B2B vs B2C Content Marketing – Ποια είναι η διαφορά;

Μάθετε τη διαφορά μεταξύ μάρκετινγκ περιεχομένου B2B και B2C και ανακαλύψτε τις διαφορετικές στρατηγικές για τη στόχευση των προοπτικών σας με περιεχόμενο που μετατρέπεται.


B2B εναντίον Μάρκετινγκ περιεχομένου B2C

Ο θεός μάρκετινγκ Seth Godin είπε ότι το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι ο μόνος τύπος μάρκετινγκ που απομένει. Αλλά αν βρίσκεστε στο χώρο B2B ή B2C, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσετε τις διακρίσεις μεταξύ μάρκετινγκ περιεχομένου B2B και B2C. Η γνώση της διαφοράς θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη καμπάνια που στοχεύει τις προοπτικές σας με περιεχόμενο που μετατρέπει.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η απόδοση της επένδυσής σας θα βελτιωθεί.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στη διαφορά μεταξύ μάρκετινγκ περιεχομένου B2B και B2C και θα προσφέρουμε επίσης στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις καμπάνιες σας.

B2B εναντίον B2C Content Marketing – Οι σημαντικότερες διαφορές

Το κίνητρο της προοπτικής

Β2Γ

Στον χώρο B2C, ο πελάτης ψάχνει να δημιουργήσει μια σχέση μαζί σας μέσω του περιεχομένου σας. Θέλουν να ψυχαγωγηθούν και να συναισθηματιστούν. Με άλλα λόγια, θέλουν να αισθάνονται κάτι.

Γι ‘αυτό η αφήγηση είναι τόσο σημαντική στο μάρκετινγκ περιεχομένου B2C. Προκαλεί ορισμένα συναισθήματα και – μακροπρόθεσμα – οδηγεί τον πελάτη να αναλάβει δράση και να παραμείνει πιστός μαζί σας.

Πάρτε για παράδειγμα επώνυμο περιεχόμενο. Το επώνυμο περιεχόμενο δεν αφορά καν το προϊόν. Αντ ‘αυτού, πρόκειται για την πρόκληση συγκεκριμένων συναισθημάτων στο κοινό-στόχο, ώστε να αισθάνονται έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Ταυτόχρονα, το περιεχόμενο B2C πρέπει να αξιοποιήσει έναν άλλο παράγοντα που παρακινεί τον αγοραστή, και αυτό είναι ότι ο αγοραστής έχει ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Ως εκ τούτου, θα στραφούν σε περιεχόμενο είτε θα κάνουν κάποια έρευνα είτε θα ανακαλύψουν μια πραγματική απάντηση στο ερώτημά τους (και αυτό το ερώτημα μπορεί να είναι οτιδήποτε, από “πώς μπορώ να το λύσω αυτό;” έως “ποια μάρκα είναι η καλύτερη για μένα; “

Β2Β

Στον χώρο B2B, ο πελάτης ψάχνει για τιμή. Θέλουν να είστε ένας αποτελεσματικός εμπειρογνώμονας που έχει περιεχόμενο γεμάτο στατιστικά και μελέτες περιπτώσεων που παρουσιάζονται με τόσο συναρπαστικό τρόπο που το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν τώρα είναι να αναλάβουν δράση.

Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική και για τους πελάτες B2B, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους πελάτες B2B. Συχνά εμπλέκονται μεγάλα χρήματα και πρέπει να δουν ότι είστε η αρχή εδώ ποιος έχει αυτό που χρειάζονται. Ως αποτέλεσμα, το περιεχόμενο B2B πρέπει να επικεντρωθεί στην τοποθέτηση της επωνυμίας ως ηγέτη σκέψης στον τομέα τους.

Στρατηγική περιεχομένου

Β2Γ

Μια στρατηγική περιεχομένου B2C συνήθως περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες. Περιλαμβάνει αναρτήσεις ιστολογίου, βίντεο, αντίγραφο ιστού, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και μικροσκοπικά, αστεία tweets.

Περιλαμβάνει επίσης περιεχόμενο από θαυμαστές, όπως αυτό από τους θαυμαστές της Starbucks:

Παράδειγμα στρατηγικής περιεχομένου B2C

Με τη στρατηγική που χρησιμοποιεί η Starbucks, οι γίγαντες του καφέ είναι σε θέση να χτίσουν σχέσεις με το κοινό τους αντηχώντας τους περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους..

