Instagram: Το κομμάτι που λείπει στη στρατηγική μάρκετινγκ σας

Με 75 εκατομμύρια άτομα που χρησιμοποιούν το Instagram καθημερινά, το Instagram είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη στρατηγική μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Συμβουλές μάρκετινγκ Instagram

Υπήρχε μια εποχή που το Instagram ήταν το αουτσάιντερ στον αγώνα κοινωνικών μέσων. Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ανέβηκε στην κορυφή. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το Instagram ξεπέρασε το σήμα των 300 εκατομμυρίων χρηστών, καθιστώντας το πιο δημοφιλές από το Twitter. Περίπου το ένα τρίτο αυτών των χρηστών αποκτήθηκαν σε μόλις εννέα μήνες. Τώρα, περισσότερα από 75 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν το Instagram σε καθημερινή βάση. Οι αριθμοί φαίνεται να συνεχίζουν να αυξάνονται. Πράγματι, η αγορά Instagram από το Facebook το 2012 μπορεί να μειωθεί στο ιστορικό των επιχειρήσεων ως η καλύτερη απόφαση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων όλων των εποχών.

Αυτά είναι καλά νέα για τους εμπόρους. Η δημοτικότητα του Instagram μπορεί να αξιοποιηθεί για να βοηθήσει τις επωνυμίες να προχωρήσουν στη διαφήμιση, τους δυνητικούς πελάτες και τις μετατροπές. Το Twitter και το Facebook είναι επίσης αποτελεσματικά εργαλεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τίποτα δεν κερδίζει ένα καλό οπτικό στοιχείο για να οδηγήσει στο σπίτι ένα σημείο. Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου των κοινωνικών μέσων – περίπου το 63% – είναι οπτικό. Αν το σκεφτείτε, το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου μάρκετινγκ γενικά είναι επίσης οπτικό. Οι θεατές των διαφημίσεων μπορεί να ακούσουν μόλις το μήνυμα, αλλά αν ψάχνουν, θα το δουν και το μυαλό τους θα το απορροφήσει γρήγορα. Τελικά, ήταν η εικονική εικόνα του μυστηριώδους και αρσενικού Marlboro Man που έκανε τους άνδρες να θέλουν να αγοράσουν φιλτραρισμένα τσιγάρα (τα οποία θεωρήθηκαν θηλυκά όταν ήταν πρώτη στην αγορά).

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη το Instagram για να προωθήσετε την επωνυμία σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε. Το Instagram έχει ένα καθορισμένο Instagram για επιχειρήσεις υπηρεσία, και παρέχει συμβουλές για τους ιστολόγιο για τη μόχλευση του λογαριασμού σας για να κερδίσετε ακόλουθους και πελάτες. Οι έμποροι μπορούν να επωφεληθούν από τις γρήγορες δυνατότητες κοινής χρήσης εικόνων του Instagram για να προσελκύσουν νέες επιχειρήσεις με οπτικό περιεχόμενο που διασκεδάζει, ενημερώνει και εμπνέει.

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το Instagram για να μεταφέρετε τη στρατηγική μάρκετινγκ στο επόμενο επίπεδο:

Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία εικόνων

Ο σκοπός ενός επιχειρηματικού λογαριασμού Instagram είναι η προώθηση της επωνυμίας σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα όσα δημοσιεύετε στο Instagram πρέπει να σχετίζονται άμεσα με τις υπηρεσίες σας. Μερικοί από τους πιο ακολουθούμενους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων – για παράδειγμα, η σελίδα του ηθοποιού George Takei στο Facebook – δημοσιεύουν εντελώς άσχετο περιεχόμενο που πιστεύουν ότι θα απολαύσουν οι θεατές. Μπορείτε να προσελκύσετε οπαδούς με αυτό το είδος επιπόλαιου περιεχομένου, το οποίο αργότερα θα τους εκθέσει στο στοχευμένο περιεχόμενο μάρκετινγκ. Απλώς μην υπερβείτε τα χαριτωμένα βίντεο με γάτες – το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου σας πρέπει να σχετίζεται με το προϊόν ή την υπηρεσία που παρέχετε. Θέλετε ακόμα να λάβετε σοβαρά υπόψη ως μάρκα. Συμπεριλάβετε μια ποικιλία φωτογραφιών που αντιπροσωπεύουν την επωνυμία σας – για παράδειγμα, το Whole Foods δημοσιεύει περιεχόμενο σχετικά με την υγιεινή ζωή γενικά, καθώς και φωτογραφίες από είδη πώλησης και εκδηλώσεις στο κατάστημα.

Γράψτε αντίγραφο μάρκετινγκ στις λεζάντες σας

Πολλές εικόνες μιλούν από μόνες τους, αλλά μία ή δύο συμπαγείς προτάσεις μπορούν να δώσουν κάποιο σημαντικό αντίκτυπο στις οπτικές σας αναρτήσεις. Το Instagram επιτρέπει σύντομες λεζάντες για την περιγραφή ή την παροχή πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με εικόνες και βίντεο. Όταν γράφετε τους υπότιτλους σας, θυμηθείτε ότι βρίσκεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή σε ένα επαγγελματικό έγγραφο. Διατηρήστε τη συνομιλία και κάντε τις προτάσεις σας σαφείς και συνοπτικές. Οι ενότητες υπότιτλων είναι επίσης μια ευκαιρία να ρίξετε μερικά δημοφιλή hashtag ή να ξεκινήσετε μια τάση hashtag όλα τα δικά σας. Όπως και με το Twitter, τα hashtag στο Instagram βοηθούν δυνητικούς πελάτες να σας βρουν και να συνδεθούν με την επωνυμία σας.

