Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά την πρόσληψη μιας εταιρείας SEO

Οδηγός ιδιοκτήτη μικρών επιχειρήσεων για SEO σχετικά με την πρόσληψη εταιρείας SEO. Μάθετε ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε και τι να ψάξετε προτού προσλάβετε μια εταιρεία SEO.

καλύτερες εταιρείες SEO

Στο προηγούμενο άρθρο μας, καλύψαμε εάν χρειάζεστε ή όχι μια εταιρεία SEO για να σας βοηθήσουμε με τις προσπάθειές σας SEO. Εάν αποφασίσατε ότι η επιχείρησή σας χρειάζεται τη βοήθεια μιας επαγγελματικής εταιρείας SEO, το επόμενο βήμα σας είναι να προσλάβετε μια καλή. Η εύρεση μιας καλής εταιρείας SEO είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία του ιστότοπού σας και θα πρέπει να ξεφορτωθείτε τις καλές από τις κακές. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τη φάση πρόσληψης, ώστε να ξέρετε τι να ψάξετε σε μια εταιρεία SEO.

Προτού προσλάβετε…

Ανεξάρτητα από το αν ψάχνετε να προσλάβετε έναν μεμονωμένο σύμβουλο SEO (βασικά έναν ελεύθερο επαγγελματία) ή μια πλήρως ολοκληρωμένη εταιρεία SEO (συνήθως μια εταιρεία που έχει νομικά συσταθεί με μια ολόκληρη ομάδα υπαλλήλων), θα πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν κυριολεκτικά κακά δισεκατομμύρια. και ένα bazillion, gazillion κακό. Εντάξει, ίσως όχι τόσο πολλά! Αλλά να θυμάστε, υπάρχουν καλές και κακές εκεί έξω – και οι κακές θα σας ψέψουν, κάνοντας συχνά ψεύτικες υποσχέσεις που ακούγονται πολύ δελεαστικές για έναν ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης. Ως υπεύθυνος για την πρόσληψη SEO για την επιχείρησή σας, είναι δική σας ευθύνη να κάνετε την έρευνά σας και να προσλάβετε έναν καλό.

Σημαντικές ερωτήσεις για να υποβάλετε έναν υποψήφιο SEO

Οι ακόλουθες ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε από την πρόσληψη λανθασμένων SEO και θα σας δώσουν μια καλή κατανόηση του τι πρέπει να αναζητήσετε κατά την πρόσληψη.

Ακολουθείτε τις Οδηγίες για webmaster της Google?

Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον υποψήφιο SEO σας. ο Οδηγίες για Webmasters Google είναι οι γενικές οδηγίες της Google για να βοηθήσετε την Google να βρει, να ευρετηριάσει και να ταξινομήσει τον ιστότοπό σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να τα διαβάσετε και να εξοικειωθείτε με αυτό που συνεπάγεται.

Υπάρχουν μερικές τακτικές SEO που θα δείτε εκεί που είναι σαφώς χαρακτηρισμένες ως κάτι που πρέπει να αποφύγετε. Αυτές είναι βασικά κακές τακτικές / πρακτικές SEO κοινώς γνωστές ως μαύρο καπέλο SEO. Θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι η μελλοντική εταιρεία SEO σας τηρεί αυστηρά τις οδηγίες της Google και δεν χρησιμοποιεί καμία τακτική μαύρου καπέλου. Άλλες μηχανές αναζήτησης (βασικά Bing) παρέχουν παρόμοιες οδηγίες που είναι χρήσιμο να το κοιτάξετε επίσης.

Μπορείτε να μου πείτε για τους προηγούμενους πελάτες σας και πώς τους βοηθήσατε να κατατάσσονται καλύτερα?