Οι επωνυμίες συχνά δημιουργούν περιεχόμενο που μοιράζεται τις ίδιες αξίες με τους πελάτες τους ή που προωθούν μια αιτία που ενδιαφέρεται το κοινό τους. Οι πελάτες ενδιαφέρονται επίσης για την εικόνα.

Ο στόχος, λοιπόν, της στρατηγικής περιεχομένου B2C είναι να πιέζετε συναισθηματικά κουμπιά και να συνδέεστε με το κοινό σας. Ταυτόχρονα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνδυάσετε τα πράγματα με στερεά δεδομένα. Χρησιμοποιήστε το περιεχόμενό σας για να δημιουργήσετε σχέσεις, αλλά μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είστε ειδικοί εδώ. Θυμηθείτε, πρέπει να κερδίσετε χρήματα μέσω των πωλήσεων και για να το κάνετε αυτό, οι άνθρωποι πρέπει να εμπιστεύονται ότι γνωρίζετε τι κάνετε.

Το πιο σημαντικό, μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Κοίτα το έτσι. Οι άνθρωποι που επιλέγουν την Coca Cola έναντι της Pepsi δεν το κάνουν επειδή η Coca Cola γνωρίζει περισσότερα από την Pepsi. Μια μελέτη περίπτωσης ή μια στατιστική δεν είναι πιθανό να επηρεάσει κάποιον από τη μία πλευρά. Αντ ‘αυτού, οι λαοί που επιλέγουν την Coca Cola έναντι της Pepsi (ή το αντίστροφο) συχνά το κάνουν επειδή συνδέονται με μια συγκεκριμένη μάρκα περισσότερο.

Και ο τρόπος με τον οποίο οι μάρκες κάνουν τους ανθρώπους να συσχετίζονται και να ταυτίζονται με την επωνυμία τους το 2019 είναι μέσω περιεχομένου.

Β2Β

Σε αντίθεση με το B2C, το μάρκετινγκ περιεχομένου B2B επικεντρώνεται με λέιζερ στην απόδοση επένδυσης (ROI). Σε αυτήν τη σφαίρα, πρόκειται για τον περιορισμό των αριθμών και τη χρήση στερεών δεδομένων. Οι πελάτες θέλουν να μάθουν τι, γιατί και πώς. Δεν θέλουν να πατήσετε τα συναισθηματικά τους κουμπιά. Αντ ‘αυτού, θέλουν να δουν τι μπορείτε να κάνετε για αυτούς και γιατί πρέπει να σας επιλέξουν. Οι αποφάσεις τους καθοδηγούνται από τη λογική και την ανάγκη ολοκλήρωσης ορισμένων εργασιών.

Έτσι, το περιεχόμενο B2B είναι ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και κατευθείαν στο σημείο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστορίες στο περιεχόμενό σας. Αλλά οι ιστορίες πρέπει να συμπληρώνονται από γραφήματα, αριθμούς και ψυχρά γεγονότα. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα γραφήματα, τις αναρτήσεις ιστολογίου, τα άρθρα και τον ιστότοπο για να μιλήσετε στο κοινό-στόχο σας.

Personas αγοραστή

Β2Γ

Η δημιουργία προσωπικού αγοραστή B2C μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, επειδή υπάρχουν συχνά διάφοροι τύποι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τμηματοποίηση, για παράδειγμα, είναι τόσο σημαντική στη σφαίρα B2C.

Πάρτε bodybuilding. Ένα ιστολόγιο bodybuilding που προωθεί τελικά τα συμπληρώματα πρωτεΐνης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη μια ποικιλία προσώπων, από άνδρες έως γυναίκες, επαγγελματίες έως αρχάριους. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κανόνας «ένα μέγεθος για όλους». Αντ ‘αυτού, πρέπει να δημιουργήσετε διαφορετικό περιεχόμενο για διαφορετικές ανάγκες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις καμπάνιες email σας, όπου η τμηματοποίηση θα αποδειχθεί χρήσιμη.

Β2Β

Το B2B είναι διαφορετικό στο ότι το κοινό-στόχος είναι πιο εστιασμένο και συγκεκριμένο. Είναι απλώς οι αγοραστές που έχουν την ευθύνη να λαμβάνουν αποφάσεις αγοράς για τον οργανισμό τους.

