Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN);

Ένας οδηγός για δίκτυα παράδοσης περιεχομένου (CDN) – Τι είναι, πώς λειτουργούν και γιατί ο ιστότοπός σας χρειάζεται να φορτωθεί γρήγορα & αποτελεσματικά.

Οδηγός για δίκτυα παράδοσης περιεχομένου

Φανταστείτε να περιηγείστε στον Ιστό… όπου κάθε ιστοσελίδα φορτώθηκε αμέσως το πρόγραμμα περιήγησης του θεατή το ζήτησε, χωρίς ούτε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου χρόνου αναμονής. Αν και αυτό δεν είναι ακόμη δυνατό, εμφανίζονται τεχνολογίες που μας βοηθούν να φτάσουμε μερικά βήματα πιο κοντά. ΕΝΑ δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, ή CDN εν συντομία, είναι ένα από αυτά τα βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω τι είναι ένα CDN, πώς συγκρίνεται ένα μοντέλο CDN με το παραδοσιακό μοντέλο φιλοξενίας ιστοσελίδων, θα συζητήσω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός CDN για τον ιστότοπό σας και, τέλος, θα σας δείξω πώς να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας με CDN.

Το CDN είναι ένα σύστημα διακομιστών ιστού που είναι γεωγραφικά διασκορπισμένο σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του περιεχομένου του ιστότοπού σας στους τελικούς χρήστες.

Κάντε κλικ στο Tweet

Contents

Πώς λειτουργεί ένα CDN?

Ένα CDN έχει τη δυνατότητα να μειώσει σημαντικά το χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας. Ουσιαστικά, είναι ένα σύστημα διακομιστών ιστού που είναι γεωγραφικά διασκορπισμένο σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του περιεχομένου του ιστότοπού σας στους τελικούς χρήστες. Όταν ένας χρήστης φορτώνει το περιεχόμενο του ιστότοπού σας, ο πιο αποτελεσματικός διακομιστής (δηλαδή ο διακομιστής που βρίσκεται πιο κοντά στον χρήστη) θα εξυπηρετεί το περιεχόμενο. Αυτό συμβάλλει στη σημαντική βελτίωση των χρόνων φόρτωσης του περιεχομένου του ιστότοπού σας. Ένα τραβηγμένο CDN (ο πιο δημοφιλής τύπος CDN) θα διαβάσει τα αρχεία σας από την αρχική τους θέση αποθήκευσης με τον τρέχοντα πάροχο φιλοξενίας ιστού και, στη συνέχεια, θα τα αποθηκεύσει αυτόματα σε διακομιστές σε όλο τον κόσμο (δείτε παρακάτω) για να κάνει τον ιστότοπό σας να φορτώνει πιο γρήγορα.

Βασικό διάγραμμα για το πώς λειτουργεί ένα CDN.

Παραδοσιακό Web Hosting χωρίς CDN

Με το παραδοσιακό μοντέλο φιλοξενίας ιστού, όλα τα αρχεία του ιστότοπού σας (HTML, CSS, εικόνες κ.λπ.) φιλοξενούνται από μια τοποθεσία στον κόσμο – βασικά όπου κι αν βρίσκεται το κέντρο δεδομένων του παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων. Όταν οι τελικοί χρήστες έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας, το περιεχόμενο του ιστότοπου ανακτάται πάντα από αυτήν τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Το βασικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι αυτό το μοντέλο εξυπηρετεί όλα τα αρχεία σας από μία τοποθεσία στον κόσμο. Εξαιτίας αυτού, υπάρχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις:

Οι ταχύτητες μειώνονται σε απόσταση

Ας υποθέσουμε ότι το κέντρο δεδομένων του παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων βρίσκεται στο Τέξας. Κάθε φορά που ένας χρήστης θέλει να φορτώσει τον ιστότοπό σας, ένα αίτημα αποστέλλεται στο κέντρο δεδομένων του Τέξας. Οι ταχύτητες μεταφοράς τείνουν να μειώνονται όσο ο χρήστης βρίσκεται γεωγραφικά από τον διακομιστή σας, καθώς τα αρχεία πρέπει να διανύσουν μια ακόμη απόσταση. Όσο περισσότερο εντοπίζεται ένας χρήστης από το κέντρο δεδομένων, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για τη φόρτωση του ιστότοπού σας. Συνεχίζοντας το παράδειγμα, ένας χρήστης ιστότοπου στο Τέξας θα μπορεί να φορτώνει τον ιστότοπό σας πιο γρήγορα από έναν χρήστη στην Κίνα, λόγω της εγγύτητας με το κέντρο δεδομένων.

