Instagram για επιχειρήσεις – Πρέπει πραγματικά να είμαι σε αυτό;

Ποια είναι η διαφημιστική εκστρατεία με το Instagram; Μάθετε γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται παρουσία στο Instagram και πώς το Instagram μπορεί να ωφελήσει την επωνυμία σας & αυξήστε την ορατότητα.


Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Instagram

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δυσκολεύονται να βρουν έναν λόγο να χρησιμοποιήσουν το Instagram. Ίσως να πέσετε στην κατηγορία “Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι όλη η φασαρία” ή ίσως καταλαβαίνετε πλήρως ΓΙΑΤΙ πρέπει να χρησιμοποιείτε το Instagram, αλλά το μέρος HOW είναι το πρόβλημα. Και στις δύο περιπτώσεις, είστε στο σωστό μέρος.

Τώρα, ας γίνουμε πραγματικοί για ένα λεπτό. Στατιστικά, εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης και χρησιμοποιείτε κοινωνικά μέσα, τότε πιθανότατα έχετε τουλάχιστον ακούσει για το Instagram. Μπορεί να έχετε ακούσει για αυτό στην κοινότητά σας ή στην ομάδα δικτύωσης. Ίσως έχετε δει ακόμη και το λογότυπό τους κάπου χωρίς να καταλάβετε τι ισχυρή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων θα μπορούσε να είναι για την επιχείρησή σας.

Εάν ναι, φορέστε τα παπούτσια σας για τρέξιμο, γιατί πρόκειται να ξεκινήσετε γρήγορα τους πραγματικούς λόγους για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Instagram ΤΩΡΑ για να χτίσετε επιχειρήσεις, να προωθήσετε την επωνυμία σας και να αυξήσετε το θόρυβο για την εταιρεία σας.

Τι είναι το Instagram Anyways?

Το Instagram είναι μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που ιδρύθηκε από τους Kevin Systrom και Mike Krieger το 2010 και σας επιτρέπει να μοιράζεστε την «ιστορία» σας μέσω εικόνων και βίντεο. Το Instagram αποκτήθηκε από το Facebook το 2012 και μέχρι το τέλος του 2014, το Instagram είχε γίνει πιο δημοφιλές από το Twitter, με περισσότερους από 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες έναντι 284 του Twitter. Το βέλτιστο μέρος οποιασδήποτε ανάρτησης Instagram μοιράζεται το ιστορία με έναν επιλεγμένο τρόπο που αξιοποιεί στο έπακρο το θέμα ή τον στόχο. Θυμηθείτε, το Instagram δεν είναι απλώς μια πλατφόρμα για την ανάρτηση τυχαίων εικόνων ή βίντεο. Πρέπει να σκεφτείτε τι θέλουν οι οπαδοί να δουν και τι θέλετε να αφαιρέσουν.

Ένα καλό παράδειγμα αφήγησης που περιλαμβάνει οπαδούς σε καθημερινές δημοσιεύσεις, καθώς και σε ολόκληρη την εταιρεία, είναι Πεσμένη βιομηχανία. Ο δηλωμένος στόχος της Fallen Industry είναι «έπιπλα και γλυπτά από πεσμένα δέντρα που καταρρέουν από τη βιομηχανική ανάπτυξη, ανακτώνται και ξαναγεννιούνται με όμορφο σκοπό». Πραγματικά ωραίο, σωστά; Ποιος δεν λατρεύει να ανακυκλώνει κάτι σε ένα όμορφο κομμάτι που είναι χρήσιμο; Η αλήθεια είναι ότι ο λογαριασμός τους στο Instagram πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτόν τον στόχο μοιράζοντας με συνέπεια δημοσιεύσεις που χρησιμοποιούν οπτικές εικόνες για να πουν την ιστορία τους και να προσελκύσουν τους οπαδούς με έναν τρόπο που τους κάνει να θέλουν να σχολιάσουν – όλα με μια ωραία συλλογή hashtag παρακαλώ!

