίβολα παίζει σημαντικό ρόλο στις συμπεριφορές, τις αντιλήψεις και τις συνήθειές μας όταν σχετίζεται με μια επωνυμία μιας επιχείρησης.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ? Καταναλωτές χρειάζονται λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα να λάβετε απόφαση για ένα προϊόν και 62 έως 90% αυτής της απόφασης βασίζεται μόνο στο χρώμα!

Θα πρέπει τώρα να είναι σαφές ότι η επωνυμία σας κρίνεται ανελέητα κυριολεκτικά σε ριπή οφθαλμού, κυρίως λόγω των χρωμάτων που επιλέγετε να εκπροσωπήσετε την επιχείρησή σας. Ο ιστότοπός σας, λοιπόν, πρέπει να εμφανίζει μια παλέτα χρωμάτων που λαμβάνει προσεκτικά υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα αντιληφθούν την επωνυμία σας. Η έγχρωμη ψυχολογία μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο στο πώς αλλάζετε αυτήν την αντίληψη και ενθαρρύνετε τη δράση. Για παράδειγμα, κάποια έξυπνη χρήση χρώματος μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις περιήγησης των χρηστών σας με βάση τα ποσοστά μετατροπής και την ευκολία πλοήγησής τους στον ιστότοπό σας.

Γενικές επιρροές χρώματος στην αντίληψή μας

Ας ρίξουμε μια ματιά τώρα στο φάσμα του φωτός και να δούμε πώς τα διακριτικά χαρακτηριστικά κάθε χρώματος μπορούν να επηρεάσουν διαφορετικά την ψυχολογία ενός χρήστη.

το κόκκινο

Ψυχολογία χρώματος του κόκκινου στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που εμπνέει επείγον, ετοιμότητα, πάθος, και επιβίωση. Ειδικά στη δυτική κουλτούρα, το κόκκινο χρώμα προειδοποιεί τους ανθρώπους για ζωτικές προειδοποιήσεις. στέλνει κουδούνια συναγερμού. απαιτεί προσοχή. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι το κόκκινο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά χρώματα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την τόνωση της δράσης – τώρα! Εκτός εάν ολόκληρος ο ιστότοπος είναι ήδη κόκκινος (γενικά δεν συνιστάται), η τοποθέτηση ενός στοιχείου εντυπωσιακού κόκκινου τόνου οπουδήποτε στη σελίδα σας θα τραβήξει σίγουρα την προσοχή ενός χρήστη σε αυτόν πρώτα.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Είναι γνωστό ότι αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό. Χρησιμοποιήστε υπεύθυνα.
 • Χρησιμοποιήθηκε για να πείσει τους παρορμητικούς αγοραστές. Οι πωλήσεις εκκαθάρισης “Red tag” δημιουργούν μια αίσθηση επείγοντος.
 • Αυξάνει την όρεξη. Χρησιμοποιείται σε εστιατόρια και ιστότοπους στη βιομηχανία τροφίμων.
 • Το χρώμα του Netflix και YouTube– πιθανώς επειδή ενθαρρύνει έναν χρήστη να παρακολουθεί προληπτικά περισσότερο περιεχόμενο, ενώ ένα πιο ήπιο χρώμα θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.
 • Δεν είναι καλή επιλογή για αεροπορικές εταιρείες, χρηματοοικονομικά ή άλλες εταιρείες όπου η εμπιστοσύνη και η ηρεμία είναι σημαντικές.