Και αυτό είναι το κλειδί: Στοχεύετε τις υπηρεσίες σας – και επομένως περιεχόμενο – σε έναν συγκεκριμένο τύπο οργανισμού. Κατά συνέπεια, το κοινό σας είναι μικρότερο και πιο καθορισμένο.

Σε αντίθεση με αυτό με την Coca-Cola, του οποίου το κοινό είναι τεράστιο, και το οποίο περιλαμβάνει όλους τους διαφορετικούς τύπους προσωπικοτήτων και επαγγελματιών.

Κατά κάποιο τρόπο, το γεγονός ότι ένα κοινό B2B είναι πιο συγκεκριμένο καθιστά ευκολότερη τη δημιουργία και την προσαρμογή περιεχομένου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανάλια όπως οι Ενημερώσεις χορηγίας του LinkedIn για να κάνετε τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη. Και ενώ το περιεχόμενο B2C είναι περισσότερο στο σπίτι στα άλλα κανάλια κοινωνικών μέσων, όπως το Twitter, το Instagram και το Facebook, αυτό δεν σημαίνει ότι μια στρατηγική περιεχομένου B2B θα πρέπει να τα αγνοήσει.

Τούτου λεχθέντος, ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείτε τα προσωπικά του αγοραστή σας για τις προοπτικές B2B ή B2C είναι σχεδόν ίδιος.

Μορφές περιεχομένου

Β2Γ

Τα γραφικά είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν πρόκειται για μάρκετινγκ περιεχομένου B2C, με 11% περισσότερη B2C από ό, τι οι έμποροι B2B (σύμφωνα με το SocialMediaExaminer) λέγοντας ότι το οπτικό περιεχόμενο είναι το νούμερο ένα ως προς την προτεραιότητα.

Πράγματι, οι πελάτες ανταποκρίνονται πολύ καλά στα οπτικά. Ειδικά στις κινητές συσκευές τους, όπου παρακολουθούνται βίντεο 10 εκατομμύρια περισσότερες φορές κάθε μέρα από ό, τι ήταν το 2017.

Το Instagram είναι φυσικά το πιο οπτικό των πλατφορμών, αλλά οι μορφές περιεχομένου B2C είναι ευρείας εμβέλειας. Περιλαμβάνουν άρθρα ιστού, ιστολόγια, γραφήματα, επώνυμο περιεχόμενο, εφαρμογές για κινητά και διαδικτυακά σεμινάρια.

Τα γραφήματα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος απόσταξης πολλών βασικών πληροφοριών με οπτικά ευχάριστο τρόπο.

Ωστόσο, είναι το περιεχόμενο βίντεο που λειτουργεί καλύτερα για τη σύνδεση επιχειρήσεων με τους πελάτες τους. Το YouTube έχει εξελιχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και ίσως κανένας άλλος τύπος περιεχομένου δεν ωθεί τόσα συναισθηματικά κουμπιά όσο τα βίντεο. Το βίντεο επιτρέπει σε μια επωνυμία να διηγείται τις ιστορίες της με έναν ελκυστικό (και ακόμη και διαδραστικό τρόπο όταν εξετάζετε την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας) και φαίνεται επίσης αρκετά έξυπνος.

Β2Β

Ενώ το περιεχόμενο B2B μπορεί ακόμα να περιλαμβάνει οπτικά, είναι λιγότερο πιθανό να συμπεριληφθούν όσο το περιεχόμενο B2C. Σύμφωνα με μια έκθεση, 85% των επιχειρήσεων Προτιμήστε περιεχόμενο κειμένου από βίντεο ή ήχο κατά τη λήψη μιας επιχειρηματικής απόφασης.

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Ένα πράγμα, ο πελάτης μπορεί να έχει την τάση να διαβάσει μια ανάρτηση ιστολογίου κατά τις ώρες γραφείου, αλλά φυσικά, μπορεί να μην μπορεί να ακούσει τον ήχο.

Επιπλέον, μπορεί να διαιρέσουν το χρόνο τους μεταξύ μιας ανάρτησης ιστολογίου και της δικής τους δουλειάς, κάτι που είναι πιο δύσκολο να κάνουμε με ένα βίντεο καθώς και μια καλά μορφοποιημένη ανάρτηση ιστολογίου που επιτρέπει στον αναγνώστη να σαρώσει το περιεχόμενο γρήγορα.