Περιορισμένες τιμές μεταφοράς

Εξετάστε μια κατάσταση κατά την οποία πολλοί χρήστες προσπαθούν όλοι να φορτώσουν τον ιστότοπό σας ταυτόχρονα. Ακριβώς όπως ο προσωπικός σας υπολογιστής έχει περιορισμούς ως προς το πόσο γρήγορα μπορούν να μεταφερθούν αρχεία σε όλο το δίκτυο (ρυθμός απόδοσης), οι διακομιστές έχουν επίσης περιορισμούς ως προς το πόσο γρήγορα μπορούν να μεταφέρουν αρχεία. Προετοιμάζεται η τρέχουσα φιλοξενία Ιστού σας για μια τέτοια αύξηση της κυκλοφορίας; Εξετάστε ιδιαίτερα τις κοινές λύσεις φιλοξενίας όπου δεν καθορίζονται τα ποσοστά μεταφοράς. Σε αυτά και σε άλλα περιβάλλοντα, τα ποσοστά μεταφοράς ενδέχεται να είναι αρκετά περιορισμένα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη επίπτωση στην απόδοση όταν υπάρχει αύξηση της κυκλοφορίας στον ιστότοπό σας. Για αυτούς τους λόγους, μια αύξηση της επισκεψιμότητας μπορεί να αυξήσει τους χρόνους φόρτωσης του ιστότοπού σας, καθώς το περιεχόμενο του ιστότοπου αποστέλλεται ταυτόχρονα σε όλους τους τελικούς χρήστες.

Θετικές επιπτώσεις ενός μοντέλου φιλοξενίας CDN

Με ένα μοντέλο CDN, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του παραδοσιακού μοντέλου φιλοξενίας ιστοσελίδων. Δημιουργεί πολλές θετικές επιπτώσεις όπως:

Φόρτωση περιεχομένου από πολλές τοποθεσίες για επιτάχυνση του ιστότοπού σας

Να θυμάστε ότι όσο πιο μακριά βρίσκεται ο χρήστης από το κέντρο δεδομένων του παρόχου φιλοξενίας σας, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να φορτώσει ο ιστότοπός σας, καθώς τα αρχεία πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη απόσταση. Ένα CDN θα προβάλλει περιεχόμενο από ένα διακομιστής edge που είναι πλησιέστερα ή πιο αποτελεσματικά για κάθε μεμονωμένο τελικό χρήστη, με βάση το πού βρίσκονται στον κόσμο. Για παράδειγμα, εάν κάποιος στην Κίνα φορτώσει τον ιστότοπό σας, το CDN ενδέχεται να φορτώσει αυτόματα ένα αντίγραφο του περιεχομένου του ιστότοπού σας από έναν διακομιστή στην Κίνα. Αν κάποιος επρόκειτο να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπό σας από την Αγγλία, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας διακομιστής στην Αγγλία για να φορτώσει τον ιστότοπό σας σε αυτόν τον συγκεκριμένο χρήστη. Το CDN θα καθορίσει αυτόματα ποιος διακομιστής είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή για κάθε τελικό χρήστη.

Διάγραμμα ενός παραδοσιακού μοντέλου φιλοξενίας έναντι ενός μοντέλου CDN.

Διασκορπισμένη μεταφορά αρχείων για χειρισμό περισσότερης επισκεψιμότητας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι διακομιστές περιέχουν περιορισμούς σχετικά με το πόσα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν μέσω αυτών ταυτόχρονα. Ένα CDN συμβάλλει στη βελτίωση του χρόνου φόρτωσης του ιστότοπού σας όταν πολλοί χρήστες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν ταυτόχρονα. Δεδομένης της φύσης του τρόπου λειτουργίας του CDN, πιθανότατα θα διεκπεραιωθούν ταυτόχρονα αιτήματα στον ιστότοπό σας πολλαπλούς διακομιστές σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο, ανάλογα με το πού προέρχονται τα αιτήματα. Με αυτόν τον τρόπο, ένας συγκεκριμένος διακομιστής δεν πλημμυρίζει όλα τα αιτήματα των χρηστών. Οι πάροχοι CDN θα εφαρμόσουν επίσης άλλες διαδικασίες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα αρχεία σας θα φορτωθούν αποτελεσματικά ακόμη και εν μέσω της αύξησης της κυκλοφορίας.