Εμφάνιση πού βρίσκεστε

Ως μάρκα εν κινήσει, ξεκινάτε. Η δυνατότητα geotagging στο Instagram σάς δίνει την επιλογή να αποκαλύψετε πού ελήφθησαν οι εικόνες που δημοσιεύσατε. Αυτές οι τοποθεσίες συλλέγονται και καρφιτσώνονται σε έναν χάρτη φωτογραφιών που μπορεί να κοινοποιηθεί στους ακόλουθους. Το Geotagging ενημερώνει τους οπαδούς σας για τις τοποθεσίες και τα μέρη της επιχείρησής σας που έχετε επισκεφτεί για να προωθήσετε την επωνυμία σας ή να κάνετε προσπάθεια προσέγγισης. Για παράδειγμα, ένα κατάστημα λιανικής μπορεί να δημοσιεύσει μια φωτογραφία από ένα ταξίδι αγορών σε ολόκληρη τη χώρα ή ένας συγγραφέας θα μπορούσε να καταγράψει όλα τα μέρη που επισκέφτηκαν κατά την περιοδεία τους στο βιβλίο. Αυτές οι πληροφορίες κάνουν τις αναρτήσεις σας πιο ενδιαφέρουσες και ενημερώνουν τους οπαδούς σας εάν ήσασταν ή θα βρίσκεστε στην περιοχή τους.

Διοργανώστε έναν Διαγωνισμό Εικόνας

Μια αυξανόμενη τάση για επιχειρήσεις στο Instagram φιλοξενεί έναν διαγωνισμό όπου οι οπαδοί στέλνουν φωτογραφίες που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο θέμα. Αυτές οι φωτογραφίες δημοσιεύονται στον λογαριασμό της επωνυμίας και είτε οι χρήστες είτε η ίδια η επιχείρηση επιλέγουν τον νικητή. Οι διαδικτυακοί διαγωνισμοί είναι μια κατάσταση χωρίς κίνδυνο για τους οπαδούς, επομένως έχουν μεγάλη έκκληση. Αυξήστε την προβολή της επωνυμίας σας επιλέγοντας ένα θέμα διαγωνισμού που σχετίζεται με το προϊόν ή την υπηρεσία σας και προσφέροντας ένα επιθυμητό βραβείο για τον νικητή. Το 2014, ο διαγωνισμός #IWannaGo της Travelocity ζήτησε από τους χρήστες να υποβάλουν φωτογραφίες ταξιδιωτικών προορισμών όπου ήθελαν να πάνε για να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ταξίδι εκεί. Η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας αυξήθηκε κατά 5% κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και οι αγορές από υπάρχοντες πελάτες αυξήθηκαν κατά 11%.

Επισημάνετε τις εκδηλώσεις σας

Τα κοινωνικά μέσα είναι πόσα άτομα παρακολουθούν τα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή τους. Διευκολύνετε τους να ανακαλύψουν τις εκδηλώσεις σας προωθώντας τα στο Instagram και προσφέροντας ειδικές εκπτώσεις στους ακόλουθους. Οι φωτογραφίες με teaser των ενημερώσεων που σχετίζονται με εκδηλώσεις μέχρι την ημέρα θα ενισχύσουν το ενδιαφέρον των χρηστών και θα βελτιστοποιήσουν την προσέγγιση χρηστών. Δημιουργήστε ιστορίες γύρω από την εκδήλωσή σας καθώς συμβαίνει και διατηρήστε το περιεχόμενο σε ροή μετά την ολοκλήρωσή του – όπως να ζητήσετε από τους χρήστες που παρευρέθηκαν να μοιραστούν τις αγαπημένες τους στιγμές και φωτογραφίες. Αυτός δεν είναι μόνο ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε οπαδούς, αλλά προσελκύει επίσης την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και συγκεντρώνει τη μαζική δημοσιότητα.

συμπέρασμα

Όταν μπορείτε να κάνετε τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται πραγματικά για το προϊόν ή την υπηρεσία σας, θα απολαύσουν πραγματικά την αλληλεπίδραση με την επωνυμία σας στα κοινωνικά μέσα. Εκατομμύρια χρήστες ανταλλάσσουν εκατομμύρια gigabytes περιεχομένου στα κοινωνικά μέσα καθημερινά. Το να ξεχωρίζεις ως αγαπημένη σελίδα μετάβασης στα κοινωνικά μέσα θα εμπνεύσει την αφοσίωση της επωνυμίας και θα σε κάνει να προσέξεις τους φίλους και την οικογένειά σου. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν επιρροή και το οπτικό περιεχόμενο είναι πειστικό – αυτά τα δύο πράγματα κάνουν το Instagram ένα ισχυρό επιχειρηματικό εργαλείο.

Καθώς αναπτύσσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram και τη στρατηγική μάρκετινγκ, μην ξεχνάτε ποτέ για ποιον το κάνετε – τελικά, είναι για τους ακόλουθους και τους πελάτες σας. Προσπαθήστε να τους κατανοήσετε ακολουθώντας τους λογαριασμούς τους και δίνοντας προσοχή στις εικόνες που δημοσιεύουν. Όσο καλύτερα μπορείτε να τα εξυπηρετήσετε, τόσο πιο αφοσιωμένοι θα είναι με το περιεχόμενό σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me