Ως αποτέλεσμα, το περιεχόμενο B2B περιλαμβάνει μελέτες περιπτώσεων, ιστολόγια και λευκές βίβλους. Αλλά επεκτείνεται επίσης σε διαδικτυακές παρουσιάσεις, διαδικτυακά σεμινάρια και μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων.

Πώς να δημιουργήσετε περιεχόμενο B2C και B2B

Όσον αφορά τη δημιουργία περιεχομένου, πρέπει να καταλάβετε γιατί το κοινό σας θα ήθελε να αγοράσει από εσάς.

Κάντε κλικ στο Tweet

Οι εταιρείες αγοράζουν από εταιρείες B2B επειδή έχουν συγκεκριμένη ανάγκη.

Οι καταναλωτές μερικές φορές αγοράζουν από μάρκες B2C επειδή έχουν συγκεκριμένη ανάγκη (για παράδειγμα, χρειάζονται ένα νέο πλυντήριο για να κάνουν τα ρούχα τους).

Μερικές φορές, ωστόσο, οι καταναλωτές αγοράζουν για επιπόλαιους λόγους. Για παράδειγμα, αυτός ο 21χρονος μαθητής που ζει στο Σαν Φρανσίσκο χρειάζεται πραγματικά ένα ακριβό παγωμένο μόκα σήμερα το πρωί; Πιθανώς όχι, αλλά προχωρούν και το αγοράζουν ούτως ή άλλως.

Ως καταναλωτές, λοιπόν, πολλές από τις αγορές μας καθοδηγούνται από τα συναισθήματά μας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από τις αποφάσεις αγοράς μας αποφασίζονται από το υποσυνείδητό μας.

Οι επιχειρήσεις είναι διαφορετικές. Αγοράζουν μόνο με βάση τη λογική και την ανάγκη να κάνουν μια εργασία όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Οι αποφάσεις αγοράς τους είναι δροσερές και υπολογισμένες.

Έτσι, το αντικείμενο του περιεχομένου σας θα διαφέρει ανάλογα με το αν βρίσκεστε στο χώρο B2B ή B2C.

Κατά γενικό κανόνα, το περιεχόμενο B2B πρέπει πάντα να εκπαιδεύει και να ενημερώνει, ενώ το περιεχόμενο B2C πρέπει να ενθουσιάζει και να εμπνέει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το περιεχόμενο B2C δεν μπορεί να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει επίσης. Μπορεί και, πολλές φορές, το κάνει. Ωστόσο, το κύριο επίκεντρο πρέπει να είναι η οικοδόμηση φήμης γύρω από ένα προϊόν, μια μάρκα και τη δημιουργία πολλών ενθουσιασμού.

Ενημερωτικό περιεχόμενο

Ρίξτε μια ματιά στην ενότητα πόρων του MailChimp παρακάτω.

Παράδειγμα στρατηγικής περιεχομένου B2b

Το MailChimp είναι ένας οργανισμός B2B που δημιουργεί περιεχόμενο που στοχεύει στην εκπαίδευση και ενημέρωση άλλων επιχειρήσεων σχετικά με το θέμα του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο το δυνατόν περισσότερο.

Και το κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Πρέπει. Διαφορετικά, οι πελάτες θα στραφούν στους αντιπάλους τους.

Βλέπετε, οι πελάτες στον τομέα B2B πρέπει να είναι 100% σίγουροι για μια επιχείρηση προτού λάβουν μια απόφαση αγοράς. Πρέπει να είναι 100% σίγουροι ότι αυτή η επιχείρηση θα κάνει την επιχείρησή τους πιο αποτελεσματική.

Δημιουργώντας μια ενότητα πόρων γεμάτη με χρήσιμο περιεχόμενο, το MailChimp επιδεικνύει τις γνώσεις του και τοποθετεί τους εαυτούς του ως ειδικούς στην εξειδίκευσή τους.

Όχι μόνο αυτό, αλλά δημιουργούν περιεχόμενο που δείχνει στις επιχειρήσεις πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο την υπηρεσία και τις δυνατότητές της. Είναι αυτό το είδος περιεχομένου που ωθεί τους οργανισμούς προς την κατεύθυνση μιας πώλησης, επειδή το να μην καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί μια υπηρεσία είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ποσοστό μετακίνησης μπορεί να είναι τόσο υψηλό για τις επιχειρήσεις SaaS.