Αυτή είναι μια άλλη ερώτηση που πρέπει να κάνετε. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ο υποψήφιος SEO σας είναι έμπειρος και έχει βοηθήσει τους πελάτες τους να κατατάσσονται καλύτερα. Μια αξιόπιστη εταιρεία SEO θα χαρεί να μοιραστεί ιστορίες επιτυχίας. Μπορεί να μην αποκαλύψουν ακριβείς μετρήσεις, αλλά επικοινωνώντας με τους πελάτες που ανέφεραν και ρωτώντας εάν η εκστρατεία SEO τους ήταν επιτυχής μπορεί να επιβεβαιώσει εάν η εταιρεία SEO είναι πράγματι η πραγματική συμφωνία. Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε τον ιστότοπο του υποψήφιου SEO σας. Η ίδια η εταιρεία SEO κατατάσσεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη σελίδα του Google; Και κατατάσσονται για τυχόν προκλητικές φράσεις λέξεων-κλειδιών; Βεβαιωθείτε ότι τόσο το SEO όσο και οι πελάτες του κατατάσσονται καλά και έχουν θετική παρουσία στα SERPs.

Πώς θα βελτιώσετε την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης και σε ποιο χρονικό διάστημα?

Αυτή είναι μια άλλη σημαντική ερώτηση που θα θέλατε να θέσετε. Εάν η μελλοντική εταιρεία SEO σας ισχυρίζεται ότι μπορεί να σας εγγυηθεί # 1 θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης ή ότι θα δείτε μια φανταστική αύξηση της επισκεψιμότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα – ξεγράψτε αυτήν την εταιρεία από τη λίστα. Οι κάτοικοι του Διαδικτύου είναι άστατοι και ούτε καν τα καλύτερα SEO μπορούν να εγγυηθούν ένα κορυφαίο αποτέλεσμα αναζήτησης. Εάν οποιαδήποτε εταιρεία SEO προβάλλει τον ισχυρισμό για «άμεσες εγγυημένες κατατάξεις», προσπαθούν απλώς να κάνουν μια πώληση. Θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν μερικές τεχνικές μαύρου καπέλου που θα μπορούσαν να καταστήσουν δυνατή την κατάταξη πολύ γρήγορα – αλλά όχι για πολύ. Η χρήση τεχνικών μαύρου καπέλου θα τιμωρήσει τον ιστότοπό σας και όταν φτάσει το πέναλτι, όλες οι εγγυήσεις τους είναι άχρηστες.

Υπάρχει, ωστόσο, μια εξαίρεση. Τα εργαλεία SEO επιτρέπουν την πρόσβαση σε μετρήσεις για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Εάν στοχεύετε μια λέξη-κλειδί με μικρό ανταγωνισμό, μπορεί να είναι σε θέση να εγγυηθεί μια υψηλή κατάταξη. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με επιθετικές, βραχυπρόθεσμες τακτικές. Το SEO είναι ένα αργό κάψιμο και θα πρέπει να βλέπετε καλύτερα αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου (συνήθως 3 μήνες ή περισσότερο). Αυτό μπαίνει επίσης στην επόμενη ερώτηση…

Τι είδους δουλειά SEO θα κάνετε?

Όπως αναφέραμε στο άρθρο μας Search Engine Optimization 101, η εργασία SEO συνήθως χωρίζεται σε 2 μέρη – onsite και offsite. Ρωτήστε τη μελλοντική εταιρεία SEO σας τι είδους δουλειά SEO θα κάνουν; Θα εκτελέσουν μόνο εργασίες εκτός του χώρου ή θα σας βοηθήσουν επίσης στο χώρο του ξενοδοχείου; Οι περισσότεροι SEO αρχικά θα πραγματοποιήσουν έλεγχο του ιστότοπού σας και θα συνεργαστούν μαζί σας για να διορθώσουν τυχόν τεχνικές επιτόπιες βελτιστοποιήσεις – και στη συνέχεια θα επικεντρωθούν σε εκτός ιστότοπου.

Πόσο συχνά παραδίδετε αναφορές για την εργασία σας?

Το να έχετε το SEO σας να σας παρέχει έγκαιρες αναφορές για τη δουλειά που έχει κάνει είναι ένας σημαντικός δείκτης του τι παίρνετε για τα χρήματά σας. Ένα καλό SEO θα πρέπει να σας παρέχει μηνιαίες αναφορές με μια σύνοψη όλων των εργασιών τους, την αύξηση (ή μείωση) για καθεμία από τις στοχευμένες βαθμολογίες λέξεων-κλειδιών σας, ένα ποσοστό της αύξησης (ή μείωσης) της συνολικής επισκεψιμότητας οργανικής αναζήτησης, διορατικές προτάσεις για εσάς για εφαρμογή, και ένα σχέδιο επίθεσης για τον επόμενο μήνα.