Αντιμετώπιση και προστασία DDoS

Μια επίθεση DDoS είναι όταν ο διακομιστής σας πλημμυρίζει με παράνομα αιτήματα για τον ιστότοπό σας, με σκοπό να καταστρέψει τον ιστότοπό σας ή να προκαλέσει αυξημένες χρεώσεις εύρους ζώνης λόγω υπερβολικής μεταφοράς. Ο πάροχος CDN πιθανότατα θα προσφέρει μηχανισμούς ανίχνευσης και μετριασμού DDoS, οι οποίοι θα βοηθήσουν στη βελτίωση της απόδοσης και του χρόνου λειτουργίας του ιστότοπού σας εν μέσω μιας επίθεσης DDoS.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός CDN?

Τα CDN είναι συνήθως πληρωμή ανά χρήση

Οι πάροχοι CDN χρεώνουν συχνά με βάση το περιεχόμενο που μεταφέρετε. Εξαιτίας αυτού, το μηνιαίο κόστος ποικίλλει ανάλογα με το μήνα. Ο τρέχων πάροχος φιλοξενίας ιστού ενδέχεται να περιλαμβάνει ήδη ένα ορισμένο ποσό μηνιαίας μεταφοράς ως μέρος του τρέχοντος πακέτου φιλοξενίας. Επομένως, θα πρέπει να εξετάσετε εάν το πρόσθετο κόστος του CDN είναι βιώσιμο για την παρουσία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Σημειώστε ότι οι πάροχοι “push CDN” χρεώνουν συχνά και για αποθηκευτικό χώρο (δείτε παρακάτω).

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι θα σας κοστίσει για τη μετάβαση στο cloud, εξετάστε το ακόλουθο σενάριο. Ας υποθέσουμε ότι το μέγεθος του ιστότοπού σας έχει μέγεθος 1MB και χρεώνεται ο πάροχος CDN 0,085 $ / GB της μεταφοράς. Το κόστος των 10.000 χρηστών που έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας θα είναι: ((1/1024) × 10.000) ÷ 0,085 = 114 σεντς ή 1,14 $ ανά 10.000 αιτήματα.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό δεν είναι υπερβολικό κόστος. Ωστόσο, οι περισσότερες προσφορές CDN διαβάζουν τα αρχεία σας από την τοποθεσία αποθήκευσής τους με τον τρέχοντα πάροχο φιλοξενίας, το οποίο είναι ένα επιπλέον κόστος. Αυτός ο διακομιστής προέλευσης θα μπορούσε να είναι ένα σύστημα αποθήκευσης αρχείων όπως το Amazon S3 ή θα μπορούσε να είναι ο τρέχων πάροχος φιλοξενίας σας. Εάν ο ιστότοπός σας περιέχει δυναμικό περιεχόμενο, θα πρέπει να διατηρήσετε μια λύση φιλοξενίας που μπορεί να επεξεργαστεί αυτούς τους τύπους αρχείων.

Δεδομένου ότι οι λύσεις CDN είναι συχνά πληρωμένες ανά χρήση, μια επίθεση DDoS μπορεί να είναι οικονομικά δυσμενής – η δραστική αύξηση των μεταφορών αρχείων που προκαλείται από αυτόν τον τύπο επίθεσης θα είχε ως αποτέλεσμα αυξημένο κόστος για την επιχείρησή σας. Ωστόσο, οι πάροχοι CDN εργάζονται για τον εντοπισμό και τον μετριασμό αυτών των τύπων επιθέσεων, όπως συζητήθηκε προηγουμένως.