Πορτοκάλι

Ψυχολογία χρώματος πορτοκαλί στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Το πορτοκάλι συνδυάζει τον επείγοντα χαρακτήρα του κόκκινου με την ευχαρίστηση του κίτρινου χρώματος, με αποτέλεσμα ένα χρώμα που είναι ενθουσιώδης, διασκέδαση, παρηγορητικό, και βέβαιος. Η χρήση πορτοκαλιού είναι μια καλή επιλογή για κουμπιά παρότρυνσης για δράση ή οποιοδήποτε στοιχείο που απαιτεί προσοχή – ίσως με καλύτερο τρόπο από το κόκκινο, επειδή είναι πιο φιλικό και φιλόξενο.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Δημιουργεί μια αίσθηση διασκέδασης, ενθουσιασμού και παιδικού θαύματος. Συχνά χρησιμοποιείται στον τομέα του αθλητισμού και των παιχνιδιών. Επίσης, κοίτα Νικελοντέον!
 • Εμπνέει την εμπιστοσύνη στα κουμπιά παρότρυνσης για δράση.
 • Προτείνει προσιτή τιμή και εξοικονόμηση. Χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως Χωρίς πληρωμή, Αμαζόνα, Κατάστημα ειδών σπιτιού, και Όνομα.

Κίτρινος

Ψυχολογία χρώματος κίτρινου στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Το κίτρινο ονομάζεται συχνά το πιο χαρούμενη χρώμα. Σας προκαλεί ενθουσιασμός, φιλικότητα, και αισιοδοξία. Το κίτρινο ανυψώνει τα πνεύματα ενός ατόμου και παρέχει έμπνευση. Οι ψυχολόγοι λένε ότι οι άνθρωποι συχνά συνδέουν τις χαρούμενες αναμνήσεις με το κίτρινο χρώμα, οπότε ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα για να επωφεληθούν από χαρούμενα συναισθήματα.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Χρησιμοποιείται σε πολλά βρεφικά προϊόντα, καθώς η έρευνα δείχνει ότι είναι το πρώτο χρώμα που αντιδρούν τα βρέφη.
 • Το χρώμα του ήλιου. Συνδέεται με πολλές εξωτερικές και εντυπωσιακές μάρκες.
 • Χρησιμοποιήστε με φειδώ: το πολύ κίτρινο είναι γνωστό ότι δημιουργεί μια αίσθηση άγχους.
 • Ορισμένες αποχρώσεις του κίτρινου μπορεί να οδηγήσουν κατά λάθος σε αισθήματα ναυτίας…

Πράσινος

Χρωματική ψυχολογία του πράσινου στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Το πράσινο είναι ένα χρώμα που εμπνέει ηρεμία, ισορροπία, πλούτος, και σύνδεση με φύση. Εάν η επωνυμία σας βρίσκεται σε περιβαλλοντικό, φιλικό προς το περιβάλλον ή οργανικό πεδίο, τότε το πράσινο είναι η προφανής επιλογή για εσάς. Είναι ενδιαφέρον ότι το πράσινο χρησιμοποιείται επίσης κυρίως στον κόσμο της τεχνολογίας. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις σχετίζονται με χρήματα και οικονομικά. Στο ακριβές μεσαίο σημείο του ουράνιου τόξου, το πράσινο είναι η αρμονία τόσο της λογικής όσο και της συναισθηματικής. είναι επομένως ένα εξαιρετικά ευέλικτο χρώμα.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Χρησιμοποιείται σε καταστήματα για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε τους πελάτες.
 • Εμπνέει τη δημιουργικότητα.
 • Έχει πολύ λίγες αρνητικές αντιλήψεις σε σύγκριση με άλλα χρώματα.
 • Αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη και την ευημερία, καθιστώντας την προφανή επιλογή για τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Μπλε