Ένα καλό παράδειγμα χρήσης του Instagram ευεργετικά για την επιχείρησή σας.

Επί το προφίλ τους στο Instagram, μπορείτε να δείτε πώς χρησιμοποιούν το Instagram για να παρουσιάσουν ένα μείγμα εικόνων που χρησιμοποιούνται με hashtag για να προσελκύσουν ακόλουθους από αναζητήσεις. Τι συμβαίνει; Οι άνθρωποι απάντησαν!

Θυμάστε τα βιβλία από την παιδική σας ηλικία που έδειξαν μια πλήρη, συγκινητική εικόνα καθώς ανατρέψατε γρήγορα τις σελίδες; Το Instagram είναι με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να μοιραστείτε ένα μήνυμα και να συνδεθείτε μαζί τους με τρόπο που θα τους φέρει πιο κοντά στην επωνυμία σας. Ποτέ μην σκέφτεστε το Instagram ως ενιαίο ή σειρά αναρτήσεων – είναι η συλλογή στιγμών που αφηγούνται μια ιστορία και καλούν τους ακόλουθους σας στην επιχείρησή σας.

ΠΑΡΕ ΜΑΚΡΙΑ: Οι αναρτήσεις που είναι οπτικά ισχυρές με καλά hashtag, περιγραφές, γεωγραφική τοποθεσία και ετικέτες φέρνουν την επωνυμία σας στο προσκήνιο. Δεν είναι μαγικό που κάνει το Instagram να λειτουργεί για μάρκες – είναι η οπτική γοητεία της χιλιετούς αγοράς με μια γρήγορη, ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Instagram: The Good, the Bad και the Ugly

Τα καλά νέα είναι ότι το Instagram είναι η ευκολότερη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για να αποκτήσετε οπαδούς. Μπορείτε να προσελκύσετε ακόλουθους μέσω της απλής χρήσης hashtag, tagging ή geo-location (κοινή χρήση της τοποθεσίας σας). Τα Hashtags είναι καλοί όροι αναζήτησης που επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητούν και να βρίσκουν επιχειρήσεις που ταιριάζουν στα συγκεκριμένα ενδιαφέροντά τους. Κάθε μέρα της εβδομάδας στο Instagram έχει ένα συγκεκριμένο hashtag που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. Για παράδειγμα, η Πέμπτη είναι διάσημη για το #TBT ή το #throwbackthursday για να σας επιτρέψει να μοιραστείτε αναμνήσεις. Η Κυριακή δημιουργήθηκε για το #selfieSunday. Η χρήση συγκεκριμένων hashtag φέρνει τους ακόλουθους στη ροή σας για προεπισκόπηση του περιεχομένου σας.

Η προσθήκη ετικετών σάς δίνει την ευκαιρία να συνδεθείτε με ακόλουθους και μεγαλύτερες επωνυμίες για να τραβήξετε άμεσα την προσοχή. Με τον ίδιο τρόπο, η γεωγραφική τοποθεσία επιτρέπει στους οπαδούς να βρίσκουν επιχειρήσεις κοντά τους. Αν θέλετε κυκλοφορία πεζών, οι ετικέτες και η γεωγραφική τοποθεσία είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη της επωνυμίας σας Instagram.