Πώς και πότε μπορώ να περιμένω να επικοινωνήσω μαζί σας?

Όπως και με οποιαδήποτε εταιρεία, η επικοινωνία είναι το κλειδί. Είτε πρόκειται για email, για βιντεοδιάσκεψη Skype ή για απλή τηλεφωνική κλήση, το πιθανό SEO πρέπει να είναι διαθέσιμο για να επικοινωνήσετε. Θα πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος επικοινωνίας και τι ώρα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους. Θα προκύψουν ερωτήσεις και είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε μαζί τους – ειδικά εάν κάτι πάει στραβά.

Τι θα κοστίσει?

Εάν μια εταιρεία λέει ότι θα κάνει SEO για $ 100 το μήνα – οι πιθανότητες, όχι μόνο δεν ακολουθούν τις οδηγίες της Google, αλλά συμμετέχουν ενεργά σε κάποιο είδος μαύρου καπέλου SEO. Ίσως αγοράζουν 18.000 συνδέσμους για αλλαγή στο Fiverr!

Ένα παράδειγμα μιας φθηνής τακτικής SEO με μαύρο καπέλο.

Με “υψηλή ποιότητα”, αυτό που πραγματικά εννοούν είναι “Είμαι απάτη και δώστε μου τα χρήματά σας”. Αυτοί οι σύνδεσμοι είναι ανεπιθύμητοι και τελικά θα βλάψουν την κατάταξη του ιστότοπού σας και θα σας κοστίσουν ένα μικρό τυχερό και πολύ χρόνο για να καταργήσετε την ποινή.

Αυτό μπορεί να μην είναι αυτό που θέλετε να ακούσετε, αλλά μια νόμιμη εταιρεία SEO θα μπορούσε να κοστίσει οπουδήποτε μεταξύ 1.000 και 7.500 $ ανά έργο, σύμφωνα με ένα Έρευνα Moz 2011. Οι ωριαίες τιμές κυμαίνονταν από 76 $ έως 200 $, ενώ ένας μηνιαίος παραλήπτης θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε από 500 $ έως 2.500 $ έως 5.000 $. Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει πολύ από τότε.

Ποιοι είναι οι όροι πληρωμής σας & συνθήκες?

Αυτή είναι μια άλλη ερώτηση που πρέπει να κάνετε αφού συζητήσετε το κόστος. Θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες μεθόδους πληρωμής θα αποδεχτεί ο υποψήφιος SEO σας, όταν οφείλονται, εάν υπάρχουν καθυστερημένες χρεώσεις ή χρεώσεις τόκων και πότε επιτρέπεται να ακυρώσετε ή να ανανεώσετε τη σύμβαση μαζί τους. Μπορεί να βρεθείτε κλειδωμένος για 3 μήνες ή περισσότερο με ορισμένα SEO που λειτουργούν με μηνιαίο συγκρατητή. Εάν το εισόδημα της επιχείρησής σας είναι αβέβαιο, ίσως θελήσετε να επανεξετάσετε το κλείδωμα μιας σύμβασης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

συμπέρασμα

Η υποβολή των παραπάνω ερωτήσεων θα σας βοηθήσει να κρίνετε εάν η εταιρεία SEO μπορεί να είναι αξιόπιστη με την ευημερία του ιστότοπού σας. Θυμηθείτε, μια καλή εταιρεία SEO δεν μπορεί να εγγυηθεί πότε ή ακόμα και αν ο ιστότοπός σας θα καταταχθεί. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βελτιστοποιήσουν τον ιστότοπό σας, να διασφαλίσουν ότι ακολουθεί τις οδηγίες της Google και να του δώσει μια καλύτερη πιθανότητα κατάταξης. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή, αλλά οι ανταμοιβές αξίζουν την αναμονή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me