Απαιτούν πρόσθετη ρύθμιση παραμέτρων για αποτελεσματική αλλαγή περιεχομένου στην προσωρινή μνήμη

Λάβετε υπόψη ότι ένα CDN λειτουργεί προσωρινά αποθηκεύοντας αντίγραφα του περιεχομένου του ιστότοπού σας σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι περισσότεροι ιστότοποι περιλαμβάνουν κάποιο περιεχόμενο που αλλάζει ανάλογα με τον συγκεκριμένο χρήστη που έχει πρόσβαση στον ιστότοπο ή άλλα κριτήρια (μηνύματα καλωσορίσματος για έναν συγκεκριμένο χρήστη, κάρρα αγορών κ.λπ.). Αυτός ο τύπος περιεχομένου δεν είναι τόσο ασήμαντος για την προσωρινή αποθήκευση σε όλο τον κόσμο, καθώς ενημερώνει συνεχώς ανά αίτημα. Η ροή αρχείων είναι μια άλλη μορφή περιεχομένου που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο CDN. Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλες εκτιμήσεις CDN

Ανανέωση της προσωρινής μνήμης αρχείων κατά την ενημέρωση των αρχείων σας

Όταν πρέπει να ενημερώσετε ένα από τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας ένα τραβηγμένο CDN, όλα τα προσωρινά αποθηκευμένα αντίγραφα σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να λήξουν επίσης, ώστε να ανανεωθούν στο επόμενο αίτημα. Για να συμβεί αυτό, ίσως χρειαστεί να περιμένετε τον προεπιλεγμένο χρόνο λήξης (που διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο) ή να αναγκάσετε να ακυρωθούν τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία. Αν και η ενημέρωση των αρχείων σας ενδέχεται να περιλαμβάνει αυτό το πρόσθετο βήμα, τα στατικά αρχεία του ιστότοπού σας πιθανότατα δεν θα ενημερώνονται πολύ συχνά.

Εξασφαλίστε επαρκή χρόνο λήξης για αρχεία με σπάνια πρόσβαση

Οι λύσεις “Pull CDN” δεν περιέχουν απαραίτητα αντίγραφο των αρχείων σας σε κάθε διακομιστή άκρης ανά πάσα στιγμή – αυτό θα συζητηθεί λεπτομερέστερα παρακάτω. Εάν δεν υπάρχει ήδη μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση ενός αρχείου, το αρχείο πρέπει να τραβηχτεί από τον διακομιστή προέλευσης. Αυτό είναι περισσότερο ζήτημα για μεγαλύτερα αρχεία, όπως βίντεο, καθώς ο αντίκτυπος στην απόδοση της φόρτωσης αυτών των τύπων αρχείων από τον διακομιστή προέλευσης μπορεί να γίνει αισθητός αρκετά σημαντικά. Ορισμένες λύσεις σε αυτό το ζήτημα είναι η αύξηση του χρόνου λήξης του προσωρινά αποθηκευμένου αρχείου (εάν είναι δυνατόν), ώστε το αρχείο να μην χρειάζεται να ανανεώνεται όσο συχνά γίνεται από τον διακομιστή προέλευσης ή να αποθηκεύει μεγάλα αρχεία σε μια λύση “push CDN” (βλ. παρακάτω).

Στατικό έναντι δυναμικού περιεχομένου

Οι ιστότοποι περιέχουν δύο βασικούς τύπους δεδομένων – στατικό περιεχόμενο και δυναμικό περιεχόμενο. Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου που βλέπετε σε έναν ιστότοπο (δηλαδή η εμφάνιση και η αίσθηση, οι εικόνες, τα βίντεο, τα αρχεία CSS και JavaScript κ.λπ.) είναι συχνά στατικό περιεχόμενο. Το στατικό περιεχόμενο δεν αλλάζει ποτέ (εκτός αν ανεβάσετε ξανά το αρχείο προέλευσης). Για παράδειγμα, το λογότυπο της εταιρείας σας δεν θα αλλάξει εμφάνιση, ανεξάρτητα από το ποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας ή πόσες φορές φορτώνετε ξανά τη σελίδα. Δυναμικό περιεχόμενο αλλάζει ανάλογα με το ποιος ζητά τα δεδομένα ή άλλα κριτήρια. Για παράδειγμα, όταν ο John συνδέεται στον τραπεζικό του λογαριασμό, βλέπει τα υπόλοιπά του. Ωστόσο, όταν ο David συνδέεται, τα υπόλοιπα δεν είναι τα ίδια με αυτά που βλέπει ο Joe. Ως άλλο παράδειγμα, αφού συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, θα δείτε ένα μήνυμα όπως “Howdy, John!”. Αυτό θεωρείται επίσης δυναμικό περιεχόμενο, καθώς αλλάζει ανάλογα με το ποιος είναι συνδεδεμένος. Το περιεχόμενο που αλλάζει ανάλογα με το χρήστη ή άλλα κριτήρια θεωρείται δυναμικό περιεχόμενο.

