Πώς να δημιουργήσετε εντυπωσιακές εικόνες για τον ιστότοπο και το ιστολόγιό σας

Μάθετε πώς να δημιουργείτε εικόνες ιστότοπου & γραφικά χωρίς Photoshop. Μια λίστα χρήσιμων διαδικτυακών εργαλείων για τη δημιουργία οπτικοακουστικών στοιχείων ιστοτόπου / ιστολογίου για αρχάριους.

Δημιουργία οπτικών στοιχείων ιστότοπου για μη σχεδιαστές

Το Adobe Photoshop είναι το βιομηχανικό πρότυπο που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι επαγγελματίες σχεδιαστές ιστοσελίδων για τη δημιουργία και επεξεργασία όλων αυτών των τέλεια σχεδιασμένων εικόνων που είναι ενσωματωμένες στους ιστότοπούς τους. Ωστόσο, ο μέσος ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης συνήθως δεν έχει συνδρομή στο PhotoShop ή ακόμη και ξέρει πώς να το χρησιμοποιήσει. Ενώ αγαπάμε τον εαυτό μας το Adobe Photoshop και σας ενθαρρύνουμε να το δοκιμάσετε, υπάρχουν πολλά εναλλακτικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (ως αρχάριος και μη σχεδιαστής) για να δημιουργήσετε εκπληκτικές εικόνες στον ιστότοπο και το ιστολόγιό σας. Η δημιουργία αξιοπρεπών εικόνων για τον ιστότοπο / το ιστολόγιό σας είναι πραγματικά πιο εύκολη από ό, τι νομίζετε. Αλλά πρώτα, ας μιλήσουμε για τη σημασία των οπτικών στοιχείων ιστότοπου (σε περίπτωση που έχετε τον πειρασμό να αφήσετε απλώς αυτές τις προεπιλεγμένες εικόνες μετοχών που συνοδεύουν το πρότυπο ιστότοπου που ενδέχεται να χρησιμοποιείτε ήδη)!

Η σημασία των οπτικών ιστοσελίδων

Όταν περπατάτε στην Times Square, δεν υπάρχει έλλειψη γιγαντιαίων εικόνων που τραβούν την προσοχή που χορεύουν σε οθόνες μεγαλύτερες από τα σπίτια κάποιων ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι έμποροι γνωρίζουν ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε οπτικά πλάσματα και ότι ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται εικόνες 60.000 φορές πιο γρήγορα από το κείμενο. Εκτός από τους προϋπολογισμούς μάρκετινγκ, δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί από αυτές τις επωνυμίες – ανταγωνίζουμε το μερίδιο του μυαλού των καταναλωτών που πλημμυρίζουν μηνύματα και περιεχόμενο από τη στιγμή που ξυπνούν μέχρι τη στιγμή που κοιμούνται.

Πώς αυξάνουμε τις πιθανότητες να ξεχωρίζουμε από όλο τον θόρυβο; Πάρτε μια σελίδα από το βιβλίο αναπαραγωγής του έμπορου και χρησιμοποιήστε γραφικά για να γνωστοποιήσετε το θέμα σας και να ζωντανέψετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας. Φανταστείτε αυτό το άρθρο χωρίς φωτογραφίες! Θα ήταν ακόμα ένα εμπνευσμένο κομμάτι της δημοσιογραφίας που είμαι σίγουρος, αλλά θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα; Πιθανώς όχι. Εκτός από όμορφη εμφάνιση, η προσθήκη υποστηρικτικών οπτικών στοιχείων στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας προσφέρει πολλά οφέλη.

Πλεονεκτήματα των Οπτικών Ιστοσελίδων

 • Βοηθήστε τους αναγνώστες να κατανοήσουν το μήνυμά σας – ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται εικόνες 60.000 φορές πιο γρήγορα από το κείμενο
 • Διατηρεί τους ανθρώπους ανάγνωση – Αυξάνει την αφοσίωση και διατηρεί τους skimmers
 • Αυξημένη πιθανότητα κοινωνικών επισκέψεων – η προσθήκη ενός οπτικού μέσου σημαίνει ότι όταν κοινοποιείται το περιεχόμενό σας σε κοινωνικά δίκτυα, υπάρχει ένα οπτικό περιεχόμενο για να το συνοδεύσετε, αυξάνοντας την πιθανότητα οι χρήστες να κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας
 • Περισσότερες κοινοποιήσεις – Παρέχει στους άλλους έναν άλλο λόγο να μοιραστούν τον ιστότοπό σας (μέσω του Pinterest)

Αυτό είναι υπέροχο, αλλά τι πρέπει να κάνετε?