Υπάρχουν όμως κακές ειδήσεις. Τυχόν σύνδεσμοι που δημοσιεύονται στο Instagram δεν θα είναι κλικ. Ναι, αυτό σημαίνει ότι οι ακόλουθοι θα πρέπει να αντιγράψουν και να επικολλήσουν διευθύνσεις URL στο παλιό σχολείο του προγράμματος περιήγησής τους (εισάγετε βαθιά ταλαιπωρία και βλέμμα εδώ)! Αν και αυτό μπορεί να μην κάνει μεγάλη διαφορά εάν οι οπαδοί σας κάθονται σε επιτραπέζιο / φορητό υπολογιστή, η αγορά Instagram είναι γεμάτη χιλιετίες σε κινητό τηλέφωνο. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι μπορείτε να παραμελήσετε τις διευθύνσεις URL στις αναρτήσεις σας. Αυτό ΜΟΝΟ σημαίνει ότι οι οπαδοί σας θα πρέπει να κάνουν ένα επιπλέον βήμα για να αλληλεπιδράσουν, οπότε διευκολύνετε το λίγο συνδέσμους που επιτρέπουν την ιχνηλασιμότητα.

Η αδυναμία κλικ σε συνδέσμους μπορεί να φαίνεται σαν πρόβλημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι οπαδοί του Instagram είναι πολύ δημιουργικοί στη χρήση αυτών των κοινωνικών μέσων. Για παράδειγμα, παρόλο που υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που επιτρέπουν την αναδημοσίευση αναρτήσεων Instagram όπως ΑΝΑΦΟΡΑ, δεν είναι τόσο εύκολο να μοιράζεστε δημοσιεύσεις όσο και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και σχεδόν κάθε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενθαρρύνει την κοινή χρήση μεταξύ οπαδών, το Instagram δεν διαθέτει κουμπί SHARE για την προώθηση ιογενών αναρτήσεων. Για να ξεπεράσει αυτό το μειονέκτημα, το Instagram διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα προσθήκης ετικετών που επιτρέπει στους χρήστες να προσκαλούν τους φίλους τους σε μια ανάρτηση μέσω της προσθήκης ετικετών στην ενότητα σχολίων.

ΠΑΡΕ ΜΑΚΡΙΑ: Κάντε τις αναρτήσεις σας καλές, επειδή οι χρήστες του Instagram είναι αρκετά έξυπνοι για να βρουν, να ακολουθήσουν και να προσκαλέσουν φίλους στο περιεχόμενό σας, ξεπερνώντας τις αδυναμίες της πλατφόρμας.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Instagram για την επιχείρησή μου?

Απλή απάντηση – Το Instagram είναι όπου ζει ο συνδεδεμένος πελάτης σας με ένα smartphone και μια ώθηση αγοράς.

Αύξηση χρηστών Instagram

Εδώ είναι μερικά από τα γεγονότα σχετικά με το Instagram:

 • Πέρυσι, το 59% των χρηστών του Instagram χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου του 35% που επισκέφτηκε πολλές φορές την ημέρα. Αυτό το ποσοστό 59% αντικατοπτρίζει μια αύξηση 10 μονάδων από τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν το 49% των χρηστών του Instagram ανέφεραν ότι επισκέπτονται τον ιστότοπο σε καθημερινή βάση. (Πηγή)
 • Το 55% των νέων ενηλίκων (ηλικίας 18-29 ετών) χρησιμοποίησαν το Instagram το 2015, σε σύγκριση με το 37% που το έκαναν το 2013. (Πηγή)
 • Η κοινότητα Instagram έχει αυξηθεί από 90 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο του 2013 σε περισσότερους από 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον Σεπτέμβριο του 2015. (Πηγή)
 • Η βάση χρηστών του Instagram αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα από τη χρήση κοινωνικών δικτύων γενικά. Στις ΗΠΑ, το Instagram θα αυξηθεί 15,1% φέτος, σε σύγκριση με μόλις 3,1% ανάπτυξη για τον τομέα των κοινωνικών δικτύων στο σύνολό του. (Πηγή)
 • Μεταξύ του 2016 και του 2020, το eMarketer προβλέπει ότι το Instagram θα προσθέσει 26,9 εκατομμύρια χρήστες – σχεδόν διπλασιασμό των αυξητικών χρηστών που αναμένονται για το Twitter και πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική πλατφόρμα που παρακολουθείται. (Πηγή)
 • Σε μια μελέτη κοινωνικών μέσων, από πέντε βιομηχανίες που αναλύθηκαν (ομορφιά, είδη ένδυσης, μεγάλο κουτί, ηλεκτρονικά είδη και είδη οικιακής χρήσης), μόνο το 43% αφορούσε τους καταναλωτές μέσω του Instagram, παρά τον μέσο ρυθμό αύξησης των οπαδών του Instagram κατά 237%. (Πηγή)

Το Instagram έχει υψηλή αφοσίωση χρηστών.