Εμπνευσμένο περιεχόμενο

Το περιεχόμενο B2C πρέπει να εμπνεύσει με κάποιο τρόπο.

Κάντε κλικ στο Tweet

Αυτό, φυσικά, είναι πιο αληθινό σε συγκεκριμένες θέσεις από ό, τι σε άλλους.

Πάρτε, για παράδειγμα, Madewell Musings, ένα blog μόδας για τη μάρκα μόδας Madewell. Το περιεχόμενό τους δεν εστιάζεται μόνο στο να βοηθά τους ανθρώπους να επιλέγουν τα σωστά ρούχα. Αντ ‘αυτού, η στρατηγική περιεχομένου τους περιλαμβάνει εμπνευσμένα άρθρα σχετικά με τον πολιτισμό, την κουζίνα, τις διακοπές και ακόμη και τη μουσική.

Γιατί; Επειδή κατανοούν ότι οι αγοραστές τους μοιράζονται αυτά τα ενδιαφέροντα. Με τη δημιουργία εμπνευσμένου περιεχομένου για αυτά τα θέματα, η Madewell κάνει μια ισχυρή σύνδεση με το κοινό τους και τους ενθουσιάζει για την επωνυμία τους.

Δεν πηγαίνουν μόνο στην πώληση όλη την ώρα. Αντίθετα, επικεντρώνονται στη δημιουργία πραγματικών μακροχρόνιων σχέσεων.

Σε τελική ανάλυση, η έρευνα έδειξε ότι χρειάζεται 2 – 8 σημεία επαφής προτού πραγματοποιήσει μια πώληση μια εταιρεία. Μην ξεχνάτε ότι ένας πελάτης πηγαίνει σε ένα ταξίδι πριν αγοράσει από εσάς και το περιεχόμενό σας μπορεί να τους καθοδηγήσει στο ταξίδι από την αρχική επαφή έως τη μετατροπή.

Όσο πιο φιλικό, πιο ευπαρουσίαστο και εμπνέει το περιεχόμενό σας, τόσο πιο πιθανό είναι ο πελάτης να παραμείνει σε επαφή.

Περιεχόμενο που απαντά σε ερωτήσεις

Είτε είστε στον τομέα B2B ή B2C, θα πρέπει να δημιουργείτε περιεχόμενο που να απαντά σε ερωτήσεις.

Σκεφτείτε το, τι κοινό έχουν οι προοπτικές B2B και B2C; Αν υπάρχει ένα κοινό σημείο, είναι ότι έχουν πρόβλημα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε ερωτήσεις που θέτει το κοινό-στόχος σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως Απαντήστε στο κοινό ή Quora.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε έρευνα για λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά, ώστε να κατατάξετε τις SERP και να οδηγήσετε την κατάλληλη επισκεψιμότητα (δυνητικοί πελάτες) στον ιστότοπό σας.

Φυσικά, υπάρχουν περισσότερα σε αυτό. Το περιεχόμενό σας πρέπει να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξία και πρέπει να απαντά σε ερωτήσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος και εικόνα. Με άλλα λόγια, πρέπει να είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό. Για το σκοπό αυτό, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε περιεχόμενο μεγάλης διάρκειας (περιεχόμενο τουλάχιστον 1.000 λέξεων).

Και αν δυσκολεύεστε πραγματικά, θα μπορούσατε να εφαρμόσετε το τεχνική ουρανοξύστη. Αυτό συμβαίνει όταν παίρνετε ένα υπάρχον κομμάτι περιεχομένου με καλή απόδοση (μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε BuzzSumo για να σας βοηθήσουμε να βρείτε περιεχόμενο), να εντοπίσετε αδυναμίες – και στη συνέχεια να το κάνετε μεγαλύτερο και καλύτερο χρησιμοποιώντας τις δικές σας λέξεις. Αυτό σημαίνει προσθήκη περισσότερων συμβουλών, περισσότερων πληροφοριών, περισσότερων στατιστικών, περισσότερης έρευνας και ούτω καθεξής.

4 τρόποι για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου

Για να είναι επιτυχές το μάρκετινγκ περιεχομένου B2B και B2C, πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή η σωστή στρατηγική. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

Κατανοήστε τη διοχέτευση πωλήσεων

Είτε βρίσκεστε στον τομέα B2B ή B2C, οι προοπτικές σας θα εισέλθουν σε μια διοχέτευση πωλήσεων.

