Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Διαχειριστή ετικετών Google

Μια επισκόπηση του Διαχειριστή ετικετών Google – τι είναι, γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε και πώς να ξεκινήσετε.


Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Διαχειριστή ετικετών Google
Αυτές τις μέρες όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν τον Διαχειριστή ετικετών Google ως τον προτιμώμενο τρόπο ρύθμισης της παρακολούθησης ιστότοπων. Σε αυτό το άρθρο, θα παράσχουμε μια επισκόπηση του τι είναι ο Διαχειριστής ετικετών Google, γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε και πώς να ξεκινήσετε.

Τι είναι ακριβώς ο Διαχειριστής ετικετών Google?

Ο Διαχειριστής ετικετών Google είναι ένα δωρεάν σύστημα διαχείρισης ετικετών που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε όλες τις ετικέτες του ιστότοπού σας από μία μόνο διεπαφή ιστού, προσθέτοντας μόνο ένα απόσπασμα κώδικα στον ιστότοπό σας. Αλλά προτού προχωρήσουμε περισσότερο στον Διαχειριστή ετικετών, ας μιλήσουμε για ετικέτες.

Οι ετικέτες είναι αποσπάσματα κώδικα που προσθέτετε στον ιστότοπό σας για να κατανοήσετε τη συμπεριφορά των χρηστών, να παρακολουθήσετε διαδικτυακές διαφημιστικές καμπάνιες ή να μετρήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Τα κοινά συστήματα μάρκετινγκ που σας ζητούν να προσθέσετε ετικέτες στον ιστότοπό σας περιλαμβάνουν:

 • Google Analytics – Οι ετικέτες του Google Analytics παρακολουθούν την επίσκεψη στον ιστότοπο και την αφοσίωση των χρηστών με στοιχεία στον ιστότοπό σας, όπως κουμπιά, φόρμες και άλλα.
 • Google AdWords – Οι ετικέτες του Google AdWords μετρούν εάν οι χρήστες που διαφημίζετε ολοκληρώνουν τις προβλεπόμενες ενέργειές σας, όπως πραγματοποίηση αγοράς ή αίτηση πληροφοριών.
 • Διαφήμιση στο Facebook – Όπως και με τις ετικέτες του Google AdWords, οι ετικέτες Facebook αξιολογούν πόσους χρήστες από τις καμπάνιες σας στο Facebook ολοκλήρωσαν τις επιθυμητές ενέργειες στον ιστότοπο.
 • Επαναληπτικό μάρκετινγκ AdRoll – Οι ετικέτες επαναληπτικού μάρκετινγκ όπως αυτές που χρησιμοποιούνται από το AdRoll τοποθετούν ένα cookie στα προγράμματα περιήγησης των επισκεπτών σας, ώστε να διαφημίζετε στους επισκέπτες του ιστότοπού σας σε ολόκληρο τον ιστό, έχοντας κατά νου.

Η διαχείριση όλων αυτών των ξεχωριστών ετικετών μπορεί να είναι περίπλοκη και ακατάστατη. Προσοχή στην απίστευτη εφαρμογή του Διαχειριστή ετικετών Google! Αντί να ζητάτε από τον προγραμματιστή σας να προσθέσει ετικέτες ιστότοπου στον ιστότοπό σας ή να μην χρησιμοποιείτε τον κώδικα μόνοι σας, μπορείτε απλά να μεταβείτε στη διεπαφή οπτικά διαισθητική του Διαχειριστή ετικετών Google και να ρυθμίσετε ετικέτες με λίγα μόνο κλικ. Ναι παρακαλώ!

Γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε?

 1. Ευελιξία – όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η βασική αξία του Διαχειριστή ετικετών είναι ότι μπορείτε να ενημερώσετε τις ετικέτες του ιστότοπού σας γρήγορα και εύκολα, ελευθερώνοντας σας για να εργαστείτε σε πιο συναρπαστικά πράγματα που σχετίζονται με την επιχείρησή σας!
 2. Βύσμα & Play – Ο Διαχειριστής ετικετών συνοδεύεται από έναν αριθμό προκατασκευασμένων προτύπων, όπως ετικέτες για το Google Analytics, τις μετατροπές του AdWords, το επαναληπτικό μάρκετινγκ και άλλα δίκτυα διαφημίσεων.
 3. Ακρόαση συμβάντων – οι ακροατές συμβάντων διευκολύνουν την παρακολούθηση συμβάντων του Google Analytics στον ιστότοπό σας, όπως κλικ σε συνδέσμους, κλικ σε κουμπιά και υποβολές φόρμας.
 4. Αποφύγετε τον πλεονασμό – με την πάροδο του χρόνου είναι εύκολο για τους ιστότοπους να συγκεντρώνουν πολλές ετικέτες από διαφορετικές πηγές. Ο Διαχειριστής ετικετών Google διατηρεί όλες τις ετικέτες σας οργανωμένες σε ένα μέρος.
 5. Versioning and Process Control – Ο Διαχειριστής ετικετών σάς επιτρέπει να δημιουργείτε στιγμιότυπα της κατάστασης ρεύματος των ετικετών σας, οπότε αν κάτι πάει στραβά μπορείτε πάντα να επιστρέψετε σε προηγούμενη έκδοση.