Πώς χειρίζεται ένα CDN Στατικό, Δυναμικό και Ροή Περιεχομένου?

Σε αυτό το σημείο, καταλήγουμε σε μια σημαντική ερώτηση: “Τι είδους αρχεία μπορώ να αποθηκεύσω στο CDN;” Δεδομένου ότι τα στατικά αρχεία τείνουν να παραμένουν τα ίδια πάντα, ανεξάρτητα από το ποιος φορτώνει τον ιστότοπό σας, είναι κατάλληλα για προσωρινή αποθήκευση σε όλο τον κόσμο μέσω CDN, καθώς τα αρχεία ενημερώνονται σπάνια. Όσον αφορά το δυναμικό περιεχόμενο (δηλαδή ένα καλάθι αγορών), συχνά δεν υπάρχει ούτε ένα αρχείο που να μπορεί να αποθηκευτεί στην κρυφή μνήμη σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς συχνά αλλάζει για κάθε χρήστη ή άλλα κριτήρια. Ωστόσο, οι πάροχοι CDN εφαρμόζουν λύσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φόρτωσης δυναμικού περιεχομένου, όπως η εύρεση της ταχύτερης διαδρομής μεταξύ του χρήστη και του διακομιστή φιλοξενίας. Πολλοί πάροχοι CDN έχουν επίσης εφαρμόσει λύσεις για ροή τόσο ζωντανών όσο και κατ ‘απαίτηση μέσων μέσω CDN.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω χρησιμοποιώντας ένα CDN?

Σε αυτό το σημείο, πιθανότατα σκέφτεστε: “Είμαι πεπεισμένος ότι ο ιστότοπος της επιχείρησής μου χρειάζεται CDN! Πώς μεταβαίνω; ” Η απάντηση εξαρτάται από τον τύπο της λύσης CDN που χρησιμοποιείτε. Ορισμένοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε εύκολα το CDN μέσω του πίνακα ελέγχου τους. Άλλες ρυθμίσεις απαιτούν κάποια επιπλέον βήματα.

Προσθέστε ένα επίπεδο CDN στον ολόκληρο ιστότοπό σας

Αυτή η επιλογή είναι μία από τις απλούστερες ρυθμίσεις για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Κάθε αίτημα από χρήστες για πρόσβαση στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας θα φιλτράρεται πρώτα μέσω ενός συστήματος που διαχειρίζεται ένας πάροχος CDN. Το στατικό περιεχόμενο θα φορτωθεί από το CDN, ενώ το δυναμικό περιεχόμενο θα φορτωθεί απευθείας από τον υπάρχοντα διακομιστή σας (ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τεχνική για τη βελτίωση του χρόνου φόρτωσης δυναμικού περιεχομένου, όπως συζητήθηκε προηγουμένως). Ένα pull CDN θα εφαρμοστεί πραγματικά πίσω από τα παρασκήνια για τη διανομή αρχείων μέσω του CDN. CloudFlare είναι μια τέτοια εταιρεία που προσφέρει αυτόν τον τύπο λύσης CDN. Ορισμένες εταιρείες όπως το CloudFlare θα παρέχουν επίσης άλλες βελτιώσεις για την απόδοση του ιστότοπού σας πέρα ​​από το CDN μόνο.

Ρύθμιση: Το κύριο βήμα για τη ρύθμιση αυτού του τύπου συστήματος CDN είναι να ενημερώσετε τις εγγραφές DNS του ιστότοπού σας ώστε να οδηγούν στο επίπεδο του CDN. Στη συνέχεια, το επίπεδο CDN θα δρομολογεί αιτήματα στον διακομιστή προέλευσης, όπως απαιτείται. Θα χρειαστεί να διατηρήσετε την τρέχουσα λύση φιλοξενίας σας προκειμένου το CDN να τραβήξει αρχεία από αυτό.