Ψυχολογία χρώματος του μπλε στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Ίσως το πιο δημοφιλές χρώμα στην κοινωνία μας, το μπλε ενσταλάζει παραγωγικότητα, εμπιστοσύνη, και ηρεμία. Ενώ το κόκκινο αυξάνει τις αισθήσεις με μια αίσθηση φυσικής επείγουσας ανάγκης, το μπλε επηρεάζει περισσότερο την ψυχική κατάσταση με μια αίσθηση γαλήνης και γαλήνης. Είναι ένα μη επεμβατικό χρώμα, οπότε δεν διατρέχει τον κίνδυνο να είναι υπερβολική ή ενοχλητική, όπως μπορεί να είναι μερικά από τα πιο φωτεινά χρώματα. Το μπλε δημιουργεί μια αίσθηση εμπιστοσύνης και έτσι χρησιμοποιείται κυρίως σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες ή τομείς όπου η διαφάνεια είναι σημαντική.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Το πιο δημοφιλές χρώμα – ακόμη και από εκείνους που είναι τυφλοί!
 • Χρησιμοποιείται γύρω από το χώρο εργασίας για να αυξήσει την παραγωγικότητα.
 • Δεν συνιστάται για φαγητό επειδή μειώνει την όρεξη.
 • Χρησιμοποιήστε το για να πείτε: «Επιβράδυνση. Χαλαρώστε. Όλα είναι ωραία. “

Μωβ

Ψυχολογία χρώματος μωβ στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Το χρώμα μοβ προκαλεί μυστήριο, φαντασία, επιτήδευση, και επιτυχία. Σε πολλούς πολιτισμούς συχνά συνδέεται με την πνευματικότητα και τη μαγεία, καθώς και τα δικαιώματα και την πολυτέλεια. Πολλά είδη υψηλής ποιότητας, όπως κοσμήματα και προϊόντα ομορφιάς, χρησιμοποιούν μοβ για την κομψότητα και την κομψότητά του – και επίσης για να προσαρμόσουν το γυναικείο κοινό. Το Purple εμπνέει νέα σκέψη και δημιουργικότητα. θα το δείτε να χρησιμοποιείται από εταιρείες που εκτιμούν τη σοφία, τη φαντασία και την ενδοσκόπηση.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Ένα από τα πιο αγαπημένα χρώματα των γυναικών. ένα από τα λιγότερο αγαπημένα χρώματα από τους άνδρες.
 • Εμπνέει τον πλούτο, καθιστώντας το ένα άλλο προτιμώμενο χρώμα για τη χρηματοοικονομική βιομηχανία.
 • Δεν αποτελεί εξαιρετικό κίνητρο για στοιχεία παρότρυνσης για δράση – οι χρήστες πιθανότατα θα καταλήξουν να συλλογιστούν το σύμπαν αντί να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί.

Ροζ

Χρωματική ψυχολογία του ροζ στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Το ροζ είναι ένα σπάνια χρησιμοποιούμενο χρώμα που δημιουργεί συμπόνια, ρομαντισμός, και νεανικότητα. Τουλάχιστον στη δυτική κουλτούρα, το ροζ χλευάζεται σχεδόν πλήρως από τους άνδρες. για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε περισσότερες γυναικείες μάρκες. Το ροζ είναι ένα συναισθηματικό χρώμα, που χρησιμοποιείται συχνά για να προκαλέσει ρομαντισμό και παιχνιδιάρικο. Η θρεπτική του ποιότητα το καθιστά καλή επιλογή για θεραπευτές, φιλανθρωπικά ιδρύματα ή προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Μια εξαιρετική επιλογή για παρακμιακά τρόφιμα όπως καραμέλα, κέικ, παγωτό ή σοκολάτες.
 • Στοχεύει ένα ειδικά θηλυκό κοινό.
 • Δημιουργεί μια χαλαρωτική και φροντίδα ατμόσφαιρα.
 • Χρησιμοποιήστε με φειδώ: πολύ ροζ μπορεί να αποστραγγίσει και να δώσει μια αίσθηση ανωριμότητας.