Τώρα που γνωρίζετε πόσο σημαντικά είναι τα γραφικά, πώς θα δημιουργήσετε τα δικά σας οπτικά εάν δεν είστε επαγγελματίας που έχει τρελές δεξιότητες στο Photoshop; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά διαδικτυακά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ελκυστικά, επαγγελματικά οπτικά γραφικά για χρήση στον ιστότοπό σας.

4 δημοφιλή οπτικά εργαλεία ιστότοπου για μη σχεδιαστές

Εντάξει, λοιπόν τώρα ας φτάσουμε στο σημαντικό μέρος – τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τις εικόνες σας! Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικούς από τους αγαπημένους μας πόρους.

1. Canva

Διαθέτοντας μαρτυρίες όπως “Το Canva επιτρέπει σε οποιονδήποτε να γίνει σχεδιαστής” και “Το ευκολότερο πρόγραμμα σχεδίασης στον κόσμο”, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί Κάναβα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για μη σχεδιαστές. Το Canva προσφέρει πρότυπα για να ξεκινήσετε ή να σας επιτρέψει να ξεκινήσετε από το μηδέν. Προσφέρουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία από φωτογραφίες, στοιχεία σχεδίασης και γραμματοσειρές. Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει δύο πρότυπα εκκίνησης, στα οποία θα μπορούσατε εύκολα να μεταβείτε και να προσαρμόσετε τον δικό σας ιστότοπο:

Οπτικά εργαλεία ιστότοπου για μη σχεδιαστές - Canva

2. Πάμπλο

Πάμπλο είναι μια πιο γρήγορη, πιο απλοποιημένη έκδοση του Canva. Ανεβάστε τη φωτογραφία σας, επιλέξτε το μέγεθος της εικόνας σας, επιλέξτε το κείμενο που θέλετε πάνω από την εικόνα και επεξεργαστείτε τη φωτογραφία εάν θέλετε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια γρήγορη, καθαρή εικόνα για χρήση στον ιστότοπό σας.

Οπτικά εργαλεία ιστότοπου για μη σχεδιαστές - Pablo

3. Easel.ly

Easel.ly είναι ένα εργαλείο δημιουργίας infographic που είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και συνοδεύεται από πολλά πρότυπα για να ξεκινήσετε. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε υποστηρικτικά γραφικά ή να επικοινωνήσετε μια περίπλοκη ιδέα με τους αναγνώστες του ιστότοπού σας.

FotoJet

FotoJet είναι ένα ισχυρό διαδικτυακό εργαλείο για γραφιστική, επεξεργασία φωτογραφιών και κολάζ φωτογραφιών. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και δημιουργείτε τα δικά σας γραφικά. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Ανοίξτε το FotoJet και επιλέξτε ένα πρότυπο κάτω από τη λειτουργία σχεδίασης.
 2. Ανεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες.
 3. Προσαρμόστε τη σχεδίαση διορθώνοντας τις εικόνες σας, προσθέτοντας κείμενο ή clipart κ.λπ..
 4. Αποθηκεύστε και χρησιμοποιήστε.

Είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε γρήγορα και εύκολα τα δικά σας γραφικά χωρίς επαγγελματικές δεξιότητες σχεδιασμού.

4. Πάνω

www.madewithover.com είναι μια εφαρμογή για κινητά που σας επιτρέπει να επικαλύπτετε εικόνες και γραφικά πάνω από τις εικόνες σας. Η διεπαφή είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση, καθιστώντας τον έναν εξαιρετικό τρόπο για να δημιουργήσετε ένα γρήγορο, επαγγελματικό οπτικό βλέμμα σε μια πρέζα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε τις εικόνες σας στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Δεν υπάρχει έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Οπτικά εργαλεία ιστότοπου για μη σχεδιαστές - Πάνω

Χρήση GIF για βελτίωση των οπτικών σας

Είτε το προφέρετε JIF είτε GIF, αυτά τα οπτικά κινούμενα σχέδια μπορούν να είναι πραγματικά ισχυρά στη μετάδοση του μηνύματός σας. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα GIF είτε συνδυάζοντας μια σειρά φωτογραφιών είτε μετατρέποντας ένα αρχείο βίντεο σε μορφή GIF. Μόλις δημιουργηθεί, ένα αρχείο GIF μπορεί να τοποθετηθεί στις αναρτήσεις ιστολογίου, τους ιστότοπους, τις δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων ή ακόμα και στις σελίδες προϊόντων σας.