Για επωνυμίες και επιχειρήσεις που υιοθετούν το Instagram στο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, όλα αυτά τα στατιστικά είναι καλά νέα! Όμως, τα νέα γίνονται καλύτερα.

Τι γίνεται αν σας είπα ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις ΔΕΝ χρησιμοποιούν το Instagram για να προωθηθούν; Πιστεύετε:

 • Το 31% των εμπόρων B2C δήλωσαν ότι το Instagram ήταν ένα «πολύ σημαντικό» κοινωνικό κανάλι και το 27% είπε ότι «δεν ήταν σημαντικό». (Πηγή)
 • Μόνο το 8% των εμπόρων B2B δήλωσαν ότι το Instagram ήταν ένα «πολύ σημαντικό» κανάλι και το 58% είπε ότι «δεν ήταν σημαντικό». (Πηγή)
 • Προβλέπεται ότι πάνω από το ένα τρίτο των χρηστών κινητών τηλεφώνων (περίπου 89,4 εκατομμύρια Αμερικανοί) θα είναι στο Instagram τουλάχιστον μία φορά το μήνα το 2016. Μέχρι το 2017, εκτιμάται ότι το 51,8% των χρηστών κοινωνικού δικτύου θα χρησιμοποιούν το Instagram.

Σημασία του Instagram σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Αυτό θα πρέπει να χαμογελάτε σαν τη γάτα Cheshire αυτήν τη στιγμή, επειδή σημαίνει ότι έχετε όλο το χώρο των κοινωνικών μέσων για να προχωρήσετε στον ανταγωνισμό σας χρησιμοποιώντας το Instagram και να είστε από τους πρώτους που θα φέρουν την επιχείρησή σας μπροστά στους αγοραστές!

Άλλωστε, κάποιοι φτωχοί ανόητοι είπαν ότι το διαδίκτυο ήταν επίσης μια φάση που περνούσε!

Επιπλέον, ενώ το περιεχόμενο βίντεο έχει αποδειχθεί ότι κατατάσσεται υψηλότερα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (συμπεριλαμβανομένων του Facebook, του Twitter και του YouTube), το Instagram φιλοξενεί το δημογραφικό στόχο για βίντεο, χιλιετίες. Επιπλέον, το Instagram είναι επίσης το λιγότερο χρησιμοποιούμενο για προώθηση βίντεο, μόνο στο 24%.

ΠΑΡΕ ΜΑΚΡΙΑ: Υπάρχει ο συνδυασμός νίκης σας! Οπτικό περιεχόμενο + κοινό χιλιετίας + κατάλληλες τεχνικές = αναγνώριση και πωλήσεις επωνυμίας!

συμπέρασμα

Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιούν καθόλου το Instagram ή δεν το χρησιμοποιούν στο έπακρο. Είτε δημοσιεύετε εικόνες ή βίντεο, υπάρχει μια μεθοδολογία για τη χρήση του Instagram για την προώθηση της επιχείρησής σας με μια αγορά που ΔΕΝ θα ξεπεράσει σύντομα. Προσελκύοντας την αγορά 18-34 ετών με πολύ ενεργό ποσοστό αφοσίωσης και χρήματα για να ξοδέψετε, η επιχείρησή σας μπορεί να νικήσει τον ανταγωνισμό με το Instagram είτε αναζητάτε έναν τοπικό είτε έναν παγκόσμιο αγοραστή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map