Μαύρος

Έγχρωμη ψυχολογία του μαύρου στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Η απόλυτη απουσία χρώματος, μαύρη ενστάλαξη εξουσία, εξουσία, κομψότητα, και σοβαρότητα. Ο Μαύρος κάνει μια τολμηρή δήλωση και γι ‘αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Πάρα πολύ από αυτά μπορεί να είναι υπερβολική ή να δώσει αρνητική χροιά. Η υψηλή του αντίθεση με άλλα χρώματα, ειδικά το λευκό, το καθιστά ευέλικτο ως φόντο για να τραβήξει την προσοχή σε άλλα στοιχεία. Το Black προσθέτει μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας, και έτσι χρησιμοποιείται από μάρκες που προσαρμόζονται μόνο στους πλουσιότερους πελάτες.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Χρησιμοποιείται από μάρκες που υπερηφανεύονται για την πολυτέλεια. Βλέπω Gucci, Τσανέλ, Lamborghini, και Ιαγουάρος.
 • Καλή επιλογή για προϊόντα υψηλής ποιότητας και κομψής τεχνολογίας.
 • Δεν είναι καλή επιλογή για τρόφιμα, οικονομικά ή υγειονομική περίθαλψη.

λευκό

Ψυχολογία χρώματος λευκού στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Το λευκό είναι ο συνδυασμός όλων των χρωμάτων σε πλήρη ένταση, δημιουργώντας μια οπτική αίσθηση τελειότητα, καθαρότητα, απλότητα, και δημιουργικότητα. Ειλικρινά, μπορείτε πραγματικά να πάει στραβά με το λευκό; Πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν λευκά άφθονα, καθώς είναι καλή αίσθηση σχεδιασμού να γεμίζουν περιοχές με κενό διάστημα για να προσφέρουν αναπνοή στη διάταξη. Το λευκό μπορεί να προκαλέσει κομψότητα και κομψότητα, που χρησιμοποιείται σε βιτρίνες και καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου για να δημιουργήσει μια μοντέρνα και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα (σκεφτείτε μήλο).

Χρήσιμες συμβουλές

 • Το λευκό είναι μια κενή πλάκα. εμπνέει νέες ιδέες και νέες αρχές.
 • Χρησιμοποιήστε το λευκό για να παραλείψετε το σχεδιασμό και τραβήξτε την προσοχή μόνο στο προϊόν ή το περιεχόμενό σας.
 • Χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε υπερπληθυσμένες περιοχές στον ιστότοπό σας.
 • Πολύ λευκό μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση απομόνωσης ή πλήξης.

Χρήση χρώματος για μετατροπές

Φυσικά, σίγουρα πρέπει να υπάρχει λόγος για όλη αυτή την προσοχή που δίνεται στην επιλογή των σωστών χρωμάτων για τον ιστότοπό σας. Ενώ η αισθητική γοητεία μιας καλαίσθητης παλέτας χρωμάτων έχει τη θέση της στη συνολική εμπειρία χρήστη, ο πραγματικός στόχος της χρωματικής ψυχολογίας είναι να παρακινήσει τη δράση και αύξηση μετατροπής.

Κατανοώντας γιατί ορισμένα χρώματα εμπνέουν μεγαλύτερα αποτελέσματα από άλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να σχεδιάσετε τη σχεδίαση και την οπτική ιεραρχία του ιστότοπού σας για να μεγιστοποιήσετε την αλληλεπίδραση των χρηστών. Ο οπλισμός με αυτή τη γνώση απαιτεί συχνά πειραματισμό με διαφορετικά χρώματα και δοκιμές για να δείτε ποια αποδίδουν καλύτερα, αλλά τελικά θα πρέπει να το κάνετε γνωρίστε το κοινό σας προκειμένου να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σκεφτείτε ποια υπηρεσία προσφέρει η επωνυμία σας και σε ποιον τύπο καταναλωτή προσαρμόζετε. Η επωνυμία σας στοχεύει παρορμητικά shopaholics ή προσαρμόζει περισσότερο τους προσεκτικούς, λιτούς αγοραστές; Είναι η εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη σημαντικοί ακρογωνιαίοι λίθοι της δήλωσης αποστολής της επωνυμίας σας – ή η πελατεία σας ενδιαφέρεται περισσότερο για διασκέδαση και ενθουσιασμό; Κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να συσχετιστεί με το δικό του χρώμα, επομένως ο συνδυασμός χρωμάτων της επωνυμίας σας θα μπορούσε να προσδιοριστεί αποτελεσματικά από τις δικές του τιμές και τη βάση χρηστών.