Μια διοχέτευση πωλήσεων ξεκινά με το στάδιο ευαισθητοποίησης, προτού προχωρήσει στο στάδιο αξιολόγησης και τελειώσει με το στάδιο αγοράς.

Στην κορυφή της διοχέτευσης (το στάδιο ευαισθητοποίησης) βρίσκεται το περιεχόμενο της επωνυμίας σας. Εδώ χρησιμοποιείτε περιεχόμενο για να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων, να χτίσετε εμπιστοσύνη και να τους εμπλέξετε.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μάθετε πώς να δημιουργήσετε περιεχόμενο για κάθε τμήμα της διοχέτευσης σας.

Χρησιμοποιήστε το Analytics για να καθοδηγήσετε τις αποφάσεις μάρκετινγκ περιεχομένου σας

Μια καλή καμπάνια μάρκετινγκ περιεχομένου αφορά την ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα. Μια σταθερή έξοδος έχει σημασία, αλλά έχει πολύ λιγότερη σημασία εάν η έξοδος δεν φτάνει στο σημείο με το κοινό σας.

Είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε τα αναλυτικά στοιχεία σας (όπως το Google Analytics) για να μάθετε τι λειτουργεί και τι δεν είναι. Στη συνέχεια, μπορείτε να βελτιώσετε και να βελτιώσετε τη στρατηγική σας.

Είναι επίσης μια έξυπνη ιδέα να πραγματοποιείτε έλεγχο περιεχομένου, καθώς και έλεγχο SEO κάθε λίγους μήνες, ώστε να παραμένετε σε καλό δρόμο.

Δημιουργήστε και δημοσιεύστε περιεχόμενο και, στη συνέχεια, αναλύστε, τροποποιήστε και ξεπλύνετε και επαναλάβετε.

Επανατοποθετήστε το περιεχόμενό σας

Νωρίτερα αναφέραμε τις διάφορες μορφές περιεχομένου και για τις επιχειρήσεις B2B και B2C.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να επανατοποθετήσετε το περιεχόμενό σας σε διαφορετικά κανάλια, ώστε να μην χρειάζεται να έχετε πάντα νέες ιδέες.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να μετατρέψετε ένα διαδικτυακό σεμινάριο σε διαδικτυακό μάθημα ή να δημιουργήσετε μια σειρά από σύντομα Tweets που βασίζονται σε ένα γράφημα.

Θα μπορούσατε επίσης να μετατρέψετε τα βίντεο σε γραπτές αναρτήσεις ιστολογίου (και το αντίστροφο) ή να μειώσετε τα βίντεο μεγάλου μήκους σε μια σειρά μικρών φορμών μεγέθους δαγκώματος που δημοσιεύετε στα κοινωνικά μέσα.

Ξεκινήστε μια καμπάνια προβολής Blogger

Η ομορφιά μιας εκστρατείας προσέγγισης blogger είναι ότι μπορείτε να προσεγγίσετε πολύ περισσότερα άτομα.

Πως?

Λοιπόν, λειτουργεί έτσι: Μπορείτε να βρείτε μερικούς ιστότοπους με υψηλή επισκεψιμότητα, υψηλού τομέα στη θέση σας που δέχονται αναρτήσεις επισκεπτών και, στη συνέχεια, τους παρουσιάζουν μερικές ιδέες για θέματα. Εάν αποδέχονται, γράφετε το άρθρο και συμπεριλαμβάνετε έναν σύνδεσμο πίσω στον δικό σας ιστότοπο.

Δημοσιεύοντας εκπληκτικό περιεχόμενο σε άλλους ιστότοπους, βάζετε τον εαυτό σας μπροστά σε περισσότερα μάτια και καθιερώνετε τον εαυτό σας ως αρχή στην εξειδικευμένη σας θέση.

Για να σας βοηθήσουμε, ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα εργαλεία προβολής blogger. Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε χρόνο για προσέγγιση χρηστών, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το Link-enabled και να επιτρέψετε την προσέγγιση χρηστών.

συμπέρασμα

Ας ελπίσουμε ότι καταλαβαίνετε τις διαφορές μεταξύ του μάρκετινγκ περιεχομένου B2B και B2C τώρα. Όποιος τύπος περιεχομένου δημιουργείτε και για όποιο κοινό, φροντίστε να το προωθήσετε σε κοινωνικά μέσα, ώστε να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me