Ακολουθούν ορισμένοι επιτακτικοί λόγοι για να επιλέξετε γραφικά GIF στο περιεχόμενό σας:

 • Παγκόσμια αποδεκτή – Από την ίδρυσή του το 1987, τα GIF υποστηρίζονται παγκοσμίως από όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης και συσκευές χωρίς να χρειάζονται πρόσθετα πρόσθετα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε 100% σίγουροι ότι το κοινό σας μπορεί να το καταναλώσει.
 • Ιδανικό για αφήγηση – Τα GIF είναι ιδανικά για αφήγηση, επειδή μπορούν να συνοψίσουν ένα συναίσθημα ή ένα σημείο που προσπαθείτε να κάνετε.
 • Αστείος & κοινοποιήσιμος – Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι netizens μοιράζονται εκατομμύρια GIF καθημερινά. Είναι εύκολο να μοιραστούν σε οποιαδήποτε συσκευή, καθώς τείνουν να έχουν αστείο χαρακτήρα. Οι άνθρωποι λατρεύουν την κοινή χρήση περιεχομένου που είναι αστείο και εύπεπτο. Το GIF είναι το τέλειο μέσο για αυτό.
 • Κρατήστε το μικρό & φτηνός – Το τελευταίο πράγμα που θέλετε στο περιεχόμενό σας είναι ένα ογκώδες βίντεο που θα επιβραδύνει τους διακομιστές σας ή θα στείλει τους επισκέπτες σας στο YouTube (δεν θα επιστρέψουν στον ιστότοπό σας αφού βρουν αυτά τα βίντεο με γάτες!). Αντ ‘αυτού, μετατρέψτε τα βίντεό σας σε μικρά GIF. Είναι μικρού μεγέθους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να φιλοξενηθούν και να καταναλωθούν.
 • Εύκολο να φτιαχτεί – Η δημιουργία GIF είναι εξαιρετικά εύκολη και διασκεδαστική. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σειρά εικόνων ή ένα κλιπ youtube ως πηγή σας.

Δημιουργία κινούμενου GIF με το GIF MakerΈνα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει τη δημιουργία ενός κινούμενου GIF με Δημιουργός GIF, ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τα δικά σας κινούμενα GIF.

Τώρα που καταλαβαίνετε την αξία της συμπερίληψης GIF στο περιεχόμενό σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία τους:

 • Κρατήστε το σύντομο – Το ιδανικό μήκος είναι 3 έως 5 δευτερόλεπτα.
 • Κάντε το βρόχο – Κάντε το βρόχο απρόσκοπτα προσαρμόζοντας τα ρυθμιστικά ώρας και διάρκειας έναρξης
 • Αξιοπιστία GIF – Βρείτε την τέλεια στιγμή στο βίντεό σας προσαρμόζοντας την ώρα έναρξης.
 • Ταιριάξτε το με περιεχόμενο – Είτε πρόκειται για ένα υψηλό πέντε είτε για ένα μάτι, βεβαιωθείτε ότι είναι η αντίδραση που θέλετε από το κοινό σας.

Κινούμενο παράδειγμα GIF

Χρησιμοποιώντας Φωτογραφίες απόθεμα για να βελτιώσετε τα οπτικά σας

Οι περισσότερες εικόνες που βρίσκονται σε ιστότοπους ή ιστολόγια απαιτούν μια υπάρχουσα φωτογραφία ως βάση. Για παράδειγμα, εάν δημιουργείτε εικόνες ιστοτόπου για την επιχείρηση αρτοποιίας σας, ίσως θελήσετε να τραβήξετε μια ωραία φωτογραφία του καταστήματος αρτοποιίας σας και να το ανεβάσετε σε ένα από τα παραπάνω εργαλεία και στη συνέχεια να αρχίσετε να το επεξεργάζεστε. Από εκεί, μπορείτε να προσθέσετε τις τελευταίες πινελιές, κάνοντας την οπτική εμφάνιση τέλεια. Ωστόσο, ανάλογα με το τι χρειάζεστε και τον τύπο της επιχείρησής σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τη χρήση φωτογραφιών μετοχών για να βελτιώσετε τα οπτικά στοιχεία του ιστότοπού σας. Έχουμε επίσης συμπεριλάβει μερικά από τα αγαπημένα μας μέρη για να βρούμε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας:

Χάσαμε το αγαπημένο σας εργαλείο; Έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά τα εργαλεία στον ιστότοπό σας; Ενημερώστε μας και μοιραστείτε συνδέσμους στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me