Προτίμηση φύλου

Μια προφανής ένδειξη του κοινού σας έχει να κάνει με το φύλο του και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν στις προτιμήσεις τους για το χρώμα. Γενικά, γυναίκες τείνουν να προτιμούν πιο μαλακά χρώματα και αποχρώσεις, βαρύτητα προς μπλε, μωβ, και πράσινος. Ανδρες γενικά, όπως πιο έντονα χρώματα και αποχρώσεις, προτιμώντας μπλε, πράσινος, και μαύρος.

ΕΝΑ ερευνητικό πρόγραμμα που διενεργήθηκε από τον Joe Hallock δείχνει μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα που σχετίζονται με την προτίμηση χρώματος ανά φύλο:

Αγαπημένα χρώματα ανδρών και γυναικώνΑγαπημένα χρώματα ανδρών και γυναικών. Πηγή εικόνας.
Τα λιγότερο αγαπημένα χρώματα ανδρών και γυναικώνΤα λιγότερο αγαπημένα χρώματα ανδρών και γυναικών. Πηγή εικόνας.

Δεν έχω ιδέα γιατί ο κόσμος αγαπά τόσο πολύ το μπλε, αλλά φαίνεται να είναι ένα αρκετά ασφαλές στοίχημα που θα κάνετε πολλούς ανθρώπους ευχαριστημένους συμπεριλαμβάνοντας τον κάπου στον ιστότοπό σας. Επίσης, φτωχό πορτοκάλι…

Είναι ορισμένα χρώματα πραγματικά πιο αποτελεσματικά από άλλα?

Τα πρακτορεία μάρκετινγκ τείνουν να χαθούν στις λεπτομέρειες με δοκιμές A / B. Μέσα από μελέτες περιπτώσεων πειραματισμού με αλλαγές χρώματος σε ιστότοπους και μέτρηση των διαφορών στα ποσοστά μετατροπής, πολλοί έμποροι ισχυρίζονται ότι ορισμένα χρώματα είναι απλά πιο αποτελεσματικά από άλλα στην αύξηση της δράσης των χρηστών. Αυτό οδηγεί σε τολμηρές δηλώσεις σαν το “Μεγάλο πορτοκαλί κουμπί” είναι το μέλλον των κουμπιών παρότρυνσης για δράση – λες και οποιοδήποτε άλλο χρώμα είναι και για πάντα θα είναι κατώτερο από το παντοδύναμο BOB.

Αμέτρητες επιχειρήσεις επιδεινώνονται εκστατικά αποτελέσματα από την αλλαγή χρωμάτων έως την αύξηση των μετατροπών. Τόσο συχνά ακούμε συγκλονιστικούς ισχυρισμούς όπως “οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 175% αλλάζοντας από ένα πράσινο κουμπί σε ένα κίτρινο!” Ωστόσο, είναι πραγματικά η απλή αλλαγή χρώματος που ευθύνεται για την τεράστια αλλαγή στην επιτυχία – ή υπάρχουν άλλοι ψυχολογικοί παράγοντες που παίζουν?

Παράδειγμα μετατροπής χρωματικής ψυχολογίαςΤο αρχικό πράσινο κουμπί CTA στο VegasSlotsOnline.com αντικαταστάθηκε σε κίτρινο, το οποίο ισχυρίστηκαν ότι αύξησε τη μετατροπή κατά 175%.