Παραδείγματα ετικετών που μπορείτε να ρυθμίσετε με το Διαχειριστή ετικετών Google

 • Google Analytics
 • Συμβάντα Google Analytics (μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν κλικ σε συνδέσμους, κλικ σε κουμπιά και αναπαραγωγή βίντεο)
 • Pixel μετατροπής του AdWords
 • Ετικέτες DoubleClick Floodlight
 • Επαναληπτικό μάρκετινγκ Google
 • Προσαρμοσμένο HTML
 • Ετικέτες προσαρμοσμένης εικόνας

Εάν αυτά δεν είναι αρκετά για εσάς, παρακάτω είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης από τον Διαχειριστή ετικετών Google που επισημαίνει μερικές από τις κορυφαίες ετικέτες που επιτρέπεται να προσθέσετε στον ιστότοπό σας.

Οι κορυφαίες ετικέτες επιτρέπονται στον Διαχειριστή ετικετών Goolge

Ποιος δεν χρειάζεται Διαχειριστή ετικετών Google?

Εάν πληροίτε και τις δύο ακόλουθες προϋποθέσεις, πιθανότατα μπορείτε να παραλείψετε τον Διαχειριστή ετικετών Google:

 1. Βασικές ανάγκες παρακολούθησης του Google Analytics – έχετε μια βασική διαμόρφωση του Google Analytics και δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε προσαρμοσμένα συμβάντα, υποβολές φόρμας, κλικ σε συνδέσμους, επισκέψεις σε πολλούς τομείς.
 2. Μην χρησιμοποιείτε ετικέτες από πολλούς προμηθευτές –δεν πραγματοποιείτε παρακολούθηση στον ιστότοπο εκτός του Google Analytics.

Μια βασική εγκατάσταση του Google Analytics και ο Διαχειριστής ετικετών Google απαιτούν και οι δύο να προσθέσετε ένα απόσπασμα κώδικα στον ιστότοπό σας, οπότε αν δεν σκοπεύετε να προσθέσετε άλλο κώδικα στον ιστότοπό σας, πιθανότατα μπορείτε να παραλείψετε τον Διαχειριστή ετικετών Google. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερες ετικέτες ή να προσαρμόσετε την προσαρμογή της ετικέτας σας στο Google Analytics, ο Διαχειριστής ετικετών Google είναι πιθανώς το καλύτερο στοίχημά σας.

Πώς εγκαθιστάτε τον Διαχειριστή ετικετών Google?

Τώρα που είστε πεπεισμένοι ότι ο Διαχειριστής ετικετών Google είναι κατάλληλος για εσάς, ακολουθεί μια επισκόπηση υψηλού επιπέδου για το τι πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε. Σε αυτό το παράδειγμα, παρουσιάζουμε πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Διαχειριστή ετικετών Google, να τον εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας και να ρυθμίσετε τη βασική παρακολούθηση του Google Analytics.

Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα Λογαριασμός Διαχειριστή ετικετών Google στο google.com/tagmanager

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Διαχειριστή ετικετών Google

Βήμα 2: Πιάστε τον Διαχειριστή ετικετών Google κωδικός κοντέινερ και επικολλήστε το μετά το άνοιγμα ετικέτα στον ιστότοπό σας

αντιγράψτε τον κωδικό κοντέινερ του Διαχειριστή ετικετών Google

Βήμα 3: Επιλέξτε το τύπος ετικέτας θέλετε να παρακολουθείτε και να συμπληρώνετε τυχόν σχετικές λεπτομέρειες.

Μόλις επιλέξετε τον τύπο της ετικέτας που θέλετε να προσθέσετε, ο Διαχειριστής ετικετών θα σας ζητήσει τυχόν σχετικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με την ετικέτα. Στην περίπτωση του Google Analytics, θα σας ζητήσει το αναγνωριστικό λογαριασμού σας, ώστε να γνωρίζει πού να στείλει δεδομένα παρακολούθησης.

Επιλέξτε τον τύπο της ετικέτας που θέλετε να παρακολουθήσετε

Βήμα 4: Προσθέστε ένα κανόνας πυροδότησης για να πείτε στον Διαχειριστή ετικετών Google πότε πρέπει να ενεργοποιηθεί η ετικέτα.

Προσθέστε έναν κανόνα πυροδότησης

Βήμα 5: Δημοσιεύστε τις ετικέτες σας!

Μόλις δημιουργήσετε τις ετικέτες σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το κόκκινο κουμπί δημοσίευσης και οι κώδικες παρακολούθησης θα είναι διαθέσιμοι.

Δημοσιεύστε τις ετικέτες σας

Αυτό είναι. Λοιπόν, τι περιμένεις; Ξεκινήστε να διαχειρίζεστε αυτές τις ετικέτες!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me