Τραβήξτε CDN

Αυτή η ρύθμιση CDN λειτουργεί τραβώντας αρχεία από έναν διακομιστή προέλευσης για να τα αποθηκεύσετε σε κρυφή μνήμη σε όλο τον κόσμο, όπως απαιτείται. Την πρώτη φορά που ένας χρήστης ζητά ένα αρχείο (δηλαδή ένα νέο ή ένα αρχείο που έχει λήξει), ο διακομιστής CDN θα πρέπει να διαβάσει το αρχείο από τον διακομιστή προέλευσης (δηλ. Τον τρέχοντα πάροχο φιλοξενίας). Στη συνέχεια, ο διακομιστής edge θα αποθηκεύσει μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση του αρχείου. Τα μελλοντικά αιτήματα στο αρχείο θα προέρχονται απευθείας από τον διακομιστή άκρης (αντί να τραβηχτούν από τον διακομιστή προέλευσης), έως ότου λήξει το αρχείο. Μετά τη λήξη, το αρχείο θα πρέπει για άλλη μια φορά να ανανεωθεί από τον διακομιστή προέλευσης και να αποθηκευτεί στην κρυφή μνήμη.

Ρύθμιση: Καθορίζετε τη θέση των αρχείων σας στον διακομιστή προέλευσης για διανομή στο CDN. Στη συνέχεια, το CDN θα τραβήξει τα αρχεία από τον διακομιστή προέλευσης, όπως απαιτείται. Θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε τους συνδέσμους στα αρχεία του ιστότοπού σας στο τελικό σημείο του CDN ή να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις DNS για να οδηγούν στο CDN.

Πιέστε το CDN

Το push CDN επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν τα αρχεία τους στο ίδιο το CDN, και τα αρχεία διανέμονται αμέσως στους διακομιστές edge μόλις μεταφορτωθούν. Τα αρχεία σας είναι ήδη αποθηκευμένα σε κάθε διακομιστή άκρης, χωρίς να χρειάζεται να τραβηχτείτε από έναν διακομιστή προέλευσης. Αυτή είναι μια λιγότερο κοινή επιλογή. Ωστόσο, είναι επωφελές για τη διανομή μεγάλων αρχείων πολυμέσων, καθώς ένα αντίγραφο των μέσων θα αποθηκεύεται πάντα στους διακομιστές άκρης.

Ρύθμιση: Ανεβάστε τα αρχεία σας στον πάροχο CDN. Θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε τους συνδέσμους στα αρχεία του ιστότοπού σας στο τελικό σημείο του CDN ή να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις DNS για να οδηγούν στο CDN.

Πρέπει να αφήσω τον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων μου?

Όχι. Ακόμα και μετά την αγορά μιας λύσης CDN, συνήθως θα πρέπει να μείνετε σε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων. Λάβετε υπόψη ότι ένα CDN χρησιμοποιείται για την προσωρινή αποθήκευση περιεχομένου. εάν ο ιστότοπός σας περιέχει δυναμικό περιεχόμενο, θα πρέπει να διατηρήσετε την τρέχουσα λύση φιλοξενίας για να επεξεργαστείτε αυτό το περιεχόμενο.

συμπέρασμα

Τα CDN είναι μια βιώσιμη λύση για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ιστότοπού σας, μειώνοντας το χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά αρχείων σε χρήστες. Αυτό χρησιμεύει για την αύξηση της διατήρησης πελατών στον ιστότοπό σας και, ενδεχομένως, ακόμη και τη βελτίωση της κατάταξης των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Τα CDN θα μειώσουν επίσης το φορτίο αιτημάτων αρχείων στην τρέχουσα εγκατάσταση φιλοξενίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στον χειρισμό μεγάλου όγκου επισκεψιμότητας. Ωστόσο, το CDN έρχεται συχνά με αυξημένο κόστος. Ο ιστότοπός σας αξίζει τη βελτίωση της απόδοσης που θα μπορούσε να προσφέρει ένα CDN, αλλά τα οφέλη πρέπει να ξεπερνούν το πιθανό κόστος και άλλες ανταλλαγές.

Έχετε χρησιμοποιήσει CDN για τον ιστότοπό σας; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια σχετικά με τη γνώμη σας για τα CDN!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me