Κοιτάζοντας το παραπάνω παράδειγμα, φαίνεται λίγο κοντόφθαλμο να ανεβείτε και να αναγνωρίσετε τις θαυματουργές δυνάμεις του χρώματος κίτρινου στις επιχειρήσεις παντού. Θα ήταν λάθος να υποθέσουμε ότι αυτή η απλή αλλαγή χρώματος μπορεί να παρέχει καθολικά αποτελέσματα σε ιστότοπους σε όλο το Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ακόμα πράσινα κουμπιά. Ενώ το συγκεκριμένο χρώμα που επιλέγετε έχει πάντα τη σημασία του, είναι επίσης ζωτικής σημασίας να παρατηρήσετε το πλαίσιο στο οποίο χρησιμοποιούνται αυτά τα χρώματα.

Η αντίθεση κάνει τη διαφορά

Η αντίθεση μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη ενός χρήστη, όπως και τον τόνο χρώματος. Και πάλι, ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω παράδειγμα και προσπαθήστε να συμπεράνετε ίσως γιατί ένα κίτρινο κουμπί θα μπορούσε να παρακινήσει μεγαλύτερη δράση χρήστη σε σύγκριση με ένα πράσινο. Με βάση το πράσινο φόντο του banner – και ίσως σε όλη την υπόλοιπη χρωματική παλέτα του ιστότοπου – ένα πράσινο κουμπί CTA χάνεται μόνο με την ομοιομορφία. Φαίνεται ότι είναι απλώς ένα πρόσθετο αντίγραφο, που δεν προσφέρει τίποτα που τραβάει την προσοχή που διατάζει “Γεια! Κάντε κλικ με! ” Μια χρυσοκίτρινη απόχρωση είναι η τέλεια επιλογή σε αυτό το πλαίσιο: συνδυάζεται καλά με το πράσινο φόντο και, το πιο σημαντικό, αρπάζει τα μάτια του χρήστη και τους παρακινεί να δείξουν τον κέρσορα πάνω του.

Όταν είμαστε απορροφημένοι στο ίδιο χρώμα για λίγο, τα μάτια μας φυσικά αναζητούν το απεναντι απο χρώμα ως οπτικό διάλειμμα. Αυτά τα συμπληρωματικά χρώματα ξεχωρίζουν ο ένας από τον άλλο με την υψηλότερη αντίθεση και έτσι είναι πιο αποτελεσματικοί για στοιχεία ιστότοπου όπως κουμπιά CTA παράλληλα με το κύριο κείμενο. Επομένως, είναι συνετό να εξετάσετε την αντίθεση του συνδυασμού χρωμάτων του δικού σας ιστότοπου – αντί να ακολουθείτε τυφλά το προβάδισμα μιας άλλης μάρκας με τα εκπληκτικά αποτελέσματα αλλαγής χρώματος.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα μάτια μας πηγαίνουν φυσικά στο πιο φωτεινό χρώμα πρώτα. Το μπλε, το πράσινο και το κυανό έχουν την τάση να υποχωρούν όταν τοποθετούνται δίπλα σε θερμότερα χρώματα όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί ή το κόκκινο. Χρησιμοποιήστε διακριτικότητα όταν θέλετε ένα συγκεκριμένο χρώμα να κατευθύνει την προσοχή ενός χρήστη.

συμπέρασμα

Τα χρώματα του ιστότοπού σας λένε πολλά για τις αξίες και το πελατολόγιο της επωνυμίας σας. Επιλέξτε τις σωστές και θα απολαύσετε βελτιωμένες μετατροπές και διαδραστικότητα χρήστη. Επιλέξτε τα λάθος, ωστόσο, και μπορείτε να απομονώσετε το κοινό σας ή να το αφήσετε μπερδεμένο και ανενεργό. Η απόφαση σχετικά με το συνδυασμό χρωμάτων σας είναι κάτι περισσότερο από το να επιλέγετε τα χρώματα που «φαίνονται ωραία». Υπάρχουν βαθιές ψυχολογικές και υποσυνείδητες έννοιες πίσω από κάθε χρώμα – και με κάποιους τρόπους μπορούν να επηρεάσουν το κοινό σας σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από την ποιότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

Εάν το περιεχόμενο είναι βασιλιάς, τότε το χρώμα είναι σίγουρα βασίλισσα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map